Ravivihje: Toto86 Solvalla ja Åby 7.11.2018 – jättipottikierros

Julkaistu:

Toto86
Keskiviikkoiltana on jaossa 548 130 euroa ekstraa.
T86-kierroksella lämmitellään jo jackpotin merkeissä kohti lauantain megapottia. Vihjesysteemeissä luotetaan yhteen selvään suosikkiin, toinen läpivarma löytyy tasaisemmasta lähdöstä.

Sekä Tukholmaan että Göteborgiin on luvattu pilvistä, mutta poutaista säätä koko päiväksi.


Toto86-1

Suosikit: 9 Heart Of Steel sai palkinnon mainiolle vireelleen viimeksi kun muut vastasivat vauhdinpidosta ja Peter Untersteinerin suojatti kuittasi lopussa kärjen tuntumasta voiton kovalla tuloksella. Esitykset aiemminkin olivat positiivisia vaikkei voittoja tullutkaan. Lyhyt matka ja takarivi eivät ole optimaalisin yhdistelmä, mutta vastus on toisaalta viime kertoihin verrattuna kevyt. Kyvykkään hevosen maineessa ollut 7 Promo Kemp debytoi Robert Berghin tallista viime torstaina varmalla keulavoitolla ja tuli viimeiset 500 metriä 11-kyytiä. Startti vei varmasti virettä eteenpäin tauon jäljiltä ja reipas lähtijä voi päästä tässä aina johtoon asti. Siinä tapauksessa tehtävä ei Heart Of Steelillekään olisi enää aivan yksinkertainen. Kun kaksikon peliprosenteissa on tuntuva ero, saa Promo Kemp myös paikan kupongilta.

Haastajat ja yllättäjät: Kesällä 75-tasollakin yrittänyt 3 Dokonjo on osoittanut hyvää kuntoa viime aikoina helpommissa lähdöissä. Axevallassa se jäi johtavan taakse pakettiin ja väänsi viimeksi voiton toiselta ilman vetoapua. Kärkiryhmästä totomatsiin, mutta molempien edellä mainittujen lyöminen tuntuu hankalalta. 75-tasolla ahkerasti kilpaillut 8 Rushmore Face omaa tähän seuraan hyvän kapasiteetin, mutta tauko ja ulkona oleva lähtöpaikka vievät suurimmat voiton toiveet. 6 Machiavelli voitti keväällä 75-lähdönkin, mutta viime suoritukset eivät ole olleet samaa tasoa. Lokakuun nihkeistä esityksistä pitää parantaa pärjätäkseen tässä. 10 Bellino B.:n esitys puolen vuoden tauolta Halmstadissa oli varsin tasapaksu, ja kun matkakaan ei puolla, voitto on tiukassa.

Juoksunkulku: Sisäradoilta avataan hyvin, mutta useimmille kelpaa hyvä selkä. Promo Kemp voikin runtata ulkoa aikaisessa vaiheessa kärkeen. Heart Of Steel jättänee ratkaisun kirin varaan.

Pelijakauma: Heart Of Steelin (57%) kuuluu olla suosikki, mutta Promo Kempin (18%) peliosuus saisi olla vähän lähempänä sitä.

Ranking: A) 9, 7 B) 3, 8, 6, 10 C) 2, 1, 4, 12 D) 5, 11

IS-pelisuositus - Toto86-1

Pieni: 9, 7
Suuri: 9, 7

Toto86-2

Suosikki: 1 Cesar F.C. aloitti uransa kahdella voitolla, mutta kesä sujui vaatimattomammin, sillä lämpö ei ilmeisesti ollut 3-vuotiaan mieleen. Toissa kerralla ruuna kulki alkulaukan jälkeen mukavasti ja otti viimeksi keulapaikalta hallitun voiton 14-lopetuksella. Jos suunta on edelleen nousujohteinen, voi hyvä lähtijä jatkaa tässäkin voittokannassa kärjestä tai sen välittömästä läheisyydestä. Varma!

Haastajat ja yllättäjät: 11 Moses kiersi toissa kerralla 3. ulkoa keulaan viimeisen kierroksen alussa ja otti helpon voiton. Eskilstunassa ori avasi tahmeasti jääden 4. ulos. Se tuli kyllä viimeiset 800 metriä 11,2-lukemiin, mutta kärkeen ei ollut enää asiaa. Kapasiteettia on, mutta lähtöpaikan suhteen se antaa kosolti tasoitusta edellä mainitulle. 3 Kasper Trot lopetteli toissa kerralla kaukaa takaa 12,5-vauhtia kolmanneksi. Viime kerralla Björn Goopin ori juoksi 2. ulkona ja johtavan rinnalla väsyen lopussa kärkikamppailusta. Hyvältä paikalta totosija on mahdollinen. 8 Got To Dash otti syyskuussa 2. sisältä maksimisijoituksen, mutta viime kerralla samalta paikalta jäi jossiteltavaakin. Ulf Ohlssonin ajokki avaa hyvin, ja jos se pääsee ulkoakin suotuisiin asemiin, ei kärkipään sijoitus ole täysin poissuljettu. 7 Spotlight Brodde teki Eskilstunassa kovavauhtisessa juoksussa 3. ulkoa kelpo suorituksen. Kuski vahvistuu nyt.

Juoksunkulku: Cesar F.C. avaa hyvin. Myös 5 Xanthis Dynamic ja Got To Dash liikahtavat auton takaa rivakasti. Moses voi edetä johtavan rinnalle, jos vauhti rauhoittuu alun jälkeen.

Pelijakauma: Cesar F.C. (12%) ansaitsee selvästi suuremman kannatuksen ja prosentit varmasti nousevatkin, kun poisjääneen suosikin pinnat ”jaetaan uudelleen”. Kasper Trot (17%) tuntuu yliarvostetulta. Got To Dash (2%) voisi olla hieman enemmän pelattu.

Ranking: A) 1 B) 11, 3, 8, 7 C) 5, 2, 9, 10, 12, 6 D) -

IS-pelisuositus - Toto86-2

Pieni: 1
Suuri: 1

Toto86-3

Suosikki: Hyviä suorituksia jo pitkään tehnyt 11 Illuminati paiskasi viimeksi 3. ulkoa loppukurvissa kärkeen ja meni menojaan. Viimeiset 700 metriä sujuivat 10,8-vauhdilla. Åbyn pitkällä matkalla ruuna sai 4. sisältä tilaa vasta loppusuoralla ja tuli juosten perille. Pitkä matka passaa mainiosti Joakim Lövgrenin hyvävireiselle 4-vuotiaalle ja sopivassa seurassa se jää 86-varmaksi.

Haastajat ja yllättäjät: 6 Aperfectdream on ykkösvastustaja. Ruuna on laukannut kahdessa viime kilpailussa avauskurviin, mutta teki positiivisen suorituksen Axevallassa syyskuussa. Sisäpuolella on sen verran verkkaisia avaajia, että Stefan Söderkvistillä on mahdollisuudet luotsata ruuna keulaan, jos se vain ravaa. Vaikka takana on useampia pidemmän matkan kisoja, ei kolme kierrosta ole sille välttämättä kuitenkaan mikään etu. 8 Livi Joy pisteli viimeksi 3. sisältä lopun juosten. Ruuna saa nyt Johan Untersteinerin vahvistuksena rattailleen ja sopivalla selkäjuoksulla se voi ohittaa lopussa monet. 3 Global Secrecy sai Jägersrossa sisältä myöhään vapaata ja voimia jäi käyttämättäkin. Tällä kertaa ruuna joutuu menemään etukengät jalassa. Kohtalaisesti 3. ulkoa viimeksi suorittanut 2 Zolo Sensation sekä Solvallassa takajoukoissa seurailemaan tyytynyt 1 Fullpoint voivat myös kamppailla mitalisijasta. Voittoon asti yltäminen olisi kuitenkin kummankin kohdalla pieni yllätys.

Juoksunkulku: Aperfectdream valtaa ravatessaan johtopaikan. Livi Joy lähtee myös hyvin, mutta hakee ainoastaan selkäjuoksua. Illuminati voi tulla aikaisin eteenpäin, eikä keulaan pääseminenkään mitenkään yllättäisi tällä matkalla.

Pelijakauma: Illuminati (43%) on melko lailla oikein pelattu suosikki. Global Secrecy (14%) on yliarvostettu.

Ranking: A) 11 B) 6, 8, 3, 2, 1 C) 7, 4, 10, 5, 12 D) -

IS-pelisuositus - Toto86-3

Pieni: 11
Suuri: 11

Toto86-4

Suosikit: Viimeksi keulasta voittanut 6 Cyborg voi saada samanlaisen juoksun tässäkin ja jää pikkulapun varmaksi. Solvallassa Jim Oscarsson lisäsi kaasua loppukaarteessa ja muut jäivät, mutta ero kutistui päätössatasella. Lokakuun alussa tamma lopetteli 3. sisältä asiallisesti. Vastus ei ole erityisen paha. 3 Echo Gamble on pelattu lähdön suosikiksi ja kuskinvaihdos on tietysti merkittävä. Hyvää jälkeä Visbyssä tehnyt ruuna sai viimeksi 2. ulkona sopivan reissun ja ratkaisi pelin vaivatta lopussa. 5-vuotias voi olla ”mantereellekin” riittävä hevonen, mutta ensimmäistä kertaa reissussa olevana muuttujiakin on suosikkiasemaan nähden varsin paljon.

Haastajat ja yllättäjät: 12 Kasida Bo hallitsi syyskuun starttia johtopaikalta, mutta taipui viimeksi 13-lopetuksessa toiseksi. Lyhyempi starttiväli voi palvella tammaa, mutta paikka on tietysti hankala. Ei silti ulkona kuvioista. 1 Dream Kåsgård menee vähän kuin käsijarru päällä ja lisäterävyyttä haetaan tässä vedettävistä korvahupuista. Kahdessa viime kisassa 3-vuotias on tehnyt johtavan takaa tasaiset suoritukset ja juoksusta voi tulla samankaltainen nytkin. 8 Vahände laukkasi viimeksi jo ennen lähtölinjaa, syyskuun lopun startissa kuolemanpaikka oli sille hieman liikaa. Kengät on tarkoitus riisua tällä kertaa, eikä menestyminen juoksun onnistuessa aivan mahdotonta ole. 4 Nicois du Gull sai viimeksi 2. sisältä tilaa loppusuoralla ja nousi 13-lopetuksessa niukkaan voittoon. Ruuna pystyy avaamaan ihan hyvin ja voisi sisäradalta olla korkeallakin. 2 Word For Word on tehnyt tuloksellisesti mukavaa jälkeä, mutta tamman meno on ollut kyllä varsin vaikean näköistä. Elokuun voitto tuli keulasta ja viimeisin 2. ulkoa. Huoltotauko on voinut kuitenkin tehdä hyvää ja varsin vähän pelattuna Pekka Korven suojatti mahtuu isommalle lapulle.

Juoksunkulku: Cyborg lähtee reippaasti ja pyrkii keulaan. Echo Gamble ei ole auton takana eturivissä ollut, joten lähtönopeus on arvoitus.

Pelijakauma: Echo Gamble (41%) on liian selvä suosikki, myös Dream Kåsgård (17%) on ylipelattu. Cyborg (19%) ansaitsisi hieman lisää peliä, samoin Nicois du Gull (2%) ja Vahände (3%).

Ranking: A) 6, 3 B) 12, 1, 8, 4, 2 C) 11, 9, 5, 7 D) 10

IS-pelisuositus - Toto86-4

Pieni: 6
Suuri: 6, 3, 12, 1, 8, 4, 2

Toto86-5

Suosikit: Pienessä lähdössä takamatkan hevoset ovat vahvoilla. Huomioitavaa tosin on, että takamatka on normaalin 20 metrin sijaan 40 metriä. 5 Magic Happens laukkasi syyskuun alussa ajettuaan loppusuoralla hakaukseen, viimeksi erhe tuli omia aikojaan avauskaarteessa. Peter Untersteiner varoittelee, ettei ruuna ole kuukauden paussilta nyt aivan parhaimmillaan, mutta sopivassa seurassa menestys ei silti suuresti yllättäisi. 7 Hakon von Haithabu kiri viimeksi hyvällä tyylillä parijonosta 75-voittoon, mutta kurkunpääongelmien takia 5-vuotias on ehtinyt sen jälkeen jo olla kertaalleen poissa. Voitto on mahdollinen, mikäli vire ei ole pahasti kärsinyt. 3 Eclair du Mont yritti samankaltaisessa tehtävässä viimeksi, mutta ranskalaisruunan etumatka ei riittänyt keulasta maaliin saakka. Axevallassa Robert Berghin valmennettava vastasi johtopaikalta voittoon ja samaa taktiikkaa on yritettävä nytkin. Jos takamatkan kovimpien vire on ruosteinen, ei voitto olisi mahdottomuus.

Haastajat ja yllättäjät: Samoista syistä haastajillekin on annettava mahdollisuuksia. 9 Uptothe Chapel nousi Kalmarin startissa 2. sisältä toiselle radalle viimeisellä takasuoralla ja tuli asiallisesti perille. Startti alla suoritukseen voi tulla parannustakin ja Joakim Lövgrenin suojatti omaa suosikkien selistä yllätyssauman. 2 Precious Lord kipusi viimeksi 2. sisältä maalisuoralla voittajan rinnalle ja voi suojajuoksulla otella nytkin totosijasta. 8 Bahama Mama Ås iski viimeksi 4. ulkoa kärkeen loppukaarteeseen mentäessä, mutta laukkasi hetkeä myöhemmin. Selkäjuoksulla jenkkitamman ei tarvitse olla aivan ulkona kuvioista.

Juoksunkulku: 1 Tritons First Lady voi ottaa ensimmäiset keulat, mutta Eclair du Mont etenee nopeasti vetotöihin ja pyrkii pitämään tasaisen reipasta vauhtia yllä.

Pelijakauma: Uptothe Chapel (8%) on hieman liikaa suosikkitrion perässä peliosuudessa.

Ranking: A) 5, 7, 3 B) 9, 2, 8 C) 1, 4 D) 6

IS-pelisuositus - Toto86-5

Pieni: 5, 7, 3, 9
Suuri: 5, 7, 3, 9, 2, 8

Toto86-6

Suosikki: Epävarmasti aiemmin esiintynyt 7 Gazza B.R. tuntuu löytäneen suoritusvarmuutta ja on voittanut jo kolmesti putkeen. Färjestadin ykkönen tuli toiselta ilman vetoapua, kaksi viimeisintä johtopaikalta. Viimeksi ori eteni 3. ulkoa keulaan puolimatkassa ja hallitsi 13-lopetuksessa perille. 4-vuotias pystyy avaamaan kohtalaisen hyvin ja aktiivisella taktiikalla Björn Goopin värit voivat olla nopeasti vähintään johtavan rinnalla. Vastus on voittokulun jatkumiseen varsin sopiva, mutta kaksi vähän pelattua haastajaa nostetaan kuitenkin paljon pelatun suosikin rinnalle.

Haastajat ja yllättäjät: 1 Budets Lasse on aloittanut Ville Karhulahden tallista positiivisesti. Eskilstunassa se joutui tyytymään keulapaikalta kakkossijaan, mutta vauhdikkaassa lopetuksessa suoritus oli kuitenkin hyvä. Viimeksi ruuna vastasi 13-lopetuksessa perille asti, ja tässäkin Karhulahti pääsee valitsemaan nopealla lähtijällä haluamansa taktiikan. Jos suosikille tulee ylimääräisiä mutkia, voittokin on mahdollinen. 4 Bottnas Explosive tuli viimeksi Gazza B.R.:n voittamassa lähdössä 2. ulkoa hyvällä otteella perille ja voi otella jälleen kärkisijoista. 11 Indy D. otti toissa kerralla 2. ulkoa niukan kirivoiton. Viimeksi ruuna puolsi johtavan rinnalta ulos loppukaarteessa ja laukkasi. Matka on hieman tasavauhtisen oloiselle menijälle plussaa, mutta voitto voi olla takarivistä silti tiukassa. 3 Arctic Agent putosi viimeksi 3. sisältä jo viimeisellä takasuoralla ja keskeytti. Solvallassa Pekka Korven 4-vuotias lopetteli taustalla päätöskierroksen 13,8-vauhtia, eikä se rauhallisena pysyessään ole aivan pihalla totokuvioista. 6 Lift To Drag ei ole niin kehno kuin tulosrivi antaa ymmärtää. Viimeksi se ei oikein tosin ollut edes lähdössä mukana, mutta kuskinvaihdos voi tuoda otteisiin piristystä.

Juoksunkulku: Budets Lasse pitää sisäradalta aluksi johtopaikan hallussaan. Gazza B.R. edennee viimeistään avauspuolikkaan kohdalla kyselemään keulaa.

Pelijakauma: Gazza B.R. (69%) on liian iso suosikki. Indy D. (11%) on ylipelattu, Budets Lasse (6%) ja Bottnas Explosive (7%) sen sijaan alipelattuja.

Ranking: A) 7 B) 1, 4, 11, 3, 6 C) 10, 8, 9, 5, 2, 12 D) -

IS-pelisuositus - Toto86-6

Pieni: 7, 1, 4
Suuri: 7, 1, 4

Toto86-7

Suosikit: 4 Absolut Gehör ei noussut viimeksi takapareista, mutta tällä kertaa tehtävä on 5-vuotiaalle otollisempi. Peter Untersteinerilla on mahdollisuus hakea vetotyöt ja voitto olisi silloin ulottuvilla kun monet kovista vastustajista ovat oleellisesti kehnommilla paikoilla. Toissa kerralla Absolut Gehör joutui taipumaan johtopaikalta kovalle tallikaverille, Stonewashd Diamantille. 7 Dealwithakiss voitti toissa kerralla keulasta ja teki viimeksi sitkeän suorituksen tahkottuaan koko viimeisen kierroksen kolmannella ilman vetoapua. Christoffer Eriksson suunnistanee kovakuntoisella menijällä heti eteenpäin ja kärkiryhmästä voitto on mahdollinen, jopa johtavan rinnaltakin.

Haastajat ja yllättäjät: Takaa tulevista mielenkiintoisin on 13 Dream Lane. Se aloitti Eric Martinssonin tallista asiallisella suorituksella Mantorpissa ja sai viimeksi 4. ulkona juostuaan myöhään kiritilaa jättäen virkeän vaikutelman. Suotuisissa selissä se voisi tässä kivuta jo voittomatsiin saakka. 12 Bijou Bourbon H.M. ei riittänyt tammojen Ruotsin mestaruudessa kärkeen ja tuli viimeksi keulasta yhden ohittamaksi lopussa. 5 Quiz Töll teki viimeksi 4. ulkoa ihan kelpo esityksen ja voi juoksun onnistuessa kamppailla totosijasta. 11 Rose Mary on kapasiteetiltaan ehkä lähdön paras, mutta 4-vuotiaan lokakuun suoritukset eivät olleet kovin loisteliaita. Axevallassa se oli kohtalainen 3. ulkoa, mutta viimeksi kirissä ei ollut puhtia. Tasaisesti suorittava 10 Ilona Håleryd voi juoksun juontuessa venyä toton nurkille. Alkusyksyllä hyvää virettä näyttäneen 2 Hot Chocolaten nykytilanne on kysymysmerkki. Toissa kerralla se laukkasi sisällä loppukaarteessa ja hiljensi viimeksi omia aikojaan samanlaisella juoksulla 300 metriä ennen maalia.

Juoksunkulku: Sisäradoilta avataan hyvin, mutta kaikille kolmelle kelpaa hyvin Absolut Gehörin peesi. Dealwithakiss suuntaa ulkoa johtavan rinnalle.

Pelijakauma: Absolut Gehör (23%) ja Dealwithakiss (28%) ovat varsin tasaväkinen suosikkikaksikko. Quiz Töll (18%) on liikaa pelattu, Dream Lane (5%) maistuu.

Ranking: A) 4, 7 B) 13, 12, 5, 11, 10, 2 C) 8, 3, 6, 1, 9 D) -

IS-pelisuositus - Toto86-7

Pieni: 4, 7, 13
Suuri: 4, 7, 13

Toto86-8

Suosikit: Kriterium-karsinnassa ratkaisuvaiheessa hieman huonoihin selkiin jäänyt 12 Announcement kiersi viimeksi 4. ulkoa kärkeen viimeisellä takasuoralla ja hallitsi lähtöä perille asti. Päätöskierros oli 12,9-vauhtinen. Vaikka paikka on vaativa ja matkaakin saisi olla enemmän, on nousuvireinen 3-vuotias silti päätöskohteen suosikkeja. Myös 10 Ontrack He's Black vaikuttaisi olevan vaisumman kauden jälkeen menossa taas parempaan suuntaan. Viimeksi Hans R. Strömbergin 4-vuotias tuli takaa viimeiset 700 metriä 11,4-kyytiä, mutta sijoitus jäi vielä vaatimattomaksi. 5 Ginotonic teki viimeksi asiallisen suorituksen 2. ulkoa ja voi pystyä tässä parempaan. Jorma Kontion ajokkikaan ei edellisten tavoin osallistu alkumatkalla kärkikahinoihin, mutta sen loppukiri on vahva. 3 Lass Revenue laukkasi viimeksi loppukaarteessa taustalla, mutta ratkaisi edelliskerralla voiton varmasti johtavan takaa lopussa. Mattias Djusen suojatti avaa rivakasti ja voi olla kärkiporukasta korkealla.

Haastajat ja yllättäjät: Haastajista lapulle nousee vielä 1 Vincent Chase, vaikkei ruuna ole odotuksista huolimatta onnistunut. Varsin vähän pelattuna huippukuskilla huippupaikalta se on kuitenkin rastin arvoinen, kun monille pelihevosille voi tulla ylimääräisiä metrejä. 6 Sete omaa kapasiteettia, mutta 5-vuotias ei ole näyttänyt viime aikoina erityisen hyvältä. Viimeksi tuli lähtölaukka. 2 Global Trader antautui viimeksi johtavan rinnalta, mutta voi selkäjuoksulla pystyä totokamppailuun.

Juoksunkulku: Vincent Chase ja Lass Revenue avaavat parhaiten, joista jälkimmäinen ottanee keulapaikan. Mattias Djusellekin voisi kelvata hyvä selkä, mutta kovin nopeasti tässä ei sellaista välttämättä ole tarjolla. Sete avaa hyvin, muttei ehkä tällä hetkellä täytä kriteerejä.

Pelijakauma: Ontrack He's Black (14%) on pelillisesti edullisin. Ginotonic (27%) on vielä ylipelattu, mutta menettänee pelisuosikin asemansa päivän mittaan.

Ranking: A) 12, 10, 5, 3 B) 1, 6, 2 C) 7, 8, 9, 11, 4 D) -

IS-pelisuositus - Toto86-8

Pieni: 12, 10, 5, 3, 1
Suuri: 12, 10, 5, 3, 1

IS-pelisuositus

Pieni
Toto86-1: 9, 7
Toto86-2: 1
Toto86-3: 11
Toto86-4: 6
Toto86-5: 5, 7, 3, 9
Toto86-6: 7, 1, 4
Toto86-7: 4, 7, 13
Toto86-8: 12, 10, 5, 3, 1
Hinta: 18,00 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi

Suuri
Toto86-1: 9, 7
Toto86-2: 1
Toto86-3: 11
Toto86-4: 6, 3, 12, 1, 8, 4, 2
Toto86-5: 5, 7, 3, 9, 2, 8
Toto86-6: 7, 1, 4
Toto86-7: 4, 7, 13
Toto86-8: 12, 10, 5, 3, 1
Hinta: 189,00 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi