Ravivihjeet

Ravivihje: Toto76 Oulu 8.12.2018 – potissa liki 100000 euroa ekstraa

Julkaistu: , Päivitetty:

toto76
Kultadivisioona on pelillisesti jackpot-kierroksen herkkupala. Lauantain jättisuosikki Willy Wingston saa alemmassa sarjassa kimppuunsa huippukyvykkään ja nälkäisen haastajan.

Toto76-1

Oulun kierros käynnistyy varsinaisella tynkälähdöllä. Hevospula alkaa olla jälleen tosiasia talven korvalla, ja suomenhevosten ykkössarjaan osallistuu vain kuusi valjakkoa. Paljon paremmin ei mene ennen T76-kohteita juoksevilla kakkostason suomenhevosillakaan, sillä niiden lähtöön ilmoitettiin vain yksi kilpailija enemmän.

Suosikki: Kolme hevosta erottuu selvästi muista. Upealla tavalla viime viikolla Lahdessa suomenhevosten ykköstasolla debytoinut 5 Ellin Sisu on kärkirankkaus. Jos laukkoihin syksyn aikaisemmissa kilpailuissaan sortuneen nuoren oriin tietäisi käyttäytyvän yhtä hyvin kuin Lahdessa, sitä voisi vihjata vaikka varmaksi. Ellin Sisu jaksoi rajutempoisessa juoksussa keulasta loistavasti perille ja jätti ravikuningas Costellonkin selvästi varjoonsa.

Haastajat: 1 Polara teki syksyllä hyviä juoksuja Välähdyksen hallitsemissa huippulähdöissä. Toissakertainen nelossija johtui pussituksesta, ja sen jälkeen hevonen voitti Porin kevyemmän T76-lähdön supersuosikkina varmasti johtopaikalta. Polaran piti kilpailla muutamia viikkoja sitten Ruotsissa, mutta jätti reissun väliin, minkä takia sille on kertynyt liki 1,5 kuukauden starttipaussi. Valmentaja kuitenkin raportoi, että ruuna on hyvällä mallilla.

Kolmas mahdollinen pelihevonen on 6 Josveis, jonka vire on kohonnut starttien myötä loppukesän sairausloman jälkeen. Viimeksi oli jo voiton vuoro Teivossa, missä ruuna runnoi vääjäämättä ohi Hullumiehen kuolemanpaikalta, jonne jäi 1200 metriä ennen maalia. Ellin Sisu oli samassa lähdössä kolmas pahan laukan jälkeen.

Pelijakauma: Josvei on jäänyt hieman liikaa suosikkikaksikon varjoon.

Juoksunkulku: Jos Ellin Sisu pysyy alkumatkalla ravilla, se marssii keulaan ohi Polaran. Muuten Polara vastaa vetotöistä. Josveis on kuolemanpaikkahevonen

IS-pelisuositus - Toto76-1

Pieni: 5, 1
Suuri: 5, 1, 6

Toto76-2

Suosikki: Viime Oulun raveissa yhteen iskeneet 2 Ukebell Jet ja 5 Willy Wingston erottuvat suosikkipariksi. Lopulta selkeän voiton keulasta vienyt Willy Wingston on kaksikosta kärkirankkaus, mutta koska sen piikkipaikkaa ei voi pitää tällä kertaa selvänä, molemmat kovanaamat kannattaa rastia peleihin. Hurjalla menestysprosentilla koko uransa kilpaillut ruuna on ollut vakuuttava syksyn voittostarteissaan. Etenin sen lokakuun lopun murskavoitto reipastempoisessa lähdössä kuolemanpaikalta oli varsinainen kanuunaesitys.

Haastaja: Ukebell Jetin kanuunaesitykset ovat toistaiseksi tulleet Ruotsin raveista, joista se siirtyi kesällä Suomeen. Sairasteluista kärsineen tallin hevosen ura on jatkunut uusissa maisemissa kangerrellen, mutta viime esitykset ovat antaneet taas toivoa paremmasta. Ori teki toissa kerralla asiallisen kierroksen kirin takapareista ja kiritti viimeksi Willy Wingstonia mukavasti kuolemanpaikalta. Ukebell Jet on näyttänyt pystyvänsä avaamaan ihan hyvin, ja jos sen tietäisi varmuudella pääsevän keulaan, suosikin viitan voisi melkein vaihtaa sen lautasille. Viimeksi sillä ei yritetty lähteä lujaa.

Yllättäjät: 9 Quiet Leader on ollut suosikin tavoin mainiossa iskussa syksyllä. Se joutui kolme kilpailua sitten revittämään urakalla ennen kuin pääsi keulaan, mutta jaksoi silti johtaa kalkkiviivoille asti. Seuraavaksi ruuna ehti kuin ehtikin 3. ulkoa sisukkaan kirinsä päätteeksi voittoon. Viimeksi se menetti T76-finaalissa sisällä täysin mahdollisuutensa, kun vastustaja hyytyi eteen jo takasuoralla.

Vahva 10 Tromb Access oli mainio Rovaniemen voittojuoksussaan, jossa nousi pitkällä kirillään kaukaa takajoukosta voittoon ohi paljon enemmän tienanneen Remote Controlin. Mikäli hevosen vire on pysynyt samanlaisena lyhyen sairauspaussin ajan, se voi riittää reipastempoisessa lähdössä melko korkealle T76-tasollakin.

Pelijakauma: Willy Wingston on kohonnut aivan liian suureksi suosikiksi. Sen päähaastajat ovat siten selvästi alipelattuja.

Juoksunkulku: Ukebell Jet voi päästä johtamaan joukkoa, jos sillä satsataan täysillä kiihdytykseen. Muuten Willy Wingston määrää tahdit.

IS-pelisuositus - Toto76-2

Pieni: 5, 2
Suuri: 5, 2

Toto76-3

Suosikki: Välillä pitkällä tauolla olleen 3 Valtorin vire kohosi syksyllä starttien myötä. Se ravasi lokakuussa komeat voitot kuolemanpaikalta ja keulasta, mutta joutui niiden jälkeen jäämään yhdestä startista pois. Ruuna ei ollut pikkupaussin jälkeen ehkä aivan terävimmillään Jyväskylässä 2. ulkoa ja laukkasi maalisuoralla kesken kirinsä menettäen luultavasti kolmossijan. Koska Valtorin ravi ei ole aina kaikkein sulavinta, se ei ole täysin luotettava pelikohde.

Haastajat: Nuori 11 Corinna on kehittynyt kovasti tänä vuonna. Se ravasi Porissa ja Oulussa vakuuttavat voitot jouduttuaan haalarihommiin matkalla ja oli myös viimeksi oikein hyvä T76-sarjassa, jossa taisteli kahden muun hevosen kanssa tasapäin tiukasti ykkössijasta yli kierroksen kirillään.

Myös 2 Ruhvanan Urhon kunto kohosi syksyn myötä. Sillä on kolmesta viime kilpailusta kaksi kakkossijaa ja voitto. Ruuna kiri viime kuun alussa Oulussa erittäin vauhdikkaasti ja hallitsi viimeksi samalla radalla sopivaa lähtöä varmasti alusta loppuun.

12 Vienan Myrsky on erittäin pääsevä hevonen, joka on tuhlannut paljon juoksujaan laukkoihin. Se pysyi syyskuun kilpailuissa ravilla ja nappasi kuolemanpaikalta hyvillä ajoilla voiton ja kakkossijan. Viimeksi ruunalla olivat taas laukat pinnassa. 12-paikkakaan ei vie voimahevosen mahdollisuuksia, mutta toisten takana sen laukkariski voi kyllä kasvaa entisestään.

Nopea 6 Vinhatuuri on myös mahdollisia menestyjiä, jos ei joudu kiertelemään paljon. Se vastaili Teivossa keulasta täpärään voittoon ja hallitsi sen jälkeen vain neljän hevosen koitosta Kaustisella. Viimeksi ruuna laukkasi maalisuoran alussa johtaneen Ruhvanan Urhon takana pussissa.

Yllättäjä: 10 Tokumentti on sijoituksiaan paremmassa vireessä. Se laukkasi toissa kerralla käkiparin ulkopuolelta 300 metriä ennen maalia kesken pitkän kirinsä. Ori ei ehtinyt viimeksi saada kunnon mahdollisuutta hänniltä sisäradalta.

Pelijakauma: Valtoria, Vinhatuuria ja Vienan Myrskyä on rastittu liikaa. Corinna ja Tokumentti ovat alipelattuja.

Juoksunkulku: Vinhatuuri avaa keulaan, mistä sillä ehkä kokeillaan ajaa. Ruhvanan Urho ja Valtori ovat muut vaihtoehdot halkomaan tuulta.

IS-pelisuositus - Toto76-3

Pieni: 3, 11, 2, 12, 10
Suuri: 3, 11, 2, 12, 10

Toto76-4

Suosikki: 8 Kiss Sånna on parantanut startti startilta niin paljon otteita, että se on ulkoradan lähtöpaikaltaankin kelpo ehdokas jopa ideavarmaksi tammalähdössä. Se oli jo Kuopion lupaavan juoksun jälkeen hyvä yllättäjäehdokas Vermon T65-lähtöön ja kirikin siinä takamatkalta mainiosti kakkoseksi. Tamman taustavoimat innostuivat sen jälkeen lähtemään Solvallaan, missä hevonen oli myös oikein sisukas kakkonen 2. radalta ilman vetoapua. Keskipitkä matka tasoittaa Kiss Sånnan lähtöpaikan merkitystä.

Haastajat: 9 Milla Sonik on sijoittunut useamman kerran peräkkäin kaksariin ja se kuuluu sopivassa T76-lähdössäkin aikaisin lapuille. Tamma kiri toissa kerralla takajoukosta ylivertaista kyytiä selvään voittoon ja esitti myös viimeksi 2. ulkoa pirteän loppuspurtin, joka kantoi keulassa lönköttelyvauhtia vetäneen 10 Luna de Parisin tuntumaan.

Luna de Paris saavutti toissa kerralla 2. sisältä maksimaalisen kolmossijan. Samanlainen työmyyrä se ei ole enää ollut kuin uransa alussa.

1 Sannu Mustang olisi ollut ilman torstain välistartin kalpeaa esitystään kuumimpia pelihevosiamme, mutta on nyt jonkinlainen arvoitus. Sen 700 metrin kiri 3. ulkoa lopahti kesken. On toki mahdollista, ettei hevosta oltu viimeistelty kunnolla pikkuraveihin Oulun kilpailun takia. Tamma luovutti toissa kerralla Bodenissa keulapaikan pois, nousi 550 metriä ennen maalia kärkihevosen kupeelle ja jatkoi tasaisesti kakkoseksi selvästi voittajalle hävinneenä.

Lujaa avaava 7 Elaiza Camto rutisti viimeksi pikamatkan voittoon nappireissun jälkeen, mutta kierrosta pidemmällä matkalla tempun uusiminen ei ole sille yhtä helppoa. Täysin mahdotonta se ei kuitenkaan ole.

11 A Nice Officer kärkkyy pahalta lähtöpaikaltaan ylivauhtista tempoa. Se voitti toissa kerralla oikein kevyen sakin selvästi piikistä ja kesti viimeksi kunniakkaasti kakkoseksi, vaikka joutui revittämään avauspuolikkaan 11,5-kyytiä ennen kuin sai haettua vetotyöt.

Yllättäjät: 5 Elzar Creek on viime sijoituksiaan paremmassa iskussa. Se sai toissa kerralla puhtaat paperit turhan raskaalla reissulla. Viimeksi hevonen pakitteli 1. takasuoralla ulkoradoilta hännille, mistä kiri kiertelemättä pirteästi lähelle kakkossijaa.

2 Tequila Croft oli viimeksi sen verran sitkeä neljäs lounasraveissa, että sille pitää antaa pieni yllätyssauma ammattilaisen ajamana. Tamma kiersi koko ensimmäisen kierroksen 3. rataa pitkin ennen kuin pääsi kuolemanpaikalle. Se ei hävinnyt kovin paljon lopussa ohitseen rynnistäneelle totokolmikolle.

3 Diamond Bayn kuntokäyrä osoittaa ylöspäin. Se spurttasi viimeksi viimeisestä parista sisältä joukon kovinta kyytiä neljänneksi.

Pelijakauma: Kiss Sånnan kuuluisi olla suosikki Milla Sonikin sijaan ja sen lisäksi yllättäjämme ovat aliarvostettuja. Luna de Parisia ja Sannu Mustangia on pelattu liikaa.

Juoksunkulku: Conchita ja Elaiza Camto avaavat auton takaa parhaiten. Sannu Mustang tai Kiss Sånna on lopullinen vetojuhta.

IS-pelisuositus - Toto76-4

Pieni: 8, 9
Suuri: 8, 9, 5, 2, 3

Toto76-5

Suosikki/Varma: Luotettava 4 Ambrogio on varmamme. Aiemmin lähinnä voimillaan elänyt ruuna pystyy nykyään avaamaankin reippaasti ja sillä on jopa mahdollisuus päästä piikkipaikalle. Sieltä sitä tuskin yksikään vastustaja pystyisi syrjäyttämään. Monipuolinen hevonen on tehnyt hyviä juoksuja kaikista asemista kuolemanpaikka mukaan lukien. Viimeksi se marssi takarivistä keulaan, mistä vastasi varmasti 7 Diablo Sisun uhitteluihin maalisuoralla.

Haastajat: Ruotsalainen 1 Pinewood Man on ravannut peräkkäin kaksi helppoa keulavoittoa Norjassa Harstadin ravien kevyissä lähdöissä. Niitä ennen kovaennätyksinen hevonen teki parijonon puolivälistä ihan hyvän pitkän kirin Bodenissa ja sijoittui toiseksi. Ruuna avaa hyvin, mutta ykkösrata ei ole Oulussa paras paikka lähteä.

Aiemmin mainittu Diablo Sisu on ollut hyvä molemmissa juoksuissaan alkusyksyn taukonsa jälkeen. Ennen Oulun kakkossijaansa se kiri voittoon Bodenissa, missä sai loistojuoksun aluksi keulassa ja sen jälkeen 2. sisällä.

Yli 1,5 vuoden kilpailutauolta uusissa maisemissa palaava 3 Tuffetto Jet on melkoinen arvoitus. Viime vuoden keväänä Ruotsissa Solvallaa myöten kuolemanpaikalta voittoja ravannut ori on ehkä lähdön lahjakkain, muttei kovilla miehillä aikaisemmin valmennuksessa ollutta hevosta ei voi ensimmäisten joukossa tuputtaa peleihin. Melko tasainen avaaja juoksi syyskuun koelähdössä ilman kirittäjiä 18,9-ajan.

Yllättäjät: 5 Rapid Leader ei riittänyt Lahden JTT-kilpailussa, mutta on tehnyt muuten hyviä juoksuja viime kuukausina iltaraveissa. Se kiri toissa kerralla Kaustisella alkulaukan jälkeen hänniltä voittotaistoon ja oli viimeksi jonkin verran sijoitustaan etevämpi Jyväskylässä, missä sen juoksu ei mennyt kovin sujuvasti.

10 Rio Crowe väläytti nousuvirettä viime juoksussaan ja sitä kannattaa ainakin seurata, vaikka vastus kovenee selvästi. Tamma eteni kierroksen kirillään sisukkaasti kakkoseksi.

Pelijakauma: Ambrogio on osattu pelata selväksi suosikiksi. Diablo Sisu, Rapid Leader ja Rio Crowe ovat jääneet liian vähälle huomiolle.

Juoksunkulku: Pinewood Man on kovin avaaja, mutta Ambrogio pääsee johtamaan joukkoa.

IS-pelisuositus - Toto76-5

Pieni: 4
Suuri: 4

Toto76-6

Suosikki: 6 Cool On Photos kohosi syksyllä huimaan kuntoon ja on Äimän Cupin finaalin suosikki. Hevonen on esittänyt oivaa kirikykyä ja fysiikkaa. Esimerkiksi kolme kilpailua sitten se jyräsi todella sitkeällä pitkällä kirillään kakkoseksi nappireissun saaneen Diablo Sisun jälkeen. Karsintalähdössä hevonen kirmasi helpon reissun jälkeen kevyesti selvään voittoon sisäratareissun jälkeen. Viime lauantaina ruuna teki aivan hänniltä voitavansa kovatasoisessa T76-finaalissa, eikä tuohon heikompaan sijoitukseen kannata jäädä tuijottamaan.

Haastajat: 5 Bunker Shot on ehkä joukon kovaluokkaisin menijä, mutta putoaa haastajaksi kahdesta syystä. Sillä on väkevien viime kilpailujen jälkeen poisjääntejä ja taukoa. Toinen negatiivinen seikka vahvan tamman kohdalla on paalukarsinassa viitosradan lähtöpaikka, mikä aiheuttaa aikaisemmin herkästi hyppineelle hevoselle selkeän laukkariskin tavallista jyrkempien kurvien lisäksi.

Huippupaikalta lähtevä 1 Mountain Hooligan on parantanut mukavasti otteitaan starttien myötä. Se kiri karsintalähdössä hänniltä ulkoratojen kautta hyvin kolmanneksi, mutta hävisi selvästi keulassa juosseelle Bunker Shotille. Viimeksi ruuna vastaili sopivassa Bodenin lähdössä voittoon piikkipaikalta.

Laukattomissa juoksuissaan hyvin menestynyt 3 Artie B.Zet meni toissa startissaan epävarmaksi loppusuoralla eikä kyennyt ottelemaan aivan kärkisijoista. Se oli parempi taas Oulun karsintalähdössä, jossa kiersi 1. takasuoralla takarivistä keulaan ja kesti niukin naukin kakkoseksi. Ruuna kohtaa karsinnan tavoin selvästi itseään enemmän ansainneita hevosia.

2 Armani Press luovutti karsintalähdössä johtopaikan Artie B.Zetille ja tuli maaliin neljäntenä tämän kupeella, vaikka putosi välillä jo kauemmaksi. Sen pitää pystyä puristamaan vielä enemmän, jotta ottelisi finaalin totosijoista.

Ennen viime kilpailuaan tallia vaihtaneella 9 Arctic Ilellä on hyvä luokka tällaiseen lähtöön, mutta se on tehnyt pitkään vain tasapaksuja juoksuja. Samat sanat pätevät vauhdikkaaseen 12 Dreaming Bluesiin. Kummankin on viime esitysten perusteella hankala kiertää takamatkalta kärkeen asti.

Pelijakauma: Ei suurempia vääristymiä.

Juoksunkulku: Radoilta 1, 2, 4 ja 7 avataan hyvin. Cool On Photos pääsee kuitenkin vetotöihin.

IS-pelisuositus - Toto76-6

Pieni: 6, 5
Suuri: 6, 5, 1

Toto76-7

Kierroksen päättävä kultadivisioona on kimurantti pelikohde. Kovimmista hevosista 2 Victory Bonsai ja 7 Tir du Caux tulevat sairauspaussilta, minkä takia valmentajatkaan eivät osaa antaa varmoja arvioita kaksikon menestysmahdollisuuksista. Tukeva rastitus lienee oikea pelistrategia.

Suosikki: IS Ravien niukka kärkirankkaus on käsittämättömän vähän alustavasti pelattu 10 Big Headache, joka on kohonnut sairauslomansa jälkeen vahvaan kuntoon loppuvuonna. Se kiri terävästi jo Jyväskylän huippulähdössä ja lopetti hyvin hänniltä Turun T76:ssäkin, jossa todella hidas matkavauhti oli pahasti takana juosseita vastaan.

Haastajat: Väkivahvaa Tir cu Caux’ta voisi pitää syksyn huippujuoksujensa perusteella jopa selvänä suosikkina, mutta viime kilpailuissaan kipeänä ollut ruuna ei taida olla parhaimmillaan. Ailahtelevaista hevosta ei voi myöskään jättää systeemeistä pois.

Useamman kauden heikoista veriarvoista kärsinyt Victory Bonsai on ruunattu sairauslomansa aikana. Se teki keväällä ja alkukesällä muutamia loistavia juoksuja, kunnes ongelmat veivät siltä terän. Tallikommenttien perusteella lähdön kovaluokkaisin hevonen on ollut pirteä, mutta on silti valmentajalleen arvoitus.

Kesällä pari kertaa Suomessa vieraillut 11 Augustus F. on takarivistäkin yksi monista mahdollisista menestyjistä, jos kärjessä pidetään kovaa tempoa. Se oli elokuussa Tornion kovavauhtisella maililla hyvä kolmas keulasta ja on jatkanut asiallisessa vireessä syksylläkin. Ruuna oli kolme kisaa sitten ponnettomampi lähtölaukan jälkeen, mutta voitti seuraavaksi Uumajassa keulasta mukavalla tuloksella, kun maali tuli sopivasti vastaan lujaa kirineen vastustajan lähestyessä. Viimeksi Augustus F. hallitsi heikkotasoista Harstadin lähtöä leikitellen.

9 Callela Leonard on ollut paussin jälkeen hyvä Pohjois-Suomen pikkulähdöissä, mutta T76-tasolla sitä ei voi nostaa kuumimpien pelihevosten joukkoon. Ruuna kiri Rovaniemellä vauhdikkaasti 4. ulkoa ja saavutti loppumetreillä kuolemanpaikalle matkalla kiertäneen 8 Remote Controlin. Viimeksi se hallitsi mielin määrin erittäin heikkotasoista ykkössarjaa piikistä.

6 Regent Zetin luokka riittäisi voittoon, mutta se ei ole esittänyt pitkiin aikoihin parasta osaamistaan. Talvikelit rupeavat luultavasti taas suosimaan ruunaa aikaisempien vuosien tavoin, mutta vielä se ei ole esittänyt sellaisia treeniotteita, että valmentaja odottaisi siltä voittoa.

Yllättäjät: Italiassa syntynyt 3 Tapiro Jet on jatkanut uraansa positiivisesti Suomessa. Huippunopea avaaja kärsi Vermon loistojuoksun jälkeen kaksi kertaa heikosta lähtöpaikasta ja se myös sairasteli välillä. Viimeksi ori voitti pienen lähdön takamatkalta, mistä sai loistojuoksun pahimman vastustajansa Ida’s Owenin takana. Vastaava esitys ei riitä kärkisijoille paljon kovemmassa T76-lähdössä, mutta Tapiro Jet on terävimmillään keulapaikalta, josta sillä luultavasti ajetaan lauantaina.

Hyvin Ruotsissa pärjännyt 12 Stay Alert on ollut monta kertaa pettymys Suomen urallaan, mutta se esitti vihdoin viimeksi T. Rexin hallinnoimassa kultadivisioonafinaalissa nousuvirettä ja spurttasi 4. sisältä ärhäkästi kolmanneksi. Rata 12 on Oulun radalla myrkyllinen lähtöpaikka, muttei ruunan saumoja voi kokonaan tyrmätäkään, jos sattuisi tulemaan kiivastempoinen juoksu.

Pelijakauma: Aivan metsään pelattu lähtö! Callela Leonard on alustavasti käsittämättömästi suosikki noin kolme kertaa liikaa rastittuna. Big Headache, Tapiro Jet ja Stay Alert ovat huippuedullisia rasteja.

Juoksunkulku: Tapiro Jet avaa Premier Kronosin ohi keulaan, mistä sillä todennäköisesti myös ajetaan. Myös Breedlove pystyy avaamaan tulisesti ja voi hämmentää kiihdytystä. Sillä ajetaan kuitenkin selkäjuoksu.

IS-pelisuositus - Toto76-7

Pieni: 10, 7, 2, 11, 3, 12
Suuri: 10, 7, 2, 11, 3, 12

IS-pelisuositus

Pieni
Toto76-1: 5, 1
Toto76-2: 5, 2
Toto76-3: 3, 11, 2, 12, 10
Toto76-4: 8, 9
Toto76-5: 4
Toto76-6: 6, 5
Toto76-7: 10, 7, 2, 11, 3, 12
Hinta: 24,00 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi

Suuri
Toto76-1: 5, 1, 6
Toto76-2: 5, 2
Toto76-3: 3, 11, 2, 12, 10
Toto76-4: 8, 9, 5, 2, 3
Toto76-5: 4
Toto76-6: 6, 5, 1
Toto76-7: 10, 7, 2, 11, 3, 12
Hinta: 135,00 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi