Ravivihjeet

Ravivihje: Toto5 Teivo 27.11.2018

Julkaistu:

TOTO5
Ari Moilasen käsissä ovat Teivon isot suosikit ja kummankin tehtävä näyttää varsin suoraviivaiselta.

Toto5-1

Suosikki: 1 Bret Boko ylitti Vermon keulavoitollaan upeat merkkipaalut, kun voittosumma nousi päälle puolen miljoonan euron ja kyseessä oli hevosen sadas totosija. Vanha herra ei osoita hiipumisen merkkejä, eikä sitä kotiradan maililla ole helppo ohittaa alussa saati lopussa.

Yllättäjät: 5 Grainfield Oliver ja 3 Global Option eivät ole kumpikaan taukojensa jälkeen vielä loistaneet. Kaksikon lähtöpaikat ovat kuitenkin nyt edellisstartteja suotuisammat ja eivätköhän otteetkin terävöidy. 7 MAS Archie ja 9 Not Afraid esittivät viimeisessään hieman aiempaa pirteämpää otetta, mutta suosikin haastaminen olisi yllätys. 8 Special Envoy on kääntämätön kortti Suomessa. Paikka kuitenkin vaikeuttaa, eikä valmentajakaan ole mitenkään hurjan optimistinen avausstarttiin.

Pelijakauma: Bret Bokon jättisuosikin asema on ansaittu. Sudenkuoppa piilee siinä, jos ruuna ei saisikaan pidettyä johtopaikkaa ja sillä psyykillä se olisi jonkin verran ylipelattu. Keulapsyykillä neutraali ja oikeutetusti lähes 80-prosenttinen.

Juoksunkulku: Bret Bokon keulapaikka ei ole ihan kirkossa kuulutettu, kun Global Option ja Grainfield Oliver lähtevät toisinaan todella kovaa, mutta todennäköinen kuitenkin.

IS-pelisuositus - Toto5-1

Pieni: 1
Suuri: 1

Toto5-2

Suosikki: 10 Voima-Simo on ollut viimeisissään nimensä mukainen, kun se on jyskyttänyt rehdisti voittoihin raskaillakin juoksuilla. Viimeksi Seinäjoella ruuna tarpoi koko matkan kolmatta, mutta jaksoi silti vastata lopussa 8 Merran Jyskeen haasteeseen. Takamatkan juoksuradalta tasaiselle avaajalle on taaskin luvassa lisämetrejä, mutta eiköhän riski poika jyrää taas kärkikamppailuun.

Haastajat: Merran Jyske palasi tauolta oikein maltillisin odotuksin, mutta on saanut heti hyvin juonen päästä kiinni. Uransa hienosti aloittaneella, mutta viime syksynä terveysmurheiden vuoksi flopanneella ruunalla on paljon kehityspotentiaalia.

6 Mattilan Miina ehti näyttää nousuvirettä jo useassa startissa ja menestystäkin on irronnut, kun tamma on malttanut ravata. Voltista on edelleen laukkariski, mutta ravilla 5-vuotias punnertaa kärkitaistoon.

16 Mustamani on tehnyt hyvät startit pitkän tauon jälkeen, mutta Tässä seurassa ei ole helppo kiertää kahdelta pakilta ykköseksi saakka.

Yllättäjät: Yllättäjissäkin on kelpo merkkejä ja lähtö pelataan leveästi. 9 Rojaali puskee aina rehdisti ja täydellinenkin onnistuminen tulee jossain kohtaa talvea. 4 Hurjaharja on ollut usein pussissa ja kokee mielenkiintoisen muutoksen rattailla. 12 Veeran Vendlalla on vauhtia menestyä, mutta äärimmäisen tuskainen lähtöpaikka. 15 Rikastuva ei myöskään ole nolo menijä näihin sarjoihin, vaikka syksy on vielä jättänyt monellakin tavalla toivomisen varaa. 1 Sorretun Voiman edellisestä onnistumisesta tai edes täysipainoisesta esityksestä on aikaa, mutta mielenkiintoisista asemista se voisi johtaa pitkään.

Pelijakauma: Alustavassa jakaumassa ei ole kovin suuria ihmeellisyyksiä. Aika tasan pelatussa suosikkikolmikossa tehtäisiin hieman pesäeroja ranking-järjestyksessä. Rojaali ja Hurjaharja ansaitsisivat hieman alustavaa enemmän huomiota.

Juoksunkulku: Sorretun Voima lähtee vetämään joukkoa reippaalla liekillä. Takaa ainakin Voima-Simo tulee ajoissa eteenpäin ja kirikaistaa miehitetään useamman hevosen voimin viimeistään kirikierroksen alussa.

IS-pelisuositus - Toto5-2

Pieni: 10, 8, 6, 9, 4, 1
Suuri: 10, 8, 6, 9, 4, 1, 16, 12, 15

Toto5-3

Suosikki: 9 Notable on alkanut tänä syksynä viimein vastaamaan siihen asetettuihin koviin odotuksiin ja voittoja on nyt jo kolme putkessa. Panssarivaunumainen jenkki ei ole antanut vastustajille viimeisissä mitään saumaa, vaan on jyrännyt jo matkalla keulaan ja hallinnut varsin varmasti. Taktiikka on luultavasti aktiivinen tiistainakin ja ruuna ansaitusti selkeä suosikki.

Haastaja: 5 Ghiotti voisi olla kova pala suosikillekin, jos ja kun se pääsee todennäköisesti etenemään johtoon avauspuolikkaalla. Oriilla on hurja luokka, mutta viimeisissä meno ei ole ollut ihan terävintä mahdollista. Viimeksi hevonen sai parijonosta aikaiseksi "vain" 14,8/800 metriä -kirin, eikä sellaisena riitä, mutta otteet voisivat terävöityä startti alla ja keulapaikalta Ghiotti voi muutenkin olla merkittävästi parempi kuin takaa.

Yllättäjät: 8 Way To Go on tehnyt sitkeitä esityksiä, mutta lähtöpaikka on melkoisen ongelmallinen. Totosijaan pitäisi kuitenkin olla tässä seurasssa mahdollisuuksia huonolta paikaltakin. Nopea 3 Jimmy Ray ottaa ensimmäisen keulan ja juossee sitten Ghiottin takana. Sieltä hyvä sijoitus ei saa yllättää. Kouvolassa ruuna jäi pussiin ja ei vain viimeksi riittänyt Nousijadivisioonassa. Suosikkikaksikkoa lukuun ottamatta vastus on nyt kuitenkin maltillisempaa. 12 Stampede Alley painoi itsensä viimeksi matkalla tyhjäksi ja liukasteli sitä edellisessä viimeisellä takasuoralla laukalle, joka vei kärkisijan. Potentiaalia olisi, jos ruuna käyttäytyy.

Pelijakauma: Notable voisi olla hieman isompikin suosikki. Ghiotti ei ole sitä juurikaan huonompi hevonen, mutta alla on pari vaisuhkoa suoritusta.

Juoksunkulku: Jimmy Ray ottaa ensimmäisen keulan, mutta kelpuuttaa Ghiottin eteensä. Notable kiertänee matkalla eteenpäin, mutta keulapaikka tuskin on tarjolla Ghiottilta.

IS-pelisuositus - Toto5-3

Pieni: 9
Suuri: 9, 5, 8, 12

Toto5-4

Suosikki: 6 Pope hakee jo neljättä peräkkäistä voittoa ja viime esityksistä on vaikea löytää vikaa etsimälläkään. Viimeksi ruuna ehti ykköseksi 6. ulkoa, vaikkei kiertäminen olekaan sen paras ase kaarreongelmien vuoksi. Ruunalla on realistinen sauma keulaan, sillä alun ja ehkä lopunkin kovimman haastajan 3 Northern Trickin otteissa näkynee kenkäpakko jo kiihdytyksessä, eikä suosikkia ole sen jälkeen helppo ohittaa.

Haastajat: Northern Trick on ollut pitkään hyvä tasokkaissa lähdöissä. Vermossa tamma ohitti Reverend Dredin 2. ulkoa varmasti. Haastaja oli Kouvolassa asiallinen kengilläkin, muttei se balanssi kyllä etukaan ole.

9 Sunbeam olisi omimmillaan keulasta ja takarivi on selvähkö miinus. Osaa ruuna kiriä takaakin, mutta se ei ole kovin pitkän kirin hevonen ja kiihdytyksen venyminen tai venymättömyys ratkaisee jenkin osalta paljon.

Yllättäjät: 11 Fast Time oli viimeksi Ergo Amin takana pussissa, mutta ei voimia nyt äärettömästi tainnut jäädä. Takarivi on iso hidaste, sillä ruuna on edellisen tapaan parhaimmillaan keulapäästä. 4 Moonlight Storm ei ole saanut tänä syksynä ihan parasta vaihdetta silmään, mutta potentiaalia olisi näihin lähtöihin. 5 Vegas paransi otteitaan viimeiseen, mutta ihan kärkisija olisi edelleen iso yllätys. Seurataan kuitenkin jatkuuko nousuvire.

Pelijakauma: Pope on oikein pelattu suosikki, eikä pelijakaumassa muutenkaan ole ihmeitä. Northern Trick on aavistuksen yliarvostettu, kun kengillä.

Juoksunkulku: Northern Trick ja Moonlight Storm pääsevät asiallisesti liikkeelle, mutta todennäköisesti Pope painuu vääjäämättömästi keulaan. Tahti on matkalla tuskin kovin kovaa, kunhan kiihdytyspöly laskeutuu. Lähdössä ei oikein ole hevosta, jolla voisi tehdä aikaisen ratkaisun.

IS-pelisuositus - Toto5-4

Pieni: 6
Suuri: 6, 9

Toto5-5

Suosikki: Päätöskohteessa pelissä erottuu kolme hevosta, joista suosikiksi nostetaan todennäköisesti keulaan säntäävä 4 Hightower Comery. 3-vuotias ei ole vielä täysin luotettava suosittaja tai taistelija, mutta näistä asemista ykköshevosen arvoinen ajatus. Viimeksi tuli turha laukka Kasvattajakruunu-välierässä, mutta Vermon esityksissä oli paljon hyvää.

Haastajat: 8 Nemea Facade on sopinut Hannu Torvisen käteen, sillä yhteistyö on ollut onnistunutta kolmella edellisellä kerralla. Juoksusta ei tule 8-radalta helppoa, mutta sitkeä tamma omaa silti mahdollisuutensa.

6 Like It Or Not on löytänyt hyvän tason Pasi Tikkalan tallissa, mutta ailahtelee. Voitto tuli keulasta, mutta sinne ei taida nyt olla asiaa.

Yllättäjät: 3 Nelson Avenger kulki viimeksi laukan jälkeen vahvasti, 15,2/1900 metriä ja kuuluu hyvältä paikalta ajoissa mukaan. 1 Sky's The Limitilla on potentiaalia taulua paremapaan ja paikkakin suosii, joten rastataan taukohevonen potinnostajaksi.

Pelijakauma: Lähtöasetelmien myötä Highower Comery on ykkösmerkki ja Nema Facade hieman yliarvostettu. Nelson Avenger kiehtoo pelillisesti yleisesti selvästi eniten ja alustavat pari pinnaa on aika huumoria.

Juoksunkulku: Hightower Comery avaa johtoon, vaikka Like It Or Not saattaa uhitella sille hetken. Nemea Facadella on alussa vain huonoja vaihtoehtoja, mutta tuskin pelisuosikilla peruutellaankaan.

IS-pelisuositus - Toto5-5

Pieni: 4, 8, 6, 3
Suuri: 4, 8, 6, 3, 1

IS-pelisuositus

Pieni
Toto5-1: 1
Toto5-2: 10, 8, 6, 9, 4, 1
Toto5-3: 9
Toto5-4: 6
Toto5-5: 4, 8, 6, 3
Hinta: 2,40 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi

Suuri
Toto5-1: 1
Toto5-2: 10, 8, 6, 9, 4, 1, 16, 12, 15
Toto5-3: 9, 5, 8, 12
Toto5-4: 6, 9
Toto5-5: 4, 8, 6, 3, 1
Hinta: 36,00 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi