Ravivihjeet

Ravivihje: Toto5 Teivo 11.9.2018

Julkaistu:

TOTO5
Teivon Toto5-varma löytyy illan päälähdöstä, 6000 euron Suomenhevosten Missikisasta.

Toto5-1

Suosikki: 4 BWT Bayern on tehnyt Marjo Lindströmin käsistä pääsääntoisesti vain hyviä esityksiä, vaikka tulosrivi on hieman ailahteleva. Viimeksi ruuna oli tätä kovemmassa seurassa pikkutauolta kelpo kuudes, kun sille jäi passiivisen taktiikan jäljiltä hieman voimiakin varastoon. Nyt ajetaan varmasti aktiivisemmin.

Haastajat: 7 Yank Matchin loppukesä on ollut katkonainen ja nytkin on alla poisjäänti. Viime kertaa lukuun ottamatta ori on silti ollut myös koko ajan hyvä. Paikka on hieman ulkona, mutta 5-vuotias osaa tarvittaessa avata kovaa ja voisi päästä täältäkin asemiin.

8 Better Boss saattaa olla jopa lähdön kyky-ykkönen, mutta sairastelut ovat vieneet terää kesän esityksistä. Vermossa esitys oli kovassa seurassa ihan ok, vaikkakaan ei vieläkään parasta Better Bossia. Ruuna on varmasti tuloillaan, mutta paikka vaikeuttaa paljon.

3 Black Maya oli PowerParkissa asiallinen kakkonen keulasta, mutta kausi on muuten ollut lievä pettymys. Viime kerrasta pitäisi vieläkin hieman parantaa, jos voittoa ajatellaan, mutta kärkipäähän pitäisi olla mahdollisuuksia nykytasollakin.

Yllättäjät: 12 Westcoast Huey ja 11 Ingrosso ovat tottuneet pärjäämään säännöllisesti, mutta nämä lähtöpaikat ovat molemmille aikamoista myrkkyä.

Pelijakauma: Kaksikko BWT Bayern-Yank Match voisi olla enemmänkin pelattu ja niiden peliosuus varmaan nouseekin. Black Maya ei innosta, kun taas Better Boss on alustavaa peliosuuttaan parempi hevonen, mutta hankalalla paikalla. Elzevier Llyodin aamun päälle 10 pinnaa on täysi mysteeri, joka varmasti kuihtuu.

Juoksunkulku: Pelihevoset erottuvat jo kiihdytyksessä. Black Maya saattaisi pystyä alussa torjumaan BWT Bayernin ja Yank Matchin, muttei se mikään ihme olisi, vaikka sille kelpaisi lopulta jomman kumman selkäkin. Matkavauhti rauhoittuu aika maltilliseksi, kunhan paikat ovat alun mittelössä löytyneet.

IS-pelisuositus - Toto5-1

Pieni: 4, 7
Suuri: 4, 7, 8

Toto5-2

Suosikki: Alustavien pinnojen perusteella kiehtovin varmaehdokas löytyy Suomenhevosten Missikisasta, jossa taistellaan peräti 6000 eurosta. 9 Tupla-Siro on jakaumassa aamulla vasta kolmantena, vaikka se on vihjaajan rankingissä jopa lähdön selkeä ykköshevonen. Tamma oli Savonlinnassa aivan sekaisin ja kävi kuumana kuin hellankoukku, mutta valmentajan mukaan sitä on saatu sen jälkeen rauhoitettua muuttamalla harjoittelua maltillisempaan suuntaan. Mikkelissä hevonen tappeli hienosti ikäluokan kärkipäähän kuuluvan Vixelin kanssa ja olisi mennyt ilman loppukaarteen laukkaa ainakin 28-tuloksen.

Haastajat: 8 Wassi pilasi OEX-finaalinsa alun laukkaan, mutta on muuten esiintynyt varmasti ja tahdikkaasti. Tamma oli muun muassa Pikkupelimannissa kelpo neljäs ja se on hyvä näyttö se.

7 Fanix on hieman outo alustava suosikki, sillä sen näytöt ovat vielä muita avainhevosia laimeammat. Lupaava 4-vuotias tässäkin on tosin kyseessä. Porin voitto olisi kylläkin muuttunut kakkoseksi ilman kaverin maalilaukkaa. Näiden nuorien kehityksessä voi tosin tapahtua isojakin hyppäyksiä pienessä ajassa, eikä Fanixiakaan siksi tässä mitenkään suolata, vaikka se ei suosikiksi kelpaakaan.

Yllättäjät: Muille on aiempien esitysten perusteella luvassa hankaluuksia ainakin voiton suhteen. 4 Nevan Neito voitti Jyväskylässä varmasti vielä laukankin jälkeen ja kulki 32,5/2000 metriä. Tamma on tosin palannut sen startin jälkeen Teemu Okkolinilta kotitreeniin.

Pelijakauma: Tupla-Siron kuuluisi olla suosikki ja siinä on ajatusta varmaksi, elleivät nyt pinnat nouse ihan älyttömästi päivän mittaan.

Juoksunkulku: Harjan Halla starttaa yksin paalulta ja johtaa ainakin jonkin aikaa. Tupla-Sirolla ja Wassilla on kyytiä niin paljon, että ne ilmestyvät jo ensimmäisellä takasuoralla kärkikahinoihin ja toinen niistä johtaa lopulta joukkoa.

IS-pelisuositus - Toto5-2

Pieni: 9
Suuri: 9

Toto5-3

Suosikki: 1 Olympic Blue Chip on kiistatta kolmannen Toto5-kohteen paras hevonen, mutta ykkösradalta tehtävä ei ole ihan ongelmaton. Ruuna on käynyt toisinaan tosi lämpöisenä ja ykkösradalta starttiin satsaaminen voi tuoda lieveilmiöitä. Parissa viimeisessä hevosella on otettu huonoilta paikoilta alku rauhassa ja se on palkinnut sen tavan hyvillä kireillä, mutta nyt on luultavasti pakko ladata alkuun, jolloin tahti voi olla liian tuimaa tähänkin seuraan. Joka tapauksessa selvä suosikki, mutta hurja prosenttikasa tekee varmistamisesta kiehtovan vaihtoehdon.

Yllättäjät: Mieluisat varmistusmerkit ovatkin sitten kuitenkin kiven alla. 5 Geremi Boko on nopea, mutta saisi taistella lopussa hieman innokkaammin. Sitä asiaa ajatelleen Teivainen on uutena kuskina mielenkiintoinen muutos. 4 Wall Street Comery on varma suorittaja, muttei tämäkään ruuna mikään leijona ole lopussa. 3 Basswood Grove on viime starttien perusteella selvässsä nousussa, mutta voitot ovat sen statistiikassa yleisesti harvassa. Laajempaan revitykseen kelpaavat 6 Miss Senorita ja 9 Angelico. Jälkimmäinen otti Turussa voiton rehdillä kirillä. 12 Yeezuz ja 11 Like Fatal Love olisivat voineet olla lappukamaa paremmilta paikoilta kuntonsa puolesta, mutta näiltä paikoilta voittaminen vaatisi erikoisia tapahtumia.

Pelijakauma: Suosikki on kyvyiltään ehdottomasti peliosuutensa arvoinen tapaus, mutta ei hevosena vielä ihan ongelmaton ja ykkösradalta lähes 70 prosenttia on aivan liikaa.

Juoksunkulku: Olympic Blue Chip pitää helposti keulapaikan, jos sillä uskalletaan satsata täysillä. Geremi Boko on myös äärimmäisen nopea alussa. Sille toki kelpaa suosikin selkä, vaikka se pääsisikin alussa ohi. Olympic Blue Chipin kuumentumisvaaran vuoksi on toki mahdollista, ettei Forss satsaakaan starttiin, vaan ajaa suosiolla riskillä selkäjuoksun.

IS-pelisuositus - Toto5-3

Pieni: 1, 5
Suuri: 1, 5, 4, 3, 6, 9

Toto5-4

Suosikki: 6 Freelancer oli viimeksi hieman tasapaksu, mutta se ei saanut periaatteellisella tasolla yllättää, kun hevonen ei päässyt takarivistä luonnollisestikaan mielipaikalleen johtoon. Nyt keulaan on jälleen hyvä sauma, vaikka 4 Badass lähtee myös välillä tosi lujaa ja sen jälkeen voittokantaan paluu on hyvin lähellä.

Haastajat: Jo mainittu Badass kiehtoo kuitenkin varmistukseksi saakka. Nopea ruuna oli Torniossa vaisu aloittaessaan uudelta valmentajalta. Toki Atupemin, Eva I.H:n ja Hediodin puristuksessa ei olisi kuulunutkaan riittää, mutta perässä olisi pitänyt pysyä paremmin. Ailahteleva hevonen voisi kuitenkin omalla huippusuorituksellaan pysäyttää suosikin jo ensimetreistä lähtien.

10 Sunbeam tukehtui viimeksi kiinniottoon ja sen startin saa unohtaa. Luokka riittää, mutta takarivi on iso miinus. Yleisesti ruuna on paljon viime sijoituksiaan parempi, varsinkin tähän seuraan.

Yllättäjät: 8 Moonlight Storm on ollut kesän suunnitellusti tauolla. Ruuna on yleensä ollut tauoiltansa heti vähintäänkin asiallinen, mutta kasirata tuo melkoisen murheen. 7 Mirazilla on alla positiiviset kirit, muttei senkään juoksu kovin helpolla luonaa näin ulkoa. 11 Ghost Boy on miltei elämänsä vireessä, mutta parhaimmillaan kärjen lähimaastosta lyhyellä kirillä.

Pelijakauma: Suosikki ja lähtö yleensäkin on koko lailla oikein pelattu ja silloin Freelancer voisi toki olla varmakin, mutta nostetaan sille kaveriksi muutama hevonen, kun toisaalla on oikein edullinen varma.

Juoksunkulku: Badass voisi hangoitella suosikkia vastaan alussa, mutta voi olla, että sen selkä kelpaa kuitenkin, kun alla on vaisu suoritus. Pidetään todennäköisenä, että Freelancer on lopulta keula, vaikkei heti pääsisikään haastajan ohitse. Matkavauhti on luultavasti hyvin rauhallista, sillä johtavan rinnalle ei ole tunkua. Tietysti sillä ajatuksella, että suosikin selkä kelpaa Badassille.

IS-pelisuositus - Toto5-4

Pieni: 6, 4
Suuri: 6, 4, 10, 8

Toto5-5

Suosikki: 6 Oilsheik on voittanut lyhyen ajan sisällä kolme kertaa ja kehittynyt hienosti, kun laukat ovat unohtuneet rutiinin karttuessa. Sarjat nousevat ja tehtävät kovenevat, mutta vauhtikestävällä hevosellakin on vielä varaa parantaa. Pari poisjääntiäkin auttaa näennäisesti ilkeään lähtöpaikkaan. Suosikki, muttei aiempaan tasokkaammassa lähdössä varma.

Haastajat: 11 Wingman esiintyi lupaavasti heti keväällä, mutta kesä meni sivu suun ongelmien vuoksi. Kesällä ruunatulla hevosella on taatusti luokkaa tähän seuraan, mutta valmentaja aikoo ajaa tauolta ja huonolta paikalta nätin startin, joka nyt väkisinkin laskee voitto-odotuksia.

9 Prodigy Shark on ollut taukonsa jälkeen aiempaa tasapainoisempi ja napannut kaksi totosijaa hyvillä kireillä.

10 Tessa Frontline yllätti viimeksi Teivossa ja voi edelleen jatkaa menestyskannassa, jos juoksu onnistuu takarivistä.

Yllättäjät: Isto Kuisma tuo Suomessa debytoivan 12 Ellie C:n ihan positiivisin mielin starttiin, mutta hevonen on tietysti uudessa maassa arvoitus. 7 Nelson Avenger oli positiivinen viimeksi ja hävisi vain kovalle Sahara Sandstormille. 4 Callela Kassius työskentelee tasaisen varmasti ja pystyy nytkin kärkitaistoon. 1 Like It Or Not ja 2 Helga Huffelpuff ovat tauoiltansa arvoituksia, mutta ainakin lähtöpaikat ovat mainiot. 8 Salty Fairytale on myös uransa parhaassa iskussa ja Toto5-päätöskohteen voi kyllä periaatteessa voittaa kuka vaan.

Pelijakauma: Tasaisessa lähdössä pelijakaumakin saisi olla alustavaa tasaisempi.

Juoksunkulku: Eturivissä ei ole erityisiä raketteja. Like It Or Not pystyisi avaamaan kovaa, mutta saattaa jäädä painamaan ja sitä tuskin tauolta halutaan. Callela Kassius on todennäköisin ensimmäinen keula, mutta eiköhän suosikillakin ajeta aktiivisesti eteenpäin kyselemään johtopaikkaa.

IS-pelisuositus - Toto5-5

Pieni: 6, 11, 9, 10
Suuri: 6, 11, 9, 10, 4, 7, 1, 2, 12, 8

IS-pelisuositus

Pieni
Toto5-1: 4, 7
Toto5-2: 9
Toto5-3: 1, 5
Toto5-4: 6, 4
Toto5-5: 6, 11, 9, 10
Hinta: 3,20 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi

Suuri
Toto5-1: 4, 7, 8
Toto5-2: 9
Toto5-3: 1, 5, 4, 3, 6, 9
Toto5-4: 6, 4, 10, 8
Toto5-5: 6, 11, 9, 10, 4, 7, 1, 2, 12, 8
Hinta: 72,00 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi