Ravivihjeet

Ravivihje: Toto65 Vermo 10.10.2018

Julkaistu: , Päivitetty:

toto65
Withma ja Huimariina ovat keskiviikon alipelatut ehdokkaat ideavarmoiksi. IS Ravit tarttuu kaksikosta hiukan luotettavampaan Huimariinaan.

Toto65-1

Suosikki: Kierroksen avaavan tammatähdessä rohkeimpien pelaajien varmaehdokas on sisäradalta matkaan pääsevä 1 Withma. Tamma on välillä laukkaillut ihmeellisesti lähdössä, mutta on väläyttänyt myös niin kovaa kuntoa, että pystyy ravatessaan johtamaan alusta loppuun. Koska ei ole kuitenkaan varmaa, että Withmalla uskalletaan satsata laukkastarttien jälkeen kiihdytykseen samalla tavalla kuin heinäkuun lopussa Mikkelissä, valitsemme varman eri kohteesta. Viimeksi hevonen kiri takaa rajusti 7 Callela Ladybossin hallinnoimassa hidasvauhtisessa tammalähdössä.

Haastajat: Callela Ladybossin on nyt vaikeampi päästä keulaan kuin viimekertaisessa Tammatähdessä kaksi viikkoa sitten. Tamma kiri sitä ennen Number Onessa 4. ulkoa lähdön parasta kyytiä huipputasaiseen kärkirintamaan ja oli sitä ennen SM-lähdössä alkurevitysten jälkeen ihan hyvä kolmas 2. sisältä.

Lievää nousuvirettä esittänyt 6 Free Me erottuu kolmoshevoseksi. Se seurasi toissa kerralla hurjan Chief Orlandon peesistä kolmanneksi 11,0-lopetuksessa ja tuli viimeksi Calella Ladybossin selästä tämän tuntumassa maaliin. Jos hurja lähtijä pääsee nytkin hyvin asemiin sisäradalle, se ottelee totosijoista, mutta kiertämällä sen on paljon hankalampi pärjätä huippulähdöissä.

Yllättäjät: Kesän huilannut 2 Ice Wine vaikutti hyväkuntoiselta syyskuun juoksuissaan. Viime kerran Tammatähdessä se tuli porukan perältä hyvän näköisenä maaliin voimia tallella. Nyt se pääsee paljon parempiin asemiin, mistä voi yltää yllättävän korkealle.

9 Fire Spruce on ollut Lahden keulavoittonsa jälkeen kahdesti hiukan tasapaksu kurakelillä, mutta voi kuivalla radalla kiriä pontevammin. Tamma tosin vaatii takarivistä riuskan matkavauhdin avukseen.

Pelijakauma: Callela Ladybossin suosikkiaseman seiskapaikalta Withmaa vastaan voi kyseenalaistaa. Ice Wine ja Fire Spruce ovat jääneet liian vähälle huomiolle.

Juoksunkulku: Eturivi on lähes täynnä hyviä avaajia. Jos Withmalla panostetaan starttiin ja tamma pysyy ravilla, se pitää sisältä piikin. Muussa tapauksessa Free Me tai Callela Ladyboss etenee sinne alkumatkalla.

IS-pelisuositus - Toto65-1

Pieni: 1
Suuri: 1, 7, 6, 2, 9

Toto65-2

Rata-arvonta sanelee rankinjärjestystä. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että takarivinkään kovakuntoiset haastajat olisivat kokonaan vailla mahdollisuuksia.

Suosikki: Nostamme suosikiksi 2 Quite A Boyn, joka sai vihdoin viimeksi ansaitun täysosuman monien hyvien juoksujen jälkeen. Se ehti kurakelillä pitkällä matkalla häntäporukasta sisukkaan kirinsä päätteeksi kärkeen vähän ennen maalia. Sitä ennen ruuna lopetti Derbyn karsintalähdössä mukavasti neljänneksi ja jäi lohdutusfinaalissa pussiin.

Haastajat: 3 Ranch Pop Up voitti elokuussa kansainvälisen amatöörikilpailun Vermon karsintalähdön keulasta. Se ei riittänyt kovasta ajastaan huolimatta pikkurahoja korkeammalle hurjatasoisessa Malmön finaalissa, jossa nousi puolimatkassa 2. radalle. Viimeksi hevonen jäi muista paljon laukattuaan jo ennen lähtölinjaa, mutta kulki sen jälkeen sisärataa pitkin hyvin. Jos oriin tietäisi varmuudella pääsevän mielipaikalleen piikkiin, sen voisi nostaa suosikiksi.

1 Stonecapes Poen lähtönopeus riittänee kärkipaikan pitämiseen sisäradalta. Tamma teki tauon jälkeen asialliset juoksut Kasvattajakruunussa. Se sai reipastahtisessa finaalissa loistojuoksun kuolemanpaikalta ylivoimavoittoon purjehtineen Stoneisle Oceanin takana ja kamppaili kakkossijasta maaliin asti. Tosin ilman yhden vastustajan maalisuoran laukkaa se olisi jäänyt neljänneksi. Stonecapes Poen ei luulisi ainakaan heikentävän kunnon starttien ansiosta.

9 BWT Bayern on saanut taas juonen päästä kiinni. Se kiersi viimeksi 4. ulkoa päätöslenkin sitkeästi 3. rataa pitkin ilman vetoapua ja nousi kakkoseksi, mutta 10 Leon Cogerin uhkaamiseen sen rahkeet eivät riittäneet. Tasavauhtinen ruuna toivoo kärkihevosilta vauhti-ilottelua matkalla.

Leon Coger oli kahden viikon takaisessa Vermon yllätysvoitossaan erinomainen piikistä, muttei pääse nyt takarivistä mielipaikalleen. Koska ulkoratoja kierteleminen ei kuulu ruunan bravuureihin, se voitto tulisi nytkin yllätyksenä.

11 Global Spellbound on piristynyt kesän jälkeen. Se spurttasi Lahden voittostarttinsa jälkeen ahnaasti 3. sisältä Vermon maalisuoralla ja oli aivan normaalin oloinen myös viimeksi Mikkelissä epäonnistuneen juoksun jälkeen. Koska ruuna ei ole kuitenkaan varsinainen työmies, senkin menestys on tiukassa kurjista asemista.

Myöskään vielä heikommista asemista starttaavaa 12 Gresille Bokoa ei voi nostaa kuumimpien pelihevosten joukkoon. Sen kilometrin kiri jäi toissa kerralla hyvin tasapaksuksi. Viimeksi se yritti 12-paikalta sisärataa pitkin, sai vasta myöhään loppusuoralla vapaan väylän ja spurttasi lujaa maaliin.

Yllättäjä: Tulosriviään vaarallisempaa 4 Ruff Legsia voi harkita potin räjäyttäjäksi revityksiin. Ainakin sitä kannattaa seurata tulevia kisoja varten.

Pelijakauma: Quite A Boy ja Ruff Legs ovat alipelattuja. Stonecapes Poeta ja BWT Bayernia on rastittu liikaa.

Juoksunkulku: Stonecapes Poe pystyy torjumaan alussa Ranch Pop Upin uhittelut ja ottaa vetotyöt kontolleen. BWT Bayern saattaa pyrkiä matkalla toisen radan johtajaksi, jos vauhti on rauhallista.

IS-pelisuositus - Toto65-2

Pieni: 2, 3, 1
Suuri: 2, 3, 1

Toto65-3

Suosikki: Toto76-tasolla väkeviä juoksuja tehnyt 13 Honorary Consul on vahvoilla Teräsmiesliigassa. Ruuna pääsi viime perjantaina Kuopion iltaraveissa ansaitusti voitonmakuun. Se taivalsi 2. radalla ilman vetoapua ja 2. ulkona, mistä leiskautti vaivattomasti ykköseksi. Vaikka hevosen tulosrivissä ei näy pitkän matkan lähtöjä, 3100 metriä sopii voimakkaalle menijälle.

Haastajat: Suosikin tavoin 40 metrin pakilta starttaavat 16 Guido di Quattro ja 14 Selene Lune nauttivat stayermatkoista. Kesällä akkuja syksyn lähtöjä varten ladannut Guido di Quattro on tehnyt tauon jälkeen kaksi nousujohteista esitystä. Se kiersi viimeksi Forssassa 3. ulkoa 900 metrin kirillään kärkikaksikon tuntumaan 11,5-lopetuksessa. Nostamme ruunan ainoaksi varmistukseksi suosikille.

7 Sahara Hot Mama kilpaili viimeksi Villinmiehen Tammakilvan finaalissa, jossa sen juoksu ei onnistunut 5. sisältä parhain päin. Selvien erojen karsintalähdössä se seurasi 3. sisältä 1.10-lopetuksessa mukavasti kolmanneksi. Voi olla, että suosikkien kovuus on liikaa nuorella tammalle kolmella kilometrillä, mutta toisaalta se pääsee lähtemään 40 metrin etumatkalta näihin nähden.

10 Jimmy Ray on ollut viime kuukausina jatkuvasti kärkisijoilla, mutta T65-tasolla nopean menijän tehtävä mutkistuu maratonilla. Pitkä matka ei sinänsä ole ruunalle kompastuskivi, mutta se ei kestä samalla tavalla reissuttamista matkalla kuin lähdön voimahevoset.

12 Valiant Dream teki alkukaudella hyviä juoksuja ja voitti muun muassa kerran Vermon pitkän matkan. Kesän huilannut ruuna saattaa kuitenkin vaatia startin herkistyäkseen kunnolla.

Yllättäjät: Kova lopetus oli Forssassa vielä enemmän ylempänä mainittua Selene Lunea kuin Guido di Quattroa vastaan. Se sai tulla kirissä tämän takana, muttei pystynyt samanlaiseen vauhtiin. Puoli kierrosta pitempi matka hyödyttää voimatammaa.

8 Laptop Alleyn juoksut eivät ole onnistuneet Vermon voittostartin jälkeen, mutta sen kunnossa ei ole vaikuttanut olevan vikaa. Tallikommenteista paljastuu, että hevoselle tehdään mielenkiintoisia varustemuutoksia.

Pelijakauma: Guido di Quattro on roimasti alipelattu ja Jimmy Ray, Valiant Dream ja 6 Completer ovat ylipelattuja. Selene Lune, Laptop Alley ja 4 Jailbreaker Ses ovat liian unohdettuja.

Juoksunkulku: Leemark’s Evelyn tai Completer lyö juoksulle ainakin alkutahdit. Pitkän takamatkan suosikit eivät jää luuraamaan häntäjoukkoon.

IS-pelisuositus - Toto65-3

Pieni: 13, 16
Suuri: 13, 16

Toto65-4

Suosikki: Suomenhevosten matalampi sarja on kierroksen visaisin pelikohde, jonka voi voittaa melkein mikä hevonen tahansa. Kanuunakuntoon kohonnut 1 Syneri on perusmerkki, mutta täysin luotettavana suosikkina sitä ei vieläkään pitää koreasta tulosrivistä huolimatta. Viimeksi ruuna painui 750 metriä ennen maalia kuolemanpaikalta kärkeen ja jatkoi halittuun voittoon. Sitä ennen Syneri kiersi alkulaukan jälkeen porukan perältä heikon lähdön voittoon, mutta oli koko loppusuoran heikolla ravilla, mikä ei ollut sille uusi asia.

Haastajat: Myös 5 Valon Veeni on ollut oikein hyvä kaikissa viime juoksuissaan Lappeen shokkiyllätyksen jälkeenkin. Toissa kerralla se pääsi iskemään kärjen suojista sisältä maalisuoran alussa ja runttasi ykköseksi. Syneri jäi samassa lähdössä melko pahan alkulaukan jälkeen pussiin, mutta selvisi kolmanneksi. Viimeksi Valon Veeni oli lyhyen lähtölaukan jälkeen 2. sisältä oikein hyvä kakkonen väkevävoimaisen Pelipisteen jälkeen.

8 Tulipallo on alkanut pikkuhiljaa kulkea sukunsa edellyttämällä tavalla. Se kävi elokuun lopussa Valon Veenin kanssa Lahdessa tiukan kamppailun voitosta 2. ulkoa. Seuraavaksi hevonen ei ollut parhaimmillaan Villinmiehen Tammakilvan karsinnassa, koska oli päässyt syömään liikaa, mutta on tehnyt sen jälkeen taas hyvät kirit. Viimeistelyissä se on ollut kuitenkin hiukan jäykkä.

Katkonaisesti kilpaillut 10 Piirron Vauhti on hankala veikattava. Sillä on kykyjä riittävästi, mutta laukat sotkevat kovasti sen menoa. Esimerkiksi heinäkuun juoksussaan ori hyppäsi loppukaarteessa, kun oli kirimässä voittomatsiin. Viimeksi hevosella ajettiin vain varman päälle ravia hännillä ja se tuli maaliin voimat tallella.

Myös 7 Hupsis kuuluu samaan kategoriaan, eli se on pääsevä, mutta toivottoman epävarma.

Yllättäjät: Epävarmalla 3 Taikapassilla on kummallisia startteja alla. Se voitti laukkajuoksujensa jälkeen lähinnä pitelemällä Jyväskylässä, vaikka joutui tekemään matkalla töitä. Viimeksi se oli jo seuraamisvaikeuksissa 3. ulkona ennen etukurvissa tullutta laukkaansa. Tammalta voi siis odottaa mitä tahansa.

Vapaalla radalla parhaiten viihtyvä 9 Teilor puristi kuukausi sitten T65-voitttoon kuolemanpaikalta. Tamma oli viimeksi samalta paikalta kovatempoisessa juoksussa paljon kesympi, minkä takia se on jonkinlainen arvoitus.

Pelijakauma: Syneri on kohonnut liian suureksi suosikiksi. Taikapassi on edullisin merkki ja myös Teilor ja 11 Arlan Ilo ovat jääneet liian vähälle huomiolle.

Juoksunkulku: Starttiraketit puuttuvat. Syneri pystyy ravatessaan pitämään ykkösradalta kärkipaikan.

IS-pelisuositus - Toto65-4

Pieni: 1, 5, 8, 10, 3, 9
Suuri: 1, 5, 8, 10, 3, 9

Toto65-5

Suosikki: 11 Huimariina ja 3 Vieskerin Virva eivät olleet parhaimmillaan kuningatarkilpailun helteessä heinäkuussa, mutta ovat sen jälkeen taas petranneet otteitaan.

Kaksikko otti kolme viikkoa sitten tiukasti yhteen Vermon tammalähdössä, jossa starttasivat 40 metrin pakilta. Vieskerin Virva kurotti kalkkiviivoilla ohi sen edellä ulkoratoja auranneesta Huimariinasta. Tästä huolimatta vihjaamme vauhdikkaamman Huimariinan keskiviikon varmaksi. Toissa kerralla se joutui keulajuoksun jälkeen päästämään superyllättäjä 9 Suvi-Kevättömän maalin tuntumassa edelleen Jyväskylän keskipitkällä matkalla, mutta jätti Vieskerin Virvan varjoonsa.

Haastajat: Vieskerin Virva oli Jyväskylässä välillä seuraamisvaikeuksissa, mutta piti vauhtinsa ja tavoitti maalisuoralla kärkivaljakoita. Toissa kerralla liinakkotamma tuli 4. parista vapaata sisärataa pitkin hyvin kolmanneksi 22,0-lopetuksessa.

Kuningatarkilpailun kärjessä niukasti kahden osalähdön jälkeen olleen 4 Virin Camillan haaveet tittelistä menivät päätösmatkan pussitukseen ja se putosi neljänneksi. Se on tehnyt Rovaniemen jälkeenkin asiallisia juoksuja ja kohdannut myös muutaman kerran kivikovia oriita. Viimeksi tamma pysyi Lappeen taktiikkajuoksussa hyvin Välähdyksen ja Tähen Toivomuksen mukana maalisuoralla 3. sisältä. Keskiviikkona vauhdikkaalla tammalla päästellään melko varmasti keulapaikalta.

Ravikuningatar Akaasia ei starttaa Vermossa, mutta sen perintöprinsessat 7 Sävel-Taika ja 5 Ryti-Tyttö ovat viivalla. Molempien voitto tulisi kuitenkin yllätyksenä. Ryti-Tyttö ei ole tallikommenttien mukaan yli kuukauden tauolta aivan yhtä herkässä iskussa kuin kesällä. Sävel-Taika ei ole ollut viime starteissa aivan pontevimmillaan ja alussa hännille jäävän hevosen on hyvin hankala kiertää kaikkia normaalimatkalla.

Turussa takasuoran lopun laukkansa jälkeen hurjasti spurtannut 1 Varjonova on parantanut huimasti otteitaan viime kuukausina ja saa nyt todellisen tulikasteensa tähtitammojen joukossa. Aivan kärkisijoille yltäminen olisi kuitenkin ensimmäisellä kerralla liikaa.

Ylempänä mainitun Suvi Kevättömän vauhtivarat eivät ole riittäneet normaalimatkoilla Jyväskylän voiton jälkeen, ja tuskinpa se ehtii nytkään kärkeen takajoukosta.

Yllättäjä: Keväällä tammahuipulle nousseen 8 Hetviinan kuningatarkilpailu jäi kaviopaiseen vuoksi kesken avausmatkan jälkeen. Seuraavassa startissa Jyväskylässä se laukkasi polvivaivojen takia, mutta tällä kertaa sen ravin pitäisi luistaa paremmin (kts. tallikommentit). Tamman lähtöpaikka on ikävä, mutta hyvän päivän sattuessa kirihevonen ohittaa monta vastustajaansa lopussa.

Pelijakauma: Vieskerin Virvan ei kuulu olla suosikki Huimariinaa vastaan. Hetviina on jäänyt jostain kumman syystä lähes täysin pelaamattomaksi.

Juoksunkulku: Virin Camilla avaa keulaan ja Ryti-Tyttö sen taakse. Huimariina kiertää 2. radalle pitämään tempon reippaana.

IS-pelisuositus - Toto65-5

Pieni: 11
Suuri: 11

Toto65-6

Suosikki: Ellei Huimariina kelpaa varmaksi, ankkuriksi on tarjolla vielä sen jälkeen päätöskohteen 5 Axel Foley. Vaikka ruunan kohdalla ei tarvitse pelätä laukkoja, lähtöpaikka joukon keskellä on tasaiselle avaajalle pieni peikko. Jos Axel Foley joutuu pakittamaan hännille, sen tavaramerkki eli raju kirikään ei välttämättä riittäisi voittoon asti normaalitempoisessa juoksussa.

Toissa kerralla hevosen tarvitsi lähteä 2. ulkoa kiriin vasta 300 metriä ennen maalia ja se kamppaili niukkaan voittoon ennen takaa vielä paljon räväkämmin lopettanutta El Dirtymania. Viimeksi ruuna kiri myös ihan hyvin, mutta sillä ei ollut kuraradalla mahdollisuuksia voittotaistoöon hidasvauhtisessa lähdössä.

Haastajat: 10 Carleman ei ole riittänyt kärkisijoille viime aikoina, mutta sen kunnossa ei ole ollut pienintäkään vikaa. Hevosen juoksut eivät ole onnistuneet kunnolla. Kolme kilpailua sitten se jäi pussiin ja jaksoi seuraavaksi sinnitellä kovatasoisessa lähdössä erinomaisesti kuolemanpaikkajuoksun jälkeen. Viimeksi ruuna joutui kiertämään alkumatkan 3. radalla ja piti lopussa 2. ulkoa Axel Foleyn niukasti takanaan taistelussa kolmossijasta.

Väkivahva ja nopeuttakin viime kausina rutkasti lisää saanut 9 Tiger Ecus on ehdottomasti lähdön kovimpia menijöitä. Kun hevonen palasi keväällä loukkaantumistauolta, se ravasi heti vakuuttavan voiton. Pian ruunan vaivat alkoivat taas kummitella, ja sen alkukausi jäi lyhyeksi. Tallikommenttien mukaan Tiger Ecus on aika samanlaisessa vireessä kuin viimeksi useiden kuukausien tauon jälkeen, joten se on rankattava korkealle.

Kovissa ulkomaisissa ikäluokkalähdöissäkin kokeillut 12 Hermes Boko on aikojensa perusteella kova sana, mutta sen esitykset eivät ole olleet niin näyttäviä, että sen olisi yksinkertaista ehtiä kärkeen piippuhyllypaikalta. Toissa kerran ylivauhtisessa Turun startissa tamma kiri mukavasti kolmanneksi. Viimeksi se jäi 4. sisältä kauas kärjestä Solvallan UET GP -karsinnassa.

Yllättäjät: 8 Kalle Kalas on niin liukas avaaja, että saattaa yrittää ulkoradaltakin keulaan. Se on laukannut kahdessa viime juoksussaan 1. kurvissa, mutta niitä ennen ruuna teki mukavia juoksuja kärkijoukosta. Samanlaisena sillä voisi olla jonkinlainen yllätyssauma.

4 Real Red lopetti toissa kerralla asiallisesti Kasvattajakruunun finaalissa, kun pääsi myöhään maalisuoralla vapaaksi 3. ulkoa. Myös viimeksi tamma oli aivan liian pitkään pussissa 4. sisältä. Kun Real Red pääsi elokuussa Turussa piikkiin, se oli omaa luokkaansa.

3 Cool Conclusion oli viikko sitten sairaustauon jälkeisessä startissa loppumetreillä pehmeä, mutta voi petrata kilpailun ansiosta. Lisäksi kuiva keli ja keulajuoksu sopisivat vauhdikkaasti avaavalle ruunalle parhaiten.

Pelijakauma: Päätöskohteen peliprosenteissa on eniten vääristymiä. Axel Foley on aivan liian suuri suosikki ja Carleman räikeästi alipelattu. Kalle Kalasin ja Cool Conclusionin mitättömissä kannatuksissa ei ole mitään järkeä.

Juoksunkulku: Cool Conclusion ja Kalle Kalas ovat nopeimmat avaajat ja luultavasti jompikumpi niistä vastaa vetotöistä.

IS-pelisuositus - Toto65-6

Pieni: 5, 10, 9, 12, 8, 4, 3
Suuri: 5, 10, 9, 12, 8, 4, 3

IS-pelisuositus

Pieni
Toto65-1: 1
Toto65-2: 2, 3, 1
Toto65-3: 13, 16
Toto65-4: 1, 5, 8, 10, 3, 9
Toto65-5: 11
Toto65-6: 5, 10, 9, 12, 8, 4, 3
Hinta: 25,20 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi

Suuri
Toto65-1: 1, 7, 6, 2, 9
Toto65-2: 2, 3, 1
Toto65-3: 13, 16
Toto65-4: 1, 5, 8, 10, 3, 9
Toto65-5: 11
Toto65-6: 5, 10, 9, 12, 8, 4, 3
Hinta: 126,00 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi