Ravivihje: Toto5 Oulu 27.12.2018

Julkaistu:

Lähtörata 12 ei ole este hurjakuntoisen Quite Specialin voitolle Oulun neloskohteessa.

Toto5-1

Suosikki: 3 Forgetmenot Sisu ei ole marraskuun jälkeen voittanut, mutta esityksissä ei ole ollut mitään vikaa. Toissa kerralla tamma lähti 3. ulkoa etusuoralla kolmannen radan veturiksi ja kiersi rehdisti perille.Kuopiossa kolmevuotias kohosi 2. ulkoa ulkoradoille 700 metriä ennen maalia ja eteni hyvin aina voittotaistoon saakka. Laukka loppusuoralla johti hylkäykseen. Forgetmenot Sisu on ehjällä juoksulla mukana kärkitaistossa.

Haastajat: 6 Ditchback Duke kiersi Oulussa 6. ulkoa päätöslenkin asiallisesti 16,9-kyydillä Forgetmenot Sisun takana. Kaustisella ruuna lähti etusuoralla kolmannen radan veturiksi ja kiersi viimeisellä takasuoralla johtavan rinnalle, mistä hevonen laukkasi maalisuoran auetessa. Tuossa vaiheessa viisivuotias ei enää taistellut voitosta. 2 Amorcito lopetti toissa kerralla asiallisesti juostuaan 5. ulkona ja saatuaan päätöskierroksella hyvää vetoapua Forgetmenot Sisusta. Viikko sitten ruuna otti alun varovaisesti ja jäi viimeiseen ulos, mistä kolmevuotias kiri päätöslenkin mukavasti. Lähtöpaikka on hyvä ja asiallisesti avaava ruuna pystyy paljoon. Laukkariski on alkumatkallaolemassa, kuten Bodenissa nähtiin. 9 Sannu Mustang jäi Kuopiossa ja tätä ennen Oulussa pussiin. Viimeksi tamma matkasi 2. sisällä ja sai maalisuoralla vapaata. Tamma lopetti kovaa, muttei ehtinyt toiseksi ohi Quite Specialin. Kunto on hyvä eikä tamma ole täysin ulkona mikäli huumori riittää loppuun asti.

Yllättäjät: 12 Beaming Chic laukkasi Bodenissa heti lähtöön ja Oulussa toiselta ilman vetoapua viimeisen takasuoran lopussa. Kunto olisi hyvällä mallilla, mutta jokaiseen starttiin laukkaavan tamman pelaaminen on haastavaa. 13 Sunday's Robertta lopetti toissa kerralla lounasraveissa erittäin hyvin ja oli maalissa kolmantena, vaikka koki häirintää matkan aikana. Viimeksi tamma nappasi 4. sisältä maksimit. 14 Vilsson Boy tsemppasi lounasraveissa mukavasti kakkoseksi ja 8 Goofy Goof seuraili Kaustisella 2. sisältä toton syrjään. 4 Ewerth oli Forssassa aikaisempaa parempi nousten 4. ulkoa totoon ulkoratoja pitkin.

Pelijakauma: Ditchback Duke (19%) on oiva merkki.

Juoksunkulku: Amorcito torjuu kiihdytyksessä Ewerthin, joka painuu sisäradalle. Ditchback Duke tai Forgetmenot Sisu jää johtavan rinnalle.

IS-pelisuositus - Toto5-1

Pieni: 3, 6, 2
Suuri: 3, 6, 2

Toto5-2

Suosikki: 14 Valtroks on tehnyt taukonsa jälkeen hyviä suorituksia. Viimeksi ruuna kamppaili perille toiselta ilman vetoapua ja jäi tämän jälkeen huoltotauolle, jonka aikana hevosen niveltä hoidettiin. Valtroks kohtaa sopivan porukan, muttei kelpaa varmaksi, kun paljon kierrettävää on edessä.

Haastajat: 1 Iinan Prinssi piti toissa kerralla ykköseksi vaikkei ollut parhaimmillaan. Viimeksikin ruuna pääsi johtopaikalle, mistä hevonen on usein tehnyt hyviä esityksiä, mutta tällä kertaa Iinan Prinssi jäi kauas kärjestä. Oulussa ruuna starttaa ainakin pienenä arvoituksena. 9 Metsärinteen Sisu pystyy sopivalla juoksulla paljoon. Toissa kerralla terävästi lopettanut ruuna ei saanut viimeksi mahdollisuutta sisäratajuoksulla. 8 Kuuraparta pääsee voltista hyvin liikkeelle. Ruunan voittotehtailu on tasaantunut, kun se sai voittojen myötä mukavasti rahaa, mutta sopivalla juoksulla se ottelee edelleen kärjessä.

Yllättäjät: 11 Pontriot lopetti Joensuussa asiallisesti 3. ulkoa ja otti ansaitun kakkossijan. Suljettu lähtörata hankaloittaa tehtävää, mutta hevonen kilpailee hyvässä iskussa. 6 Tuurin Toive on tasainen avaaja, joka usein jää startissa turhan paljon. Onnistuneella kiihdytyksellä Tuurin Toive pystyy vireen puolesta menestymään.

Pelijakauma: Pontriot (4%) kiinnostaa.

Juoksunkulku: Iinan Prinssi avaa keulaan ja lähtee vetämään määrätietoisesti joukkoa.

IS-pelisuositus - Toto5-2

Pieni: 14, 1
Suuri: 14, 1, 9, 8, 11

Toto5-3

Suosikki: 2 MAS Capacity kilpailee huippuiskussa, mistä osoituksena hurja juoksu laukan jälkeen Kuopiossa. Ruunalta jäi viimeistelyajo ajamatta jalassa olleen haavan takia, mutta edellinen startti on suht' lähellä, mikä auttaa asiaa. MAS Capacity kilpailee ensimmäistä kertaa auton takaa, ja mikäli hommat menee ongelmitta, saavat vastustajat laittaa parastaan pystyäkseen pitämään kolmevuotiaan lahjakkuuden taka-alalla.

Haastajat: 8 Backward's Boy jatkoi viimeksi hyviä esityksiään kamppailemalla johtopaikalta kakkoseksi. Vain rinnalla ravannut, tällä kertaa ohjastajanheikennyksen kokeva 6 Blue Moon Stella kiri ohi. 4 Gretchen haki viimeksi johtopaikan haltuunsa ja voitti tämän jälkeen varmasti. Lähtöpaikka on mainio, ja tamma nähdään jälleen kärkitaistossa. 5 Platinum Pete matkasi Bodenissa johtavan kannassa, mistä ruuna lopetti asiallisesti kakkoseksi. Tällä kertaa rima on korkeammalla kuin edellisstartissa. 10 Eloy D'avignere kiersi Ylivieskassa ykköseksi 3. ulkoa ja oli tämän jälkeen hieman tasainen Kaustisella. Ori jäi kirikierroksella vetämättömään selkään, minkä jälkeen tehtävä oli voiton suhteen liian hankala. Vastuskin oli kova, kuten on tälläkin kertaa.

Pelijakauma: Platinum Pete (7%) voisi olla enemmänkin vedetty.

Juoksunkulku: Platinum Pete katsoo ensimmäiset keulat ja päästää tämän jälkeen jonkun kuumimmista pelihevosista eteensä.

IS-pelisuositus - Toto5-3

Pieni: 2, 8, 4, 5
Suuri: 2, 8, 4, 5

Toto5-4

Suosikki: 12 Quite Special on 12-radaltakin ensimmäinen ruksi. Nelivuotias joutui Seinäjoen kovassa lähdössä pakittelemaan aina niinkin kauas kuin 7. ulos, mutta terävä loppuveto kantoi nelivuotiaan toton tuntumaan. Oulussa Quite Special kiersi etusuoralla johtavan rinnalle ja taisteli loppuun asti voitosta, mutta 11 Filius Felix pääsi iskemään kuolettavasti tämän selästä. Tällä kertaa myös Filius Felix joutuu tekemään enemmän töitä, mikä saattaa kallistaa vaakakupin ratkaisevasti Quite Specialin puoleen.

Haastajat: 6 Elzar Creek kiri toissa kerralla mainiosti neljänneksi. Viimeksi tamma kiersi etusuoralla johtavan rinnalle, mistä hevonen tsemppasi positiivisesti perille. Mikäli vetolaput olisivat toimineet normaalisti, olisi viisivuotias ollut lähempänä kärkeä. Sijoitus ei välttämättä olisi muuttunut. 8 Boulder Rocket kiri toissa kerralla kovaa viimeisestä ulkoa, mutta viimeksi kiri jäi tasaiseksi 5. ulkoa. Ruuna on kyvykäs menijä, joka pystyy suorittamaan paremmalla tasolla.

Yllättäjät: 7 Basswood Grove pakitti Jyväskylässä kolmannelta radalta 5. sisälle, mistä kuusivuotias lopetti mukavasti viidenneksi. Hevonen kilpailee tauluaan paremmassa iskussa. 3 Soleil Journey ja 4 Ancor Rich pystyvät tarkalla juoksulla sjoittumaan kärjen tuntumaan, tuskin korkeammalle. Ancor Richille ei jäänyt Oulussa jossiteltavaa kun taas Soleil Journey ei saanut rintaman takaa mahdollisutta. 5 All The Better pääsee hyvin matkaan ja sillä ajetaan usein aktiivisesti. Jäärata käy mainiosti talvikeleistä tykkäävälle ruunalle, mutta vastus on sen verran kova, että voitto olisi ainakin pieni yllätys.

Pelijakauma: Quite Special (40%) on sopivasti vedetty ja kelpaa viime kerran tapaan varmaksi.

Juoksunkulku: All The Better prässää itsensä johtopaikalle ohi sisäpuolelta avaavista. Quite Special saattaa kiertää matkan aikana eteenpäin aina keulaan asti.

IS-pelisuositus - Toto5-4

Pieni: 12
Suuri: 12

Toto5-5

Suosikki: 11 Tuffetto Jet aloitti kelpo suorituksella uudessa kotimaassaan. Oriilla ajettiin maltillisesti parijonosta eikä kuusivuotias nähnyt vapaata latua ennen päätössatasta. Tilaa saatuaan Tuffetto Jet tykitti mukavasti perille ja pystyy startti alla petraamaan.

Haastajat: 12 Cool On Photos mykisti toissa kerralla upealla voitolla johtavan rinnalta. Viimeksi ruuna teki johtavan rinnalta ja myöhemmin 2. ulkoa kelpo suorituksen saamatta loppusuoralla vapaata. Cool On Photos ei saanut kunnon pitoa radasta, mikä nostaa suorituksen arvoa. Lähtöpaikka on erittäin hankala, mutta viisivuotias pystyy tekemään omaa juoksuaan. Esimerkiksi johtavan rinnalle päästessään Cool On Photos pystyy paljoon. Edellisen tallikaveri 7 Herrera Boko menetti toissa kerralla viimeisen takasuoran häirintään mahdollisesti jopa voiton. Viimeksi ruuna matkasi 5. sisällä eikä saanut maalisuoralla ajoissa mahdollisuutta. Herrera Boko avaa hyvin ja olisi keulaan päästessään kova luu lyötäväksi. 10 George Birdland tekee paluun tauolta. Ruunan viimeistelytiedot lupaavat hyvää, mutta saattaa olla, että hyvän kirikyvyn omaava menijä vaatii startteja alle sapattinsa jälkeen. Myös 15 Maffioso Face palaa tauolta. Ruuna ei ole takaa parhaimmillaan, mutta luokkamenijä pystyy heti paljoon, sillä se on tottunut kilpailemaan tätä kovemmissa tehtävissä. 2 Quartam de Caelo lopetti Bodenissa sisäratajuoksun jälkeen pirteästi ja jatkaa hyvässä iskussa. 3 Bewitch Boy jäi Jyväskylässä johtavan rinnalle, mistä ruuna ei koskaan ole ollut parhaimmillaan. Bewitch Boy avaa hyvin ja saattaa tällä kertaa päästä keulaan tai johtavan kantana. Molemmista paikoista ruuna pystyy paljoon, mikäli huumorimenijällä on oikea kilpailupäivä.

Pelijakauma: Tuffetto Jet (34%) on kerännyt liikaa peliä.

Juoksunkulku: Quartam de Caelo, Bewitch Boy ja Herrera Boko avaavat terävimmin. Herrera Boko päässee johtoon.

IS-pelisuositus - Toto5-5

Pieni: 11, 12, 7
Suuri: 11, 12, 7, 10, 15, 2, 3

IS-pelisuositus

Pieni
Toto5-1: 3, 6, 2
Toto5-2: 14, 1
Toto5-3: 2, 8, 4, 5
Toto5-4: 12
Toto5-5: 11, 12, 7
Hinta: 7,20 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi

Suuri
Toto5-1: 3, 6, 2
Toto5-2: 14, 1, 9, 8, 11
Toto5-3: 2, 8, 4, 5
Toto5-4: 12
Toto5-5: 11, 12, 7, 10, 15, 2, 3
Hinta: 42,00 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi