Ravivihjeet

Ravivihje: Toto5 Kaustinen 9.9.2018

Julkaistu:

TOTO5
Kaustisen Toto5-pelistä löytyy suuria suosikkeja ja kerrotut laput ovat paikallaan.

Toto5-1

Suosikki: 10 Wille Caramellin esitykset ovat olleet jo pitkään hyviä ja se ansaitsi jo voiton suorituksistaan. Kaustisilla se laukkasi lyhyesti lähtöön, jonka jälkeen hevonen kiersi viimeisestä ulkoparista neljänneksi. Ruuna on hyvässä kunnossa, mutta pieni laukkapeikko vaanii sitä aina. Vastus on tällä kertaa sopivan näköinen ja hevosta voi odotella ravilla voittotaistoon.

Haastajat: 9 Drinks Please juoksi Kaustisilla paljon tätä kovemmassa lähdössä. Hevosella ajettiin passiivisesti sisärataa pitkin, jonne se jäi pitävään pakettiin. Ruuna näytti hyvävoimaiselta maalissa ja tällaisessä lähdössä sitä ei kannata täysin unohtaa. Hevonen on paljon tauluaan vaarallisempi.

1 Leyla Nova lähtee matkaan loistavalta paikalta ja vaikuttaa hieman nousukuntoiselta. Jokimaalla hevonen juoksi viimeisessä sisällä, josta kiri vauhdikkaasti sisärataa pitkin viimeiset 500 metriä 13,5-vauhtia. Tamma saa tästä tarvitsemansa sisäratajuoksun ja sopivalla matkavauhdilla se osallistuu varmasti tototaistoon.

7 High Profile oli Kaustisilla pitkään pussissa ja vapaat tilat tulivat todella myöhään. Hevonen ei enää ehtinyt parantamaan sijoitustaan ja voimia taisi jäädä käyttämättä. Seinäjoella ruuna kiri hyvin 3.sisältä, mutta 11,0-vauhtisessa lopetuksessa ohituksiin ei ollut asiaa.

Yllättäjät: 4 Giorgio Noster oli Oulussa hyvä kolmas, kun sen juoksu meni kuin elokuvissa. Porissa se ei ehtinyt muiden mukaan alussa eikä lopussa. Mikään kiertelijä hevonen ei ole ja sisäratajuoksu on tavoitteena nytkin.

5 Nelle Kavat oli tauon jälkeen kovin tasainen, mutta paransi selkeästi toiseen starttiinsa. Hevosen pitää parantaa myös tähän starttiin, jos se meinaa olla kärkikamppailussa mukana. Tehtävä voi kuitenkin olla vielä liian vaikea voittoa ajatellen.

Juoksunkulku: High Profile pystyy hakemaan keulapaikan haltuunsa lähdön onnistuessa. Leyla Nova tai Goofy Goof ovat lähinnä paikkaa johtavan takana. Wille Caramell ajaa nopeasti eteenpäin, jos matkavauhti menee ihan lönköttelyksi.

Pelijakauma: Wille Caramell voisi kerätä hieman enemmänkin peliä. Giorgio Noster puolestaan kerää liikaa peliä osakseen.

IS-pelisuositus - Toto5-1

Pieni: 10
Suuri: 10, 9, 1, 7

Toto5-2

Suosikki: 4 Crossfire Bonfire on toisen kohteen selkeä suosikki. Hevonen on esiintynyt edukseen viime starteissaan ja hävinnyt vain voitokkaalle Amanda Roselle, jota Crossfire Bonfire kiritti aivan maaliviivalle saakka. Nyt lähdössä ei vastaavaa menijää ole vastassa ja hevosen täytyy olla lähellä voittoa.

Haastajat: 3 Hillbilly Bruce oli mukana kovassa avauksessa Oulussa, jonka jälkeen sen juoksupaikaksi jäi 3.sisällä. Tilat vapauteen tulivat vasta loppusuoran alussa, jota tamma pisteli tulemaan riuskasti maaliin saakka. Nopea avaaja juoksee tällä kertaa mahdollisesti jopa johtopaikalla, jolloin se pystyy heittämään haasteen suosikille.

2 Kiara Ale tekee koko ajan asiallisia esityksiä. Juoksunkulut ovat menneet hankalilta paikoilta usein vaikeiksi ja kärkipään sijoitukset ovat loistaneet poissaolollaan. Kehittyvä tamma pystyy tältä paikalta tototaistoon mukaan, sillä se avaa ihan mukavasti ja pääsee nyt juoksemaan kärjen takana.

9 My Bikini Workout ei pystynyt nousemaan kärkeen Oulussa, vaikka sai seurata kirissä muita hevosia. Pienessä lähdössä kiertämistä ei ole tiedossa niin paljoa, mutta esitykseen pitää saada lisää potkua, jos hevonen meinaa tämän lähdön korkata.

Yllättäjät: 8 Taigo Blessed ailahtelee ja sen hyvän ja huonon päivän ero on iso. Porissa se juoksi uuden ennätyksensä, mutta Seinäjoella se taipui johtavan takaa ja keskeytti. Valmentajan mukaan se olisi nyt taas parempi.

5 Olly Jumper on tuskaisen epävarma, mutta ihan hyvänoloinen aloittelija. Kajaanissa se laukkasi heti lähtöön, jonka jälkeen ori kiersi johtavan rinnalle ja punnersi siitä totoon.

Juoksunkulku: Hiilbilly Bruce ottaa johtopaikan haltuunsa ja sillä voidaan myös ajaa siitä. Crossfire Bonfire on todennäköisesti ainoa hevonen, jolle se voi luovuttaa keulapaikan.

Pelijakauma: Crossfire Bonfiren kuuluu olla suuri suosikki, mutta yli 80-prosentin lukemat ovat liioittelua. Sekä Kiara Ale että Hillbilly Bruce ovat hyviä yllätyshakuja.

IS-pelisuositus - Toto5-2

Pieni: 4, 3
Suuri: 4, 3, 2

Toto5-3

Suosikki/Varma: 6 Wauhti teki hyvän esityksen Härmässä pitkältä 40 metrin takamatkalta. Hevosella ajettiin passiiviseti sisäradalla, jonne se jäi jumiin sammuvan vastustajan taakse. Vapaata saatuaan ori paineli viimeiset 500 metriä 20,5-vauhdilla ja otti kärkeä kiinni aivan älyttömästi nousten neljänneksi. Nyt hevosella voisi olla mahdollisuus päästä johtopaikalle saakka, josta se johtaisi tätä lähtöä pitkään.

4 Veeran Poika on ollut hyvässä kunnossa jo pitkään. Lähtöpaikat ovat olleet usein hankalia ja vastustajat kovat, joten menestyminen on ollut hankalaa. Pienessä lähdössä juoksukulusta tulee helpompi ja tasaisen kovasta matkavauhdista orilta irtoaa hyvä kiri. Viimeksi Kuopiossa hevonen tuli hyvin maaliin saakka, mutta voiton suhteen kaikki oli jo myöhäistä.

Haastajat: 5 Hilin Ihme laukkasi tiistaina voittotaistosta viime kurvin alussa. Vahva jyrä hyötyy matkasta, mutta olisi taktiikkajuoksulla vaikeuksissa. Tässä sillä voisi olla mahdollisuus päästä johtavan rinnalle pitämään tasaisen kovaa matkavauhtia. Kunto on mallillaan, mutta epävarmuus haittaa sen menoa.

Yllättäjät: 7 Hevillä hävisi Kuopiossa Veeran Pojalle ja Härmässä Wauhdille, vaikka sai paremmat juoksut. Hevosen pitää nostaa tasoaan tässä lähdössä, jos se meinaa nousta taistelemaan voitosta.

2 Menoks ottaa jatkuvasti isänsä tavoin pieniä laukkoja, jotka hidastavat sen menoa. Hevosen kunnossa ei ole mitään vikaa ja matkakin on sen puolella. Mikäli raviaskeleet ovat kohdillaan ei voittokaan sen kohdalla ole täysi mahdottomuus.

Juoksunkulku: Veeran Poika tai Wauhti on lopullinen johtohevonen. Hilin Ihme kiertää johtavan rinnalle pitämään tempoa yllä.

Pelijakauma: Wauhdin kuuluisi olla suosikki ja se kelpaa hyvin varmaksi kakkossuosikkina.

IS-pelisuositus - Toto5-3

Pieni: 6
Suuri: 6

Toto5-4

Suosikki: 12 Bewitch Boy saa suosikin viitan harteilleen takamatkasta huolimatta. Ruuna on juossut kaksi viimeistä startiaan keulapaikalla ja suorittanut siitä asiallisesti. Kunto on mainio ja tämänkertainen tehtävä ei näytä paperilla mahdottomalta, mutta kirivaihe pitää mennä hevosen kohdalla sujuvasti, mikäli se meinaa nousta voittotaistoon.

Haastajat: 6 M.T. Kopitar on tehnyt hyviä juoksuja johtavan rinnalta viime aikoina. Ylivieskassa se voitti laukkojen sävyttämän juoksun varmasti ja Jyväskylässäkin se taisteli hyvin maaliin saakka. Mikäli tasainen avaaja ei jää roikkumaan ulkoradoille lähdöstä, pystyy se täydellä matkallakin kärkitaistoon.

4 Rose's Nella juoksi viimeksi johtavan takana, mutta hävisi lopussa muutaman sijan, kun ohjastaja nosti sen turhaan toisella radalle loppukurvissa. Sitä ennen se hävisi Härmässä vain kovalle Smart Leaderille. Tamma tarvitsee hyvän selkäjuoksun pärjätäkseen ja sellaisen se voi nopeana avaaja tässä saada.

11 Global Passion on tällaiseen lähtöön hyvä hevonen. Hevonen palaa pieneltä tauolta ja se juoksee lauantaina Oulussa, joten sen esitys siellä kannattaa tarkasti seurata. Tamma voi parantaa sunnuntaille, kun saa startin lauantaina alle. Ennen taukoaan hevonen suoritti tasaisesti Vieremällä ylivoimaisen kaksikon takana.

Yllättäjät: 8 Denna kilpailee kunnossa, mutta on haavoittuvainen juoksunkulun suhteen, koska se tarvitsee tarkan sisäratajuoksun pärjätäkseen. Nyt tamma saa sellaisen varmasti ja menestyminen on tilojen avautumisesta kiinni. Härmässä sen kohtalona oli jäädä sisäradalle pussiin ja Kaustisella se hävisi johtavan takaa toisen sijan vain niukasti.

1 Florence Web taipui viimeksi takajoukkoihin juostuaan alun kolmatta rataa ja sen jälkeen johtavan rinnalla. Lapualla hevonen tuli nätillä sisäratajuoksulla hyvin maaliin saakka, jollaisen se saa tälläkin kertaa.

Juoksunkulku: Rose's Nella avaa hyvin ja voi päästä johtopaikalle. Myös M.T. Kopitarilla ajetaan aktiivisesti eteenpäin, sillä se on suorittanut hyvin vapaalta radalta.

Pelijakauma: M.T. Kopitarin ja Bewitch Boyn peliprosentit voisivat olla lähempänä toisiaan. Global Passion voisi kerätä enemmän peli.

IS-pelisuositus - Toto5-4

Pieni: 12, 6, 4
Suuri: 12, 6, 4, 11, 8, 1

Toto5-5

Suosikki: 2 Elliot Boko on hyvältä lähtöpaikaltaan selkeä suosikki. Rovaniemellä se teki 4.ulkoparista vahvan 700 metrin kirin osittain neljättä rataa pitkin ja esitys oli mainio. Tätä ennen hevonen voitti varmasti Härmässä uudella rataennätyksellä, joten kunnossa ei ole mitään vikaa.

Haastajat: 4 Spirit Squadin taulu ei kerro koko totuutta sen iskukyvystä. Kovissa lähdöissä marinoitunut tamma on usein saanut hankalia juoksunkulkuja ja menestys on kiertänyt sitä. Viime keskiviikko Vermossa hevonen joutui peruuttamaan joukon hännille, josta se tuli viimeiset 700 metriä ulkoratoja pitkin 10,5-vauhdilla. Sitä ennenkin se on tehnyt hienoja kirejä ja rahasarjassa se pystyy aivan voittoon saakka.

Yllättäjät: 3 Zirkon Hoss hytötyy matkasta, mutta on toisaalta huonosti sisällä sarjassa. Kuopion esitys jätti hieman kysymysmerkkejä, sillä ravi ei ollut ihan priimaa ja hevonen oli 4.sisältä kovin vaisu.

5 Listas Rafiki on kilpaillut todella katkonaisesti pari viimeistä vuotta. Allergiaoireet vaivasivat sitä kesällä, mutta kelien viilentyessä sen henki on nyt kulkenut kotona paremmin. Hevonen pystyy parhaimmillaan tekemään todella hyviäkin esityksiä ja valmentaja odotti ruunalta hyvää suoritusta.

Juoksunkulku: Elliot Boko on todennäköisin keulahevonen. Matkavauhti voi tämän jälkeen mennä täysin kävelyksi, sillä vauhdinpitäjää ei tästä porukasta oikein löydy. Loppua tullaan kovaa ja ohitukset voivat olla tiukassa.

Pelijakauma:

IS-pelisuositus - Toto5-5

Pieni: 2, 4
Suuri: 2, 4

IS-pelisuositus

Pieni
Toto5-1: 10
Toto5-2: 4, 3
Toto5-3: 6
Toto5-4: 12, 6, 4
Toto5-5: 2, 4
Hinta: 1,20 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi

Suuri
Toto5-1: 10, 9, 1, 7
Toto5-2: 4, 3, 2
Toto5-3: 6
Toto5-4: 12, 6, 4, 11, 8, 1
Toto5-5: 2, 4
Hinta: 14,40 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi