Ravivihjeet

Ravivihje: Toto65 Vermo 7.11.2018

Julkaistu: , Päivitetty:

toto65
Upeasti Suomessa aloittanut Fontaine Brodde on illan paras peli-idea tasaisessa kohteessa. Muut varmaehdokkaat ovat kierroksen pankki Mainio ja vähemmän pelatuista Masterstroke Aria ja Chique.

Toto65-1

Suosikki: Nostamme kaikissa kauden starteissaan kahden parhaan joukkoon sijoittuneen 7 Masterstroke Arian rankingin kärkeen silläkin uhalla, että sitä uhkaa vaativa reissu. 4-vuotias ruuna jyräsi toissa kerralla rapakelillä 2. ulkoa ylivoimavoittoon ja nousi viime keskiviikkona takapareista loistavalla pitkällä kirillään kakkossijalle suursuosikki Ronaldo Malibun jälkeen. Masterstroke Aria jaksaa tehdä töitä, mutta aivan varmaksi emme sitä hehkuta, sillä vastus ei ole heppoinen.

Haastajat: 1 Tanpopo pääsi loppukesällä näyttämään lahjojaan, kun sai ravinsa paremmalle tolalle. Se on suosikin tavoin melko hyväfysiikkainen hevonen. Ruuna ravasi elokuussa kaksi totosijaa kuolemanpaikalta ja ylivoimavoiton keulasta. Hevonen ei ollut parhaimmillaan, kun se palasi kolme viikkoa sitten tauolta oppilaslähdössä. Se lopetti kuitenkin maalisuoralla asiallisesti, kun oli selvittänyt loppukaarteen ravivaikeutensa. Nyt Tanpopolla on hyvä sauma sisäratajuoksuun todennäköisimmin piikkipaikalle.

Kolmevuotias 10 BWT Danger aloitti kesän jälkeen uransa kolmella helpolla voitolla, joista kaksi tuli keulasta ja yksi 2. radalta ilman vetoapua. Varsa juoksi viimeksi Kymenlaakso-ajon karsinnassa, jossa menetti varman finaalipaikan loppukaarteen laukassaan paineen alla kärkipaikalta. Vermon loivemmissa kaarteissa ruunan ravi rullaa paremmin, ja takarivistä starttaavan lahjakkuuden todellinen luokka on mielenkiintoista nähdä keskiviikkona.

3 Hightower Comery spurttasi viikko sitten loppusuoralla ärhäkästi neljänneksi, kun pääsi pussista ja olisi paremmalla tuurilla ollut hyvin lähellä Masterstroke Ariaa maalissa. Nimensä mukainen kolossiruuna pääsee juoksemaan nyt lähempänä kärkeä ja on varmasti tiukasti taistossa mukana.

5 Grace Match naputteli hyvällä prosentilla kärkisijoja, kunnes joutui heikommin sujuneiden syyskuun starttien jälkeen paussille. Kolme kilpailua sitten tamma sinnitteli 11,5-avaus huomioiden ihan hyvin perille, mutta laukkasi seuraavaksi ja hyytyi viimeksi hännille kuolemanpaikalta. Valmentajaa vaihtanut Grace Match on luultavasti saatu taas paremmaksi, mutta sen pitääkin olla ehdottomasti huipputällissä kovien hevosten puristuksessa.

9 Vex Ant Hope on ollut kesätauon jälkeen aiempaa parempi ja napannut kakkossijan ja voiton 2. sisältä ja keulasta. Sen vastus kovenee niin paljon T65-lähdössä, että kärkisijat tulisivat isona yllätyksenä.

Pelijakauma: Suosikkien osalta oikein pelattu lähtö, Masterstroke Aria tosin voisi olla vähän enemmänkin rastittu. 6 Marlon Deetä on pelattu liikaa.

Juoksunkulku: Tanpopo pitää sisältä keulapaikan. Masterstroke Aria juoksee 2. radan kärjessä.

IS-pelisuositus - Toto65-1

Pieni: 7, 1, 10, 3
Suuri: 7, 1, 10, 3

Toto65-2

Suosikki/Varma: Seuraavaksi ohjelmassa on 3-vuotiaiden nuorten sarja, jonka suosikki 14 Mainio on aloittanut uransa nimensä edellyttämällä tavalla. Se sijoittui viidessä ensimmäisessä kilpailussaan kaksariin ja oli viimeksikin tekemässä Kymenlaakso-ajon karsinnassa loistojuoksua, kunnes säikähti jotakin ja ajautui maalisuoran puolivälissä kärkipaikalta hetkeksi ulos radalta.

Ilman erhettään Mainio olisi saattanut pitää ikäluokan ykkösnimen Graceful Swampin jopa takanaan noin 15,0-ajalla täyden matkan tasoitusajossa. Toissa kerralla vahvansorttinen ruuna koki lounasraveissa niukasti yllätystappion kuolemanpaikalta, mutta tuo juoksu toimi sille vain välistarttina Kouvolan paljon tärkeämpää lähtöä varten.

Haastajat: 16 Arctic Island selvisi Kymenlaakso-ajon karsinnasta 3. sisältä onnekkaasti finaaliin, kun kaukana sen edellä maalisuoralla viilettänyt Mainio hylättiin. Lukuisten hevosten laukkojen sävyttämässä loppukilpailussa se venyi nappijuoksulla peräti kolmanneksi. Vaikka Arctic Islandin ajat edellyttävät pärjäämistä, helppo nakki kaikkien vastustajien kiertäminen takamatkan toisesta rivistä ei sille missään nimessä ole.

13 Cavalier lopetti Kriterium-karsinnassa lähtölaukan jälkeen 5. sisältä asiallisesti viidenneksi. Sitä ennen se voitti lyhyellä kirillä 2. ulkoa. Ori oli paras myös viimeksi erinomaisesti parijonosta onnistuneen juoksun jälkeen, kun matka loppui sen kannalta juuri sopivasti kovempaa kirinyttä hevosta vastaan. Cavalierin on kyllä parannettava otteitaan, jotta se riittäisi Vermossa kärkisijoille takamatkalta.

7 Stonecapes Respect teki tasaisia juoksuja, kun avasi kesällä uransa. Viimeksi kova avaaja jäi pussiin kärkihevosen taakse ja se on pitänyt sen jälkeen muuten vain taukoa. Tammalla on ehkä mahdollisuudet seurailla totosijojen tuntumaan.

5 Nerjalla on ollut kovasti ravivaikeuksia kahdessa viime juoksussaan. Sen askellus oli täysin hukassa toissa kerralla Vermossa, ja myös viimeksi Kouvolassa laukka tuli sille väistämättä 1. kaarteessa. Ennen laukkastarttejaan Nerja oli Solvallassa hyvä viides vaativalla reissulla.

Yllättäjät: 2 Cacshot vaikuttaa paalukarsinan hevosista vaarallisimmalta. Se paikkasi toissa kerralla alkulaukkansa väkevästi ja kiri äärimmäiseen tiukkaan voittotaistoon 8 Farbella Journeyn rinnalle. Kymenlaakso-ajon karsinnassa ori laukkasi loppukaarteessa, kun ei enää pysynyt 2. sisältä kovassa vauhdissa kärkiparin mukana. Tällä kertaa se on laukatta todennäköisin johtohevonen, kun vauhdikas Farbella Journey starttaa suljetulta paikalta. Jälkimmäinen taipui Kouvolan karsinnassa piikistä kauas kärkihevosista.

10 Peanuts väläytteli ikäluokkahevosen otteita alkustarteissaan, mutta joutui Tammakriteriumin karsintalähdön jälkeen sairaustauolle (kts. tallikommentit). Tamma tuli tuossa startissa 3. sisällä pussissa maaliin. Se joutui jäämään finaalista pois. Jos Peanutsin vire on heti mallillaan, sen yltäminen kärkisijoille ei tulisi isona yllätyksenä.

12 Rahart oli hyvä Kymenlaakso-ajon karsintalähdössä, jossa paineli 16,2-ajan, vaikka jäi parikymmentä metriä alkuhaparoinnissaan. Uran avausvoitto sattumattomassa sarjassa ei ole kovin todennäköistä, mutta siihenkään ruunalta tuskin vaaditaan enää kovin monta starttia.

Pelijakauma: Mainion kannatus ei ole ainakaan alakantissa ja myös Cavalieria on pelattu reippaasti. Cacshot ja Rahart ovat aivan liian vähän huomioituja.

Juoksunkulku: Stonecapes Respect on aluksi nopein, mutta päästää Cacshotin suosiolla halkomaan tuulta. Mainio iskee pakilta ajoissa eteenpäin.

IS-pelisuositus - Toto65-2

Pieni: 14
Suuri: 14

Toto65-3

Suosikki: Kiritykki 9 Por Nie Rock saa suosikin viitan. Takarivin ysipaikka on heikolle avaajalle melkein paras mahdollinen eikä sillä ole sieltä vaaraa jäädä roikkumaan alkumatkalla parijonon ulkopuolelle. Toto76-lähtöihin viime aikoina panostanut hevonen on ollut oikein hyvä molemmilla kerroilla Lahden voittonsa jälkeenkin. Se nousi Porissa viimeiseltä sijalta kolmanneksi kahden kovan hevosen takana ja kiri myös Kouvolassa porukan perältä hyvin samaa tahtia kuin toiseksi ehtinyt Ricocone.

Haastajat: Por Nie Rockin tavoin takarivin lähtöpaikka ei ole varsinainen rasite 10 Nitro Diablollekaan, joka on vieläkin kankeampi avaaja. Ruuna esiintyi syksyn juoksuissaan monta kertaa sijoitustaan paremmin, kunnes sitä onnisti vihdoin viimeksi Kouvolassa. Vahva lopuntulija pääsi vajaassa lähdössä 2. ulos, mistä leiskautti 700 metrin kirillä omille teilleen. Vastaava esitys riittää ilman muuta voittotaistoon T65-lähdössäkin.

4 Grainfield Ace taipui viikko sitten yllättävän helposti keulasta reipas alkukiihdytys huomioidenkin. Ruuna on nykyisin ehkä parhaimmillaan selkäreissulla, jolla paineli toissa kerralla keulavoittajan perästä kovan syystuloksen. Eturivissä ei ole välttämättä kuitenkaan sellaisia hevosia, joille ruunalla haluttaisiin piikki luovuttaa.

7 Sundsvik Mayday on ollut pitkään kaukana huipputasostaan, muttei ole niin heikossa vireessä kuin tulosrivi näyttää. Viimeksi hevosen juoksu meni täysin retuperälle 1. kierroksen osalta. Sen kiusana on nytkin ikävä lähtöpaikka.

11 Sacramento S seurasi toissa kerralla 3. sisältä Grainfield Acen selästä hyvällä ajalla täpärästi kolmanneksi. Viimeksi se ei loistanut 2. ulkoa.

Yllättäjät: Nousuvireinen 6 Sudbury on hyvä haku potinnostajaksi. Se kiri toissa kerralla maililla toivottomista asemista hyvän näköisenä voimat tallella maaliin ja sinnitteli viime keskiviikkona kuolemanpaikalta kiitettävästi neljänneksi. Ruuna ohitti Grainfield Acen loppumetreillä.

Viime kilpailussaan aivan hänniltä joukon parasta kyytiä maalisuoralla kirinyt 1 Cousin Bowl voi hyvänä avaajana seurata yllättävänkin korkealle loistopaikaltaan.

Pelijakauma: Por Nie Rockin kuuluisi olla suosikki Nitro Diablon sijasta.Yllättäjäehdokkaamme ovat aliarvostettuja ja Grainfield Ace on ylipelattu.

Juoksunkulku: Grainfield Ace johtaa joukkoa Cousin Bowl varjonaan.

IS-pelisuositus - Toto65-3

Pieni: 9, 10, 6
Suuri: 9, 10, 4, 6, 1

Toto65-4

Suosikki/Varma: Ruotsista hankittu 9 Fontaine Brodde on aloittanut upeasti Suomessa. Se kiri ensin 2. sisältä kevyesti voittoon ja antoi viime kilpailussaan vielä paremman kuvan kyvyistään. Ruuna eteni keskipitkällä matkalla kierroksen jälkeen keulaan, mistä karkasi lopussa murskavoittoon. Tuon juoksun perusteella hevonen riittää takuulla T65-tasollakin ja sitä voi kokeilla jopa varmana tasaisen näköisessä lähdössä, johon monet pelaajat revittävät merkkejä.

Haastajat: Kovasta temposta nauttiva 6 Al E.Gador Zet ei ollut alkusyksyllä aivan parhaimmillaan, mutta sen vire ollut taas ehkä nousussa. Etenkin hevosen viimekertainen kiri vaikeista asemista kolmanneksi oli näyttävä. Ruuna yrittää luultavasti eturivistä voimalla piikkipaikalle, mistä on vetänyt monesti perille asti.

Voitokas 10 Silvester on ollut niin vakuuttava viime juoksuissaan, että myös se kuuluu perushevosiin takarivistäkin. Monipuolinen menijä on näyttänyt pystyvänsä tulemaan kaikenlaisilla reissuilla. Viime perjantaina ruuna kiri Turussa 3. ulkoa hallittuun voittoon ja se varmasti vielä parantaa paljon lyhyemmän starttivälin ansiosta Vermon arvokkaampaan lähtöön.

Kesän huilanneen 4 Guido di Quattron vire on kohonnut starttien myötä. Viimeksi oli jo hallitun voiton vuoro 4. ulkoa yli kierroksen kirillä. Voimapesä on parhaimmillaan pitkillä matkoilla, mutta ei sen mahdollisuuksia voi tyrmätä 2100 metrilläkään, jos juoksussa pidetään kovaa tempoa.

3 Enjoy Pepper löi viimeksi selvästi Al E.Gador Zetin. Se sai maililla selvästi tätä helpomman juoksun keulavoittajan imussa ja tuli hyvin perille. Tamman puristus tuskin riittää voittoon asti, mutta hyvälle sijalle se voi täydelläkin matkalla seurailla.

Yllättäjä: 2 Wang Dang Doodle vakuutti kovavauhtisessa JTT-karsinnassa, jonka voitti suuryllättäjänä puhtaasti keulasta uransa kovimmalla esityksellä. Finaalissa ruunalla ajettiin kärkihevosen selästä, mistä se riitti neljänneksi. On mielenkiintoista nähdä, kumpi taktiikka sillä valitaan, jos Al E.Gador Zet iskee alkumatkalla kimppuun.

Pelijakauma: Fontaine Brodde, Wang Dang Doodle ja viimeksi pussiin jäänyt 8 Ranch Pop Up ovat alipelattuja. Al E.Gador Zetiä on pelattu liikaa. Solvallassa keulasta väsähtänyttä 7 BWT Bayerniä ja 5 Expectalotia on rastittu liikaa.

Juoksunkulku: Radoilta 2 ja 3 avataan tulisesti. Wang Dang Doodle tai Al E.Gador Zet juoksee piikissä.

IS-pelisuositus - Toto65-4

Pieni: 9
Suuri: 9

Toto65-5

Suosikki: Hurjalla tavalla uransa aloittaneen Eetu Rolsin poisjäänti muutti lähdön käsikirjoituksen. Sen tilalla yrittää pitkää matkaa hallita alusta loppuun 1 Onnetööri, joka on varmistumisen myötä alkanut pärjätä tänä vuonna koko ajan paremmin. Hevosen voimavarat ovat olleet jatkuvasti riittävät. Se jyräsi toissa kerralla kuolemanpaikalta väsymättä selvään voittoon ja sinnitteli viimeksikin sisukkaasti kakkoseksi samalta juoksupaikalta, jonne eteni takarivistä ulkoratoja pitkin avauspuolikkaan täytyttyä.

Haastajat: Väsymättömät 15 Virin Vihtori ja 16 Tuviker ovat vaihteeksi omilla matkoillaan ja voivat jyrätä korkealle pitkiltä pakeiltakin. Oriit kilpailivat viimeksi samassa kovatempoisessa 2100 metrin lähdössä, jossa niiden vauhtivarat eivät riittäneet kunnolla oikein missään vaiheessa.

Starttien myötä nousukuntoa kesätauon jälkeen esittänyt 10 Faitteri pääsi viimeksi voitonmakuun mielipaikaltaan keulasta, mistä karkasi ylivoimavoittoon. Pitkällä matkalla aivan kärkisijoille kierteleminen onkin sille kokonaan toinen juttu, muttei mahdoton tavoite.

Yllättäjät: 4 Virmaan Into on hyvin pääsevä ja väkivahva, mutta se sortuu kiusallisen usein helmasyntiinsä eli laukkoihin. Kun ruuna malttoi viimeksi ravata koko matkan syyskuun lopulla, se jyräsi yli kierroksen kirillä selvään voittoon T65-lähdössä. Kaksi kierrosta sitten Virmaan Into eteni matkalla 2. radalle ilman vetoapua, mistä laukkasi omia aikojaan päätöspuolikkaan alkaessa.

Viime kilpailuissaan tulemistaan väläytellyt 14 Erika Kultamaa hyötyy kovasti pitkästä matkasta. Se paikkasi toissa kerralla alkulaukkansa vahvalla kirillä ja menetti lauantaina T76-lähdössä mukavan sijoituksen viimeisen takasuoran laukassaan, jonka jälkeen lopetti vielä hyvin.

5 Hupsis on ehkä koko lauman epävarmin hevonen, mutta sekin pystyisi ravatessaan melko pitkälle lohduttomasta tulosrivistään huolimatta. Vahva menijä ponkaisi viimeksi toisen radan kärjestä laukalle 400 metriä ennen maalia, vaikkei sillä näyttänyt olevan mitään hätää.

Pelijakauma: Virmaan Innon, Erika Kultamaan ja Hupsiksen peliprosentit ovat pahasti alakantissa. Onnetööri ja Virin Vihtori ovat sitä vastoin liian isoja suosikkeja.

Juoksunkulku: Onnetööri johtaa ja Pöllikuski seuraa sen takana. Ainakaan Virmaan Into ja Hupsis eivät kavahda paikkaa 2. radan jonon kärjessä.

IS-pelisuositus - Toto65-5

Pieni: 1, 15, 10, 16, 4, 14, 5, 2, 7, 8
Suuri: 1, 15, 10, 16, 4, 14, 5, 2, 7, 8

Toto65-6

Suosikki: Vaikka 9 Nedda Miller on voittanut kaikki laukattomat juoksunsa, nostamme 6 Chiquen sen ohi rankingin kärkeen tammalähdössä. Voltista ravilla matkan pääseminen on ollut Chiquelle enemmän kuin vaikeaa, mutta autolähtö auttaa sen varmemmin matkaan. Hevosen kunto on ollut täyttä terästä. Esimerkiksi toissa kerralla se kulki aivan poskettomia kyytejä alkuhyppyjensä jälkeen ja ehti vielä neljänneksi. Tammalla on huikea fysiikka.

Haastajat: Nedda Millerin ravi on välillä sakannut, mutta se on pysynyt taas paremmin kuosissa syksyn molemmissa starteissa. Toissa kerralla se kiri 3. ulkoa varmaan voittoon, vaikka matkavauhti oli takahevosia vastaan. Viimeksi Nedda Miller eteni identtisellä reissulla vielä selvemmin muiden ohitse.

8 Bean Dead Cert on jäänyt hieman yllättäen ilman voittoja, mutta ainakin tällä hetkellä se on tulosriviään paremmassa vedossa. Tamma jäi toissa kerralla kovassa kolmevuotispokaalissa voimissaan pussiin sisäradalle, eikä sen juoksu mennyt parhaalla mahdollisella tavalla viimeksikään Kymenlaakso-ajon karsinnassa.

Ailahdellut 1 Eko Kristall hakee nappireissulla totosijaa. Se oli toissa kerralla 2. sisältä pehmeä maalisuoralla, mutta viimeksi paljon pontevampi keulasta, vaikka joutui urakoimaan melko paljon avauslenkillä.

2 Victoria Beat oli Porin vauhtijuoksussa ihan sisukas kuolemanpaikalta. Viimeksi se pääsi Amazing Warriorin voittojuoksussa vasta maalisuoralla pussista ja piti asiallisesti vauhtinsa perille.

Yllättäjät: Lujaa avaava 5 Elaiza Camto voi yltää tarkalla juoksulla hyvään sijoitukseen, mutta voittoa varten se kaipaisi vähän puristusta lisää. Tamma nappasi viimeksi iltaraveissa 2. sisältä kakkossijan ja sitä ennen samalta paikalta T76-tammalähdössä rahasijan.

11 Kiss Sånna on mielenkiintoinen seurattava huippukuskilla. Kesällä mukavia juoksuja pienemmissä ympyröissä tehnyt tamma taipui taukonsa jälkeen Kuopiossa reippaan matkavauhdin seurauksena keulasta neljänneksi, mutta sai puhtaat paperit. Startti vei hevosen virettä varmasti eteenpäin ja se voi venyä yllättävän pitkälle Vermonkin akselilla.

Positiivisesti uusissa maisemissa Pohjois-Karjalassa aloittanut 7 Ride palaa tutulle radalleen Vermoon. Se sai toissa kerralla lounasraveissa hyvän selkäreissun 4. ulkoa, mistä rykäisi varmaan voittoon maalisuoralla. Viimeksi tamma ei löytänyt ajoissa kiritilaa 3. sisältä. Rideä voi hahmotella revityksiin mukaan, vaikka tasaista avaajaa uhkaa hankala reissu seiskaradalta.

Pelijakauma: Nedda Millerin suosikkiaseman Chiqueen nähden voi kyseenalaistaa. Eko Kristall, Elaiza Camto, Ride ja Kiss Sånna ovat aliarvostettuja.

Juoksunkulku: Radoilta 1 ja 5 avataan hyvin. Elaiza Camto on luultavasti nopein, mutta sille kelpaisi jonkin pelihevosen selkä. Chique marssii matkalla kohti kärkipaikkoja.

IS-pelisuositus - Toto65-6

Pieni: 6
Suuri: 6, 9, 8, 5, 11, 7

IS-pelisuositus

Pieni
Toto65-1: 7, 1, 10, 3
Toto65-2: 14
Toto65-3: 9, 10, 6
Toto65-4: 9
Toto65-5: 1, 15, 10, 16, 4, 14, 5, 2, 7, 8
Toto65-6: 6
Hinta: 12,00 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi

Suuri
Toto65-1: 7, 1, 10, 3
Toto65-2: 14
Toto65-3: 9, 10, 4, 6, 1
Toto65-4: 9
Toto65-5: 1, 15, 10, 16, 4, 14, 5, 2, 7, 8
Toto65-6: 6, 9, 8, 5, 11, 7
Hinta: 120,00 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi