Ravivihje: Toto76 Kouvola 3.11.2018 – 60000 euroa ekstraa potissa

Julkaistu: , Päivitetty:

Toto76
Graceful Swamp ja Kymenlaakso-ajo huipentavat Toto76-finaalikierroksen lauantaina.
Seitsemän oikein -tuloksien jakosummaan lisätään 60 000 euron lisäraha finaalilähtöjen kunniaksi. Jackpot-kierroksella pelit tehdään suurten suosikkien varaan ja vain päävoittoluokkaa kohti T7-merkinnällä.


Toto76-1

Suosikki: 7 Larvan Hurmos on huippukunnossa ja tuntuu saaneen lisää sekä nopeutta että suoritusvarmuutta. Avoimessa lähdössä viime lauantaina ori avasi sisäradalta Polaran selkään ja haastoi tätä parhaiten lopussa. Nyt huonommalta lähtöpaikalta se joutuu taas töihin, mutta voi päästä kiihdytyksessä Juiserin edelle. Siinä tapauksessa se olisi erittäin vahvoilla.

Haastaja: 6 Juiseri epäonnistui toissa kerralla T76-finaalissa kengät jalassa, mutta palasi viimeksi optimibalanssillaan eli ilman etukenkiä voittojen tielle. Henri Bollström ajoi eteenpäin 23-avauksen jälkeen ja Juiseri laukkasi lyhyesti toisen kaarteen lopulla. Sen jälkeen ruuna juoksi pienessä lähdössä 3. ulkona, mistä se hoiti homman tyylikkäästi ennen 8 Hexan Voksua ja 5 Hevillää. Vaikka alla on jo pitkä kausi, Juiseri vaikuttaa ennätyskuntoiselta, joten voimanpesä on perusmerkki.

Yllättäjät: Edellä mainittu Hexan Voksu veti viimeksi kovaa keulassa eikä hävinnyt Juiserille paljoa. Kovaan kuntoon noussut ruuna pystyy rankaisemaan, jos saa ulkoradalta asemat ja suosikkikaksikko yhtään haparoi. Hevillä puolestaan haastoi viimeksi tiukasti Hexan Voksua kuolemanpaikalta ja kaksikko tuli maaliin lähes tasapäin. 3 Jyllätys viimeisteli eilen Seinäjoella. Se nousi 3. ulkoa helpon lähdön ykköseksi 700 metrin kirillä ja oikein vaivattomaan tyyliin. Viime lauantaina Porissa ruuna oli hyvä kakkonen Julminin jälkeen 4. ulkoa ja kulki kirikierroksen kolmatta rataa pitkin 26,3-vauhdilla.

Juoksunkulku: Hexan Voksu revittää ulkoa keulaan ja saa taakseen todennäköisimmin 4 Humun Humun.

Pelijakauma: Oikein pelattu lähtö, jossa kovat suosikit ovat vahvoilla.

IS-pelisuositus - Toto76-1

Pieni: 7, 6
Suuri: 7, 6

Toto76-2

Suosikki: 11 Välähdys hakee viidettä peräkkäistä voittoaan ja jatkaa suurena suosikkina. Lähtöpaikka ei ole kehuttava, mutta toisaalta esimerkiksi Polara ei nyt ole vastassa. Jos päivän kunnossa ei ole tapahtunut yllättäviä muutoksia, Välähdys kiertänee hurjalla nopeudellaan muut takarivistäkin. Poisjääntien jälkeen ohitettavana on vajaa lähtö. Viime voittonsa Välähdys otti keulasta erittäin vaivattomaan tapaan.

Haastajat ja yllättäjät: Keulaan pyrkivät 4 Diktaattori ja 5 Nopsan Vauhti. Kumpi tempussa onnistuu, heittää suosikille ainakin tiukan haasteen. Diktaattori oli viimeksi Teivon finaalissa hyvä kakkonen Välähdyksen selästä. Nopsan Vauhti taas hurmasti viimeksi Vermossa sarjaa alempana, kun avasi 17,5-vauhtia ja jyräsi johtaneen Pyörylän Paronin tämän ulkopuolelta maan rakoon. 10 Hullumies on tehnyt jo pitkään hyviä esityksiä. Varsinkin Teivon finaalissa neljä viikkoa takaperin veteraanin 20-vauhtinen 700 metrin kiri oli hieno, mutta kärkisijoja ajatellen turhan pitkä. Lyhyellä pätkällä Hullumies pystyy ohittamaan koviakin hevosia. Tiistain välistartissa Hullumies haki takamatkalta nopeasti keulat, mutta ei hieman yllättäen pystynyt lainkaan vastaamaan Vieskerin Virvan kiriin.

Juoksunkulku: Diktaattori ja Nopsan Vauhti ottavat yhteen kiihdytyksessä. Nopsan Vauhti on huippukunnossaan niin nopea, että pystyy riistämään ensimmäiset keulat. Välähdys saattaa sujahtaa sen takaa nopeasti kimppuun, kenties kärkeen asti jo ensimmäisellä takasuoralla.

Pelijakauma: Välähdys (75%) on yläkanttiin rastittu lähtöpaikkansa vuoksi, mutta on silti ihan asiallinen T7-varma suurena suosikkina.

IS-pelisuositus - Toto76-2

Pieni: 11
Suuri: 11

Toto76-3

Suosikki: 4 Pops' Sunrise onnistui kirimään 4. ulkoa nousijadivarin ykköseksi viime lauantaina Porissa, vaikka ohjastaja Olli Koivunen sanoi lähdön jälkeen, ettei hevosella ollut paras päivänsä. 10 Pegasos Bolt nousikin uhkaavasti kupeelle lopussa. Tämä finaalilähtö on kovempi ja nyt Pops' Sunrisen on pistettävä taas parastaan, jotta voittoputken jatkamisesta voi haaveilla. On ihan mahdollista, että ahkerasti lokakuussa kilpailleen hevosen vire on ainakin väliaikaisesti laskussa.

Haastajat: 9 Capehill's Cadeau on monen idea tähän paikkaan. Se tykitti viimeksi Vermossa 3. ulkoa viimeiset 600 metriä 12,3-vauhdilla ja haastoi voittaja Krampusta tiukasti maaliin saakka. Capehill's Cadeau on kärsinyt urallaan paljon vammoista ja 8-vuotiaalla on vyöllä vasta 22 kilpailua. Viime juoksunsa perusteella ori pärjää, muttei pidä myöskään yllättyä, jos sen otteet eivät ole aina yhtä teräviä. 3 The Rector on ollut hyvä voittojuoksunsa jälkeenkin. Toissa kerralla se otti vahvasti kyytiä alun laukan jälkeen. Viimeksi tuli hopeaa erittäin vahvalla 800 metrin kirillä 6. ulkoa. Ruuna kulki sen 12,5-vauhdilla ja tuli lopun selvästi koviten. 6 Rebel Rapid oli toissa kerralla Kouvolassa nousijadivarin selvä pelisuosikki mm. The Rectoria ja muutamaa muuta tämän lähdön hevosta vastaan. Se paikkasi lähtölaukan hienosti. Myös viimeksi laukka pilasi pelin. Tällä kertaa hyppy tuli 2. ulkoa 800 metriä ennen maalia. Rebel Rapid kiri viimeiset 600 metriä väkevästi 12,1-vauhtia, joten kunto pitää.

Yllättäjät: 7 The Dude kiri viimeksi tosi herkästi kärkeen vetävistä selistä, mutta nyt juoksusta tulee todennäköisesti vaikeampi. Ruuna on papereissamme edelleen vain yllättäjä. 1 Jimmy Ray sai viimeksi tilaa johtavan takaa vasta ihan lopussa ja tavoitti Pops' Sunrisea 12,5-lopetuksessa hieman. Nopea avaaja saa taas hyvän reissun ja on yllätysvalmis.

Juoksunkulku: Jimmy Ray pitää ensimmäiset keulat Wonder Womania vastaan. Rebel Rapidin selkä kelvannee.

Pelijakauma: Pops' Sunrise (41%) on ylipelattu, samoin The Dude (14%). Capehill's Cadeau (16%) on alustavasti hyvä merkki, mutta sen kannatus nousee varmasti lauantai-iltapäivään mennessä. The Rector (10%) ja Rebel Rapid (11%) ovat parhaat merkit.

IS-pelisuositus - Toto76-3

Pieni: 4, 9, 3, 6
Suuri: 4, 9, 3, 6, 1

Toto76-4

Suosikki: 11 Koveri nousee huminalla sarjoissaan. Ori otti pikku taukonsa jälkeen lokakuussa kolme vakuuttavaa voittoa ja pärjää tässäkin. Toissa kerralla tuli kirivoitto ja viimeksi ori oli mainio keulasta. Koveri vaikuttaa luokkahevoselta, joka voi venyä vielä pitkään vastuksen kovetessa. Se pääsee takamatkan juoksuradalta liukkaasti liikkeelle ja ottaa pienen paalun nopeasti kiinni.

Haastajat: 2 Vappuäijä lähti viimeksi ravia ja meni keulaan, mistä piti kirihevoset varmoin ottein kurissa. Takapareista vahvasti kirinyt 5 Sisu-Syke ja urheasti kolmannella radalla työskennellyt 12 Pelipiste olivat kuitenkin vähintään yhtä hyviä ja kuuluvat myös kaikille lapuille. 7 Kikan Velperi on löytänyt uusia vaihteita kenkien riisumisesta. Viime voitoissa on jäänyt varaa. Nyt keulaan ei liene asiaa takamatkalta, mutta ori on silti pelihevosia.

Yllättäjät: 16 Jetsu on kovassa kunnossa, mutta jää 40 metrin takamatkalta yllättäjän rooliin. Viimeksi vahva jyrä oli selvästi paras johtavan rinnalta. 14 Menoks oli viimeksi menollaan ja meni kovan ajan keulapaikalta, jonka haki 24-vauhtisen avauksen jälkeen. Täysin pelaamaton 6 Erika Kultamaa kannattaa poimia revityksiin, vaikka vastus hirvittää. Tamma paikkasi viime lauantaina pahan lähtölaukan todella vahvasti. Samoin huippukunnossa on 1 Terroristi, joka olisi viimeksi Kouvolassa voinut voittaa vielä 1. kaarteen pahan laukan jälkeenkin, mutta hyppäsi uudelleen 500 metriä jäljellä. Vastus kovenee nyt merkittävästi. 10 Maikkis ei loistanut keskiviikon välistartissa laukan jälkeenkään ja putoaa rankingissa.

Juoksunkulku: Radoilta 2-4 avataan parhaiten. Vappuäijä on todennäköisin keulahevonen.

Pelijakauma: Koveri (32%) on sopivasti pelattu suosikki. Parhaat merkit löytyvät yllättäjistä Pelipisteen (6%) johdolla.

IS-pelisuositus - Toto76-4

Pieni: 11, 2, 7, 12, 5, 16
Suuri: 11, 2, 7, 12, 5, 16, 14, 6, 1, 3

Toto76-5

Suosikki: 6 Jamie Hyneman on tasaisen lähdön niukka kärkirankkaus. Ruuna oli toissa kerralla oikein hyvä keulasta ja meni kovan ajan. Hevonen oli mainio samalta paikalta myös viimeksi, pätkänopeampi Ice Wine vain spurttasi rajulla rykäisyllä selästä ohi. Jos Jamie Hyneman klaraa volttilähdön ja pääsee keulaan, sitä on vaikea voittaa.

Haastajat: 2 Detroit Rock Sisun voittokulku on laantunut, mutta se jatkaa silti pelaajien suosikkina ainakin alustavan pelijakauman mukaan. Samanlaisena kuin esimerkiksi Mikkelissä T76-lähdön voittaessaan se pärjäisikin varmasti. Toissa kerralla Tammer-ajossa hevonen oli vielä ihan hyvä keulasta, mutta viime esitys jätti ilmaan pieniä kysymysmerkkejä. Meno ei ollut toivotun letkeää johtavan rinnalta ja 4. ulkona majaillut 7 Dream Divine kiri 18-lopetuksessa ohi märällä radalla. Ei Detroit Rock Sisu tietenkään huonokaan ollut, mutta samanlaisena se ei voita tätäkään lähtöä. Takamatkalaisista parhaalta vaikuttaa 13 Top of the World, joka viime kilpailussaan löi johtaneen 15 Edward Alen tämän ulkopuolelta. Pakin hevosten tehtävä ei kuitenkaan ole koskaan kadehdittava Kouvolassa.

Yllättäjät: 1 Andree oli viime lauantaina monen idea, mutta hevonen kärsi ummetuksesta ja silloin urheileminen ei tietenkään maita. Keskeytys oli selviö. Tällä viikolla kaikki on ollut valmentaja Sari Tammisen mukaan kunnossa ja hevonen oma itsensä sekä kotona että harjoituksissa. Volttilähdön kiemurat ykkösradalta voivat tuoda mutkia matkaan, mutta toiseksi edellisen juoksunsa perusteella Andree voi ilman muuta voittaa. Ruuna oli Vermossa parempi kuin koskaan aiemmin, kun teki 4. ulkoa kaikki työt kirikierroksella ja kulki sen mahtavasti 11,7-vauhdilla. 3 Reverend Dred ei taistellut viimeksi tosissaan lopussa kolmella kilometrillä. Kierrosta lyhyemmällä matkalla paukkuja riittää paremmin.

Juoksunkulku: Andree pitää sisäradalta keulat, jos toimii voltissa taluttajansa kanssa. Jos ei, kärkipaikan hakee todennäköisimmin Jamie Hyneman.

Pelijakauma: Andree (5%) on kysymysmerkit huomioidenkin lähdön paras merkki huiman toissa juoksunsa perusteella.

IS-pelisuositus - Toto76-5

Pieni: 6, 2, 13, 1
Suuri: 6, 2, 13, 1, 3

Toto76-6

Suosikki: Haastavan pelilähdön suosikiksi on pelattu 6 Ricocone, joka loisti syyskuussa johtavan rinnalta. Viime juoksuissaan se ei kuitenkaan ole puristanut aivan yhtä jäätävästi perille, joten poimimme varmistuksia jo pienelle lapulle. Viime lauantaina Porissa Ricocone ravasi jälkimmäisen kierroksen johtavan rinnalla ja kulki kiritonnin 12,2-vauhtia, mutta Excalibur Itin ohi ei ollut mitään asiaa. Lapulle, mutta ei enää varmaksi.

Haastajat: 4 Zo Zo Hoss on huippuvireessä ja jos sen osaisi psyykata varmasti keulaan, ruuna olisi jopa ideavarma-ainesta. Toissa kerran T65-voitto tuli juuri keulasta ja viime lauantain lennokkaan vauhtikirin perusteella kunto pitää. Ruuna pyssytti 4. sisältä viimeiset 800 metriä peräti 09,9-vauhdilla. 3 Minto's Daisy Star kiihtyi toissa kerralla tulisesti ja on tuon startin perusteella se hevonen, joka voi torpedoida Zo Zo Hossin haaveet keulajuoksusta. Tamma voitti Joensuussa ihan pystyyn. Viimeksi Oulussa Minto's Daisy Star joutui kiertämään ulkoradoilla kovassa avauksessa. Se sai matkalla selkiä eteen ja ajautui lopussa pussiin. 2 Tarabuso Jet kokeili Jokimaalla keulasta ja kesti kalkkiviivoille. Selkäjuoksu voisi käydä vielä paremmin.

Yllättäjät: 1 Piedmont pystyy koviin kireihin ja on nyt mielenkiintoinen yllätyshaku huippuasemista. Viimeksi Jokimaalla ruuna nousi vahvasti mitalitaistoon takapareista. 11 Por Nie Rock tuli takaa viime metrit vielä terävämmin, mutta näistä lähtöasemista revanssi on lähellä. 10 Lord Ivar on edelleen kunnossa, vaikka viime sijoitus jäi heikoksi. Ruuna menetti mahdollisuutensa aikaisin väsyneen Andreen takana. Takarivin lähtöpaikka pudottaa keulasta voitelleen hevosen sijoitusta rankingissa. Antti Teivaisen rattailleen saava 5 Fury Heart jäi Lahdessa voittovoimissa pussiin johtaneen Tarabuso Jetin taakse.

Juoksunkulku: Tarabuso Jet on nopein alussa, mutta veikataan Minto's Daisy Starin tai Zo Zo Hossin selän kelpaavan tällä kertaa. Kiihdytys voi venyä.

Pelijakauma: Ricoconen (26%) ja Tarabuso Jetin (14%) alustava kannatus on liian korkealla. Minto's Daisy Star (14%) ja Zo Zo Hoss (15%) ovat hyviä merkkejä ja Piedmont (2%) pomminpurkajien ykköshaku.

IS-pelisuositus - Toto76-6

Pieni: 6, 4, 3
Suuri: 6, 4, 3, 1, 5

Toto76-7

Suosikki: 10 Graceful Swamp starttaa Kymenlaakso-ajon suurena suosikkina. Orin huima voittoputki katkesi Kriteriumin finaalissa häiriöstä tulleen laukan vuoksi. Viime viikon karsinnoissa ori hyökkäsi 2. ulkoa 700 metriä ennen maalia ja lähti tavoittamaan keulasta karkumatkaa yrittänyttä Mainiota. Näkemättä jäi miten voittotaistossa olisi käynyt ilman Mainion mutkittelua, mutta Graceful Swamp oli joka tapauksessa oikein hyvä ja kulki kirikierroksen 12,8-vauhdilla. Tässä lähdössä Graceful Swamp hyötyy, kun paalulta stattaa vain kourallinen hevosia. Ori lähtee linkolangalta lujaa ja saattaa nappistartilla keikkua nopeasti keulassa jo takasuoralla, minkä jälkeen lähtö olisi käytännössä ajettu. Huippuhevonen tietysti pystyy voittoon muillakin juoksunkuluilla.

Haastajat ja yllättäjät: 1 Callela Louis onnistui karsinnoissa ideanamme ja kiri lennokkaasti ohi vetotöistä huolehtineen 2 Spill the Beansin. Sisäratajuoksu on orille mannaa varsinkin Kouvolan tiukoissa kurveissa. 5 Jolly Roy on yllätysvalmis, jos saa hyvän selkäjuoksun. Ori oli mahtava Vermossa keulasta 08-avauksen rasittamana ja valmentaja Timo Korvenheimo kertoo, että hevonen on selkäjuoksulla vain parempi. Karsinnoissa Jolly Roy hyökkäsi 3. ulkoa 1250 metriä ennen maalia ja eteni johtavan rinnalle. Se kulki kirikierroksen 14,2-vauhdilla ja voitti BWT Dangerin laukattua ylivoimaisesti. 3 Trouble Leader otti karsinnoissa niukan kirivoiton 3. ulkoa ja piti kuin pitikin 6 Double Revengen sekä 8 Werner Orsin kurissa.

Juoksunkulku: Spill the Beans johtanee alun, mutta ainakin Graceful Swampin selkä kelpaa.

Pelijakauma: Graceful Swamp (80%) on ihan aiheesta suuri suosikki. Jolly Roy (6%) on kiinnostavin varmistusmerkki peliprosenttien valossa.

IS-pelisuositus - Toto76-7

Pieni: 10
Suuri: 10

IS-pelisuositus

Pieni
Toto76-1: 7, 6
Toto76-2: 11
Toto76-3: 4, 9, 3, 6
Toto76-4: 11, 2, 7, 12, 5, 16
Toto76-5: 6, 2, 13, 1
Toto76-6: 6, 4, 3
Toto76-7: 10
Hinta: 28,80 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi

Suuri
Toto76-1: 7, 6
Toto76-2: 11
Toto76-3: 4, 9, 3, 6, 1
Toto76-4: 11, 2, 7, 12, 5, 16, 14, 6, 1, 3
Toto76-5: 6, 2, 13, 1, 3
Toto76-6: 6, 4, 3, 1, 5
Toto76-7: 10
Hinta: 125,00 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi