Ravivihje: Toto75 Bergsåker 8.12.2018 – jättipottikierros (päivitetty)

Julkaistu: , Päivitetty:

Toto75
Lauantain T75:ssä on kaksi megasuosikkia ja 2 327 381 euroa ekstraa. Avauskohteen ideavarman poisjäännin myötä etua yritetään hakea kakkoskohteesta.
Jättipotista huolimatta Bergsåkerin 75-rivi saattaa jäädä helpoksi, sillä Zenit Brickillä ja Månprinsen A.M:llä on molemmilla erinomainen tilaisuus napata voitto. Kahden suursuosikin kierroksella monet systeemit muotoutuvat helposti samankaltaisiksi, joten kolmannella, vähän elävämmällä varmalla haetaan muihin kohteisiin leveyttä. Näin saadaan mukaan niitäkin, jotka voisivat edesauttaa kahvirahoja suurempaan pottiin.

Olosuhteet Bergsåkerissa voivat aiheuttaa oman vivahteensa, sillä lauantaipäiväksi on luvattu vesisadetta ja plusasteita.


Toto75-1

Suosikki: Minnestads El Pason poisjäännin myötä 10 Volocity de Vie on entistä selvempi suosikki. Viime startissa Jorma Kontion ajokki lopetteli keulasta hyvällä ravilla 09-vauhtia Eskilstunassa ja samanlaisena se on tietysti vakava voitontavoittelija tässäkin. Usein raviongelmista kärsineelle jenkille ei vain ole oikein peräkkäisiä onnistumisia tullut ja kierteleminen voi tietää vaikeuksia. Varmistetaan siis.

Haastajat ja yllättäjät: 2 Donners Am on osoittanut huippukuntoa niin kärryt perässä kuin ilmankin. Viimeksi se kulki parijonosta viimeisen kierroksen 12,9-vauhtia. Jos Per Linderoth pääsee keulaan ja rauhoittamaan vauhtia, voi voittokin olla mahdollinen. 4 Sir Henry P.Hill pystyy parhaimmillaan paljoon, kuten toissa kerralla, kun ori jyräsi johtavan rinnalta selvään voittoon. Viimeksi kirivaihe meni pieleen huonossa selässä, muttei Jörgen Westholmin valmennettava itsekään riehumalla loppua tullut. Ravilla ei ulkona. 3 Dennis de Castella tuli Örebrossa 6. ulkoa päätöskierroksen 11,0-vauhtia ja huomioidaan vähän pelattuna. Mukana myös 11 Importedfrmdetroit, joka kiersi viimeksi 6. ulkoa voittajaksi 12,3-vauhtisella päätösringillä ja sen jälkeen ruunalla on odoteltu vain tätä kisaa, kun voittosumma sopii lähes prikulleen. Muutama muukin mahdollinen vielä on, mutta lapuille vain edellä mainittu viisikko. 12 Output Pressure seuraili viimeksi mukavasti 3. sisältä kovassa 4-vuotiskisassa. 8 Doctor Doxey Zenzin suoritukset eivät ole viime starteissa olleet parasta laatua. Lähtöpaikkakin on amatöörikuskille haasteellinen. Sopivan juoksun todennäköisesti saava 1 Zorro Swing ja 75-finaalissa viimeksi pussiin jäänyt 5 Mellby Ess voivat myös yltää totokahinoihin.

Juoksunkulku: Zorro Swing ottanee ensimmäiset keulat, mutta luovuttanee Donners Amille.

Pelijakauma: Dennis de Castella (3%) on jäänyt hieman liian vähälle huomiolle. Doctor Doxey Zenz (11%) on ylipelattu.

Ranking: A) 10 B) 2, 4, 3, 11, 12, 8, 1, 5 C) 7 D) 6

IS-pelisuositus - Toto75-1

Pieni: 10, 2, 4, 3, 11
Suuri: 10, 2, 4, 3, 11

Toto75-2

Suosikit: 6 Budets Lasse on tehnyt Ville Karhulahden käsissä hyvää jälkeä, eikä 75-voittokaan tässä tulisi yllätyksenä. Toissa kerralla 4-vuotias ei saanut johtavan takaa kunnon mahdollisuutta, mutta hallitsi viimeksi keulapaikalta 13,7-lopetuksella. Hyvänä lähtijänäkään se ei tässä ehkä pääse johtoon, mutta selkäjuoksukin käy, ja sellaisella kärjen tuntumasta ruuna on vaarallinen lopussa. Kokeillaan sitä ideavarmana. 4 Tsar Brodde otti marraskuun starteissa parijonosta varmat voitot. Suurempia johtopäätöksiä niistä starteista ei voi vetää, mutta hidastuvat kelit vaikuttavat kuitenkin suosivan ruunaa. Aivan mahdollinen.

Haastajat ja yllättäjät: 7 Our Soleado on jättänyt kolmessa viime kisassa positiivisen vaikutelman. Toissa kerralla Robert Dunderin suojatti voitti 3. ulkoa, vaikka tuli loppukurvissa häirityksikin. Viimeksikin kiri 5. ulkoa oli hyvä, vaikka yksi jäikin tavoittamatta. Eväitä kärkeen omaa myös 10 Sweet Eddie, joka hallitsi viimeksi keulasta ja voitti toissa kerralla 4. ulkoa 12,7-vauhtisella 800 metrin kirillä. Ohjastajanvaihdos on mielenkiintoinen. 1 Avantis Red Witch sai viimeksi johtavan takaa myöhään tilaa ja tuli viime metrit juosten. Nopealle tammalle on kaavailtu tällä kertaa keulataktiikkaa, joka voi tietysti olosuhteiden hankaloituessa olla liian vaativakin juttu. Jos taas vauhti pysyy rauhallisena, ei menestyminenkään ole poissuljettua. 12 Mellby Goofy tuli viikko sitten 4. ulkoa juosten perille asti. Voittosarake näyttää edelleen nollaa, mutta lähdötkin ovat olleet pääosin kovia. Peliosuus on kuitenkin varsin korkea näistä asemista. Viimeksi keulapaikalta ajettuna voittoon vastannut 2 Highsurprise Laday saanee tässäkin hyvän reissun kärjen lähellä ja totosija on mahdollinen.

Juoksunkulku: Avantis Red Witch pitää sisäradalta johtopaikan, Highsurprise Laday voi päästä sen kantaan. Tsar Brodde voi kiertää johtavan rinnalle, jos vauhti on rauhallista.

Pelijakauma: Tsar Brodden (34%) suosikkiasema tuntuu turhan selvältä, ja Budets Lasse (21%) tuntuu edullisemmalta. Mellby Goofy (13%) on liikaa pelattu.

Ranking: A) 6, 4 B) 7, 10, 1, 12, 2 C) 9, 3, 11, 8, 5 D) -

IS-pelisuositus - Toto75-2

Pieni: 6
Suuri: 6

Toto75-3

Suosikki: Kierroksen ensimmäinen suursuosikki 3 Zenit Brick on kultadivisioonassa sopivan tehtävän edessä. Eskilstunassa ruuna piti johtavan rinnalta Nadal Brolinen takanaan, mutta viimeksi sijoitukset vaihtuivat kun tämä pääsi keulaan. Timo Nurmoksen suojatin suoritus kuolemanpaikalta oli kuitenkin mainio, eikä Propulsion ehtinyt edelle. Mika Forssin ajama ruuna pääsee tässä sujuvasti keulaan ja siitä sen kukistaminen ei normaalisti onnistu. Varma.

Haastajat ja yllättäjät: 10 On Track Piraten on selvä kakkossuosikki ja oikeastaan ainoa haastaja. Kun lähtöasetelmat ovat näin päin, voittoon yltäminen on hankalaa, vaikka Hans R. Strömbergin suojatti on onnistunut Zenit Brickin monesti kukistamaankin. Kunto on silläkin kohdallaan, viimeksi 10-vauhtinen kiri 4. ulkoa kantoi neljänneksi. 4 Edward Ale on osoittanut Suomen starteissa hyvää virettä ja kolmossijalle on mahdollisuuksia, jos juoksupaikka löytyy läheltä kärkeä. 5 Mind Your Face nousi viimeksi 4. sisältä toiselle 800 metriä ennen maalia ja otti lopulta helpon voiton kun Twister Bi oli keulasta kehno. Zenit Brickin ja On Track Piratenin kukistaminen on tässä silti hankalaa. 8 Digital Ink putosi viimeksi 2. sisältä selvästi kärjen kyydistä ja paikka on nyt hankala.

Juoksunkulku: Edward Ale voi ottaa ensimmäiset keulat. Zenit Brick pystyy avaamaan myös hyvin, mutta saa keulapaikan haettua joka tapauksessa, vaikka ottaisi alun rauhallisemminkin.

Pelijakauma: Zenit Brick (72%) voittanee lähdön kolme kertaa neljästä, joten pinnat ovat kohdallaan.

Ranking: A) 3 B) 10 C) 4, 5, 8, 7, 1, 2 D) 9, 6

IS-pelisuositus - Toto75-3

Pieni: 3
Suuri: 3

Toto75-4

Suosikki: 12 Månprinsen A.M. on jatkanut voittosarjaansa, vaikka onkin kilpaillut harvakseltaan. Solvallan ykkönen tuli hallitusti johtavan rinnalta ja lyhyemmällä starttivälillä ori pystynee tässä parempaankin suoritukseen. Vaikka kierrettävää on, tuntuu tehtävä sille silti sopivalta, ja Bergsåkerin pitkästä loppusuorastakin on vain hyötyä. Varma.

Haastajat ja yllättäjät: Mielenkiintoisimmat vastustajat starttaavat paalulta, mutta voitto tuntuu niillekin varsin kaukaiselta. 2 Järvsöodin otti lokakuun voitot johtavan takaa ja keulasta, viimeksi 5-vuotias esitti takajoukoista asiallisen lopetuksen nousten toiseksi. Kärjestä totosija on ulottuvilla. 3 Björlifant on hävinnyt kahdesti lähes identtisellä juoksunkululla 5 Sippsonille. Molemmilla kerroilla viime mainittu on juossut keulassa ja Björlifant on kivunnut 2. ulkoa lopussa puolittain sen rinnalle. Nyt lähtöasetelmat ovat ensin mainitulle suosiollisemmat. Sippson on osoittanut hyvää virettä Rommen 75-yllätysvoiton jälkeenkin, mutta sarjatkin ovat samalla nousseet. 1 Bilbo B.S. jäi viime kerralla takajoukkoihin, mutta teki edellisissä starteissa hyvät suoritukset. Färjestadissa ori ratkaisi helposti johtavan takaa ja Gävlessä hallitusti 4.ulkoa. Jos kaikki on kunnossa, se voi venyä sisäradalta totoon. 11 Smedheim Solan nousi Solvallassa 3. sisältä Månprinsenin tuntumaan lopussa, mutta viimeksi norjalaisori oli keulasta selvä pettymys. Kakkossijallekin tarvitaan tason nostoa. 15 Tangen Haap teki Solvallan kovassa seurassa tasaisen suorituksen johtavan takaa. Kärkeen on näistä asemista tulemista.

Juoksunkulku: Bilbo B.S. tai Björlifant ensin keulaan? Järvsöodin hakee toisessa vaiheessa vetotyöt. Jos vauhti laantuu, Månprinsen A.M. tulee aikaisin eteenpäin.

Pelijakauma: Månprinsen A.M:n (78%) prosentit ovat koko lailla kohdallaan.

Ranking: A) 12 B) 2, 3, 1, 5, 11, 15 C) 6, 7, 4, 9, 14 D) -

IS-pelisuositus - Toto75-4

Pieni: 12
Suuri: 12

Toto75-5

Suosikit: 2 Yrr on tehnyt Robert Berghin käsistä kaksi starttia. Rommessa ruuna eteni 3. ulkoa keulahevosen kimppuun viimeisen kierroksen alussa, mutta ohi ei ollut asiaa lopussakaan. Viimeksi voitto ratkesi 2. sisältä helposti 14-lopetuksella. Se pääsee varsin hyvin liikkeelle ja voi hyvinkin olla lähdön lopullinen keulahevonen. Siitä mahdollinen. 5 Viscount tuntuu tähän seuraan varsin kilpailukykyiseltä hevoselta. Eskilstunan kisassa se laukkasi häiriöstä jo ennen lähtölinjaa, mutta kulki viimeksi 3. sisältä taustalla juosten perille. Kunto vaikuttaa asialliselta, joten juoksun onnistuessa voittokin on täysin mahdollinen. 3 Ramon Dekkers ei oikein tahdo riittää voittoon asti 75-tasolla, mutta on kuitenkin tehnyt ihan kelpo suorituksia. Mm. toissa kerralla se kiritti 3. sisältä Bo C:tä hyvin perille. Nopea ruuna voi päästä jälleen hyviin asemiin (tallikaverin taakse?) ja olla lopussa korkealla.

Haastajat ja yllättäjät: 9 Global Undecided on kapasiteetiltaan lähdön parhaita. Elokuussa Timo Nurmoksen valmennettava otti 3. ulkoa hallitun voiton, mutta laukkasi Solängetissä rahasijan lopussa ja oli viimeksi ponneton. Jos kaikki on nyt parin kuukauden tauolta mallillaan, voittokin on mahdollinen. Vähemmän pelatuista vielä isompaan systeemiin mukaan pari hevosta. 6 Special Major voitti pari viikkoa sitten vaivatta keulasta ja on juossut kovempiakin vastaan. 4 Scarpetta punnersi viimeksi 3. ulkoa 13-lopetuksella ykköseksi. 1 Bionicle Man avaa hyvin ja saa suotuisan juoksun, mutta voitto 75-tasolla tuntuu siitä huolimatta vähän kaukaiselta. 7 Luxury Brodde omaa kapasiteettia 75-ympyröihin, mutta on esiintynyt syksyllä epävarmasti ja lähtöasematkin ovat hankalat.

Juoksunkulku: Bionicle Man, Yrr ja Ramon Dekkers avaavat parhaiten. Keskimmäinen lopulta todennäköisesti keulassa.

Pelijakauma: Viscount (14%) on pelihevosista prosenttien valossa edullisin. Global Undecided (19%) on hieman liikaa pelattu.

Ranking: A) 2, 5, 3 B) 9, 6, 4, 1, 7 C) 10, 12, 8 D) -

IS-pelisuositus - Toto75-5

Pieni: 2, 5, 3
Suuri: 2, 5, 3, 9, 6, 4

Toto75-6

Suosikit: Tammalähtö on kierroksen tasaisin ja yllätysalttein kohde. Runsas rastitus onkin paikallaan. 10 Rita C.D. saa asetelmiensa puolesta kunnian aloittaa vihje. Viimeksi 4-vuotias oli mukana Double Exposuren voittamassa avoimessa tammalähdössä, eikä pystynyt sisältä ohituksiin. Solvallan startissa se nousi 3. sisältä toiselle radalle viimeisen takasuoran alussa, nujersi keulahevosen, mutta joutui taipumaan kahdelle ulompaa tulleelle. Joka tapauksessa esitys oli ihan hyvä. Kaj Widell voi saada sen reippaastikin matkaan, ja silloin etumatkaa ainakin suljetun radan hevosiin tulisi heti reilusti. 12 Vanessa F.B. on osoittanut huippukuntoa. Toissa kerralla se paikkasi laukkansa vahvasti ja voitti viimeksi varmasti keulasta. Paikka on toki haastava, mutta Örjan Kihlström jos kuka sen pystyy selvittämään. 2 Walkie Talkie kulki viimeksi Breeders' Crown -välierässä 5. sisältä mukavasti, mutta on ollut sen jälkeen yhdestä startista pois. Jos vire on entisellään, voi se otella paalulta kärkisijoista.

Haastajat ja yllättäjät: 13 Mrs Lindy teki toissa kerralla 6. ulkoa riuskan kirin, mutta viimeksi meno oli hieman nahkeampaa takaa. Kengät eivät sitä suosi, mutta ei jenkkiä voi peleistä sivuuttaakaan. 1 Selma Töll ei jaksanut viimeksi keulasta perille asti, mutta starttiväli on nyt sopivampi. Keulat nopea tamma ottanee tässäkin alussa, mutta ehkä hyvä selkäkin Tomas Petterssonille kelpaa? Totomatsiin. 15 Ginny Weasley ei saanut Gävlessä johtavan takaa mahdollisuutta ja voimia jäi varastoon. Kahdelta pakilta voittoon asti nouseminen on tietysti kovan työn takana, muttei mahdotonta kuitenkaan. 9 Sheilah Laday tuli viimeksi 4. ulkoa viimeiset 800 metriä 12,5-vauhtia ja oli asiallinen myös marraskuun ensimmäisessä startissa. Mahdollinen, jos juoksupaikka ei jää aivan taakse. Isommilla yllättäjilläkin on pieniä saumoja. 4 Livi Mistress oli toissa kerralla sitkeä johtavan rinnalta, mutta viimeksi tamman usko loppui sen kierrettyä 5. sisältä lopussa kärjen rinnalle. Jos Olli Koivunen löytää sille suotuisammat väylät, ei kärkipään sijoituksenkaan tarvitse olla poissuljettua. 3 Livinginmydream kulki viimeksi 4. ulkoa hyvin loppusuoralle asti, mutta jarrutteli sitten. Rommen voitto tuli 2. ulkoa varmasti. 14 Bella On Tour paikkasi viimeksi alkulaukkansa positiivisesti, joten näistä asemista yrittäminen on jo sikäli tuttua. 11 Comewithaflash oli viimeksi huono ja pitänyt sen jälkeen huilia. Kapasiteetti riittää tähän. Myös Bollnäsissä keulasta kolmanneksi jäänyt, mutta hyvältä näyttänyt 6 Fudge Ås ja mukavan kirin Östersundissa takaa esittänyt 7 Miss Golden Quick mahtuvat isompaan systeemiin.

Juoksunkulku: Selma Töll ottaa ensin keulat. Jää nähtäväksi, haluaako Tomas Pettersson Walkie Talkien eteensä. Kun paalulla ei ole juoksuratoja ja takamatkan 1-5-ratojen hevoset lähtevät normaalipaikoiltaan, voi Rita C.D. pidemmällä kiihdytyksellä päästä heti hyviin asemiin.

Pelijakauma: Juuri kenenkään voiton todennäköisyys ei tässä liene yli 15 prosenttia, joten Walkie Talkie (24%) ja Mrs Lindy (17%) tuntuvat liikaa pelatuilta. Mikään hevonen ei tosin ole erityisen alipelattukaan, ehkä Selma Töll (3%) ansaitsisi hieman enemmän peliä.

Ranking: A) 10, 12, 2 B) 13, 1, 15, 9, 4, 3, 14, 11, 6, 7 C) 8, 5 D) -

IS-pelisuositus - Toto75-6

Pieni: 10, 12, 2, 13, 1, 15, 9, 4, 3, 14
Suuri: 10, 12, 2, 13, 1, 15, 9, 4, 3, 14, 11, 6, 7

Toto75-7

Suosikit: 6 Weekend Fun on päätöskohteen ykkösmerkki. Hyväluokkainen 4-vuotias ei ole ollut mukana kovissa ikäluokkataistoissa, mutta osoitti viime kerralla vireen olevan kohdallaan. Se joutui ottamaan keulassa puolimatkan jälkeen ”välikirin”, mutta oli silti 11-lopetuksessa omaa luokkaansa. Jorma Kontion taakseen saava ruuna avaa hyvin, mutta johtoon voi olla silti vaikea päästä, tai se ainakin voi maksaa. Ei siis varmaksi asti. 3 Dartagnan Sisu on osoittanut hyvää virettä, mutta juoksut eivät ole aina onnistuneet tällä tasolla. Kahdessa viime startissa se on toki saanut mahdollisuuden ja ollut ihan asiallinen. Mattias Djuse mielii panostaa sillä nyt alkuun ja lahjakas 5-vuotias on kärkiporukasta voittomatsissa.

Haastajat ja yllättäjät: 9 Disco Volante on muutaman kerran tehnyt takaakin jo hyviä suorituksia, kuten viimeksi, jolloin se nousi 6. ulkoa 11,1-vauhtisella kirikierroksellaan hopeafinaalin kakkoseksi. Mahdollinen tässä, vaikkei takarivin paikka pikamatkalle ole optimaalisin. 1 Vic de Luxe teki Eskilstunan 75:ssä 5. sisältä asiallisen suorituksen ja ratkaisi viimeksi helpommassa lähdössä 3. ulkoa varmasti. Mika Haapakankaan suojatti voi saada ykkösradalta kohtalaisen hyvätkin asemat, eikä menestyminen olisi silloin mahdotonta. 10 Nobel Amok on ollut usein suosikkikin 75-tasolla, mutta pääsee nyt iskemään puskista. Se palasi viimeksi pieneltä paussilta ja kiri 4. ulkoa lopun aivan hyvin 10,5-vauhtia. Ravilla pysyessään ruunalla on aina mahdollisuudet menestyä. 11 Erik Sting ei esittänyt marraskuun kisoissa aivan parastaan, mutta luokka on näihin karkeloihin kova ja vauhtijuoksussa voittoonkin on takaa eväitä. 7 Forecast on löytänyt uusia vaihteita syksyn kisoissa. Voittostartissaan se oli keulasta täysin omaa luokkaansa ja on tehnyt hyvät kirit parijonosta sen jälkeenkin. 75:een ruuna ei ole aiemmin ollut oikein riittävä menijä, mutta virekään ei ole ollut nykyisenlainen. Se lähtee hyvin, mutta alkuun täysillä satsaaminen ei ulkoa välttämättä kannata. 4 Magnifik Brodde voitti viimeksi 2. ulkoa helposti, mutta juoksukin meni aivan nappiin. Samu Sundqvist pyrkii tässä varmasti keulaan, ja jos alusta ei tule liian vaativa, kärkisijoitus on mahdollinen. Isompikaan yllätys ei ole poissuljettu. Myös hyvää virettä osoittaneet 5 Mr Perfect ja 12 O.P.'s Flirt mahtuvat isompaan systeemiin potinnostajina. Ensin mainittu ei jaksanut viimeksi johtavan rinnalta, mutta kiri vahvasti takaa Rommessa. Jälkimmäisen lopetus 3. ulkoa oli viimeksi alle 10-vauhtinen, jolla se nousi Weekend Funin jälkeen toiseksi.

Juoksunkulku: Magnifik Brodde ja Weekend Fun ovat todennäköisimpiä vaihtoehtoja keulaan. Forecast pystyy avaamaan, mutta tuskin pääsee ohi Weekend Funista. Bergsåkerissa sisältäkin on hyvä kiihdyttää, joten Vic de Luxe voi myös olla heti kärkiryhmässä.

Pelijakauma: Disco Volante (23%) on takarivistä liikaa luotettu. Dartagnan Sisu (12%), Vic de Luxe (8%) ja Nobel Amok (3%) ovat alipelattuja.

Ranking: A) 6, 3 B) 9, 1, 10, 11, 7, 4, 5, 12 C) 2, 8 D) -

IS-pelisuositus - Toto75-7

Pieni: 6, 3, 9, 1, 10
Suuri: 6, 3, 9, 1, 10, 11, 7, 4, 5, 12

IS-pelisuositus

Pieni
Toto75-1: 10, 2, 4, 3, 11
Toto75-2: 6
Toto75-3: 3
Toto75-4: 12
Toto75-5: 2, 5, 3
Toto75-6: 10, 12, 2, 13, 1, 15, 9, 4, 3, 14
Toto75-7: 6, 3, 9, 1, 10
Hinta: 37,50 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi

Suuri
Toto75-1: 10, 2, 4, 3, 11
Toto75-2: 6
Toto75-3: 3
Toto75-4: 12
Toto75-5: 2, 5, 3, 9, 6, 4
Toto75-6: 10, 12, 2, 13, 1, 15, 9, 4, 3, 14, 11, 6, 7
Toto75-7: 6, 3, 9, 1, 10, 11, 7, 4, 5, 12
Hinta: 195,00 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi