Ravivihjeet

Ravivihje: Toto4 Kouvola 10.1.2019

Julkaistu:

TOTO4
Massive Cloutin on aika napata Suomen uran avausvoitto Kouvolassa.

Toto4-1

Suosikki: 4 Massive Clout ei ole puoli vuotta ja 11 starttia kestäneellä Suomen urallaan pystynyt vielä ykköseksi, mutta varsinkin viime aikoina hevosen otteissa on ollut selkeä noususuhdanne. Hevonen on kilpaillut pääsääntöisesti paljon torstain tehtävää kovemmissa lähdöissä ja Kouvolassa avausvoiton pitäisi olla hyvin lähellä. Lahden Haastajadivisioonassa ruuna lopetti hänniltä päätöspuolikkaan hienosti alle 11-kyytiä, vaikkei rahoille ehtinytkään.

Yllättäjät: Mitään huippukuntoisia haastajia suosikille ei löydy, mutta jos sen voitottomuus huolettaa ja varmistaa haluaa, niin saa käyttää mielikuvitusta. 5 Finest Chocolate kulki ennen loukkaantumistaan tasolla, jolla pystyisi varmasti haastamaan suosikin. Ruuna on kisannut tauon jälkeen kolmesti ollen kohtalainen, mutta luonnollisesti säännöllisempi starttirytmi voisi tuoda parannusta. 3 Cicciolina Sisu on ailahdellut läpi uransa hurjan paljon, mutta nyt sillä on alla pitkä putki pelkästään heikkoja esityksiä. Kykyjä on voittoon, jos hevoselle sattuisi se pöljä päivä. 2 Rocky Hanover jäi Jyväskylässä pussiin, muttei siinä kovin merkittävästi jossiteltavaa jäänyt. 7 Bouncing Hill on ollut tasapaksu jo pitkään, mutta kiri Forssassa taustalta hieman sijoitustaan paremmin. 11 Hunters Hero on juossut kahdesti uudesta tallista ja niissä on saattanut jäädä säästöjuoksujen jälkeen jotain varastoon, muttei olemus nyt mikään super ole ollut. 10 Dennis Boko aloittaa puolestaan nyt uusista käsistä.

Pelijakauma: Massive Clout on aiheesta iso suosikki ja vastustajista on kyllä hankala löytää realistista tai pelillisesti kiinnostavaa haastajaa.

Juoksunkulku: Ghost Boy ja Ljusterös Kiss ovat nopeita, mutteivat varmistakaan lopulta ajankohtaisia keulahevosia. Cicciolina Sisun kiihtyvyys vaihtelee päivän mukaan, mutta sillä voisi olla haluja keulajuoksuunkin. Suosikki pääsee myös hyvin liikkeelle ja on ehkä se todennäköisin lopullinen keula.

IS-pelisuositus - Toto4-1

Pieni: 4
Suuri: 4

Toto4-2

Suosikki: 8 We're Gonna Win nostetaan toisen Toto4-kohteen suosikiksi pelaajista poiketen. Ruunalle jäi viimeksi tätä kovemmassa tehtävässä hieman jossiteltavaa ja sitä ennen se oli Vermossa keulasta kelpo kakkonen. Paikka on ulkona, mutta pari poisjääntiä auttaa ja Marko Heikari aikoo suunnata toissa startin tapaan aktiivisesti kohti keulapaikkaa alussa. Tiukimmat haastajat ovat takarivissä ja suosikkimme saa niihin selkeän juoksunkulkuedun.

Haastajat: 12 Vex Ant Hope oli Lahdessa hyvä kakkonen johtavan takaa, mutta on nyt tukalissa asemissa, varsinkin kun parhaat esitykset on kärjen läheltä. Poisjääntien myötä nopea ruuna voisi tosin päästä livahtamaan 12-radaltakin yllättävän lähelle kärkeä.

9 Leemark's Felix on kerännyt säännöllisesti hyviä sijoituksia, mutta voitot ovat olleet harvassa. Parissa viimeisessä ruuna on kirinyt selkäjuoksuilla totoon ja on toki edelleen avainhevosia, mutta suosikkiasema ihmetyttää.

4 E.V. Menina avaa suosikin tapaan kovaa ja sille on tarjoutumassa hyvä juoksu sen takana. Viimeisissään tamma on ollut kuitenkin sisäratajuoksuilla korkeintaan kohtalainen.

Yllättäjät: Uusi kuski voisi piristää 3 Ciao Ferrarin otteita, mutta iskukyky on tauolta pieni arvoitus. 10 Ventomare on parantanut asteen, mutta tämän voittaminen vaatisi edelleen hyppäystä eteenpäin.

Pelijakauma: We're Gonna Winin kuuluisi olla suosikki. Sen takana Vex Ant Hope nostettaisiin kakkoshevoseksi. Leemark's Felix on liikaa luotettu.

Juoksunkulku: Ciao Ferrari ja E.V. Menina avaavat hyvin, mutta We're Gonna Win painuu viimeistään ensimmäisen takasuoran alussa voimalla keulaan.

IS-pelisuositus - Toto4-2

Pieni: 8
Suuri: 8, 12, 9, 4, 3

Toto4-3

Suosikki: Voitokas 6 T.T. Hunsvotti palaa tauolta suosikiksi kolmannessa Toto4-kohteessa. Kyvykäs ori on menestynyt aina ravatessaan tauoltakin ja sitä suurempi huoli on merkittävä epävarmuus. Ehjistä starteista saldona on (9 8-1-0), joten on turvallista todeta, että ravatessaan 9-vuotias pärjää.

Haastajat: 10 Arvon Herra on palaamassa samalle tasolle kuin ikäluokkavuosinaan, jolloin se keräsi suurimman osan ansioistaan. Lappeessa ori oli kelpo kolmonen ja hävisi vain vähän Kukan Tutulle, sekä Piskon Poudalle, jotka ovat torstain vastusta kovempia tekijöitä.

7 Laksin Lyyti on hyvänä päivänään melkoinen voimanpesä, mutta valmentaja ounastelee, että Kouvolassa ei nähdä tauolta vielä ihan parasta iskua.

Yllättäjät: 8 Agassi on myös pystyvä ja siltä voidaan odottaa selkeää parannusta viime starttiin. Valmentajan mukaan hevonen palasi silloin tauolta pulskistuneena ja on varmastikin nyt valmiimpi. 12 Uljas Suomalainen on juossut tasokkaita lähtöjä, mutta huonosti istuvassa sarjassa tulee kolmelta pakilta auttamatta kiire ainakin voittoa ajatellen. 9 B. Riitu, 2 Tokumentti ja 1 Packer tekevät mielellään laukan, mutta jos haluaa oikein revittää, niin ne tulevat vielä nykykunnossaan kyseeseen lappuhevosina.

Pelijakauma: T.T. Hunsvotti voisi olla alustavaa suurempi suosikki.

Juoksunkulku: T.T. Hunsvotti etenee nopeasti kärkeen.

IS-pelisuositus - Toto4-3

Pieni: 6
Suuri: 6, 10, 7, 8

Toto4-4

Suosikki: 12 One Point on juossut kolmessa viimeisessä startissaan Toto65-tasolla ja kuolemanpaikalla. Tuloksena on ollut kaksi komeaa voittoa ja yksi varsin hyväksyttävä viides sija. 12-rata on torstaina luonnollisesti hidaste, mutta ruuna kuuluu silti rankingin ykköseksi. Sillä voi tehdä halutessaan ratkaisun jo matkalla, eikä lähtöpaikan tarvitse olla maailmanloppu. Hevonen kuitenkin varmistetaan syystä että, sen ravi on ajoittain oikeinkin kankeaa ja Kouvolan tiukat kaarteet saattavat olla silloin ongelma. Keväällä 6-vuotias selvitti ne tosin kohtalaisesti ja voitti ainoan tähän astisen Kouvolan starttinsa kierrellen.

Haastajat: 3 Divo on hurjasti tauluaan vaarallisempi. Ruuna kiersi toissa startissaan koko matkan kolmatta ja sen saa unohtaa. Viimeksi hevonen tuli Vermossa Toto64-lähdössä pussissa maaliin ja olemus oli sellainen, että tiloilla se olisi ollut lähellä ykköstä. Nappipaikalta voisi tulla nyt keulajuoksukin kyseeseen.

10 White Cross Bicho oli marraskussa hyvä tauolta, mutta vaisu seuraavaan. Ruunan luokka riittää ehdottomasti tällaiseen tehtävään, mutta vire on pieni kysymysmerkki.

7 Liberace on napannut selkäjuoksuilla kaksi ykköstä putkeen, mutta tätä helpommista tehtävistä ja nyt murheena on vielä aika ulkona oleva lähtöpaikka. Voittoputken jatkuminen olisi yllätys.

Yllättäjät: 4 Langenbrunner oli viimeksi asiallinen kakkonen keulasta ja 1 Perfect Leader kirimällä. Kummankin osalta rima nousee edellisestä. 8 Honey Avenger on viime sijoituksiaan parempi, mutta lähes toivoton arpaonni ei ota kääntyäkseen.

Pelijakauma: Lähtö on alustavasti aika oikean suuntaisesti pelattu. Liberacen ja White Cross Bichon paikkoja pelijakaumassa vain vaihdettaisiin.

Juoksunkulku: Divon pitäisi pystyä puolustamaan johtopaikka. One Point kiertää matkalla johtavan rinnalle.

IS-pelisuositus - Toto4-4

Pieni: 12, 3, 10
Suuri: 12, 3, 10