Ravivihjeet

Ravivihje: Toto5 Jokimaa 13.9.2018

Julkaistu:

TOTO5
Withma on Toto5-pelin luottohevonen Jokimaalla.

Toto5-1

Suosikki: 3 Withma laukkasi Tammavaltikassa heti alkuun ja on pitänyt sen jälkeen pienen paussin. Ennen Forssaa tamma hangoitteli ihan mukavasti Ranch Kellyä vastaan, vaikka joutui Oliwer Hipin kanssa kinastellessa avaamaan 08-vauhtia. Nyt Withma voisi päästä jopa keulaan, josta se varsinkin olisi lähellä voittoa.

Haastajat: 6 Fire Sprucen kausi on ollut pettymys, vaikkei sen ansioilla olekaan tarjolla kovin helppoja lähtöjä. Viime aikoina on kuitenkin nähty valoa tunnelin päässä ja esimerkiksi viimeksi tamma kiri Hopeassa hänniltä huomattavan terävästi.

8 Sylvie de Vie kuuluu hevosena samaan kastiin edellisen kanssa, mutta sen kuntokäyrä osoittaa hieman alaviistoon. Jokimaalla kiri ei irronnut kummoisasti 2. ulkoa.

Yllättäjät: 1 In Ice Princess hyötyy nopeana hevosena lähtöpaikastaan, kun taas 9 Gisela Luxilla asemat ovat hieman vastaan. 7 Ice Wine omaa potentiaalia nousta kovimpiin tammalähtöihin, mutta nyt 6-vuotias palaa tauolta aika maltillisin odotuksin. 2 Arctic Passion on marinoitu kovissa lähdöissä, mutta edellisestä huippuesityksestä on rutkasti aikaa.

Pelijakauma: Withman aamun peliosuudessa on selkeä nousunvara, mutta se varmasti nouseekin. Aika monen muun osalta pinnojen pitäisi olla aavistus laskusuunnassa.

Juoksunkulku: Eturivissä on useampi hyvä avaaja ja keulapaikan kohtalo riippuu siitäkin, että kuka kuski haluaa olla aktiivisin. Voisi luulla, että Withma etenee lopulta keulaan, kunhan se saa torjuttua vain pahimman haastajansa Fire Sprucen alussa niin kuin sen pitäisi pystyä.

IS-pelisuositus - Toto5-1

Pieni: 3
Suuri: 3

Toto5-2

Suosikki: 7 BWT Crusaderille jäi viimeksi jossiteltavaa Derby-karsinnassa ja ruunaa pelataan tavallisessa rahasarjassa nyt luonnollisesti paljon. Kuntonsa puolesta se ansaitseekin huomiota, muttei tehtävä ole silti maililla yksinkertainen 7-radalta. 4-vuotias pääsee toki reippaasti matkaan, mutta se osaa ailahdellakin. Suosikki, mutta alustava lähes 60 prosentin peliosuus on hurja.

Haastajat: 3 Wargame punnersi viimeksi rehdisti kovan Sultan Journeyn rinnalta. Nyt ruunalla on pieni sauma keulaan ja se vaikeuttaisi ainakin suosikin tehtävää melkoisesti.

Takarivi haittaa selvästi 10 Step Noblea, mutta kunto on ok. Ruuna sai viimeksi myöhään tilaa ja lopetti asiallisesti.

Yllättäjät: Kiinnostavimmat merkit löytyvät yllättäjistä. 5 Ghiotti on paljon tauluaan pystyvämpi tapaus, mutta on toki pieni kysymysmerkki, että onko maili kaikkein paras matka sille. 4 Sara Journeylla on riittänyt epäonnea viime aikoina ja se on ollut usein pussissa. Yleisesti tamma on näyttänyt siltä, että se voi olla valmis yllättämään hetkenä minä hyvänsä, kun juoksu natsaa. 9 Elaiza Camto on esiintynyt Suomessa hieman tasaisesti vielä, mutta nyt riisutaan kenkiä ja lisätään vetolaput. 1 Argentuil ja 2 Cruise Line voivat venyä hyviltä paikoiltaan tototaistoon, mutta voitto olisi yllätys.

Pelijakauma: BWT Crusader on selkeä suosikki, mutta aamun lukemat ovat jo jonkin verran yliampuvat. Yllättäjistä kiehtovat selkeimmin Ghiotti ja Sara Journey.

Juoksunkulku: Wargame avasi Turussa sen verran lujaa, että vastaavalla kiihdytyksellä se saattaisi pystyä torjumaan suosikin, siis mikäli ohjastaja niin haluaa. Alku mennään joka tapauksessa kovaa ja tuskin vauhti maililla ihan kävelyksi laskee missään vaiheessa.

IS-pelisuositus - Toto5-2

Pieni: 7, 3, 10, 5, 4, 9
Suuri: 7, 3, 10, 5, 4, 9

Toto5-3

Suosikki: 6 Villikuuma hurmasi Vermossa keulasta ja ansaitsee sen myötä nyt suosikkiaseman. Tamma ei kuitenkaan ole täysin suoritusvarma, eikä siitä voi mennä takaamaan, että esitys on tälläkin kertaa Vermon tasoa. Hevonen lähtee tosi lujaa, mutta keulaan ei silti välttämättä ole asiaa, kun sisäradalta ampaisee matkaan 1 Villikamu.

Haastajat: Villikamun orastava voittoputki katkesi Kuopiossa, kun se laukkasi alkumatkalla. Esitys ei kyllä hypyn jälkeenkään ollut millään muotoa vakuuttava ja hevosta on pidettävä nyt pienenä arvoituksena. Nopeutta ja kykyjä hevoselta kyllä löytyy tarpeeksi suosikin lyömiseen.

3 Mikori lähtee myös lujaa ja on löytänyt uuden kevään, kun on saanut startteja pitkän sairastauon jäljiltä. Seinäjoella ruuna oli oikein positiivinen kakkonen, kun edelle ehti vain kova Mysteerio ja sekin niukasti.

Yllättäjät: 10 Kleopatralla on vauhtia, mutta hevosta on vaivannut lievä tasaisuus lopussa jo jonkin aikaa. Silloin on vaikea voittaa, mutta hyvä sijoitus ei yllätä nytkään. 7 Poikolan Neito ei riittänyt Vermon Nousijadivarissa 2. ulkoa, mutta vastus ei ole nyt ehkä ihan yhtä kovaa. Lähtöpaikka vaikeuttaa kuitenkin merkittävästi. 8 Runoneito on löytänyt hienon vireen, mutta vastus kovenee aika lailla edellisistä ja 8-rata on tasaiselle avaajalla extraongelma. 5 Rankkari on myös tasaisen varmassa iskussa. 9 Vempun Valtti oli viimeksi pussissa, mutta takarivi on iso miinus, kun parhaat juoksut ovat keulapaikalta.

Pelijakauma: Villikuuma ja Villikamu voisivat erottua aamun jakaumaa enemmän, vaikka toinen osaa ailahdella ja toinen oli viimeksi rehellisen heikko. Kaksikon pinnat varmaan nousevatkin kyllä päivän mittaan.

Juoksunkulku: Kaikki avainhevoset (1,3,6) avaavat reippaasti ja alussa mennään jonkin matkaa aika haipakkaa. Villikamua ei ole helppo ohittaa alussa, mutta toisaalta Villikuumakin on ottanut parissa startissa ihan heittämällä keulan ja ulkoa voi olla parempi kiihdyttää kuin ykköseltä. Jompikumpi Villi kuitenkin johtaa ja toinen seuraa.

IS-pelisuositus - Toto5-3

Pieni: 6, 1, 3
Suuri: 6, 1, 3

Toto5-4

Suosikki: Neljäs Toto5-kohde on upeatasoinen ja siihen voisi aivan hyvin lyödä vaikkapa Toto76-lähdön leiman, ellei jopa finaali-sellaisen. 6 Exuberance oli Derby-päivänä loistava, kun se tulitti 5. ulkoa neljättä pitkin 09,5/600 metriä ja otti varman voiton. Lähtopaikka ei ole kuitenkaan torstaina ongelmaton ja kun vastuskin kovenee oikeastaan aika merkittävästi edellisestä, niin alustava peliosuus on jo aika selvästikin ylimitoitettu, vaikka hevonen suosikiksi kelpaakin.

Haastajat: 7 Jamie Hyneman joutui spurttaamaan viimeksi alussa pariinkin kertaa, mutta voitti silti kovan lähdön oikein varmasti. 7-radalta juoksusta ei tietystikään tule helppoa, mutta kunto riittää ykköseksi.

2 Axel Foley kiehtoo pelillisesti kovasti, sillä lähtöpaikka on monesta muusta pelihevosesta poiketen oikeastaan täydellinen. Vermossa ruuna oli keulasta hyvä kakkonen ja hävisi vain aivan huippukuntoon virinneellä Ricoconelle.

11 One Break Broline on ollut kaksi kertaa Pronssissa vakuuttava, mutta nyt lähes mahdottomissa asemissa voittoa ajatellen. Hevosen viime aikojen parhaat esitykset ovat vapaalta radalta, joten prikka 11 on siksikin kurja paikka.

Yllättäjät: 1 Kalle Kalas tyytyi viimeksi Axel Foleyn selkään ja tuli loppua siinä missä sekin. Ykköseltä äärimmäisen nopea ruuna pitää aluksi johtopaikan, mutta Juha Utala kaavailee edelleen selkäjuoksua. Sopivilla tiloilla voittokaan ei ole mahdoton ja hevonen välttyy tässä ainakin lisämetreiltä matkalla. 10 EL Dirtyman laukkasi Teivossa hieman kinkkisessä paikassa viimeisessä kaarteessa, mutta oli kuskin käteen muuten jo sinnepäin kuin luokka edellyttää. Huippuruunaa ei kannata sivuuttaa nyt, kun peliosuus on maltillinen. 9 Lindy Poppins, 4 Nitro Diablo, 5 Past Or Flash ja 8 Zo Zo Hoss ovat nekin menestyneet tällä tasolla, mutta kunkin vire on vielä hieman kyseenalainen, kun alla on taukoa tai yksi startti tauon jälkeen.

Pelijakauma: Exuberance on liikaa pelattu suosikki kivikovassa lähdössä. One Break Broline ei takaa juurikaan kiinnosta. Axel Foley on paras merkki ja moni muukin tosi hyvä hevonen pienillä pinnoilla.

Juoksunkulku: Kalle Kalas pitää aluksi johtopaikan, mutta huolii selän eteensä. Ensimmäinen kysyjä saattaa olla joko Axel Foley, Exuberance tai jopa Jamie Hyneman. Alku on railakas ja levoton. Tasokkaassa lähdössä saatetaan lopulta ajaa koko matka kovaa.

IS-pelisuositus - Toto5-4

Pieni: 2
Suuri: 6, 7, 2, 1, 10

Toto5-5

Suosikki: 10 Radiance Brolinen edellisestä voitosta alkaa olla aikaa, mutta hyviä esityksiä on useampi putkeen. Viimeksi tamma nousi valmentajansa ajamana hänniltä vielä tototaistoon, kun oli ensin menettänyt rutkasti asemiaan alun laukassa.

Haastajat: 5 Denny Crane on ollut läpi uransa hieman laiska lopussa, mutta viimeksi hevonen oli jotain ihan muuta, kun se tulitti sisäratajuoksun jälkeen päätöspuolikkaan 09-pintaan. Yksi juoksu ei tietysti tee vielä kesää, mutta jotain hämmentävää viime esitys oli ja vastaavana ruuna on varmasti kärkitaistossa.

1 Turmalin on paremmassa iskussa, kuin taulu näyttää, mutta juoksunkuluissa ei tahdo käydä flaksi, kun tasainen kiihtyvyys vaikeuttaa usein. Viimeksi tamma jäi pussiin, joka on riski nytkin ykkösradalta ja toissa kerralla se juuttui koko matkan ajaksi kolmannelle.

Yllättäjät: 11 Benobi Zet on mielenkiintoinen tulokas Suomeen ja valmentajan kommentit ovat oikein positiiviset. Hevonen on ennen kaikkea vahva, joten paikka ei vie kaikkia toiveita. 8 Rim Bay Kickapoo, 7 Hijack'em ja 14 Arnold Halm ovat mitelleet kovissa lähdöissä, eikä esityksissä ole ollut moitteen sijaa, vaikka sijoitukset ovat olleet ynnä muuta -osastoa. 13 Tiger Shark on ollut useaan otteeseen pussissa, mutta voittaminen on toki haastava työsarka kolmannesta rivistä edelleen.

Pelijakauma: Ei ihmeitä. Tasainen lähtö.

Juoksunkulku: Guggenheim avaa aluksi johtoon, mutta eiköhän sille kelpaa selkä eteen, jolloin todennäköisin vaihtoehto on Denny Crane.

IS-pelisuositus - Toto5-5

Pieni: 10, 5, 1
Suuri: 10, 5, 1, 8

IS-pelisuositus

Pieni
Toto5-1: 3
Toto5-2: 7, 3, 10, 5, 4, 9
Toto5-3: 6, 1, 3
Toto5-4: 2
Toto5-5: 10, 5, 1
Hinta: 5,40 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi

Suuri
Toto5-1: 3
Toto5-2: 7, 3, 10, 5, 4, 9
Toto5-3: 6, 1, 3
Toto5-4: 6, 7, 2, 1, 10
Toto5-5: 10, 5, 1, 8
Hinta: 36,00 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi