Ravivihjeet

Ravivihje: Toto5 Forssa 6.12.2018

Julkaistu:

Toto5
Itsenäisyyspäivänä ravataan Kaustisella ja Forssassa. Juhlapäivän Toto5-pelin järjestää Forssan Pilvenmäki, missä ravit alkavat kello 16.

Toto5-1

Suosikki: 3 Nitro Diablo kilpaili vuosi sitten näihin aikoihin voittoputkessa ja saattaa hyvinkin toistaa tempun. Talvikelit sopivat hieman tasavauhtiselle menijälle. Nyt alla on maanantain välistartin voitto lähdöstä, joka oli kutakuinkin samaa tasoa tämän tehtävän kanssa. Lyhyt starttiväli voi olla Nitro Diablolle pelkästään positiivinen juttu.

Nitro Diablo juoksi maanantain lähdössä 3. ulkona. Se nousi kiriin noin 750 metriä ennen maalia ja kulki viimeiset 800 metriä hienosti 11,7-vauhdilla. Ruuna kävi näyttävän voittotaiston Double Boostia vastaan 12,5-lopetuksessa ja väänsi vastustajan siltaan viime metreillä.

Haastaja: 1 Luxorious Lord pystyy pitämään keulat sisäradalta ja olisi keulasta hyvinkin mahdollinen menestyjä. Ruuna on kunnossa, vaikka tauon jälkeen ei ole tullut kärkisijoja. Toissa kerralla Jokimaalle se oli asiallinen johtavan takaa ja ohitti keulahevosen 11,5-lopetuksessa. Viimeksi tasokkaassa Excalibur Itin voittamassa pronssidivarissa kuolemanpaikka johtavan rinnalla oli ymmärrettävästi liikaa.

Yllättäjät: 4 Knox Hanoverille on hyvä asia, jos ennakkoarviot illan olosuhteista pitävät paikkansa ja kesäkengillä ajaminen on mahdollista. Tallikommenteissa lisää tietoa hevosen tilanteesta. 7 Sivori Effe on riviään parempi. Marraskuussa Teivossa Nitro Diablon kohdatessaan ruuna menetti saumat pussitukseen. Viimeksi Forssassa hiukan tätä helpommassa tehtävässä ruuna pääsi myöhään irti sisäradalta ja spurttasi viimeisen satasen hyvin 11-vauhtisessa lopetuksessa. 6 Kalle Kalas ei ole ollut toivotun hyvä ja jää alas rankingissa, vaikka vastus helpottuu viime kilpailuista hieman. Huippupäivänään starttiraketti voisi jopa riistää keulat ja vetää joukkoa perille, mutta viime aikoina lähtönopeuskin on pysynyt piilossa huippusuoritusten tavoin.

Juoksunkulku: Todennäköisimmin Luxorious Lord pitää sisäradan turvin keulat. Jos joku pystyy yllättämään ruunan alussa, se on Kalle Kalas.

Pelijakauma: Suosikit erottuvat selvästi. Niistä Luxorious Lord (17%) on parempi merkki kuin Nitro Diablo (62%), joten molemmat mukaan T5-kuitille.

IS-pelisuositus - Toto5-1

Pieni: 3, 1
Suuri: 3, 1

Toto5-2

Suosikki: 3 Golda Napanderi on yksi lähdön kovakuntoisimmista. Se on myös suoritusvarma, sai hyvän lähtöpaikan ja jatkaa ammattikuskin ohjastuksessa. Kun vielä keulajuoksuun on hyvät saumat, siinäpä jo perusteita riittämiin kärkirankkaukselle tällaisessa tehtävässä.

Toissa kerralla Turussa Golda Napanderi taittoi matkaa 2. ulkona ja nousi 33-vauhtisella 700 metrin kirillä voittotaistoon. Viimeksi se kiersi ensimmäiset 1300 metriä kolmannella radalla ja jaksoi vaativan juoksun kunnialla perille.

Haastajat: 6 Veetin Ralli on oikein vauhdikas menijä tähän sakkiin. Viimeksi kunto jäi näkemättä laukkojen vuoksi. Valmentaja Jukka Krapi uskoo, että tamma on auton takaa varmempi kuin voltista. 8 Vauhti Rols vahvistuu Ari Moilasella. Turussa ori seurasi Golda Napanderia matkalla, mutta ohi ei ollut asiaa ja ravikin hiukan sakkasi lopussa. Porissa ori oli kohtalainen keulasta. Viimeksi kirivaiheen laukat pilasivat pelin.

Yllättäjät: 9 Pilpo Reppuli väläytti nousuvirettä maanantain välistartissa. Se hyökkäsi 3. ulkoa viimeisellä takasuoralla ja kulki viimeiset 800 metriä 30,4-vauhdilla. 1 Kromaus on kunnossa, mutta ei hyödy lähtöpaikastaan tasavauhtisena menijänä. Turussa Golda Napanderia ja Vauhti Rolsia vastaan ruuna laukkasi asiallisesta noususta 500 metriä ennen maalia. Viimeksi se kiersi suurimman osan matkasta kolmatta rataa pitkin ja ajautui loppukurvissa toiselle radalle pudotettuaan vielä hetkeksi pussiin. Samassa lähdössä 10 Ruskarilla ajautui myös pussiin sisäratajuoksun päätteeksi 11 Ohran Voiton selkään ja spurttasi tilaa saatuaan viime metrit asiallisesti. 12 Kesäyö vaikuttaa koko joukon pätkänopeimmalta. Jos se saa säästää spurtin ihan loppuun, yllätys on ihan mahdollinen. Viimeksi vähäväkisessä Tammasarjassa Kesäyö nousi johtavan takaa toiselle radalle ilman selkää 1000 metriä ennen maalia. Se näytti kestävän kolmanneksi, mutta laukkasi kalkkiviivoilla.

Juoksunkulku: Golda Napanderi avasi viimeksi auton takaa eturivistä startatessaan sen verran reippaasti, että on nyt todennäköisin keulahevonen.

Pelijakauma: Golda Napanderi (28%) ja Veetin Ralli (20%) ovat edullisia merkkejä. Niillä pärjää pitkälle, jos lähdön pelaa kapeasti.

Huomio: Heikkotasoinen T5-lähtö, jossa peräti kahdeksalla hevosella on saumat ottaa vuoden avausvoitto.

IS-pelisuositus - Toto5-2

Pieni: 3, 6
Suuri: 3, 6, 8, 9, 1, 10, 12, 11, 2, 4, 7

Toto5-3

Suosikki: 1 MAS Aristocrat palasi viimeksi pikku paussilta positiivisten tallikommenttien kera, mutta tamma ei ollut terävänä kirivaiheessa toiselta radalta. Nyt se pääsee juoksemaan sisärataa pitkin, joten kokeilemme huippuhevosta vielä toisen kerran peli-ideana, kun alla on tuore startti. Kykyjä MAS Aristocratilla on paljon tätä kovempiinkin tehtäviin. Jos tammalla on huippupäivä, se pystyy avaamaan kovaa ja vetämään joukkoa alusta loppuun.

Haastajat: 3 Silvester ja 4 Donatello Hoss haastavat MAS Aristocratin heti kiihdytyksessä. Niistä ensin rankataan Donatello Hoss, joka hallitsi viimeksi helppoa lounasravilähtöä keulasta mielin määrin. Silvesterin viime juoksujen kireissä ei ole ollut tuttua potkua, joten se putoaa rankingissa. Viimeksi tosin juoksunkulkukin oli ihan hännillä matkannutta ruunaa vastaan Look Completen voittamassa T76-lähdössä. 6 Selene Lune on vahva kirihevonen. Toissa kerralla Teivossa se kiri 5. ulkoa viimeiset 700 metriä 12,9-vauhdilla, häviten vain Popelle ja Ergo Amille. Lauantain välistartissa Seinäjoella Selene Lune oli asiallinen kakkonen 3. sisältä ylivoimaisen Herrera Bokon voittaessa keulasta.

Yllättäjät: Talvikauteen tähtäävä 5 Dreamy Chip otti toissa kerralla hopeaa 3. ulkoa ja hävisi vain Selene Lunelle. Viimeksi T76:ssa Silvesteriä ja kumppaneita vastaan ruuna jäi parijonoon kun takaa hyökättiin etusuoralla reilu kierros ennen maalia. Koko joukko lappoi ohi ja loppusuoralla kun vapaata viimein tuli, kuski ei enää hätistänyt ruunaa kun mahdollisuudet olivat menneet. 9 Cicciolina Sisu palaa treenitauolta ihan positiivisten tallikommenttien siivittämänä ja on mielenkiintoinen seurattava.

Juoksunkulku: MAS Aristocrat yrittää puolustaa keulapaikkaa Silvesteriä ja Donatello Hossia vastaan. Jos temppu ei onnistu, keulat ottaa Silvester.

Pelijakauma: MAS Aristocrat (34%) on aliarvostettu suosikki. Jos lähtöön hakee yllätystä, paras merkki on Dreamy Chip (7%).

IS-pelisuositus - Toto5-3

Pieni: 1, 4, 3, 6, 5
Suuri: 1, 4, 3, 6, 5

Toto5-4

Suosikki: 2 Rainbow Highlight on nopea startista ja selkeä varmaehdokas, kun Ghiotti jäi pois. Jos se saa pidettyä keulat, kuten uskomme, menestystä on luvassa suurella todennäköisyydellä.

Viimeksi Killerillä Rainbow Highlight oli mahtava. Se piti sisäradalta keulat ja sai turhaa prässiä ensimmäisellä kilometrillä niin, että avaustonni huimailtiin 12,5-tempossa. Ruuna kesti tahdin hienosti ja otti vielä pronssia. Prässääjänsä se ohitti ja jätti kauas taakse jo loppukurviin mentäessä.

Haastaja: 1 Get Going Ginny päräytti viimeksi kärkeen johtavan takaa. Tarjolla on taas yhtä herkullinen juoksu sisäradalla kärkiryhmässä. Rainbow Hilightin lyöminen olisi todennäköisintä juuri lyhyellä pätkällä suosikin selästä.

Yllättäjät: Ei löydy lapulle asti mahtuvia. 7 King of Memory kulki viimeksi 6. ulkoa viimeiset 700 metriä 15-vauhdilla kolmatta neljättä rataa pitkin ja hävisi vain Notablelle. Jos kenttä kääntyy lopussa, takarivin kovakuntoisimmilta vaikuttavat 10 High Flying ja 11 Here Comes Marty.

Juoksunkulku: Rainbow Highlight avaa keulaan. Kitty Beat on myös tosi nopea ja saattaa venyttää kiihdytystä, jos sisäradalle ei näytä tulevan tilaa.

Pelijakauma: Rainbow Hilight (46%) on selkeä varmakandidaatti ja alustavasti jopa huippumerkki, mutta kannatus nousee illaksi roimasti. Get Going Ginnyn (32%) tilanne alustavassa T5-pelijakaumassa on päinvastainen.

IS-pelisuositus - Toto5-4

Pieni: 2
Suuri: 2

Toto5-5

Suosikki: 4 Pelipiste on laukkaili marraskuun lopun starteissa, mutta kunto ei ole kadonnut mihinkään. Maanantain välistartissa se aloitti 2. ulkona ja jäi puolimatkassa johtavan rinnalle, mistä oli hyvä kakkonen vain kirissä karkuun päässeelle Pyöriän Vilistykselle häviten. Samanlaisena ahkerasti kilpaileva ruuna pärjää taas.

Haastajat: Rokotuspaussilta palaava 3 Uljas Suomalainen on myös perusmerkki sopivassa lähdössä. Viime kilpailussaan lokakuussa pystyvä ori oli hyvä kakkonen vauhtijuoksussa 2. ulkoa. Lähdön voitti Koivun Tähti. 1 Oiva-Sointu on hyvältä paikalta pelihevosia nappisarjassa. Ruuna oli keväällä hyvä T76-lähdöissä ja vaikuttaa heikomman kesän ja syksyn jälkeen taas nousukuntoiselta. Viimeksi Teivossa pitkältä takamatkalta Olli Koivusen ajokki sai tarkan selkäjuoksun ja spurttasi loppusuoran ihan hyvin ulkoratoja pitkin. Viimeiset 400 metriä se kulki 25,9-vauhdilla. 8 Varjonova pystyy hyvän selkäjuoksun jälkeen tuliseen loppuvetoon ja pienessä lähdössä juoksu onnistuu varmuudella. Tamma on kilpaillut viime aikoina paljon tätä kovemmissa tehtävissä ja on nyt perusmerkkejä. Mika Forss ohjastaa tällä kertaa. Viime lauantaina Tementikon voittamassa T76-finaalissa Varjonova kiri hänniltä asiallisesti rahoille ulkoratoja pitkin.

Yllättäjät: 7 Valppaus kohtaa kykyhensä puolesta sopivan porukan, mutta ei ole tallitietojen mukaan vielä terävimmillään, kun alla on sairastelua ja kovaa ajoa puuttuu. Samoin 2 Imun Siro riittäisi hyvävireisenä mitalimatsiin, mutta vaatinee startteja alle pitkältä tauolta ja rankataan passiivisesti.

Juoksunkulku: Peli-Piste hakee keulat.

Pelijakauma: Pelipiste (25%) ja Oiva-Sointu (17%) ovat hitusen aliarvostettuja. Vastaavasti Uljas Suomalainen (32%) on aavistuksen liian pelattu, kun tuoreita näyttöjä puuttuu.

IS-pelisuositus - Toto5-5

Pieni: 4, 3, 1, 8
Suuri: 4, 3, 1, 8

IS-pelisuositus

Pieni
Toto5-1: 3, 1
Toto5-2: 3, 6
Toto5-3: 1, 4, 3, 6, 5
Toto5-4: 2
Toto5-5: 4, 3, 1, 8
Hinta: 8,00 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi

Suuri
Toto5-1: 3, 1
Toto5-2: 3, 6, 8, 9, 1, 10, 12, 11, 2, 4, 7
Toto5-3: 1, 4, 3, 6, 5
Toto5-4: 2
Toto5-5: 4, 3, 1, 8
Hinta: 44,00 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi