Ravivihje: Toto75 Solvalla 14.8.2018

Julkaistu:

Toto75
Tiistai-illan ekstrakierros huipentuu 5-vuotiaiden Jubileumspokaleniin.
Tasokkaassa ravi-illassa tarjoillaan päälähdön lisäksi myös mm. tammojen Euroopan mestaruus, jossa Suomen ykkösnimi Ranch Kelly lähtee haastamaan kilpasiskojaan.

Vihjesysteemien luottohevoset starttaavat heti kahdessa ensimmäisessä kohteessa. T75-peli käynnistyy Suomen aikaa klo 20.30.


Toto75-1

Suosikki: Pienehköstä osanottajamäärästä huolimatta kolmen kilometrin kisa on varsin mielenkiintoinen. 8 Antonio Trotille käy vielä pidempikin matka kuten viimeksi nähtiin. Voimaruuna jäi neljällä kierroksella jo alkumatkasta johtavan rinnalle, mutta ratkaisi siitäkin helposti tullen viimeiset 700 metriä 11,3-vauhtia. Kalmarissa Timo Nurmoksen suojatti kiritti hyvin Platon Facea. 5-vuotiaassa on edellytyksiä vielä nähtyä parempaankin ja Jorma Kontio suunnistanee sillä tässäkin aikaisessa vaiheessa kohti kärkeä. Mikäli kukaan takamatkan hevosista ei ehdi startissa etupuolelle, päässee Antonio Trot tässä aina keulaan asti ja siitä sen kukistaminen olisi vaikeaa. Kakkossuosikkina sopiva varmayritys heti rivin kärkeen.

Haastajat ja yllättäjät: 10 Carabinieri laukkasi Mantorpissa heti alussa, mutta nousi 11-lopetuksella vielä mukavasti totoon. Jos kirivoimainen ori pääsee sopiviin asemiin, on se lopussa vaarallinen. Antonio Trotista poiketen sillä pyritään varmastikin hakemaan selkiä ainakin kahden ensimmäisen ringin ajan. 6 Ragazzo da Sopra ei onnistunut keväällä ja alkukesällä hyvistä suorituksista huolimatta voittamaan kovissa lähdöissä. Jos Björn Goop saa luovittua suojattinsa hyviin asemiin, on kärkisija jälleen mahdollinen, vaikka taukoa onkin takana. 3 Volocity de Vien paukut loppuivat viimeksi johtavan rinnalta. Tässä Erik Adielsson pyrkii keulaan, mutta tallikaverin selkä kelvannee, jos tämä ilmaantuu nopeasti rinnalle. Jos kaikki on kunnossa, kärkipäähän on eväitä. 9 Qahar Q.C. lähti viimeksi taustalta jo avauskierroksella etenemään kohti kärkeä, mutta laukkasi 1200 metriä ennen maalia. Ruuna käynnistyy voltista hitaasti, muttei tietysti pienessä lähdössä jää tuhottoman hankaliin asemiin. 2 Rushmore Face tuli Axevallassa 6. ulkoa kohtalaisesti ja voi tässä tarkalla reissulla venyä totokamppailuun. Voitto yllättäisi.

Juoksunkulku: Volocity de Vie hakee keulapaikan. Ragazzo da Sopra ja Antonio Trot pyrkivät takaa nopeasti kärkiporukkaan.

Pelijakauma: Antonio Trot (20%) on edullinen tapaus.

Ranking: A) 8 B) 10, 6, 3, 9, 2 C) 4, 1, 7, 5 D) -

IS-pelisuositus - Toto75-1

Pieni: 8
Suuri: 8

Toto75-2

Suosikit: 1 Evelyn on tehnyt pelkästään hyviä suorituksia ja kaikkea ei ole vielä ulosmitattu. Viime kerralla tamma eteni toiselta sijalta puolimatkassa keulaan. Lopussa se ei voinut mitään ikäluokan kärkinimiin lukeutuvalle A Sweet Dancelle, mutta tuli kuitenkin juosten itsekin. Edellisellä kerralla päätöskierros kaukaa takaa sujui 12,1-lukemiin. Lähtönopeus on vielä kysymysmerkki, eikä se välttämättä riitä keulan puolustamiseen. Tamman tyyli on ollut kuitenkin niin hyvä, että se pystyy ratkaisemaan tässä monenlaisella juoksulla. 2 Musique d'Inverne on kovin vastustaja, ja nopealle avaajalle tietysti koko matkan johtokin on mahdollinen. Se ei ole kuitenkaan parissa viime startissa näyttänyt enää niin hyvältä kuin voitoissaan, joissa tyyli oli erittäin vetävä ja voimakas. Mantorpissa Erik Adielssonin ajokki tuli 5. ulkoa päätöskierroksen asiallisesti 12,3-vauhtia, edellisessä kisassa tuli laukka taustalla. Juuri tällä hetkellä suosikkikaksikon käyrät tuntuisivat olevan menossa eri suuntiin, ja sillä perusteella rastataan Evelyn varmaksi.

Haastajat ja yllättäjät: 5 Zona O.K.:n piti startata Ruotsissa jo heinäkuussa, mutta tamma jäi silloin kuumeen takia pois. Kesäkuun kilpailussa se tuli keulasta ohitetuksi viime metreillä. Toissa startissa lopetus 4. sisältä oli varsin hyvä, huhtikuussa tuli puolestaan laukka sen jäätyä loppukaarteessa hakaukseen kilpakumppanin kanssa. Italialaistamma ei ole osoittanut mitään erityistä lähtönopeutta. 9 Twyla Face ratkaisi E3-karsinnan johtavan rinnalta, mutta laukkasi finaalissa avauskaarteeseen. Reijo Liljendahlin 3-vuotias vaikuttaa kehityskelpoiselta, mutta vielä epävarmalta, eikä juostava lyhyt matka tunnu vielä optimaalisimmalta. 12 Zahra Mil pudotti viimeksi toisen radan vetotöistä 4. sisälle päätöskierroksen alussa. Tammalla vaikutti olevan lopussa vielä voimia, mutta epävarman oloisena sitä ei pystynyt kunnolla päästämään. Vauhti riittää, mutta näistä asemista tietysti suosikkien lyöminen ei normaalisti onnistu. E3-karsinnassa johtavan rinnalta väsynyt ja sen jälkeen taukoa pitänyt 6 Feminista Am on ihan mukavan oloinen varsa, eikä totosija ole täysin poissuljettu.

Juoksunkulku: Musique d'Inverne avaa hyvin, myös 4 Zeta Wise As on osoittanut lähtönopeutta.

Pelijakauma: Suosikkikaksikko erottautuu ansaitusti.

Ranking: A) 1, 2 B) 5, 9, 12, 6 C) 4, 7, 8, 10 D) 3, 11

IS-pelisuositus - Toto75-2

Pieni: 1
Suuri: 1

Toto75-3

Suosikit: 3- ja 4-vuotiaiden lyhyt voltti ei ole pelillisesti helpoimmasta päästä. 9 Super War Horse on tehnyt vahvaa jälkeä kovissa lähdöissä. Viimeksi Eskilstunassa se ei pystynyt 2. sisältä haastamaan Very Kronosta ja Volnik du Krasia, mutta nappasi kolmosrahat. Sprintermästarenin finaalissa ori kamppaili samalle sijalle johtavan rinnalta. Jos Björn Goop saa hankittua startissa kohtalaiset asemat, voi loppukiri kantaa tässä voittoon asti. 1 Zeus Bi on sisäradan ansiosta paalun ykkösmerkki. Jägersrossa ori juoksi 3. ja 2. ulkona, josta liikkui lopun alle 10-vauhtia punnertaen voittoon. Se avaa hyvin, joten juoksusta voi tulla suotuisa. 4 Holy Water jäi samassa Jägersron kisassa 2. ulkoa päätöslenkin alussa ilman vetoapua ja hangoitteli Zeus Bitä vastaan hyvin maaliin saakka. Kärjen läheisyydestä tässäkin mahdollinen.

Haastajat ja yllättäjät: 2 Zenio tuli viimeksi keulasta 12-lopetuksessa ohitetuksi päätössatasella. Jos voltti sujuu, sekin on mahdollinen voittaja tasaiseen koitokseen. 6 Waffle Cone teki huiman hyvän suorituksen Jarlsbergissa ja seurasi viimeksi 3. sisältä asiallisesti perille. Erik Adielsson voi päästä ”uittamaan” sen hyviin asemiin, varsinkin jos paaluhevosille tulee laukkoja, eikä menestyminen ole silloin mahdotonta. 11 Snowstorm Hanover ei ole kovista odotuksista huolimatta vielä onnistunut Ruotsissa. Viime kerralla jenkki väsyi johtavan rinnalta. Kuski vaihtuu nyt ja lähtöpaikka on normaalisti hyvä, kun paalulla ei ole juoksuratoja. 3 Maze Runner voitti viimeksi sisältä onnekkaasti kun kaksi laukkasi edeltä loppukaarteessa. Tarkalla juoksulla se ei ole vaaraton tässäkään.

Juoksunkulku: Zeus Bi lähti toukokuun startissa hyvin juoksuradalta ja pystynee sen perusteella hyödyntämään myös ykkösradan. Muuten juoksunkulun arvioiminen on vaikeaa.

Pelijakauma: Zeus Bi (17%) ja Holy Water (13%) ansaitsisivat hieman enemmänkin pinnoja. Zenio (15%) ja Waffle Cone (15%) ovat vähän liikaa pelattuja.

Ranking: A) 9, 1, 4 B) 2, 6, 11, 3 C) 5, 8, 7 D) 12, 10

IS-pelisuositus - Toto75-3

Pieni: 9, 1, 4
Suuri: 9, 1, 4, 2, 6, 11, 3

Toto75-4

Suosikit: 10 Chapter Review on esiintynyt Ruotsin starteissaan nousujohteisesti ja nyt moni odottaa jo voittoa. Viime kerralla jenkki kiersi taustalta kärjen tuntumaan, ei pystynyt ohittamaan Millie Millionairea, mutta tuli kuitenkin juosten perille. Takarivistä asiat eivät aina kuitenkaan suju aivan yksinkertaisesti ja kun peliprosentit ovat nousseet koviksi, muitakin vaihtoehtoja katsastetaan. 8 Happy Steel on jättänyt suursuosikin tavoin edelliskerroilla vaikutelman, että voittokin on kohtapuolin tulossa. Årjängin 75-lähdössä 4-vuotias jäi johtavan taakse vaille kiritilaa. Viimeksi 5. ulkona matkannut tamma oli vielä 100 metriä ennen maalia viimeisenä, mutta latasi loppumetrit riuskasti ehtien kolmanneksi. Viimeiset 700 metriä Peter Untersteinerin suojatti kellotutti 10,1-vauhtisiksi. Paikka on hieman hankala, mutta kun hyvävireisen menijän prosentit ovat suosikkia noin kuusi kertaa pienemmät, nostetaan se mukaan lapulle. 3 Mrs Lindy pääsee matkaan hyvältä paikalta, ja vaikkei se omin avuin keulaan luultavasti selviäkään, tullee sen juoksusta kuitenkin edelle rankattuja parempi, eikä voitto ole siinä tapauksessa mahdottomuus. Rommessa 2. ulkoa varmasti ratkaissut tamma jäi viimeksi 3. sisältä päätöspuolikkaalla vähän huonoihin selkiin ja voimia jäi talteenkin.

Haastajat ja yllättäjät: Haastajat eivät ole ihan kovimmasta päästä, voittoa ajatellen kysymykseen voisi ehkä tulla 6 Nicegift C.C. Se sai viime kerralla 3. sisältä kiritilaa loppusuoralla ja tuli mukavasti perille. Kaj Widellin ajokki pääsee reippaasti matkaan ja sisäradalle selviytyessään se voi kamppailla jälleen hyvistä sijoituksista. 7 Misirlou voitti helpommat lähdöt keulasta ja 5. ulkoa. Viimeksi johtavan rinnalle kiertänyt tamma väsyi kuitenkin aikaisin ja tässäkin juoksusta voi tulla kärkisijojen suhteen turhan vaativa. 12 Kajsa T.J. vastaili viimeksi keulapaikalta varmaan voittoon, mutta tehtävä on nyt huomattavasti hankalampi.

Juoksunkulku: 5 Saint Gerda ja Nicegift C.C. avaavat parhaiten. Mrs Lindy lähtee myös asiallisesti ja pyrkii hakemaan johtopaikan hallintaansa.

Pelijakauma: Chapter Review (57%) on ansaitusti ykkössuosikki, mutta prosentit ovat jo turhan korkeat. Happy Steel (9%) on maistuva tapaus.

Ranking: A) 10, 8, 3 B) 6, 7, 12 C) 1, 9, 11 D) 4, 5, 2

IS-pelisuositus - Toto75-4

Pieni: 10, 8, 3
Suuri: 10, 8, 3

Toto75-5

Suosikit: Kierroksen tasaisimmassa lähdössä on monta mahdollista ja juoksunkulustakin voi tulla värikäs. 6 Beautiful Bacardi omaa epäilemättä kovimman kapasiteetin, mutta viime aikoina onnistumisia ei ole tullut. Viimeksi tuli laukka balanssiongelmien takia takajoukoissa viimeisen kierroksen alussa ja Årjängissä jenkki taipui johtavan rinnalta lopussa. Lyhyellä matkalla sillä tuskin lähdetään peruuttelemaan alussa ja jos alkurevitys ei aivan hurjaksi mene, voitto on mahdollinen. 2 Laskari aloittaa Timo Nurmoksen tallista vajaan vuoden tauolta positiivisilla saatesanoilla, joten hyvältä paikalta menestyminen ei yllättäisi. Wilhelm Paalin käsissä ori teki ihan kelvollisia suorituksia, muttei esittänyt mitään superotteita. Italialainen 5 Vicki Laksmy sinnitteli viimeksi johtavan rinnalta toiseksi. Kesäkuun startissa se painui kuolemanpaikalta keulaan viimeisellä takasuoralla, mutta ravi katosi loppukaarteessa. Rooman ykkönen tuli keulasta. 4-vuotias ei vaikuta miltään tähdeltä, mutta voi toki pärjätä tässä.

Haastajat ja yllättäjät: 3 Corky Ramirez ei noussut viimeksi 5. ulkoa, mutta sai startin alle ja nyt asetelmat ovat liukkaalle avaajalle paremmat. Kalmarissa se joutui taipumaan keulasta, mutta avaus vaativissa olosuhteissa maksoi silloin liikaa. Elitloppet-perjantaina ruuna voitti täydellä matkalla amatöörilähdön keulasta, vaikka avaus oli kova. 7 Holiday Ors voitti viimeksi varmasti haettuaan vetotyöt etusuoralla ja nappasi Mikkelissä nelosrahat ennätyksellään kelvollisella esityksellä sisäradalta. Alkuun satsaaminen tuskin tuo tässä toivottua tulosta, mutta vauhtijuoksussa kaikki olisi mahdollista. 9 Such A Knightilla ajettiin viimeksi 75-lähdössä keulasta ja ruuna taipui Doctor Doxey Zenzin paineen alla jo takasuoralla. Tarkemmalla juoksulla ei ulkona. 11 In Line Tooma on ottanut voitot keulasta, mutta kunto vaikuttaa sen verran vahvalta, ettei sitä täältäkään kannata täysin unohtaa. 10 Global Thunder on tehnyt viime starteissa parijonosta kelpo lopetukset. Viimeksi ruuna ajautui kirissä turhan ulos. 1 Vidivici C.C. ei ole varsinaisesti voittajatyyppiä, mutta pääsee reippaasti liikkeelle ja voi startti alla olla tasaisessa lähdössä sisäratareissulla korkeallakin. 12 Earl Variera ei riittänyt viimeksi 4. sisältä kovassa 4-vuotislähdössä. Ylivauhtisella juoksulla ei täysin mahdoton tässä. Isompaan systeemiin mukaan myös C-ryhmän kaksi hevosta.

Juoksunkulku: Sisäradoilta avataan rivakasti ja ulompaa lataa kovaa Beautiful Bacardi. Avauksesta voi tulla kova.

Pelijakauma: Oikeat suosikit, mutta Laskarin (34%) peliosuus tuntuu liioitellulta. Corky Ramirez (4%) on yllätysosaston paras merkki.

Ranking: A) 6, 2, 5 B) 3, 7, 9, 11, 10, 1, 12 C) 4, 8 D) -

IS-pelisuositus - Toto75-5

Pieni: 6, 2, 5, 3, 7, 9, 11, 10, 1, 12
Suuri: 6, 2, 5, 3, 7, 9, 11, 10, 1, 12, 4, 8

Toto75-6

Suosikit: Tammojen EM-lähdön ykköshevoseksi nousee lähtöpaikan turvin 2 Trendy O.K. Alessandro Gocciadoron suojatti ei ole pohjolassa onnistunut vielä voittamaan, mutta esitykset kovissa porukoissa ovat olleet kuitenkin hyviä. Östersundin lähdön voitti Readly Express ja Jarlsbergissa Diamanten. Viimeksi tamma eteni 3. ulkoa johtaneen In Toto Sundin rinnalle päätöskierroksen alussa, muttei saanut tästä otetta. Italialainen avaa suhteellisen hyvin ja päässee heti kärkiporukkaan. Voitto on mahdollinen. 8 Ranch Kelly kuuluu ulkoakin aikaisin peleihin, siksi vakuuttavaa jälkeä Anne Luttisen suojatti on kesän aikana tehnyt. Hannu Torvinen suunnistanee ulkoakin heti eteenpäin ja jos toiselle radalle pääseminen ei aivan älyttömästi maksa, voitto on täysin mahdollinen. Ruotsalaiset eivät peliprosenttien perusteella tunnu olevan suomalaistamman iskukyvystä riittävän hyvin perillä. 6 Unique Juni on viime startin perusteella taas nousemassa keväiseen kuntoonsa. Rättvikissä alussa pahoin laukannut tamma viiletti ulkoa vielä toiseksi ennätysajallaan. Kärkeen nytkin. 9 In Toto Sund hallitsi viimeksi keulasta tapahtumia suvereenisti. Örjan Kihlströmin ajokki pystyy pärjäämään takaakin, mutta ei se kovassa seurassa tietysti aivan yksinkertaista ole.

Haastajat ja yllättäjät: 4 Darling Mearas olisi ilman viime starttia ollut jopa lähdön suosikki, mutta Jägersrossa Stefan Perssonin suojatin ravi ei ollut ollenkaan kuosissa. Aiemmat suoritukset olivat vakuuttavia, eikä parasta varmaankaan tullut vielä edes nähdyksi. 3 Anna Mixin otteissa ei heinäkuun starteissa ollut ehkä aivan parasta puhtia, vaikka viimeksi kiritilaakin tuli vähän myöhään. Parhaana päivänään se pystyy vielä pärjäämään näissä lähdöissä, mutta suoritustaso on hieman ailahdellut. 10 Shadow Gar jäi Hugo Åbergs Memorialissa 3. sisältä pussiin lopussa ja taipui Axevallassa keulasta Double Exposurea vastaan. 1 I Love Paris teki mukavan suorituksen Färjestadissa oriita ja ruunia vastaan, mutta oli viimeksi keulapaikan haettuaan lopussa vähän pehmeä. Starttiväli on nyt selvästi lyhyempi ja suorituskin sen myötä taas paranee. Nätillä sisäratareissulla totomatsiin.

Juoksunkulku: Darling Mearas ja 5 Stickittothem avaavat parhaiten keskeltä. Trendy O.K. tulee aikaisin kyselemään keulapaikkaa.

Pelijakauma: Ranch Kellyn (6%) pinnat tuntuvat suorituksiin nähden tosi pieniltä. Anna Mix (14%) tuntuu ylipelatulta.

Ranking: A) 2, 8, 6, 9 B) 9, 4, 3, 10, 1 C) 11, 5, 12 D) 7

IS-pelisuositus - Toto75-6

Pieni: 2, 8, 6, 9
Suuri: 2, 8, 6, 9

Toto75-7

Suosikit: Huippuhienossa Jubileumspokalenissa rata-arvonnan voittanut 2 Love Matters saa ykkösvihjeen. Viimeksi se ei pystynyt haastamaan ulkopuolelta Cyber Lanea, mutta asia oli tiedossa jo etukäteen, eikä kaikkia oljenkorsia käytetty. Eskilstunassa ori pääsi keulassa helpolla, mutta Visbyssä pidettiin vauhtia yllä läpi kisan ja esitys oli väkevä. Nopea avaaja päässee tässä keulaan joko suoraan tai hakemalla ne Pastore Bobilta, ja silloin muut saavat olla hyviä sen kukistaakseen. 4 Makethemark pääsi jo Bodenissa lähelle Propulsionia ja viime esitys johtavan rinnalta oli huiman hyvä. Jenkkikärryt perässään Petri Salmelan suojatti tuli päätöskierroksen peräti 08,2-vauhtia ja vain liukui loppusuoralla Policy Of Thruthin edelle. Samaan pystyessään se ei voi tässäkään jäädä kovin kauaksi voitosta. 8 Cyber Lane on ottanut vaisumman Färjestadin esityksen jälkeen kaksi hallittua keulavoittoa. Derbyn tavoin Johan Untersteiner suunnittelee tässä suojatiltaan kenkien riisumista, mutta juoksun juontuminen ulkoradalta on tietysti pieni arvoitus. Eteenpäin on kuitenkin tarkoitus ajaa, ja paikan löytyessä sujuvasti kaikki on mahdollista. Keulaan se ei välttämättä tällä kertaa pääse.

Haastajat ja yllättäjät: 11 Double Exposure on voittanut tammalähtöjä johtavan rinnaltakin, mutta tällä kertaa taktiikka lienee kuitenkin toinen. Ilman kärjen hurjastelua kirillä on takaa vaikea nousta aivan voittoon asti. Åbergs Memorialissa nopeasti johtavan rinnalle kiertynyt 7 Diamanten kadotti ravinsa loppusuoran alussa. Sen suorituksen perusteella Stig H. Johanssonin valmennettava ei tunnu tähän kiehtovimmalta pelihevoselta kun paikkakin on varsin ulkona. Jarlsbergissa raviongelmista kärsinyt 9 Evil Enok M.E. näyttää viime startin perusteella olevan taas normaalissa kuosissa. Birissä sillä ajettiin passiivisesti ja kiritilat 2. ulkoa avautuivat turhan myöhään. Kirivoimainen norjalainen voi ohittaa monet lopussa. 1 Handsome Brad on edelleen kunnossa, vaikkei voittoja ole pariin viimeiseen tullutkaan. Tarkalla juoksulla kärkipään sijoitus ei ole mahdoton. 6 Generaal Bianco kiri viimeksi 2. ulkoa hyvin perille ja lyhyeen kiriin sillä luotettaneen nytkin. Jägersrossa 2. ulkoa edukseen esiintynyt 3 Pastore Bob pyrkii tässä sisäradalle, josta totosija ei olisi täysin poissuljettu. Hyvävireinen 5 Milligan's School ei normaalisti riitä parhaille, mutta siltä on pitkästä aikaa tarkoitus riisua kaikki kengät.

Juoksunkulku: Love Matters ja Pastore Bob lataavat kovaa liikkeelle, ensin mainittu lopulta keulassa. Diamanten ja Cyber Lane pyrkivät ulkoa heti kärkiporukkaan.

Pelijakauma: Love Matters (14%) ansaitsisi enemmän peliä. Double Exposure (14%) ja Diamanten (14%) ovat saaneet liikaa kannatusta.

Ranking: A) 2, 4, 8 B) 11, 7, 9, 1, 6, 3, 5 C) 12, 10 D) -

IS-pelisuositus - Toto75-7

Pieni: 2, 4
Suuri: 2, 4, 8

IS-pelisuositus

Pieni
Toto75-1: 8
Toto75-2: 1
Toto75-3: 9, 1, 4
Toto75-4: 10, 8, 3
Toto75-5: 6, 2, 5, 3, 7, 9, 11, 10, 1, 12
Toto75-6: 2, 8, 6, 9
Toto75-7: 2, 4
Hinta: 36,00 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi

Suuri
Toto75-1: 8
Toto75-2: 1
Toto75-3: 9, 1, 4, 2, 6, 11, 3
Toto75-4: 10, 8, 3
Toto75-5: 6, 2, 5, 3, 7, 9, 11, 10, 1, 12, 4, 8
Toto75-6: 2, 8, 6, 9
Toto75-7: 2, 4, 8
Hinta: 151,20 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi