Ravivihjeet

Ravivihje: Toto5 Kuopio 9.11.2018

Julkaistu:

TOTO5
Kuopion Toto5-varma valitaan päätöskohteesta.

Toto5-1

Suosikki: Valtorin poisjäännin myötä 1 Drakenin kuuluu olla lähellä voittoa. Homma näytti siltä, että Draken menee keulaan ja Valtori tulee rinnalle pitämään tempon reippaana. Valtorin jäätyä pois pääsee Draken johtopaikalle tekemään oman juoksun ja on velvoitettu viemään lähtö nimiinsä. Ruuna kilpailee huippukunnossa, sillä ruuna pystyi Joensuussa voittamaan vaikka jäi avauspuolikkaalla vetämättömiin selkiin. Lahdessa Toto76:ssa Draken juoksi johtavan rinnalla, missä hevonen jäi painamaan ohjille, kun Pelipiste painoi kolmannella radalla hiileen. Ruuna sitkisteli maalisuoran alussa kakkosena, mutta sitten Vappuäijä ja kumppanit menivät menojaan.

Haastajat: Volttilähtö ja nelosrata ei ole paras mahdollinen yhdistelmä, mutta mikäli 8 Egoa On pääsee sujuvasti matkaan, totosija on otettavissa. Mikkelissä ruuna juoksi 4. sisällä kaukana kärjestä ja nousi positiivisen päätöskierroksen turvin totoon. Lahdessa ruuna juuttui vetämättömiin selkiin ja tykitti tilaa saatuaan 24,7 -vauhtia viimeiset 400 metriä. 5 Kopran Suhari laukkasi tauolta paluussaan lähtöön, minkä jälkeen ruuna oli 5. sisältä tasainen. Startti alla voitokas menijä pystyy parantamaan.

Yllättäjät: 7 R.R. Valssitar teki toissa kerralla asiallisen kirin 2. ulkoa. Viimeksi R.R. Valssitar avasi keulaan ja taisteli rehdisti, mutta 6 Lorutyttö vyöryi maalisuoralla väkisin ohi. Lorutyttö jäi Vermossa pussiin eikä heikkoon sijoitukseen kannata liikaa tuijottaa. Tamma ei ole alussa nopeimpia. 3 Willen Vappu nousi Kuopiossa 5. sisältä etusuoralla 4. ulos, mistä tamma hyökkäsi viimeisellä takasuoralla aina neljättä rataa pitkin. Haastavalla juoksulla Willen Vappu pusersi mukavasti perille. 11 Turtilo ei saanut Forssassa tauolta lähellekään parastaan irti 2. ulkoa. Se ja paussilta palaava 12 Korven Tinnitus havittelevat 60 metrin pakilta lähinnä rahasijaa.

Pelijakauma: Draken (52%) on sopivasti pelattuna asiallinen tukipilari riveille. Mikäli suosikkia varmistelee, kuuluu Egoa On (8%) maistuvimpiin rukseihin, kun Kopran Suharia (20%) on pelattu liikaa.

Juoksunkulku: Draken avaa keulaan eikä luovu paikastaan mistään hinnasta. Kopran Suhari tai Egoa On juoksee toisen radan veturina.

IS-pelisuositus - Toto5-1

Pieni: 1
Suuri: 1, 8

Toto5-2

Suosikki: 6 Eliot Ness meni sisäratajuoksulla Kriterium-finaaliin, missä ori teki 5. ulkoa sen minkä pystyi. Kymenlaakso-ajon alkuerässä Eliot Ness ansaitsi lipun finaaliin 4. ulkoa ohittaen lopussa kovan Mr Big Starin. Finaalissa kolmevuotias laukkasi kiihdytyksessä. Eliot Ness avaa terävästi ja pääsee selvästi parempiin asemiin kuin pahimmat vastustajat, jotka starttaavat 40 metristä. Ravia lähtiessään ori edennee aikaisessa vaiheessa johtopaikalle.

Haastajat: 9 Surprise Rose on vahva menijä. Oulussa tamma voitti varmasti ja helposti 3./2. ulkoa, mutta tämän jälkeen juoksut eivät ole menneet yhtä tarkan reseptin ukaan. Toissa kerralla tamma lähti etusuoralla 4. ulkoa kolmannelle ja pääsi reippaalla kolmannella puolikkaalla johtavan rinnalle, mistä hevonen tsemppasi mukavasti perille. Viimeksi Surprise Rose kohosi 6. ulkoa kolmannelle reilu kierros ennen maalia ja runttasi selvän voittajan takana varmasti kakkoseksi. 12 Rene Conductor kiersi Lappeessa 6. ulkoa mainiosti voittoon eikä esitys ollut viimeksi sen huonompi, kun ruuna tykitti joukon perältä terävästi maaliin. 11 Going Above voitti toissa kerralla keulasta, mutta viimeksi ruuna laukkasi johtavan rinnalta viimeisellä takasuoralla. Ruuna ei näyttänyt tuossa vaiheessa menestyjältä, mutta tallikommenttien mukaan voimia oli jäljellä. Pitkä starttiväli mietitytti valmentajaa selvästi eniten.

Yllättäjät: 13 Drop Of Love voitti Kuopiossa varmasti keulasta ja pystyy ohjastajan mukaan parantamaan. Hänen mielestään Drop Of Love ei häviä muille 40 metristä starttaaville. 7 Fade To Black teki Kuopiossa asiallisen kirin ja kellotti päätöslenkin 16,3. Bodenissa ruuna sai paremman juoksun sisäradalla, mistä Fade To Black ehti kuin ehtikin kakkoseksi. 14 Conchita taisteli Mikkelissä rehdisti toiselta ilman vetoapua. Startti alla tamma pystyy parantamaan, mutta tällä kertaa se ei pääse keulaan tai vapaalle radalle kuolemanpaikalle. Toisten takaa tamma on ollut nihkeämpi. 1 Millstone's Gale teki Joensuussa asiallisen juoksun vaikkei kärkeen riittänytkään. Mikkelissä tamma otti 4. sisältä maksimit. 5 Predator Mick on tulosriviään parempi menijä, jolta löytyy mukavasti vauhtia. Kurvijuoksu on olluut ongelma. Tauolta palaava, voittostartteihin nähden selvästi kovemmassa lähdössä starttaava 8 Jumping Jack Harmi sekä 2 May I Know tulevat seuraavina. Jälkimmäiseltä riisutaan kenkiä ja laitetaan vedettävät korvapallot. Myös uusi kuski hyppää kärryille.

Pelijakauma: Rene Conductor (9%) ja Drop Of Love (3%) ovat jääneet liian vähälle huomiolle.

Juoksunkulku: Eliot Ness hakee johtopaikan haltuunsa viimeistään ensimmäisen takasuoran lopussa. Surprise Rose, Going Above ja Rene Conductor pystyvät kaikki tekemään töitä kolmannella radalla eli ratkaisuja tehdään ajoissa takaporukoissa.

IS-pelisuositus - Toto5-2

Pieni: 6, 9, 12, 11
Suuri: 6, 9, 12, 11, 13, 7

Toto5-3

Suosikki: 6 M.T. Kitty voitti Lappeessa pystyyn 2. ulkoa. Kuopiossa tamma lähti 3. ulkoa kolmannelle toiseksi viimeisessä kaarteessa ja kiersi johtavan rinnalle, mistä hevonen tsemppasi kuudenneksi. Esitys ei ollut yhtä terävä kuin Lappeessa, muttei ala-arvoinenkaan. M.T. Kitty kohtaa sopivan vastuksen ja on niukka ykkösmerkki.

Haastajat: 3 Jamie Ray oli Joensuussa hyvä suoraan paussilta tsempaten 2. sisältä totoon. Viimeksi lounasraveissa ruuna teki hyvän juoksun keulasta eikä hävinnyt kuin selästä iskeneelle vastustajalle. Tälläkin kertaa nopea avaaja on todennäköisin keulahevonen. 9 Ain't She Sweet kiri Lahdessa 3. sisältä varmasti kakkoseksi selvästi An-Valpurille häviten. Tamma juoksee Kuopiossa kengittä. Taktiikka on valmentajan mukaan normaalia maltillisempi, kun tammalla tähdätään Jyväskylän Toto76-kierrokselle reilun viikon päähän. 1 Gisele de Veluwe ei riittänyt Seinäjoella 2. sisältä Kasvattajakruunun alkuerässä, mutta viimeksi hevonen oli parempi sisäratajuoksulla. Viimeiset metrit se kiri pirteästi. Hyvältä lähtöpaikalta Gisele de Veluwe pääsee asemiin.

Yllättäjät: 11 Dreaming Blues veti viimeksi keulassa reipasta ja kesti asiallisesti totoon. Tällä kertaa lähtöpaikka on ohjastajan mukaan hankala, kun Dreaming Blues ei ole parhaimmillaan pitkällä kirillä takajoukoista. 2 Tut A P kiri Kouvolassa 4. sisältä terävästi ja jatkaa nousuvireessä. Nopea lähtijä pääsee alussa kärjen tuntumaan sisäradalle. 8 Sir Robert oli Kuopiossa sijoitustaan parempi lähtölaukan jälkeen. Viimeksi ruuna sai 5. ulkoa vetävän selän eteensä, mutta tyytyi päätöskierroksella seurailemaan. Oikeana päivänään Sir Robert on kirikykyinen menijä.

Pelijakauma: Gisele de Veluwen (4%) nousuvire ei näy tarpeeksi peliosuudessa.

Juoksunkulku: Radoilta 1-3 lähdetään parhaiten ja myös M.T. Kitty pystyy heittämään mausteen soppaan, mikäli sillä satsataan lähtöön. Jamie Ray on todennäköisin keulahevonen.

IS-pelisuositus - Toto5-3

Pieni: 6, 3, 9, 1
Suuri: 6, 3, 9, 1, 11, 2

Toto5-4

Suosikki: Asetelmat suosivat nousukuntoista 2 Pam Halloveria. Se jäi Joensuussa keulasta kakkoseksi, mutta palasi voittokantaan kirimällä Kuopiossa ykköseksi 3. ulkoa. Pam Hallover avaa terävästi ja tähtää tällä kertaa keulapaikalle. Voitto on otettavissa, mikäli ruuna pysyy matkan aikana rauhallisena.

Haastaja: 4 Vie de Dream matkasi Kuopiossa johtavan rinnalla saaden etusuoralla selän eteensä. Ruuna teki levottomassa lähdössä hyvän juoksun ja kamppaili loppuun asti voitosta Pam Halloveria vastaan. Lahdessa keulaan tempaissut ja 400 metrin juoksun jälkeen laukan ottanut viisivuotias on toinen kovista, jotka erottuvat hieman muista.

Yllättäjät: 5 Rio Crowe tsemppasi Oulussa johtopaikalta asiallisesti perille ollen pitkään toisena, mutta viimeisillä metreillä pari ehti ohi. Tamman starttiväli on jälleen pitkä eikä sen kuulu olla kuumimpia suosikkeja, kun paras vire on arvoitus. Huippukuski ei ainakaan laske menestymismahdollisuuksia. 7 Kunnaan Einar teki Seinäjoella 2. ulkoa asiallisen juoksun. Voittoakin tarjottiin, mutta Gunvald pysyi loppuun asti edellä. Viimeksi ruuna nousi 3. sisältä loppukurvissa 3. ulos, mistä hevonen laukkasi hyvävoimaisena. Kunnaan Einar kukisti Pam Halloverin syyskuussa Kajaanissa eikä saman toteutuminen ole utopistista nytkään, sillä Kunnaan Einar kilpailee hyvässä iskussa. 6 She Is Cecilia laukkasi Skellefteåssa lähtöön. Jyväskylässä tamma otti laukan sisäradalla loppukurvissa. She Is Cecilia ei pitänyt hetkeä ennen laukkaa selkäänsä eli tammalla ei näyttänyt olevan paras päivänsä. She Is Cecilia on arvoitus, sillä edellisestä hyvästä startista on pari kuukautta aikaa. 8 Die Kaiserin lopetti Kuopiossa tasaisesti 4. sisältä. Tamma pystyy parempaan, mutta se ei tälläkään kertaa pääse mielipaikalleen keulaan. 1 Easy Vacation tsemppasi Kaustisella 2. ulkoa totoon märällä kelillä, mikä ei ole ruunalle koskaan sopinut. Hyvistä asemista Easy Vacation pystyy kamppailemaan kärjen tuntumaan, mutta voitto on epätodennäköinen. Huippuvire ei ole vielä päällä vaan se on vasta tuloillaan. 12 Uomo Show juoksi koelähdössä yksin väliajoin 20,0-19,0-16,5-14,0. Valmentaja ei odottanut ruunan ensimmäisestä kisasta ihmeitä, mutta odotti hevosen menestyvän jatkossa. Kuopiossa 2. sisältä asiallisesti totoon lopettanut 10 Winzet ja viimeksi hännille pakitellut ja siellä pysynyt 11 Klara Håleryd tulevat seuraavina. Jälkimmäinen kokee merkittävän kuskinparannuksen.

Pelijakauma: Pam Hallover (49%) on kerännyt liikaa peliä. Rio Crowe (5%) ja etenkin Kunnaan Einar (2%) maistuvat.

Juoksunkulku: Pam Hallover saa kiihdytyksessä haasteen Vie de Dreamilta, mutta pystyy torjumaan tämän. Vauhti rauhoittuu avauksen jälkeen, ellei She Is Cecilia tule rinnalle. Tällöin tempo olisi reipasta jatkossakin.

IS-pelisuositus - Toto5-4

Pieni: 2, 4, 5, 7, 6, 8
Suuri: 2, 4, 5, 7, 6, 8, 1, 12, 10, 11

Toto5-5

Suosikki: 11 Vixeli voitti Satakunta-ajon karsinnan varmasti 2. ulkoa. Finaalissa ori lähti 3. ulkoa kolmannelle etusuoralla ja nousi mukaan voittotaistoon, mistä hevonen laukkasi maalisuoralla. Hyppyyn paloi vähintään kakkossija. Vixeli on kyvykäs menijä ja ansaittu suosikki, mutta tälläkään kertaa se ei ota voittoa haukottelemalla.

Haastajat: 5 Tinderi avasi Mikkelissä kyselemättä keulaan ja juoksi lopulta 2. sisällä. Ruuna nousi viimeisellä takasuoralla 2. ulos ja olisi kuskin mukaan haastanut kärkikaksikon Sippimies - Eskolan Jyräys ilman loppukurvin laukkaa. Kuski otti laukan omaan piikkiinsä. Nelivuotias on erittäin kyvykäs menijä eikä se häviä lahjakkuutta mitattaessa välttämättä yhtään suosikeille. Ruuna pääsee 40 metriä suosikin etupuolelta matkaan, mikä voi olla voiton suhteen ratkaiseva marginaali. Tinderi on Kuopiossa sen verran kiinnostava tapaus, että se kannattaa swaipata oikealle. 12 Rupeltaja pääsi Kuopiossa häiriöttämästi keulaan ja voitti pystyyn. Lahdessa ori otti laukan ensimmäiseen kurviin mentäessä ja kierrosta myöhemmin identtisessä paikassa. Toisten takaa herkkä menijä saattaa tälläkin kertaa ottaa laukan. Ravilla se nousee mukaan kamppailemaan lähdön voitosta. Rupeltajaa ohjastaa ensimmäistä kertaa joku muu kuin valmentaja, kun Santtu Raitala hyppää kuskin pukille.

Yllättäjät: 6 Hissun Turbo tsemppasi Joensuussa hyvin perille toiselta ilman vetoapua. 8 Jaajo kiri samassa lähdössä 4. ulkoa neljänneksi häviten voittajalle selvästi. On selvää, että Jaajon ja tauolta palaavan 10 Walenen 20 metrin etumatka suosikkiin nähden ei tule riittämään. 1 Hissun Feeniks ravaa ohjastajan mukaan tällä hetkellä paremmin kuin aikaisemmin. Hyvistä asemista Joensuussa 2. ulkoa voittomatsiin kirinyt ori kärkkyy korotetulle rahasijalle.

Pelijakauma: Tinderi (29%) on Vixeliä (48%) kiinnostavampi tapaus ja jää ideavarmaksi.

Juoksunkulku: Tinderi etenee alkumatkalla johtopaikalle. Rupeltaja kiertää aikaisin eteenpäin, mikäli pääsee ravia liikkeelle.

IS-pelisuositus - Toto5-5

Pieni: 5
Suuri: 5

IS-pelisuositus

Pieni
Toto5-1: 1
Toto5-2: 6, 9, 12, 11
Toto5-3: 6, 3, 9, 1
Toto5-4: 2, 4, 5, 7, 6, 8
Toto5-5: 5
Hinta: 9,60 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi

Suuri
Toto5-1: 1, 8
Toto5-2: 6, 9, 12, 11, 13, 7
Toto5-3: 6, 3, 9, 1, 11, 2
Toto5-4: 2, 4, 5, 7, 6, 8, 1, 12, 10, 11
Toto5-5: 5
Hinta: 72,00 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi