Ravivihjeet

Ravivihje: Toto5 Pori 7.12.2018

Julkaistu:

TOTO5
Porin Toto5-pelissä on useita vahvoja suosikkeja, joista Grace Match on valikoitunut rivin pankiksi.

Toto5-1

Suosikki: 1 Nopsan Vauhti on kilpaillut varsinkin loppukaudesta kovassa vireessä, vaikka viimeksi tulikin harvinainen hyppy lähtösuoralla. Kengät jalassa kilpaileminen on jonkinlainen miinus, mutta seura on aika sopiva ja ykkösradalta koko matkan johto on luonnollisesti aika lähellä. Aivan täyttä luottoa hevoselle ei voi kuitenkaan kengillä antaa ja varmistaminen voisi olla paikallaan.

Haastajat: 6 Topper oli Lahdessa suosikkia parempi, vaikka huomioi sen laukankin. Se ja myöskin viimeisiä kisoja kilpaileva 5 A.T. Visku eivät ole voittaneet aikoihin, mutta eivät toisaalta ole olleet hetkeen näin sopivassa tehtävässäkään. A.T. Visku kiersi viimeksi koko matkan kolmatta ja tuon sijoituksen saa unohtaa.

Edellisten tapaan rutinoitunut 7 Elias Intomieli palaa pitkältä tauolta maltillisin odotuksin. Ori oli viime talvena vastaavalla valmistautumisella aivan kelvollinen heti, eikä sitä tässä unohtaakaan voi, vaikka Hannu Hietanen ei henkseleitä paukuttelekaan.

Yllättäjät: 4 Ilon Ari, 2 Lover ja 3 Sopun Haaste eivät ole loistaneet viimeisissään ja ylisarjassa voitto olisi niiden kohdalla isohko yllätys.

Pelijakauma: Nopsan Vauhti on aiheesta selvä suosikki, muttei sen peliosuus kengillä saisi mennä yli viidenkymmenen. Lähdön kuuluisi olla alustavaa tasaisemmin pelattu.

Juoksunkulku: Nopsan Vauhti pitää keulapaikan ja saanee vetää aika lailla mieleistään vauhtia.

IS-pelisuositus - Toto5-1

Pieni: 1, 6, 5, 7
Suuri: 1, 6, 5, 7

Toto5-2

Suosikki: 3 Freelancer on napsinut voittoja tasaisella tahdilla ja Porista on haussa jo kauden kymmenes ykkössija. Tästä kisasta on todennäköisesti luvassa Forssan toisinto, vaikka vastustajat ovatkin eriä. Siellä Freelancer sai vetää keulassa hiljaa ja irroitti lopussa vaivatta ykköseksi. Voittojen välissä tulleissa heikommissa sijoituksissa suosikki oli pussissa, joten kunto on jo pitkään ollut aika vakio.

Haastajat: 1 Belenos on osoittanut selvää nousuvirettä ja kiinnostaisi periaatteessa suosikin selästä kaveriksi lapulle saakka. Pelikansa on kuitenkin noteerannut hevosen jo melkeinpä liiankin hyvin. Teivossa Belenos spurttasi vaikeista asemista oikein pirteästi.

5 Celebration Song on edellistä parempi hevonen ja menestynyt yleensä talvella mainiosti. Näistä lähtöasemista tamma putoaa kuitenkin kolmoshevoseksi. Tarjolla on hyvin todennäköisesti paikka johtavan rinnalla, eikä siitä ole nyt helppo voittaa, mentiin matkalla sitten hiljaa tai kovaa. Valmentajan mukaan haastaja palaa huoltotauolta kyllä vireessä.

9 Staro Interstate jysäytti Kaustisella sisäratajuoksulla totopommin, mutta Uumajassa tuli laukkoja. Ruuna on kunnossa, mutta jää takarivistä ainakin voittoa ajatellen aika kauas. Hölkkäkisassa 3. sisältäkin olisi vaikea ehtiä ja se on Staro Interstatelle näistä asemista ihan maksimaalisin juoksupaikka.

Yllättäjä: Yleensä hyvä talvihevonen 7 Dream And Hope on ollut parissa viimeisessään passiivisen taktiikan jäljiltä pussissa ja voisi jossain kohtaa jo yllättääkin jossain.

Pelijakauma: Freelancerin aamun peliosuudessa on nousun varaa. Celebration Song on liikaa luotettu.

Juoksunkulku: Freelancer torjuu Celebration Songin, joka saattaisi tyytyä paikkaan sen takana, mutta sinne on vahvemmin tyrkyllä Belenos. Matkalla tuskin pidetään kovin kovaa kiirettä ja loppua tullaan kovaa.

IS-pelisuositus - Toto5-2

Pieni: 3
Suuri: 3, 1

Toto5-3

Suosikki: Suomenhevosten matalampi sarja ei ole kovinkaan tasokas koitos. 3 Jasun Velho livahti Forssassa takamatkaltakin mielipaikalleen keulaan ja vastaili tarpeen mukaan. Nyt ruuna pääsee sujuvammin johtoon, eikä sitä ole siltä paikalta yksinkertaista lyödä.

Haastajat: 9 Rojaali on uudella kuskilla mielenkiintoinen. Jaksava ori on ollut viime aikoina selvästi varmistumaan päin ja Niko Jokela saattaa löytää hieman tasavauhtiseen jyrään uusia vaihteita. Teivossa Rojaali oli raskaalla reissulla tutun sitkeä.

2 Huima Hermannilla riittäisi vauhtia tällaiseen seuraan, mutta ori on ollut tauon jälkeen oudon tasainen. Hannu Hietanen vahvistaa rattailla merkittävästi, mutta alustava peliosuus on viime näyttöihin peilaten aika korkea.

Yllättäjät: 8 Tulisin oli Teivon välistartissaan positiivisen sitkeä johtavan rinnalta. Nopea 5 Tähtimenevä ei aina taistele, mutta riittää, jos sille sattuu hyvä päivä. 16 Huvin Viku oli luokaton tauolta viimeksi, mutta parantanee nyt ainakin jonkin verran. 14 Riipinen on hakenut parasta virettään, mutta on hyvä hevonen tällaiseen seuraan. 6 Voitto-Aatos suorittaa tasaisen varmasti ja voisi jossain pitkästä aikaa voittaakin, kun kaikki sattuu nappiin.

Pelijakauma: Jasun Velho on neutraali suosikki, eikä peliosuus nyt ainakaan kovasti saisi nousta aamun lukemista. Rojaali on paras merkki ja Huima Hermanni liikaa luotettu.

Juoksunkulku: Paalulla on useampikin nopea, mutta eiköhän Jasun Velho ole lopulta keula. Sitä tuskin prässätään matkalla ainakaan kovin kovasti.

IS-pelisuositus - Toto5-3

Pieni: 3, 9
Suuri: 3, 9, 2, 8, 5, 16, 4, 6

Toto5-4

Suosikki: 7 Pops' Sunrise masentui Vermossa raskaalla juoksulla, mutta osoitti Forssassa kirimällä kymppiä viimeiset 700 metriä, että kunto pitää. Tamma on sopivassa seurassa selvä suosikki, muttei ihan ongelmaton ajettava ja uutta kuskia on pidettävä lievänä kysymysmerkkinä.

Haastajat: Nopea 3 Jimmy Ray on jäänyt kolmessa viimeisessään kahdesti pussiin, joten taulu valehtelee kunnon suhteen hieman. Ruuna ei ole mikään erityinen taistelija, mutta saa taas hyvältä paikalta nappijuoksun.

4 Wilds Celebrity pääsee myös alussa asemiin. Turun yllätysvoitto tuli kelpo esityksellä ja viime suorituskin oli asiallinen kovassa Toto76-lähdössä.

5 Stoneisle Mustangilla on luokkaa, mutta murheita on riittänyt. Valmentajan mukaan terveystilanne on tauolta hyvä, mutta vire pieni kysymysmerkki, kun harjoituksissa ei ole lennätelty.

8 All Ready Match kiri viimeksi asiallisesti suosikin vanavedessä, mutta lähtöpaikka on kovin tukala.

Yllättäjät: Lähdössä on pieni ylivauhdin vaara ja se avaisi mahdollisuuksia takarivin 10 Quick Leaderille ja 12 Spes Patriaelle. Kumpikin on kunnossa, mutteivat ne normaalisti ole mitään kiertelijöitä. 2 Newyorker Li voisi periaatteessa olla ihan hyväkin talvihevonen, mutta hokit ovat kysymysmerkki. 1 Tequila Arette ei ole ihan niin nolo menijä kuin taulu näyttää ja hyvällä paikalla. Debyytti uusista käsistä oli kyllä hieman valju.

Pelijakauma: Ei järkyttäviä virheitä. Suosikki voisi olla hieman aamun jakaumaa enemmän pelattu, samoin Wilds Celebrity. Jimmy Rayn ja All Ready Matchin kohdalla peliosuus saisi tulla marginaalisesti alaspäin.

Juoksunkulku: Jimmy Ray ja Wilds Celebrity ottavat alussa yhteen. Jimmy Raylle kelpaa selkä, mutta vaikea sanoa, että kelpaako Wilds Celebrityn selkä. Suosikki ottanee alun varman päälle ja iskee vasta kirissä.

IS-pelisuositus - Toto5-4

Pieni: 7
Suuri: 7, 3, 4, 8, 5, 10, 12, 2, 1

Toto5-5

Suosikki: 7 Grace Match on Porin Toto5-pelin pelatuin hevonen ja sille onkin vaikea löytää järkevia haastajia. 5-vuotias on aloittanut Aripekka Pakkasen valmennustallista hyvillä esityksillä, päässee tässä johtoon ja hankala sitä on ohittaa, mikäli se pitää viime kerran tasonsa. Teivossa tammalla kierrettiin matkalla johtavan rinnalle, josta se löi tätä kovemmat vastustajat varmasti.

Yllättäjät: 4 Leader Aria on välistarttinsa perusteella löytämässä taas virettään. Ruuna joutui kiertelemään hieman matkallakin ja piti ihan kelvollisesti vauhtinsa. 3 Corinne Corinne hyötyy paikastaan ja on sen turvin totokamppailussa. 9 Empere's Bud on tauolta kysymysmerkki, mutta pystyvä tähän sakkiin. 11 American Dream ja 12 Brain Freeze ovat tukalissa asemissa, kun matkalla mennään luultavasti hiljaa.

Pelijakauma: Ei ihmeitä. Leader Aria voisi olla hieman enemmän pelattu, mutta peliosuus varmaan nouseekin sen pari pinnaa iltaan mennessä.

Juoksunkulku: Grace Match etenee alkumatkalla keulaan ja saa vetää mieleistään vauhtia.

IS-pelisuositus - Toto5-5

Pieni: 7
Suuri: 7