Ravivihjeet

Ravivihje: Toto5 Lappeenranta 10.9.2018

Julkaistu:

TOTO5
Lappeenrannassa karsitaan Villinmiehen Tammakilvan karasintaan. Toto5-rivien varmana toimii Derbyn pronssimitalisti Gloria Web.

Toto5-1

Suosikki: 3 Vie de Dream hakee kolmatta peräkkäistä ykkössijaa. Jyväskylässä ruuna juoksi keulassa ja voitti lopulta varmasti. Kuopiossa ruuna nousi viimeisellä takasuoralla 3. sisältä 2. ulos ja kiri helppoon voittoon. Viisivuotias avaa auton takaa hyvin ja pystyy menestymään niin keulasta kuin selästäkin.

Haastajat: 4 Capehill's Cadeau palasi Vermossa asiallisessa iskussa paussilta ja taisteli 3. sisältä kolmanneksi. Ori sai startin alle ja saattaa parantaa sen ansiosta. Capehill's Cadeau avaa mukavasti ja on mukana kärkikamppailussa. 1 The Dude ei riittänyt viimeksi 3. ulkoa Derby-karsinnassa vaan jäi yhdeksänneksi, kun selät eivät edessä vetäneet. Tätä ennen ruuna lopetti 4. sisältä mukavasti rahoille. Lähtöpaikka on kaksijakoinen, kun nelivuotias ei ole nopea avaaja.

Yllättäjät: 10 Daniel Roff voitti Lahdessa varmaan tyyliin keulasta, mistä ruuna on ollut selvästi paras. Takarivin lähtöpaikka on sille selvä miinustekijä. 12 Club Nord Chip prässäsi Lahdessa itsensä keulaan, mistä hevonen kamppaili kakkoseksi Katie Alen jälkeen. Poisjäännin myötä lähtöpaikka parani pykälällä. 5 Oh My God S avaa auton takaa reippaasti. Ruuna pystyy oikeana päivänään kamppailemaan kärkisijoista. 7 Gossip's Hero pääsi viimeksi johtavan kantaan, mistä ruuna otti maksimit. Gossip's Herolta vaaditaan jonkin verran viime kisaa enemmän, että voitto on mahdollinen. Tulosriviään vaarallisempi 2 Johnny Flame, startin alle saanut 9 Edward Sisu ja heikolta lähtöpaikalta starttaava 8 Västerbo Locksmith tulevat seuraavina.

Pelijakauma: Vie de Dreamin (25%) kuuluisi olla suosikki ennen Capehill's Cadeauta (26%). Oh My God S (2%) on liian unohdettu. Myös Club Nord Chip (5%) on alipelattu.

Juoksunkulku: Radoilta 2,3,4 ja 5 avataan reippaimmin matkaan. Oh My God S saattaa katsoa ensimmäiset keulat, mutta Vie de Dream juossee lopulta piikkipaikalla.

IS-pelisuositus - Toto5-1

Pieni: 3, 1
Suuri: 3, 1, 12, 5

Toto5-2

Suosikki: Ensimmäinen Villinmiehen Tammakilvan karsinta näyttää 2 Willow Priden heiniltä. Tamma avaa kovaa ja saanee matkalla vetää maltillista tahtia, minkä jälkeen siltä pitää odottaa voittoa. Toissa kerralla Derby-karsinnassa tamma taisteli 2. sisältä viimeiseen asti finaalipaikasta mutta jäi kolmanneksi. Viimeksi tamma nousi 4. ulkoa rehdisti kakkoseksi.

Haastajat/yllättäjät: 3 Exploding Belle pääsi viimeksi keulaan ja kamppaili mainiosti kakkoseksi eikä hävinnyt voittoakaan paljoa. 1 May Rose kiersi Vermossa 6. ulkoa sijoitustaan paremmin. Tamman pitäisi olla valmentajan mukaan terävämpi tähän kisaan, kun sitä on päästy viimeistelemään paremmin. Lähtöpaikka ei ole etu tasaiselle avaajalle. 8 Grainfield Adele painoi Lahdessa turhan paljon ohjille keulapaikalla ja taipui kolmanneksi. Starttiväli on tällä kertaa lyhyempi, mikä on plussaa. Lähtöpaikka on kehno, mutta hyvä avaaja voi päästä yllättävän hyviin asemiin. 10 Hard To Trick tsemppasi Jyväskylässä hyvätasoisessa lähdössä kakkoseksi 2. sisältä. Viimeksi tamma voitti helpon lähdön keulasta. Takarivin lähtöpaikka on miinus, kun nelivuotias pystyisi avaamaan kovaa ja lopettamaan reippaasti kärkipäässä. 5 Plisetska Birdland nousi viimeksi 3. sisältä viimeisen takasuoran lopussa 2. ulos, mutta peitsasi loppusuoralle kaarruttaessa ja menetti mahdollisen totosijan. Toissa kerralla nelituovias otti Derby-karsinnassa sisäratajuoksulla maksimit Gloria Webin viedessä voiton. 11 Gaiana taipui Derby-karsinnassa reippaan matkavauhdin jälkeen 2. sisältä. 11-radalta se vaatii rajun ylivauhdin pystyäkseen nousemaan mukaan voittotaistoon.

Pelijakauma: May Rose (5%) maistuu. Yllättäjistä Plisetska Birdland (0%) on täysin pelaamaton.

Juoksunkulku: Radoilta 2-5 ja 8 löytyy eturivin nopeimmat. Willow Pride avaa johtoon ja Plisetska Birdland sujauttaa tämän taakse. May Rose saattaa kiertää johtavan rinnalle. Mikäli ei kierrä, Grainfield Adelella on vaara jäädä kuolemanpaikalle.

IS-pelisuositus - Toto5-2

Pieni: 2, 3, 1
Suuri: 2, 3, 1, 8, 10, 5, 11

Toto5-3

Suosikki: 7 Didi Hoss tähtää kuutosradalta keulaan ja finaaliin. Tamma pääsi edellisessä autolähdössään Porissa keulaan ja voitti niukasti. Teivossa hevonen oli terävämpi ja voitti helpommin. Forssassakin Didi Hoss otti ykkösen johtopaikalta, mikä käy hevoselle mainiosti.

Haastajat: 9 Club Nord Elit on saanut kovista lähdöistä kovuutta, mitä Didi Hossilla ei vielä välttämättä ole kertynyt samalla mitalla. Didi Hoss on kuitenkin suosikki lähtöpaikkansa turvin, kun se tullee pääsemään johtopaikalle. Club Nord Elit teki Derby-karsinnassa hyvän juoksun keulassa ja kesti reippaan matkavauhdin kunnialla. Viimeksi tamma matkasi 4. sisällä ja tuli mukavasti eikä saanut sataprosenttista mahdollisuuttakaan. Voimia ei kuitenkaan ollut hirveästi jäljellä. 6 Rose's Tara laukkasi viimeksi lähtöön. Tätä ennen hevonen kiersi 4. ulkoa varmaan voittoon sopivassa lähdössä. Rose's Tara pystyy kiertämään mukaan taistoon finaalipaikoista. 4 Käthy lopetti heinäkuun alussa 3. sisältä kolmanneksi, kun sai tilaa. Tämän jälkeen tamma jäi kuolemanpaikalle eikä menestynyt. Viimeksi tamma matkasi 3. ulkona eikä pystynyt parhaimpaansa. Lähtöpaikka on hyvä ja oikeana päivänä nelivuotias kamppailee loppukilpailupaikasta. 12 Bean Dream ei pystynyt viimeksi parhaimpaansa, kun lähtöpaikka oli heikko ja hevosella oli startin aikaan nuhaa. Tamma on tuntunut treeneissä paremmalta ja reippaalla matkavauhdilla sekin nousee mukaan kärkikuvioihin.

Yllättäjät: 2 Tough Lovella ajettiin viimeksi aikaisempaa kevyemmällä balanssilla. Loppukurvissa hevonen rulli yli ja laukkasi. Tätä ennen tamma teki tauolta asiallisen kirin 3. ulkoa. 8 Doris Hoss starttaa hankalalta lähtöpaikalta, mutta pystyy rajun lähtönopeutensa turvin pääsemään asemiin. 11 Midsummer Love tsemppasi toissa kerralla jykevästi kuolemanpaikalta kamppaillen loppuun asti voitosta. Viimeksi tamma ei voinut mitään voittajalle, mutta otti varmat kakkosrahat 3. ulkoa. Lähtöpaikka on tällä kertaa haastava ja vastus kova.

Pelijakauma: Rose's Tara (6%) on hyvä merkki.

Juoksunkulku: Doris Hoss ottaa ensimmäiset keulat, mikäli sillä satsataan lähtöön. Didi Hoss juoksee lopulta johtopaikalla.

IS-pelisuositus - Toto5-3

Pieni: 7, 9, 6
Suuri: 7, 9, 6, 4, 12

Toto5-4

Suosikki: 8 Callela Lisbeth alkaa palata omalle hyvälle tasolleen. Jyväskylässä tamma oli keulasta nahkea, mutta paransi Vermoon Derby-karsintaan. Viimeksi nelivuotias menetti yllättäen keulapaikan ja oli pakotettu juoksemaan 2. sisällä, mistä kiritilaa ei tullut. Callela Lisbeth avaa kovaa ja kohtaa sopivan vastuksen.

Haastajat: 2 Miss Maverick pääsi viimeksi keulaan ja voitti niin helposti ja ilmavasti, että kilpasiskot saavat olla tamman kanssa tarkkana. Lähtöpaikka on sille paras mahdollinen. 1 Lily's Star on juossut kovissa lähdöissä ja saanut sitä kautta kovuutta. Menestystä ei ole takarivistä tullut, mutta tamma on jatkuvasti tehnyt sijoituksiaan parempia juoksuja. Tämä tosin näkyy peliosuudessakin, sillä nelivuotiasta on pelattu kiitettävästi. 7 Katie Ale palasi viimeksi takaisin voittokantaan kirimällä parijonosta ykköseksi ohi Club Nord Starin. Tamma pääsee hyvin liikkeelle ja pystyy paljoon kunhan välttää kuolemanpaikan.

Yllättäjät: 9 Honey Avenger kiersi Teivossa varmaan voittoon 4. ulkoa ohi hurjastelleen kärkiparin. Takarivistä nelivuotias saattaa tähdätä Lily's Starin takaa sisälle, kun Miss Maverick on tasainen avaaja. 6 Selfie Star voitti Kouvolassa helposti keulasta. Viimeksi tamma juoksi 5. ulkona ja kiri aivan mukavasti loppua. Hieman enemmän vaaditaan, että finaalipaikka aukeaa tasokkaita vastustajia vastaan.

Pelijakauma: Lily's Star (21%) on jonkin verran liikaa pelattu ja jää niukasti ulos kupongilta ettei lapun hinta karkaa liian suureksi.

Juoksunkulku: Lily's Star avaa keulaan ja odottaa Callela Lisbethin eteensä.

IS-pelisuositus - Toto5-4

Pieni: 8, 2, 7
Suuri: 8, 2, 7

Toto5-5

Suosikki: 4 Gloria Web on Toto5-pelin todennäköisin voittaja. Derby-kolmonen sai hyvän lähtöpaikan, mistä se kiihdyttää johtopaikalle ja ottaa todennäköisesti omansa. Derby-karsinnassa keulasta hallinnut tamma kiri finaalissa 4. ulkoa pitkällä kirillä kolmanneksi. Vire ei ole siis ainakaan laskemaan päin.

Haastaja: 5 Stonecapes Queila on parantanut koko ajan. Jyväskylässä tamma matkasi suurimman osan reissusta johtavan rinnalla ja kiri lopulta vapaata sisäradan ohituskaistaa pitkin ykköseksi. Derby-karsinnassa hevonen kiri terävästi loppua samoin kuin finaalissa, missä jäi jossiteltavaakin. Kunto on hyvä, mutta tamman ja Gloria Webin välillä on luokkaero. Voittoa on siksi vaikea ottaa, mutta Stonecapes Queila on lähellä kakkossijaa.

Yllättäjät: 8 El Fitzgerald voitti edellisen lähtönsä keulasta ja kiri tämän jälkeen mainiosti 6. ulkoa. Viimeksi tamma laukkasi menestymismahdollisuutensa viimeisen takasuoran alussa. 2 Proserpine piti Jyväskylässä keulasta ykköseksi. Tamma avaa terävästi ja tähtää 2. sisälle Gloria Webin kantaan, mistä nelivuotias kamppailee finaalipaikasta. 1 Golden Icon saapuu osaavista käsistä. Tamma ei riitä suosikille, mutta pystyy kamppailemaan paikasta finaaliin. 10 Nefertiti Frido on luokaltaan mainio peli joka ei ole tällä kaudella suorittanut tasollaan.

Pelijakauma: Gloria Webin (73%) peliosuus voisi olla vieläkin korkeampi.

Juoksunkulu: Gloria Web avaa keulaan ohi Proserpinen. Stonecapes Queila saattaa jäädä toisen radan veturiksi.

IS-pelisuositus - Toto5-5

Pieni: 4
Suuri: 4