Ravivihjeet

Ravivihje: Jokimaa 9.8.2018

Julkaistu:

TOTO5
Jokimaalla palataan arkeen Costellon mitalikahvien parissa. Illan Toto5-kierros vaikuttaa etukäteen mielenkiintoiselta.

Toto5-1

Suosikki/Varma: 5 Robin Roofin viimeiset startit ovat olleet loistavia. Ensin se nitisti kovavauhtisessa mailin kilpailussa William Pinen ja sen jälkeen se kiritti Starzinneriä aivan maaliin saakka. Hevonen on tullut loppua alta kympin vauhteja, joten kunto on rautaa. Tällä kertaa vastus näyttää erittäin sopivalta sille.

Haastajat: 6 Invantaggio kilpailee mukavassa iskussa ja on tehnyt maililla mukavia esityksiä. Nopea avaaja voi latadaa nytkin keulaan, mutta täydellä matkalla se tarvitsee selkiä eteensä. Sellaisella juoksulla kaksarisijoitus on mahdollinen.

3 Grainfield Oliver olisi normaalisti näistä asetelmista jopa ykkössuosikki, mutta hevosen tauko ei ole mennyt aivan suunnitelmien mukaan. Vanhat ongelmat ovat nostaneet päätään ja tauko on venynyt pitkäksi. Ruuna tuskin on millään tavoin parhaimmillaan ja valmentajan mukaan nyt ollaan mukana matalalla profiililla.

Yllättäjät: 2 Fire Spruce hakee vielä parasta iskuaan. Tamma juoksi eilen porukan hännillä kirikierroksen 11,5-vauhtia ja se voi olla tänään vielä terävämpi.

4 Oliwer Hip tarvitsee tarkan selkäreissun, jonka jälkeen se kirii viimeiset 300 metriä napakasti. Rehti kilpahevonen pitää tasonsa ihailtavan hyvin illasta toiseen.

7 Frosty Vice on tehnyt tasaisia esityksiä ilman suurempaa loistoa. Vastassa on nytkin hyväkuntoisia menijöitä, joten menestyminen on nytkin vaikeaa.

Juoksunkulku: Grainfield Oliver pitää keulat halutessaan, mutta voi luovuttaa ne jo Invantaggiolle. Robin Roof on todennäköisesti takasuoran lopussa keulassa, juoksee siellä kuka tahansa.

Pelijakauma: Robin Roof kerää paljon peliä, mutta on se niin todennäköinen voittaja, että varmistaminen tuntuu turhalta.

IS-pelisuositus - Toto5-1

Pieni: 5
Suuri: 5

Toto5-2

Suosikki: 3 Capercaillie Cock puolusti viimeksi johtopaikkaa, mutta joutui luopumaan siitä prässin alla myöhemmin. Ori näytti hyvältä johtavan takana, mutta kiritiloja se ei koskaan saanut. Nyt sillä voisi olla paikka keulajuoksuun ja upeasti uransa avannut hevonen on vahva voittajaehdokas.

Haastajat: 2 Step Noble on näistä asetelmista ykkösmerkki. Se ei vielä tajua kunnolla kilpailemisen päälle, mutta hyvin avaava ruuna pystyy tasaisessa lähdössä kärkeen. Valmentaja Iikka Nurmonen uskoi sen pystyvän 14-tulokseen, jolla ollaan tässä lähdössä kärkikahinoissa.

12 BWT Anarchyn tulosrivi on komeaa katseltavaa. Paikka on nyt vaikea, mutta nykykunnossa se pystyy nousemaan aivan voittotaistoon saakka. Mikkelin voitto irtosi johtopaikalta hyvään tyyliin ja Jämsässä sen kiri tehosi 3.ulkoparista, joten hevosella pystyy ajamaan monin eri tavoin.

Yllättäjät: 1 Gold Arrow Web aloitti uransa hienosti, eikä sitä voi täysin sivuuttaa huonosta taulusta huolimatta. Mikäli tauolta palaava ruuna on iskussa, voi se riittää tässä yllättävänkin korkealle, mutta jää nyt vielä pois lapulta.

5 Leemark's Felix paransi edelliseen starttiinsa ja sillä jäi lopussa hieman jossiteltavaakin. Epävarmuus haittaa tamman menoa ja sijoitus neljän porukassa on todennäköisempi kuin voitto.

7 Yanni kehittyy pikku hiljaa ja se kiri viimeksi asiallisesti kovassa lopetuksessa. Paikka hankaloittaa kovasti sen menestymismahdollisuuksia.

Juoksunkulku: Capercaillie Cock ja Step Noble ratkovat keulapaikan kohtalon. Mikäli Capercaillie Cock sinne pääsee, niin sillä myös ajetaan siitä. BWT Anarchy joutuu vetämään työhaalarit päällä ja se voi tehdä ratkaisut aikaisessakin vaiheessa.

Pelijakauma: Lähtö on oikein pelattu.

IS-pelisuositus - Toto5-2

Pieni: 3, 2, 12
Suuri: 3, 2, 12

Toto5-3

Suosikki: 11 Metsärinteen Valta on tekemässä nousua tammojen avoimiin lähtöihin ja kuningatarkilpailuun. Hienoja juoksuja tehnyt tamma on kehittynyt tänä vuonna ison askeleen ja sillä on hyvä mahdollisuus voittoon tässä lähdössä. Viimeksi hevoselle jäi jossiteltavaa, sillä se ei päässyt tulemaan lopussa aivan vapaasti.

Haastajat: 13 Tuviker rakensi komean tolpparivin ennen Härmän laukkastarttia. Tämän jälkeen sitä on hoidettu ja sen pitäisi olla nyt parempi. Vahva ori ei mittaa matkaa, mutta antaa tasoitusta nopeudessa. Mikäli kesäkeleillä vauhti kiihtyy liiaksi, voi se tuoda ongelmia kirivaiheessa, eikä hevosen epävarmuuskaan ole täysin kadonnut.

1 Poikolan Neito avaa hyvin ja on hyötyy lähtöpaikasta. Juoksunkulku tulee todennäköisesti olemaan suopea tammalle ja se pitää huomioida aikaisin peleissä. Hevonen on juossut tasaisen kovissa lähdöissä ja saanut puolivaikeita juoksuja niissä.

2 T.T. Rokuli on pystyvä, mutta epävarma. Lähtökiihdytys ja ensimmäinen kaarre ovat kriittisimpiä paikkoja laukan suhteen, mutta niistä selvittyään ori pystyy riittävän kovaan suoritukseen totosijoitusta ajatellen.

10 Koivun Tähti menee tasaisesti, eikä petä juuri koskaan. Ruunan kunto on ollut jo pitkään hyvä, mutta kovissa lähdöissä kaiken pitää mennä nappiin voittoa ajatellen. Hevonen tuntuu saaneen lisää vauhtia kroppaansa kesän aikana.

Yllättäjät: 15 Virin Vihtori on lahjakas menijä, joka ei tee totta starteissa. Kotona sitä ei saa laukkaamaan, mutta lähtötohinoissa sen epävarmuus tulee esille. Ravilla hevonen pystyy aina menestymään.

Kyvykäs 14 Herra Hopo taisteli Jämsässä voitosta Julminia vastaan, mutta viimeksi Porissa se oli kovin ponneton ja haparoi viimeisessä kaarteessa. Hevonen pääsi viime vuonna Derby-finaaliin saakka, josta se tosin joutui jäämään pois.

Juoksunkulku: Poikolan Neito ottaa joukon hallintaansa. Metsärinteen Valta voi päästä lähdön onnistuessa hyviin iskuasemiin, mutta Tuviker voi olla vaikeuksissa juoksuradalta.

Pelijakauma: Ei suuria vääristymiä. T.T. Rokuli kerää hieman liikaa peliä. Poikolan Neito, Herra Hopo ja Virin Vihtori voisivat olla enemmän pelattuja.

IS-pelisuositus - Toto5-3

Pieni: 11, 13, 1, 2, 10
Suuri: 11, 13, 1, 2, 10, 15, 14

Toto5-4

Suosikki: 1 Northern Trick vakuutti viimeksi Forssassa, jossa se sooloili keulasta tyylikkään voiton. Hevonen on parantanut koko ajan tauon jälkeen ja se voi olla nyt vieläkin parempi. Vastus kovenee kuitenkin Forssasta selkeästi.

Haastajat: 8 Al E.Gador Zet otti soolovoiton Teivossa ja viimeksikin sen kirissä oli ruutia. Viimeiset 800 metriä taittuivat aikaan 09,8 ja ruuna nousi hienosti kolmanneksi. Erkki-Pekka Mäkinen tuppaa suojateillaan ajamaan aggressiivisesti ja eiköhän nytkin sellainen ajosuoritus nähdä.

5 MAS The Boss on tauluaan paremmassa kunnossa. Hevosen juoksut eivät ole menneet aivan putkeen ja se on näkynyt sijoituksissa. Nyt sillä olisi paikka saada hyvä selkäjuoksu kärjen tuntumassa, jolloin se on varteenottettava menestyjä.

4 Cavalier Brodde voisi olla lähdön ideamerkki. Hevonen on kärsinyt huonoista lähtöpaikoista, eivätkä juoksutkaan ole menneet aivan nappiin. Hevosen uran aloitus Suomessa meni pieleen varustesotkujen takia, mutta nyt oikeat varusteet ovat löytyneet. Iikka Nurmonen uskoi valmennettavansa olevan lähdössä kärkikahinoissa.

Yllättäjät: 9 Käthyllä jäi jossiteltavaa Lahdessa, mutta viimeksi se antoi periksi johtavan rinnalta Kasvattajakruunun-alkuerässä. Hyvältä lähtöpaikalta lahjakas tamma ei ole ulkona.

12 Sunbeam kilpailee rautaisessa iskussa, mutta paikat ovat pahasti kärjessä viihtyvää ruunaa vastaan. Viimeksi hevonen juoksi takajoukoissa, mistä nouseminen kärkeen oli mahdotonta.

6 Ratu Release ei ole onnistunut ikäluokkansa parhaita vastaan. Kuopio Stakesissa sen esitys oli hyvä ja viimeksi hevonen teki rahasarjassa minkä pystyi.

11 Tougherthantherest teki pelaamattomana hyvän kirin takapareista, mutta jäi sen jälkeen yhdestä startista pois. Suurempaa vikaa siinä ei taida kuitenkaan olla, koska tamma on nyt uudestaan viivalla.

Juoksunkulku: Northern Trick pyrkii puolustamaan johtopaikkaa Cavalier Broddea ja MAS The Bossia vastaan. Ulkoa tuleva Al E.Gador Zet antaa myös painetta alussa muille. Avaus voi venyä ja lähdöstä tuskin tulee mitään kävelykisaa.

Pelijakauma: Lähdöstä löytyy paljon alipelattuja hevosia, kuten Al E.Gador Zet, Cavalier Brodde ja Sunbeam. Sundsvik Chamsin ja Rim Bay Kickapoo keräävät liikaa peliä osakseen.

IS-pelisuositus - Toto5-4

Pieni: 1, 8, 5, 4, 9
Suuri: 1, 8, 5, 4, 9, 12

Toto5-5

Suosikki: 7 Mascot Matchin voittoputki katkesi Kouvolassa laukkoihin. Kouvolan kaarteet eivät tainneet sopia tammalle ja meno oli sen mukaista. Hevosella on vieläkin vähänlaisesti rutiinia, joten täysin luotettavana sitä ei voi pitää. Viimeisin voitto tuli komeaan tyyliin 12,5-vauhtisella lopetuksella johtavan rinnalta.

Haastajat: 13 Plisetska Birdland on kehittyvä tamma, jolle voi olla etuakin takarivistä. Hevonen on hieman liian terävä eturivistä, kuten viimeksi Vermossa nähtiin. Nyt voimat jäävät loppukiriin ja Juha Utalan suojatti voi nousta korkealla kirivaiheessa.

10 Sahara Hot Mama tuli Mikkelissä rintaman takana pussissa maaliin. Voimia näytti vielä olevan vielä tallessa loppusuoralla ja hevonen pystyy tässä paljoon. Juoksunkulku määrää sen lopullisen sijoituksen, mutta kunto on hyvä.

3 Majestic Missyn ongelmat ovat olleet kaarrejuoksussa, mutta sen pitäisi olla nyt huoltotoimenpiteiden jälkeen parempi. Kovaa avaaja tamma juossee keulapaikalla, josta se pystyy voittotaistoon.

Yllättäjät: 2 Demoiselle Crane ei onnistunut ikäluokkalähdöissä, mutta tasaisessa tammalähdössä sitä ei kannata hyvältä lähtöpaikalta unohtaa. Kykyjä tammalla on riittävästi pärjäämiseen.

1 Global Springtime palasi sairaspaussilta tasaisella esityksellä. Paikka on nyt hyvä ja hevosen pitäisi pystyä nähtyä parempaan.

Juoksunkulku: Majestic Missy yrittää johtopaikalle, josta sillä on tarkoitus ajaa. Mascot Matchille on todennäköisesti tarjolla paikka johtavan rinnalla ja matkavauhti on tasaisen reipasta.

Pelijakauma: Mascot Match kerää liikaa peliä ja lähdöstä löytyy alipelattuja hevosia. Demoiselle Crane ja Majestic Missy ovat kiinnostavimmat. Sahara Hot Mama ja Plisetska Birdland ovat myös liian vähän vedettyjä.

IS-pelisuositus - Toto5-5

Pieni: 7, 13, 10, 3
Suuri: 7, 13, 10, 3, 2, 1

IS-pelisuositus

Pieni
Toto5-1: 5
Toto5-2: 3, 2, 12
Toto5-3: 11, 13, 1, 2, 10
Toto5-4: 1, 8, 5, 4, 9
Toto5-5: 7, 13, 10, 3
Hinta: 30,00 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi

Suuri
Toto5-1: 5
Toto5-2: 3, 2, 12
Toto5-3: 11, 13, 1, 2, 10, 15, 14
Toto5-4: 1, 8, 5, 4, 9, 12
Toto5-5: 7, 13, 10, 3, 2, 1
Hinta: 75,60 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi