Ravivihje: Toto86 Visby 11.7.2018

Julkaistu:

Toto86
Gotlantiin rantautuvan T86-kierroksen pankki tulee Daniel Redénin tallista.
Keskiviikkoillan rivi ratkaistaan Visbyssä Skrubbsin kesäradalla. Kärkipäässä juoksevat hevoset ovat vahvoilla 156 metrin loppusuoralla. Autolähdöissä kallistuksen takia eturivin uloimmilta radoilta on vaikea ainakaan suoraan saada keulapaikkaa haltuunsa. Sisältä starttaavia auttaa nopeasti vastaan tuleva kaarre. Tasoitusajoissa takamatkojen hevoset volttaavat jo vähän kaarteen puolella, ja sekin tuo oman mausteensa lähtötohinoihin.

Vihjesysteemeissä luotetaan päälähdön suursuosikin ohella Visbyn lähtöjä usein dominoivan Claes Sjöströmin ajokkeihin. Tasoerot ovat monissa lähdöissä varsin selkeät.


Toto86-1

Suosikit: 5 Pikachu Face debytoi lyhyellä matkalla, mutta saa siitä huolimatta ykkösvihjeen. Lindesbergissä ruuna nousi takaa selissä kolmatta ja ratkaisi lopussa varmasti, vaikka loppukurvissa oli vähän raviongelmiakin. Solvallassa kiri kaukaa 7. ulkoa kantoi neljänneksi. Kim Erikssonin ajokki avaa hyvin ja aktiivinen ohjastaja saanee tässä haettua keulapaikan nopeasti haltuunsa. Siitä matsissa. 8 Irina K. sai viimeksi keulapaikalla kovasti painetta, mutta kesti kuitenkin lopulta varmaan voittoon. Claes Sjöström suunnistanee ulkoakin tässä heti eteenpäin ja paikan löytyessä sujuvasti kärkisija on mahdollinen. 12 Mrs Lindy olisi paremmalta paikalta ollut varma-ainesta. Tamma oli viimeksi mukana Stosprintern-karsinnassa, jossa ei saanut 2. sisältä mahdollisuutta lopussa. Voiton vei keulasta finaalissakin toiseksi sijoittunut Rose Mary. Jos eturivin hevoset eivät pääse juoksupaikoista nopeasti sopuun, kirinee Ulf Ohlssonin ajokki täältäkin voittotaisteluun.

Haastajat ja yllättäjät: 1 Carlito du Citrus palasi Axevallaan lähes vuoden tauolta ja teki johtavan rinnalta mukavan suorituksen, vaikka lopussa askel alkoikin ymmärrettävästi painaa. Jos startti vei virettä oikeaan suuntaan, ei sisäradan selvittäessään ruuna ole tässä ulkona kuvioista. 3 Gustavo Boko teki viimeksi 3. ulkoa kelpo kirin, mutta painoi jonkin verran sisälle päin ja menetti siihen vauhtia. Hyvältä paikalta mahdollinen. 7 Moa Margunn pinnisteli viimeksi toista rataa pitkin asiallisesti toiseksi, mutta ravi ei ollut parasta mahdollista. Juoksun onnistuessa silläkin on saumat menestyä. 9 Impressive Zon teki juhannuksena sisäratajuoksuilla kelvolliset suoritukset. Vähän pelattuna kuskinvahvistuksen saava ruuna poimitaan mukaan, vaikkei se varsinaisesti voittajatyyppiä olekaan. Paljon pelatuista 2 Emerald Boko jää sen sijaan ulos systeemeistä. Viimeksi ruuna meni keulasta mutkalle viimeisellä takasuoralla, puolsi ulos ja laukkasi. Raville selvittyään se pinnisteli vielä toista pitkin voittoon.

Juoksunkulku: 4 Digital Extreme ja Pikachu Face avaavat parhaiten, jälkimmäinen keulaan. Myös Irina K. lähtee ulkoa hyvin.
Pelijakauma: Irina K. (7%) on paras merkki. Emerald Boko (15%) on ylipelattu.

Ranking: A) 5, 8, 12 B) 1, 3, 7, 9, 2 C) 4, 6, 11, 10 D) -

IS-Pelisuositus - Toto86-1

Pieni: 5, 8, 12
Suuri: 5, 8, 12, 1, 3, 7, 9

Toto86-2

Suosikit: 3 Easy Pace nousi viimeksi takaa kolmannelle 800 metriä ennen maalia ja ratkaisi 13,4-vauhtisen kirin päätteeksi varmasti lopussa. Edellisellä kerralla se nousi 2. sisältä toiselle radalle lopussa, muttei saanut tilaa. Ulf Ohlssonin ajokki voi päästä tässä hyvältä paikalta kärkeen ja kun vastus ei ole erityisen paha, on voittokin mahdollinen. 4 B.Marie In Heaven laukkasi viimeksi pienen häiriön seurauksena avauskaarteessa. Solvallan startissa tamma tuli keulasta ohitetuksi lopussa, muttei vaikuttanut väsyneeltä. Virtava menijä ei oikein vielä tunnu käsittävän jutun juonta täysillä, kapasiteettia kyllä tuntuisi olevan. Mahdollinen, muttei paljon pelattuna pelillisesti kovin maistuva.

Haastajat ja yllättäjät: 6 Saga R.C. esiintyi viimeksi 4. ulkoa kengät jalassa hieman puhdittomasti, mutta kamppaili edellisellä kerralla voittoon johtavan rinnalta. Jos vire on kohdallaan ja kenkiä otetaan nyt pois, ei menestyminen ole mahdotonta. 8 Bizzi Blizz väsyi viimeksi 2. ulkoa viimeisellä takasuoralla, kesäkuun alun voitto tuli keulapaikalta hallitusti. Mikäli viimekertainen oli vain tilapäistä, pystyy 4-vuotias ulkoradaltakin pitkälle. 10 Ballerine de Fer laukkasi viimeksi kolmannelta radalta keskijoukoissa loppukaarteessa. Tällä kertaa takakengät laitetaan takaisin jalkaan ja Gävlessä keulasta voittanut 5-vuotias on huomioitava. 2 Gondul voitti Mantorpissa 5. ulkoa ja tuli viimeksi sisältä tilaa loppukaarteessa löydettyään asiallisesti perille. Ei mahdoton hyvistä asemista tässäkään. 5 Maharania Jons sai viimeksi 3. sisältä tilaa loppusuoralla, muttei innostunut kirimään kovin virkeästi. Lyhyemmällä starttivälillä vire voi olla tässä parempi.

Juoksunkulku: Easy Pace avaa hyvin ja ottanee keulapaikan.

Pelijakauma: B.Marie In Heaven (51%) on kerännyt aivan liikaa kannatusta.

Ranking: A) 3, 4 B) 6, 8, 10, 2, 5 C) 7, 13, 15, 1, 12, 9, 14, 11 D) -

IS-Pelisuositus - Toto86-2

Pieni: 3, 4, 6, 8, 10, 2, 5
Suuri: 3, 4, 6, 8, 10, 2, 5

Toto86-3

Suosikit: 6 Cobbys Heavensent aloitti uransa tyylipuhtaalla voitolla keulasta hyvällä ja helpolla tyylillä. Visbyn kuviot taitava Claes Sjöström hankkinee samalta lähtöpaikalta tässäkin vetotyöt nopeasti ja parhaassa tapauksessa välimatka kovimpaan vastustajaan voi alun jälkeen olla merkittäväkin. Kun prosentit ovat varsin matalat, kokeillaan From Aboven poikaa ideavarmana. 8 Moses on lähdön selkeä pelisuosikki. Huhtikuun startissa ori haki keulat ensimmäisen takasuoran alussa ja otti 13,0-lopetuksessa vaivattoman voiton, vaikkei tyyli ollut aivan priimaa. Jos suljettu lähtöpaikka ei tuo liikaa murheita, nousee Örjan Kihlströmin ajokki tässäkin voittomatsiin.

Haastajat ja yllättäjät: 2 Arras Cando tuli avauskisassa keulasta ohitetuksi lopussa, mutta voitti viimeksi varsin helposti samalta paikalta. Raamikas ruuna pystyy ottelemaan kärkisijoista nytkin. 3 Mellby Gin ei ole vielä onnistunut voittamaan, mutta tällä kertaa tammalle tehdään luultavasti varustemuutoksia. 26.6. se putosi 2. ulkoa kärkiparin kyydistä lopussa ja tuli viimeksi sisäratajuoksun jälkeen kelvollisesti perille. 11 Happy Romeo haki avauskisassa keulapaikan ensimmäisellä takasuoralla ja hallitsi tapahtumia sen jälkeen 14,6-lopetuksessa. Etukengät on nyt tarkoitus riisua, mutta sarja ei ole istuva. Muiden yltäminen voittotaisteluun tulisi suurena yllätyksenä.
Juoksunkulku: Cobbys Heavensent avaa juoksuradalta kärkeen. Jos Moses selviää sujuvasti ulos sisäradalta, kiertänee se viimeistään puolimatkassa eteenpäin.

Pelijakauma: Cobbys Heavensentin (14%) ja Moseksen (45%) ero prosenteissa on liian suuri. Arras Cando (21%) on ylipelattu.

Ranking: A) 6, 8 B) 2, 3, 11 C) 1, 12, 5, 9, 13, 10 D) 4, 7

IS-Pelisuositus - Toto86-3

Pieni: 6
Suuri: 6

Toto86-4

Suosikki: Daniel Redénin huipputallin 2 Love Mattersin vuoden avausvoitto on Visbyn päälähdössä enemmän kuin lähellä. Sweden Cupin finaalissa avauskurviin keulapaikkaa tavoitellessaan laukannut jenkkiori nousi Östersundissa 3. ulkoa kolmannelle viimeisellä takasuoralla ja tuli rehdisti maaliin asti Readly Expressin voittamassa lähdössä. Tässä Örjan Kihlström pääsee hakemaan keulapaikan haltuunsa viimeistään takasuoralla ja sen jälkeen lähtö lienee käytännössä ohi. Varma.

Haastajat ja yllättäjät: 7 Antonio Tabac teki juhannuksen kaksieräisessä kisassa mainiot suoritukset. Karsinnassa se ei päässyt johtavan rinnalta M.T.Insiderin ohitse, mutta finaalissa jenkkikärryistä ja kokolapuilla juossut ori porhalsi 3. ulkoa väkevällä kirillä voittoon. Varustus muuttunee nyt ainakin lappujen osalta, eikä Oskar Kylin Blom ole halukas panostamaan ennakkokommenttien perusteella alkuun kuolemanpaikan pelossa. Se tasoittaa suosikin tietä voittoon. 3 Order To Fly ei päässyt viimeksi tulemaan 2. ulkoa aivan vapaasti lopussa ja menetti mahdollisesti sijoituksia. Luotettavaa jälkeä tekevä ori napannee totosijan. 6 Dice Man esiintyi viimeksi 75-finaalissa ponnettomasti 3. ulkoa ja on muuttanut maisemaa sen jälkeen. Vapaalta radalta parhaat suorituksensa tehnyt jenkki voi venyä totokamppailuun, tuskin ylemmäs.

Juoksunkulku: 5 Francais du Gull ottaa satsattaessa ensimmäiset keulat, mutta luovuttaa ne pois. Suosikki on aikaisin keulassa joka tapauksessa.

Pelijakauma: Love Mattersin (80%) prosentit ovat kovat, muttei se silti järkyttävän ylipelatultakaan tunnu.

Ranking: A) 2 B) 7, 3, 6 C) 5, 4, 1 D) -

IS-Pelisuositus - Toto86-4

Pieni: 2
Suuri: 2

Toto86-5

Suosikit: 2 Grammofon on paalulta stayerlähdön ykkösmerkki. Voitokas venäläisori tuli toissa kerralla 4. ulkoa hyvin perille, mutta oli viimeksi vielä parempi noustuaan 2. ulkoa 10,9-vauhtisella 800 metrin kirillä selvään voittoon. Pitkä matkakin käy. Hyvää jälkeä 75-lähdöissä tehnyt 11 Young Da Vici laukkasi viimeksi lähtösuoran päässä. Bodenissa 4-vuotias ei voinut johtavan rinnalta mitään Mr Golden Quickin tykkikirille. Sitkeälle menijälle kolme kilometriä sopinee, vaikkei sitä aiemmin ole kokeiltukaan. Juoksuradan paikka ei tosin tasaiselle avaajalle ole välttämättä paras mahdollinen.

Haastajat ja yllättäjät: Vähemmän pelatuista lapuille nostetaan pari maistuvaa. 10 Rafiki Fri oli talvella ja keväällä 75-lähtöjen vakiokalustoa. Örebron kovassa stayerlähdössä se teki toukokuussa hyvän kirin, samoin viime startissa Färjestadissa, jossa tuli 5. ulkoa viimeiset 800 metriä 10,2-lukemiin. Jos juoksunkulun suhteen asiat menisivät suotuisasti, ei voittokaan ole tässä mahdoton. Myös 4 Kyrkebys Rut on kunnossa. Toissa kerralla tamma nousi 4. ulkoa lopussa aivan voittajan rinnalle ja hallitsi viimeksi tapahtumia kierrettyään takaa keulaan päätöskierroksen alussa. Vahvaa työtä pitkän matkan kisoissa tehnyt 15 Elliot Coger ei sen sijaan paljon pelattuna mahdu tällä kertaa mukaan. Tehtävä on aiempia kertoja vaikeampi, sillä tässä etumatkoiltakin moni pystyy matalaan 15-aikaan tai jopa sen alle. 1 Hennig Lixarve voitti viimeksi keulasta varmasti, vaikka selvässä johtoasemassa vauhti hiljenikin loppusuoralla. Toissa kerralla ori eteni loppuun asti pitäneeseen johtoon puolimatkassa. Sisäratareissulla totosija ei ole poissuljettu. 7 Sheriffen ja 13 Bison Spiro esittivät viime kilpailuissaan vahvat kirit, ja voivat onnistuneilla juoksulla yltää kärkipäähän.

Juoksunkulku: Grammofon hakee vetotyöt Hennig Lixarvelta.

Pelijakauma: Rafiki Fri (7%) ja Kyrkebys Rut (5%) ovat jääneet liian vähälle pelille. Elliot Coger (23%) on liikaa rastittu.

Ranking: A) 2, 11, 10, 4 B) 15, 1, 7, 13 C) 3, 8, 5, 14, 6, 12, 9 D) -

IS-Pelisuositus - Toto86-5

Pieni: 2, 11, 10, 4
Suuri: 2, 11, 10, 4

Toto86-6

Suosikki: 7 Young Billion on ansaitusti vaatimattoman lähdön selkeä suosikki. Puolet uransa starteista voittanut ruuna eteni viimeksi ensimmäisellä takasuoralla johtoon ja piti 13,4-lopetuksessa varmaan voittoon. Edellisellä kerralla se ei suostunut kääntymään voltissa menosuuntaan ja jäi ylimääräisten mutkien takia heti ratkaisevasti. Solvallan kakkossija tuli johtavan rinnalta. Claes Sjöströmin ajokki pääsee kohtalaisen hyvin liikkeelle ja kun sisäpuolelta ei lähde kovin merkittäviä hevosia, hakenee suosikki keulapaikan haltuunsa viimeistään takasuoralla. Siitä voitto on ulottuvilla. Varma.

Haastajat ja yllättäjät: Visbyssä jo kolmesti tänä vuonna voittanut 11 Jaguar Zon teki viimeksikin 4. ulkoa asiallisen loppukirin tullen päätöskierroksen 14,5-lukemiin. Örjan Kihlströmin vahvistuksena rattailleen saava ruuna on hankalalta paikaltakin ykköshaastaja. 1 Mellby Goddess sai viimeksi 5. sisältä tilaa loppukaarteessa ja tuli lopun asiallisesti 12,7-vauhtia. Sisärataa tamma ei pystyne hyödyntämään, toukokuun alussa tuli auton takaa eturivistä lähtölaukka. Juoksun juontuessa se pystyy toki korkealle. 13 Chiptime nousi viimeksi 2. sisältä ulos lopussa ja tuli asiallisesti. Kuski vahvistuu, mutta kolmannesta rivistä tehtävä ei tietysti ole aivan simppeli. 6 Jaguar Tooma menetti viimeksi parijonossa asemia ratkaisuhetkillä väsyvän takana, mutta lopussa ruunan ravikin hajosi. Samoja ongelmia on ollut ennenkin, eikä varsin lyhyellä starttivälillä 5-vuotias tunnu sen takia kovin houkuttelevalta pelillisesti. 12 Maverick Dream hallitsi Tingsrydissä keulasta, mutta laukkasi viimeksi lähtöön. 8 Hessel B.Rapida on ottanut kahdessa viime startissa voltista lähtölaukan. Viimeksi 4-vuotias esiintyi sen jälkeen tasaisesti, mutta eteni toissa kerralla sisäkautta aina voittoon asti.

Juoksunkulku: 4 Sevedeka ja 5 Mr Bashful avaavat parhaiten, mutta ulkoa nopeasti eteenpäin tulevan suosikin selkä kelpaa molemmille.

Pelijakauma: Young Billionin (48%) pinnat ovat lievästi yläkantissa, muttei lähdöstä mitään merkittävästi alipelattuakaan löydy.

Ranking: A) 7 B) 11, 1, 13, 6, 12, 8 C) 15, 10, 3, 5, 4, 14 D) 9, 2

IS-Pelisuositus - Toto86-6

Pieni: 7
Suuri: 7

Toto86-7

Suosikit: 4 Supreme Face on aloittanut uransa hyvillä suorituksilla, vaikka sijoitukset ovatkin heikentyneet pykälittäin. Viimeksi Reijo Liljendahlin suojatti tuli 2. ulkoa lopun 12,0-vauhtia, muttei pystynyt ohittamaan edellä juosseita. Edellisellä kerralla tamma nousi 4. ulkoa 12-kirillä toiseksi, Örebron voitto tuli johtopaikalta. Tässä sillä on erinomainen tilaisuus päästä keulaan ja kun se pystynee siitä 15-tulokseen, ei takamatkan rutinoituneempien tehtävä ole helppo. 14 Baronesse Iman lähtöasetelmat eivät ennakkoon ole kovin herkulliset, mutta kyseessä on kuitenkin yksi ikäluokan kärkitammoista. Juhannuksena tauolta palannut 4-vuotias luopui keulapaikasta alun jälkeen ja jäi lopulta johtavan taakse voimissaan pussiin. Claes Sjöström pyrkinee ajamaan hieman kuumansorttisella tammalla avauskierroksen selissä, mutta jos kiriin lähdettäessä paikka ei ole liian kaukana, voi se nousta voittoon asti.

Haastajat ja yllättäjät: Isommalle lapulle vielä lisäksi yksi maistuva yllättäjä. 10 Helios di Quattro palasi viimeksi kolmen kuukauden tauolta ja latoi 4. sisältä päätöspuolikkaan alussa tilaa saatuaan lopun peräti 10,1-vauhtia. Jos Per Lennartsson onnistuu löytämään takamatkan juoksuradalta suojatilleen sopivat asemat, voi se kiriä lopussa voittoonkin. 8 Chapter N.Deo laukkasi viimeksi heti alussa. Färjestadissa jenkki tuli 2. sisältä neljän hevosen lähdössä lopun 12-vauhtia. Onnistuneella juoksulla kärkipäähän. 6 Yieldson teki keväällä vahvaa jälkeä, mutta viimeksi ruuna jäi painamaan puolustettuaan sisäradalta keulat ja väsähti jo takasuoralla. Pieni arvoitus nyt. 1 Mistelns Napoleon aloittaa kauden ja tarvitsee valmentajan mukaan startteja ollakseen parhaimmillaan. Viime vuoden voitot raamikas menijä otti varsin helposti keulasta, joten otteita seurataan mielenkiinnolla. 3 Sundbo Kaip voi sisäradalle päästessään otella totosijasta. Toukokuun alun startista se teki Yieldsonia vastaan keulasta kelpo suorituksen. 7 Royal Navy Neo piti viimeksi 2. ulkoa vauhtinsa 75-tason lähdössä. Volttilähdön sujuminen on sen osalta pieni kysymysmerkki.

Juoksunkulku: Mistelns Napoleon ja Sundbo Kaip avaavat hyvin, mutta Supreme Face edennee kuitenkin nopeasti johtoon. 11 Mr Planner päässee takamatkan juoksuradalta myös reippaasti liikkeelle.

Pelijakauma: Baronesse Ima (16%) on näistä asemistakin liian vähän pelattu, samoin Helios di Quattro (5%). Chapter N.Deo (26%) ja Yieldson (18%) ovat ylipelattuja.

Ranking: A) 4, 14 B) 10, 8, 6, 1, 3, 7, 11, 5 C) 2, 9, 12 D) 13

IS-Pelisuositus - Toto86-7

Pieni: 4, 14
Suuri: 4, 14, 10

Toto86-8

Suosikit: Päätöskohde on tasainen ja hyvätasoinen. Nopea 6 Super Grabben saa ykkösvihjeen. Keulasta kahdesti voittaneen ruunan tyyli ei enää viimeksi loppusuoralla ollut paras mahdollinen ja kisan jälkeen sitä on hoidettu. Odotettavissa on siis parempi suoritus ja Daniel Olssonin räväkkä avaaja on lähdön todennäköisin keulahevonen. 5 Evazan Am nousi viimeksi huippukovassa Breeders Crown-lähdössä 4. ulkoa 12,2-vauhtisella kirillä viidenneksi. Voiton vei Perfect Spirit. Solvallan voitto tuli takajoukoista pitkällä ja vahvalla kirillä. Ulf Ohlssonin ajokki pääsee kohtalaisen hyvin liikkeelle ja kärkiryhmästä voittosauma on olemassa. 9 Fortune Teller hallitsi viimeksi tapahtumia keulasta ja teki kovan ajan. Hyvän avaajan takaa tamma voi päästä varsin lähelle kärkeä ja kiriä lopussa matsiin.

Haastajat ja yllättäjät: 2 Farmer Jack kadotti kesäkuun alun startissa ravinsa ulkoradoilla loppukaarteessa, mutta teki viimeksi 5. ulkoa 11-vauhtisen kirin nousten toiseksi. Fredrik Persson pyrkii torjumaan hyvällä lähtijällä ulkoa kiihdyttävät, mutta vaikkei se onnistuisikaan, eivät mahdollisuudet silti ole menneet. Vähemmän pelatuista mukaan vielä 10 Dominator D.T., joka latasi viimeksi 3. ulkoa viimeiset 600 metriä peräti 09,6-tahtia. Myös 11 Fonda Boko on kunnossa. Lindesbergin karsinnassa se teki vahvan 11,7-vauhtisen kirin ja sai saman päivän finaalissa 2. sisältä tilaa vasta päätössatasella tullen terävästi. 7 Dorinda teki Östersundin 75-lähdössä 3. ulkoa sinnikkään kirin, vaikkei edellä juosseen voittajan peesissä pysynytkään. Lähtöpaikka on nyt nopeiden avaajien ulkopuolelta hieman haasteellinen, eikä paljon peliä kerännyt tamma on erityisen kiinnostava tapaus. 4 Sambuco ja 1 Nicegift C.C. voivat suotuisilla juoksulla olla mukana totokamppailussa.

Juoksunkulku: Farmer Jack ja Super Grabben kamppailevat lähinnä keulapaikasta, vaikka moni muukin eturivissä pääsee mukavasti liikkeelle.

Pelijakauma: Dorinda (18%) on saanut liikaa kannatusta. Dominator D.T. (4%) ja Fonda Boko (2%) ovat jääneet alipelatuiksi.

Ranking: A) 6, 5, 9 B) 2, 10, 11, 7, 4, 1 C) 8, 3 D) -

IS-Pelisuositus - Toto86-8

Pieni: 6, 5, 9
Suuri: 6, 5, 9, 2, 10, 11

IS-pelisuositus

Pieni
Toto86-1: 5, 8, 12
Toto86-2: 3, 4, 6, 8, 10, 2, 5
Toto86-3: 6
Toto86-4: 2
Toto86-5: 2, 11, 10, 4
Toto86-6: 7
Toto86-7: 4, 14
Toto86-8: 6, 5, 9
Hinta: 25,20 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi

Suuri
Toto86-1: 5, 8, 12, 1, 3, 7, 9
Toto86-2: 3, 4, 6, 8, 10, 2, 5
Toto86-3: 6
Toto86-4: 2
Toto86-5: 2, 11, 10, 4
Toto86-6: 7
Toto86-7: 4, 14, 10
Toto86-8: 6, 5, 9, 2, 10, 11
Hinta: 176,40 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi