Ravivihje: Toto76 Turku 15.9.2018 – 94267 euron jackpot

Julkaistu: , Päivitetty:

TOTO76
Turun PM-raveissa riittää hienoja taisteluita ja pelillistä mielenkiintoa. 94267 euron jackpot nostaa pelaajille jaettavaa pottia.

Toto76-1

Suosikki: 2 Starzinner laskeutuu Turussa takaisin Hopeadivisioonaan juostuaan hetken avoimissa, mutta eipä vastus määräänsä enempää helpotu. Ruuna oli Oulussa nahkea, mutta juoksukin meni hankalalta paikalta pieleen ja hevonen juoksi vaihteeksi avovehkeillä, joka saattaa selittää lievän laiskuuden. Se polki kuitenkin muiden mukana 11,0 päätöskierroksen, vaikkei olemuksellaan loistanutkaan. Nyt lähtöpaikka on paras mahdollinen ja taktiikka sekä varustus taas terävöitettyä mallia.

Haastajat: Haastajista ykköseksi nostetaan pelijakaumasta poiketen 4 William Pine, joka on tässä todennäköinen keula ja se on tietysti maililla suuri etu. Suomen Mestaruudessa ruuna oli 3. sisältä oikein hyväksyttävä viides.

1 Snabba Cash mielii myös johtoon, mutta se ei William Pinea vastaan tunnu mahdolliselta, vaikka kesällä Mikkelissä temppu onnistui ykkösradalta hieman maltillisempia avaajia vastaan. Lahdessa ruuna puristi johtavan rinnalta ykköseksi 09,5-lopetuksessa, mutta nyt vastasssa on aivan eri tason hevosia. Juoksupaikka vähintään johtavan takana takaa tosin mahdollisuuden korkealle, vaikka yksi yhtä vastaan parikin hevosta olisi parempia.

9 Mr Hot Shot oli Teivossa tauolta hieman tasainen, mutta Jyväskylässä oli toinen ääni kellossa, kun ruuna kiskaisi johtavan takaa ennätyksellään omille teilleen. Takarivi on tällaiseen lähtöön ja tälle matkalla tosi iso miinus, eikä edes railakas ylivauhti taitaisi pelastaa asiaa.

7 Robin Roof jatkaa hurjassa vireessä, vaikka jäi Vermossa viimeksi neljänneksi. Ruuna joutui kiertämään vauhtijuoksussa kaksi kaarretta kolmannella, kun kuolemanpaikkahevosen taktiikka jätti toivomisen varaa vastailuineen. Lähtöpaikka on nyt kuitenkin taas voittoa ajatellen lähes toivoton.

6 Ranch Newman jäi Lahdessa paljon voimia tallella pussiin ja jätti itsestään paremman kuvan kuin esimerkiksi lähdön voittanut Snabba Cash. Järkevän juoksupaikan löytäminen ei kuitenkaan ole 6-radalta tässä seurassa helppoa.

Pelijakauma: Starzinner on aika neutraali suosikki ja William Pine aliarvostettu haastaja. Snabba Cash on liikaa pelattu, vaikka paikka puoltaa.

Juoksunkulku: William Pine kiihtyy ohi Snabba Cashin ja sillä ajetaan maili taatusti keulasta. Starzinnerilla on iso riski jäädä johtavan rinnalle. Se ei vaatisi vauhtia, mutta William Pine tapaa vetää kovaa vaatimattakin.

IS-pelisuositus - Toto76-1

Pieni: 2, 4
Suuri: 2, 4

Toto76-2

Suosikki: Aina mielenkiintoisessa suomenhevosten Huippudivisioonassa on suosikkien kohdalla kysymysmerkkejä, mutta lähtö yritetään silti selvittää kapeasti. 3 Julmin loisti viimeksi johtopaikalta ja piti 8 Juiserin kirissä varmasti takanaan. Oriilla on kuitenkin sen jälkeen ollut murheita. Se jäi kuumeisena kerran pois, eikä valmentajan mukaan veriarvot ole vieläkään ihan optimitasolla. Toisaalta Esa Heikkinen muistuttaa, että 6-vuotias supernousukas on ennenkin suorittanut hyvin, vaikka veriarvoissa on ollut pientä klappia, joten lähdetään siitä, että voitokas menijä on likipitäen normaali Turussa ja nimetään se suosikeista parhaan lähtöpaikan omaavana ykkösmerkiksi.

Haastajat: Juiserin kohdalla kysymysmerkki on lähtöpaikka, sillä vaikka hevonen kehittyy kiihdyttämisen osalta koko ajan, niin 8-radalta lisämetrejä on väkisinkin luvassa. Vermossa Julminille kokemassaan tappiossa ruuna kiri peräti 21,2/700 metriä ja on sen jälkeen hurmannut muun muassa pysäyttämällä Pilvenmäki Maratonilla itsensä Köppisen. Ei sitä kovin hevillä voi sivuuttaa kupongilta tältäkään paikalta.

9 Tahtova on ollut joskus lennokkaampikin kuin Teivon keulavoitossaan, mutta toisaalta hevonen on tuttu siitä, että se tekee koko lailla vain ja ainoastaan tarvittavan, eikä juurikaan eroa muihin. Takarivi on iso miinus, ellei Mikko Huttunen onnistu käyttämään täydellisesti hyväkseen kovaa edestä lähtevää 2 Kukan Tutua, jolloin keulaankin voisi aueta tie.

Yllättäjät: 12 Larvan Hurmos on edelleen iskussa, mutta onnettomalla paikalla ja laukatkin ovat astuneet kuviin turhan lisääntyneessä määrin. Jo mainittu Kukan Tutu hakee tällä hetkellä hieman parasta virettään, mutta on mielenkiintoista nähdä miten uusi kuski piristää. 5 Tuurin Toivo kiihtyy kankeasti ja on kurjan epävarma, mutta fysiikaltaan ori ei häpeä tässä kenellekään. Äärimmäisen nopea 7 Vinksa saa ulkoakin juoksun, jolloin totosija on hyvinkin mahdollinen. Upeasti kuningatarkisan kakkoseksi pitkän matkan voitollaan noussut 1 Sävel-Taika ei loistanut Kankaanpäässä ja valmentaja tunnustaa, että huippuvire vaatii ainakin yhden startin vielä palatakseen.

Pelijakauma: Suosikkipari on aika tasaveroinen ja peliedullisuus riippuu tietysti mihin suuntaan pinnat liikkuvat, mutta näillä peliosuuksilla lähdetään rastaamaan molemmat. Yleisesti lähtö on alustavasti aika oikein pelattu.

Juoksunkulku: Kukan Tutu ja Vinksa erottuvat kiihdytyksessä, mutta jälkimmäinen taitaa olla kaikkein nopein. Julmin saattaisi päästä etenemään avauspuolikkaan aikana johtoon, ellei Tahtova livahda Kukan Tutun perässä sen etupuolelle. Juiserillakaan ei peruutella, mutta sillä kestää aikansa edetä kärjen rinnalle.

IS-pelisuositus - Toto76-2

Pieni: 3, 8
Suuri: 3, 8

Toto76-3

Suosikki: 4 Boadicea palasi Poriin lyhyeltä sairastauolta ja vaikka lähtö oli varsin matalaa tasoa, niin hevosen esitys puolestaan mairea. Olli Koivunen käänsi tamman 600 jäljellä jo neljännelle ja se kiri 10-vauhteja ykköseksi. Voltin nelosrata tuo Boadicean alkuun haasteita ja laukkakaan ei välttämättä ole kaukana. Se riski huomioidenkin 4-vuotiaan kuuluu kuitenkin olla melko selkeä suosikki.

Haastajat: Suosikin takana riittää kuitenkin mielenkiintoisia haastajia, joista kaikkein kiinnostavimpia ahdistavat lähtöpaikat. 1 Cocktail Princess ei päässyt viime viikonloppuna käyttämään OEX-finaalissa ihan kaikkia voimiaan ja kovissa 3-vuotislähdöissä juossut tamma ansaitsisi jo pian taas voitonkin. Ongelmana on kuitenkin kiihtyvyys, sillä Forssan ykkösratakiihdytyksen perusteella eteen lappaa alussa useampikin hevonen.

Edellisen alun tahmeuden myötä on ongelmia luvassa myös 8 Pops' Sunriselle, joka olisi voinut voittaa kolmesta Koivusen tallista tekemästään startista vaikka kaikki kolme, mutta ensin menestystä veivät hieman turhat laukat ja viimeksi tamma oli täysin pussissa Toto65-lähdössä.

Kakkosrankkaus on siten 9 Wall In Carlina, jonka kohdalla edellistä heikkoa starttia saa hakea aika kaukaa. Viimeksi tamma oli Enjoy's Paycheckin vanavedessä hieno kakkonen, vaikka juoksukin toki meni 3. sisältä optimisujuvasti.

15 Hermes Boko oli Ruotsin Tammaderbyn karsinnassa johtavan rinnalta sijoitustaan sitkeämpi, mutta tasokasta paalua ei ole kyllä tässä kovin yksinkertaista ohittaa kokonaisuudessa.

Yllättäjät: 7 Beat of Love ei riittänyt viimeksi Kasvattajakruunun karsinnassa 3. sisältä, mutta vastus on nyt hieman maltillisempaa. Tosi nopea avaaja on ulkoa suosikki jopa ensimmäiseksi keulahevoseksi ja sen jälkeen olisi hyvä valita näppärä selkä eteen. 6 Ice Paradise pääsee myös alussa asemiin, eivätkä viime esityksetkään ole olleet aivan noloja. 2 Gasoline Gal voitti Oulussa paljon tätä helpomman lähdön keulasta ja sen toistaminen olisi isohko yllätys. 10 Verna Lee Zet on jäänyt pariinkin kertaan pussiin ja on tauluaan vaarallisempi.

Pelijakauma: Boadicea on neutraali suosikki. Hermes Boko on puolestaan vaikeista asemista liikaa luotettu. Ice Paradise ja Beat of Love ovat yllättäjistä kiinnostavimmat.

Juoksunkulku: Ice Paradise ja Beat of Love sinkoavat juoksuradalta niin kovaa matkaan, ettei nille löydy kiihdytyksessä vastausta sisäpuolelta. Beat of Love on todennäköisempi lopullinen keula. Johtopaikka voisi olla jatkossa tarjolla esimerkiksi Boadicealle, jos se kääntyy neloselta ravilla matkaan.

IS-pelisuositus - Toto76-3

Pieni: 4
Suuri: 4, 1, 8

Toto76-4

Suosikki: Pronssidivisioonassa asetelma saattaa olla niin yksinkertainen, että 3 Lord Ivar lataa johtoon ja hallitsee maaliin saakka. Ensimmäinen osa toteutuukin lähes varmasti, mutta toinen puoli riippuu suosikin päivän fiiliksistä. Ruuna osaa ailahdella ihan ilman syytä ja hyvän ja huonon päivän ero on melkoinen. Viimeksi Vermossa Lord Ivar oli mahtava keulasta, mutta esimerkiksi Teivossa taas oikein heikko. Isona suosikkina varmistamiset ovat väkisinkin paikallaan. Lisäksi lähtöön tulee ainakin alkuun väkisinkin vauhtia, kun 4 Andree'ta ei oikein voi alussa ottaa kiinni, vaikka kuski haluaisikin.

Haastajat: 8 Jack Vader olisi ollut todella kiinnostava paremmalta paikalta, eikä sitä ohiteta 8-kaistaltakaan peleistä. 4-vuotias hävisi Derbyn karsinnassa vain yliluonnolliselle Hachiko de Veluwelle ja olisi voinut olla finaalissakin sijan kaksi korkeammalla ilman lopun häiriötä.

6 Valentin Laday oli Vermossa suosikin voittaessa 2. ulkoa kelpo kolmas ja on rutinoitunut tälle tasolle.

7 Carleman jäi viimeksi paljon voimia tallella pussiin, kun lähtönopeus ei riittänyt sisäradalta

4 Andree parantanee viime startistaan, jossa se oli sairastauolta odotuksiin nähden tosin jo positiivinen. Keulassa viihtyvä ruuna ei vain taida päästä nyt mielipaikalleen oikein millään keinolla.

5 Sue's Photo ja 2 Wilhelm Nash kohtasivat Forssan Väärinpäin-raveissa. Sue's Photo osaa ailahdella, mutta riittää pohjimmiltaan näissäkin lähdöissä. Wilhelm Nashin luulisi parantavan otteitaan kun sillä on startti alla pitkän tauon jälkeen.

12 Arctic Lover ja 11 Knox Hanover ovat kummatkin iskussa, mutta kurjilla paikoilla. Ensin mainittu kiri viimeksi peräti 09,2/700 metriä, mutta vastaavakaan ei taida näistä asemista helpolla riittää. Leveään rastitukseen silti.

1 Klena Vitokaan ei ole vaaraton, sillä se pääsee smyygailemaan sisärataa vähintään 3. sisällä ja ruuna osaa kehittää selkäjuoksulla terävän kirin.

Pelijakauma: Todella haastava lähtö arvioitavaksi ja on turha mennä väittämään tietävänsä kansaa ainakaan paljon paremmin missä peliosuuksien pitäisi seisoa. Lord Ivar on kuitenkin aina paljon pelattuna varmistamisainesta, koska esitykset ovat kuin yö ja päivä.

Juoksunkulku: Lord Ivar torjuu alussa Andreen ja palan matkaa mennään tosi kovaa. Vauhti rauhoittuu 600-700 metrin jälkeen, mutta tasaisen tasokkaassa lähdössä joku tekee siinä vaiheessa varmasti ratkaisun ajaa eteenpäin.

IS-pelisuositus - Toto76-4

Pieni: 3, 8, 6, 7, 12
Suuri: 3, 8, 6, 7, 12, 4, 5, 2, 1, 11

Toto76-5

Suosikki: 7 Orlando Point kiri viimeksi Mikkelissä 5. ulkoa kirikierroksen ulkoradoilla peräti 11,5 ja olisi kyllä ansainnut enemmän kuin kakkosen, mutta hurja Enjoy's Paycheck ei ollut lyötävissä kun se sai huomattavasti paremman juoksun. Lappeessakin hyvin 3. ulkoa kirinyt ori voi kuntonsa puolesta palata voittokantaan, mutta lähtöpaikka on hyvin ongelmallinen. 5-vuotias avaa reippaasti, mutta niin tekee moni sisäpuoleltakin ja juoksusta tulee helposti haastava. Keulasta Orlando Point tuskin häviäisi, mutta kun sinne pääseminen on kyseenalaista, niin alusta peliosuus on liian korkea.

Haastajat: 9 Reverend Dred ailahtelee melkoisesti, mutta viimeksi oli taas hyvän juoksun vuoro. Ruunalle oli tehty varustemuutoksia ja se lennähti viimeiseltä sijalta loppusuoralla komeasti kakkoseksi. Vastaavana voittokin on taas pian haarukasssa.

2 Spanish Rose on juoksunkulun kannalta avainsemassa, sillä se on kiihdytyksen nopein. Tamma kohtaa kovempia kuin koskaan aiemmin, mutta on parantanut hurjasti viime aikoina. Kummatkin tämän kauden voitot ovat tulleet keulapaikalta suvereeniin tyyliin ja voisi kuvitella, ettei hevosella luovuta siitä ainakaan suosiolla.

8 Cavalier Brodden tuurit ovat vihdoin kääntyneet viimeisissä ja se on ottanut kaksi peräkkäistä voittoa hyvillä suorituksilla. 8-radalta riittää tässä kuitenkin mutkia ja ykkösputken jatkuminen olisi pieni yllätys, vaikka hevonen on kyllä kunnossa.

Yllättäjät: 1 Ready Press voitti Joensuussa keulasta. Nyt sen paikan puolustaminen ei onnistu, mutta nappipaikalta ruuna voi venyä tototaistoon. Ailahdellen esiintynyt 3 Uccio jaksoi Porissa kakkoseksi, vaikka joutui avaamaan peräti 07,5/500 metriä. Luokaltaan riittävä 11 Snowdon ei ole ollut viimeisissä letkeimmillään. Hyviä hevosia on liuta mainittujen ulkopuolellakin, eikä tässä kovin moni hevonen ole täysin vailla saumaa.

Pelijakauma: Orlando Point on aika selvä suosikki ongelmalliselta paikaltakin, mutta ainakin alustavasti selvästi liikaa pelattu. Cavalier Brodden peliosuus on myös korkealla ottaen huomioon kariún lähtöpaikan. Spanish Rosen ja Reverend Dredin kohdalla perjantain lukemista on nousun varaa.

Juoksunkulku: Spanish Rose on alussa yksinkertaisesti nopein. Lopullinen taktiikka on hämärän peitossa, mutta jos arvata pitää, niin voisi kuvitella, että keulasta koitetaan. Orlando Pointilla ei peruutella, mutta sillä kestää hetken päästä edes johtavan rinnalle.

IS-pelisuositus - Toto76-5

Pieni: 7, 9, 2
Suuri: 7, 9, 2

Toto76-6

Suosikki: 5-vuotispalkinnossa on vain seitsemän hevosta, mutta se saattaa olla silti Turun superviikonlopun hienoin taisto. 2 Atupem ja 1 Chief Orlando tarjosivat heinäkuussa Joensuussa aivan upean mittelön voitosta ja hevoset on aseteltu sellaisille lähtöpaikoille jälleen lauantaina, ettei kumpikaan tule taaskaan pääsemään helpolla. Atupem jyräsi Joensuussa Chief Orlando rinnalta ohi ja sillä perusteella hevosen pitää olla suosikki Turussakin. Suomen mestaruudessa Antero Tupamäen suojatti oli aivan yhtä hyvä kuin ennenkin, kun se kulki 5. ulkoa 08,4/700 ulkoradoilla, mutta siinä lähdössä siltä paikalta ja taktiikalla ei vain ollut mahdollisuuksia neljättä sijaa korkeammalle.

Haastaja: Chief Orlando on päässyt tuon Joensuun kisan jälkeen ansaitusti voiton makuun jo Suomessakin ja on vienyt Hopeadivisioonan kaksi kertaa todella vakuuttavasti keulapaikalta. Hevonen pitää johtopaikan nytkin, eikä ole siitä helppo pähkinä purtavaksi kenellekään Suomessa tällä hetkellä. Atupem on lyönyt hevosen kaksi kertaa kahdesta ja siksi on hieman outoa, että Norjasta kesällä saapunut ori on alustavasti ykkössuosikki sitä vastaan.

Yllättäjät: Tusinahevosia ei jää yllättäjän rooliinkaan. 3 Ricocone on saanut vihdoin ykkösiä tauluun, vaikka vire olisi edellyttänyt niitä jo paljon aiemmin kesällä. Voitot ovat tulleet vieläpä johtavan rinnalta ja varmaan tyyliin. Suosikkikaksikko on kuitenkin normaalisti liian kova. 6 Jugadorin taulu on täynnä ykkösiä, mutta se ei ole tietystikään kohdannut aivan näin kovia ihan viime aikoina. Upeasti kehittyneen ruunan nykyisiä rajoja ei ole helppo määrittää, mutta tältä paikalta kolmossijakin olisi jo kuin voitto. 7 Grant Boko on myös arvonnan epäonninen. Ruotsissa varsana rikastunut ruuna on noussut heikomman vuoden jälkeen taas tasolleen ja siitä tulee varma menestyjä Suomen avoimihin lähtöihin, mutta tässä 7-radalta totosijakin on tiukassa. Se kertoo aika paljon lähdön tasosta.

Pelijakauma: Chief Orlando on alustavasti aika selvä suosikki, joka on väärin. Näistä lähtökohdista suosikkikaksikko on aika tasaveroinen. Varminta on rastata molemmat, mutta jos peliprosentit kallistuvat lopulta näin kovasti Chief Orlandon puolelle, niin Atupemia ei ole väärin painottaa peleissä enemmän.

Juoksunkulku: Chief Orlando pitää johtopaikan. Atupemin kohtalona on auttamatta edetä jossain vaiheessa johtavan rinnalle. Avauskierros saattaa olla vielä rauhallinen, mutta viimeistään 600-700 metriä jäljellä kaasuhanat lyödään auki ja loppua tullaan tosi kovaa.

IS-pelisuositus - Toto76-6

Pieni: 2
Suuri: 2, 1

Toto76-7

Suosikki: Kylmäveristen PM-tittelistä nähdään Turussa varmasti upea taisto, vaikkei lähtö yhden norjalaisen myötä ole pohjimmiltaan kovin pohjoismainen. 8 Costello juoksee ensimmäisen kerran kilpaa ravikuninkaana. Rovaniemellä tuli oikeastaan hieman yllättäen kaksikin tappiota, mutta titteli ei ollut ajan puolesta suoranaisesti vaarassa missään vaiheessa. Mailin lopun haparointi oli tosin hyvin lähellä laukkaa, mutta muuten tähtiori teki sen minkä kruunu vaati. Nyt Costello palaa lähes totaalilomalta starttiin ja Ville Herttua varoittaa, että se saattaa näkyä otteissa. Tottakai hevonen on kierroksen todennäköisimpänä voittajana varmaehdokas, muttei peliosuus tällä kertaa saa ihan yli äyräiden nousta.

Haastajat: 3 Välähdyksen onnistumiset ovat olleet tänä vuonna poikkeuksellisen harvassa, mutta Rovaniemen maililla ori piti Costellon keulasta takanaan ja sai siitä sentään yhden sulan hattuunsa. Vermossa hevonen ärsyyntyi hitaasti kiihdyttäneestä lähtöautosta ja hyppäsi. Avuttomien kuvauskulmien vuoksi kelloon saa vain viimeiset 900 metriä, jotka Välähdys kulki 19,2, mutta vauhdin täytyi olla ainakin samaa koko matka lähtölaukan jälkeen. Ravilla Välähdys ampaisee johtoon ja vastaa Costellollekin taatusti pitkään.

Ruunaruhtinas 7 Polara voitti Tähtisprintterin keulapaikalta, mutta Oulussa Tähen Toivomus oli liian kova, kun ruunan juoksupaikka löytyi johtavan rinnalta. Lopussa Vaelluskin livahti ohi, eikä hevonen saa ihan täysin puhtaita papereita.

5 Hullumies on tullut ihailtavasti takaisin vielä viimeiseen rynnistykseensä ennen kilpailuoikeuden loppumista. Tähtisprintterissä ori kiri vahvasti Polara tuntumaan 18,1/600 metriä, mutta ohi ei ollut asiaa. Sähäkkä veteraani avaa Välähdyksen kantaan, josta totosijakin olisi mahdollisuuksien rajoissa.

Yllättäjät: 9 Köppinen sekosi askelissaan Vermossa johtavan rinnalta, kun vauhti kiihtyi 18-lukemiin päätöspuolikkaalle lähdettäessä. Ikinuori kaksinkertainen ravikuningas ja tämän vuoden hopeamitalisti on edelleen kunnossa ja täysi matka puoltaa mailiin verrattuna, mutta voitto yllättäisi nyt kuitenkin kovasti. 1 Tekno Jerken on rutinoitunut norjalainen, mutta viime vire ei puolla tässä seurassa kärkisijaa, kun ykkösratakaan ei suosi tasaista avaajaa.

Pelijakauma: Costellon peliosuus on vaarassa nousta hieman liian korkealle, mutta kyllä se vielä noin 70 prosentin lukemilla on hyväksyttävä varma. Välähdys on peliprosentteja selkeämmin kovin haastaja.

Juoksunkulku: Välähdys torjuu Hullumiehen, joka pudottaa sen kantaan. Polara kiertää ensin johtavan rinnalle, mutta sen ulkopuolelta Costello jyrää lopulta sille paikalle. Eiköhän lähdössä mennä tasaista kovaa matkalla ja lopussa sitten vielä vähän kovempaa.

IS-pelisuositus - Toto76-7

Pieni: 8
Suuri: 8, 3

IS-pelisuositus

Pieni
Toto76-1: 2, 4
Toto76-2: 3, 8
Toto76-3: 4
Toto76-4: 3, 8, 6, 7, 12
Toto76-5: 7, 9, 2
Toto76-6: 2
Toto76-7: 8
Hinta: 3,00 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi

Suuri
Toto76-1: 2, 4
Toto76-2: 3, 8
Toto76-3: 4, 1, 8
Toto76-4: 3, 8, 6, 7, 12, 4, 5, 2, 1, 11
Toto76-5: 7, 9, 2
Toto76-6: 2, 1
Toto76-7: 8, 3
Hinta: 72,00 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi