Ravivihjeet

Ravivihje: Toto5 Seinäjoki 12.7.2018

Julkaistu:

TOTO5
T.Rex tähdittää Seinäjoen Toto5-peliä.

Toto5-1

Suosikki: 8 Madam's Viggo Boyn orastava voittoputki katkesi viimeksi Salamakypärät-lähdössä, mutta ei ruuna hirveästi heikompi ollut kuin voittostarteissaan. 4-vuotias on noussut nyt hieman liian suureksi suosikiksi, sillä takamatkan sisärata saattaa muodostua sille loukkupaikaksi. Ilman pussitusta suosikki on toki kärkitaistossa.

Haastajat: 3 That's Man on yksi koko Toto4-pelin kuumimmista ideoista. Taukostartissa meni kaikki pieleen. Lähtö epäonnistui, matkalla tuli reippaasti kierrettävää kolmannella ja vielä viimeisessä kaarteessa hukkui metrejä laukkaavaa väistellessä. Ruuna polki silti Halsualle hurjaa kyytiä 16,6/2000 metriä. Hevonen on lahjakas ja riittää, mutta valjakon toinen osapuoli on suurempi kysymysmerkki.

1 Floyd Kenwood lähtee todennäköisesti vetämään joukkoa. Ori oli Härmässä aika paljonkin edellisstartteja nahkeampi, mutta välttyy nyt lisämetreiltä ja johtaa pitkään.

9 High Profile piristyi Halsualla uudella kuskilla voittajaksi. Ruuna sai varsin suotuisan juoksunkin, mutta kiri mukavasti 15,1/700 metriä. Nyt rattailla on mielenkiintoisesti Moilanen.

15 M.T. Kopitar on tehnyt taukonsa jälkeen kolme oikein sinnikästä esitystä, mutta takamatkan takarivistä juoksu ehtii mennä monella lailla pieleen.

Yllättäjät: 11 Denna on ollut kahdesti kakkonen johtavan takaa ja viimeksi taisi jäädä voimia varastoonkin. Nyt juoksusta tulee vaikeampi, mutta tamma on selvässä nousussa. 5 Real Arch eteni viimeksi matkalla keulaan ja voitti helposti. Voltin vitonen tuo nyt isoja ongelmia alkuun. 12 Cheri Sane ailahtelee, mutta osaa kiriä hyvänä päivänään tulisesti, kuten esimerkiksi Kauhavalla nähtiin. 16 Nickelback ehti Joensuussa ylivauhtisessa takaa, mutta nyt sama temppu vaatii vielä enemmän. 7 Diva Speed on tottunut tätä kovempaan vastukseen, muttei toisaalta ole ollut niissäkään lähdöissä viimeisissään ihan parhaimmillaan. 14 Pitbull ja 2 Kickapoo Windcape ovat mahdollisia yllättäjiä kaiken onnistuessa. 4 Laser Jetin viime sijoitus vähän mairittelee, mutta tamma saattaa terävöityä toiseen tauon jälkeiseen. 6 Ellen Raylle tulee varustukseen mielenkiintoisia muutoksia.

Pelijakauma: Suosikki on ainakin aamulla aika laillakin liikaa pelattu. That's Man kiehtoo paljon. Kapeimmissa virityksissä jopa varmaksi saakka. Lähdössä on tosin pari muutakin aliarvostettua todennäköistä menestyjää, kuten esimerkiksi Floyd Kenwood.

Juoksunkulku: Floyd Kenwoodin pitäisi normaalisti saada puolustettua keulapaikka, vaikka Diva Speed osaa myös avata kovaa. Madam's Viggo Boylla halutaan sisältä pian toiselle, muttei se välttämättä ole yksinkertainen temppu.

IS-pelisuositus - Toto5-1

Pieni: 3
Suuri: 8, 3, 1

Toto5-2

Suosikki: Toisessa Toto5-kohteessa on hyvä huomioida, että juostava matka on näille hevosille hieman outo 3100 metriä. 3 Crystal Bay oli Kaustisella tällä matkalla tätä kovemmassa Toto76-lähdössä keulasta ihan kelpo kolmas. Ori saattaisi päästä nytkin lopulta johtoon ja hyväksytään rankingin kärkeen.

Haastajat: 2 Rafa Pareran kausi ei ole sujunut kuin nimikaimallaan tennistähdellä. Luokkaa pitäisi olla näihin tehtäviin ja eiköhän se onnistuminenkin pian tule. Viimeksi ruuna oli tauolta yksinkertaisesti liian paineissaan ja laukkasi.

1 Cold Hard Lady jysäytti pitkällä matkalla melkoisen pommin kesäkuun lopussa Vermossa. Tamma on hieman ailahdellut, mutta kuuluu tässä hyvältä paikalta ajoissa pelihevosiin.

Yllättäjät: 7 Grove's Harley juhli viimeksi montéssa, mutta ehti esittää lievää nousuvirettä sitä ennenkin. Matka on uusi, mutta ruuna vaikuttaa jaksavalta. 5 Jimmy Ray ei ole pohjimmiltaan stayer, mutta mielenkiintoisesti pitkästä aikaa ilman kenkiä. 4 Gunvald ei ole ollut parhaimmillaan viimeisissään ja hieman vaikea veikattava nyt pikkutauolta. Fysiikaltaan ruuna on varmasti lähdön kovimpia.

Pelijakauma: Crystal Bay on oikea suosikki ja Rafa Parera selkein haastaja, niiden takana on alustavaa jakaumaa tasaisempaa.

Juoksunkulku: Eturivissä ei ole kovin kummoisia avaajia. Jimmy Ray saattaa terävöityä kengittä alkuun. Crystal Bay etenee kuitenkin lopulta keulaan.

IS-pelisuositus - Toto5-2

Pieni: 3, 2, 1
Suuri: 3, 2, 1, 7, 5, 4

Toto5-3

Suosikki: 7 T.Rexin vuosi on ollut karvas pettymys, vaikka Kymi GP:stä tuli sentään nelossija. Seinäjoella ruuna kohtaa niin helpon vastuksen, että se on velvoitettu voittamaan, vaikka silmissä siintää jo tulevan viikon Porin suurkilpailu. PowerParkin isossa lähdössä juhannuksena hevoselle saattoi jäädä hieman jossiteltavaa, mutta kokonaisuudessaan esitys oli aika perussuoritus. Sellaisen pitäisi toki riittää tässä. Pieni huolenaihe on, että ravi ei ole soljunut ulkoradoilla tällä kaudella aina sutjakkaimmin.

Yllättäjät: 6 Falcon Håleryd on tehnyt kesäratojen voitoissaan vähän piilossa oikein mainiot esitykset ja paineli Halsualla esimerkiksi rataennätyksen, vaikka kiersi koko avauslenkin kolmatta. Ei ruuna normaalisti suosikille riitä, mutta on ensimmäisenä haaskalla, jos se vaikka laukkaa. 2 Star To Be Loved on hankala hevonen veikattavaksi, kun esitykset saattavat olla lyhyen ajan sisällä kuin yö ja päivä, kengillä tai ilman. Paalulta 5-vuotias säntää johtoon, eikä sitä ole ihan helppo selättää silloin kun sillä on hyvä päivä. 5 Victor Quo Vadis on juossut kovia lähtöjä koko kesän. Ruuna ei ole viimeisissään ollut ihan niin terävä kuin kesän alussa, mutta hevonen on tässä jo perusluokallaan taistelemassa totosijoista.

Pelijakauma: T.Rexin kuuluisi hevosena olla tässä lähes vieskermäisissä lukemissa, mutta sudenkuoppiakin on, eikä varmistaminen ainakaan hajoittamalla ole välttämättä pöljä idea. Kaarteissa on ulkoradoilla laukkariski ja tähtäimessä tulevan viikon Porin iso kisa. Suorissa suosituksissa hevonen tyydytään laittamaan varmaksi, sillä aamun peliosuus on ainakin vielä järkevissä mitoissa.

Juoksunkulku: Star To Be Loved etenee johtoon ja lähtee vetämään porukkaa kiihtyvällä tempolla. T.Rexilla ajetaan luultavasti matkalla eteenpäin, muttei keulapaikka välttämättä enää kovin pitkällä juoksua ole tarjolla.

IS-pelisuositus - Toto5-3

Pieni: 7
Suuri: 7

Toto5-4

Suosikki: 3 Lily's Starilla ehti alkukaudella olla epäonnea useammankin hevosen tarpeiksi, mutta viime aikoina tuurit ovat kääntyneet. Tamma oli Best Princessissä hyvä kakkonen johtavan takaa ja nyt jo suosikki, kun sen voittanut Willow Pride ei ole mukana. Seppo Markkula suuntaa keulaan, josta Lily's Star voi johtaa perille saakka.

Haastajat: 2 EL Fitzgerald taipui Lahdessa, mutta juoksustakin tuli alun kiertelyiden myötä varsin rankka. Kakkosradalta on luvassa säästeliäämpi reitti kärkitaistoon ja hevonen on kuulunut koko ajan tammojen kärkikaartiin.

4 Käthy oli Best Princessin kolmas 3. sisältä. Tammalle taisi jäädä vähän voimiakin, kun vapaa latu löytyi vasta viimeisellä satasella.

Yllättäjät: 11 May Rose on viime sijoituksiaan parempi hevonen. Hevoselle on tullut paljon laukkoja. Lahdessa tamma ravasi ja kiri viimeiseltä sijalta mukavasti, mutta ei ehtinyt kuin kuudenneksi. 12 Bean Dream vakuutti Mikkelissä, mutta tätä helpommassa tehtävässä. Tammassa voisi olla potentiaalia näihinkin lähtöihin, mutta rata 12 vie kyllä lähtökohtaisesti mahdollisuudet nyt. 9 Katie Ale on parhaimmillaan lyhyellä kirillä kärjen läheltä ja takarivi on iso miinus. Lahdessa tamma ei pysynyt 4. sisältä lopussa edessään matkanneiden Lily's Starin ja Käthyn kyydissä, eikä saa vakuuttavaa arvosanaa. 6 Lovely Secret on menestynyt huomattavasti helpommissa tehtävissä, eikä se taida riittää kovimpia 4-vuotiaita tammoja vastaan.

Pelijakauma: Keulaan avaavan Lily's Starin kuuluisi olla suosikki.

Juoksunkulku: Lovely Secret uhittelee Lily's Staria alussa, mutta se pitää keulan. Vauhti rauhoittuu kovien ensimetrien jälkeen selvästi. EL Fitzgerald on ollut usein johtavan rinnalla ja eiköhän sille nyt haeta paikkaa parijonosta.

IS-pelisuositus - Toto5-4

Pieni: 3, 2, 4
Suuri: 3, 2, 4, 11, 12

Toto5-5

Suosikki: 16 Menoks pystyy kiertämään päätöskohteessa kahdelta takamatkaltakin kaikki, mikäli vain pysyy askelillaan. Ori paineli Seinäjoelle kirilenkin hurjasti 22,0 pikkuhypynkin kera ja suorastaan leikitteli Kaustisella keskipitkällä matkalla. Suosikki ei ole täysin luotettava menijä, mutta ainakin alustava peliosuus kattaa vielä riskin rastata hevonen pienempiin lappuihin yksinäiseksi merkiksi.

Haastajat: 6 Hipatsu on mielenkiintoisin haastaja. Vauhdikas ja vahva ruuna palaa sairastauolta ihan positiivisten kommenttien saattelemana. Tauolta voi tosin olla liikaa virtaa ja se nostaa laukkariskiä. Hevonen on kuitenkin aivan liian pienellä huomiolla kykyihinsä nähden.

7 Erehykselle jäi Härmässä jossiteltavaa passiivisella taktiikalla, mutta Halsualla ori oli ylivoimainen.

Kaustisella laukannut 2 Suvisipi johti PowerParkissa lähdöstä maaliin ja yrittää toistaa tässä saman.

10 Takenote voitti Halsualla hyvällä kirillä, 25,3/1000 metriä ja se onkin sen tavaramerkki. Vastus kovenee, mutta ruuna riittää tässäkin, jos ohjastaja löytää suotuisat reitit.

Yllättäjät: 12 Taksvenla kiri edellisen kanssa lujaa samaan maalikuvaan viimeksi, mutta kiertämistä taitaa tulla nyt liikaa. 4 Warre ja 5 Vikkeer ovat saaneet startteja tauoiltansa, eikä voittokaan ole mahdottomuus. Kummallakin on kovasti potentiaalia. 1 Kalevatar on pystyvä ja vahva, mutta toivottoman epävarma. 8 Rankkari voitti Forssassa varmasti 2. ulkoa, kun kovin haastaja laukkasi. Rima nousee nyt aika paljon. Lupaava 12 Carmikas palaa tauolta tosi maltillisin odotuksin.

Pelijakauma: Hipatsu on aivan liian vähällä huomiolla.

Juoksunkulku: Suvisipi ja Warre käyvät keulataiston ja ensimmäinen on suosikki johtonimeksi. Menoks lähtee takaa ajoissa kiertämään.

IS-pelisuositus - Toto5-5

Pieni: 16, 6
Suuri: 16, 6, 7, 2, 10