Ravivihje: Toto65 Vermo 5.12.2018

Julkaistu: , Päivitetty:

toto65
Kierroksen pankin Lexus Dreamin voitosta huolimatta oikea rivi voi palauttaa kelvollisen potin. Varsinkin avauskohteessa vaanii yllätys.

Toto65-1

Suosikki: Hienosti tänä vuonna menestynyt 2 Sultan Journey hakee keulavoittoa. Se jäi välillä pari kertaa himmeämmille totosijoille takarivistä, mutta palasi viimeksi Kouvolassa voittopolulle, kun pääsi taas mielipaikalleen keulaan. Vaikka pikamatka ja lähtöpaikka suosivat suosikkia, emme uskalla suositella sitä aivan varmaksi asti.

Haastajat: 1 Get Going Goldie hukkasi toissa kerralla raviaan 3. sisällä ja laukkasi loppukaarteessa antautuneena. Viimeksi se oli sen sijaan paljon parempi kuin kahdeksas sija antaa ymmärtää ja kiri aivan hänniltä vauhdikkaasti hidastempoisessa juoksussa.

9 Take A Bow oli syksyn starteissaan kaukana huipputasostaan, kunnes näytti vihdoin viimeksi selkeästi nousuvirettä. Se voitti oikein väljästi mielipaikaltaan piikistä. Ruuna kannattaa huomioida tässä kovemmassakin tehtävässä.

Keväällä huimalla 11,5-ajalla voittaneen 4 Yank Matchin vire ei ole ollut viime kilpailuissa likimainkaan samanlainen, mutta jos 1,5 kuukauden tauko on tehnyt sairauksista kärsineelle hevoselle hyvää, kaikki on mahdollista.

Yllättäjät: 3 Herakleitos F. on kohonnut oivaan vireeseen. Se tyylitteli kolme kilpailua sitten helpon keulavoiton ja hävisi toissa kerralla vasta maalikuvan perusteella Krampusille pitkähkön kirinsä päätteeksi 2. ulkoa. Reipas avaaja on hyvältä paikaltaan mielenkiintoinen pelihevonen.

10 Capehill’s Cadeau on jäänyt voitoitta, mutta se on ollut hyvässä syysvireessä. Ori kiri kolme kilpailua sitten pontevasti voittajan kupeelle ja lopetti myös toissa kerralla T76-lähdössä 4. ulkoa pirteästi pääjoukon parhaaksi. Viimeksi hevoselle tarjottiin voittoa, kun se pääsi sopivalla 2600 metrin matkalla helposti keulaan, mutta se taipui loppusuoralla vähän turhan helposti kolmanneksi. Tasavauhtinen ori vaatii takarivistä kiivaan tempon avukseen.

Myös 11 Daddy Boy on matkavauhdin armoilla. Hevosen tulosrivi on päässyt heikoksi sen kykyihin nähden. Toissa kerralla tauon jälkeen se laukkasi lähdössä, ja viimeksi välispurtti keulavaljakon kantaan imi siltä mehuja.

Viime vuonna kovasti kehittyneen 5 Overfun Matchin tämä kausi on ollut katkonainen eikä se ole voittanut kertaakaan. Hevonen on saanut pari starttia alleen tauon jälkeen, ja sen vire vaikuttaa olevan nousussa. Tamma tuli viimeksi 3. sisältä kärjen kanssa samaa vauhtia perille 12,0-lopetuksessa.

Pelijakauma: Sultan Journeyta ja Yank Matchia on pelattu alustavasti liikaa ja melkein kaikki muut kilpailijat ovat jääneet liian vähälle huomiolle. Herakleitos F. on kanuunarasti.

Juoksunkulku: Sultan Journey ampaisee auton takaa johtoon ja Get Going Goldie pystynee pitämään sen selän Herakleitos F.:n puristuksessa.

IS-pelisuositus - Toto65-1

Pieni: 2, 1, 3, 9, 10, 11, 5, 12
Suuri: 2, 1, 3, 9, 10, 11, 5, 12

Toto65-2

Suosikki: Alimmassa sarjassa kilpailee muutamia lahjakkaan oloisia aloittelijoita, jotka eivät ehtineet kehittyä ikäluokkalähtöihin. Näistä selkeä suosikki on Ruotsissa syntynyt 3-vuotias 9 Aging Well, joka hurmasi laukkastarttia seuranneen syystaukonsa jälkeen kolme viikkoa sitten. Ori päräytti pakilta aikaisin keulaan, mistä irtosi murskavoittoon mainiolla volttiajalla 16,1/2120 metriä.

Haastajat: 10 BWT Daenerys ja 15 Casimir Tof pystyvät takamatkalta myös alle 1.17-tulokseen. Ensin mainittu on voittanut kaikki kolme ehjää starttiaan. Se pilasi Kymenlaakso-ajon karsintajuoksunsa lähtölaukkaan hankalalta nelosradalta, mutta palasi voittokantaan Forssan Tammasarjassa. Tamma hallitsi leikitellen keulasta, jonne eteni pakilta puolimatkassa.

Vuotta edellisiä vanhemman Casimir Tofin ura lähti kangerrellen käyntiin loukkaantumisten vuoksi, mutta se on tänä syksynä päässyt näyttämään lahjansa. Ruuna on saavuttanut kolmessa Vermon lähdössään kaksi voittoa ja kakkossijan. Viimeksi se kiri selvään voittoon 2. ulkoa. Kolme starttia sitten Casimir Tof rutisti 12,0-lopetuksessa ykköseksi jopa kuolemanpaikalta.

Ruotsista tullut 14 Global Uncomon ei loistanut lokakuun Suomen starteissaan ja kokeilee nyt reilun kuukauden paussilta uusista käsistä. Voittoon kiertäminen tulisi ruunalta yllätyksenä, mutta totosijojen liepeille sillä voisi olla rahkeita nousta.

Valmentaja Ari-Pekka Pakkanen uskoo 1 Tiger Dillonin pystyvän jopa 16,5-aikaan ja pärjäämään, mutta IS Raveja ruunan juoksut eivät ole vakuuttaneet niin paljon, että se olisi pelihevosiamme hyvästä lähtöpaikastaan huolimatta.

Yllättäjä: 11 Granite on alkanut saada loppusyksyllä juonesta kiinni uusissa käsissä, mutta vastus voi olla sille vielä hiukan liian kova tasokkaassa Vermon lähdössä. Ruuna oli oikein hyvä lauantain välistartissaan Seinäjoella, missä joutui aloittamaan hitaan startin takia kirinsä häntäjoukosta 700 metriä ennen maalia. Granite kiri maalisuoralla joukon parasta kyytiä.

Myös asiallisen juoksun paussin jälkeen viime viikolla Teivossa tehnyt 4 Prospect Tag omaa pienet saumat himmeämmille totosijoille, mikäli kaikki suosikit eivät onnistu.

Pelijakauma: Granite on alipelattu.

Juoksunkulku: Tiger Dillon johtaa alkumatkan, mutta Aging Well tai BWT Daenerys hakee pakilta vetotyöt ensimmäisen kierroksen aikana.

IS-pelisuositus - Toto65-2

Pieni: 9, 10, 15
Suuri: 9, 10, 15, 11

Toto65-3

Suosikki: Rajuun iskuun välikauden jälkeen syksyllä kohonnut 2 Hexan Voksu voitti suurena suosikkina helposti keulasta viikko sitten. Ruunalla on siihen nytkin hyvä mahdollisuus, ellei se ryntää lähtölaukalle volttilähdössä kakkosradalta. Kun Hexan Voksu kilpaili kesän lopulla kolmesti tasoitusajossa, se laukkasi kahdella kerralla, muttei starttivaiheessa. Koska suosikin ulkopuolella on pari riuskaa avaajaa, sen laukkariskiä ei voi kokonaan unohtaa.

Haastajat: Kun Hexan Voksu voitti alkusyksyllä Kouvolassa, 1 Jyllätys kiri lujaa sen tuntumaan. Voimapesä on tehnyt tuon jälkeenkin jatkuvasti hienoja juoksuja, joiden perusteella se pystyy ilman muuta voittoon. Ruuna ajautui toissa kerralla keulasta voittaneen 4 Vinksan taakse pussiin ja paikkasi viimeksi pahan alkulaukkansa todella vauhdikkaalla kirillä.

Vinksa oli kolme starttia sitten mahdottoman hyvä, kun jaksoi johtaa rajusti ylivauhtista juoksua loppuun asti. Seuraavaksi ruuna nousi 900 metriä ennen maalia 3. sisältä kuolemanpaikalle ja löi maalisuoralla johtaneen Larvan Hurmoksen, mutta tuli viime metreillä Caijuksen ohittamaksi. Uuttera kilpailija ei ollut yhtä hyvä enää viime lauantaina Seinäjoella, missä sen veto lopahti pahasti maalisuoralla, vaikka se sai kirilenkillä oivaa vetoapua Larvan Hurmokselta. Pyrkivällä Vinksalla on Hexan Voksun tavoin laukkariski volttilähdössä arveluttavalta nelosradalta.

5 Viktor Kärppä on paalukarsinan lahjakkain hevonen, mutta useiden kuukausien sairaustauolta palaavaan oriiseen pitää suhtautua varauksella. Harvoin tulee vihjatessa vastaan hevosta, joka täyttää ohipelin kriteerit, vaikka sen tulosrivissä on pelkkiä voittoja. Myös valmentaja Esa Holopainen yllättyisi kuolemanporteilta toipuneen hevosensa ykkössijasta, sillä se on aikaisemmin vaatinut tauon jälkeen startteja ennen kuin on herkistynyt voittokuntoon (kts. tallikommentit).

Kyvykäs 6 Kukan Tutu on ollut pitkään pettymys. Se seurasi viimeksi keulavoittajan peesistä ajettuna kolmanneksi tätä helpommassa Kouvolan lähdössä.

8 Kupori oli pari viikkoa sitten pitkän tauon jälkeen vielä tasapaksu sisäratajuoksulla, mutta se varmasti parantaa tähän starttiin jonkin verran. Oriin voitto kuitenkin yllättäisi takamatkalta sattumattomassa sarjassa.

Sotaratsut 11 Topper ja 12 Vieskerin Valo ovat viime perjantain Lahden huippulähdön loppuvetojensa perusteella asiallisessa iskussa, sillä kumpikin hävisi vain niukasti Costellolle ja Hullumiehelle. 40 metriä on kuitenkin niille auttamatta liian pitkä takamatka.

Yllättäjä: 3 Joriinin juoksut eivät ole menneet parhain päin ja se voi pian yllättää, kun tuurit kääntyvät. Ori teki toissa kerralla sijoitustaan paremman pitkän kirin ilman vetoapua ja sinnitteli viime T65-kierroksella hyvin Hexan Voksun kupeelta kuolemanpaikalta.

Pelijakauma: Viktor Kärppä on selkeästi ylipelattu ja Joriini ja Kupori ovat aliarvostettuja.

Juoksunkulku: Hexan Voksu, Vinksa ja Kukan Tutu pystyvät avaamaan lujaa, mutta niillä kaikilla on myös laukkariski. Hexan Voksu on todennäköisin keulahevonen.

IS-pelisuositus - Toto65-3

Pieni: 2, 1, 4, 3
Suuri: 2, 1, 4, 3

Toto65-4

Suosikki: Ravinsa kuntoon marraskuun kilpailuissaan saanut 3 Borgmester on laukatta vaikeasti lyötävissä. Ruuna jyräsi Kouvolassa kuolemanpaikalta tyylikkäästi voittoon ja kamppaili viimeksi Vermon vastaavassa pitkän matkan lähdössä keulasta voitosta maaliin asti ilmiömäisen juoksun tehneen T.M. Chagallin kanssa. Se pääsee nytkin ilman harha-askeleita todennäköisesti kärkipaikalle dominoimaan lähtöä.

Haastajat: Kahdelta pakilta starttaava vahva 16 Guido di Quattro on kolmella kilometrillä kuin kala vedessä. Se ei saanut viime kohtaamisessa samoista asemista Borgmesteria kiinni, mutta oli myös hyvä. Viime keskiviikkona hevonen luovutti kierroksen jälkeen piikin hirmuvireiselle Ebu B. Bokolle ja pysyi kovassa lopetuksessa parhaiten tämän kyydissä.

Laukoistaan eroon päässyt 10 Notable on alkanut pärjätä mukavasti. Se ravasi välillä kolmen voiton putken sopivissa tehtävissä ja oli viimeksi 2. ulkoa 900 metrin kirillä hyvä kakkonen keulavoittajan tuntumassa. Pitkä matka passaa Notablelle, mutta aivan kuumimpia pelihevosia se ei ole aiempaa kovemmassa sakissa.

9 Ypäjä Louvre kehittyi huimasti kesällä ja oli lähellä päästä Derby-finaaliinkin. Se alkoi kuitenkin syksyn edetessä pikku hiljaa heikentää menoaan, ja etenkin sen viimekertainen paha antautuminen Kasvattajakruunussa 2. sisältä kenkien kanssa vetää mietteliääksi. Huippukuntoisena ori pystyisi ilman muuta voittamaan tällaisen sakin.

Yllättäjät: Potinnostajaksi on tarjolla etenkin nousuvireessä ollut 11 BWT Angryman, vaikkei se ole varsinainen työmies. Hevonen laukkasi toissa kerralla maalisuoralle tultaessa kesken kirinsä ja tuli viime viikon kovassa pitkän matkan lähdössä 4. sisältä kiertämättä hyvin samaa vauhtia perille kuin Guido di Quattro, joka starttaa nyt 20 metriä taaempaa.

6 Contro Ventolle on jäänyt useammassa startissa jossiteltavaa ja se on jonkin verran tulosriviään vaarallisempi. Ori jäi toissa kerralla 3. sisältä pussiin taipuneen vastustajan taakse ja lopetti viimeksi kolmella kilometrillä asiallisesti, kun pääsi myöhään vapaaksi keskiporukasta sisäradalta.

14 Raibow Geronimo rupesi parantamaan otteitaan loppukesällä. Jos sen vire on pitänyt paussin aikana, sillä on saumat melko korkealle sopivalla reissulla.

7 Madam’s Viggo Boy on ailahdellut. Viimeksi se oli taas pirteämpi ja esitti mukavan loppukirin. Pitkä matka voi passata sille ihan hyvinkin, mutta toki vastus vähän hirvittää.

Matka ei ole ongelma myöskään tasavauhtiselle 8 Rene Conductorille, joka on ollut oivassa vireessä koko syksyn. Se kompastui viime keskiviikkona kärkihevosen kupeelta laukalle 600 metriä ennen maalia, kun tempo kiihtyi äkkiä.

Pelijakauma: Notablen ei kuulu millään olla suosikki. Ainakin Contro Vento, Rene Conductor ja BWT Angryman ovat jääneet pelaajilta liikaa unholaan.

Juoksunkulku: Vaikkei Borgmester olisi ensimmäisillä metreillä ripein, se saa myöhemmin keulapaikan kaikilta paaluhevosilta. Guido di Quattro iskee aikaisin.

IS-pelisuositus - Toto65-4

Pieni: 3, 16
Suuri: 3, 16

Toto65-5

Suosikki: Kierroksen pankista ei ole kahta sanaa. Derby-kakkonen 3 Lexus Dream on ollut kauden pääkilpailunsa jälkeenkin vakuuttava syksyn juoksuissaan lukuun ottamatta St. Legeriä, jossa liian kiivas alkurevitys takamatkalta johti jäykistymiseen ja pahaan väsähtämiseen. Nelivuotistähdellä ei ollut tuolloin muutenkaan paras päivänsä. Sen jälkeen se voitti kevyesti Kasvattajakruunun välierän ja finaalin kärkipaikalta ja tekee hyvin todennäköisesti saman myös keskiviikon Derby-revanssissa.

Haastajat: Viime vuonna ikäluokan kovimpia otteita esittäneen 2 Hotshot Lucan tämä kausi ei ole sujunut odotetusti, mutta viime kilpailuissa sen vire on ollut taas kohdallaan. Se kiri Kasvattajakruunun välierässä 2. ulkoa ylivoimavoittoon ja kamppaili finaalin kovavauhtisessa lopetuksessa sisukkaasti toiseksi Lexus Dreamin kupeelta, jonne kiersi parijonosta etusuoralla. Lexus Dreamin lyömiseen Hotshot Lucan rahkeet eivät kuitenkaan tuon kilpailun perusteella vielä riitä, ellei matkalla tapahdu kovin odottamattomia käänteitä.

Haastajat: Lexus Dreamin tallikaveri 1 Willow Pride starttasi tammojen Kasvattajakruunussa selvänä suosikkina välierien vauhdikkaan kirinsä jälkeen, muttei vastannut odotuksia. Se taipui keulasta neljänneksi. Vermossa tamma saa namujuoksun 2. sisällä, mistä ottelee tiukasti kakkossijasta.

Hienosti koko vuoden venyneen 4 Jack Vaderin kunto vain pitää ja pitää. Derby-nelonen teki oikein hyvät juoksut myös Kasvattajakruunussa. Se kiri niin karsinnassa kuin loppukilpailussakin takajoukosta lennokkaasti totosijalle. Ruuna ei hävinnyt finaalissa kovin paljon Hotshot Lucalle.

Voimillaan elävä 7 BWT Caesar pystyy ottelemaan kärkipään sijoituksista ainakin kiivastempoisessa juoksussa. Se sai kolme kilpailua sitten Solvallassa hyvän reissun kärkijoukossa, mistä kirmasi maalisuoralla helposti voittoon. Seuraavaksi ori teki Vermon Toto76-lähdössä ihan sitkeän kierroksen kirin, vaikkei nelossijaa ylemmäksi yltänytkään. Viimeksi se laukkasi volttilähdössä itsensä pihalle heti kättelyssä.

Pelijakauma: Hotshot Luca on liian selkeä kakkossuosikki Willow Prideen ja Jack Vaderiin nähden.

Juoksunkulku: Willow Pride kumartaa kärkipaikan Lexus Dreamille. Jos juoksuun halutaan reipasta tempoa, se on suusuosikin rinnalla lähinnä BWT Caesarin harteilla, koska starttiraketti Vixpress Lillä ei ilmeisesti panosteta alkuun.

IS-pelisuositus - Toto65-5

Pieni: 3
Suuri: 3

Toto65-6

Suosikki: Huippujuoksuja uudesta tallista käsin syksyllä tehnyt 5 Stardust Fibber on tammalähdössä yksi ehdokas Lexus Dreamin apuvarmaksi. Tamma on saavuttanut Vermossa pelkkiä voittoja ja kakkosia.

Hevonen oli toissa kerralla murskaavan ylivoimainen keulasta. Viimeksi se kiersi toisen puolikkaan aikana johtaneen Ice Winen rinnalle, muttei aivan päässyt tästä ohitse ennen maalipaalua hyvästä yrityksestään huolimatta. Stardust Fibber on monipuolinen hevonen, jolta löytyy kirikykyä ja fysiikkaa, mutta lähtönopeudessa se häviää monelle vastustajalleen, mikä antaa etenkin sen ykköshaastajalle voittosauman.

Haastajat: Tuo suosikin tiukin vastustaja on 2 Northern Trick, joka on tehnyt myös koko syksyn hienoja juoksuja Solvallaa myöten. Tamma rutisti toissa kerralla kokelasohjastajien Salamakypärät-finaalin ykköseksi juostuaan ensimmäisen varvin kuolemanpaikalla ja toisen 2. ulkona. Viimeksi tamma taivalsi puolestaan kuolemanpaikalla ja 2. sisällä, mistä kiri asiallisesti kakkossijan tuntumaan. Pienen pieni huolenaihe oli hevosen ravin heikentyminen maalin tuntumassa. Tällä kertaa Northern Trickillä on selkeä sauma päästä piikkipaikalle.

Parhaiten talvella juokseva 3 Mistelle tekee taas tuloaan. Se seurasi viimeksi hirmuvireisen Sunbeamin peesistä kakkoseksi kovassa lopetuksessa. Mistelle vaatii nytkin tarkan reissun totosijoja varten.

Hyviä tuloksia loppukesän paussin jälkeen juossut 11 Stonecapes Poe voitti lokakuussa nappireissun avustama Vermossa, mutta oli seuraavaksi saamaton hammasongelmiensa takia. Vaikka tammalla pitäisi olla taas kaikki kunnossa, siltä vaaditaan venymistä ikävistä asemista kovia suosikkeja vastaan.

Yllättäjät: 10 Callela Kailash on noussut huippuvireeseen, vaikkei sitä välttämättä tulosrivistä näe. Se kiersi toissa kerralla avauskierroksen aikana 2. radalle ilman vetoapua, mistä kamppaili sisukkaasti kakkossijasta Mistellen kanssa. Viimeksi tamma jäi väsähtäneen keulahevosen taakse pussiin.

9 Partytime kärkkyy ylivauhtista juoksua. Se teki kolme kilpailua sitten rehdin kierroksen kirin kolmossijalle ja oli myös seuraavaksi vahva kolmas kuolemanpaikalta. Viimeksi tamma lopetti lujaa viimeiseltä sijalta, mutta pikkurahoja ylemmäksi sillä ei ollut saumoja hidastempoisessa juoksussa.

4 Bestseller ei ole niin heikko kuin sen viime sijoitukset näyttävät. Tamman tauon jälkeisen viime startin voi unohtaa, sillä kuolemanpaikkajuoksut eivät sovi sille.

Pelijakauma: Yllättäjämme ovat liian unohdettuja.

Juoksunkulku: Jos ykkösradan Thelma Zet on rauhallinen tauolta, sille kelpaa Northern Trickin selkä. Stardust Fibber voi kiertää 2. radan vetojuhdaksi, mikäli tempo laskee verkkaiseksi.

IS-pelisuositus - Toto65-6

Pieni: 5
Suuri: 5, 2, 10, 9, 4

IS-pelisuositus

Pieni
Toto65-1: 2, 1, 3, 9, 10, 11, 5, 12
Toto65-2: 9, 10, 15
Toto65-3: 2, 1, 4, 3
Toto65-4: 3, 16
Toto65-5: 3
Toto65-6: 5
Hinta: 19,20 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi

Suuri
Toto65-1: 2, 1, 3, 9, 10, 11, 5, 12
Toto65-2: 9, 10, 15, 11
Toto65-3: 2, 1, 4, 3
Toto65-4: 3, 16
Toto65-5: 3
Toto65-6: 5, 2, 10, 9, 4
Hinta: 128,00 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi