Ravivihjeet

Ravivihje: Toto5 Seinäjoki 11.10.2018

Julkaistu:

Toto5
Seinäjoen T5-peliin on tarjolla monta potentiaalista tukipilaria torstaina. Vihjerivit tehdään kahdella varmalla.

Toto5-1

Suosikki: 2 Trouble Leader onnistui viimeksi varmanamme ja on hyvin lähellä voittaa taas. Ruuna matkasi Kaustisen-startissa 3. ulkona, mistä otti omansa ylivoimatyyliin 13,9-vauhtisella 800 metrin kirillä. Siitä loppu oli pelkkää voiton varmistelua muiden edellä.

Kyseessä on tavallista lahjakkaampi varsa, joka voi kehittyä kilpailujen myötä nopeastikin, kun se on päässyt alkukauden pilanneista probleemista eroon ja säännölliseen starttirytmiin. Tällaisessa tapauksessa lievälle ylisarjalle ei laiteta painoarvoa.

Trouble Leaderin tähtäin on kahden viikon päästä ajettavissa Kymenlaakso-ajon karsinnoissa. Siellä ruuna pääsee sopivasti paalulle, vaikka tili komistuisi tämän kisan ykköspalkinnolla. Suurin kysymysmerkki tämän illan tehtävää ajatellen on sisäradan lähtöpaikka uran ensimmäisessä autolähdössä. Jos hyppy yllättää, se menee herkästi pitkäksi.

Haastaja: 9 One Point debytoi Kati Lindsbergin valmennuksesta. Kyvykäs hevonen huomioidaan heti peleissä, vaikka se on luonnollisesti pieni arvoitus paussilta. Lindbergin hevoset ovat olleet usein hyviä suoraan tauolta eikä One Pointin viime kilvasta kuitenkaan ole kuin vajaat 1,5 kuukautta. Ruuna teki kesällä laatulähdöissä hyviä kirejä vaikeistakin juoksuasemista. Kolmantena rankataan 8 Callela Kassius, joka teki Teivossa ja Seinäjoella hyvät esitykset toiselta radalta ilman vetoapua. Myös viimeksi se oli tekemässä hyvää esitystä kuolemanpaikalta, kunnes laukkasi vajaat 400 metriä ennen maalia. Hevonen vaikutti siinä vaiheessa vielä hyvävoimaiselta.

Yllättäjät: Muiden voitto yllättäisi kovasti. Mainitaan 5 Lilla Robert, joka viimeksi Callela Kassiusta ja kumppaneita vastaan ajautui sisäratajuoksun jälkeen pussiin lopussa.

Juoksunkulku: Eturivissä ei ole selkeää keulahevosta. Veikataan Laser Jetin hakevan huippukuskilla joukon keskeltä keulat. Suosikin selkä kelvannee kaikille, jos Hannu Hietanen ajaa matkalla kohti kärkeä.

Pelijakauma: Selkeä ja oikein pelattu lähtö.

IS-pelisuositus - Toto5-1

Pieni: 2, 9
Suuri: 2, 9, 8

Toto5-2

Suosikki: 2 Bret Bokon keulavoitto on kakkoskohteen ylivoimaisesti selkein skenaario. Kaikki puoltaa lähtöpaikasta ja juostavasta matkasta alkaen. Ruunan kunnossa ei ole vikaa, vaikka se ei pärjännyt viimeksi odotetusti keulasta. Ruunan varusteita entrattiin viime hetkille ja se joutui revittämään pitkään kovaa ehtiäkseen auton taakse. Esitys oli nämä huomioituna aivan normaali, vaikkei tilanne ehkä siltä näyttänyt. Edelliskerralla Lappeen avoimessa T76-lähdössä Bret Boko oli oikein hyvä 5. ulkoa Ranch Kellyä ja kumppaneita vastaan.

Haastajat: 9 Big Sky Hurricane on kuntoutumaan päin. Ruuna kiihtyi viimeksi lujaa keulaan ja jatkoi toiseen kaarteeseen mentäessä tallikaveri D.D.'s Hitmanin selässä. Kiritilaa tuli vasta kalkkiviivoilla ja voimia jäi talteen. 5 Listas Rafiki oli viime voitossaan mainio, kun niittasi johtaneen Elliot Bokon 10,5-vauhtisessa lopetuksessa. Nyt vastus on vielä kovempi.

Yllättäjät: 1 Zatopek Hoss on asiallinen kirihevonen ja luultavasti nousussa talvea kohden. Nyt tarjolla on nappijuoksu suosikin peesissä. Johtavan taakse tähtää myös 4 Prin Holz, joka osaa olla kelpo maileri ainakin avojaloin kilpaillessaan, mutta kohtaa nyt kovempia kuin viime kilpailuissaan. 8 Not Afraid on joukon raharuhtinas, mutta viime esitykset ovat jättäneet melko vaatimattoman kuvan nykyvireestä.

Juoksunkulku: Bret Boko lähtee viemään joukkoa tuttuun tapaan.

Pelijakauma: Bret Bokon (83%) kuuluukin olla suursuosikki. Jos sitä varmistelee, kiinnostavin haku on Big Sky Hurricane (6%).

IS-pelisuositus - Toto5-2

Pieni: 2
Suuri: 2

Toto5-3

Suosikki: 6 Emanuel Web starttasi viimeksi Seinäjoella yhtenä suosikeista tätä kovemmassa tehtävässä. Se aloitti reippaasti johtavan rinnalla, saaden 10 Ingrosson eteensä 1500 metriä ennen maalia. Emanuel Web teki 2. ulkoa asiallisen kirin ja saa puhtaat paperit. Ingrosson lisäksi taakse jäivät myös 3 Gunvald ja 11 Don Pescador. Jos kisasta ei tule taktiikkajuoksua ja Emanuel Web saa sopivan selkäjuoksun, se tykittää lopussa kärkeen. Sen verran riippuvainen ruuna kuitenkin on onnistuneesta reissusta, että varma-ainesta emme siinä näe.

Haastajat: 7 Kunnaan Einarin orastanut voittoputki katkesi toissa kerralla, mutta suorituksesta tulee täydet pisteet. Ruuna taisteli keulasta hyvin Surprise Leaderia vastaan 14-vauhtisessa lopetuksessa pitkällä matkalla. Viimeksi juoksu meni pieleen alusta alkaen vastaavista lähtöasemista kuin nyt. Ruuna lesetti kovassa vauhdissa pitkään kolmatta ja neljättä kaistaa pitkin, päästen pudottamaan sisemmäs vasta viimeisen takasuoran alussa. Kuopion-startin voi siis unohtaa. Edellä mainittu Ingrosso oli viimeksi ihan hyvä, kun huomioi pieleen menneen juoksun. Reissu ei luontunut Seinäjoella kovin sujuvasti myöskään Gunvaldilla tai Don Pescadorilla, jotka molemmat tulivat ihan hyvin perille uloimmilla kaistoilla. Näistä matkan pidentyminen 500 metrillä sopii etenkin Gunvaldille.

Yllättäjät: 1 Denna on asiallinen avaaja ja pystyy hyödyntämään lähtöpaikkansa. Kunnossakaan ei ole vikaa, viimeksi tamma oli ihan hyvä kuolemanpaikalta reippaan matkavauhdin jälkeen. 4 Super Stars ei loistanut viimeksi tätä kovemmassa lähdössä 3. ulkoa, mutta on nyt sopivammassa sakissa mahdollinen nappireissulla. 8 She is Frida on ihan hyvä 4-vuotias, jolla pitäisi olla annettavaa rahasarjoissa, vaikka kausi on edennyt toistaiseksi voitoitta. Asemat ovat nyt kovasti vastaan. 2 Tim Hannibal on ihan pystyvä menijä. Se ei esittänyt vielä viimeksi debyytissään uusista käsistä mitään, mutta odotuksetkin olivat maltilliset. Ruunan luulisi parantavan startti kropassa.

Juoksunkulku: Kunnaan Einar satsaa starttiin ja hakee voimalla keulat Dennalta tai Super Starsilta.

Pelijakauma: Aika oikein pelattu lähtö. Don Pescador (6%) on kykyhevonen näihin lähtöihin, joten sen ei kuuluisi olla lähes pelaamaton.

IS-pelisuositus - Toto5-3

Pieni: 6, 7, 10, 3, 11, 1
Suuri: 6, 7, 10, 3, 11, 1, 4, 8, 2, 12

Toto5-4

Suosikki: 8 Right Brolinella on selvästi joukon parhaat näytöt tältä kaudelta. Viimeksi tuli tappio suosikkina 2. ulkoa, mutta huippukuntoiselle Golden Elevenille ei ollut häpeä hävitä ja ori kulki viimeiset 700 metriä ihan mukavasti 12,4-vauhdilla. Jos Right Brolinen juoksu onnistuu ulkoradalta siedettävästi, se pärjää taas. Kati Lindsberg odottaa orin petraavan, kun se sai viimeksi startin alle sairastelujen jälkeen.

Haastajat: 11 Cousin Evert on myös kunnossa ja huonoista lähtöasemistakin Right Brolinen ykköshaastaja. Toissa kerralla Seinäjoella ruuna oli paras 2. ulkoa 600 metrin kirillä. Viimeksi tuli pronssia keulasta 11,5-vauhtisen avauksen rasittamana. 3 Quick Petrol oli viime voitossaan asiallinen johtavan takaa ja teki hyvät spurtit sekä alkuun että loppuun. Viimeksi juoksu meni pieleen. Ruuna ei kuitenkaan ole nyt ylisarjassa erityisen maistuva merkki. Vaikka se avaa kovaa, ei ole sanottua, että se pääsee heti sisäradalle.

Yllättäjät: Parhaille paikoille arvotut 1 Westcoast Titan ja 2 Star to Be Loved ovat molemmat nopeita avaajia ja hyviä mailereita, joten riviään paremmassa kaksikossa on ajatusta yllätystä etsiville. Westcoast Titanin debyytti uusista käsistä meni viimeksi pieleen loppusuoran alun laukan vuoksi, mutta ainakin lähtönopeudestaan se ehti muistuttaa. Hypätessään Westcoast Titan oli joukon kolmantena sisäradalla. 4 Rowhill's Jack on mainio hevonen tällaiseen lähtöön, mutta paras vire on ollut hakusessa ja maili ei ole paras matka. Kesällä kovia esityksiä tehnyt 7 Badass on viime juoksunsa perusteella taas pikku nousussa. Ylisarjassa kilpaillut ruuna nousi 4. ulkoa ihan mukavasti rahoille Proud Leaderin voittamassa laatulähdössä. Nyt sillä on startti alla ja vastus hieman helpottuu. 9 Millcape's Devil teki viimeksi asiallisen kirin hänniltä Cousin Evertin voittamassa lähdössä ja ehti neljänneksi.

Juoksunkulku: Sisimmiltä radoilta avataan parhaiten. Westcoast Titan pystyy torjumaan muut sisäradan turvin. Jos sille haetaan selkäjuoksua, keulaan etenee Star to Be Loved tai Quick Petrol. Right Broline kiertää johtavan rinnalle.

Pelijakauma: Parhaat merkit löytyvät yllättäjäosastosta Westcoast Titanin (5%) johdolla.

IS-pelisuositus - Toto5-4

Pieni: 8, 11, 3, 1, 2
Suuri: 8, 11, 3, 1, 2, 4, 7, 9

Toto5-5

Suosikki: 1 Tee Wee Paroni muistetaan viime talvikauden hurjasta menestysputkesta, jonka päätteeksi se riitti mainiosti valiodivisioonassa saakka. Esimerkiksi maaliskuussa Joensuussa ruuna tuli maaliin samalla ajalla Polaran ja Diktaattorin kanssa. Kesällä Tee Wee Paroni sairasteli ja kilpaili harvakseltaan, mutta viime kisansa perusteella hevonen on taas selvässä nousussa. Henri Bollström nosti 4. ulkoa kiriin kolmannelle radalle jo 1100 metriä ennen maalia. Selät eivät vetäneet ja Bollström pudotti takasuoralla toiselle kaistalle. Siitä Tee Wee Paroni tuli lopun samaa vauhtia kärjen kanssa ja maaliin voittaja Larvan Hurmoksen puserossa. Jo samanlaisena kuin viimeksi ruuna pärjää tässä, ja jos se yhtään terävöityy, koko matkan johto on todella lähellä.

Haastaja: 5 Wauhti on lähdön toinen kova. Myös se on noussut tällä kaudella vahvasti sarjoissa, kohokohtana Suomen cupin kakkostila toukokuulta. Myös Wauhti on kuntoutumaan päin viime juoksujensa perusteella. Toissa kerralla se jäi pussiin ja viimeksi tuli helppo keulavoitto. Tee Wee Paronin lyöminen ulkopuolelta ei kuitenkaan ole helppoa. 9 Volsuritar on huipputamma ja tähtää toivepaikkaan johtavan Tee Wee Paronin selkään.

Yllättäjät: 2 Virin Ekolle jäi toissa kerralla taloudellisten ajolinjojen jälkeen hieman jossiteltavaa kolmen hevosen kärkiryhmässä Vaelluksen ja Koskelan Akselin kanssa. Hevonen ei päässyt käyttämään kaikkia voimiaan 23,5-lopetuksessa. Viimeksi paha lähtölaukka pilasi pelin. 11 Hevillä hakee vielä kauden ensimmäistä voittoa. Viimeksi se kiri hyvin johtavan takaa ja taisteli voitosta Vinksaa vastaan 23-lopetuksessa.

Juoksunkulku: Tee Wee Paroni puolustaa keulapaikkaa Wauhtia vastaan.

Pelijakauma: Tee Wee Paroni (38%) on selvästi alipelattuna suosikkina mainio T5-varma. Varmistelijoille paras merkki on Virin Eko (5%).

IS-pelisuositus - Toto5-5

Pieni: 1
Suuri: 1

IS-pelisuositus

Pieni
Toto5-1: 2, 9
Toto5-2: 2
Toto5-3: 6, 7, 10, 3, 11, 1
Toto5-4: 8, 11, 3, 1, 2
Toto5-5: 1
Hinta: 6,00 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi

Suuri
Toto5-1: 2, 9, 8
Toto5-2: 2
Toto5-3: 6, 7, 10, 3, 11, 1, 4, 8, 2, 12
Toto5-4: 8, 11, 3, 1, 2, 4, 7, 9
Toto5-5: 1
Hinta: 24,00 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi