Ravivihje: Toto86 Jägersro 20.6.2018 – jättipottikierros

Julkaistu:

Toto86
Keskiviikkoiltana jahdataan ylimääräistä 490 529 euron pottia.
Viikon takainen 86-rivi osoittautui kaikille liian vaikeaksi. Tämän keskiviikon suuntaviivat saadaan pitkälti jo avauskohteessa, johon Alessandro Gocciadoro tuo lahjakkaan Zidane Grifin. Elitloppet-perjantaina hurmannut 3-vuotias on luotettu megasuosikiksi, mutta takaraivossa kolkuttelevat vielä aiemmat epäonnistumisetkin.

Toto86-1

Suosikki: 5 Zidane Grif porhalsi Solvallan Elitloppet-viikonlopun avauslähdössä nopeasti omille teilleen ja voitti selvällä marginaalilla. Kyseessä on huippuluokan 3-vuotias ja ravilla voittosarake saanee tässäkin uuden merkinnän. Sen tyyli ei kuitenkaan ole aivan sulavinta ja epäonnistumisen riskikin on olemassa kun oriilla on taipumusta turhaan voimien kuluttamiseen matkan aikana. Kun prosentit ovat huimissa lukemissa, varmistetaan italialaisori isommassa systeemissä. T86-arvo saisi muiden voittaessa niin sanotusti lentävän lähdön.

Haastajat ja yllättäjät: Tasaisesta haastajajoukosta mukaan poimitaan hyviltä paikoilta starttaavia, joilla on saumat suotuisaan juoksuun kärkiryhmässä. 3 Garcon Above nousi viimeksi johtavan takaa toiselle radalle viimeisellä takasuoralla, mutta oli lopussa hieman puhditon. Vire voi olla lyhyemmällä starttivälillä terävämpi ja silloin nopea ruuna voi hyvältä paikalta kamppailla kärkisijoista. 4 Man O'War lannistui viimeksi johtavan rinnalta jo takasuoralla, mutta edellisessä kisassa ruuna teki vahvan kirin 4. ulkoa. Viimeiset 700 metriä sujuivat silloin 11,3-tahdissa. Sekin pystyy avaamaan hyvin ja kärkiryhmästä totosija on ulottuvilla. 2 Coolkindacrazed teki viimeksi kelpo suorituksen 2. sisältä. Åbyssä Peter Zadelin ajokki taipui hieman keulasta. Hyvältä paikalta totokamppailuun. 1 Pharaon d'Invernen lähtönopeus ei riitä keulapaikan puolustamiseen, mutta sisäratareissulla totosija ei tietysti ole aivan mahdoton. Uusista käsistä debytoiva 10 Mister Big Yankee ja yli puolet starteistaan voittanut 11 Victory Hellebjerg eivät ole takarivin paikoilta pikamatkalla kuumimpia nimiä ennakkoon. Molemmilla on kyllä varmasti edellytyksiä pärjätä jatkossa.

Juoksunkulku: Garcon Above ja Man O'War avaavat hyvin. Zidane Grif hakee kuitenkin ravatessaan nopeasti keulapaikan haltuunsa.

Pelijakauma: Zidane Grifin (82%) prosentit tuntuvat varsin kovilta siihen nähden, ettei ori kuitenkaan ole täysin suoritusvarma.

Ranking: A) 5 B) 3, 4, 2, 1, 10, 11, 7, 9 C) 6, 8, 12 D) -

Toto86-2

Suosikit: 2 Run Ceasar Run nousee toisen kohteen niukaksi suosikiksi lähtöpaikkansa turvin. Kööpenhaminan startissa ruuna ei saanut 3. sisältä oikein kunnon mahdollisuutta. Viimeksi Kim Eriksson latasi sisäradalta keulaan, mutta ensimmäisessä kurvissa tuli laukka. Taustajoukkojen mukaan hevonen heitti selvään johtoon päästyään pykälän niin sanotusti pois päältä. Rivakka avaaja pitänee tässä muut nopeat ulkopuolellaan alussa ja lyhyellä matkalla koko matkan johtokin on mahdollinen. 3 Wonderboy lähtee myös hyvin, muttei todennäköisesti pääse edellä mainitun ohitse. Ruunan ravi ei ole aivan puhdasta, mutta suoritukset ovat kuitenkin olleet varsin hyviä. Solvallan lähdössä se tuli sisältä lopun asiallisesti ja kesti Jägersrossa kuolemanpaikankin kunnialla. Voitto tuli keulasta. Matsiin. 9 Beyblade kyttää hyvistä asemista kärjen ylivauhtia. Viime syksynä Tanskan derbyfinaalissa ori oli pelihevosia, muttei noussut 4. ulkoa kärkikahinoihin. Sen jälkeen se siirtyi Flemming Jensenille, ja on aloittanut tämän kauden hyvillä suorituksilla. Viime voitto tuli kengittä keulasta.

Haastajat ja yllättäjät: 4 Fidagu U.R. laukkasi viimeksi avauskurviin ja esiintyi Mantorpissa parijonosta hieman nihkeästi. Ruuna on paras kärkiryhmästä ja tässä juoksusta voi muodostua taas suotuisampi, vaikka sisäpuoleltakin avataan reippaasti. Myös 5 Una Blessed mielii mukaan kiihdytykseen. Bjerkessä Wim Paalin tamma väsyi johtavan rinnalta, mutta toisenlaisella juoksulla menestyminen on mahdollista. 1 Exquisite Sisu laukkasi Vaggerydissä avauskaarteen lopussa ja seuraili Kalmarissa 3. sisältä kelvollisesti. Hyvistä asemista totosija ei ole aivan mahdoton. 11 Gianluca Boko taipui varsin helposti Oslossa johtopaikalta maalisuoralla. Pikamatkalla näistä asemista menestyminen vaatii kovaa alkuvauhtia muiden osalta. 6 R.K.King ei ole esittänyt viime aikoina aivan parasta osaamistaan, mutta juoksutkaan eivät ole sujuneet parhaalla tavalla. Hieman ulkoa reissusta ei luultavasti tule nytkään aivan helppoa. 7 Uptothe Chapel palaa huoltotauolta, eikä näistä asemista ole vielä kuumimpia pelihevosia, vaikka sen luokka onkin hyvä. 10 Proserpine teki Färjestadissa pienen huilin jälkeen johtavan rinnalta kelpo esityksen. Voitti kuitenkin yllättäisi tässä.

Juoksunkulku: Run Ceasar Run ottaa keulapaikan, vaikka ulkopuoleltakin avataan rivakasti.

Pelijakauma: Ansaitusti varsin tasaisesti pelattu lähtö.

Ranking: A) 2, 3, 9 B) 4, 5, 1, 11, 6, 7, 10 C) 8, 12 D) -

Toto86-3

Suosikit: 1 Global Valuation aloitti uransa mukavalla suorituksella, vaikkei totosijoille yltänytkään. Pienikokoinen ori nousi 3. sisältä ulos loppukaarteessa ja tuli hyvin 11,9-vauhtia perille. Ykkösradalta Thomas Uhrbergin suojatti saanee tässä hyvän reissun kärjessä tai sen välittömässä läheisyydessä, joten voitto on mahdollinen. 4 Bearbucket aloitti uransa samassa kilpailussa Åbyssä ja tuli 2. sisältä open stretchiä pitkin juosten maaliin. Solvallan startissa ruuna laukkasi keulasta yllättäen viimeisellä takasuoralla. Balanssia hieman muutetaan tähän ja hyvällä otteella menevä ruuna pystyy kamppailemaan ravilla voitosta. Tyyliltään tämä kaksikko on jättänyt lähdön hevosista toistaiseksi parhaan vaikutelman, joten yritetään ratkaista kolmoskohde niillä, vaikka muitakin mahdollisia toki on.

Haastajat ja yllättäjät: 9 Ten C.C.Face tuli avausstartissa keulasta ohitetuksi lopussa ja jätti vähän haluttoman vaikutelman ratkaisuhetkillä. Parantaessaan mahdollinen. 10 Targaryen Face paikkasi viimeksi alkulaukkansa hyvin ja tuli 4. ulkoa viimeisen kierroksen 13,9-lukemiin. Lähtölaukka tuli myös uran avauskisassa. Myös 5 Simb Gagarin laukkasi viime kerralla heti kilpailusuuntaan käännyttäessä. Toukokuun lopun kisassa ori kipusi 4. ulkoa asiallisesti toiseksi ja tuli viimeiset 700 metriä 14,4-vauhtia. 11 Townshend Broline aloitti kelpo kakkossijalla sisäratajuoksulla, mutta viimeksi paikka johtavan rinnalla osoittautui liian vaativaksi. Viime kerralla lähtöön laukannut 8 Topaz Face on jättänyt vielä melko varsamaisen vaikutelman.

Juoksunkulku: Global Valuation käynnistyi viimeksi kolmosradalta varsin hyvin ja voi taitavalla kuskilla olla ensi metreillä nopein.

Pelijakauma: Bearbucket (9%) on pelimielessä maistuvin. Simb Gagarin (18%) ja Townshend Broline (16%) ovat ylipelattuja.

Ranking: A) 1, 4 B) 9, 10, 5, 11, 8 C) 7, 3, 6, 2, 12 D) -

Toto86-4

Suosikit: 3 Twin's Zindy tuli viime keskiviikkona häirityksi takajoukoissa loppukaarteessa ja meni peitsille. Aiemmissa starteissa tamma osoitti vahvaa virettä. Jägersrossa se oli johtavan rinnalta kolmas ja Halmstadin voitto tuli 10-lopetuksella keulasta. Omin avuin nopea lähtijä ei nyt ehkä pääse johtoon, mutta kuolemanpaikan välttäessään se pystyy voittomatsiin. 2 New Star Power puolusti viimeksi keulapaikkaa ja taipui lopussa. Tammalla oli tallin mukaan silloin kurkkuongelmia. Lyhyt matka sopii paremmin, eikä voitto loistopaikalta ole mahdoton, vaikka kengät ovatkin tällä kertaa jalassa.

Haastajat ja yllättäjät: Lähtö vaikuttaa varsin kiharaiselta, eikä edellä mainittuihin voi täysin luottaa. 9 Schatzi Fayline on tehnyt viime starteissa hyvät suoritukset parijonosta, vaikka voitot ovat jääneetkin puuttumaan. Lyhyt matka ei varsinaisesti suosi, mutta jos alkuvauhti on reipasta, ei Veijo Heiskasen suojatti ole ulkona kärkikuvioista. 6 Legoholm Zon teki hyvää jälkeä talvella ja palaa nyt vajaan kolmen kuukauden tauolta tositoimiin. Kun kunto on kohdallaan, Sofia Aronssonin valmennettava pystyy menestymään monenlaisella taktiikalla, eikä kärkisija tauoltakaan ole poissuljettua. Keulasta hyvällä tyylillä toukokuun alussa voittanut 5 Croquet Rose esiintyi viime kerralla 2. ulkoa hieman saamattomasti. Jos vaisuus oli tilapäistä, ei kärkisijoitus ole mahdoton. 4 Gunell Palema on tehnyt tauon jälkeen kelvolliset suoritukset, eikä onnistuneella juoksulla ole aivan ulkona tällä kertaa.

Juoksunkulku: New Star Power ja Twin's Cindy avaavat parhaiten. Todennäköisesti ensin mainittu juoksee keulassa.

Pelijakauma: Croquet Rose (20%) ja Legoholm Zon (32%) tuntuvat liikaa pelatuilta siihen nähden, että nopeiden ulkopuolelta vaaditaan vähän tuuriakin.

Ranking: A) 3, 2 B) 9, 6, 5, 4 C) 8, 1, 7 D) -

Toto86-5

Suosikki: 6 Havefunwithme onnistui viimeksi pitkästä aikaa ja kiri 3. ulkoa viimeiset 700 metriä 11,8-vauhtia. Ohittamatta jäi vain edellä juossut Princess S.W. Johan Untersteiner on odottanut tammaltaan paljon koko ajan ja kun ravirytmi on löytynyt, voi se tässä tehtävässä olla jo paras. Lähtöön Going Kronoksen tyttärellä ei ole panostettu, mutta nyt suurin osa eturivin hevosista sen verran keskinkertaisia starttaajia, että aktiivisella toiminnalla Havefunwithme voi päästä aikaisinkin kyselemään kärkipaikkaa. Siitä voitto olisi lähellä, mutta toki se voi menestyä muullakin taktiikalla. Tasaisesti pelatussa lähdössä koitetaan varmana!

Haastajat ja yllättäjät: 2 Queen Of Sand on hyvältä paikalta kovin vastustaja. Jägersron viime startissa Tommy Karlstedtin ajokki kiri 5. ulkoa 800 metriä vahvasti 11,2-vauhtia nousten toiseksi. Se ei osoittanut toistaiseksi ainoan kerran auton takaa eturivistä startatessaan erityistä lähtönopeutta, mutta saanee kuitenkin kakkosradalta kohtuulliset asemat. 5 Frances Yoda menetti viimeksi 2. sisältä asemiaan jonkin verran väsyvän takana päätöskierroksen alussa ja tuli sen jälkeen lopun asiallisesti. Voittaakseen otteiden on terävöidyttävä vielä entisestään. Peter Ingvesin ajokki avaa reippaasti ja pääsee tässä hyviin asemiin. 15 Lucky Babe ei noussut viimeksi taustalta, mutta Halmstadin startissa tamma tuli takajoukoista lopun vahvasti 10-kyytiä. Menestykseen näistä asemista vaaditaan nytkin kovaa kiriä. 10 Twilight Brodda palasi Solvallan epäonnistumisen jälkeen nopeasti oikealle tielle ja tuli Kalmarissa lopun juosten taustalta. Ravin käydessä Johnny Takterin ajokki pystyy kärkipäähän tässäkin. 4 Shakira Broline epäonnistui kauden avauksessaan, mutta sen jälkeen treeniä on muutettu. Kelpo suorituksia jo viime vuonna tehnyt tamma ei ole mahdoton. 1 Yaganashi aloitti Veijo Heiskasen käsistä hyvällä kirillä 3. ulkoa, vaikka yksi pääsi työntymään maalilinjalla edelle. Totosija ei ole mahdoton. 14 Anne Royal oli jo keväällä mukana vastaavissa tammalähdöissä, mutta silloin lähtöpaikat olivat selvästi suotuisampia. Jonkin verran peliä osakseen saanut 13 Opalis väsyi viime startissa keulat voimalla haettuaan selvästi lopussa.

Juoksunkulku: Frances Yoda ja 8 Stella Pona ovat osoittaneet eturivin hevosista lähtönopeutta. Havefunwithme voi edetä hakemaan ensin mainitulta keulapaikan jo alkumatkalla.

Pelijakauma: Havefunwithme (23%) tuntuu näillä prosenteilla maistuvalta yritykseltä.

Ranking: A) 6 B) 2, 5, 15, 10, 4, 1, 14, 12, 9, 3, 13 C) 8, 7 D) -

Toto86-6

Suosikit: 10 Martin de Bos tuli viime kerralla 5. ulkoa toista rataa pitkin mukavasti maaliin saakka ja jäi lopussa pussiinkin. Päätöskierros oli 12,2-vauhtinen ja startti alla kyvykkäältä oriilta on tässä lupa odottaa vielä enemmänkin. Juoksun onnistuessa takarivistä voittokin on täysin mahdollinen. 1 Silent Hill voitti toissa kerralla keulapaikalta helposti 12,8-lopetuksella. Viimeksi Peter Untersteinerin ori sai johtavan rinnalta loppusuoran alussa jo otteen keulahevosesta, mutta menetti sen päätössatasella. Kyvykäs ori ei todennäköisesti pysty hyödyntämään sisäradan paikkaa, mutta juoksun juontuessa se osallistunee voittomatsiin.

Haastajat ja yllättäjät: 11 Spartak Face omaa kovan kapasiteetin, mutta viime startti jätti kysymysmerkkejä ilmaan. Ensimmäisessä kaarteessa tulleen lyhyen laukan jälkeen se kadotti keulapaikalla lopullisesti ravinsa loppukurvissa. Tyyli ei ollut laukkojen välilläkään parasta mahdollista ja kun starttiväli on lyhyt, on Conrad Lugauerin suojattiin syytä suhtautua varauksella. Valmentajan mukaan kyse oli Kalmarin jyrkähköistä kaarteista. Jää nähtäväksi, oliko syy niissä. 6 Volt di Ruggero nousi viimeksi 4. sisältä ulos viimeisellä takasuoralla ja kiri hyvin 12,0-vauhtia ulkokautta perille. 5 El Gaitero Sisu pilasi Vaggerydissä lähtölaukkaan, mutta nyt palataan kengityksen osalta vanhaan balanssiin. Ori avaa hyvin ja pystyy kamppailemaan kärkisijoista. Talvitauon aikana ruunattu 4 Thai Highway on aloittanut uuden kauden hyvin. Viimeisin voitto tuli keulapaikalta. Flemming Jensen ei vaikuttanut ennakkokommenteissaan kuitenkaan kovin optimistiselta tämän startin suhteen ja ainakin alku on tarkoitus ottaa varovasti. Jo 3-vuotiaana 11-tuloksen mennyt 9 Pinewood Man otti viimeksi uran avausvoiton johtopaikalta ja otetaan vähän pelattuna mukaan isommalle lapulle. 3 Pepper K.L. voitti Hampurissa sekä karsinnan että finaalin keulasta. Tyyli ei kuitenkaan ollut sellainen, jolla tässä lähdössä menestyttäisiin.

Juoksunkulku: El Gaitero Sisu avaa keskeltä hyvin ja voi olla ainakin ensimmäinen keulahevonen. Volt di Ruggero pyrkinee haastamaan jo alkumatkalla.

Pelijakauma: Spartak Face (36%) tuntuu viime suorituksen jälkeen ylipelatulta. Martin de Bos (14%) on liian vähän pelattu. Yllättäjistä maistuvat Volt di Ruggero (4%) ja El Gaitero Sisu (4%).

Ranking: A) 10, 1 B) 11, 6, 5, 4, 9 C) 8, 7, 3, 12, 2 D) -

Toto86-7

Suosikit: 3 Aston D.K. otti viimeksi keulapaikalta hyvällä tyylillä vaivattoman voiton. Matkaa on nyt puoli kierrosta enemmän, mutta viime esityksen perusteella siitä ei pitäisi olla haittaa. Veijo Heiskasen suojatti päässee tässäkin nopeasti johtoon ja vetää pitkään, mahdollisesti maaliin saakka. 14 Cashback Pellinin voittosarja katkesi viimeksi, muttei Petri Puron valmennettavan esityksessä silti mitään vikaa ollut. Se tuli kaukaa 5. ulkoa viimeisen kierroksen 12,6-vauhtia, mutta kärkeen ei silti ollut mahdollisuuksia. Ruuna pääsee voltista rivakasti matkaan ja nousee lopussa matsiin. Keulapaikka on toki tällä kertaa jo varattu.

Haastajat ja yllättäjät: 8 Valentin ei noussut viimeksi 3. ulkoa kärkikamppailuun ja oli kirissä hieman hengetön. Pidempi matka käy tasavauhtiselle menijälle huomattavasti paremmin, ja jos lyhyemmällä starttivälillä vire on mennyt oikeaan suuntaan, voi ruuna nousta kärkipäähän. 15 Rushmore Face johti viimeksi koko matkan. Voitosta huolimatta ruuna hiljensi jälleen päätössatasella, joka on ollut sille tyypillistä. Vaikka sarja istuu, näistä asemista voitto on tiukassa. 11 Quattro Töll jäi viimeksi päätöskierroksen alussa väsyvän taakse ja sen myötä sijoituskin jäi vaisuksi. Thomas Uhrbergin nopea ruuna voi päästä takamatkan juoksuradalta heti suotuisiin asemiin ja totosija on jälleen mahdollinen. Voittajatyyppiä se ei oikein ole. Voitto alla Tanskasta saapuva 9 Börge on viime syksyn derbyfinalisti. Silloin se laukkasi 2. ulkoa yllättäen viimeisen kierroksen alkupuolella. 6 Devs Dragon ja 7 Kosmopolit du Gull ovat myös kelpo stayereitä, ja voivat onnistuessaan kolkutella totosijoja. Paalun 4 Leopardi ja 2 Caraway omaavat myös mahdollisuuksia kärkipäähän.

Juoksunkulku: Aston D.K. lähtee paalulta vetämään porukkaa. Cashback Pellini pyrkii heti alussa ainakin puolenvälin paikkeille ryhmässä.

Pelijakauma: Rushmore Face (20%) on ylipelattu.

Ranking: A) 3, 14 B) 8, 15, 11, 9, 6, 7, 4, 2 C) 12, 1 D) 10, 13

Toto86-8

Suosikki: 7 Handsome Brad on ollut keväällä kovassa vedossa. Mainiot otteet huipentuivat toissa kerralla Åbyn 5-vuotislähdössä ME-tulosta sivuavaan aikaan keskipitkällä matkalla. Taakse jäi silloin iso liuta nimekkäitä hevosia. Harper Hanoverin lähdössä Carl Johan Jepson yritti oriilla avauskierroksen täyttyessä kovassa vauhdissa keulaan, mutta se ei onnistunut ja suurimmat paukut olivat pitkällä matkalla sen jälkeen jo luonnollisesti käytetty. Ori ei kuitenkaan luovuttanut silloinkaan. Keulaan ei ehkä ole asiaa tässäkään, mutta kun Ulf Stenströmerin mukaan 5-vuotias on vaikuttanut edelleen iloiselta, pystynee se tämän porukan kukistamaan myös parijonosta. Varma.

Haastajat ja yllättäjät: 2 Mr Lindy punnersi viimeksi voittoon johtavan rinnaltakin. Ruuna avaa sen verran liukkaasti, että juossee tällä kertaa keulassa. Täysi matka ei kuitenkaan ole sille etu, vaikka sitkeyttä onkin ehkä löytynyt lisää. 5 Sobel Conway starttaili keväällä 75-lähdöissä, mutta hyvistä yrityksistä huolimatta täysosumia ei tullut. Viimeksi finaalissa ruuna teki 4. ulkoa 09,7-vauhtisen lopetuksen, mutta sehän ei sinä päivänä riittänyt mihinkään. Sen jälkeen Peter Untersteinerin suojatti on ollut kertaalleen poissa. Kun Mr Lindyn ulkopuolelta keulaan ei ole luultavasti asiaa, voittaminen ei tässäkään ole aivan yksinkertaista. 6 Shotproof haki Oslossa keulat ensimmäisen takasuoran lopussa, mutta maalisuoralla kaksi parempaa vyöryi edelle. Voiton suhteen tehtävä on vaativa nytkin. 10 Västerbo Exact voitti Åbyn pitkän matkan johtopaikalta, mutta starttiväli on taas venynyt. Jos vire on kohdallaan, totosija ei ole poissuljettu.

Juoksunkulku: Mr Lindy torjuu Sobel Conwayn alussa ja juoksee keulassa. Handsome Brad iskee viimeistään päätöskierroksella.

Pelijakauma: Handsome Bradin (66%) pelikannatus on lievästi yläkantissa, muttei haastajista mikään silti erityisen alipelatulta vaikuta.

Ranking: A) 7 B) 2, 5, 6, 10 C) 9, 8, 11, 3, 1, 12, 4 D) -

IS-pelisuositus

Pieni vihjesysteemi

T86-1: 5 Zidane Grif

T86-2: 2, 3, 9

T86-3: 1, 4

T86-4: 3, 2, 9, 6, 5, 4

T86-5: 6 Havefunwithme

T86-6: 10, 1, 11, 6, 5, 4, 9

T86-7: 3, 14

T86-8: 7 Handsome Brad

Hinta: 25,20 €

Suuri vihjesysteemi

T86-1: 5, 3, 4, 2

T86-2: 2, 3, 9, 4, 5

T86-3: 1, 4

T86-4: 3, 2, 9, 6, 5, 4

T86-5: 6 Havefunwithme

T86-6: 10, 1, 11, 6, 5, 4, 9

T86-7: 3, 14

T86-8: 7 Handsome Brad

Hinta: 168,00 €