Ravivihjeet

Ravivihje: Toto5 Jyväskylä 8.11.2018

Julkaistu:

Toto5
Jyväskylän Killerillä ravataan torstaina paikoista Kasvattajakruunun finaalissa.

Toto5-1

Suosikki: 9 Hotshot Lucan kaudesta ei ole tullut täysosumaa sairastelujen vuoksi ja esimerkiksi Derbyn finaali jäi haaveeksi. Hevosen hurja kapasiteetti ei kuitenkaan ole kadonnut mihinkään ja kun viime juoksujen perusteella kunto on ihan hyvä, ori nousee rankingin kärkeen.

Solvallassa Hotshot Luca juoksi UET-karsinnassa ja meni kovan ajan 3. ulkoa. Viimeiset 700 metriä se kulki hienosti 10,5-vauhtia. Viimeksi Turussa Kasvattajakruunun alkuerässä ori matkasi neljännessä parissa ulkona. Se nousi kiriin viimeisen takasuoran alussa, mutta Run For Royaltyn selkä ei vetänyt ja kurvissa oli käännettävä neljännelle. Hotshot Luca tuli hyvin perille kärjen lopettaessa kymppiä ja kulki tällä kertaa viimeiset 700 metriä 11,7-kyytiä.

Haastajat: 1 Malecon kerää myös paljon peliä, ja ihan aiheesta. Ruunalla on alla Jokimaa tekee tähtiä -finaalin voitto, jossa se torjui keulapaikalta Boadicean rynnistyksen 12-vauhtisessa lopetuksessa. Nopea avaaja pystyy hyödyntämään sisäradan lähtöpaikan. 5 The Dude on noussut hirmukuntoon. Kouvolassa viime lauantaina ruuna sai lisämetrejä ulkoradoilla sekä alussa että lopussa, mutta haastoi silti tiukasti keulavoittaja Rebel Rapidia. Vastus kovenee nyt entisestään.

Yllättäjät: 10 Twist of Fate saa rattailleen Antti Teivaisen. Ori on ollut paras sisäradalta, joten lähtöpaikka pudottaa sijoitusta rankingissa. Viimeksi St. Legerissä tuli laukka ensimmäisessä kaarteessa. Sitä ennen Turussa ori otti hopeaa keulavoittaja Lexus Dreamin selästä. 4 Vixpress Li oli keväällä ikäluokan kärkeä ja voitti muun muassa Kuopio Stakesin karsinnan, mutta sen jälkeen on ollut hiljaisempaa ja hevonen palasi lokakuussa kehiin ruunana. Esitys ei ollut vielä erikoinen 3. ulkoa, mutta nopea hevonen on silti riviään parempi. 3 Volume Ace muistetaan Derbyn karsinnan voitosta. Viimeksi Turussa päivän kunto jäi näkemättä, kun kiri katkesi laukan vuoksi alkuunsa.

Juoksunkulku: Malecon saa alussa painetta Vixpress Liltä tai 6 MAS the Bossilta, mahdollisesti molemmilta. Pitkä kiihdytys on ihan mahdollinen.

Pelijakauma: Hotshot Luca (29%) on alipelattuna suosikkina jopa ideavarma-ainesta. Jos lähdön pelaa leveästi, kannattaa huomioida myös Vixpress Li (4%).

Huomio: Kasvattajakruunun välierä, josta kuusi parasta finaaliin.

IS-pelisuositus - Toto5-1

Pieni: 9, 1
Suuri: 9, 1, 5, 4

Toto5-2

Suosikki: St. Legerin yllättäjänä voittanut 2 Club Nord Elit starttaa nyt jo suosikkina. Tamma piti Porissa paalulta etunsa loppuun saakka ja piti kurissa kovia kirihevosia. Sivutuotteena syntyi uusi SE-aika, joten kunto on rautaa. Tässä nopea avaaja saattaa päästä tekemään oman rauhallisen juoksunsa keulassa ja silloin sitä olisi vaikea voittaa. Tamma jatkaa alustavan ilmoituksen mukaan ilman kenkiä.

Haastajat: 5 Boadicea on ollut tosi hyvä jo pitkään. Toissa kerralla JTT-finaalissa se haastoi keulavoittaja Maleconia vahvasti. Viimeksi rahasarjan suursuosikkina tamma pystyi voittoon laukan jälkeenkin. Se hyppäsi kiihdytyksessä ensimmäiseen kaarteeseen, mutta selvisi silti kolmanteen parii ulos, mistä kulki viimeiset 700 metriä hienosti 11,3-vauhdilla. 9 Callela Lisbeth teki St. Legerissä tosi kovan juoksun alun pahan laukan jälkeen ja oli ilman etukenkiä juostessaan parempi kuin toissa kerralla Vermossa keulasta. Nyt tamma menee taas kengillä, mutta sitä ei voi silti aliarvioida.

Yllättäjät: 12 Willow Pride on rajusti riviään paremmassa kunnossa, mutta hävisi rata-arvonnan ja putoaa rankingissa lähtöpaikkansa vuoksi. Viimeksi Axevallassa Willow Pride avasi keulaan, mutta laukkasi 1. kaarteessa ja putosi hännille. Juoksupaikka löytyi 6. sisältä, mistä tamma kiri tosi vahvasti maaliin. Se kulki viimeiset 1900 metriä 12,7-vauhdilla ja siitä viimeiset 400 metriä ulkoradoilla lähes käsittämättömästi 08,6-kyytiä. 1 MAS Bella aloitti lupaavasti Tommi Kylliäiseltä ja voitti helpon lähdön. Nyt rima on monta pykälää korkeammalla voittoa ajatellen, mutta finaalipaikka haarukassa hyvältä lähtöpaikalta.

Juoksunkulku: Club Nord Elit lähtee viemään joukkoa.

Pelijakauma: Kovan suosikkikolmikon kesken marginaalit ovat hyvin pienet. Alustavasti paras merkki on Club Nord Elit (29%). Willow Pride (9%) on huonosta lähtöpaikastaan huolimattakin hieman aliarvostettu.

Huomio: Kasvattajakruunun välierä, josta kuusi parasta finaaliin.

IS-pelisuositus - Toto5-2

Pieni: 2, 5, 9, 12
Suuri: 2, 5, 9, 12

Toto5-3

Suosikki: 1 EL Fitzgerald kuuluu näistä asemista kaikille lapuille. Nopea avaaja juossee joko keulassa tai johtavan takana ja osallistuu molemmilla tavoilla kärkitaistoon. Derbyn TammaChampionissa EL Fitzgerald teki 4. ulkoa tosi hyvän 11,2-vauhtisen 700 metrin kirin eikä ollut juoksunkulku huomioiden yhtään voittaja 8 Doris Hossia huonompi. Vetoapunsa 5 Lily's Starin ohi tamma kuittasi viimeisellä satasella melko vaivattomasti.

Haastajat: 4 Rose's Tara järjesti shokkiyllätyksen Villinmiehen tammakilvan finaalissa. Se matkasi 3. ulkona ja sai kirinsä aluksi vetoapua Callela Lisbethiltä. Viimeiset 500 metriä tamma kiri ilman selkää ja tavoitti karkulaisen 50 metriä ennen maalia. Viimeiset 700 metriä Hannu Hietasen ajokki kulki hienosti 10,8-vauhdilla. Starttiväli laskee osakkeita, sillä Rose's Taran ohjelmassa on lähiviikkoina myös Ilkka-ajo karsintoineen, joten sitä ei varmasti ole viritelty mahdollisen neljän startin urakan ensimmäiseen kilpaan. Derbyn TammaChampionin sankaritar Doris Hoss jatkaa kunnossa, mutta ulkoradalta ei ole helppo saada onnistunutta juoksua. Jos kiihdytyksessä tulee reilusti lisämetrejä, tammasta tulee haavoittuva. Vermon arvovoitto tuli johtavan takaa ja viimeksi Doris Hoss hallitsi alkuerää keulasta mielin määrin.

Yllättäjät: Edellä mainittu Lily's Star avaa myös reippaasti ja hinkuu kärkipaikoille alussa. Viimeksi St. Legerissä Seppo Markkulan ajokki matkasi 3. sisällä ja jäi edestä väsyneen Lexus Dreamin taakse pussiin lopussa. 3 Bean Dream on laukkaillut viime juoksuissaan. Viimeksi Turussa hyppy tuli 1. kaarteessa, kun tamma puolusti keulapaikkaa Doris Hossia vastaan. Tallitietojen mukaan parempaa saattaa olla nyt luvassa. Villinmiehen tammakilvan karsinnassa Bean Dream tuli lähes tasapäin maaliin Rose's Taran kanssa. 6 Hard To Trick onnistui viimeksi varmanamme ja kiri lujaa 2. ulkoa, mutta nyt rima on taas paljon korkeammalla ja lähtöpaikka nopeiden avaajien ulkopuolella hankaloittaa tehtävää. 9 Katie Ale on kirikykyinen ja starttaa huippupaikalta suosikin selästä.

Juoksunkulku: EL Fitzgerald, Bean Dream, Lily's Star ja Doris Hoss saattavat ladata joukolla lähtöön. EL Fitzgerald on suosikkimme piikkipaikan puolustajaksi.

Pelijakauma: Pelaajat ovat olleet hyvin hereillä ja EL Fitzgerald (32%) on noussut ihan aiheesta suosikiksi huippupaikalta. Rose's Tara (23%) on yläkanttiin rastittu ja Lily's Star (6%) kiehtovin yllätyshaku.

Huomio: Kasvattajakruunun välierä, josta kuusi parasta finaaliin.

IS-pelisuositus - Toto5-3

Pieni: 1
Suuri: 1, 4, 8, 5, 3, 6, 9

Toto5-4

Suosikki: 2 Lexus Dream satsasi viimeksi St. Legerissä starttiin takamatkalta ja kävi kyselemässä keulapaikkaa Club Nord Elitiltä. Pitkän revityksen jälkeen se pudotti 1900 metriä ennen maalia johtavan taakse, mistä kangistui pahoin jo viimeisellä takasuoralla. Jos viime juoksu unohdetaan, Derby-finaalin kakkostila tai Turun alkuerän keulavoitto alla ruuna olisi tässä jättisuosikki. Nyt ruunan pelikannatus on mukavan matalalla, joten kokeilemme sitä T5-varmana. Keulajuoksu näyttää automaattiselta eikä lähdössä näyttäisi olevan hevosta, jolla kiusata suosikkia matkalla.

Haastaja: 9 Cameron Evolla on varmasti myös kannattajansa tässä lähdössä. Derbyn finaaliin ei osunut huippupäivää, mutta toissa kerralla Teivon hopeadivisioonafinaalissa ori oli taas hyvä ja otti hopeaa keulavoittaja Chief Orlandon selästä. Viimeksi St. Legerissä Cameron Evo oli tosi hyvä neljäs johtavan rinnalta.

Yllättäjät: 6 Le Gros Bill on hyvä hevonen, mutta ei mahtanut viimeksi keulasta mitään Nitro Diablolle. Sen perusteella näin kovan lähdön voitto tulisi pikku yllätyksenä. Alustavan ilmoituksen mukaan ilman kenkiä starttaava 10 Jack Vader on kiritykki, mutta jää nopeiden suosikkien taakse alussa, minkä jälkeen ohitteleminen ei ole ainakaan helppoa lopussa. 3 Ypäjä Louvre ei ehtinyt viimeksi JTT-karsinnassa finaaliin 5. ulkoa. Esitys ei ollut huono, mutta ei myöskään niin jäätävä kuin orin loppukesän parhaat suoritukset.

Juoksunkulku: Lexus Dream ottaa keulat. Kiihdytys venynee sen verran, että Littlebro Comery pääsee pudottamaan selkään.

Pelijakauma: Lexus Dream (42%) on aliarvostettuna suosikkina varma-ainesta. Jos sitä varmistelee, yllättäjistä unohdetuin on Jack Vader (3%).

Huomio: Kasvattajakruunun välierä, josta kuusi parasta finaaliin.

IS-pelisuositus - Toto5-4

Pieni: 2
Suuri: 2

Toto5-5

Suosikki: 9 Gollum oli lokakuussa mainio ja starttaa suosikkina. Toissa kerralla Teivossa ruuna sai nappireissun 3. sisällä ja kuittasi 500 metrin kirillä ohi Popen ja kumppaneiden. Viimeksi Mikkelissä Gollum juoksi johtavan rinnalla ja tappeli loppuun asti voitosta Vincent Croftia vastaan. Kunnon pitäessä Gollum pärjää taas, mutta alustava pelikannatus on yllättävänkin korkealla, joten varma-ainesta emme Iikka Nurmosen ajokissa näe.

Haastajat: 6 Gresille Boko on tehnyt jatkuvasti hyviä esityksiä laatulähdöissä ja ansaitsisi taas vaihteeksi voitonkin. Toissa kerralla Vermossa se kulki 4. ulkoa viimeiset 800 metriä hienosti 11,8-kyytiä ja tuli lujaa maaliin joukon uloimpana. Viimeksi tamma oli ihan hyvä johtavan rinnalta T76-tammalähdössä. 12 Aira Cloc on ailahteleva vauhtikone, joka hyvänä päivänään voi vallan hyvin kiertää tällaisen lähdön. Poisjääntien jälkeen lähtöpaikka ei ole enää lainkaan niin mahdoton kuin aluksi näytti. Viimeksi tauolta tamma ei ollut vielä kovin terävä 3. sisältä, mutta startti alla auttanee. Valmentaja Jere Taulio kertoi ennen viime kilpaa, että kesällä lämpöily ja tulehdusarvot pilasivat monta juoksua.

Yllättäjät: 8 Don Corleone Trot on erittäin mielenkiintoinen yllätyshaku nappisarjassa. Suomen-debyytti pilaantui laukkaan, mutta viimeksi T65:ssä ruunan esityksessä oli jo hyvääkin. Se matkasi 5. ulkona ja tuli juosten perille. Lähtöpaikka parani radikaalisti poisjääntien myötä ja tämä tehtävä näyttää sopivammalta kuin viimeksi, ainakin paperilla. Mirazin jäätyä pois seuraavana rankataan 5 Rim Bay Kickapoo, joka ei ollut juoksunkulku huomioiden viimeksi Mikkelissä 6. ulkoa merkittävästi huonompi kuin Gollum.

Juoksunkulku: Poisjääntien jälkeen lähdössä ei ole selkeää keulahevosta. Gresille Boko tai Don Corleone Trot voisi hakea ajamalla keulat.

Pelijakauma: Gollum (49%) on liian selvä pelipohja ja varmistetaan tukevasti jo pikkulapulla. Don Corleone Trot (4%) on lähdön ylivoimaisesti kiintoisin merkki.

IS-pelisuositus - Toto5-5

Pieni: 9, 6, 12, 8
Suuri: 9, 6, 12, 8