Ravivihjeet

Ravivihje: Toto76 Ylivieska 11.8.2018

Julkaistu:

TOTO76
Ylivieskan varmat löytyvät suomenhevoskohteista vaikeuksitta. Muissa lähdöissä riittää pohdittavaa.

Toto76-1

Suosikit: Tammadivisioonassa marssijärjestys on todennäköisesti se, että 1 Amanda Rose johtaa ja 8 Katie Ale kärkkyy iskun paikkaa sen takaa. Peräti 9 voittoa 13 startista ottaneen Amanda Rosen lähtönopeus on tavannut auton takaa hieman vaihdella, mutta voltista se on lähtenyt oikeastaan aina liukkaasti ja tuskin missaa paalupaikalta keulaa. Tamma on tehnyt säännöllisesti sitkeitä esityksiä ja saa olla niukasti ykkössuosikki, kun Ville Pohjola pääsee mahdollisesti kontrolloimaan, että saako pahin haastaja edes kiritilaa.

Katie Alen tulosrivi on osin synkkä, mutta on hyvä muistaa, että tamma on juossut säännöllisesti sukupuolensa avoimia 4-vuotislähtöjä ja sen myötä perusrutiini on noussut korkealle. Hevoselta löytyy terävä pala, kun sen pääsee käyttämään sopivasti kärjen läheltä.

Haastajat: 11 Winehouse sai viimeksi ansaitun onnistumisen, sillä huonoa tuuria ehti riittää hyvinkin yhden hevosen tarpeiksi. Takamatkan sisäradalta juoksusta saattaa tosin tulla nyt yksinkertaisesti voittoa ajatellen liian vaikea. Seinäjoella tamma otti totaalisen ylivoimaisen kirivoiton 2. ulkoa, mutta se oli toki aika kevyt lähtö.

5 Club Nord Chipillä voi olla ongelmia taipua matkaan voltin vitoselta, mutta tamman kunto riittää kyllä tässä korkealle.

13 M.T. Kitty on ollut viime aikoina merkittävästi alkukesää pirteämpi ja Joensuussakin kiri irtosi tosi terävästi, kun kiritila löytyi myöhään.

Yllättäjät: 15 Bunker Shotin luokka riittää kiertämään korkealle, mutta lähteminen on ollut vaivalloista ja laukka lienee nytkin todennäköisin kiihdytysskenaario. 4 Västerbopaperdoll vaatii nappijuoksun, mutta osaa sellaisella yllättää koviakin. 6 Reason To Believe hakee uutta nostetta uudessa tallissa. Taukostartin esitys ei riitä, mutta hevonen parantanee startti alla. 2 Moonwhisper näytti asialliselta kokeessa, mutta pitkältä tauolta tehtävä taitaa olla liian tiukka.

Pelijakauma: Ei kovin suuria ihmeellisyyksiä.

Juoksunkulku: Amanda Rose pitää johtopaikan ja Katie Ale asettuu sen kantaan. Matkalla tuskin hurjastellaan ja ensimmäiset kirit aloitetaan takaa vasta päätöskierroksella.

IS-pelisuositus - Toto76-1

Pieni: 1, 8, 11
Suuri: 1, 8, 11, 5, 13, 15, 4

Toto76-2

Suosikki: 5 Novan Voiton Toto76-debyytti Kaustisella meni penkin alle, kun ori ei ymmärtänyt kolmen kilometrin kisassa juosta kuin kaksi. Sitä ennen ja sen jälkeen 6-vuotias on ollut äärimmäisen vakuuttava. Härmässä irtosi keulasta kirikierros kevyesti 24,8 ja ne ovat kyllä tähän porukkaan lähes ylivertaisia kyytejä. Kokkolan perusteella suosikki avaa johtoon, eikä sitä sen jälkeen kovin helpolla ohiteta.

Yllättäjät: Suosikin takana lähtö onkin sitten alustavasti pelattu hieman hassusti. 4 Kasturo on epävarma, mutta vauhdikas. Viimeksi ruuna kulki lähtölaukan jälkeen pitkän pätkän 26-pintaan. 3 Onnetööri pujotteli Mikkelissä hienoon uuteen ennätykseensä ja on näyttänyt viime aikoina tasapainoisemmalta kuin ennen. 12 Vappuäijä ei häviä luokaltaan paljoa suosikillekaan, mutta antaa lähtöpaikassaan aika lailla tasoitusta. Rovaniemellä ori voitti helposti keulasta 27-vauhtisen päätösringin päätteeksi, mutta laukkariski kasvaa toisten takana. 10 Kojamo suorittaa rehdisti ja nousee taas kärkipäähän. Huippunopeus ei vain tahdo lähtökohtaisesti riittää tässä kaikkein lyömiseen. 6 Linkeli kerää paljon peliä, mutta viime voitot ovat aika paljon tätä kevyemmistä porukoista. Tässä totosijakin olisi onnistuminen. 7 Huiskeri jyräsi Oulussa komeasti ykköseksi johtavan rinnalta, mutta 7-rata vaikeuttaa tasaisen avaajan tehtävää melkoisesti. 11 Lahjottu on ottanut kolmesta viimeisestään kaksi hienoa keulavoittoa Kajaanista, mutta rima nousee rutkasti ja voitto olisi nyt iso pommi.

Pelijakauma: Novan Voitto on oikein pelattu suursuosikki ja selvä varmaehdokas. Linkeli on yliarvostettu ja suosikin kovimmiksi haastajiksi nousevat Kasturo, Onnetööri ja Vappuäijä.

Juoksunkulku: Novan Voitto pyrähtää ongelmitta johtoon ja saa tehdä siinä aika lailla oman juoksunsa. Vappuäijällä saatetaan yrittää takaa ainakin ajoissa eteenpäin ja lähdössä on muutama muukin ennemmin vahva kuin nopea hevonen.

IS-pelisuositus - Toto76-2

Pieni: 5
Suuri: 5

Toto76-3

Suosikki: Kolmannessa Toto76-kohteessa riittää hyväkuntoisia ja potentiaalisia menestyjäehdokkaita useammankin lähdön tarpeisiin. 7 Rapid Leader on pelikansan ykkösvalinta. Hevonen on tehnyt vahvaa jälkeä jo pitkään ja tallikin on hurjassa vireessä, mutta täysin nurisematta ruunaa ei hyväksytä ainakaan alustavan selkeäksi ykköshevoseksi. Juoksurata voi olla ongelmallinenkin paikka, sillä ainakaan 2 Enjoy Pepperin ohitse ei ole alussa asiaa.

Haastajat: 8 Kurir Brodde on ollut pitkään hyvä, mutta Rovaniemellä hevonen oli varsin hurja, kun se polki lähtölaukan jälkeen 12,4/2000 metriä ja hävisi suosikillekin lopulta vain hevosenmitan. Vieremällä ruuna oli avoimessa 4-vuotislähdössä hieno neljäs. Lähtöpaikka on tietysti tukala suljetulla paikalla. Muuten haastajaa tarjottaisiin ehdottomasti jopa lähdön suosikiksi.

16 Right Broline ei ole Suomessa vielä hävinnyt, mutta nyt takamatkalta tehtävä vaikuttaa monimutkaisemmalta kuin edelliset. Fysiikka riittää kyllä kiertelemiseenkin, mutta tasokkaan porukan ohittaminen ei ole yksinkertaista. Alla on pieni tauko, mutta tallin hevoset tapaavat palata iskussa.

3 Shiny Boss oli Bodenissa keulasta pieni pettymys, tai ei ainakaan samalla tasolla kuin kesäkuun voittostarteissaan.

Liukkaasti avaava Enjoy Pepper johtaa pitkään, mutta Ylivieskan maalisuora saattaa tässä seurassa olla toisesti liian pitkä. Vauhtia tammalla kyllä riittää.

Yllättäjät: 4 Diesel Degatokin paikkasi Rovaniemellä hyvin laukkansa, eivätkä heinäkuun voitot tulleet sattumalta. 5 Quick Petrol on parantanut kengittä, mutta voittoa ajatellen on kyllä liian kovia vastassa.

Pelijakauma: Rapid Leader on aavistuksen liian suuri suosikki. Kurir Brodde kiehtoo selkeimmin.

Juoksunkulku: Enjoy Pepper avaa johtoon ja tuskin luopuu paikastaan ainakaan suosiolla. Kurir Broddella ja Right Brolinella saatetaan ajaa aktiivisesti eteenpäin jo aikaisessa vaiheessa.

IS-pelisuositus - Toto76-3

Pieni: 8, 7, 16, 3
Suuri: 8, 7, 16, 3, 2, 4

Toto76-4

Suosikki: Suomenhevosten keskipitkällä matkalla on varsin tasokas kärkinelikko ja 5 Vernanto erottuu alustavasti ehkä aavistuksen liiaksi, vaikka onkin ollut tänä kesänä monesti todella vakuuttava. Ori ei ollut Kuopion voitossaan ihan yhtä terävä, kuin kesäkuussa jolloin se viuhtoi viimeiset 700-800 metriä upealla tyylillä pariinkin kertaa 23-pintaan. Toisaalta nyt kun startti on lähempänä, niin otteetkin voivat olla taas sähäkämmät. Matkan pitäisi käydä, sillä ainoa kokeilu kolmella kierroksella sujui viime kesänä hyvin. Oikea suosikki toki.

Haastajat: 8 Menoks omaa rajun fysiikan, mutta pikkulaukat haittaavat kuten isäänsäkin Liptusta. Rovaniemellä oriin menovesi ehtyi hieman loppusuoralla, mutta ihmekös tuo, kun 3. puolikas paineltiin peräti 20,5-kyytiä.

4 Kunnaan Tähti on epävarma, mutta fysiikkansa puolesta tammassa voisi olla tulevaisuudessa ainesta jopa kuningatarkilpailuun. Viimeksi viimeisen takasuoran lopun häiriölaukka taisi viedä jopa Toto76-voiton. Normaalia pidempi matka sopii paremmin kuin hyvin, sillä avauskierros tahtoo olla hevoselle säännöllisesti hitaahkoa tahkoamista. Yleisesti tamma on saanut kovasti lisää vauhtia.

13 Tarun Tykki on neljäs kova, mutta selkeästi haastaja edellisiin verrattuna. Rovaniemellä oriilta nähtiin hyvät kirit, mutta tämän kanssa sen ajoittaminen on tarkkaa puuhaa. Ori voi ohittaa koviakin, jos saa säästää pätkänsä loppusuoralle.

Yllättäjät: 2 Manionni kiri Teivossa vahvasti voittotaistoon Toto76-lähdössä, mutta ruunan esitykset ailahtelevat aika paljon. Teivon kaltaisella juoksulla voittokaan ei ole mahdottomuus, mutta edelleen yllätys. Antti Isomaan lupaava kaksikko 1 Carmikas ja 9 Untero vertyy saatuaan tauoiltansa startteja, mutta tähän taitaa olla parantamista vielä liiaksi. 10 Vermon Voitto palasi Teivossa kultakantaan, mutta vastus kovenee tuosta startista aika merkittävästi, eikä matkakaan suosi.

Pelijakauma: Avainhevoset ovat alustavassa pelijakaumassa oikeassa järjestyksessä, eikä pinnoissakaan ole merkittävää moitetta. Vernanto on aavistuksen liikaa luotettu, eikä sen peliosuus nyt ainakaan kovasti saisi nousta.

Juoksunkulku: Carmikas johtaa alun, mutta huolinee selän eteensä. Suosikit eivät ole kovin häävejä avaajia, mutta varsinkin kolmikolla Vernanto-Menoks-Kunnaan Tähti voi halutessaan ajaa oikein aktiivisestikin. Toisella paalulla on useampikin kova avaaja, kuten I.P. Muskotti, Iikori ja Vermon Voitto. Keulapaikka saatta vaihtua tässä lähdössä tiuhaan.

IS-pelisuositus - Toto76-4

Pieni: 5, 8, 4
Suuri: 5, 8, 4, 13

Toto76-5

Suosikki: Lämminveristen Ylivieskan viikonlopun kohokohta on perinteikäs Malja-ajo. 4 Starzinnerin St. Michel meni penkin alle, kun taktiikkajuoksun kovassa lopetuksessa oli mahdotonta yltää hänniltä kärkitaistoon, mutta sen molemmin puolin ruuna on kylvettänyt kotimaisia kilpakumppaneitaan tyylikkäästi. Suosikin kohtaloksi jäänee Kaustisen tapaan taivaltaa johtavan rinnalla, mutta se on siitäkin lähdön todennäköisin ykkösnimi.

Haastajat: Pitkään varjojen mailla vaeltanut 2 Zigge Silvio palasi Porin Suurmestaruudessa ryminällä parrasvaloihin ja otti mahtikireillä voiton sekä karsinnassa että finaalissa. Raporttien mukaan ruuna on ainakin kotioloissa yhtä pirteä kuin Porin aikaan ja suosikillakin voi olla tekemistä vastata hevosen loppuvetoon Ylivieskan maalisuoralla.

1 Bret Boko pitää sisäradalta keulapaikan ja on siitä taatusti mukana kärkitaistossa. Jotenkin kuitenkin tuntuu, että ainakin Starzinnerin kovuus on ainakin liikaa ja lähtö yritetään selvittää kahdella merkillä. Hyvin todennäköinen totohevonen rehti työmyyrä kuitenkin on.

Yllättäjät: 9 Tir du Caux rutisti edellisen ohi Rovaniemellä kierrettyään 2. ulkoa viimeisellä takasuoralla sen kupeelle. Tähän(kään) lähtöön on tuskin matkalle luvassa kovin kovaa vauhtia ja sen jälkeen kolmaskin ulkopari alkaa olla aika kaukana ainakin voittoa ajatellen. 5 Boys Going In oli Rovaniemellä puolestaan kärkiparin takana pussissa ja sille jäi hieman jossiteltavaakin, mutta nopeiden ulkopuolelta voi olla vaikea löytää järkevää juoksuasemaa. 3 Edward Ale on osoittanut viimeisissään selkeää piristymistä, mutta sen kohdalla alustavaa kengällistä balanssia on pidettävä aika isonakin miinuksena. Varsinkin kun sillä balanssilla ajetaan pitkästä aikaa. Eivät muutkaan ole statisteja, mutta lähdön rakenne on hyvin todennäköisesti sellainen, että kovin kaukaa ei ole yksinkertaista ehtiä pitkällä suorallakaan.

Pelijakauma: Starzinner on selvähkö suosikki voittamaan johtavan rinnaltakin, mutta Zigge Silvio kiinnostaa ajoissa kaveriksi. Bret Boko on hieman yliarvostettu ja samoin Tir du Caux.

Juoksunkulku: Bret Boko pitää vaikeuksitta johtopaikan. Starzinner etenee johtavan rinnalle ja tuskin kaipaa lähtöön mitään ihan älytöntä tempoa. Zigge Silvio kyttää kärkiparin takana joko sisällä tai toisella ja on varmasti vaarallinen kirissä.

IS-pelisuositus - Toto76-5

Pieni: 4, 2
Suuri: 4, 2

Toto76-6

Suosikki: Ennen Ruunaruhtinaan toista osakilpailua hakisi mielellään osviittaa perjantain ensimmäisestä koitoksesta, mutta vihjeen aikataulujen vuoksi se ei ikävä kyllä ole mahdollista. 3 Polara on jättisuosikki ruunien seassa ja ellei perjantaina tapahdu ihmeitä, niin tähden tappiota on vaikea kuvitella lauantainakaan. Antti Tupamäki tosin varoittelee, ettei hevonen ole tällä hetkellä ihan vetreimmillään ja on hieman toisohjainen. Mikkelin esitys oli kuitenkin sitä luokkaa, ettei muilla "munattomilla" pitäisi olla jalan sijaa uudessa suurkilpailussa. Polara osoitti Kaustisella, että pidemmätkin matkat käyvät.

Yllättäjät: Ruunaruhtinas osoittaa aika karusti sen, miten oripainotteinen suomenhevosten kärki on. 7 Diktaattori on toki kestomenestyjä jo monen vuoden ajalta, mutta kesän se on keskittynyt lähinnä montéen. Mikkelissä syntyi kuitenkin kärryistäkin uusi hieno ennätys, joten sekin puoli onnistuu. 2600 metriä suosii sitä selkeimmin haastajista ja tällä matkalla ruuna on hyvin todennäköinen totohevonen. 5 Josveis valloitti keväällä Vincennesin kahteen otteeseen. Suomen kovissa koitoksissa voittokulku on tauonnut, mutta esitykset ovat olleet vähintäänkin kelvollisia silti läpi kesän. 10 Tuikun Poju on myös riskissä kunnossa ja hevonen, jolle matka sopii taatusti paremmin kuin monelle muulle. 4 Nopsan Vauhti ja 9 Vinksa ovat elämänsä iskussa, mutta kummankin kohdalla juostavaa matkaa on pidettävä pienenä miinuksena.

Pelijakauma: Polara on luonnollinen jättisuosikki, eikä varmistaminen innosta, ellei perjantaina ole tapahtunut ihmeellisyyksiä.

Juoksunkulku: Helmen Vili lähtee lujaa, mutta Polara saa haettua siltä johtopaikan. Suuri suosikki saa vetää aika rauhassa, ellei Diktaattorilla innostuta vaatimaan vauhtia.

IS-pelisuositus - Toto76-6

Pieni: 3
Suuri: 3

Toto76-7

Suosikki: Päätöskohteen ranking-kärjet olivat samassa maalikuvassa Rovaniemellä, mutta sen lähdön hävinnyt osapuoli 10 Boulder Cannon nimetään silti ykkösvihjeeksi. Ori on tehnyt läpi kesän valtavan hienoja esityksiä ja olisi ollut varmasti Rovaniemelläkin vaikeampi ohitettava ellei olisi ollut keulapaikalla hieman liian innokas matkalla. Suosikilla voi ajaa lähdön monella tavalla, mutta eiköhän Markus Porokka suuntaa takaa ajoissa eteenpäin. Vastusta toki riittää, mutta on ori lyönyt kesän pitkillä matkoilla kovempiakin hevosia kuin nämä.

Haastajat: 2 Onboard Brolinen epäonni on vihdoin kääntynyt ja hyvä kunto on realisoitunut tuloksiin. Viimeksi hevonen ehti sitkeällä kirillä niukasti suosikin ohi ja on luonnollisesti edelleen tiukka haastaja.

5 Wheelie Awake palasi välistartissaan pitkän korpivaelluksen jälkeen voittajaksi. Toki nousukuntoa oli ehditty nähdä jo ennen sitä. Ruuna on tässä todennäköinen keulahevonen ja siltä paikalta se tapaa vastata sitkeästi.

Yllättäjät: 9 Grand Ale osaa tuittuilla, mutta kunto on ollut pitkään hyvä. Matka ei ole hevoselle paras mahdollinen ja kurveissakin on hieman vaikeaa, joten takarivistä ruunan voitto ainakin yllättäisi vähän. 6 Tarabuso Jet kisaa elämänsä vireessä, mutta tuntuisi, että taas on vastassa pari liian kovaa. Toisaalta ei hevonen Mikkelin pitkällä matkalla nyt äärettömän kaukana suosikista ollut, vaikka jäikin kuudenneksi. 8 Hamis Fameraiseria rasittaa tauko ja heikko paikka. Hevosenahan ruuna kyllä riittäisi tässä. 7 Gisele de Veluwe aloittaa uusvanhassa kotimaassaan matalalla profiililla ja tuskin on heti valmis menestymään.

Pelijakauma: Boulder Cannon voisi olla alustavaa hieman selkeämpi suosikki, mutta puhutaan pienistä marginaaleista. Kahdella-kolmella rastilla pääsee pitkälle.

Juoksunkulku: Wheelie Awaken pitäisi avata varsin vaikeuksitta keulapaikalle. Boulder Cannon kiertää matkalla johtavan rinnalle ja huolehtii, että tempo pysyy reippaana.

IS-pelisuositus - Toto76-7

Pieni: 10, 2, 5
Suuri: 10, 2, 5, 9, 8

IS-pelisuositus

Pieni
Toto76-1: 1, 8, 11
Toto76-2: 5
Toto76-3: 8, 7, 16, 3
Toto76-4: 5, 8, 4
Toto76-5: 4, 2
Toto76-6: 3
Toto76-7: 10, 2, 5
Hinta: 10,80 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi

Suuri
Toto76-1: 1, 8, 11, 5, 13, 15, 4
Toto76-2: 5
Toto76-3: 8, 7, 16, 3, 2, 4
Toto76-4: 5, 8, 4, 13
Toto76-5: 4, 2
Toto76-6: 3
Toto76-7: 10, 2, 5, 9, 8
Hinta: 84,00 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi