Ravivihje: Toto76 Mikkeli 14.7.2018 – 76000 euron jackpot

Julkaistu:

TOTO76
Ranch Kelly on Mikkelin vauhtiviikonlopun Toto76-pankki, vaikka juostava matka on vastaan.

Toto76-1

Suosikki: Toto76-pelin avaa mielenkiintoinen mailin pyrähdys, josta ei takuulla puutu vauhtia. 2 Ypäjä Hereiam on suosikki, vaikkei se ole ensisijaisesti erityinen sprintteri. Ei ruuna nyt huono ole mailillakaan, mutta tällä matkalla kuitenkin haavoittuvaisempi. PowerParkissa hevonen oli pitkällä matkalla suvereeni kierrettyään keulaan avauskierroksella. Nyt johtopaikalle ei ole asiaa ja se on pieni miinus, mutta osaa suosikki voittaa muualtakin. Varmistuksia hevonen kuitenkin tällä matkalla vaatii.

Haastajat: 1 Snabba Cash on mielenkiintoisella paikalla. Se ja 5 Tessa's Devil ratkaisevat keulapaikan kohtalon kiivaassa kiihdytyksessä. Molemmilla on eväät kestää johtopaikalta Mikkelin lyhyellä loppusuoralla ykköseksi, vaikka mentäisiin kovaakin. Snabba Cash on selvässä nousukunnossa, kun taas Tessa's Devilin vire on ollut Vermon hurjastelustartin jälkeen vähän kyseenalainen. Hevonen on tosin ennenkin ailahdellut.

Yllättäjät: Oletettu alun kiihdytyskilpailu voisi antaa mahdollisuuden huonojen paikkojenkin hevosille. 9 Dreambow oli pettymys Vermossa kengillä, mutta ei unohdeta ruunaa vielä yhden vaisumman suorituksen vuoksi, varsinkin kun balanssikin oli poikkeuksellinen. 8 Bartender In rutisti viimeksi vahvasti ykköseksi johtavan rinnalta ja otteet ovat parantuneet hyvää tahtia starttien kertyessä pitkältä tauolta. 12 Ida's Owen kiersi Lappeessa hankalista asemista rehdisti ja otteissa oli oikeanlaista säpinää pitkästä aikaa.

Pelijakauma: Ypäjä Hereiam on haavoittuvainen maililla ja hieman liian suuri suosikki. Dreambow palaa kengättömäksi ja on aliarvostettu.

Juoksunkulku: Eturivi on täynnä hyviä avaajia ja ainakin viideltä sisimmältä radalta lähdetään tosi liukkaasti. Snabba Cash ja Tessa's Devil ovat kaikkein nopeimmat alussa, mutta tulisella maililla asiat ovat usein pienestä kiinni kiihdytyksessä. Ypäjä Hereiam tahtoo vapaalle radalle, mutta keulaan ei taida olla ainakaan omin avuin asiaa.

IS-pelisuositus - Toto76-1

Pieni: 2, 1, 5, 9
Suuri: 2, 1, 5, 9, 8, 12

Toto76-2

Suosikki: 2 Ranch Kelly on yksi Toto76-rivin tukipilareita, vaikka maili on kaikkea muuta kuin sen lempimatka. Suur-Hollola -ajon sankaritar ei ehdi alussa nopeimpien matkaan ja se on Mikkelissä usein tuhoon tuomittu lähtökohta sprinttimatkalla. Kakkosrata auttaa kuitenkin tehtävää melkoisesti, eikä tamma nyt joudu sentään kiertelemään alkumatkaa kolmannella. Nykykuntoisen Ranch Kellyn pysäyttäminen ei taida onnistua kilpasisarilta tälläkään matkalla sen jälkeen.

Yllättäjät: 12 Callela Ladyboss on lähdön toiseksi kovin hevonen, mutta 12-radalta ainakin voittoa ajatellen toivottoman tehtävän edessä, eikä sen paikka rankingissa löydy kakkosena. Tamma oli suosikin tapaan oikein mainio Lahdessa molempina päivinä, vaikka juoksunkulutkin menivät toki paremmin kuin hyvin. Lähdön yllättäjä voisi olla 5 Callela Eliza. Alkukausi on ollut vaisu lähinnä kiimaongelmien vuoksi, mutta Kaustisella nähtiin parempaa. Tamma pinkoi pahan alkulaukan jälkeen 12,8/1900 metriä. Rutinoitunut 4 Twigs Voici lienee lopulta keulahevonen ja maililla vauhdikas menijä johtaa pitkään. 9 Golda Paris oli Kaustisella sijoitustaan sitkeämpi, kun sen kohtaloksi jäi paikka johtavan rinnalla. Paikka on tosin iso miinus, kun edessä on tasainen avaaja Ranch Kelly. 1 Uraia on avannut Ruotsissa reippaasti ykköseltä ja se sekä 3 In Ice Princess saavat paikat kärjen takaa sisäradalta. Kumpikaan ei riitä voittoon saakka, mutta ne voivat roikkua hyvään sijoitukseen.

Pelijakauma: Jos Ranch Kelly jollakin matkalla nykykunnossaan häviää muille Suomen tammoille, niin se tapahtuu maililla. Nappipaikalta jättiprosentit ovat kuitenkin melko lailla hyväksyttävät. Ehkä hevonen on muutaman prosentin ylipelattu, muttei kovin merkityksellisesti. Callela Eliza kiehtoo hieman, mutta sen voi olla vaikea saada juoksua.

Juoksunkulku: Uraia, In Ice Princess ja Twigs Voici tulittavat kovaa matkaan. Eiköhän jälkimmäisin ole lopulta keula. Ranch Kelly jää alussa hieman jalkoihin, mutta kakkosradan avulla juoksupaikka löytyy kuitenkin 3.-4. ulkoparin paikkeilta, josta kiri luultavasti alkaa toisen kaarteen tienoilla.

IS-pelisuositus - Toto76-2

Pieni: 2
Suuri: 2

Toto76-3

Suosikki: 2 Kaarnaliin pitkä kaksariputki katkesi Teivossa, mutta hevonen oli hieman pieleen menneen juoksun jälkeen aika lailla samalla tasolla kuin ennenkin. Potku hyytyi vähän viimeisellä satasella, mutta orikin joutui pitkään kiriinsä aika kaukaa oltuaan alkumatkan jumissa sisäradalla.

Haastajat: Nopea 3 Vinksa voittaa harvoin, kun viimeiset metrit tahtovat olla tuskaisimpia. Ruuna on kuitenkin mainiossa vireessä, säntää johtoon ja vetää varmasti maililla pitkään.

9 Waru nipisti viimeksi Vinksan takaa lyhyellä kirillä ykköseksi ja oli yllättävän hyvä suoraan tauolta. Ruuna ei ole kiertelijä, eikä kestä muutenkaan pitkää kiriä ilman muiden apuja. Sen olisi päästävä ihan kärjen taakse voittaakseen. Alustava peliosuus tuntuu ylimitoiteltulta, sillä takarivistä on vaikea saada "elokuvajuoksua" kuten viimeksi.

Yllättäjät: 1 Ärsyke on väläytellyt uusissa käsissä, eikä ole nappipaikalta ihan mahdoton yllättäjä, jos sille sattuu hyvä päivä kuten Suonenjoella torstaina. 4 Loikkauksen nopeus riittää myös, vaikka puristuksen kanssa on välillä lopussa niin ja näin. 8 Sohvin Santeri ja 5 Issakan Pouta ovat melkoisia veitikoita. Kummallakin on kovasti potentiaalia, mutta huumori vaihtelee loppusuoralla, eikä voittaminen aina kiinnosta yhtä paljon kuin sijoittuminen. 10 I.P. Riimin puhti loppui keskiviikkona pitkällä matkalla avoimessa tammalähdössä, mutta nyt juostava matka sopii paremmin.

Pelijakauma: Oikeat hevoset erottuvat, mutta hieman liiaksi. Lähdön yllättäjissä on selvästi alustavaa pelikannatusta enemmän potentiaalia ja lähtö rastataan aika leveästi.

Juoksunkulku: Eturivissä on useampi kova avaaja, eikä vauhtia tule puuttumaan. Vinksa on kuitenkin kaikkein nopein, eikä sillä pitäisi olla vaikeuksia napata johtopaikka.

IS-pelisuositus - Toto76-3

Pieni: 2, 3, 1, 4, 8, 5
Suuri: 2, 3, 1, 4, 8, 5

Toto76-4

Suosikki: 7 Viktor Kärppä löysi toukokuussa voitontahtonsa, eikä ole sen jälkeen kohdannutkaan parempaansa. Lauantain mailille ori joutuu aavistuksen ulkoa 7-radalta, mutta on silti selvästi mieluisammissa asemissa kuin kovimmat haastajansa. Eturivi näyttää sellaiselta, että suosikin pitäisi päästä lopulta suhteellisen ongelmitta johtoon täältäkin. Siltä paikalta on tullut kahdessa viimeisessä startissa voitto 20-lopetusten päätteeksi, eikä Viktor Kärppää ole helppo kammeta voiton syrjästä nytkään.

Haastajat: Takarivissä on melkoinen kolmikko haastajia, jotka voisivat olla paremmilta paikoilta listan ykkösnimenä. 11 Vaelluksen voittoputki katkesi Härmässä, muttei hevosen pitkää kiriä 3. ja 4. rataa pitkin pääse moittimaan. Lisämetrejä on voittoa ajatellen luvassa turkasen paljon tälläkin kertaa.

9 A.T. Veeti sinnitteli Kaustisella asiallisesti suosikin rinnalta ja sai kakkosrahat, kun ulkoa kirinyt Lumi-Masi laukkasi. Maili on kovasti A.T. Veetiä vastaan, eikä se ole toisten takaakaan läheskään niin innokas kuin vapaalta radalta.

10 T.T. Avot loisti Kouvolassa 2. ulkoa, mutta Lappeessa meno oli oudon tasapaksua alusta loppuun. Parhaimmillaan ollessaan ori on vaikea torjuttava kenelle vaan näissä sarjoissa.

Yllättäjät: 8 Ekosan ailahtelee melkoisesti. Härmässä menovesi ehtyi keulasta, mutta esimerkiksi Porissa ruuna tulitti juuri tällä matkalla terävästi ykköseksi. 2 Rokin Maxi, 4 Piispalan Santeri ja 6 Hanslankari ovat iskussa, mutta usein maililla vaikeuksissa. Oletettu lentokeli ei auta niiden agendaa.

Pelijakauma: Viktor Kärppä tuntuu aluksi mutulla erottuvan hieman liiaksi, mutta näistä lähtöasetelmista hevosen kuuluukin olla selkeä ykköshevonen. Rokin Maxi on yliarvostettu maililla. Ekosan olisi kiehtovin yllättäjä.

Juoksunkulku: Viktor Kärppä ja Ekosan erottuvat kiihdytyksessä ulkoa. Sisäpuolella on runsaasti materiaalia, mutta ei kovin nopeita ja suosikin pitäisi päästä varsin vaikeuksitta johtoon.

IS-pelisuositus - Toto76-4

Pieni: 7
Suuri: 7

Toto76-5

Suosikki: 6 Cash No Limit on aloittanut oikein lupaavasti ja hevoseen on varovasti asetettu Derby-hevosenkin leimaa. Sarjat ovat nousseet nopeaan tahtiin ja nyt on vielä tarjolla periaatteellinen ylisarja. Ruuna on alustavassa jakaumassa liian suuri suosikki, vaikka aiheesta ranking-kärki. 4-vuotias avaa asiallisesti ja matkankin pitäisi sopia, mutta 6-radalta voi olla alussa luvassa lisämetrejä, eikä tästä mitään juhlamarssia kohti voittoa ole luvassa.

Haastajat: 1 Coys Rain pitää Riihimäen perusteella sisältä johtopaikan ja tuskin on halukas luopumaan paikastaan. Ruuna oli Lahdessa asiallinen laukan jälkeen, vaikkei loistokas. Keulasta 4-vuotias vetää pitkään.

2 She Is Cecilia on äärimmäisen kiinnostava merkki hyvältä paikalta, varsinkin kun muut avainhevoset ottavat taatusti alkumatkalla hetken matkaa yhteenkin. Lahdessa tuli lähtölaukka, mutta Kaustisella tamma kiri tyylikkäästi ykköseksi. Hevoselta nähtiin jo Mikkelissä vahva kiri, 11,9/800 metriä.

5 Uncomparable tuli Lahdessa voittajan takana paljon voimia tallella pussissa maaliin ja voimia olisi tainnut olla Toto76-voittoon saakka. Nyt juostava 2600 metriä ei tunnu lähtökohtaisesti optimimatkalta, mutta kyllä ruuna useampaan merkkiin kuuluu lapulle.

Yllättäjät: 4 Honorary Consul, 3 The Rector, 10 Mr Chance ja 8 Newyorker Li tulevat kisaan voitto alla. Varsinkaan kolmen ensimmäisen ykköset eivät tulleet sattumalta tai tuurilla ja ne on syytä sisällyttää mukaan kupongille, jos revittää. 9 Vincent Croft aloitti uusista käsistä voitolla ja oli viimeksi paineissaan pussissa. Luokka on kova näihin lähtöihin, mutta motivaatio vaihetelee.

Pelijakauma: Cash No Limit on oikea suosikki, mutta aivan liian suuri. Varsinkin She Is Cecilia kiinnostaa.

Juoksunkulku: Coys Rain pitää johtopaikan. Uncomparable ja Cash No Limit pääsevät myös hyvin liikkeelle. Suosikin kohtaloksi jää hyvin todennäköisesti paikka johtavan rinnalla.

IS-pelisuositus - Toto76-5

Pieni: 6, 1, 2
Suuri: 6, 1, 2, 5, 4, 3, 10

Toto76-6

Suosikki: 4 Andree ei riittänyt Suur-Hollolan välierässä johtavan takaa, mutta palaa nyt omiensa joukkoon. Ruuna avaa yleensä eturivistä keulaan ja niin tässäkin. Luvassa on vauhtijuoksu, mutta toisaalta hevonen on usein ennenkin kestänyt ykköseksi, vaikka on joutunut avaamaan railakkaasti.

Haastajat: 1 Por Nie Rock on juossut viime lähdöissä montéa ja esittänyt samaa hyvää kuntoa kuin kesäkuun kärrylähdöissäkin. Ykkösrata voi olla loukku, mutta kiritykki on varmasti vaarallinen, jos tilaa löytyy lopussa.

5 Live For Greatness haastaa suosikkia alussa, mutta jää hyvin todennäköisesti johtavan rinnalle tai livahtaa sen taakse. Kouvolassa keulasta loistanut ruuna oli Jyväskylässä vaisu parijonosta, mutta lienee parempi kun hevosella ajetaan koko matka kovaa.

7 Excalibur It kulki Lahdessa vahvasti laukan jälkeen. Paikka on hankala ja ilmeisesti hevonen palaa nyt kengälliseksi, muttei se nykykunnossaan ole silti täältäkään ihan ulkona.

9 Lonely Rider kokeili myös Suur-Hollolassa ja tyytyi kovassa seurassa sisäratajuoksulla seurailemaan. Ruuna tuli kuitenkin loppua ihan samaa tahtia kuin tämän suosikkikin. Matka on kovasti vastaan, mutta reipas ylivauhti voisi jelpata.

3 Stone Capes Nanet oli Kokemäellä avoimessa lähdössä keulasta kelpo kakkonen. Viimeksi juoksu meni huonolta paikalta tyystin pieleen ja sen voi unohtaa.

6 Ulk Delle Selve oli Lahdessa sitkeä oltuaan mukana 08-avauksessa. Paikka on mailille vähän ulkona ja lähtö lievä ylisarja.

Yllättäjät: 8 Holiday Ors ja 10 Cool Conclusion kisaavat elämänsä kunnossa, mutta ovat tuskaisilla lähtöpaikoilla. 2 Sir Robert taipui Lahdessa, mutta nyt juostava matka sopii paremmin ja paikka on mainio. 11 Above From de Hess kulki Ruotsissa hyvin, mutta Suomen debyytti jätti ilmaan enimmäkseen kysymysmerkkejä.

Pelijakauma: Ei ihmeitä. Excalibur It ja Lonely Rider kiehtovat yllättäjistä hieman.

Juoksunkulku: Andree avaa johtoon. Eiköhän koko matka mennä kovaa, kun haastajista ainakin Live For Greatnessilla suunnitellaan aktiivista taktiikkaa.

IS-pelisuositus - Toto76-6

Pieni: 4, 1, 7, 9
Suuri: 4, 1, 5, 7, 9

Toto76-7

Suosikki: 5 Välähdys on joutunut tyytymään kahdessa viime startissaan kakkoseen yliluonnollisen Costellon takana. Nyt voisi olla jälleen voiton vuoro Costello-vapaassa kilpailussa. Tiukimmat haastajat ovat sisäpuolella kiihdytyksessä, mutta hyvin todennäköisesti Välähdys yksinkertaisesti lennähtää keulaan, eikä sitä ole sen jälkeen helppoa ohittaa. Nordic Kingin oriin hienossa ennätysjuoksussa temppu onnistui vain Costellolta.

Haastajat: 1 Polara leikitteli Kaustisella uudella kilpailumatkalla keulasta ja suurimmat ongelmat olivat kuskilla, kun innokas Pikkukahveli puski hartiat mustelmille matkalla. Polara saa pidettyä alussa suosikin selän, eikä tietysti ole ihan vaaraton, jos kiritila lopussa löytyy.

3 Tähen Toivomus on kolmas kova ja sekin jo omalla tavallaan tähtikatrasta, vaikka rutiinia ei ole ihan samalla lailla kuin muilla suomenhevostähdillämme. Ori oli Suur-Hollola -ajossa mainio kakkonen, vaikka jäikin tyystin Costellon varjoon sekin. Ori putoaa aika selväksi kolmoshevoseksi lähinnä siksi, että juoksusta tullee väkisinkin vaikeampi kuin kahdella muulla kovalla.

Yllättäjä: Kilpailun kahtena edellisenä vuonna voittanut 7 Camri tuskin yllättää tänä vuonna 7-radalta, vaikka kunto hiljalleen nouseekin pitkän tauon jäljiltä.

Pelijakauma: Välähdyksen alustavassa peliosuudessa (50 %) on vielä jonkin verran nousun varaa.

Juoksunkulku: Välähdys ampuu keulaan ja saa Polaran taakseen. Tähen Toivomuksella on suuri vaara jäädä johtavan rinnalle, ellei sillä tyydytä paikkaan 3. sisällä.

IS-pelisuositus - Toto76-7

Pieni: 5
Suuri: 5

IS-pelisuositus

Pieni
Toto76-1: 2, 1, 5, 9
Toto76-2: 2
Toto76-3: 2, 3, 1, 4, 8, 5
Toto76-4: 7
Toto76-5: 6, 1, 2
Toto76-6: 4, 1, 7, 9
Toto76-7: 5
Hinta: 14,40 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi

Suuri
Toto76-1: 2, 1, 5, 9, 8, 12
Toto76-2: 2
Toto76-3: 2, 3, 1, 4, 8, 5
Toto76-4: 7
Toto76-5: 6, 1, 2, 5, 4, 3, 10
Toto76-6: 4, 1, 5, 7, 9
Toto76-7: 5
Hinta: 63,00 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi