Ravivihje: Toto5 Teivo 19.6.2018

Julkaistu:

TOTO5
IS Ravien varmavalinta tulee Jouni Miettisen tallista.

Toto5-1

Suosikki/Varma: 3 Larvan Hurmos on avauskohteen selkeä ykkösmerkki. Viime startit ovat olleet järjestään hyviä, vaikka Porin maililla laukka sotki loppusuoran voittotaistoa. Ori jaksaa tehdä omaa juoksuaan ja voimat siltä harvoin loppuvat kesken. Ari Moilanen yrittää varmasti riisua vastustajat aseista tasaisen reippaalla matkavauhdilla. Hevonen on huippukunnossa ja pahimmat vastustajat hakevat vielä huippukuntoaan.

Haastajat: 5 Hevillä oli viimeksi mukana Larvan Hurmoksen kanssa samassa lähdössä. Pitkältä 40 metrin takamatkalta matkaan lähtenyt ori teki asiallisen kirin, muttei pystynyt vielä silloin haastamaan Larvan Hurmosta. Hevonen vaikuttaisi olevan nousukuntoinen ja menee starttien myötä eteenpäin.

2 Sisuvius pärjäisi kykyjensä puolesta tässä lähdössä, mutta vuoden tauko ei voi olla näkymättä sen otteissa. Lisäksi sillä oli hankosidevamma, josta parantuminen vei aikansa. Kriterium-nelonen on pärjännyt ennenkin pitkältä tauolta ja nopeana avaajana se saa väkisin hyvän juoksun. Terävimmillään se tuskin vielä on, mutta voitokas hevonen on tullut aina takaisin.

Yllättäjät: 10 Hexan Voksu saa hyväksytyt paperit kauden aloituksesta. Viimeisin ehjä kausi oli vuonna 2016 ja sen jälkeen meno on ollut repaleista. Nähtäväksi jää nouseeko vanha hevonen enää omalle tasolleen.

7 V.G. Wilman Tähti pystyy nopeudellaan saamaan lähdöstä hyvät asetelmat. Kiertäminen ei ole tamman mieleen ja sisäratajuoksu olisikin menestymisen ehto. Kahdessa viimeisessä startissa tamman esitykset ovat olleet hieman tasapaksuja.

1 Iinan Maestro tekee tasaista työtä loistamatta ja aivan huippukunto antaa odottaa itseään. Sisäradan paikka on hankala hitaalle lähtijälle ja lähdön suosikit taitavat muutenkin olla liian kovia.

6 R.R. Tuike tekee paluun kilparadoille pitkältä tauolta. Laukkariski on ainakin ennen ollut ilmeinen eturivistä ja onnistuminen suoraan tauolta voi olla hankalaa tässä lähdössä. Syksyn lähdöt sopivat hevoselle paremmin, kun vauhdit ovat hiljaisempia.

Juoksunkulku: Sisuvius ottaa joukon hallintaansa ja V.G. Wilman Tähti yrittää sujahtaa sen kantaan. Larvan Hurmos ottaa alun varman päälle ja suuntaa sen jälkeen kohti keulapaikkaa. Matkavauhti tulee olemaan tasaisen reipasta.

Pelijakauma: Larvan Hurmoksen prosenteissa ei ole enää hirveästi nousun varaa. Muuten lähtö on oikein pelattu.

IS-Pelisuositus - Toto5-1

Pieni: 3
Suuri: 3

Toto5-2

Suosikki: 6 Step Noble ei ole vielä urallaan voittanut, mutta kunnosta se ei ainakaan jää kiinni. Teivossa hevonen kiri 3.ulkoa vauhdikkaasti kovaa vetäneen kärkiparin tuntumaan ja viimeksi se joutui keulapaikalta toteamaan toisen paremmaksi kalkkiviivoilla. Kenkien riisumisesta on ollut sille hyötyä.

Haastajat: 1 Mr Synergia aloitti lupaavasti Marjo Lindströmin käsistä. Ruuna juoksi ensimmäisen kierroksen sisärataa pitkin, kunnes Mika Forss nosti sen toisen radan vetojuhdaksi. Hevonen puristi varmaan voittoon ja kun se saa lisää rutiinia alle niin se voi parantaa vielä rutkastikin.

10 Laptop Alley unohti laukata viimeksi ja tuloksena oli hyvä suoritus. Viimeiset 500 metriä sujuivat 14,0-vauhdilla ja hevonen ravasi paremmin kuin aikaisemmin. Takarivi voi olla miinusta, sillä ruuna on ollut toisten takaa epävarmempi.

3 Demoiselle Crane on kehittyvä tamma. Sekunteja on tippunut pois startti startilta, mutta kovin rutinoimaton se vielä on. Hevonen kohtasi viimeksi kovia vastustajia 3-vuotislähdössä Jokimaalla, jossa se kiri asiallisesti kolmanneksi. Sarja on nyt epäsopiva ja Tommi Kylliäisen taktiikkana on antaa sievä juoksu hevoselle ja tämä startti ajetaan kengät jalassa. Päätähtäin on parin viikon kuluttua Hambossa.

Yllättäjät: 15 Elmo Expeptionalin tehtävä ei ole kadehtittava. 15 hevosen autolähdössä kolmannesta rivistä starttaaminen ei ole mitään herkkua ja kärkeen nouseminen on todella vaikeaa. Hevonen pystyy tekemään omaa juoksuaankin, siitä todisteena on Lappeessa otettu voitto 800 metrin kirillä.

8 Midsummer Love on ollut jo pitkään tasainen. Hevonen pystyisi pärjäämään tämän tasoisessa lähdössä. Lähtöpaikka parani hieman poisjääntien myötä.

14 Savannah Journey paransi toiseen starttiinsa Hietasen tallista. Teivossa 13-vauhtisessa lopetuksessa hevonen tuli maaliin saakka asiallisesti, mutta terävöitymistä tarvitaan vielä voittoa ajatellen.

Juoksunkulku: Step Noble avasi Mikkelissä ulkoa keulaan ja pystyy uusimaan tempun tälläkin kertaa. Takariveistä lähtevät hevoset joutuvat aloittamaan kirinsä aikaisessa vaiheessa.

Pelijakauma: Step Noble saisi olla suosikki tähän lähtöön. Laptop Alley voisi kerätä hieman enemmän peliä, kun taas Demoiselle Crane on liikaa vedetty.

IS-Pelisuositus - Toto5-2

Pieni: 6, 1, 10
Suuri: 6, 1, 10, 15

Toto5-3

Suosikki: 4 Axel Foley suoritti viimeksi hienosti Suur-Hollolan alkuerissä. Hevonen juoksi 5.sisällä, josta se käänsi toisen radan kautta kiriin takasuoralla. Viimeiset 700 metriä se tuli 12-vauhtia ja nousi aivan voittaja Arctic Loverin kupeelle. Kunto on huipussaan ja tämän kertainen tehtävä näyttää huomattavasti helpommalta.

Haastajat: 1 Kalle Kalas on yksi suosikin vaarallisimmista vastustajista. Raviongelmista kärsinyt ruuna on on vaikea veikattava, mutta omalla tasollaan suorittaessa se ei häpeä suosikille yhtään. Paikka on mitä mainion, koska sisäradalla juokseminen auttaisi hevosta ravin kanssa. Jos hevosella pystyy satsaamaan starttiin niin keulajuoksukaan ei ole poissuljettu vaihtoehto. Vermossa se lähti auton takaa aivan omia vauhtejaan.

6 Ulk Delle Selve voitti kaksi ensimmäistä starttiaan Suomessa helposti. Viimeksi hevonen kärsi sekä takarivin lähtöpaikasta että maltillisesta matkavauhdista. Viimeisen kilometrin se kiri kolmatta rataa pitkin 12,5-vauhtia ja osoitti myös oman sitkeytensä. Pienessä lähdössä juoksusta tulee todennäköisesti helpompi.

5 Edu B.Boko veti Jokimaalla keulapaikalla tasaisen reipasta koko matkan ja taisteli voitosta Your So Vainia vastaan. Hevonen rutisti hyvin maaliin saakka lähestyen voittajaa askel askeleelta.

Yllättäjät: 3 Por Nie Rock kärsii kesäkeleistä. Hidas avaaja jää usein porukan hännille, josta nopeilla keleillä on hankala nousta kärkeen. Oslossa hevonen oli hyvä, vaikka sijoitus jäikin huonoksi. Hevosta ei kannata täysin unohtaa peleistä.

2 Echauffour U.S. avasi tauolta tasaisesti. Hevonen juoksi 4.sisällä, josta se käänsi kiriin ulkoradoille viimeisessä kaarteessa. Loppusuoralla ruuna piti oman vauhtinsa maaliin saakka, muttei mitenkään loistanut.

7 Uraia ravasi Suomen debyytissään huonosti ja ravi mureni lopullisesta loppusuoran alussa. Kovemmassa lähdössä hevosen pitää parantaa paljon pärjätäkseen.

Juoksunkulku: Kalle Kalas yrittää varmasti keulaan, mikäli kestää ravilla. Myös Edu B.Boko antaa painetta ulkoapäin. Axel Foley ja Ulk Delle Selve tarkkailevat alun ja tekevät mahdolliset ratkaiset myöhemmässä vaiheessa.

Pelijakauma: Kalle Kalas on väärä suosikki epävarmuustekijöidensä takia. Axel Foley saisi olla suosikki ja Ulk Delle Selve voisi kerätä enemmän peliä. Uraia tuntuu ylipelatulta.

IS-Pelisuositus - Toto5-3

Pieni: 4, 1, 6
Suuri: 4, 1, 6, 3

Toto5-4

Suosikki: 9 Boadicea venytti voittoputken jo viiden mittaiseksi ennenkuin se katkesi viime kerralla. Startista hevosta ei voi moittia yhtään, sillä iimeiset 700 metriä tamma kiri kuitenkin 12-vauhtia hyvällä tyylillä ja osoitti jatkavansa kunnossa. Tällä kertaa juoksu tuskin menee yhtä sujuvasti kuin Turussa ja kiertämistä on enemmän tiedossa. Joka tapauksessa hevosta on helppo veikata kärkipäähän.

Haastajat: 7 Lily's Star on osoittanut hyvää kuntoa jo pitkään. Tamman otteet ovat olleet hyviä, mutta tuurit eivät ole olleet kohdalla. Turussa se juoksi johtavan rinnalla, josta tamma taisteli hyvin loppuun saakka. Vermon Derbyn Tammasuosikissa voitto taisi palaa, kun siltä vietiin loppusuoralla vapaa kiriväylä sääntöjen vastaisesti. Lähtöpaikka on ulkona ja lisämetrejä on tulossa tälläkin kertaa.

11 Yank Matchin tauolta paluu oli mykistävä. Hevoselta riisuttiin takakengät ensimmäistä kertaa ja se paineli komean ajan 11.5a/1640 metriä. Hevonen lähtisi nopeasti matkaan auton takaa, joten takarivi on laskettava miinukseksi. Ori jäi pois viime startistaan kuumeen takia, joten pieniä kysymysmerkkejä sen kohdalla on.

4 Silvester kävi ennen tauko kokeilemassa Solvallan kaviouraa menestyksekkäästi. Hevosen jäi sen jälkeen tauolle, josta se nyt palailee. Hevonen on vasta nelivuotias ja sen pohjia tuskin on vielä katsottu. Voitokas menijä jää tauon takia haastajan rooliin.

Yllättäjät: 2 Dancinginthedark voitti Kuopiossa Biofarm Cupin 3-vuotiaana, mutta sen jälkeen meno on ollut vaisumpaa. Viime startin jälkeen siltä löytyi kurkusta operoitava vika, joka on nyt hoidettu. Jos operaatio auttoi ja sen henki kulkee normaalisti kilpailussa, ei sen voitto saa yllättää ketään. Markku Nieminen on odottanut hevosen olevan jonain päivänä oikeinkin hyvä ja se on mielenkiintoinen seurattava.

8 BWT Bayern on mennyt alle kykyjensä jo pitkään. Hevonen on vaihtanut jälleen tallia, mutta tauko ja hankala paikka vievät suurimmat mahdollisuudet kärkipäähän. Ruuna on ottanut outoja laukkoja koko uransa ajan ja nähtäväksi jää ovatko uudet valmentajat löytäneet keinoja tähän.

Juoksunkulku: Guggenheim ja Ex Gracy ratkovat ensimmäisenä keulapaikan kohtalon. Tie on todennäköisesti sen jälkeen auki keulapaikalle saakka Lily's Starille. Mikäli avaus venyy pitkäksi Boadicean osakkeet nousevat.

Pelijakauma: Boadicea kerää liian paljon peliä Lily's Starin nähden. Dancinginthedark on liian unohdettu kykyihinsä nähden ja se nostetaan potintekijäksi lapulle. Myös Silvester kerää liian paljon suoraan tauolta.

IS-Pelisuositus - Toto5-4

Pieni: 7, 9, 11
Suuri: 7, 9, 11, 2

Toto5-5

Suosikki: 8 White Cross Beson kaksi viimeistä starttia ovat olleet hyviä. Vermossa viimeiset 600 metriä taittuivat 10,5-vauhdilla ja Lappeessa se puristi rehdisti voittoon johtavan rinnalta. Kunto on hyvä, mutta hankalalta paikalta lisämetrejä on tiedossa reilusti.

Haastajat: 1 Kingfisher Fellow kadotti Jokimaalla viimeisessä kurvissa raviaan ja siihen paloi ainakin totosija. Voittajaa se tuskin olisi ravillakaan haastanut. Ruuna viihtysi parhaiten keulapaikalla, koska toisten takaa se on nihkeämpi, eikä yritä niin tosissaan. Hevosella yritetään varmasti hyödyntää hyvä lähtöpaikka.

4 Rainbow Geronimon ravaaminen näyttää aika ajoin todella hankalalta. Ravi on hukkunut usein loppukurvissa ja myös siitä syystä, että ori sooloilee omiaan. Mikäli sen suoritustaso paranee tulevaisuudessa pystyy hevonen pärjäämään omissa sarjoissaan. Kykyhevosta ei voi jättää pois lapulta, sillä se pystyy voittamaan tällaisen lähdön.

7 Expanse's Tornado on jaksava työmies, joka kärsii nopeista kesäkeleistä. Mikäli kärki sortuu alkumatkalla koviin revittelyihin, niin tamman osakkeet nousevat loppukirissä. Epävarmuus vaivaa hevosta ja se laukkasi viimeksikin hyvästä noususta loppusuoran alussa.

Yllättäjät: 5 Blue Flash avaa liukkaasti auton takaa ja kärjen läheltä sillä on hyvä sauma pärjätä. Viimeksi hevonen tuli maaliin umpipussissa ja epäonnea on ollut juoksukulkujen ja kiritilojen kanssa aikaisemminkin. Se tarvitsee nätin juoksun pärjätäkseen, mutta sellaisen saatuaan se on kärkipäässä.

2 Langen's Cza Cza on ollut nahkeampi täydellä matkalle kuin maililla. Puristusta saisi olla hieman enemmän, mutta lähtöpaikka suosii hyvin avaavaa tammaa. Suojajuoksu sisäradalla olisi paras kärkipään sijoituksia ajatellen.

6 Coldspring tarvitsee nätin juoksun pärjätäkseen. Paikka on hieman ulkona ja tauko alla se ei liiemmin kiinnosta peleissä.

Juoksunkulku: Kingfisher Fellow yrittää puolustaa keulapaikkaa numeroita 2 ja 5 vastaan, sillä se olisi siitä paras. Lähdöstä voi tulla kovin levoton ja yllätykset ovat mahdollisia, sillä suurimmat suosikit ovat huonoilla lähtöpaikoilla tai hieman epäluotettavia.

Pelijakauma: Kingfisher Fellow, Langen's Cza Cza, ja Coldspring keräävät liian paljon peliä. Parempia merkkejä ovat Rainbow Geronimo ja Expanse's Tornado.

IS-Pelisuositus - Toto5-5

Pieni: 8, 1, 4, 7, 5
Suuri: 8, 1, 4, 7, 5

IS-pelisuositus

Pieni
Toto5-1: 3
Toto5-2: 6, 1, 10
Toto5-3: 4, 1, 6
Toto5-4: 7, 9, 11
Toto5-5: 8, 1, 4, 7, 5
Hinta: 13,50 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi

Suuri
Toto5-1: 3
Toto5-2: 6, 1, 10, 15
Toto5-3: 4, 1, 6, 3
Toto5-4: 7, 9, 11, 2
Toto5-5: 8, 1, 4, 7, 5
Hinta: 32,00 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi