Ravivihjeet

Ravivihje: Toto5 Teivo 11.12.2018

Julkaistu:

TOTO5
Toto5-varma säästetään päätöskohteeseen.

Toto5-1

Suosikki: 5 Hullumies starttaa pakilta kovaa matkaan ja tähtää pienessä lähdössä johtopaikalle. Siitä ori piti toiseksi Teivossa. Viimeksi Lahdessa Hullumies avasi keulaan ja luovutti paikan Ellin Sisulle, joka voitti lähdön. Hullumies oli pitkään toisena, mutta viimeisellä 20 metrillä pari vastustajaa runttasi ohi. Hullumies on suosikki, muttei varma, sillä loppumetreillä joku vahvoista vastustajista saattaa ehtiä edelle.

Haastajat: 1 Rokin Maxi laukkasi Lahdessa hyvän sijoituksen maalisuoralla, kun ori otti hypyn Costellon rinnalta. Rokin Maxi jää alussa jonkin verran, mutta se jaksaa tehdä töitä eikä paikka johtavan rinnallakaan vie sen menestymismahdollisuuksia. Ori on samantapainen menijä kuin 6 Metkutus, joka myös jää startissa mutta tekee aina vahvasti töitä päätöskierroksella. Niin Kaustisellakin, missä ori suuntasi ulkoradoille jo toisen kaarteen jälkeen. Metkutus toi pitkän kirin rehdisti perille. 10 Topper pääsi Porissa 2. sisälle, mistä ruuna lopetti erittäin hyvin. Matkan jatkuessa se olisi saattanut ehtiä ohi voittaneesta A.T. Viskustakin. Kunto on hyvä ja ruuna kuuluu pelihevosiin. 3 Suvi Kevätön voitti syksyllä Jyväskylässä tammalähdön isona yllättäjänä. Viime aikoina meno on ollut tasaisempaa. Vermossa tamma piti vauhtinsa mukavasti keskijoukoissa.

Pelijakauma: Hullumies (54%) on liian selvä suosikki ja kaipaa varmistuksia.

Juoksunkulku: Hullumies hakee johtopaikan viimeistään ensimmäisellä takasuoralla. Rokin Maxi juoksee rinnalla.

IS-pelisuositus - Toto5-1

Pieni: 5, 1, 6, 10
Suuri: 5, 1, 6, 10

Toto5-2

Suosikki: 6 Pyöriän Vilistys oli mainio Forssassa, vaikka starttiväli oli pitkä. Ruuna juoksi 3. ulkona ja oli päätöskierroksella omaa luokkaansa. Pyöriän Vilistys pystyy paljoon kaikenlaisilla juoksuilla kunhan pysyy ravilla. Laukkariski on aina olemassa.

Haastajat: 5 Kikan Velperi oli Seinäjoella tasainen 3./2. ulkoa, kun joutui juoksemaan kengät jalassa. Jyväskylässä ori pääsi keulaan ja piti 29-lopetuksessa varmasti ykköseksi. Kikan Velperin taulu on komea, kun ori meni kengittä upeasti. Se saattaa siksi kerätä liikaa peliä osakseen. 3 Manionni jäi toissa kerralla 2. ulkoa johtavan rinnalle etusuoralla ja puristi varmasti ykköseksi. Viimeksi ruuna jäi 3. sisälle pussiin ja laukkasi maalisuoralla voimissaan. Toissa kerralla Kikan Velperi jäi selityksittä taakse vaikka sai yrittää ohitusta selästä. Kikan Velperi on kuitenkin ravivarmempi kuin Manionni ja sijoittuu siksi rankingissa edelle. 2 Kapor voitti Porissa keulasta, ja on tämän jälkeen ollut pari kertaa asiallinen selästä. Tällä kertaa ruuna saattaa hyvänä avaajana päästä keulapaikalle, mistä esitykset ovat olleet hyviä.

Yllättäjät: 8 Ponutella voitti Tammaderbyn karsinnan lähtölaukasta huolimatta ja oli finaalissa johtopaikalta hyvä kakkonen. Tamma avaa auton takaa mukavasti. 7 Lintikka ei ole paussin jälkeen ollut parhaimmillaan. Vermossa tamma taipui keulasta. 9 Corinna kierteli toissa kerralla hyvin kolmanneksi. Viimeksi tamma lähti ulkoradoille jo ensimmäisellä takasuoralla ja laukkasi päätöskierroksen alussa. Tamma on hyvä kilpailija, mutta sarjat ovat koventuneet. Eurot eivät ole yhtä löysässä kuin tähän asti. 4 Ruskatar on tauluaan parempi menijä, mutta tauolta tamma on arvoitus.

Pelijakauma: Kikan Velperi (31%) ei ole suosikkina maistuva tapaus. Haastajista ja yllättäjistä löytyy hyviä merkkejä, kuten Kapor (9%).

Juoksunkulku: Kapor pitää johtopaikan ja saa rinnalleen Lintikan sekä Ponutellan. Näistä Lintikka tähtää sisälle kun taas Ponutella saattaa hyvinkin vetää toisen radan jonoa.

IS-pelisuositus - Toto5-2

Pieni: 6, 3, 2
Suuri: 6, 5, 3, 2

Toto5-3

Suosikki: 5 Reverend Dred tsemppasi toissa kerralla hyvin perille toiselta ilman vetoapua. Viimeksi ruuna kiersi johtavan rinnalle puolitoista kierrosta ennen maalia ja tsemppasi mukavasti perille vaikka viimeinen puristus uupuikin. Reverend Dred avaa voltista mainiosti ja pääsee alussa asemiin.

Haastajat: 7 Don Corleone Trot olisi voinut Turussa sijoittua kärkeen ilman laukkaa viimeisellä takasuoralla kärjen rinnalta. Viimeksi ruuna juoksi kuolemanpaikalla ja runttasi periksiantamattomasti sisään. Don Corleone Trot on vahva vääntäjä, joka pystyy pitkällä kirilläkin paljoon. 8 T.M. Chagall voitti Vermossa johtavan rinnalta eikä ollut huono Seinäjoellakaan, missä ruuna pääsi keulahevosen kupeelle vasta päätöskierroksen alussa. Silti hevonen runttasi väkisin totoon. T.M. Chagall ei ole nopea lähtijä, mutta pienessä lähdössä se ei huonoimmassakaan tapauksessa jää liian kauas keulasta. 6 New Life Wheels on hyvä ja voitokas kilpailija, joka putoaa nelosrankkaukseksi tauon takia. Ruunan treenitiedot lupaavat erittäin hyvää eikä sitä kannata jättää pois peleistä. 2 Madam's Viggo Boy jäi Vermon raskaissa olosuhteissa keulasta viimeisen kierroksen alussa 2. sisälle, mutta pystyi silti tsemppaamaan rahoille. Jyväskylässä ruuna lopetti sisäratajuoksun jälkeen terävästi, muttei ehtinyt kaksariin. Pakilta starttaa sen verran kovia menijöitä, että voitto voi tällä kertaa olla liikaa vaadittu.

Pelijakauma: Don Corleone Trot (18%) voisi olla enemmänkin pelattu.

Juoksunkulku: Reverend Dred ja New Life Wheels ottavat pakilta parhaat startit ja jompi kumpi etenee aina keulaan asti.

IS-pelisuositus - Toto5-3

Pieni: 5, 7, 8, 6
Suuri: 5, 7, 8, 6

Toto5-4

Suosikki: 9 Siporin Santtu palasi Kouvolassa mahtavassa iskussa tauolta. Ruuna lähti ajoissa kolmannelle ja näytti superhyvältä ennen laukkaansa loppukurvissa. Siporin Santtu lopetti hyvin ja olisi ravilla taistellut ilman muuta voitosta. Ruuna sai startin alle ja pystyy huippukuskilla paljoon.

Haastajat: 1 Amoriini jatkaa väkevässä iskussa. Toissa kerralla tamma tsemppasi johtavan rinnalta kakkoseksi ja viimeksi kuusivuotias kiersi 4. ulkoa sitkeästi hopealle. Vastus on jälleen tasokas. 6 Voima-Simo ei viimeisissä kisoissaan juuri kolmatta rataa sisempänä käynyt. Siitä huolimatta sijoitukset ovat viimeisen kolmen kisan osalta lähes täydellistä luettavaa. Tuntuu siltä, ettei Voima-Simo väsy tällä hetkellä ollenkaan. Sellainen hevonen kannattaa mahduttaa ajoissa peleihin. 7 Hyvännäköinen prässäsi Lahdessa viimeisellä takasuoralla keulaan ja piti tiukassa voittotaistossa niukasti ykköseksi. Vermossa tamma pääsi 700 metriä ennen maalia kolmannelle radalle hyvään selkään ja runttasi ratkaisuhetkillä ykköseksi. 10 Eurovaltikka jäi Vermossa ohjastajan mukaan voittovoimissa pussiin 3. ulos. Tamma treenaa erittäin hyvin eikä ole mahdotonta, että se voittaisi koko lähdön. Eurovaltikka on mielialamenijä eli mitään varmaa sen kohdalla ei voi luvata koskaan.

Yllättäjät: 11 Poikolan Neito palaa paussilta. Tamma olisi paras keulapäästä eli asetelmat eivät ole tällä kertaa suotuisat. 12 Rikastuva kiersi Teivossa umpirehdisti perille 8. ulkoa ja saavutti mm. Voima-Simoa. 4 Valon Veeni sai Jyväskylässä makean reissun 2. sisällä, mistä ruuna haastoi sisäradan ohituskaistaa pitkin keulasta voittaneen Drakenin. 2 Villikuuma avaa terävästi ja katsoo ensimmäiset keulat. Paussilta tammalla ajettaneen kuitenkin selästä. Jaksavat 3 Poika-Ramiini ja 8 Joutava tulevat seuraavina. Kaksikko palaa tauolta, ja voitto olisi ainakin pieni yllätys.

Pelijakauma: Eurovaltikka (6%) on liian vähän pelattu.

Juoksunkulku: Villikuuma täräyttää sisäradalle, mutta selkä kelpaa eteen. Valon Veeni saattaa asiallisena avaajana edetä johtopaikalle. Voima-Simo pyrkii kuolemanpaikalle.

IS-pelisuositus - Toto5-4

Pieni: 9, 1, 6
Suuri: 9, 1, 6, 7, 10, 11, 12, 4

Toto5-5

Suosikki: 2 Taikapassi laukkasi marraskuun alussa johtopaikalta päätöspuolikkaalla. Tämän jälkeen tamma ei ole erehtynyt vaan kaksi keulavoittoa on tullut vakuuttavasti. Taikapassi avaa auton takaa hyvin ja pääsee mitä todennäköisimmin keulaan, kun eturivissä ei ole starttiraketteja. Vastus on sopivaa tasoa, ja tammalla on hyvä sauma venyttää voittoputki kolmen ykkösen mittaiseksi.

Haastajat: 4 Karlo ei väsy ensimmäisten joukossa, mikäli ruuna polkee koko matkan ravia. Seinäjoella ruuna laukkasi sekä alussa että loppukurvissa. Hyppyjen välillä hevonen kulki mainiosti. Vermossa ruuna runttasi johtavan rinnalta sitkeästi perille. 12 Mattilan Miina nousi Turussa 3. ulkoa viimeisellä takasuoralla toiseksi kolmannelle radalle ja ratkaisi pelin varmasti maalisuoralla, kun sai tilaa. Teivossa tamma matkasi keskijoukoissa 3. ulkona, mistä hevonen jätti hieman tasaisen kuvan. Mattilan Miina ei saanut tulla täysin vapaasti, mutta toisaalta voimiakaan ei näyttänyt olevan jäljellä. Näistä asemista Taikapassilla on selvä etu. 6 Ohikiitävä juoksi Kouvolassa haastavalla radalla keulassa ja piti kakkoseksi. Ruuna sai startin alle ja pystyy parempaan.

Yllättäjät: 1 Krannin Pihla otti kesällä uran ensimmäiset voitot ja jäi sen jälkee ntauolle. Teivossa tamma ei ollut parhaimmillaan vaan suoritti tasaisesti 6. sisältä. Tamma ei tasaisena avaajana hyödy lähtöpaikasta. 11 Nokeva on kelpo menijä, mutta paussilta tamma on haastajan roolissa. Ailahteleva 10 Aateekoo, tauluaan vaarallisempi 7 Pilskeri sekä tasaisesti suorittava 9 Isosalon Kiira tulevat seuraavina.

Pelijakauma: Taikapassi (40%) on ansaitusti selvä suosikki ja yksi kierroksen varmaehdokkaista.

Juoksunkulku: Taikapassi avaa keulaan. Karlo tähtää tämän rinnalle, mikäli pääsee ravia matkaan.

IS-pelisuositus - Toto5-5

Pieni: 2
Suuri: 2

IS-pelisuositus

Pieni
Toto5-1: 5, 1, 6, 10
Toto5-2: 6, 3, 2
Toto5-3: 5, 7, 8, 6
Toto5-4: 9, 1, 6
Toto5-5: 2
Hinta: 14,40 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi

Suuri
Toto5-1: 5, 1, 6, 10
Toto5-2: 6, 5, 3, 2
Toto5-3: 5, 7, 8, 6
Toto5-4: 9, 1, 6, 7, 10, 11, 12, 4
Toto5-5: 2
Hinta: 51,20 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi