Ravivihjeet

Ravivihje: Toto5 Ylivieska 10.8.2018

Julkaistu:

TOTO5
Vaellus on selvin varma Ylivieskan Toto5-pelissä.

Toto5-1

Suosikki: 2 Decamerone taipui viimeksi johtavan rinnalta. Tätä ennen hevonen teki asiallisen juoksun keulasta saaden kolmannella puolikkaalla kovaa prässiä. Edellisen voittonsa Decamerone nappasi johtopaikalta, minne hevonen tälläkin kertaa nopeana avaajana tähtää.

Haastajat: 4 Wille Caramell laukkasi Oulussa ensimmäisellä takasuoralla ja kiersi tämän jälkeen eteenpäin päästen etusuoralla 2. ulos. Siitä ruuna kiri totoon. Kajaanissa Wille Caramell sai pidettyä johtopaikan ja teki asiallisen juoksun. Ruuna avaa mukavasti ja pystyy menestymään johtavan rinnaltakin. 10 Global Treasure teki Kaustisella asiallisen juoksun keulasta vaikkei voittanutkaan. Teivossa ori matkasi 5. ulkona ja eteni loppukaarteessa 2. ulos, mistä hevonen ei koskaan saanut vapaata. 6 Rock On Roof lopetti Vieremällä juosten 5. sisältä ja sai startin koneeseen. Sen ansiosta hevonen pystyy parantamaan.

Yllättäjät: 1 Staro Interstate on ollut urallaan eturivissä vain muutamassa lähdössä eikä hevonen niiden perusteella lähde kovaa matkaan, mutta hevonen pystyy menestymään mikäli ei jää kiihdytyksessä kauas kärjestä. Porissa ruuna lopetti 4. sisältä erittäin terävästi. 9 Lemon Breezer voitti Härmässä keulapaikalta ja taipui samalta paikalta Seinäjoella. Tamma on ollut paras keulapäästä ja sisäradalta, kun se on vino kurveihin. 7 Staro Jersey Side tsemppasi Teivossa johtavan rinnalta mukavasti neljänneksi. Tauluaan kyvykkäämpi 11 Flash Spruce puolestaan taipui samalta paikalta hännille. 3 Drinks Please oli Seinäjoella aivan hyvä 6. ulkoa ja sai startin koneeseen.

Pelijakauma: Decameronea (19%) on pelattu liian vähän samoin kuin Global Treasurea (8%). Vedämme lähdön rohkeasti näillä kahdella merkillä.

Juoksunkulku: Decamerone torjuu kiihdytyksessä uhkaajansa ja nappaa johtopaikan nimiinsä. Wille Caramell tulee rinnalle ja on hyvä kuolemanpaikkahevonen, mutta se saattaa päästää Staro Jersey Siden eteensä.

IS-pelisuositus - Toto5-1

Pieni: 2, 10
Suuri: 2, 10

Toto5-2

Suosikki: 1 Keep Calm kilpailee kovassa iskussa ja ruuna pystyy hyvän lähtönopeutensa turvin pitämään johtopaikan hallussaan. Siitä ruuna olisi väkisin voittotaistossa. Viisivuotias seuraili Kaustisella varmasti kakkoseksi ja Rovaniemellä ruuna oli vieläkin parempi. Keep Calm joutui lähtemään 2. ulkoa kolmannelle jo etusuoralla ja eteni johtavan rinnalle, mistä se tsemppasi mainiosti toiseksi.

Haastajat: 10 Joana's Roadrunner lopetti Oulussa 2. ulkoa hopealle. Valmentajan mukaan lähtöpaikka sopii, kun kyseessä on hieman epävarma avaaja. Joana's Roadrunner saa rattailleen huippuohjastaja Ari Moilasen. 6 Greytail Eric on kolmas kovista. Rovaniemellä ruuna haki keulapaikan haltuunsa ja juoksi lopulta 2. sisällä, mistä ruuna oli varmasti toinen Smart Leaderin jälkeen.

Yllättäjät: 2 Senator Case jäi Härmässä viimeisellä takasuoralla pahoin väsyneen vastustajan taakse pussiin. Ori putosi heikkoihin asemiin, mutta ehti upealla lopetuksella totoon. 7 Kiss Sånna voitti Kajaanissa keulasta. Kuopiossa tamma nousi johtavan takaa toiselle ilman vetoapua viimeisellä takasuoralla ja puristi kakkoseksi selvästi voittajalle häviten. 8 Cheri Sane voitti Lapualla 5. ulkoa lopulta helposti. Seinäjoella ruuna meni kovan ajan tasokkaassa lähdössä 2. ulkoa. 3 Amazing Captor kiersi Kalajoella 2. ulkoa jälkijoukon parhaaksi.

Pelijakauma: Keep Calm (35%) on liian selvä suosikki.

Juoksunkulku: Keep Calm pitää johtopaikan ja Kiss Sånna kiertää kupeelle.

IS-pelisuositus - Toto5-2

Pieni: 1, 10, 6
Suuri: 1, 10, 6, 2, 7, 8

Toto5-3

Suosikki: 9 Vaellus on sopivassa tehtävässä ansaitusti megasuosikki. Ori on normaalisti ravivarma menijä, joten sen kukistaminen tulee olemaan hikinen tehtävä ja jopea pientä epäonnea vaaditaan että Vaellus on lyötävissä. Joensuussa ori joutui yllättävän tiukoille voiton suhteen, vaikka sai makean juoksun 2. ulkona. Rovaniemellä ori juoksi keulassa ja kamppaili loppuun asti voitosta, muttei voinut mitään Hanslankarille.

Haastajat/yllättäjät: 6 Jyllätys laukkasi Vermossa lähtöön ja jäi 5. ulos. Sieltä ruuna kiersi asiallisesti kunnes haparoi maalisuoralla. Kouvolassa ruuna matkasi pääosin johtavan rinnalla, mistä hevonen piti mukavasti vauhtinsa. Jyllätys jaksaa mennä, mutta se häviää paljon pätkänopeudessa suosikki Vaellukselle. 8 Passiton lopetti Kuopiossa väkevästi 2. ulkoa eikä jäänyt kauaksi voitostakaan. 2 Carmikas on laukkonut viime aikoina paljon, mutta harjoitustietojen perusteella on mahdollista että vika löydettiin. Oriille lisätään varusteita jalkoihin, että hevonen on varmempi kurveissa. Carmikas pystyy ravatessaan paljoon etenkin keulapaikalle päästessään. Edellisen tallikaveri 7 Untero matkasi Vieremällä sisäradalla, mistä ori kiri aivan mukavasti perille. Untero parantaa starttien myötä ja voi nousta mukaan tototaistoon. 3 Rillakka on nopea mutta ailahteleva tapaus. Normaaliolosuhteissa sijoitus kärjen tuntumassa olisi hyvä saavutus.

Pelijakauma: Vaellus (75%) voittaa useammin kuin kolme kertaa neljästä eli se on jopa hieman alipelattu.

Juoksunkulku: Carmikas ja Rillakka vyöryvät takamatkalta eteenpäin ja Camrikas juoksee keulassa mikäli avaa ravilla. Jyllätys hakeutuu toisen radan veturiksi

IS-pelisuositus - Toto5-3

Pieni: 9
Suuri: 9

Toto5-4

Suosikki: 5 George Birdlandin volttiennätys on kova, mutta ruunalla on rahkeita vieläkin kovempaan tulokseen. George Birdland on sekä nopea että vauhtikestävä hevonen, joka pystyy kovaan suoritukseen niin keulasta kuin selästäkin. Joensuussa ruuna jäi epäonnekseen johtavan taakse säkkiin, mutta viimeksi ei ollut mitään epäselvyyttä parhaasta kun hevonen karkasi johtopaikalta kauas muista.

Haastaja: 1 Ranch Movie Star ei saanut Turussa täyttä mahdollisuutta 2. sisältä, mutta toisaalta hirveästi voimia ei tainnut jäädä varastoon. Hyvältä lähtöpaikalta tamma saa joka tapauksessa hyvän juoksun kärkipäässä.

Yllättäjät: 2 Tiger Shark lopetti Forssassa asiallisesti 3. sisältä. Teivossa tamma matkasi kuudentena sisäradalla eikä koskaan saanut vapaata varsin kovatasoisessa tehtävässä. Tamma avaa hyvin ja olisi paras johtopaikalta. 11 Bewitch Boy kesti Haapajärvellä johtopaikalta ykköseksi. Seinäjoella ruuna jäi 2. sisälle pahoin pussiin loppukurvissa, mutta ehti tukalista asemista vielä kakkoseksi. Lähtöpaikka on niin hankala, että voitto voi näistä asemista olla liikaa vaadittu. 7 Crazy Valley saa toki huippukuskin rattailleen, mutta on kysymysmerkki, riittääkö tamman kovuus parhaille. 12 Flying Heel jumputti Vieremällä 3. ulkoa pronssille eikä hävinnyt hopeaakaan paljoa. Lähtöpaikka on erittäin ikävä. Kovan ohjastajanvahvistuksen kokeva 3 Gustav K. ja Mikkelissä kovan ajan täräyttänyt 13 Frans G tulevat seuraavina.

Pelijakauma: Tiger Shark (6%) on maistuva yllättäjä.

Juoksunkulku: Tiger Shark riistää johtopaikan Ranch Movie Starilta. George Birdland tulee vauhdilla rinnalle, mikäli jää toiselle ilman selkää.

IS-pelisuositus - Toto5-4

Pieni: 5
Suuri: 5, 1, 2

Toto5-5

Suosikki: Ruunaruhtinas ratkeaa perjantain 1600 metrin ja lauantain 2600 metrin lähdöissä. 10 Polara teki Mikkelissäkin hyvän juoksun vaikkei voinutkaan mitään Tähen Toivomukselle. Mikkelin jälkeen Polara ei ole startannut ja Antti Tupamäki varoitteli ettei hevonen ole harjoitusten perusteella terävimmillään. Lisäksi polvissa on hieman sanomista mutta se ei estä kilpailemista. Takarivin lähtöpaikka ei ole Polaralle paras mahdollinen mailin matkalle Ylivieskan tiukkakurviselle radalle. Avausmatkalla Polaralla saatetaan ajaa varovaisesti ravia läpi ettei kokonaiskisan voitto ole esimerkiksi laukan muodossa uhattuna. Siksi se ei kelpaa varmaksi.

Haastajat/yllättäjät: 6 Diktaattori on mennyt upeasti montéssa ja ruuna pyrkii kärrylähdössä haastamaan kovan suosikin Polaran. Lähtöpaikka on hieman ulkona, mutta kuitenkin eturivissä. 4 Vinksa voitti Mikkelissä keulasta. Viime starteissa ruunalla on ajettu selästä ja esitykset ovat olleet asiallisia ja ajat hyviä. Vinksa avaa erittäin terävästi ja pyrkii johtopaikalle samoin kuin Joensuussa keulasta neljänneksi kestänyt 2 Koskelan Akseli. 8 Josveisin lähtöpaikka on surkea, mutta kovaluokkaista menijää ei silti voi aliarvioida. Rovaniemellä ruuna matkasi 2. ulkona ja edelle jäivät vain Siirin Älli ja Hanslankari. 3 Tuikun Poju kiri Rovaniemellä tilaa saatuaan asiallisesti vaikkei tosissaan voittajahevosta pystynytkään uhkaamaan. Kunto on stabiili. 9 Nopsan Vauhti kärsii nopeana lähtijänä takarivin lähtöpaikasta, mutta se saattaa päästä Koskelan Akselin perästä yllättävän hyviin asemiin.

Pelijakauma: Vinksa (6%) kiinnostaa eniten, kun Diktaattori (23%) on ylipelattu.

Juoksunkulku: Koskelan Akseli ja Vinksa kiihdyttävät parhaiten ja Nopsan Vauhti seuraa näitä. Vinksa juossee lopulta piikkipaikalla.

IS-pelisuositus - Toto5-5

Pieni: 10, 6, 4, 8, 2
Suuri: 10, 6, 4, 8, 2, 3, 9