Ravivihjeet

Ravivihje: Toto76 Vermo 13.10.2018

Julkaistu: , Päivitetty:

toto76
Kunnon voittopotti on kiven alla Vermon hyvin suosikkipitoisella kierroksella. Välähdys ja Viking Grace ovat IS Ravien tukipilarit.

Toto76-1

Suosikki: Viisivuotisikäluokan kärkihevonen 6 Vixus on iso suosikki 15000 euron arvoisessa Tawaststjernan Muistoajossa. Kuninkuusravien Pikkukunkussa huimalla juoksulla lähes yhdeksän kuukauden tauolta palannut ori koki Derby-finaalin lämminverimäisessä loppukirikamppailussa yllätystappion peesistään iskeneelle Herra Heinämiehelle. Tallikommenttien mukaan hevonen ei ollut täysin terve, mikä vei siltä tehoja. Pikkukunkun perusteella Vixusin ei pitäisi olla laukatta lyötävissä, mutta varmistamme sen suurten suosikkien kierroksella, jotta vihjesysteemissä olisi edes vähän elävyyttä.

Haastajat: 8 Larsman oli Derbyssä hyvä kolmas 2. radalta ilman vetoapua, vaikkei pysynytkään reilusti alle 1.20-kyytiä maalisuoralla lopettaneen kärkikaksikon vauhdissa perille asti. Ori oli erinomainen myös viime kilpailussaan, jossa viiletti ylivoimavoittoon johtaneen Liisan Tulilinnun perästä. Larsmanilla on hyvä fysiikka, muttei Vixusin veroista pätkänopeutta.

5 Turelius erottuu kolmoshevoseksi. Se oli mainio Derbyn karsintalähdössä, jossa masensi keulassa juosseen Larsmanin kovassa vauhdissa laukalle maalisuoran alussa ja vastasi vielä loppumetreillä Herra Heinämiehelle. Ori lähti finaalissa 600 jäljellä kiriin 2. ulkoa, muttei pystynyt ohituksiin vauhdin kiihdyttyä huimaksi. Valmentajan palaaminen Tureliuksen rattaille ammattilaisen jälkeen on laskettava pieneksi miinukseksi.

1 Sähköäijä oli erittäin hyvä Pikkukunkussa, jossa ohitti lopussa Herra Heinämiehen ja sijoittui toiseksi Vixusin takana. Sen jälkeen hevonen oli kuitenkin kaksi kuukautta myöhemmin paljon saamattomampi Jyväskylän T76-lähdössä. Maili ei ole Sähköäijän bravuurimatka.

Pelijakauma: Sähköäijä on ylipelattu ja Turelius alipelattu.

Juoksunkulku: Vixus johtaa ja Larsman juoksee sen takana. Turelius taivaltaa ehkä 2. radan vetojuhtana.

IS-pelisuositus - Toto76-1

Pieni: 6
Suuri: 6, 8, 5

Toto76-2

Suosikki: Ykkösmerkkimme on takarivistäkin ikäluokkahevonen 10 BWT Caesar. Vahvan sorttinen ori laukkasi Derby-karsinnassa kesken kirinsä maalisuoralle tultaessa. Se lopetti seuraavaksi lohdutusfinaalissa hyvin sen jälkeen, kun oli selvittänyt loppukaarteen raviongelmansa. Viimeksi hevonen kiskaisi Solvallan maalisuoralla helposti voittoon saatuaan oivan reissun kärkijoukossa.

Haastajat: Iäkäs 1 Stardust Fibber avasi viime viikon T65-lähdössä komeasti ammattilaisen tallista. Vastus ei ollut kovin kaksinen, mutta tamman tyyli miellytti kovasti. Se liikkui kurakelillä aivan omia kyytejään, kun sai kirimerkin. Mikäli Stardust Fibber välttää pussituksen, se voi ihan hyvin juhlia T76-tasollakin.

8 Jamie Hyneman teki elokuun lopussa järkyttävän kovan juoksun Vermossa, mutta on sen jälkeen jäänyt ilman voittoja iltaraveissa. Lahdessa matkavauhti oli täysin viimeisenä matkannutta ruunaa vastaan, mutta se polki maaliin hyvällä tyylillä voimat tallella. Hevonen teki viimeksi kiitettävän kirin 4. ulkoa heikosti vetäneen vastustajan takaa. Jamie Hyneman olisi kunnon lähtöpaikalta suosikkimme, mutta jää ulkoradalta haastajaksi.

Keulaspesialisti 9 Andree ei päässyt viime lauantaina mielipaikalleen ja jäi ilman rahaa. Se iski 700 metriä ennen maalia 2. ulkoa, muttei jaksanut puristaa täysillä perille asti. Koska ruuna joutuu nytkin juoksemaan takana, se ei ole kuumimpia pelihevosia.

Suomessa aloittava 3 Don Corleone Trot on varmasti kelpo menijä näihin lähtöihin, mutta toki voitto on sillä varmasti tiukassa useiden kuukausien tauolta. Se teki toissa kerralla kaukaa viimeiseltä sijalta mukavan kirin hyvin vetäneessä selässä. Viimeksi hevosen kilpailu tärveltyi pitkään laukkaan 2300 metriä ennen maalia, kun vastustaja törmäsi siihen takaa päin.

11 Boulder Luke yllätti Bodenissa maalisuoran mittaisella spurtilla keulahevosen takaa, mutta hankalalta lähtöpaikalta sen tehtävä on monin verroin haastavampi. Hevosen juoksu meni toissa kerralla plörinäksi pussissa, mutta sitä ennen se teki 3. ulkoa kelvollisen pitkän kirin ilman vetoapua.

5 Miraz on tehnyt koko ajan pirteitä kirejä, mutta T76-tasolla sen menestys on varmasti tiukassa.

Yllättäjä: 2 Mystic Powerin vire on nousussa. Ruuna kiri viimeksi 5. ulkoa reippaassa lopetuksessa hyvin totosijalle, ja nyt sen lähtöpaikka on paljon parempi. Sitä ei kannata aliarvioida.

Pelijakauma: Stardust Fibber on selkeästi aliarvostettu.

Juoksunkulku: In Ice Princess ja Leemark’s Casimir ovat nopeimmat avaajat. Stardust Fibber pyrkii heti sisältä ulos hakemaan johtopaikkaa.

IS-pelisuositus - Toto76-2

Pieni: 10, 1, 8, 9, 3
Suuri: 10, 1, 8, 9, 3

Toto76-3

Suosikki: Tolppakone 8 Jugadorin joutuminen heikoimmalle mahdolliselle lähtöpaikalle vetää pelin jännäksi. Sen suosikkiaseman voi jopa kyseenalaistaa, sillä sitä odottaa todella haastava reissu. Vaikka väkivahvan hevosen voittokulku katkesi viimeksi, sen esityksessä ei ollut moittimista. Ruuna tuli hurjan Chief Orlandon hallinnoimassa matalatempoisessa juoksussa 2. ulkoa sen minkä kintuistaan pääsi, mutta ohitukset jäivät haaveeksi.

Haastajat: 12 Uraia oli loistava, kun aloitti kesällä Suomessa. Tamma harasi muun muassa Mikkelissä hyvin Ranch Kellyä vastaan ja paineli hirmuajan 09,9a. Myös Tammavaltikassa se yritti myydä keulasta nahkansa kalliilla Suomen ykkösravuria vastaan, mutta laukkasi 300 metriä ennen maalia jäätyään alakynteen. Muut huipputammat olivat siinä vaiheessa pudonneet jo kauas kaksikon vauhdista.

Viime kilpailussaan Uraia oli sen sijaan iso pettymys ja hyytyi viimeiseksi kierrettyään kierros jäljellä prässäämään kärkihevosta. Tamma on jonkinlainen arvoitus, koska sillä on poisjääntikin alla kahden viikon takaa Kaustiselta, mutta normaalina se voisi kiertää jopa helposti vastustajansa piippuhyllypaikasta huolimatta.

3 Por Nie Rock oli huippuhyvä viime kierroksella. Tasainen avaaja joutui pakittamaan 1. takasuoralla 3. radalta aivan hännille, mistä spurttasi ahnaasti, kun pääsi tulemaan maalisuoralla vapaasti. Koska ruunalla on nyt parempi mahdollisuus päästä pudottamaan parijonoon, se on kuumimpia pelihevosia.

1 Klena Vito menetti toissa kerralla saumansa pahasti väsyneen keulahevosen takana, mutta oli viime lauantaina onnekas. 12-paikalta startannut ruuna sai edetä 4. sisältä sujuvasti 2. rataa pitkin ja nousi ylivertaisen Lord Ivarin jälkeen kakkoseksi. Klena Vito saa huippupaikalta tarvitsemansa hyvän reissun ja pystyy ilman pussitusta aivan kärkeen.

11 Tarabuso Jet on ollut pitkään oikein luotettava. Se vaatii kuitenkin rutosti tuuria, jotta pystyisi kiertämään kaikki vastustajansa heikolta lähtöpaikalta. Viimeksi ruuna seuraili Skellefteån kovassa sakissa 3. sisältä maksimisijoitukseen reippaassa lopetuksessa.

Yllättäjät: Nousuvireinen 2 Westcoast Victoria on huomioitava heikosta tulosrivistään huolimatta huippuasemista. Keulasta parhaiten kulkevalla tammalla on hyvä sauma päästä mielipaikalleen. Se tuli viimeksi Turussa 3. sisältä lopun suunnilleen samaa vauhtia kuin Jugador.

6 Nitro Diablon tauon jälkeisiin arkisiin sijoituksiin ei pidä tuijottaa liikaa. Se on kirinyt hyvän näköisenä voimat tallella maaliin molemmilla kerroilla: Lahdessa pussista päästyään ja Vermossa viimeiseltä sijalta taktiikkajuoksussa. Kykyjensä puolesta ruuna pystyy pitkälle T76-tasollakin, mutta sen heikkoutena on hyvin rajallinen lähtönopeus, minkä takia hyvien reissujen saaminen onnistuu siltä harvoin.

Pelijakauma: Jugadoria ja Klena Vitoa on rastittu turhan ronskisti. Por Nie Rock, Westcoast Victoria ja Nitro Diablo ovat liian vähällä huomiolla.

Juoksunkulku: Westcoast Victoria kiihdyttää Klena Viton ohi keulaan, mistä sillä todennäköisesti myös ajetaan. Jugador yrittää luultavasti edetä matkalla kuolemanpaikalle.

IS-pelisuositus - Toto76-3

Pieni: 8, 12, 3, 1, 2, 6
Suuri: 8, 12, 3, 1, 2, 6

Toto76-4

Suosikki: Valiodivisioona on hyvin todennäköisesti jälleen syksyn neljättä peräkkäistä tolppaansa hakevan 5 Välähdyksen heiniä. Persoonallinen ori on voinut joskus temppuilla kokoontumisvaiheessa tai kiihdytyksen jälkeen, mutta normaalisti se johtaa edellisten voittostarttiensa tavoin lauantaina alusta loppuun.

Haastajat: 6 Polara oli toissa kerralla Mikkelissä Välähdyksen kupeelta hyvä kakkonen. Viime lauantaina se otti ensimmäisessä kurvissa yllättäen pahan hylkäykseen johtaneen laukan, mutta kulki sen jälkeen vahvasti ja oli kuudentena maalissa.

8 Hullumies ei ole voinut viime starteissaan mitään Välähdykselle, mutta ottelee varmasti nytkin tiukasti kakkossijasta tämän takana. Se joutui tunnustamaan Mikkelissä 2. sisältä myös Polaran ja Diktaattorin paremmakseen, mutta oli viimeksi Teivossa väkevämpi 2. ulkoa 700 metrin miehekkäällä kirillään.

4 Nopsan Vauhti kulki Teivossa yllättävän lähtölaukan jälkeen hyvin ja ohitti lopussa täpärästi pahemmin hypänneen Polaran. 10 Pyörylän Paroni seuraili 3. sisältä kaksi kymmenystä sitä aikaisemmin neljäntenä maaliin. Ne ovat hevosia, jotka ovat lähinnä täyttämässä totokolmikkoa, jos joku kovimmista kilpailijoista epäonnistuu.

Pelijakauma: Hullumiehen kannatus on alakantissa.

Juoksunkulku: Välähdys ampuu keulaan ja Hullumies pääsee pudottamaan sen ja Nopsan Vauhdin väliin. Polara johtaa toisen radan letkaa.

IS-pelisuositus - Toto76-4

Pieni: 5
Suuri: 5

Toto76-5

Suosikki: Nelivuotiaiden Tammachampion on yksi lauantain kolmesta nimiajosta. Sormet hiukan syyhyävät vihjaamaan 1 Callela Lisbethiä varmaksi, mutta koska viime kaudella ikäluokkansa tammojen kovimpia otteita esittänyt hevonen ei ole yllättäen onnistunut voittamaan huhtikuisen vuoden avauskilpailunsa jälkeen, valitsemme varmistuslinjan.

Tamma oli viime kuussa Villinmiehen Tammakilvan karsinnassa 2. ulkoa voimaton 4 Lily’s Staria vastaan, mutta paransi jonkin verran finaaliin. Callela Lisbeth näytti kirivänsä siinä loppukurvissa omille teilleen, mutta hidasti maalisuoralla sen verran, että putosi viime metreillä kakkoseksi.

Haastajat: 5 May Rose löysi huippukuntonsa kesän jälkeen, mutta putosi Villinmiehen Tammakilvan loppukilpailusta harmittavasti karsintalähdön alkulaukan takia. Se paikkasi erheensä vielä vahvasti nousemalla tasapääkolmoseksi, mutta menetti finaalipaikan arvonnan jälkeen. Tamma on voittanut viime kilpailunsa: Kouvolassa kuolemanpaikalta ja Lahdessa murskatyyliin joukon keskeltä kovalla kirillä.

Tänä vuonna huimasti kehittynyt ja rumaa jälkeä rahasarjoissa tehnyt 8 Boadicea on kilpaillut aikaisemmin vain kerran ikäluokkalähdössä. Se oli alkukesällä Kasvattajakruunun alkuerässä hyvä neljäs 12-paikalta. Tamma punnitsee Vermossa toden teolla itsensä huippuluokan ikätoveriensa joukossa. Vaikka Boadicea joutuu starttaamaan ikävältä paikalta, venyjähevosen mahdollisuuksia ei voi tyrmätä. Tamma tulee aina rehdisti maaliin. Tämän viikon välistarttinsa kaikki juoksuasemat selvittävä tolppakone voitti lopulta selvästi komealla kirillä 4. ulkoa.

10 Club Nord Elit on pieni arvoitus Tammakilvan jälkeen, koska se taipui siinä helposti johtopaikalta.

Yllättäjät: Aiemmin mainittu Lily’s Star sijoittui Lappeen karsinnan näyttävän keulasoolonsa jälkeen finaalissa neljänneksi ok-esityksellä 2. sisältä. Tamma olisi mielipaikaltaan piikistä kova sana, mutta sen ei ole helppo päästä sinne.

2 Doris Hoss spurttasi Lappeen karsintalähdössä ruudikkaana kärkirintaman takana pussissa maaliin. Viimeksi se ei saanut kuumana tipsihevosena mitään aikaiseksi, kun joutui kiertämään. Nyt tammalle luvassa säästöreissu, jonka jälkeen se voi yltää melko korkeallekin

11 Grainfield Adele oli Tammakilvan karsinnassa sitkeä kakkonen kuolemanpaikalta ja tuli finaalissa voimia tallella pirteän näköisenä maaliin ilman kunnon kiriväylää. Se vaatii kurjista asemista juoksuun ylikovan tempon samoin kuin 12 El Fitzgerald, joka on ollut vakuuttava viime kilpailuissaan kuolemanpaikalta ja 3. ulkoa.

Pelijakauma: Callela Lisbethin suosikkiasema on turhan suuri. Yllättäjämme ovat liian unohdettuja.

Juoksunkulku: Luvassa on mielenkiintoinen kiihdytys, johon osallistuvat ratojen 1, 2 ja 4 hevoset. Callela Lisbeth on todennäköisin keulahevonen, koska saa myöhemminkin piikin suosiolla Doris Hossilta, jos tämä on alkumetreillä nopein.

IS-pelisuositus - Toto76-5

Pieni: 1, 5, 8, 4, 2, 11
Suuri: 1, 5, 8, 4, 2, 11

Toto76-6

Suosikki: Jo keväällä huimia juoksuja Graceful Swampin voittamissa lähdöissä tehnyt 6 Viking Grace on palannut kesätauon jälkeen niin upeavireisenä tositoimiin, että on selkeä varmaehdokas Kolmevuotispokaalissa.

Tornion tynkälähdön voittaminen ei käynyt Viking Gracelle edes kunnon hiitistä, mutta Kaustisen paljon kovemmassa lähdössä varsalupaus näytti oikeaa osaamistaan. Se kohtasi Jixy-ajossa paljon itseään kokeneempia tammoja, mutta lensi silti hänniltä pitkällä kirillään hallittuun voittoon. Viking Gracen aika mailin ryhmäajossa oli uusi ennätys 12,7a. Vermossa tamman ohjaksiin hyppää vielä valmentajan sijasta maan kärkikuskeihin noussut Santtu Raitala.

Haastajat: Viking Gracen vastustajat ovat myös lahjakkaita, joten läpihuutojuoksu suurkilpailu ei sille ole. 3 Zogo Matchilla ei ollut paras päivänsä viime lauantain Kriterium-finaalissa, mutta tuskin siinä mitään vikaakaan oli, koska se ilmoitettiin heti seuraavana päivänä tähän lähtöön.

Hevosen juoksukaan ei mennyt Teivossa parhain päin. Zogo Match joutui kiertämään hurjasta avauksestaan huolimatta 1. kaarteen 3. rataa pitkin, eikä siltä irronnut enää lopussa kiriä parijonosta. On mielenkiintoista nähdä, yritetäänkö huippuavaajalla ajaa keulasta vai suosikin selästä, jos tämä tulee alkumatkalla rinnalle.

Ruotsista tullut 2 Staro Moschino avasi uudessa kotimaassaan voitolla. Hyvin lähtenyt ruuna eteni Turussa 2. ulkoa 800 metrin kirillä ajettuna selkeään voittoon. Vastus kovenee Vermossa selvästi, mutta 12,2-aikaisella ruunalla on rahkeita parempaankin. Staro Moschino saattaa mieliä myös piikkipaikalle huippuasemistaan.

7 Jolly Roy ei selvinnyt Kriteriumin loppukilpailuun komeasta kiristään huolimatta, mutta sai vähän hyvitystä lohdutusfinaalissa. Ori jaksoi vastata siinä voittoon, vaikkei saanut hetken rauhaa johtopaikalla. Kuumimpien pelihevosten ulkopuolelta tempun uusiminen Vermossa on kaikkea muuta kuin helppoa.

Tallikaveri 10 Club Nord Easy tuli lauantaina Jolly Royn takana voimissaan pussissa maaliin, mutta senkin tehtävä on nyt täysin erilainen paljon kovemmassa sakissa takarivin lähtöpaikalta.

5 Angel Raziel avasi Staro Moschinon tavoin Suomessa voitolla tarkan reissun jälkeen. Koska vastus on nyt aivan eri kaliiberia, oriin voitto tulisi isona yllätyksenä.

Pelijakauma: Viking Gracen peliprosentissa ei ole enää ainakaan nousun varaa. Staro Moschino on aliarvostettu.

Juoksunkulku: Zogo Match ohittaa alussa sisimpien ratojen hevoset. Tallikommenteissa kerrotaan, että ruunalla ajettaisiin keulasta, mutta Viking Gracen selän luulisi myös kelpaavan sille.

IS-pelisuositus - Toto76-6

Pieni: 6
Suuri: 6

Toto76-7

Suosikki: Kierros huipentuu mielenkiintoiseen kultadivisioonaan, jossa on useita voittajaehdokkaita. Pohjahevosen nimeäminen jakaa mielipiteet. IS Ravien kärkirankkaukset ovat veteraaniruunat 2 Edward Ale ja 3 Seabiscuit.

Suosikki: Koska vaihteeksi hyvän lähtöpaikan saanut Edward Ale on kaksikosta todennäköisempi keulahevosen, se saa paineet niskaansa. Kun se juoksi edellisen kerran kärkipaikalla elokuun lopussa Jyväskylässä, ohittajista ei ollut maalisuoralla tietoakaan. Toissa kerralla ruuna tsemppasi vaativalla reissulla hienosti voittoon kauden parhaalla ajallaan ja kiri viimeksi 3. ulkoa kevyesti voittoon. Oulun heikko sijoitus selittyi pussituksella.

Haastajat: Seabiscuit on selkeässä nousukunnossa. Se tuli paussin jälkeisessä startissa hänniltä ihan hyvin maaliin ja kamppaili viimeksi Edward Alen voittojuoksussa kuolemanpaikalta oikein sisukkaasti perille. Suosikkimme saa olla ruunan kanssa varuillaan jo kiihdytyksessä.

Ruunaustauolta Kriterium-päivänä tulleen 10 Workout Wonderin tarkka vire jäi näkemättä, koska joukon keskellä sisäradalla matkannut hevonen ei löytänyt lopussa vapaata kiriväylää. Haastajien leiriin kiritykki joka tapauksessa joutuu takarivin lähtöpaikaltaan.

9 Top Of The World ei aivan ehtinyt voittoon Oulussa 2. ulkoa 600 metrin kirillään. Forssassa se ei mahtunut kirimään vapaasti 3. sisältä. Ruuna olisi terävimmillään vapaalta radalta, kuten näytti esimerkiksi elokuun alussa Teivon kuolemanpaikkavoitossaan, jossa löi selvästi piikissä juosseen Edward Alenkin.

Tammer-ajon sankariksi pitkällä kirillään jyrännyt 5 Tir du Caux ei ole pelihevosiamme normaalimatkalla, vaikka sen kunto on taas tapissaan. Se oli ehtiä voittoon jo Oulun kierroksella 3. ulkoa, mutta vastus on Vermossa laadukkaampi.

Yllättäjä: Suur-Hollola-ajosta tauolle jäänyt 6 Express Duo sai startin alleen Forssassa, missä kiri kovassa lopetuksessa 2. ulkoa tasaisesti kolmanneksi. Oriin paikat voivat olla paremmin auki, eikä hurjan voittosumman kerännyttä hevosta voi koskaan tyystin unohtaa.

Pelijakauma: Tir du Caux on melko karkeasti ylipelattu. Edward Ale ja Seabiscuit ovat puolestaan alipelattuja.

Juoksunkulku: Edward Ale ja Seabiscuit iskevät auton perästä tiukasti yhteen. Ensin mainittu onnistuu pitämään piikkipaikan.

IS-pelisuositus - Toto76-7

Pieni: 2, 3
Suuri: 2, 3, 10, 9

IS-pelisuositus

Pieni
Toto76-1: 6
Toto76-2: 10, 1, 8, 9, 3
Toto76-3: 8, 12, 3, 1, 2, 6
Toto76-4: 5
Toto76-5: 1, 5, 8, 4, 2, 11
Toto76-6: 6
Toto76-7: 2, 3
Hinta: 18,00 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi

Suuri
Toto76-1: 6, 8, 5
Toto76-2: 10, 1, 8, 9, 3
Toto76-3: 8, 12, 3, 1, 2, 6
Toto76-4: 5
Toto76-5: 1, 5, 8, 4, 2, 11
Toto76-6: 6
Toto76-7: 2, 3, 10, 9
Hinta: 108,00 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi