Ravivihjeet

Ravivihje: Toto76 Teivo 22.12.2018

Julkaistu: , Päivitetty:

TOTO76
Päätöskohteen Wilhelm Nash hakee neljättä peräkkäistä voittoaan IS Ravien Toto76-varmana.

Toto76-1

Suosikki: Tasaisen avauskohteen niukka suosikki 7 Selfie Star hakee jo neljättä peräkkäistä voittoaan. Teivossa tullutta keulavoittoa seurasi helppo reissu 2. ulkona, mistä tamma kiri päätöspuolikkaalla toista rataa pitkin ykköseksi. Nelivuotias sai sopivan letkeän kisan alle, ja Teivossa siltä voi odottaa jälleen kovaa suoritusta. Viivalla on muitakin hyviä, eikä Selfie Star käy varmaksi.

Haastajat: 5 Ghaliya Web nousi Teivossa takapareista lähimmäksi Selfie Staria. Kuopiossa tamma ehti kuin ehtikin 3. ulkoa ykköseksi maalilinjalla. Ghaliya Web saattaa parantaa edelleen otteitaan eikä sitä voi jättää pois peleistä. 8 Nemea Facade juoksi Jyväskylässä johtavan rinnalla ja 2. ulkona sijalla viisi lähdössä, missä pidettiin vauhtia alusta alkaen. Maalisuoralla Nemea Facade oli väkevin. Teivossa tamma kiri 5. ulkoa viimeisellä takasuoralla neljännen radan kautta kohti kärkeä. Ylivoimaiselle voittajalle tamma ei voinut mitään, mutta oli maalissa hyvä kakkonen. 3 Mr Nice Way voitti Forssassa vaivattomasti keulasta. Ruuna sai startin alle ja saattaa Teivossa olla sen ansiosta pykälää parempi.

Yllättäjät: 12 Don Pescador kiri Seinäjoella hyvin perille saatuaan kiritilaa 4. sisältä. Kaustisella ruuna eteni ensimmäisellä takasuoralla mielipaikalleen keulaan, mistä viisivuotias ei ollut yllätettävissä. Takapareistakin Don Pescador pystyy hyvään suoritukseen, muttei niin hyvään kuin keulasta. 9 Want To Wheels laukkasi Kaustisella toiseksi viimeisessä kaarteessa ja lopetti tämän jälkeen väkevästi. Turussa tamma nousi 5. ulkoa kelpo tavalla kakkoseksi. 13 Quattro Tilly on kyvykäs menijä, joka kannattaa tauoltakin mahduttaa leveimpiin peleihin mukaan. Taukoa on alla myös 11 Cyrius d'Arianella, joka aloittaa uusista käsistä. Valmentaja ei ylläty mistään sijoituksesta. 1 American Dream oli Turussa tasainen 2. ulkoa. Porissa hevonen paikkasi lähtölaukkansa positiivisesti juostuaan jatkossa 4. ulkona. 14 Overfun Match kiri Vermossa raskaissa olosuhteissa positiivisesti 2. ulkoa. Tamma on saanut tauon jälkeen pari starttia koneeseen ja vire on noususuhdanteinen. Voitto ei ole takamatkalta todennäköinen tarkan juoksun vaativalle menijälle.

Pelijakauma: Ei pelivääristymiä. Vihjerivissä lapulle rastataan kolme todennäköisintä voittajaa.

Juoksunkulku: Mr Nice Way etenee johtopaikalle, mutta sille saattaa kelvata Ghaliya Webin tai Selfie Starin selkä eteen.

IS-pelisuositus - Toto76-1

Pieni: 7, 5, 8
Suuri: 7, 5, 8

Toto76-2

Suosikki: 3 Northern Trick on nopeana avaajana ja hyväkuntoisena menijänä selvähkö ykkösruksi. Teivossa toiselta ilman vetoapua upeasti taistellut tamma pääsi viimeksi keulaan eikä erehtynyt. Viisivuotias avaa hyvin ja tähtää jälleen keulaan, mutta 1 April Sisu saattaa laittaa ainakin ensimmäisillä sadoilla metreillä kampoihin. Lopulta selkä kelvannee sillekin.

Haastajat/yllättäjät: 10 MAS Aristocrat oli Vermossa tasainen 2. ulkoa eikä ollut viimeksikään huipussaan 2. sisältä/2. ulkoa. Kyseessä on erittäin hyvän kapasiteetin omaava menijä, joka pystyy parhaimmillaan voittamaan koko porukan. Valmentajan mukaan tamma on treenimuutoksen ansiosta menossa oikeaan suuntaan. April Sisu voitti Vermossa noustuaan etusuoralla toisen radan veturiksi. Jyväskylässä tamma tykitti johtopaikalle ja veti reipasta kestäen asiallisesti. 5 Black Maya kiersi Kuopiossa 4. ulkoa kärkeen. Lahdessa kuusivuotias joutui taivaltamaan toisella radalla ensimmäisenä eikä pystynyt rutistamaan totoon. 7 Celebration Song kiersi Porissa 2. ulkoa viimeisellä takasuoralla johtavan rinnalle ja tsemppasi kakkoseksi. Celebration Song sai startin alle ja pystyy sen ansiosta olemaan terävämpi. Spanish Rose yritti Vermossa pysyä selissä 5. ulkoa pystymättä tähän. 9 Enjoy Pepper otti edellisen voittonsa keulasta ja yritti viimeksi samaa taktiikkaa. Loppusuoralla Black Maya ja kumppanit kirivät ohi.

Pelijakauma: Northern Trick (66%) on kerännyt hurjan kannatuksen eikä käy varmaksi. Parhaaseen iskuun matkalla oleva MAS Aristocrat (7%) on luokaltaan samaa tasoa suosikin kanssa.

Juoksunkulku: April Sisu ja Northern Trick säntäävät reippaimmin liikkeelle ja myös Spanish Rose saattaa heittää lusikan soppaan, mikäli sillä on menopäivä. Northern Trick juoksee suurella todennäköisyydellä lopulta keulassa, mutta avauksen hintalappu voi olla korkea.

IS-pelisuositus - Toto76-2

Pieni: 3, 10
Suuri: 3, 10, 1

Toto76-3

Suosikki: 1 Taikapassi starttaa matkaan suosikkina, mutta vain niukkana sellaisena. Tamma on hallinnut viime lähtöjään keulasta, minne nopea avaaja jälleen singahtaa. Taikapassi on esiintynyt varmasti, mutta laukka voi edelleen tulla. Lisäksi painetta tulee tässä startissa ulkoratoja pitkin viime startteja enemmän. Pelikupongille kannattaa siksi ottaa muitakin.

Haastajat: 12 Hyvännäköinen on mennyt voittostarttien myötä eteenpäin. Vermossa tamma nousi viimeisen takasuoran alussa kolmannen radan jonoon ja iski hyvästä selästä maalisuoralla kuolettavasti. Viimeksi neljättä peräkkäistä voittoaan hakeva menijä nousi kärkeen 3./4. ulkoa. 9 Siporin Santtu laukkasi Kouvolassa loppukurvissa jopa voiton. Teivossa ruuna lähti etusuoralla selässä kolmannelle ja jäi päätöspuolikkaan alussa ilman vetoapua. Hevonen runttasi asiallisesti perille ja sai tauon jälkeen toisen startin alle. Teivossa meno saattaa jatkua nousujohteisena. 15 Manionni voitti Seinäjoella jäätyään etusuoralla ilman vetoapua. Päätössuoralla ruuna runttasi väkisin ykköseksi. Teivossa Manionni sai kirissä hyvän vetoavun eteensä ja ratkaisi maalisuoralla varmoin ottein. Tällä kertaa kierrettävää on enemmän, mutta kunto on erittäin hyvällä mallilla.

Yllättäjät: 14 Kikan Velperi lopetti Teivossa asiallisesti saatuaan 2. sisältä vapaata. Tätä ennen ori piti johtopaikalta ykköseksi. 8 Rikastuva ei ollut Lahdessa terävimmillään, mutta kahdessa viimeisessä kisassa ruuna on kirinyt väkevästi perille. Viimeksi Hyvännäköinen jäi niukasti edelle. 3 Mattilan Miina kiri viimeksi 4. ulkoa hyvin ja otti pronssia. 10 Amoriini puolestaan laukkasi johtavan takaa pitkäksi kiihdytyssuoran päässä. Aikaisemmissa kisoissa tamma teki hyvää jälkeä. 7 Poikolan Neito lopetti viimeksi asiallisesti sisäradalta ja saattaa olla tällä kertaa pirteämpi saatuaan yhden kisan alle.

Pelijakauma: Oikean suuntaisesti pelattu.

Juoksunkulku: Taikapassi avaa keulaan ja Mattilan Miina tai Aateekoo sukeltaa tämän taakse. Poikolan Neito ja Hyvännäköinen pääsevät voltista hyvin matkaan ja saattavat aikaisessa vaiheessa antaa johtohevoselle painetta. Matkavauhti on tasaisen reipasta alusta loppuun.

IS-pelisuositus - Toto76-3

Pieni: 1, 12, 9, 15
Suuri: 1, 12, 9, 15

Toto76-4

Suosikki: 3 Bret Boko voitti Teivossa keulasta, mutta tämän jälkeen ykköstiloja ei ole tullut. Seinäjoella juoksu meni kasiradalta liian hankalaksi, kun ruuna joutui pakittelemaan 6. ulos. Bret Boko kiri asiallisesti perille kahta sisimpää rataa pitkin. Vermossa tuulennopea avaaja pääsi keulaan, mutta ensimmäiset 300 metriä mentiin niin nollanollaa, että se näkyi maalisuoralla. Tällä kertaa Bret Boko pääsee helpommin keulaan ja ansaitsee selvähkön suosikin aseman.

Haastajat: 4 Shadow Of Brisbane tsemppasi Turussa periksiantamattomasti perille toiselta ilman vetoapua. Vermossa ruuna juoksi 5. ulkona, mistä vahva runttaaja kiersi totoon. Shadow Of Brisbane on pikku hiljaa kasvamassa ykkössarjoihin sisään, ja tällä hetkellä tilanne näyttää hyvältä. 8 Seabiscuit piti Turussa johtopaikalta Shadow Of Brisbanen loppuun asti takanaan. Vermossa ruuna heitti kiihdytyksessä kaiken sekaan, muttei päässyt ohi Bret Bokosta. Seabiscuit sai maalisuoralla tämän takaa tilaa ja kiri terävästi. Lähtöpaikka on ikävä, mutta kunto on terävällä mallilla.

Yllättäjät: 6 Express Duo matkasi Vermossa 3. ulkona, mistä hevonen sai maalisuoralla vapaan radan eteensä. Viimeiset sadat metrit ori suoritti vain tasaisesti, mutta sai paussilta startin alle. Voittoa ajatellen Express Duo tarvinnee lisää kisoja koneeseen. 10 Dreambow kiri keskiviikkona 2. ulkoa mukavasti totoon ja jatkaa nousukunnossa. Tällä kertaa rima nousee ainakin pykälällä tai parilla. Hyvältä lähtöpaikalta starttaava 1 Falcon Håleryd on tulosriviään vaarallisempi.

Pelijakauma: Bret Boko (56%) on niukasti ylipelattu. Seabiscuit (9%) puolestaan on hieman alipelattu.

Juoksunkulku: Bret Boko avaa helposti keulaan ja saa rauhoittaa tempoa. Shadow Of Brisbane juossee toisen radan veturina.

IS-pelisuositus - Toto76-4

Pieni: 3, 4
Suuri: 3, 4, 8

Toto76-5

Suosikki: 13 Hexan Voksu eteni marraskuun lopussa johtopaikalle ja voitti helposti. Viimeksi ruuna laukkasi lähtöön ja jäi kärkiporukasta runsaasti. Tästä huolimatta hurjakuntoinen menijä ehti ykköseksi 6. ulkoa. Hexan Voksu on suosikki, mutta varmaksi sitä ei epävarmuustekijöistä johtuen uskalla jättää. Ruunalla on voltista iso laukkariski olemassa ja Teivossa se joutuu ensimmäistä kertaa juoksemaan pitkillä hokeilla.

Haastajat: 14 Viktor Kärppä laukkasi Vermossa lähtöön ja jäi runsaasti. Ori ei ollut tämän jälkeen terävimmillään vaikka pari ohitusta suorittikin. Startti teki luokkamenijälle todennäköisesti pelkkää hyvää, ja ori kuuluu jokaiselle kuitille mukaan. 10 Tementikko iski Seinäjoella selkäjuoksulla ykköseksi ja yllätti suursuosikki Koverin ja kumppanit. Lahdessa ruuna kiri varmasti kärkeen 2. ulkoa ja jatkaa mainiossa vireessä.

Yllättäjät: 4 Aatsi lopetti Kaustisella 2. ulkoa totoon ja viimeksi ruuna oli johtavan rinnalta kuudes. Teivossa Aatsi saattaa päästä keulaan, mistä hevonen on tehnyt selvästi parhaat juoksunsa. 11 Hymynkare lopetti Vermossa mukavasti 4. ulkoa ja oli jonkin verran sijoitustaan parempi. Hymynkare on pitkään kilpaillut vireessä, mutta voittoa ei ole tilille napsunut. Aatsin tapaan myös 7 Turon Linda olisi paras keulasta, minne aktiivinen ohjastaja yrittää tamman leiskauttaa. Paussia on alla, ja voitto yllättäisi, kun meno on tällä kaudella ollut vain tasaista. 16 Jetsu juoksi Vermossa lähtölaukan jälkeen 4. sisällä. Laukka on tällä hetkellä turhan pinnassa. 1 Kielas oli Vermossa kaukana parhaastaan ja vaatii valmentajan mukaan lisää startteja alle. 6 Aika Kiho jäi viimeksi 2. ulos vaille kiritilaa. Samassa lähdössä 5 Tuviker ravasi koko matkan ja kiersi 5. ulkoa positiivisesti perille.

Pelijakauma: Hexan Voksua (38%) on riskitekijät huomioiden pelattu liian runsaasti. Yllättäjistä Aatsi (2%) ja Hymynkare (1%) ovat liian unohdettuja.

Juoksunkulku: Salasana, Aatsi ja Turon Linda avaavat parhaiten. Aatsi juoksee lopulta johtopaikalla. Hexan Voksu ja Viktor Kärppä kiertävä ajoissa eteenpäin.

IS-pelisuositus - Toto76-5

Pieni: 13, 14, 10
Suuri: 13, 14, 10, 4, 11

Toto76-6

Suosikki: 6 Ellin Sisu on noussut ryminällä ykkössarjoihin. Ori haki Lahdessa johtopaikan haltuunsa eikä tämän jälkeen luopunut paikastaan ja mm. Costello jäi taakse. Oulussa ori avasi johtoon ja voitti tämän jälkeen varmasti. Ellin Sisu avaa kovaa, mutta tällä kertaa keulapaikalle ei omin avuin ole asiaa, kun 3 Hullumies starttaa sisäpuolelta. Ongelmat saattavat kasaantua, mikäli myös 2 Polara pystyy torjumaan Ellin Sisun. Lisäksi valmentaja Pauli Raivio muistutti laukkariskistä. Hankasalmelaisen valmennettava on vakuuttavassa iskussa, mutta uhkakuvien takia se ei kelpaa varmaksi.

Haastajat: Polara ei Oulussa pystynyt kiihdytyksessä vastaamaan ykkösradalta Ellin Sisulle ja jäi 2. sisälle, mistä hevonen oli maalisuoralla tasainen. Kakkosrata Teivossa on selvästi parempi lähtöpaikka kuin ykkösrata Oulussa, joten lauantaina ruuna saattaa pystyä vastaamaan Ellin Sisulle kiihdytyksessä. Polara astui viikolla naulan päälle, ja ruunan osallistuminen on epävarmaa (ks. tallikommentit). Hullumies avasi viimeksi kovaa aina keulaan asti, mistä ori yritti karkuun 23,5-vauhtisella kolmannella puolikkaalla. 28-lopetuksessa Rokin Maxi runttasi väkisin ohi. Hullumies avaa keulaan ja saattaa olla yllättävän kova luu uransa viimeisessä startissaan kotiradalla. Vuodenvaihteessa Hullumiehen kilpailuoikeus päättyy.

Yllättäjät: 1 Nopsan Vauhti laukkasi Lahdessa kiihdytyssuoralla ja jäi 5. sisälle, mistä ruuna oli tasainen. Porissa ruunalla kokeiltiin keulasta, mistä hevonen tuli asiallisesti perille. Hyvältä lähtöpaikaltaan Nopsan Vauhti pääsee reippaana lähtijänä hyviin asemiin. 7 Pyörylän Paroni sai Kuopiossa hyvän selkäjuoksun 3. ulkona. Ruuna sukelsi loppukurvissa 2. sisälle, mistä hevonen tuli tilaa saatuaan tasaisesti. 9 Diktaattori yritti Kuopiossa seurata kirissä Costelloa pysymättä tämän perässä. Hyvä talvihevonen runttasi kuitenkin rehdisti perille.

Pelijakauma: Ellin Sisu (67%) on kohonnut turhan selväksi suosikiksi eikä käy varmaksi.

Juoksunkulku: Hullumies astuu keulaan ohi Nopsan Vauhdin. Polara pyrkii kynsin hampain torjumaan Ellin Sisun ja tähtää toiselle ilman vetoapua. Ensimmäinen puolikas mennään reippaasti ja jatkossakaan vauhti ei laannu tuntuvasti.

IS-pelisuositus - Toto76-6

Pieni: 6, 2
Suuri: 6, 2, 3

Toto76-7

Suosikki: 5 Wilhelm Nash sai Vermon keulavoitolla ketsuppipullon auki, ja tämän jälkeen ruuna on ollut voittamaton. Teivossa ruuna voitti ylivoimaisesti johtavan rinnalta, minne kuusivuotias kiersi Kuopiossa etusuoralla. Voitto tuli aikaisempaa niukemmin, kun 4 Cousin Bowl lähestyi lopussa. Voi olla, että uhka tuli sen verran ulkoa, ettei Wilhelm Nash tajunnut tälle vastata. Wilhelm Nashin kurvijuoksu oli aikaisempaa hankalampaa, mikä saattoi johtua varusteongelmasta (ks. tallikommentit). Ruuna avaa auton takaa hyvin ja olisi parhaimmillaan keulasta tai johtavan rinnalta. Molemmilta paikoilta kuusivuotias kamppailee lähdön voitosta.

Haastajat: 3 Nitro Diablo voitti Forssassa aluksi 3. ulkoa ja viimeksi 2. ulkoa. Ensimmäisessä voitossa Double Boost laittoi tiukasti kampoihin ja voittokukkien vastaanottaja jouduttiin tarkistamaan maalikamerasta. Viimeksi ykköstila tuli selvemmin. Nitro Diablo ei ehdi alkumetreillä nopeimpien matkaan, mutta jaksaa tehdä töitä ulkoradoilla. 10 Excalibur It paikkasi Vermossa hyvin laukkansa ja palasi tämän jälkeen voittokantaan keulasta. Viimeksikin ruuna pääsi johtopaikalle, mistä kuusivuotias piti hallitusti ykköseksi. Tällä kertaa juoksusta tulee erilainen. Matkavauhti suosi viimeksi 6 Pascha Tillya, mutta joka tapauksessa luokkamenijä meni kovan ajan. Hevonen jäi joulukuun alussa kerran pois kovan radan takia. Lähtöpaikka on hieman ulkona, mutta juoksun onnistuessa Pascha Tilly nousee korkealle.

Yllättäjät: 2 Golden Eleven tsemppasi Vermossa rehdisti perille toiselta ilman vetoapua. Ruuna on parhaimmillaan kengittä, mutta esitykset ovat olleet hyviä myös hokeilla. 4 Cousin Bowl voitti Kaustisella johtopaikalta ja lopetti viimeksi 4. ulkoa aivan William Nashin kupeelle. Kunto on hyvä ja ruuna pääsee auton takaa terävästi matkaan. Ylisarjassa voitto olisi yllätys. Turussa sisäratajuoksulla yllättänyt 1 Westcoast Victoria floppasi Seinäjoella, mutta oli viimeksi jälleen parempi runtaten 5. ulkoa positiivisesti loppua. 12 Ebu B.Boko hallitsi Vermossa keulaan päästyään helposti. Viimeksikään ruuna ei ollut huono joukon perältä epäsopivalla matkavauhdilla. Ebu B.Boko ei ole ulkona, mikäli kärki pitää vauhtia matkan aikana ja ruuna saa kirissä sopivan selän eteensä.

Pelijakauma: Wilhelm Nash (42%) on sopivasti pelattuna hyvä varma tälle kierrokselle.

Juoksunkulku: Westcoast Victoria, Cousin Bowl ja Wilhelm Nash ovat eturivin nopeimmat. Wilhelm Nash juossee lopulta keulassa.

IS-pelisuositus - Toto76-7

Pieni: 5
Suuri: 5

IS-pelisuositus

Pieni
Toto76-1: 7, 5, 8
Toto76-2: 3, 10
Toto76-3: 1, 12, 9, 15
Toto76-4: 3, 4
Toto76-5: 13, 14, 10
Toto76-6: 6, 2
Toto76-7: 5
Hinta: 14,40 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi

Suuri
Toto76-1: 7, 5, 8
Toto76-2: 3, 10, 1
Toto76-3: 1, 12, 9, 15
Toto76-4: 3, 4, 8
Toto76-5: 13, 14, 10, 4, 11
Toto76-6: 6, 2, 3
Toto76-7: 5
Hinta: 81,00 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi