Ravivihjeet

Ravivihje: Toto5 Kuopio 14.9.2018

Julkaistu:

TOTO5
Kuopion Toto5 maistuu pelimielessä. Heti avauskohteesta löytyy hyvä varma.

Toto5-1

Suosikki: 3 Piskon Pouta oli viimeksi kolmas vaikka hevonen oli kisan jälkeen kipeänä ja mahdollisesti jo startin aikaan. Tamma on tämän jälkeen pitänyt taukoa. Hevonen ei valmentajan mukaan ole vaatinut startteja alle pystyäkseen hyvään suoritukseen, joten siltä voi odottaa heti hyvää panosta voiton suhteen. Tamma avaa hyvin ja saattaa päästä jopa johtopaikalle, kun 1 Marmardu ei ole alkumatkalla nopeimpia ja sillä on laukkariskikin olemassa. 2 Rillakka on puolestaan nopea lähtijä jolla on pakko ajaa selästä.

Haastajat: Marmardun otteet ailahtelevat ohjastajan mukaan laidasta laitaan. Toisena päivänä tamma on varmempi kuin toisena. Marmardu jaksaa vääntää ja oikeana päivänä se pystyy ottelemaan voitosta kuolemanpaikaltakin. Viimeksi tamma oli ohjastajan mukaan parempi kuin aikaisemmin, kun tamma lähti 40 metrin pakilta ja kiersi joukon perältä mukavasti perille. 5 Vilma Lyydia laukkasi Torniossa pahanpäiväisesti lähtöön. Ylivieskassa tamma lähti loppukurvissa kiriin 2. ulkoa, mutta laukkasi ja menetti mahdollisuutensa totomastiin. Vilma Lyydia on epävarma, mutta oleellisesti tauluaan parempi menijä.​

Yllättäjät: 4 Sirkan Samu lopetti Oulussa 3. sisältä neljänneksi mutta peri kakkossijan kun kaksi vastustajaa laukkasi maalisuoralla. 8 Villi-Anna pääsi Kuopiossa 2. sisälle, mistä tamma otti maksimit. Villi-Anna pystyy parempaan ja vastus on tällä kertaa sopivampi. Tamman kompastuskivi on kurvijuokseminen, ja hevosella ajetaankin mitä todennäköisemmin sisärataa. Viime vuoden Derby-jättiyllättäjä 7 Humiro ei ole viime aikoina menestynyt. Ori järjesteli pommin juostuaan kengittä ja jenkkikärryillä. Valmentaja sanoi miettivänsä kyseisiä virityksiä jatkossa muttei Kuopiossa. Normaalimmalla varustuksella Humiro on ollut tasaisempi. Paussia on alla ja voitto yllättäisi.

Pelijakauma: Piskon Pouta (29%) käy kakkossuosikkina aina varmaksi asti.

Juoksunkulku: Rillakka avaa keulaan, mutta haluaa selän eteensä mahdollisimman ajoissa. Piskon Pouta päässee johtopaikalle.

IS-pelisuositus - Toto5-1

Pieni: 3
Suuri: 3

Toto5-2

Suosikki: 3 Club Nord Chip eteni Lahdessa keulaan ja kesti kakkoseksi Katie Alen viedessä voiton. Viimeksi tamma matkasi 3. ulkona ja lopetti hyvin. Lähtöpaikka on poisjäännin myötä paras mahdollinen. Hevonen pääsee asiallisesti matkaan ja pystyy menestymään niin keulasta kuin selästäkin.

Haastajat: 6 Lessons In Love oli Kuopiossa kakkonen johtavan takaa. Viimeksi kuusivuotias joutui juoksemaan kuolemanpaikalla ja kesti asiallisesti. Lessons In Love on erittäin nopea avaaja, joka katsoo ensimmäiset keulat. Todennäköisimmin tammalla halutaan ajaa lopulta selästä. 4 Proud Of The Queenin kunto on hyvä, ja tällä kertaa hevonen starttaa aikaisempaa kovemmassa sarjassa. Kuopiossa 2. ulkoa voittanut tamma lopetti Seinäjoella mukavasti 3. ulkoa. Viimeksi hevonen voitti 2. sisältä. 1 Amorce Savagen luokka on hurja, mutta laukkoja tulee liikaa. Joensuussa tamma menetti pelin heti kättelyssä. Ykkösrata ei ole tasaiselle lähtijälle paras mahdollinen lähtöpaikka, ja uusi kuski yrittää päästä kykymenijällä ravia läpi.

Yllättäjät: 10 Sweet Surviver on selvästi tauluaan kyvykkäämpi menijä, joka väläytteli viime vuonna. Härmässä tamma oli tasainen 5. ulkoa. Myös 7 Celebration Hope on viime sijoituksiaan vaarallisempi. Kuopiossa tamma taivalsi 2. ulkona ja kamppaili maalisuoran alkuun asti voitosta. Viimeiset 150 metriä oli liikaa. 11 Crystal Cool lopetti Joensuussa hyvin selkäjuoksulla, muttei ollut Jyväskylässä yhtä terävä 2. sisältä. Lähtöpaikka on miinus nopealle avaajalle.

Pelijakauma: Proud Of The Queen (26%) on kerännyt liikaa peliä. Amorce Savage (10%) on alipelattu samoin kuin yllättäjäosaston Celebration Hope (1%)

Juoksunkulku: Radoilla 3,4,6 ja 7 on parhaat avaajat. Lessons In Love täräyttää keulaan ja päästää Club Nord Chipin eteensä.

IS-pelisuositus - Toto5-2

Pieni: 3
Suuri: 3, 6, 4, 1, 10, 7

Toto5-3

Suosikki: 1 Proud Leader on voittanut paljon, mikäli ruuna saa pidettyä johtopaikan hallussaan. Siitä hevonen oli ylivoimainen Härmässä. Seinäjoella ruuna puolestaan kiri ykköseksi 4. ulkoa. Yksi kova haastaja on vastassa, mutta lähtöpaikkansa turvin Proud Leaderin kuuluu olla selvähkö ykkösmerkki.

Haastaja: 8 Wheelie Awake laukkasi Oulussa lähtöön ja jäi toivottomasti. Viieiset 1900 metriä hevonen kulki mainiosti alle 13-kyytiä. Wheelie Awake avaa hyvin ja pystyy tässä tehtävässä kamppailemaan voitosta johtavan rinnaltakin.

Yllättäjät: 7 Fika oli viimeksi kipeä. Tamma palaa paussilta ja pystyy parempaan, mutta voitto olisi tässä vaiheessa yllätys, kun pari kovaa menijää on viivalla. 2 Dribbling oli Jyväskylässä 2. sisältä varma toinen. Oulussa ori ei päässyt tulemaan sujuvasti 4. sisältä ja saattoi siksi menettää pari sijaa. Dribbling pääsee hyvin matkaan. 4 Edlance lopetti Joensuussa mukavasti 4. sisältä ja 6 Driller Man Jyväskylässä samalta paikalta. Kaksikko havittelee sijoituksia kärjen tuntumassa.

Pelijakauma: Oikein pelattu.

Juoksunkulku: Proud Leader saa kiihdytyksessä haasteen, kun numerot 2,4,6,7 ja 8 lähtevät hyvin matkaan. Proud Leader pystyy pitämään johtopaikan hallussaan - etenkin, mikäli viuhkailmiö toteutuu ulkopuolella usean nopean avaajan toimesta.

IS-pelisuositus - Toto5-3

Pieni: 1, 8
Suuri: 1, 8

Toto5-4

Suosikki: 3 Uncomparable voitti keulasta sekä Lappeessa että Joensuussa. Ruuna on johtopaikalta ollut paras, ja tälläkin kertaa se tähtää piikkiin. Tehtävä on selvästi kovempi kuin aikaisemmin eikä johtopaikallekaan pääseminen ole varmaa, kun 1 Gollumilla ajetaan ennakkotiedon mukaan kengittä. Suhtaudumme Uncomparableen ainakin pienellä varauksella.

Haastajat: 11 Honorary Consul kilpailee upeassa vireessä ja nousee 11-radaltakin kakkossuosikiksi. Vermossa ruuna kiersi kolmannella toisena muuan Cash No Limitin perässä eikä voinut tälle mitään. Viimeksi sama nimi oli vastassa. Honorary Consul teki upean juoksun 5. ulkoa ja kulki kirilenkin 12,9-kyydillä. Cash No Limit oli tällä kertaa SE-vauhdissa eli huonolle hevoselle ruuna ei ole kahdessa edellisessä kisassaan hävinnyt. Honorary Consul on vahva menijä, jolla saatetaan ajaa eteenpäin mikäli matkavauhti rauhoittuu. Gollum on kengittä kuin eri hevonen. Lisäksi jos ruuna pääsee keulaan, pystyy se lyömään koviakin nimiä. Povaame Gollumille tällä kertaa keulajuoksua, mistä ruuna pystyy pinkomaan hyvällä kelillä 14-ajan, ehkä jopa alle. 9 Gresille Boko lopetti Kuopiossa 2. sisältä kakkoseksi ja Lahdessa tamma kiersi 7. ulkoa upeasti ykköseksi. Kunto on enemmän kuin plusmerkkinen. 6 Harmimatic Tinker teki toissa kerralla hyvän juoksun keulasta.Ruuna eteni viimeksi hyvän näköisenä 3. ulkoa johtavan rinnalle viimeisellä takasuoralla mutta tukehtui hieman ja menetti vauhtiaan. Tähän kisaan hevoselle tehdään varustemuutos ettei sama toteutuisi. Harmimatic Tinker on monipuolinen kilpailija, joka on saanut muutaman startin alle pitkän tauon jälkeen. Sitä ei voi aliarvioida, sillä ruuna osaa voittaa lähtöjä.

Yllättäjät: 10 Global Treasure oli tasapaksu niin Ylivieksassa kuin Teivossakin, mutta Kaustisella oli eri ääni kellossa, kun hevonen pinkoi 2. sisältä ykköseksi. 7 L'amour Du Gull oli Kajaanissa kakkonen 2. sisältä. Joensuussa tamma sai samalta paikalta liian myöhään tilaa voittoa ajatellen. 8 Game Of Live palaa paussilta ja voitto olisi kasiradalta yllätys, kun lähtö on erittäin kovatasoinen. 2 Whitney Love on tauluaan kyvykkäämpi ja tähtää kärjen tuntumaan.

Pelijakauma: Uncomparable (38%) on rajusti ylipelattu ja jää ulos peleistä. Gollum (6%) ja Harmimatic Tinker (3%) ovat kerta kaikkiaan loistomerkkejä.

Juoksunkulku: Gollum torjunee kiihdytyksessä Uncomparablen ja juoksee keulassa. Harmimatic Tinker tai L'amour Du Gull kiertää kupeelle.

IS-pelisuositus - Toto5-4

Pieni: 11, 1, 9, 6
Suuri: 11, 1, 9, 6

Toto5-5

Suosikki: Päätöskohde on niin tasainen, että jokaisella osallistujalla on mahdollisuus voittoon. 1 T.J. Jakari pyrkii johtopaikalle, mistä ori hallitsi kahta edellistä kisaansa. Eturivissä on tukku tasaisia avaajia eli T.J. Jakari saattaa hyvinkin päästä piikkiin.

Haastajat: 5 Sisu-Syke voitti Mikkelissä 2. ulkoa, kun Bohotti laukkasi maalisuoralla voittotaistosta. Jyväskylässä ori pääsi 2. sisälle ja lopetti tilaa saatuaan varmasti kakkoseksi. Kunto on hyvä ja Sisu-Syke on pelihevosia. 7 Eurovaltikka ailahteli aikaisemmin paljon enemmän kuin nykyään. Harri Kotilainen on saanut ruunaan hyvän menon päälle, mistä osoituksena Härmän voitto 2. ulkoa. Vermossa ruunan selät olisivat voineet vetää paremminkin, kun hevonen jäi 2. ulkoa turhan kauas voittoa ajatellen. Vapaata löydettyään Eurovaltikka tykitti mukavasti loppua. 10 Loikkar voitti Teivossa johtavan rinnalta. Lähtöpaikka on tällä kertaa haastava, kun hevonen on tehnyt hyviä juoksuja vapaalta radalta.

Yllättäjät: 2 Malkkin on hyväluokkainen menijä joka palaa tauolta. Valmentajan mukaan se pystyy heti alle 30-tulokseen. 12 Valtori on voitokas menijä, jolla on edellisen tavoin paussia alla. Tehtävä ei ole mahdoton ja lähtöpaikkakin parani pykälällä, joten Valtoria ei kannata unohtaa. 9 Willen Vappu sai Vermossa hyvän juoksun johtavan takana ja otti hopeaa. 6 Eka-Inka teki Mikkelissä rehdin kirin 6. ulkoa eikä esityksessä ollut viimeksikään vikaa, kun tamma joutui juoksemaan johtavan rinnalla. 8 Suvilei on epävarma mutta vauhdikas tapaus. Rovaniemellä tamma lopetti 2. ulkoa totoon.

Pelijakauma: Eurovaltikka (18%) on kuumimmista pelihevosita paras merkki. Yllättäjäosastolta Malkkin (4%) ja Valtori (3%) ovat alipelattuja.

Juoksunkulku: T.J. Jakari, Sisu-Syke ja Eurovaltikka avaavat reippaimmin. T.J. Jakari tai Eurovaltikka juoksee keulassa.

IS-pelisuositus - Toto5-5

Pieni: 1, 5, 7, 10, 2, 12, 9, 6, 8, 3, 4
Suuri: 1, 5, 7, 10, 2, 12, 9, 6, 8, 3, 4

IS-pelisuositus

Pieni
Toto5-1: 3
Toto5-2: 3
Toto5-3: 1, 8
Toto5-4: 11, 1, 9, 6
Toto5-5: 1, 5, 7, 10, 2, 12, 9, 6, 8, 3, 4
Hinta: 8,80 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi

Suuri
Toto5-1: 3
Toto5-2: 3, 6, 4, 1, 10, 7
Toto5-3: 1, 8
Toto5-4: 11, 1, 9, 6
Toto5-5: 1, 5, 7, 10, 2, 12, 9, 6, 8, 3, 4
Hinta: 52,80 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi