Ravivihje: Toto4 Ylivieska 6.1.2019

Julkaistu:

Sunnuntain Toto4-peli ravataan Ylivieskan Keskisessä. Kisat käynnistyvät kello 16.

Toto4-1

Suosikki: 5 Smooth Criminal on ollut viime aikoina sen verran vakuuttava, että nousee ylisarjassakin rankingin kärkeen. Toissa kerralla Oulussa ruuna tykitti 3. ulkoa viimeiset 800 metriä 12,3-vauhtia ja hävisi vain keulassa juosseelle voittokone Willy Wingstonille. Kaustisella joulun alla Smooth Criminal voitti helpon lähdön ylivoimatyyliin 2. ulkoa 700 metrin kirillä. Samanlaisena ruuna pärjää taas ja se kelpaisi paremman puutteessa varmaksikin T4-peliin.

Haastajat: 9 Quiet Leader kilpaili loppuvuonna säännöllisesti kovissa pronssidivareissa. Finaalissa Seinäjoella ruuna menetti asemansa lopun pussitukseen ja toissa kerralla Oulussa Hannu Hietasen ajokki kiri ihan hyvin 2. ulkoa. Viimeksi Kuopiossa ruuna avasi keulaan ja antoi paikan matkalla Zo Zo Hossille. Quiet Leader sai täyden mahdollisuuden lopussa eikä sijoituksen suhteen jäänyt jossiteltavaa. Tämä tehtävä on selvästi helpompi vastuksen puolesta. 1 Hamis Fameraiser on kokemattomalla kuskillakin ihan kiinnostava varmistusmerkki huippupaikalta. Ruuna on tehnyt kohtalaista jälkeä kovissa lähdöissä. Nyt sisäradalla viihtyvä nopea hevonen saanee valita juoksupaikkansa. Kari Lehtosen suojatin viime suoritus nähtiin samassa Oulun-lähdössä, jossa Smooth Criminal oli toinen. Hamis Fameraiser matkasi 3. sisällä eikä loistanut loppusuoralla, mutta se pystyy parempaan. 6 Daddy's First oli niin mainio viime voittojuoksussaan Bollnäsissä lokakuussa, että otetaan lapulle heti debyytissään Eija Sorviston tallista. Ruuna matkasi 6. ulkona ja räväytti näyttävästi kärkeen neljättä rataa pitkin, kulkien viimeiset 800 metriä 11,7-vauhdilla nopeissa olosuhteissa. Viime juoksussaan se haki keulat ja taipui lopussa melko pahoin. Tallitietojen mukaan Daddy's First sairasteli tuolloin.

Yllättäjät: 8 Bakels Birdland on tosi hyvä hevonen tällaiseen lähtöön, mutta jää pitkän tauon ja huonon lähtöpaikan vuoksi yllättäjän rooliin. Tallikommenteissa lisää tietoa ruunan tilanteesta. 7 Titan Arrow'lta on odotettu Suomessa nähtyä selvästi enemmän. Näyttöjä odotetaan ennen pelipäätöksiä. 2 Fade to Jam on tehnyt muuten ihan asiallista jälkeä, mutta viime viikolla Killerillä kirikuti jäi piippuun 5. ulkoa tätä helpommassa lähdössä. 4 Better Boost on etsinyt parasta virettään. Viimeksi se hävisi hännillä sisärataa juostuaan rutkasti mm. Smooth Criminalille ja Hamis Fameraiserille.

Juoksunkulku: Hamis Famereiser johtaa ainakin alun ja tuskin luovuttaa paikkaansa muille kuin korkeintaan Smooth Criminalille.

Pelijakauma: Hamis Fameraiser (8%) voisi olla hitusen pelatumpi.

IS-pelisuositus - Toto4-1

Pieni: 5, 9, 1
Suuri: 5, 9, 1, 6, 8

Toto4-2

Suosikki: 6 Iinan Prinssi petti toissa kerralla pelaajien selvänä suosikkina keulasta ja hävisi mm. väkevästi kirineelle 13 Pontriotille selvästi. Viimeksi Oulussa Iinan Prinssi oli taas parempi ja vei joukkoa alusta loppuun. Takamatkalta tehtävä ei ole yhtä helppo, mutta toisaalta ruunan nopeus ja ravivarmuus ovat kelpo työkaluja tässä tehtävässä, joten kärkirankkaus on perusteltu.

Haastajat: 2 Harjujen Roomeo on kilpaillut vähän, mutta tavannut pärjätä laukattomissa juoksuissaan. Orilla on hyvät vauhdit muutaman tonnin tienanneeksi hevoseksi ja se pystyy karkumatkaan pieneltä paalulta, jos malttaa ravata valmentajan ajamana. Viimeksi laukat pilasivat pelin nopeasti ammattikuskillakin. Edellä mainittu Pontriot näytti viimeksi kunnon pitävän ja olisi voinut ainakin haastaa Iinan Prinssin jälleen, jos ei olisi laukannut noususta ulkoradoilta noin 300 metriä ennen maalia. 8 Mäen Eino on samaa sarjaa monen tämän lähdön hevosen kanssa, eli kuntoa ja vauhteja on korkealle, mutta epävarmuus riivaa. Viimeksi Joensuussa ruuna keräsi peliä Iinan Prinssiä ja kumppaneita vastaan. Se laukkasi kiihdytyksessä pahoin, mutta kulki sen jälkeen mukavasti kulisseissa ja näytti kunnon pitävän.

Yllättäjät: Yllättäjäjoukon avaavat melko varmat ja hyväkuntoiset suorittajat 15 Päälykäinen ja 11 Metsärinteen Sisu. Ensin mainittu oli viime kilpailussaan pelihevosia voittoputkessa kisaavaa Jullen Ekoa vastaan, mutta laukkasi kiihdytyksessä. Lahjakas 5 Markin Satu kadotti kuntonsa syksyllä ja palaa nyt tauolta. Tallitietojen perusteella pitkästä starttivälistä ei ole haittaa. 4 Temetrius on tehnyt asiallisia lopetuksia ja kyttää nyt nappireissua sisäradalla kärjen takana. Ailahteleva 9 Lankori olisi viime talven huippukunnossaan selkeä pelihevonen, joten sitä ei kannata täysin tuomita, vaikka tulosrivi on romuna.

Juoksunkulku: Harjujen Roomeo vie joukkoa, jos pysyy ravilla. Keulapaikka on myös Iinan Prinssin mielessä viime juoksujen tavoin ja se hakee paikan, jos paaluhevosilla kangertaa alussa.

Pelijakauma: Iinan Prinssi (35%) on liian selvä suosikki. Pontriot (3%) on käsittämättömän pelaamaton ja Mäen Eino (7%) sekä Markin Satu (3%) myös hyviä merkkejä. Epävarmojen suomenhevosten lähdössä marginaalit ovat laukkariskien vuoksi hyvin pieniä. Selkeintä on rastia lähtö leveästi T4-lapulla.

IS-pelisuositus - Toto4-2

Pieni: 6, 2, 13, 8, 15
Suuri: 6, 2, 13, 8, 15, 11, 5, 4, 9, 1

Toto4-3

Suosikki: 4 Rapid Leader on kristallinkirkas kärkirankkaus ja selkeä T4-varmavalinta. Ruuna on tehnyt alkutalven aikana kelpo jälkeä T76-lähtöjä myöten. Tässä sillä on oikein hyvät saumat koko matkan johtoon.

Toissa kerralla Oulussa Rapid Leader oli T76-haastajadivarin hyvä kakkonen piikkipaikalta. Se avasi 10,5-vauhtia ja lopussa vain selästä iskenyt Diablo Sisu oli parempi. Viimeksi Kuopiossa Rapid Leader avasi myös hyvin, mutta parijono eli matkalla vahvasti ja ruunan juoksupaikaksi muodostui lopulta 4. sisällä. Hevonen jäi ratkaisuhetkillä pussiin ja tuli hyvissä voimissa maaliin rintaman takana. T76-lähdön voitti E.V. Jory.

Haastajat ja yllättäjät: Varmamme vastustajat eivät ole esittäneet ihmeitä viime aikoina. Seuraavina rankataan hyvin avaavat ja suosikin selkään tähtäävät 3 Star to Be Loved ja 5 Västerboyellowdirt. 2 Ellix Rhyme väläytti Killerillä nousukuntoa johtavan takaa ja hävisi vain Moonlight Stormille. Ohjastaja vaihtuu nyt monin verroin kokemattomampaan. Kirikykyinen 12 Last Finn olisi huippupäivänään kova luu huonolta lähtöpaikaltaankin, mutta suoritustasoa voi vain arvailla, kun alla on loukkaantumisesta johtuva kahdeksan kuukauden tauko. 8 Aslan L.C. olisi pystynyt viimeksi jonkun pykälän korkeammalle ilman loppukurvin pussitusta. Lähtöpaikka on nyt myrkkyä hitaalle avaajalle, jolla on ollut kaarrejuoksun kanssa vaikeuksia. Sekä 9 Mind Magicille että 1 Jamas King Arthurille saattoi jäädä viime juoksuissa enemmän tai vähemmän voimia talteen sisäratajuoksun jälkeen.

Juoksunkulku: Star to Be Loved, Rapid Leader ja Västerboyellowdirt avaavat parhaiten. Suosikin selkä kelpaa kaikille.

Pelijakauma: Rapid Leader (68%) on myös peliprosenttien valossa asiallinen T4-suosikkivarma.

IS-pelisuositus - Toto4-3

Pieni: 4
Suuri: 4

Toto4-4

Suosikki: Komealla voittoprosentilla kilpaileva 7 King Casper nousee rankingin kärkeen, mutta vain niukalla marginaalilla, sillä lähtöpaikka ei ole parhaasta päästä. Toissa kerralla Bodenissa ruuna oli mainio ja pullaili keulapaikalta selvään voittoon. Sen jälkeen ruuna jäi kertaalleen pois. Se palasi Oulun Magic monday -lähtöön, missä ei löytänyt alussa paikkaa parijonosta ja pakitti hännille. Ruuna matkasi 5.-6. ulkona ja kulki kirikierroksen asiallisesti 15,8-vauhdilla, ehtien viidenneksi. Hevonen voi olla startti alla vielä hieman terävämpi.

Haastajat: 4 Cankus Thunderball kesti viimeksi lievässä ylisarjassa mainiosti keulasta 11-vauhtisen avauksen. Tulosrivissä näkyvät voittonsa ruuna otti räväkillä kireillä, joten Jonny Länsimäellä on nyt miettimistä, ajaako keulasta vai esimerkiksi King Casperin selästä, jos tämä tulee paikkaa kyselemään. 2 Sannu Mustangin voitto on roikkunut ilmassa. Toissa kerralla Oulussa tamma aloitti keulassa, mutta antoi paikan pois ja sai kiritilaa vasta 100 metriä ennen maalia. Silti se oli King Casperia edellä maalissa. Viimeksi Sannu Mustang kiersi ensimmäisen kaarteen kolmatta rataa ja pudotti sitten kuudenteen pariin ulos. Lopulta juoksupaikka oli 4. ulkona, mistä tamma nousi asiallisesti kolmanneksi.

Yllättäjät: 3 Glamour Check oli asiallinen toissa kerralla 2. ulkoa 700 metrin kirillä. Viimeksi tamma oli orastavasti sairas. Se palaa nyt parin kuukauden paussilta ja putoaa ilman tuoreita näyttöjä yllättäjien kategoriaan. 6 Billy Wanton oli viime juoksuissaan tasapaksu kirivaiheessa eikä riitä tässä samanlaisena ihan kärkeen. Alle kykyjensä kulkenut 9 Tim Hannibal saa uuden kuskin rattailleen.

Juoksunkulku: Sannu Mustang ja Cankus Thunderball avaavat parhaiten. Jälkimmäinen painuu johtoon. Veikkaamme paikan olevan matkalla tarjolla King Casperille.

Pelijakauma: Suosikkikolmikon marginaalit ovat pienempiä kuin alustava pelijakauma näyttää. Trion paras merkki on Cankus Thunderball (22%).

IS-pelisuositus - Toto4-4

Pieni: 7, 4, 2
Suuri: 7, 4, 2