Ravivihje: Toto5 Kuopio 18.11.2018

Julkaistu:

TOTO5
Kuopion Toto5-pelissä luotetaan suosikkivarmaan.

Toto5-1

Suosikki: Huippukunnossa kilpaileva 5 Roberto Diver nousee suosikiksi, kun sen pahin vastustaja palaa pieneltä tauolta. Roberto Diver ei ole juoksunkulusta riippuvainen, kun se pystyy tekemään töitä matkan aikana. Ruuna ei ole ollut paha laukkailemaan, eli kyseessä on suht' turvallinen pelikohde. Kuopiossa ruuna kiersi etusuoralla johtavan rinnalle ja kamppaili kakkoseksi kovan Dextrousin jälkeen. Joensuussa viisivuotias ei kohdannut ongelmia päästyään johtopaikalle.

Haastaja: 6 Gladstone Comery starttaa ensimmäistä kertaa uusista käsistä. Se pääsee hyvin matkaan ja tähdännee alussa Roberto Diverin etupuolelle. Lopulta tämän selkä kelvannee. Vermossa ja Forssassa nelivuotias juoksi keulassa ja kamppaili loppuun asti voitosta.

Yllättäjät: Myös 11 Indianapolis on vaihtanut tallia. Ruuna oli viimeistelyssä sen verran hyvän tuntuinen, että valmentaja lähtee starttiin hyvillä mielin. Ohjastajalla on lupa ajaa eteenpäin, mikäli suosikki pääsee johtopaikalle eikä kukaan vaadi vauhtia. 2 Maccabi Yosef ei saanut Kaustisella tilaa sisäratajuoksun jälkeen. Jyväskylässä ori laukkasi toisessa kaarteessa sekä reilu kierros myöhemmin. Hyppyjen lomassa hevonen otti hyvin kyytiä. 9 Winter Amiraalilla on paussia alla neljä kuukautta, eikä valmentaja odotellut ensimmäisestä startista ihmeitä.

Pelijakauma: Oikein pelattu.

Juoksunkulku: Gladstone Comery katsoo keulat kiihdytyksessä, mutta päästää Roberto Diverin eteensä. Vauhti rauhoittuu avauksen jälkeen, ja Indianapolis kiertää tämän jälkeen eteenpäin.

IS-pelisuositus - Toto5-1

Pieni: 5
Suuri: 5

Toto5-2

Suosikki: 5 Varsova on tasaisen kohteen ykkösmerkki. Tamma lähti Kaustisella maltillisesti matkaan ja juoksi lopulta 2. ulkona. Kuusivuotias jäi toiseksi viimeisessä kaarteessa toiselle ilman vetoapua ja puristi mukavasti neljänneksi. Edessä sisäradalla matkanneet veivät kärkisijat. Varsova kohtaa sopivan vastuksen, missä sitä kuuluu odottaa korkealle.

Haastajat: 2 Ruhvanan Urho matkasi Oulussa 3./4. sisällä. Ruuna löysi kiritilaa 500 metriä ennen maalia ja lopetti terävästi kakkoseksi. Ruhvanan Urho ei ole rakettiavaaja, mutta se pääsee ykkösradalta hyviin asemiin, kun eturivissä on nippu tasaisia starttaajia. 3 Suvilei on hyvä menijä sarjoihinsa. Tamma on vauhtikestävä kilpailija, joka pystyy johtavan rinnaltakin paljoon. 4 Viehko Venla nousi viimeksi sisäradalta toisen radan veturiksi 900 metriä ennen maalia ja kesti hyvin kakkoseksi. Nopea 7 Eliten on kyvykäs menijä, mutta paussin takia se on haastajan roolissa. 6 Lorutyttö tsemppasi Kuopiossa rehdisti perille johtavan rinnalta ja torstaina tamma laukkasi loppukurvissa vahvasta noususta. Tamma suorittaa usein hyvin, mutta voittaa harvoin.

Pelijakauma: Oikein vedetty.

Juoksunkulku: Eliten on eturivin nopein avaaja ja katsoo keulat. Lorutyttö tai Suvilei juoksee johtavan rinnalla.

IS-pelisuositus - Toto5-2

Pieni: 5, 2, 3
Suuri: 5, 2, 3, 4, 7, 6

Toto5-3

Suosikki: 12 Pam Hallover voitti lokakuun lopussa Kuopiossa selkäjuoksulla ja tämän jälkeen keulasta. Viimeksi ruuna laukkasi ensimmäisessä kaarteessa, mutta selvisi pian kolmanteen ulos. Sieltä viisivuotias runttasi väkisin ykköseksi. Kunto on hyvä, mutta tehtävä ei ole 12-radalta läpihuutojuttu, kun viivalla on muutama hyväluokkainen haastaja.

Haastajat: 4 Boulder Rocket lopetti Jokimaa Tekee Tähtiä -finaalissa mukavasti 3. sisältä. Kuopiossa ruuna lähti toisessa kaarteessa kolmannelle tavoitteenaan paikka johtavan rinnalla, mutta suunnitelmat menivät uusiksi, kun vastustaja käänsi eteen. Ruuna jäi viimeisen kolmen kierroksen ajaksi ulkoradoille eikä menestynyt. Vaikka juoksu epäonnistui, otteissa ei ollut samaa potkua kuin aikaisemmin. 5 Uomo Show esitti positiivisia otteita ensimmäisessä startissaan Suomessa. Ruuna yritti kiriä takapareista Pam Halloverin hallinnoimassa lähdössä, missä parijonossa juosseiden tehtävä oli vaikea. Uomo Show oli selvästi sijoitustaan parempi ja startti alla se pystyy paljoon.

Yllättäjät: 3 Amorce Savage on ottanut paljon laukkoja. Tamman kapasiteetti ei ole kadonnut mihinkään, ja ehjällä juoksulla se pystyy pärjäämään omissa sarjoissaan. Tamma ei ole viime startin jälkeen startannut, kun pisteet ovat olleet vähissä. 8 Winzet kilpailee elämänsä iskussa. Toissa kerralla sisäratajuoksulla hyvin lopettanut ruuna lähti viimeksi ensimmäisenä kolmannelle radalle ja kesti hyvin perille. Lähtöpaikka on jäleen haastava ja vastustajat kovia eli voitto voi olla liikaa vaadittu. Hyvä sijoitus ei yllätä. 11 Exotic Linda pääsi Ylivieskassa keulaan ja voitti tämän jälkeen varmasti. Vahva 7 Kunnaan Einar kilpailee tauluaan paremmassa vireessä. Kuopiossa matkavauhti ei suosinut tasavauhtista menijää.

Pelijakauma: Uomo Show (4%) maistuu suuresti.

Juoksunkulku: Uomo Show:n lähtönopeus on valmentajan mukaan hyvä, ja sillä on mahdollisuus päästä johtopaikalle, kun sisäpuolella ei ole kovia avaajia.

IS-pelisuositus - Toto5-3

Pieni: 12, 4, 5
Suuri: 12, 4, 5

Toto5-4

Suosikki: 1 Jamie Ray tähtää keulaan ja koko matkan johtoon. Toissa kerralla Joensuussa ja viimeksi Kuopiossa hevonen yritti samaa, mutta jäi molemmilla kerroilla toiseksi. Viimeksi 12 M.T. Kitty kiri ohi. Tällä kertaa Jamie Raylla on 20 metrin etumatka ja sitä kautta etulyöntiasema.

Haastajat: M.T. Kitty kiskaisi helposti ykköseksi sekä Lappeessa että viimeksi Kuopiossa. Toissa kerralla kiristä tuli liian pitkä. M.T. Kitty on erittäin kirikykyinen menijä, mutta pakilta se tarvitsee hyvän selän eteensä pystyäkseen nousemaan voittotaistoon. Se ei ole parhaimmillaan pitkällä kirillä ilman vetoapua. 8 Umberto Croft jäi Kaustisella johtavan rinnalle eikä pärjännyt. Ruuna ei koskaan luovuttanut eikä jäänyt lopulta kauas keulassa juosseesta Right Brolinesta. Seinäjoella ruuna teki erittäin hyvän kirin 4. ulkoa. Johtavan taakse päästessään ruuna on supervaarallinen, mikäli kiritila loppusuoralla aukeaa.

Yllättäjät: 13 Bad Moon Rising kiri Joensuussa mukaan voittotaistoon 3. ulkoa. Seinäjoella ori otti 2. ulkoa maksimit. Esitykset ovat olleet asiallisia, mutta Tanskan Kriterium -ykkösellä on kykyjä parempaankin. 4 Flying Heel nousi Kuopiossa 4. ulkoa asiallisesti totoon ja Kaustisella ruuna oli tasainen 3. ulkoa. Ensisijaisesti ruuna hakee sijoitusta kärjen tuntumasta. Marko Hakkaraisen tallin kaksikko 11 Vagabondo - 10 M.T.Illustrious tulevat seuraavina. Molemmilla on paussia alla eikä paras vire ole vielä päällä. Voitto tulisi yllätyksenä molempien kohdalla.

Pelijakauma: Alipelattu Umberto Croft (7%) on hyvä merkki suosikkien tueksi.

Juoksunkulku: Jamie Ray pitää sisäradalta johtopaikan ja Umberto Croft havittelee tämän kantaan. Suosikki saa tehdä oman juoksun keulassa.

IS-pelisuositus - Toto5-4

Pieni: 1, 12, 8
Suuri: 1, 12, 8

Toto5-5

Suosikki: Päätöskohde on matala suomenhevossarja, jossa pelillinen vaikeusaste on kohdallaan. 7 Ciesma on nopea avaaja, joka pääsee takarivin viitosradaltakin asemiin. Jyväskylässä tamma kiri 2. sisältä hyvin perille ja sai startin alle. Kuopiossa hevonen pystyy olemaan astetta terävämpi.

Haastajat: 5 Tuisku-Helmi sai Jyväskylässä ja Kuopiossa hyvän sisäratajuoksun, millaisella tamma kiri molemmilla kerroilla hyvin perille. Kunto on stabiili. 11 Iinan Prinssi nousi toissa kerralla kakkoseksi ylivoimaisen voittajan takana. Tuoreimmassa kisassaan ruuna runttasi ykköseksi johtavan perästä. 10 Landen Likka hallitsi Ylivieskassa päästyään etusuoralla johtoon. Porissa tamma laukkasi alussa ja 700 metriä ennen maalia. 14 I.P. Vapari oli Jyväskylässä etusuoralla sijalla seitsemän. Vahva päätöskierros nosti sijoitusta neljällä pykälällä.

Yllättäjät: 1 Turena juoksi viimeksi keulassa, mistä loppusuora osoittautui vaikeaksi. Tamma pääsee hyvin matkaan ja juoksee joko keulassa tai myöhemmin keulan takana sisäradalla. 8 Sentähen taipui Joensuussa keulasta. Tamma sai startin koneeseen ja pystyy parempaan. 3 Särkän Särmä nousi viimeksi pitkältä pakilta asiallisesti kuudenneksi. Myös 15 Caarna teki tuoreimmassa startissaan hyvän nousun takaa vaikkei totoon yltänytkään.

Pelijakauma: Ei pelivääristymiä.

Juoksunkulku: Turena katsoo kiihdytyksessä johtopaikan. Ciesma tulee ensimmäisenä rinnalle ja menee keulaan. Tämän jälkeen Tuisku-Helmi tai Sentähen saattaa edetä johtoon.

IS-pelisuositus - Toto5-5

Pieni: 7, 5, 11, 10, 14
Suuri: 7, 5, 11, 10, 14, 1, 8, 3, 15

IS-pelisuositus

Pieni
Toto5-1: 5
Toto5-2: 5, 2, 3
Toto5-3: 12, 4, 5
Toto5-4: 1, 12, 8
Toto5-5: 7, 5, 11, 10, 14
Hinta: 13,50 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi

Suuri
Toto5-1: 5
Toto5-2: 5, 2, 3, 4, 7, 6
Toto5-3: 12, 4, 5
Toto5-4: 1, 12, 8
Toto5-5: 7, 5, 11, 10, 14, 1, 8, 3, 15
Hinta: 48,60 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi