Ravivihje: Toto86 Lindesberg 4.7.2018

Julkaistu:

Toto86
Keskiviikon T86:n kimppuun käydään ideavarmoilla.
T86-pelin kesäkiertue jatkaa matkaansa tänään Lindesbergin kesäradalle. Loppusuora Fornabodassa on hieman alle 200 metriä ja auton takaa sisäradalta ei ole aivan paras kiihdyttää. Kaviouran pintamateriaalia on sanottu karkeaksi, joka voi aiheuttaa joillekin ongelmia kengittä ajamisen suhteen.

Vihjesysteemeissä luotetaan toiseen Alessandro Gocciadoron suursuosikeista, mutta toiselle haetaan vastavarma. Diamantstoet -karsinnassa uskotaan lähtöasetelmien ratkaisevan.

Toto86-1

Suosikki: 11 Very Kronos laukkasi viimeksi Bodenissa suursuosikkina avauskaarteeseen. Kovaluokkaisella 4-vuotiaalla on ollut taipumusta harha-askeleisiin aiemminkin, toki tämän vuoden kahdessa ensimmäisessä startissa se esiintyi stabiilisti. Pitkää matkaa Svante Båthin suojatti testaa nyt ensimmäistä kertaa, mutta viime vuoden Kriterium-karsinnassa tuli voitto 2600 metrillä, joten tuskinpa puoli kierrosta lisää ongelmia aiheuttaa. Ravatessaan Very Kronos voittanee juoksunkulusta riippumatta, ja pienempään lappuun suosikki jää varmaksi. Epäonnistuminen alla pistää aina mietityttämään, ja isommalle kupongille haetaan myös vähemmän pelattuja haastajia.

Haastajat ja yllättäjät: 8 Son Of God lähti viimeksi yksin paalulta ja piti porukan komennossaan maaliin asti. Päätöskierroksen ori tuli 14,8-vauhtia antamatta rinnalla juosseelle Volocity de Vielle mitään mahdollisuuksia. Yhtä suoraviivaista taktiikkaa ei tässä ole ainakaan alun osalta luvassa, mutta nousujohteisesti esiintynyt menijä pystyy silti korkealle. 5 Höwings Vipower kärsi viimeksi raviongelmista ja laukkasi keskijoukoissa 400 metriä ennen maalia. Gävlessä alkulaukan jälkeen sisärataa pitkin juossut ja lopussa tilaa saanut ori tuli kuitenkin vahvasti perille, eikä ole tässäkään ulkona. 12 Cameron Dream tuli Solvallan finaalissa sisärataa asiallisesti, eikä Östersundin suoritustakaan voi moittia, vaikkei ruuna takaa pystynytkään parantamaan. Viimeksi se teki 5. ulkoa 13,0-vauhtisen kierroksen kirin, eikä vaikuttanut ottaneen kovista starteista itseensä. Vähän pelattuna mielenkiintoinen merkki. 3 Rodick Broline menetti Solvallassa 2. sisällä asemia väsyvän takana ja laukkasi viimeksi 2. ulkoa loppukaarteessa menestystä. Ruuna on siis tauluaan parempi ja saanee tässä hyvän juoksun kärkiryhmässä. 7 Oboy C.D. vastaili viimeksi johtopaikalta puolimatkassa rinnalle kiertäneelle 9 Jeppas Qurtille varmasti maaliin saakka. Jälkimmäinen kokee nyt mielenkiintoisen kuskinvaihdoksen. Voitto on molemmilla toki tiukassa tällä kertaa. 14 Dennis de Castella nousi viimeksi takaa päätöskierroksella vahvasti kärjen rinnalle, mutta loppusuora oli erittäin työläs ja ruunan tyylikin heikkeni oleellisesti.

Juoksunkulku: Rodick Broline hankkinee paalulta johtopaikan nopeasti haltuunsa.

Pelijakauma: Very Kronos (56%) ei ehkä ole ylipelattu, mutta viime startin perusteella siihen on vähän vaikea suhtautua. Cameron Dream (2%) tuntuu suhteessa parhaalta merkiltä.

Ranking: A) 11 B) 8, 5, 12, 3, 7, 9, 14 C) 10, 13, 6 D) 4, 2, 1

Toto86-2

Suosikit: 1 Born Unicorn saa ykkösvihjeen mielenkiintoisessa 4-vuotislähdössä. Ruunaa on pidetty koko ajan erittäin hyvänä, mutta lopullinen läpimurto ikäluokkahuipulle on vielä tekemättä. Eskilstunan startissa se haki johtopaikan aikaisessa vaiheessa ja hallitsi tapahtumia 12,3-lopetuksella, vaikka kärsikin ajoittain raviongelmista. Ykkösrataa ruuna ei pysty hyödyntämään, mutta luultavasti Per Lennartsson pääsee sen nostamaan toiselle radalle kun johtavan rinnalle ei ole tungosta. Voitto on mahdollinen, mutta raviongelmien takia se ei kuitenkaan ole täysin luotettava tapaus. Johtavan takaa Suomen Kriteriumissa viime syksynä toiseksi noussut 8 Builder's Caviar palasi kesäkuun puolivälissä tauolta hyvässä vireessä. Lyhyen lähtölaukan jälkeen 4. ulkona juossut ruuna teki 12,0-vauhtisen 700 metrin kirin ja tuli hyvällä tyylillä perille. Lähdön voitti keulasta viime lauantaina 75-finaalinkin vienyt Urban Kronos. Jos Jorma Kontio panostaa alkuun, saanee Builder's Caviar ulkoakin hankittua varsin hyvät asemat. Silloin voittokin olisi täysin mahdollinen.

Haastajat ja yllättäjät: 6 Vikens High Yield ei ole pystynyt huhtikuun lopun Kungapokal-karsinnan tykkikirin jälkeen yhtä hyviin suorituksiin, vaikka toki finaalissakin teki kovan tuloksen. Vaggerydin väsymisen jälkeen se kulki viimeksi 6. ulkoa päätöskierroksen asiallisesti 12,4-vauhtia, ja jos vire olisi taas nousujohteinen, ei hyvin avaava ruuna ole tässä ulkona kärkikahinoista. Haussa on kylläkin selkäjuoksu. 2 Eldorado B. on alussa nopein ja jos Born Unicorn ei pääse nousemaan ulos, Hans-Owe Sundberg ajanee keulasta. Ehkä joka tapauksessakin? Sopivalla vauhdinjaolla ori voi vetää perillekin, mutta vaikka se kovissa lähdöissä onkin ihan kelpo jälkeä tehnyt, ei taistelumoraali ehkä ole kuitenkaan kaikkein korkein. Viimeksi tuli 2. sisältä maksimisijoitus, Elitloppet-sunnuntain päätöslähdössä se joutui 3. ulkoa kirittyään loppukaarteessa hässäkkään ja menetti asemiaan. 9 Empire Garbo ei pystynyt parantamaan Kungapokal-finaalissa 5. sisältä ja on pitänyt sen jälkeen huoltotaukoa. Ruunan kyvyt riittävät tässä pitkälle ja juoksustakin voi tulla suotuisa. 4 Earl Variera ei ole Ruotsissa vielä voittanut, mutta viime esitys kaukaa takaa oli kuitenkin aivan hyvä. Jenkki tuli päätöskierroksen 11,2-kyytiä. Ruunauksen jäljiltä vire ei tallin mukaan ole nyt ihan parhaimmillaan.

Juoksunkulku: Eldorado B. ottaa auton takaa keulat ja juossee siitä. Born Unicorn nousee tilaisuuden tullen toiselle radalle.

Pelijakauma: Born Unicorn (38%) on ansaittu suosikki, muttei prosenteissa enää hirveästi nousuvaraa ole.

Ranking: A) 1, 8 B) 6, 2, 9, 4 C) 7, 3 D) 5, 10

Toto86-3

Suosikit: Montélähtö vaikuttaa ennakkoon varsin tasaiselta. 6 Polycrates Face nousee parhaalla ratsastajalla suosikiksi. Viimeksi ruuna kadotti johtavan rinnalta ravinsa viimeisen takasuoran alussa, mutta otti Färjestadissa takaa päätöspuolikkaan alussa kärkeen kierrettyään ylivoimavoiton hyvällä tuloksella. Kuukauden paussilla sitä on hoidettu, joten ravi voi taas pysyä paremmin kasassa. 1 Angry Bird Am meni Bollnäsissä 2. sisältä johtoon viimeisellä takasuoralla ja oli ylivoimainen. Gävlessä se ei riittänyt keskijoukoista kärkeen, vaikka tuli lopun alle 13-vauhtia. Kohtalaisesti avaava tamma päässee heti kärjen lähettyville ja on matsissa. 3 Yoggi Composite latasi viimeksi ulkoakin heti johtavan rinnalle, josta kuitenkin loppui osoittautui työlääksi. Pitkän tauon jälkeen startti on kuitenkin oletettavasti vienyt virettä paljon eteenpäin ja tässä Jenny Brunzellin ratsastama ruuna voi jo otella voitosta. Kova ennätys on peräisin Elitloppetin monté-eliitistä vuoden takaa. Yritetään selvittää lähtö näillä kolmella.

Haastajat ja yllättäjät: 10 Mellby Charmören on tehnyt luotettavaa työtä montéssa ja voitti Skellefteåssa 2. ulkoa selvällä erolla. Paikka on nyt varsin ulkona. 11 Interest Sånna pysyi viimeksi 3. ulkoa keskijoukoissa, mutta tuli edellisellä kerralla 2. sisältä ulos noustuaan lopun mukavasti 13,0-vauhtia. Senkään lähtöpaikka ei ole häävi, joten tuuriakin tarvitaan. Ruotsin montélähdöissä kaikki kaksitoista starttaavat auton takaa eturivistä. 7 Twin's Vici Limen ravi heikkeni viime kerralla johtopaikalla matkan varrella ja laukka tuli 800 metriä ennen maalia. Jos neljän viikon aikana kaikki on saatu kuntoon, pystyy nopea starttari kamppailemaan totosijoista. 5 Philistine Face menetti viimeksi keulapaikan loppukaarteessa, mutta eteni maalisuoralla uudelleen kärkeen ja voitti selvästi. Vastus on nyt kovempi. 4 B.O.Ris debytoi montéssa. Årjängin kärrylähdössä se haki keulapaikan ensimmäisellä takasuoralla ja vastaili varmaan voittoon, vaikka ravi ei ollut kovin sulavaa.

Juoksunkulku: Twin's Vici Lime lähtee keskeltä kovaa. Yoggi Composite suunnistanee hyvältä paikalta heti kohti kärkeä, vaikkei ole aivan ensi metreillä nopein.

Pelijakauma: Polycrates Face (19%) ja Yoggi Composite (13%) ovat jääneet liikaa Angry Bird Amin (32%) varjoon. Mellby Charmören (16%) ja Philistine Face (9%) tuntuvat ylipelatuilta.

Ranking: A) 6, 1, 3 B) 11, 10, 7, 5, 4 C) 2, 8, 12 D) -

Toto86-4

Suosikit: 2 Fortune Mearas ratkaisi viimeksi vaivatta hyvän juoksun päätteeksi 2. ulkoa. Bergsåkerissa ruuna jäi ennen starttia, eteni keulaan ensimmäisellä takasuoralla, mutta joutui 13-lopetuksessa päästämään Even's Cool Boyn edelleen. Viimeksi kiihdytys sujui hieman tasaisesti, mutta Per Lennartssonin ajokki pystyy kyllä avaamaan reippaastikin. Keulapaikka ei ole kuitenkaan edellytys menestymiselle. Solvallassa sooloillut 4 Zidane Grif jäi viimeksi ulkoradoille ja raskaan juoksun päätteeksi italialaisoriin eväät oli syöty lopussa ja tuloksena oli laukka kolmannelta sijalta. Vastus on tällä kertaa selvästi viime starttia kovempi, mutta toki oriin kapasiteetti riittää tähänkin. Prosentit ovat edelleen huimat, eikä viime suoritus tunnu 3-vuotiaalle optimaaliselta valmistautumiselta tähän lähtöön, joten Fortune Mearas jää ideavarmaksi.

Haastajat ja yllättäjät: 1 Maze Runner sai viimeksi keulassa painetta ja taipui selvästi päätöspuolikkaalla. Solvallan 3-vuotiseliitissä Marcus Lindgrenin suojatti nousi 3. sisältä lopussa ulos, mutta tyytyi pitämään vain vauhtinsa. Lyhyt matka sopii hyvälle avaajalle, ja kärkipään sija on mahdollinen. 6 Global Wildlife vaihtoi viimeksi 2. ulkoa johtavan rinnalle puolimatkassa ja runnoi lopussa varmaan voittoon. Viimeiset 700 metriä Björn Goopin ori ravasi 12,8-vauhtia. Vauhtia löytynee tarvittaessa vielä lisääkin. 5 Wingmaster tulee kisaan pienimmällä rutiinilla, mutta Solvallan voitossa se jätti kyllä varsin hyvän ja yritteliään vaikutelman. Ensimmäisellä takasuoralla johtavan rinnalle kiertänyt ori porskutti 13,6-lopetuksessa omille teilleen. Balanssia on tarkoitus keventää, joten jos enemmän rasteja laittaa, ei Torbjörn Janssonin ajokkia kannata unohtaa. 7 Tartaurus Face teki Mantorpissa kelpo suorituksen johtavan rinnalta ja meni ennätyksensä. 3 Felicity Sisu laukkaili viimeksi vaikeissa olosuhteissa alussa ja uudelleen viimeisellä takasuoralla. Solvallassa tamma tuli 3. sisältä ulos lopussa noustuaan juosten perille. Oriita vastaan rima on ylempänä.

Juoksunkulku: Maze Runner pitää sisäradalta johtopaikan ainakin aluksi.

Pelijakauma: Fortune Mearas (12%) ansaitsisi ainakin tuplasti suuremmat pinnat. Zidane Grif (66%) on rajusti ylipelattu.

Ranking: A) 2 B) 4, 1, 6, 5, 7 C) 3, 8 D) -

Toto86-5

Suosikki: 3 Anne Royal on juossut vastaavissa tammalähdöissä menestyksekkäästi jo aiemmin ja tehtävä on nyt varsin otollinen. Viimeksi se tosin oli 4. ulkoa varsin ponneton, mutta valmentajan mukaan kiima haittasi suoritusta. Molemmat voittonsa se on ottanut keulasta ja nopealla avaajalla on tilaisuus päästä nyt johtoon. Uusi kuski voi tuoda tammaan vielä tarvittavan piristysruiskeen ja kun kovin vastustaja on oleellisesti heikommalla lähtöpaikalla, kokeillaan Björn Goopin ajokkia varmana.

Haastajat ja yllättäjät: 11 Cash Mearas lienee porukan kyvykkäin, mutta laukat ovat varjostaneet sen menoa. Toissa kerralla se laukkasi heti alussa ja uudelleen hännillä päätöslenkillä. Viimeksi tamma kiertyi takaa johtavan rinnalle kierros ennen maalia ja keulaan takasuoralla, mutta ravi heikkeni kovasti lopussa. Sen jälkeen tammaa on hoidettu, joten ravi voi käydä taas paremmin. 4 Moon's Black Lady on muuttunut kovasti kengittä ja Rommen ylivoimaisen keulavoiton perään tamma esitti Bergsåkerissa 6. ulkoa 11,6-vauhtisen kirin. Viimeksi sen kiri katkesi 2. ulkoa lopussa, mutta lyhyemmällä starttivälillä vire voi nyt olla parempi. Toki yksikään sen voitto ei ole tullut tämänkertaisen kuskin ajamana, ja voi olla, ettei Terese T. Rosen saa siitä samalla tavalla irti? Nopeana avaajana se saanee kuitenkin suotuisat juoksuasemat, joten totosija on ulottuvilla. 14 Quantum Estelle tuli viimeksi 4. sisältä juosten perille ja startti alla parannustakin voi olla luvassa. Paikka ei tietysti ole kehuttava. Myös 5. ulkoa viimeksi tasaisen suorituksen tehnyt 15 Mellby Exotic voisi tässä tehtävässä nousta ylöskin, jos tuurit ovat kolmannesta rivistä kohdallaan. 6 Razumi menetti viimeksi lopullisesti pelin viimeisen takasuoran kolarissa, mutta sen eväät alkoivat olla siinä vaiheessa johtavan rinnalta jo syöty. Östersundissa se punnersi sen sijaan 5. ulkoa vahvasti 11,0-vauhtia viimeiset 800 metriä. Kuskinvahvistuksen kokeva 8 Gloria Band teki viimeksi kurakelissä ulkokautta 12-vauhtisen lopetuksen, mutta juoksunkulku on tietysti ulkoa nyt kysymysmerkki. 12 Elita Memphis esitti viimeksi pitkältä tauolta virkeän lopetuksen. 7 Västerbo Cheers väsyi viimeksi johtavan rinnalta lopussa. Riittävän hyvän reissun saaminen näistä asemista voi olla vaikeaa. 9 Ridgehead Kwannon pisteli viimeksi keulasta menevällä tyylillä, mutta ei ole muunlaisilla juoksuilla ollut samanlainen. 2 Xylona G.T. on muutaman kerran näitä lähtöjä kokeillutkin, mutta kaipaisi otteisiinsa lisää puristusta.

Juoksunkulku: Anne Royal nappaa johtopaikan. Myös Xylona G.T. Ja Moon's Black Lady avaavat hyvin, mutta tyytynevät selkään.

Pelijakauma: Anne Royal (24%) on näillä prosenteilla maistuva yritys. Cash Mearas (29%) on ylipelattu.

Ranking: A) 3 B) 11, 4, 14, 15, 6, 8, 12, 7, 9, 2 C) 1, 13, 10 D) -

Toto86-6

Suosikit: Erittäin hankala lähtö pelillisesti, jossa moni ei ole esittänyt mitään huippuotteita. Toissa kerralla jo ennen lähtölinjaa laukannut 14 Restless teki viimeksi kaukaa 6. ulkoa vahvan 13,3-vauhtisen päätöskierroksen ja nousi kuraradalla totoon. Jos 4-vuotiaan nykytaso asettuu siihen tai vaikka vielä ylemmäskin, on sillä mahdollisuudet kiertää näistäkin asemista korkealle. Uran toistaiseksi ainoa voitto tuli autolähdössä kolmannesta rivistä. Peliprosentit ovat ainakin vielä naurettavan pienet. 7 Kavata Käll kadotti vuoden ainoassa startissaan ravinsa loppukaarteessa edettyään 3. ulkoa kärjen rinnalle. Solvallan kakkosessa marraskuussa se teki takaa todella vahvan 13,4-vauhtisen kierroksen kirin ilman vetoapua, joten sillä on edellytyksiä pärjätä tässä suoraan paussiltakin. 3 Valentine Heart tuli viimeksi johtavan rinnalta ohitetuksi jo viimeisellä takasuoralla, muttei luovuttanut, ja tuli kärjen tuntumassa sitkeästi perille. Se voi olla tässäkin kärkikahinoissa. 6 Sotika meni voittostartissaan 3. ulkoa keulaan päätöskierroksen alkaessa. Viimeksi se sai 3. sisältä tilat loppukaarteessa ja tuli asiallisesti perille. Mikäli Oskar J. Andersson saa sen juoksuradalta hyviin asemiin, ei menestyminen ole tässä mahdotonta.

Haastajat ja yllättäjät: 8 Lovely Flicka pysytteli viimeksi vaativissa olosuhteissa taka-alalla. Östersundissa tamma ravasi keulapaikalla, josta taipui hieman lopussa. Juoksun onnistuessa ei mahdoton. 15 Avantis Red Witch otti toukokuun voitot hallitusti keulapaikalta, mutta viimeksi märemmissä olosuhteissa paukut eivät riittäneet samalta paikalta loppuun saakka. Tehtävä on nyt toisenlainen. 10 Very Many Legs tulee pitkältä tauolta ja voittotili on vielä avaamatta. Örjan Kihströmin ajokki on toki juossut tätä kovemmissakin lähdöissä. Tallin mukaan se tarvitsee vielä startteja. Eskilstunassa amatöörilähdön johtavan takaa helposti voittanut 11 Wunder Dream esiintyi viimeksi kurakelissä vaisusti samalta juoksupaikalta. 4 Vapour Trail ei ole vielä kaksarisijoja saalistanut, mutta uusista käsistä debytoivan 4-vuotiaan kohdalla on kaavailtu kenkien riisumista. 2 Charmant on jäänyt kahdessa viime startissa pussiin juostuaan 2. sisällä.

Juoksunkulku: Vaikea arvioida. Sotika voi startin onnistuessa pyrkiä hakemaan johtopaikan haltuunsa.

Pelijakauma: Restless (4%) on huippumaistuva merkki. Lovely Flicka (17%), Avantis Red Witch (13%) ja Very Many Legs (13%) ovat saaneet liikaa kannatusta.

Ranking: A) 14, 7, 3, 6 B) 8, 15, 10, 11, 4, 2 C) 5, 1, 12, 13, 9 D) -

Toto86-7

Suosikit: 4 Charrua Forlan voitti Sweden Cupin karsinnan keulasta, mutta jäi finaalissa johtavan rinnalta neljänneksi. Östersundissa menestystä ei lopulta tullut, mutta viimeksi Hans-Owe Sundbergin nappasi taas keulasta tyylikkään voiton. Se ei pääse omin avuin tässä todennäköisesti kärkeen, mutta kestää reippaankin matkavauhdin, eikä ole ulkona kärkikuvioista millään juoksulla. Jos keulapaikka irtoaa, voitto olisi erittäin lähellä. 7 Caid Griff väänsi Solvallassa karsinnassa vahvasti kuolemanpaikalta ja kiri finaalissa 3. ulkoa 05-vauhtia maaliin. Eskilstunan viimekertainen ykkönen tuli 4. ulkoa varsin vaivattomasti 11-lopetuksella, vaikka vauhdinjakokin toki suosi. Muiden kisailu alussa sataisi ranskalaisoriin laariin.

Haastajat ja yllättäjät: Elitloppet-finaalissa keulasta väsynyt 1 Pastore Bob sai Kalmarissa rajua prässiä alkumatkalla ja märkä rata vaati veronsa aikaisin. Tälläkin kertaa ulkopuolella on varsin aggressiivista porukkaa ja keulapaikan puolustaminen voi maksaa jälleen. Suuri yllätys ei olisi, vaikka Johan Untersteiner valitsisi ruunalle tällä kertaa nätimmän vaihtoehdon viime tyhjennysten jälkeen. Suuryllättäjänä lapuille nostetaan myös 5 Let's Dance D.E., joka taipui Eskilstunassa keulapaikalta lopussa. 08-avaus oli sen päivän olosuhteisiin aivan liian kova ja ori oli koko ajan liian menohaluinen. Visbyssä se jäi 2. ulkoa väsyvän taakse loppukaarteessa ja esitti Rättvikissä vahvan loppukirin hänniltä. Hyvä avaaja voi päästä tässä suotuisiin asemiin, eikä ole vaaraton lopussa, mikäli uusi kuski malttaa olla tuhlaamatta liikaa paukkuja kiihdytykseen. Oriin olemus on ollut positiivinen. 3 In Vain Sund on kovaluokkainen menijä, mutta pitkältä tauolta valmentajan ajamana menestyminen jäänee vielä tuleviin startteihin. Viimeksi vaille kiritilaa jäänyt 6 Exodus Hanover, muiden edesottamuksia alussa tarkkaileva 9 Food Money ja ulkoakin vauhdilla kiihtyvä 8 Star Advisor Joli tulevat rankingissa seuraavina. 2 Highspeed Call voi sopivalla selkäjuoksulla venyä totosijalle, mutta tuskin voittoon asti.

Juoksunkulku: Pastore Bob ja Highspeed Call avaavat sisältä lujaa. Ulompaa iskevät Charrua Forlan, Let's Dance D.E. ja Star Advisor Joli.

Pelijakauma: Charrua Forlan (39%) on ansaitusti suosikki, mutta Caid Griff (20%) on jäänyt hieman liian pienelle peliosuudelle. Pastore Bob (25%) on ylipelattu. Let's Dance D.E. (0%) ansaitsisi pinnoja.

Ranking: A) 4, 7 B) 5, 1, 3, 9, 6, 8 C) 2 D) -

Toto86-8

Suosikki: Hurjilla suorituksilla Solvallassa ja Östersundissa 75-voitot ottanut 6 Volnik du Kras jätti viime lauantain finaalin väliin valmentajan oltua kilpailemassa kotimaassaan. Molemmissa Ruotsin voitoissaan 4-vuotias on hakenut johtopaikan aikaisessa vaiheessa ja pitänyt yllä reipasta vauhtia. Se ei ole ensi metreillä nopein, joten nyt juostava lyhyt matka ei ole suoranainen etu. Vähintään johtavan rinnalle se kuitenkin päässee, eikä keulahevosella tule sen jälkeen olemaan helppoa. Varma.

Haastajat ja yllättäjät: 2 Ferrari River on etukäteen kovin vastustaja ja jos se pääsisi keulaan, ei suursuosikinkaan tehtävä olisi aivan helppo. Parissa viime kisassa se on kuitenkin laukannut alkuvaiheessa ja todennäköisesti lähtöön ei pysty niin paljon panostamaan, että nopeat avaajat pysyisivät alussa ulkopuolella. Jos suosikilla sattuisi olemaan huonompi päivä, ei voitto olisi parijonostakaan poissuljettu. 10 Uppohoppan juoksut eivät viime aikoina ole menneet aivan putkeen. Östersundissa se jäi kolmannelle, viimeksi taas vastaavasti passiivisella taktiikalla kiritilat eivät kunnolla 4. sisältä auenneet lopussa. Tällä kertaa oriilla kyttäiltäneen parijonossa. 4 Brothers In Am vastasi Örebrossa keulasta voittoon. Solvallan oppilaslähdössä se nousi 3. sisältä ulos loppusuoralla ja tuli minkä pystyi. Ruuna avaa todella liukkaasti ja ottanee keskeltä kärkipaikan hallintaansa. Jennifer Tillman ei ole niitä kuskeja, jotka ensimmäisenä antavat johtopaikan pois, mutta suosikin selkä kelvannee, jos se rinnalle ajoissa ilmestyy. 9 Faye Bros väänsi Lindesbergissä viimeksi puolentoista kuukauden tauolta varman voiton johtavan rinnalta. Takaa menestymiseen vaaditaan reipasta matkavauhtia. 7 Always On Time laukkasi Solvallassa jo ennen lähtölinjaa ja viimeksi keulasta avauskaarteeseen. Ruuna lähtee normaalisti kovaa, mutta minkä verran sillä uskaltaa viime suoritusten jälkeen alkuun panostaa? Luokka riittää näissä lähdöissä. 3 Fighting Bax ei saanut viimeksi mahdollisuutta 4. sisältä ja voimia jäi varastoon. Sen jälkeen se on ollut jo kertaalleen poissa, eikä kuulu tässä kuskinvaihdoksenkaan takia kuumimpiin pelihevosiin. 1 Oceanic Clearence on asiallisessa kunnossa, mutta voi jäädä verkkaisena avaajana turhan syvälle sisäradalle. 5 Forecast tyytyi seurailemaan Oslossa 4. sisältä, mutta voi tietysti startti alla olla nyt parempi.

Juoksunkulku: Ferrari River pystyy avaamaan varsin hyvin, mutta Brothers In Am täräyttänee keskeltä keulaan. Always On Time avaa ravilla ulkoa reippaasti, Volnik du Kras tulee myös heti eteenpäin.

Pelijakauma: Volnik du Kras (65%) on hieman liikaa pelattu, mutta kuitenkin varsin todennäköinen voittaja. Haastajista ei erotu mitään erityisen alipelattuja.

Ranking: A) 6 B) 2, 10, 4, 9, 7, 3, 1, 5 C) 12, 11, 8 D) -

IS-pelisuositus

Pieni vihjesysteemi

T86-1: 11 Very Kronos

T86-2: 1, 8, 6, 2, 9

T86-3: 6, 1, 3

T86-4: 2 Fortune Mearas

T86-5: 3 Anne Royal

T86-6: 14, 7, 3, 6, 8, 15, 10, 11, 4, 2

T86-7: 4, 7, 1, 5

T86-8: 6 Volnik du Kras

Hinta: 30,00 €

Suuri vihjesysteemi

T86-1: 11, 8, 5, 12, 3

T86-2: 1, 8, 6, 2, 9

T86-3: 6, 1, 3

T86-4: 2 Fortune Mearas

T86-5: 3 Anne Royal

T86-6: 14, 7, 3, 6, 8, 15, 10, 11, 4, 2

T86-7: 4, 7, 1, 5

T86-8: 6 Volnik du Kras

Hinta: 150,00 €