Ravivihje: Toto76 Kuopio 15.12.2018

Julkaistu:

Toto76
Viikon T76-kierros tarjoaa selkeitä vaihtoehtoja pelien tukipilareiksi. T.Rex on rivin todennäköisin voittaja.

Toto76-1

Suosikki: 3 Mysteerio meni syksyn kilpailuissaan kuudesti putkeen ravia ja oli joka kerralla kahden parhaan joukossa, mutta nyt alla on taas kaksi laukkaan pilaantunutta kilpailua. Viimeksi Seinäjoen T76-finaalissa hyppy tuli 600 metriä juostuna johtavan rinnalta. Ori hylättiin pitkästä laukasta, mutta se juoksi maaliin ja kiri hänniltä vahvasti perille, joten kunto pitää. Tämä lähtö ei ole yhtä tasokas kuin toissa lauantain finaali ja Niko Jokela ohjastaa tällä kertaa.

Haastajat: 9 Sokker on lahjakas menijä ja vaikuttaa varmistuneen. Toissa kerralla Killerillä ori kesti pitkän kirin hienosti ja taisteli loppuun asti voitosta Kikan Velperiä vastaan. Viimeksi T76-finaalissa mm. Mysteeriota vastaan Sokker sai alussa paljon lisämetrejä kolmannella radalla ja pääsi pudottamaan johtavan rinnalle vasta toisen kaarteen puolivälissä. Vahva hevonen piti vauhtinsa hienosti ja nitisti mm. johtaneen Koverin lopussa vaativassa kelissä. Raaka esitys! 4 Vennelmon Varma on kohonnut elämänsä iskuun. Alla on kaksi vakuuttavaa voittojuoksua. Lappeessa Tapio Kukkosen suojatti oli omaa luokkaansa johtavan rinnalta ja viime viikolla Kuopiossa keulasta. Nyt sarjaa ylempänä tamma joutuu todelliseen testiin, sillä se voi joutua taittamaan matkaa johtavan rinnalla.

Yllättäjät: 5 Piskon Pouta on tosi kiinnostava haku pelimielessä. Se kiihdyttää alussa suosikin edelle ja jos keulapaikka on tarjolla, sieltä tamma pystyisi laittamaan Mysteerion, Vennelmon Varman ja kumppanit tosi koville. Viime kilpailusta on jo kuukausi, mutta kyseessä on hevonen, joka ei ole tavannut vaatia pöllyytystä alle. Joensuussa Piskon Pouta oli hyvä kolmas 2.-3. ulkoa eikä hävinnyt paljoa esimerkiksi 2 Sohvin Santerille, joka sai tuolloin 20 metriä eteen ja juoksi keulassa. 1 Loikkaus on tosi nopea ja ravivarma. Tamma saa varmuudella hyvän reissun toiveasemista. Se ei loistanut vielä viimeksi tauolta johtavan takaa ja putosi lopussa mm. Sokkerin kyydistä selvästi, mutta voi olla nyt terävämpi. Edellä mainittu Sohvin Santeri on kunnossa, mutta ei voita kovin mielellään. 7 Virin Vihtori on väkivahva ja pystyy jyräämään korkealle, mutta jotenkin viime juoksuista on jäänyt kuva, ettei ori ole ollut ihan parhaimmillaan. Ehkä tilanne muuttuu hyvillä talviradoilla?

Juoksunkulku: Loikkaus on nopein ensi metreillä, mutta Piskon Poudan selän luulisi kelpaavan.

Pelijakauma: Sokker (15%) ja Piskon Pouta (12%) ovat lähdön parhaat merkit.

IS-pelisuositus - Toto76-1

Pieni: 3, 9, 5
Suuri: 3, 9, 5

Toto76-2

Suosikkikaksikko: Lähdön pelisuosikit 7 Eskolan Jyräys ja 11 Sippimies ovat olleet aiemmissa keskinäisissä kohtaamisissa varsin tasaväkisiä. Eskolan Jyräys oli parempi Kriteriumissa ja Sippimies Varsakunkun karsinnassa Mikkelissä vajaat kaksi kuukautta takaperin. Kaksikosta Eskolan Jyräys on ehkä hieman varmempi suorittaja ja rankataan siksi ensin. Sippimies puolestaan vaikuttaa nopeammalta ja saattaa päästä juoksuradalta edelle alussa. Se hallitsi Mikkelissä keulasta perille 25-vauhtisen kiihdytyksen jälkeen.

Haastajat: 4 Tupla-Siro palasi viime kilpailussaan voittokantaan suoraan kahden kuukauden tauolta. Tamma starttasi pitkältä takamatkalta ja eteni toisessa kaarteessa kolmanteen pariin ulos. Se kiri viimeiset 600 metriä 1.29:n pintaan ja voitti vaivattoman oloisesti. Tupla-Siro vaikuttaa paalun selvästi vakavimmalta voitontavoittelijalta. 10 Puhti-Veikko löi kolme taas vastassa olevaa hevosta nelisen viikkoa sitten Kuopiossa Varsakunkun karsinnassa, jossa Kaappi pelattiin suosikiksi. Se ravasi johtavan rinnalla kulki siitä kirikierroksen helpon näköisesti 28,5-vauhdilla. 6 Kaappi vaikuttaa petranneen Kriteriumin finaalista, missä hävisi vielä paljon Eskolan Jyräykselle ja Sippimiehelle. Toisin kuin pelatuimmilla haastajillaan, Kaapilla on suhtkoht tuore startti alla kolmen viikon takaa Seinäjoelta. Siellä Ilkka-ajon finaalissa Kaappi oli aivan omaa luokkaansa ja kulki kirikierroksen pääosin piikkipaikalta 31,2-kyytiä. Kun muut olivat kaukana takana, kaikkea ei tarvinnut pistää peliin.

Yllättäjät: 8 Tinderi pelattiin Mikkelissä suosikiksi Sippimiestä ja Eskolan Jyräystä vastaan. Se avasi kovaa keulaan, mutta menetti paikan takasuoralla ja laukkasi loppukurvissa kärkikaksikon takaa. Kyvyiltään ruuna ei välttämättä ole yhtään suosikkikaksikkoa huonompi, mutta alla on sairasteluja, minkä vuoksi Tinderi putoaa rankingissa kapasiteettiaan alemmas. Kuopiossa Puhti-Veikon jälkeen kakkosena maaliin tuli johtavan takana matkannut 5 Hyvityksen Pyry, mutta muilla ei ollut asiaa edes kunnolla tuntumaan. Viime lauantaina Oulussa Hyvityksen Pyry jäi sisäratajuoksun jälkeen pussiin.

Juoksunkulku: Hankalasti arvioitava ja todennäköisesti laukkojen värittämä kiihdytys. Veikataan, että pakilta Tinderi tai Sippimies ajaa takasuoralla voimalla keulaan.

Pelijakauma: Varsakunkku-finaalissa rankingin vääntäminen on tavallistakin vaikeampaa. Nuorten hevosten voimasuhteet voivat heitellä selvästi ja suurelta osalta lähdön hevosista puuttuu tuoreita näyttöjä. Varminta on pelata lähtö passiivisesti kantaa ottamatta. Eskolan Jyräys (26%) oli aluksi selvä suosikki, mutta sen kannatus on ihan oikein laskussa.

IS-pelisuositus - Toto76-2

Pieni: 7, 11, 4, 10, 6
Suuri: 7, 11, 4, 10, 6

Toto76-3

Suosikki: 10 Caakao on tehnyt pari oikein hyvää esitystä ja nousee takarivistäkin tasaisen tammalähdön kärkirankkaukseksi. Toissa kerralla Killerillä se pystyi voittamaan johtavan rinnalta, vaikka olosuhteet olivat tallitietojen mukaan vastaan. Viime viikolla Teivossa Ari Moilasen ajokki tykitti lentokelissä 3. ulkoa viimeiset 700 metriä hurjasti 11,1-vauhtia ja näytti, että pystyy huippukunnossaan kiertelemäänkin.

Haastajat: 1 Kiss Sånna oli viime lauantaina Oulussa tätä vastaavan lähdön suosikki, mutta juoksusta tuli aivan liian raskas. Edellisissä kilpailuissaan tamma esitti vahvaa virettä ja nyt lähtöpaikka on paljon parempi kuin viimeksi. Viimeksi kun Kiss Sånna starttasi Kuopiossa sisäradalta, se piti 11,5-avauksessa keulat. 7 Long Leg Lizzy oli viimeksi 400 metriä ennen maalia vielä koko joukon viimeisenä, mutta tykitti lopun tosi vahvasti neljättä viidettä rataa pitkin ja ehti voittajan tuntumaan. 6 Lessons In Lovella on samantyyppistä kiriherkkyyttä, mutta viimeksi kuti jäi piippuun 2. ulkoa, kun jo kiihdytyksessä oli palanut ruutia.

Yllättäjät: 3 Memphis Minnie oli oikein hyvä viimeksi Teivossa samassa lähdössä kuin Caakao. Se matkasi 5. ulkona ja joutui kirimään lopun neljättä rataa pitkin, lähestyen kärkeä lopussa. Myös se kulki suosikin tavoin viimeiset 700 metriä 1.11:n pintaan. Nyt lähtöradat ovat Memphis Minnien puolella ja revanssi aivan mahdollinen. 4 Klara Håleryd avaa reippaasti ja voisi hyvänä päivänään keikkua keulassa yllättävän pitkään. Viimeksi tamma ei ollut erikoinen kirissä, mutta samanlaisena kuin toissa kerralla Kuopiossa Pam Halloveria ja kumppaneita vastaan Santtu Raitalan ajokki ei ole ulkona. Tamma teki tuolloin hyvän pitkän kirin 3. ulkoa. 9 Sannu Mustang jäi viime lauantaina 8 Luna de Parisin voittamassa kilvassa oikein hyvävoimaisena pussiin sisäratajuoksun jälkeen.

Juoksunkulku: Kiss Sånna, Memphis Minnie ja Klara Håleryd räväyttävät parhaiten liikkeelle ja taistelevat keulapaikasta. Klara Håleryd vaikuttaa kaikkein nopeimmalta ja pystyy riistämään joukon keskeltä keulat, mutta kiihdytys voi venyä ylivauhtiseksi.

Pelijakauma: Memphis Minnie (2%), Klara Håleryd (3%) ja Sannu Mustang (3%) ovat liian pelaamattomia kaikki ja hienoja hakuja pottia nostamaan.

IS-pelisuositus - Toto76-3

Pieni: 10, 1, 7, 6, 8, 3, 4, 9
Suuri: 10, 1, 7, 6, 8, 3, 4, 9

Toto76-4

Suosikki: 3 Lassic Point on suosikkimme. 2600 metrin matka käy voimaruunalle erinomaisesti, samoin paikka johtavan rinnalla, missä se juossee taas. Kuolemanpaikalta ruuna oli muutama startti takaperin todella hyvä Stardust Fibberiä vastaan ja viime voittonsa se otti keulasta. Viimeksi ruuna ei ollut aivan makeimmillaan johtavan rinnalta, mutta nyt napakalla talviradalla se voi esittää taas parastaan. Kokeilemme vahvaa vääntäjää pikkusysteemin ideavarmana.

Haastajat: 1 E.V. Jory on pelaajien suosikki ja lähdön toinen kova. Ruuna avaa hyvin ja pystyy nappistartilla jopa pitämään keulat, mutta alussa tullee joka tapauksessa painetta, mikä olisi lopusta pois. Viime viikon taukostartissa E.V. Jory teki hyvän 600 metrin kirin 3. ulkoa ja löi mm. taas vastassa olevan ja johtavan rinnalla juosseen 6 Elliot Webin. 7 Cool On Photos oli mahtava viime lauantaina johtavan rinnalta ja on sen perusteella taatusti yksi lähdön kovakuntoisimmista. Onnistuneen juoksun saaminen ei kuitenkaan ole nyt helppoa. Samat sanat pätevät takariviin arvottuihin 10 Diablo Sisuun ja 11 Herrera Bokoon. Ensin mainittu täräytti viime lauantaina ykköseksi johtaneen 4 Rapid Leaderin selästä ja jälkimmäinen on juhlinut keulapaikalta viime aikoina.

Yllättäjät: 2 Honorary Consul oli syksymmällä huippukunnossa, mutta tuoreimmista esityksistä on jäänyt puuttumaan viimeinen silaus. Viimeksi Joensuussa ruuna käynnistyi saappaat jalassa ja jäi takapareihin, mistä kulki viimeiset 800 metriä asiallisesti 1.14:n pintaan. 9 Dream Divine on hyvä ja voitokas pakkaskelien hevonen. Maanantain välistartissa se ei saanut kiritilaa johtavan takaa.

Juoksunkulku: E.V. Jory, Rapid Leader ja Elliot Web ainakin lataavat lähtöön, ehkä myös Naomi Wibb. Rapid Leader on näkemyksemme lähdön todennäköisimmäksi vetojuhdaksi.

Pelijakauma: Lassic Point (19%) on alipelattuna suosikkina kiinnostava pelikohde, etenkin jos varmistuu, että lauantaina on pitävä eikä pöpperöinen rata. Sääennusteet luvaata hyvää. Diablo Sisu (14%) on liian luotettu takarivistä.

IS-pelisuositus - Toto76-4

Pieni: 3
Suuri: 3, 1, 7, 4, 6

Toto76-5

Suosikki: 11 Costelloa ei ole juuri varmisteltu näissä lähdöissä pitkään aikaan, mutta nyt niin tehdään. Valmentaja Ville Herttua ottaa kuninkaan ohjat ja varoittelee, ettei ori ole vielä parhaimmillaan. Suosikin asema on tietysti selviö, mutta pelikannatus sen verran korkealla, että jo pienelle lapulle otetaan yksi tukirasti.

Viimeksi Jokimaalla Costello oli varsinkin odotuksiin nähden ihan hyvä, vaikka hävisi hirmukuntoon äityneelle Ellin Sisulle tämän kupeelta. Hevonen on todennäköisesti nyt parempi, kun se sai startin alle tauolta.

Haastaja: Varmistusmerkki 1 Tee Wee Paroni on nousussa talvea kohden ja pystyisi varsinkin keulasta laittamaan Costellon varmasti ahtaalle. Viimeksi tähtidivarin finaalissa ruuna matkasi 2. ulkona. Se menetti metrejä väsyvän vastustajan takana viimeisellä takasuoralla ja spurttasi tilaa saatuaan loppusuoran hyvin sisäkautta. Tämän kauden alkupuolella Tee Wee Paroni pääsi kolmesti yrittämään takamatkalta startanneen Costellon lyömistä paalulta, mutta veti vesiperän yhtä monta kertaa. Tässä sillä on maukkaat saumat revanssiin, kun Costellolla voi vielä olla matkaa terävimpään vireeseen.

Yllättäjät: 9 Koskelan Akseli oli toissa lauantain finaalissa hyvä kakkonen 3. ulkoa ja löi Tee Wee Paronin valjakonmitalla. Näistä asemista osat vaihtuvat herkästi. Nousukunnossa on myös viimeksi vahvasti Ellin Sisun tuntumaan kirinyt 10 Josveis. 13 Diktaattori puolestaan on kova talvihevonen, joka viime talvena onnistui kerran olemaan Costellon edellä maalissa.

Juoksunkulku: 6 Ekosan saattaa osoittautua kiihdytyksen nopeimmaksi, mutta Tee Wee Paronin selkä kelvannee matkalla.

Pelijakauma: Costello (69%) on aavistuksen ylipelattu valmentajan ajamana. Tee Wee Paroni (13%) on kiinnostavin varmistusrasti huippupaikalta.

IS-pelisuositus - Toto76-5

Pieni: 11, 1
Suuri: 11, 1

Toto76-6

Suosikki: 7 T.Rex onnistui viimeksi varmanamme ja oli keulasta tasokkaan T76-finaalin selvästi paras. Ruuna näytti jo edelliskerralla Killerillä, että kesän polvikanavaoperaatio teki hyvää suorituskyvylle. Nyt vastus on paperilla hieman helpompi kuin viimeksi, joten voittoa odotetaan taas eikä varmavalintaa vaihdeta. Edes kuolemanpaikka johtavan rinnalla ei veisi väkivahvan T.Rexin saumoja.

Haastajat ja yllättäjät: 6 Big Headache kiersi viime lauantaina puolimatkassa johtavan rinnalle ja kiritti siitä hyvin loppuun asti keulavoittaja Tir du Caux'ta. 10 Regent Zet väläytti samassa lähdössä nousukuntoa ja oli hyvä kolmas johtavan takaa. Selvästi taakse tämän lähdön hevosista jäivät 8 Victory Bonsai ja 3 Tapiro Jet. Regent Zet oli viime talvena monta kertaa mahtavan hyvä näissä lähdöissä ja pystyi lyömään T.Rexinkin. Jos se nyt petraa vielä yhtä paljon kuin toissa juoksustaan Ouluun, kiritykillä on mainiot saumat mitaleille.

Juoksunkulku: Radoilta 2-4 avataan parhaiten. T.Rex etenee takasuoralla kärjen rinnalle keulaa kyselemään ja varsinkin jos alku on ollut tuima, paikka on myös tarjolla.

Pelijakauma: T. Rex (74%) on tietysti selvä suosikki, mutta tämän kerran alustava kannatus alkaa olla jo kipurajoilla. Rivin todennäköisin voittaja kelpaa kuitenkin T76-varmaksi. Jos sitä varmistelee, Regent Zet (7%) on hieman aliarvostettu.

IS-pelisuositus - Toto76-6

Pieni: 7
Suuri: 7

Toto76-7

Suosikki: Hirmuiseen kuntoon virinnyt 9 Wilhelm Nash nousee takarivistäkin pikamatkan suosikiksi. Aiemmin ravivaikeuksista kaarteissa kärsinyt ruuna on ollut viime kilpailuissaan varsinainen lentokone. Se kulki jo Jokimaalla hirmuisesti pahan lähtölaukan jälkeen. Toissa kerralla Vermossa ruuna oli vakuuttava keulasta, samoin viimeksi Teivossa johtavan rinnalta. Kun Ari Moilanen antoi ruunalle takasuoralla menoluvan, hyvät vastustajat jäivät hetkessä kuin seisomaan. On tietysti mahdollista, että vanhat probleemat kaarrejuoksussa pintautuvat taas jossain vaiheessa, mutta viime esitysten perusteella sitä ei ole tarpeen ennakoida.

Haastaja: 6 Zo Zo Hoss pystyy laittamaan Wilhelm Nashin tosi tiukoille, jos on yhtä hyvä kuin syksyllä parhaimmillaan. Nähtäväksi jää, onko hevonen yhtä hyvä talvibalanssissa kuin edelliskilpailuissaan ilman kenkiä. Valmentaja Matias Salo uskoo että on, joten Zo Zo Hoss nousee lapulle. Toissa kerralla Käpylä GP:ssä Zo Zo Hoss oli hyvä neljäs 4. ulkoa. Viimeksi Örebron V75-lähdössä se laukkasi heti lähtöauton takana.

Yllättäjät: Muiden mahdollisuuksiin Wilhelm Nashia ja Zo Zo Hossia vastaan emme usko juuri lainkaan. Seuraavana rankataan keulaan yrittävä ja viimeksi kovassa T76-finaalissa mahdottomiin asemiin takapareihin jäänyt 2 Griminal Jack. 5 Bacardi Razz kisaili viimeksi kärkipaikasta 11-avauksessa, mutta jaksoi silti tehdä spurtin vielä loppuunkin ja ohitti keulahevosen lähdössä, jonka vei Frosty Vice.

Juoksunkulku: 3 Berto Vaikko on nopein ensi metreillä. Bacardi Razz tai Zo Zo Hoss hakee siltä keulat.

Pelijakauma: Kovan suosikkikaksikon kuuluukin erottua selvästi. Zo Zo Hoss (24%) on niistä edullisempi merkki.

IS-pelisuositus - Toto76-7

Pieni: 9, 6
Suuri: 9, 6

IS-pelisuositus

Pieni
Toto76-1: 3, 9, 5
Toto76-2: 7, 11, 4, 10, 6
Toto76-3: 10, 1, 7, 6, 8, 3, 4, 9
Toto76-4: 3
Toto76-5: 11, 1
Toto76-6: 7
Toto76-7: 9, 6
Hinta: 24,00 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi

Suuri
Toto76-1: 3, 9, 5
Toto76-2: 7, 11, 4, 10, 6
Toto76-3: 10, 1, 7, 6, 8, 3, 4, 9
Toto76-4: 3, 1, 7, 4, 6
Toto76-5: 11, 1
Toto76-6: 7
Toto76-7: 9, 6
Hinta: 120,00 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi