Ravivihjeet

Ravivihje: Toto65 Magic Monday 10.12.2018

Julkaistu:

MAGIC MONDAY
Magic Mondayn Toto65-pankit starttaavat heti avauskohteissa ja rivin mahdollinen arvo määritellään hyvin pitkälti heti kättelyssä.

Toto65-1

Suosikki: 10 Pam Hallover ei riittänyt viimeksi kovassa Nousijadivisioonafinaalissa, kun alkukin meni turhan räväkäksi. Ruuna kohtaa nyt taas vuorostaan varsin sopivan vastuksen ja on selvä ykköshevonen, vaikka mailille onkin sattunut ikävästi takarivin haitta.

Haastajat: 3 Take Me With Youn kausi on ollut katkonainen sairastelujen vuoksi ja vuoden avausvoittokin on vielä ottamatta. Viimeksi pystyvä 5-vuotias palasi taas vaihteeksi tauolta, eikä loistanut taustalta. Potentiaalia on paljon parempaan ja paikkakin olisi hyvä.

2 Amorce Savagen kyvyt riittäisivät haastamaan suosikkia, mutta laukka tulee nykyään oikeastaan joka kerta. Hyppystartteja on rivissä nyt jo kahdeksan peräkkäin. Edellisessä ehjässä startissa tuli voitto, mutta se tapahtuma oli heinäkuussa.

Yllättäjät: 6 Dahlia Sisu ei ihan riittänyt etelässä ja aloittaa nyt uusilla leveysasteilla. 7 Grouse Man on kehittyvä yksilö, mutta aika rankassa ylisarjassa. 4 Midnight Mover, 8 Combat On Line ja 9 Lexus Bac ovat tauoiltansa pieniä arvoituksia. 5 Boss Gutset meni kesällä hyvin, mutta syksyllä meno on ollut kovin vaisua.

Pelijakauma: Pam Halloverille on vaikea löytää kunnon haastajia ja se on takarivistäkin iso suosikki.

Juoksunkulku: Lucky Toy Boy, Midnight Mover ja Boss Gutset avaavat ainakin hyvin. Avauspuolikkaasta saattaa tulla reipas ja lopullista keulaa ei ole ihan helppo veikata. Pam Halloverilla voi ajaa monella tavalla, mutta jos alussa kaahataan, niin Joensuun pitkällä suoralla ehtii lopussakin.

IS-pelisuositus - Toto65-1

Pieni: 10
Suuri: 10

Toto65-2

Suosikki: Selvä suosikki on takarivissä toisessakin MM-kohteessa. 9 Mark More aloitti syyskuussa Christa Packalenin tallista ja jälki on ollut vahvaa läpi syksyn. Hevonen on osoittanut osaavansa tulla myös takaa ja eiköhän se kierrä ysiradaltakin taas kärkeen. Loppukauden ainoa tappio tuli JTT-karsinnassa, eikä nyt ole vastassa ihan yhtä kovia hevosia. Jokimaalla Mark More oli omaa luokkaansa 2. ulkoa.

Haastaja: 5 Ray Mysterio on kohonnut elämänsä iskuun ja on suosikin ainoa järkevä haastaja. Viimeksi ruuna taisteli oikein mukavasti johtavan rinnalta.

Yllättäjät: Nopea 1 Like Fatal Love on saanut peräti neljännen kerran peräkkäin ykkösradan ja se hyödyttää sitä selvästi. Tamma ei ole mikään leijona lopussa, mutta kerää nopeudellaan hyviä sijoituksia ja sellaiseen on nytkin oiva sauma. 7 Westcoast Skipper alisuoritti loppukesän, mutta kykyjä on näihin lähtöihin. Valmentajan odotukset eivät ole kuitenkaan taukostarttiin kovin suuret, kun lähtöpaikkakin on vaikea. 3 Judy's Love Girl ja 4 Beauty Erin ovat parantaneet viime aikoina otteitaan, mutta niiden voitto yllättäisi edelleen kovasti.

Pelijakauma: Ei ihmeitä.

Juoksunkulku: Like Fatal Loven pitäisi pystyä sisäradalta puolustamaan keula. Kärkipaikka voisi tosin olla jatkossa tarjolla Ray Mysteriolle. Suosikki iskenee vasta kirissä.

IS-pelisuositus - Toto65-2

Pieni: 9
Suuri: 9

Toto65-3

Suosikit: Kolmannessa Toto65-kohteessa riittääkin sitten mahdollisia voittajia. Jo kiihdytyksessä ratkaistaan paljon, kun 3 Essi Van Press ja 1 Gollum iskevät yhteen. Molemmilla on alla hyviä esityksiä ja hyviltä paikoilta ne ovat luonnollisesti ensimmäiset merkit.

Haastajat: 5 Minto's Don Juan loisti kesällä useampaankin otteeseen, mutta syksyn esitykset eivät olleet ihan samaa tasoa ja nyt ruuna palaa pieneltä huililta arvoituksena. Hevosena ruuna saattaa olla jopa porukan paras.

10 Intuto on saanut tauon jälkeen kolme starttia ja otteet voisivat hiljalleen terävöityä jo tarpeeksi voittoakin ajatellen. Aivan parasta ei ole vielä nähty, muttei ori huonokaan ole ollut.

2 Dream Divine loisti jokin aika sitten Lappeen MM-raveissa ja oli vielä Kouvola-ajossakin hyväksyttävä, mutta viimeksi tuli outo taipuminen keulasta. Ei unohdeta ruunaa yhden heikomman esityksen vuoksi, kun paikkakin on mainio, muttei viime aikojen suuntaus tietysti positiivinenkaan ole.

Yllättäjät: 8 Rim Bay Kickapoo puski viimeksi rehdisti voittoon ja löi esimerkiksi Intuton selityksittä, mutta 8-rata on tasaisen tasokkaaseen koitokseen melko iso miinus. 9 Ready Press juoksee 7 Oikein -lehden tallikommenttien mukaan pitkästä aikaa Ufoista, joten sekin kannattaa mahduttaa useampaan rastiin. 6 She Is Cecilia on ollut jo hetken laukka päällä, mutta pystyy ravatessaan paljoon.

Pelijakauma: Tasaisen tasokas lähtö on alustavasti rastattu kohtuullisen oikean suuntaisesti ja se pelataan neutraalin leveillä merkinnöillä.

Juoksunkulku: Gollumin ja Essi Van Pressin keulataisto on hieman päivästäkin kiinni, mutta veikataan, että jälkimmäinen on vikkelämpi. Kummallekaan ei ole maailmanloppu, vaikka juoksupaikka olisi johtavan takana. Minto's Don Juan etenee johtavan rinnalle ja lähdöstä tulee tuskin mitään kävelykisaa.

IS-pelisuositus - Toto65-3

Pieni: 3, 1, 5, 10
Suuri: 3, 1, 5, 10, 2, 8, 9

Toto65-4

Suosikki: 7 Korven Liideri vaikuttaisi vihdoin löytäneen taas huippuvireensä. Ruuna kiersi Vermossa pitkän kirinsä sitkeästi perille ja oli mainio kakkonen. Kauden avausvoitto tulee aivan pian ja ehkä jo tässä.

Haastajat: 3 Faitteri ei tainnut viimeksi viihtyä äärimmäisen raskaissa olosuhteissa, mutta esitys oli silti hyväksyttävä. Lappeessa ori oli keulasta vahva kakkonen Vennelmon Varman puristuksessa ja olisi siltä paikalta varmasti vaikea ohitettava. 1 Vempun Valtti voi tosin olla johtopaikan esteenä.

6 Villiäijä on parantanut, muttei se vieläkään ole mitään voittajan lahjoja osoittanut ja hyvä sijoitus on todennäköisempi kuin ykkönen. Viimeksi tuli alkulaukka ja sitä ennen ruuna oli pussissa.

Yllättäjät: 8 Mistersuomi paikkasi viimeksi laukkansa terävällä lopetuksella ja hevonen viihtyy hitaammilla keleillä. 2 Näätinki oli viimeksi pitkältä tauolta kelvollinen ja saattaa vielä parantaa startti alla paljonkin. 9 Rankkari oli viimeksi pussissa ja on hieman tauluaan paremmassa iskussa.

Pelijakauma: Korven Liiderin kuuluisi olla suosikki. Villiäijä on hieman liikaa luotettu.

Juoksunkulku: Vempun Valtilta ei ole helppo ottaa ulkopuolelta keulaa, mutta Faitterilta se voisi onnistua. Korven Liiderillä ajetaan varmasti taas aktiivisesti eteenpäin jo matkalla.

IS-pelisuositus - Toto65-4

Pieni: 7, 3, 8
Suuri: 7, 3, 6, 8, 2, 9

Toto65-5

Suosikki: 2 Rupeltaja on näyttänyt lahjansa, mutta myös epävarmuutensa. Ori voisi juosta kykyjensä puolesta paljon rahakkaammissakin sarjoissa jo, mutta hyppy tulee melkein joka kerta, eikä siihen kummallista syytä tarvita. Ravatessaan 5-vuotias on hyvin lähellä ykköstä, muttei siihen voi millään opilla taaskaan täysin luottaa.

Haastajat: Laukka on ollut iso peikko myös 10 Vienan Myrskyn uralla. Tämän ruunan otteissa on tapahtunut viime aikoina pientä varmistumista, muttei se edelleenkään ihan täysin varma suorittaja ole. Oulun Nousijadivisioonassa Vienan Myrsky kierteli sitkeästi kakkoseksi.

4 Pilkkeen Toivo ei ole aivan edellisten tasoinen kyvyiltään, mutta paljon niitä varmempi suorittaja ja pääsee siksi ajoissa kupongille niiden kaveriksi. Joensuun kakkonen tuli hyvällä pitkällä kirillä, vaikka Ariitta polkikin keulasta karkuun.

1 Kopran Suhari oli mainio viime talvena, mutta sen jälkeen on riittänyt ongelmia, eikä ruuna ole oikein päässyt tasolleen. Tuomas Pakkanen yrittää löytää ratkaisun laukkaherkkyyteen.

Yllättäjät: 5 Egoa On on kunnossa, mutta sijoittuu mielummin kuin voittaa. 9 Ekon Kava oli Oulussa aiempaa parempi, mutta putosi kiripuolikkaalla aika selityksittä esimerkiksi Vienan Myrskyn kyydistä.

Pelijakauma: Alustavassa jakaumassa ei ole ihmeellisyyksiä.

Juoksunkulku: Useammallakin eturivin hevosella on kiihdytyksessä laukkariski ja siinä voi tapahtua yllättäviäkin asioita. Normaalia pidemmällä matkalla tuskin pidetään ainakaan alussa kiirettä, vaan vauhti kiihtyy vasta kirivaiheessa.

IS-pelisuositus - Toto65-5

Pieni: 2, 10, 4
Suuri: 2, 10, 4, 1, 5

Toto65-6

Suosikit: Päätöskohteen rakenne muuttuu hieman, kun alustava suosikki 2 Pops' Sunrise putoaa kilpakumppanin poisjäännin myötä sitä haittaavalle sisäradalle. Ei se muutos tietysti kokonaan vie hyvää jälkeä tehneen tamman mahdollisuuksia, kun lähtökin on pieni, mutta nostaa viimeksi terävästi ykköseksi kirineen 3 Silvesterin lähdön kiinnostavimmaksi pelihevoseksi.

Haastajat: 7 Donatello Hoss hiipui viimeksi hieman johtavan rinnalta, mutta esitys oli ylisarjassa kuitenkin hieman sijoitusta parempi. 4-vuotiaalla on kova luokka sarjoihinsa, mutta taso on heilahdellut aika lailla. Parhaat esitykset ovat kengittä ja jenkeillä, eikä kumpaakaan viritystä välttämättä käytetä Turussa. Tai kenkiä nyt ei ainakaan enää edes saa riisua.

Yllättäjät: 10 Defrag Am oli viimeksi kipeä ja nyt pitäisi olla taas luvassa parempaa. 5 News Point on palannut iskussa tauolta, kun taas 4 Westcoast Huey ei tunnu löytävän parasta iskuaan paussin jäljiltä. 6 All Ready Match suorittaa varmasti ja kiri esimerkiksi Forssassa pelisuosikin vanavedessä melkeinpä siinä missä sekin.

Pelijakauma: Silvesterin kuuluisi olla lähempänä Pops' Sunrisea.

Juoksunkulku: Pops' Sunrise jää sisäradalta alussa jalkoihin ja hännille. Westcoast Huey on ensimmäinen keula, mutta huolinee selän eteen. Ensimmäisen kysyjän arvuuttelu onkin haastavampaa. Silvesterilla on pieni laukkariski, jos sillä satsataan kovaa. News Point avaa reippaasti ja Donatello Hoss'kin pääsee kuskin niin halutessa kovaa matkaan. Alkuvauhti saattaa olla aika reipasta.

IS-pelisuositus - Toto65-6

Pieni: 2, 3
Suuri: 2, 3

IS-pelisuositus

Pieni
Toto65-1: 10
Toto65-2: 9
Toto65-3: 3, 1, 5, 10
Toto65-4: 7, 3, 8
Toto65-5: 2, 10, 4
Toto65-6: 2, 3
Hinta: 7,20 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi

Suuri
Toto65-1: 10
Toto65-2: 9
Toto65-3: 3, 1, 5, 10, 2, 8, 9
Toto65-4: 7, 3, 6, 8, 2, 9
Toto65-5: 2, 10, 4, 1, 5
Toto65-6: 2, 3
Hinta: 42,00 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi