Ravivihje: Toto75 Östersund 9.6.2018

Julkaistu:

Toto75
Readly Expressin tähdittämällä T75-kierroksella varma löytyy kylmäverilähdöstä.
Kuudentena kohteena ajettava Jämtlands Stora Pris on tasoltaan erinomainen. Kun suosikki on arvottu takariviin, avautuu mahdollisuuksia myös koville haastajille. Kierroksen ainoa läpivarma löytyy kylmäverikohteesta. Pienemmällä lapulla luotetaan myös yhteen todennäköiseen keulahevoseen.

Toto75-1

Suosikit: Tasaisen avauskohteen ykköshevoseksi kohoaa 1 Minnestads El Paso. Rättvikissä ori ratkaisi pelin helposti juostuaan pääosin toista ilman vetoapua. Solvallan Elitloppet-sunnuntain startissa Rebecca Dahlénin ajokki puolestaan latasi 7. ulkoa lopun vauhdilla ja tuli 09-vauhtia viimeiset 400 metriä. Ori kilpaili ensimmäistä kertaa jenkkikärryillä ja jatkaa samalla varustuksella myös tällä kertaa. Keulapaikkaa se ei ehkä pysty ottamaan, mutta saanee kuitenkin juoksun kärkiporukassa ja voi olla lopussa paras. 11 Mr Golden Quick esitteli Solvallan aamupäivälähdössä vahvan kirin porukan perältä ja ehti muiden väsyessä selvään voittoon. Mika Haapakankaan suojatin kiri on purrut ennenkin, eikä takarivin lähtöpaikka vie sen saumoja tässäkään. 6 Panther Face on kehittynyt viime aikoina ja ottanut hallittuja voittoja keulasta ja kuolemanpaikalta. Lähtönopeus voltista on pieni kysymysmerkki, mutta kärkipäähän päästessään ori kamppailee koventuvassa seurassakin kärkisijoista. Myös 7 Digital Yankee nousee a-ryhmään. Åbyssä Robert Berghin suojatti seurasi 3. sisällä 10-lopetuksessa hyvin maaliin asti. Se pääsee reippaasti liikkeelle, eikä sisäradalta voittokaan ole tässä mahdoton.

Haastajat ja yllättäjät: 10 Global Unlimited teki Solvallan startissa 4. ulkoa hyvän kirin ja tuli loppukaarteessa vielä häirityksikin. Takarivistä voittoon tarvitaan toki hieman onneakin. 4 Dorinda pisteli Solvallassa takapareista juosten perille ja voi olla lyhyemmällä starttivälillä parempikin. Voltin nelosradalta paljon pelattuna 4-vuotias tamma ei kuitenkaan ole pelillisesti houkuttelevin. Mahdollinen kuitenkin ja mukaan. 2 Djorkaeff Sisu kiri viimeksi finaalissa 3. ulkoa asiallisesti, vaikka päätössatasella tyyli vähän heikkenikin. Ruuna tuntuu saaneen kyytiä lisää, mutta se käynnistynee kakkosradalta kuitenkin sen verran verkkaisesti, että voittoon asti nouseminen voi olla työn takana. 3 Il Diablo lähtee normaalisti hyvin ja voi ottaa ensimmäiset keulat. Kahdessa viime startissa se on kuitenkin laukannut heti alussa. Ravilla totosija on mahdollinen. 5 Toutre teki Solvallassa sisältä positiivisen suorituksen ja voimia jäi varastoonkin. Viitosradalta se ei kuitenkaan saane kovin liukasta starttia ja juoksusta voi tulla huomattavasti viimekertaista hankalampi.

Juoksunkulku: Il Diablo avannee parhaiten. Juoksuradan hevoset suunnistavat myös heti eteenpäin.

Pelijakauma: Minnestads El Paso (11%) ja Digital Yankee (6%) ovat prosenttien valossa tasaisen avauskohteen kiinnostavimmat.

Ranking: A) 1, 11, 6, 7 B) 10, 4, 2, 3, 5 C) 12, 9, 8 D) -

Toto75-2

Suosikit: 2 Michelangelo Ås laukkasi viimeksi heti alussa, mutta osoitti aiemmissa starteissa erittäin hyvää virettä. Daniel Redénin mukaan viime kerran epäonnistuminen johtui lähdön uusinnasta ja jenkkikärryjen ahtaudesta. Tällä kertaa varustuksessa palataan vanhaan. Kakkosradalta alun voi ottaa nyt tarkkaillen ja päästä silti lähelle kärkeä. Kirikykyä osoittanut ruuna voi ratkaista lopussa. 1 Erik Sting teki Solvallan finaalissa 5. ulkoa vahvan kirin ja korvien avaamisen myötä sen vauhti vain kiihtyi päätössatasella. Ykkösradalta se ei pysty pitämään keulapaikkaa hallussaan, mutta pienessä lähdössä mahdollisuudet onnistuneeseen juoksuun ovat silti olemassa. Kiritilat saadessaan se on lopussa vaarallinen. Yritetään selvittää kakkoskohde näillä kahdella.

Haastajat ja yllättäjät: Toissa kerralla keulasta hallinnut 3 Nobel Amok laukkasi viimeksi lyötynä samalta paikalta loppukaarteessa kultadivisioonassa. Robert Bergh jättää kokolaput tällä kertaa talliin ja kertoi tv-haastattelussa ehkä ottavansa alun muutenkin rauhallisemmin. Kun keulaan ei todennäköisesti pääse ja peliprosentit ovat epävarmalla hevosella korkeat, jätetään suosikki tällä kertaa ulos lapulta. 8 Broadway Appolo taipui viime lauantaina keulasta loppusuoralla. Johan Untersteinerinkin suunnitelmissa on tällä kertaa ulkoa varovaisempi taktiikka ja kirissä voittoon asti nouseminen ei ole erityisen helppoa. 9 Serious Try on kunnossa, muttei tahdo tällä tasolla riittää oikein voittoon asti. Nyt kokeillaan jenkkikärryjä ja kokolappuja. Elitloppet-sunnuntain speed racen voittanut 5 M.T.Insider avaa keskeltä keulaan ja voi olla, että siitä myös ajetaan. Johtanee kyllä pitkään, mutta todennäköistä on, etteivät eväät kuitenkaan pitkällä loppusuoralla riitä maaliin saakka.

Juoksunkulku: M.T.Insider lataa keulaan. Olle Alsén on sanonut ajavansa johtopaikalta, jos hevonen tuntuu hyvältä.

Pelijakauma: Nobel Amok (36%) tuntuu ylipelatulta. Michelangelo Ås (23%) ja Erik Sting (21%) ovat sen sijaan edullisia merkkejä.

Ranking: A) 2, 1 B) 3, 8, 9, 5 C) 7, 6 D) 4

Toto75-3

Suosikki: 7 B.W.Sture marssi viime syksyn Derbyssä johtavan rinnalta viimeisellä takasuoralla kärkeen, mutta laukkasi hetkeä myöhemmin menettäen isot rahat. Tämä kausi alkoi hieman kehnosti, mutta kahdessa viime kisassa ori on ollut hyvä. Bergsåkerin vesikelissä se voitti keulapaikalta niukasti, mutta kuitenkin varmasti. Viime kerralla 5-vuotias nousi 2. ulkoa 22,8-vauhtisella lopetuksella hallittuun voittoon. Örjan Kihlströmin ajokki pystyy avaamaan juoksuradalta hyvin ja keulapaikka irronnee ilman suurempia ponnisteluja. Silloin takamatkan hevosten tehtävästä tulee vaikea. Varma!

Haastajat ja yllättäjät: 12 Art Nökkve kiri viimeksi 3. ulkoa 20-vauhtia viimeiset 700 metriä, mutta keulahevonen jäi silti tavoittamatta. Håkan Skoglundin valmennettava on hevosena ehkä lähdön paras ja nousee jälleen kärkikahinoihin. Suosikin tavoittaminen ei ole silti aivan helppoa. 10 Bro Viking ei ole voittanut aikoihin, mutta oriin kunto on mainio. Viimeksi se ei saanut 5. ulkona juostuaan rintaman takaa edes kunnon mahdollisuutta, mutta tuli kuitenkin viimeiset 600 metriä 19,6-lukemiin. Tuurien kääntyessä voittokin on mahdollinen, mutta takamatkalta tietysti mutkia voi ilmaantua nytkin matkaan. 11 Ådne Odin pystyy myös paljoon. Viimeksi ori sai 2. sisältä tilaa loppusuoran alussa ja kiri varmaan voittoon. 5 Brenne Brakar omaa hyvän kapasiteetin, mutta sen vauhti ei oikein normaalimatkoilla tahdo kesäkeleillä riittää. Rommessa se haki keulapaikan pari kierrosta ennen maalia ja hallitsi. Gävlessä kohtalona oli juuttuminen kolmannelle radalle. Voltin neloselta ei ole nytkään luvassa mitään rakettiavausta. Leangenissa sisäratajuoksun jälkeen lopussa Järvsörappenin ohi kirinyt 6 Eidshaugdjerven voi onnistuneella juoksulla pystyä tässäkin pitkälle, mutta ruotsalaiseen volttilähtöön tottumattomalle kuskille juoksurata voi tuoda myös ongelmia. 3 Vill Solen on tehnyt juuri Östersundissa hyviä suorituksia ja voi otella kärkiporukoista totosijasta. Viimeksi ori taipui keulasta hieman lopussa. 1 Spydo Ö.K. esitti viimeksi takaa asiallisen kirin ja asetelmat ovat nyt lähtöpaikan suhteen suotuisammat. 8 Fender ei jaksanut viimeksi pitkää kiriään maaliin asti.

Juoksunkulku: 2 Torpa Olea voi olla ensi metreillä nopein, mutta B.W.Sture hakenee juoksuradalta nopeasti keulapaikan hallintaansa.

Pelijakauma: B.W.Sturen (37%) peliosuus tuntuu varsin maltilliselta. Yllätysosastolta paras merkki on Bro Viking (5%).

Ranking: A) 7 B) 12, 10, 11, 5, 6, 3, 1, 8 C) 9, 14, 13, 2, 15 D) -

Toto75-4

Suosikit: Oppilaslähdössä erottuu nelikko, jonka keskinäinen rankkaaminen on tosin hankalaa. 3 Mellby Elegant teki tauolta positiivisen suorituksen edettyään keulaan ensimmäisen takasuoran lopussa. Se hallitsi tapahtumia helposti loppuun asti. Tamma avaa melko hyvin ja voi päästä tässäkin hakemaan vetotyöt. Siitä voitto olisi mahdollinen. Keulasta kovan matkavauhdinkin jälkeen varmaan voittoon viimeksi kestänyt 9 Hossiana Boko on valmiiksi toisella radalla nopean avaajan takana, joten juoksusta voi tulla suosiollinen. Kun kuskikin on hevoselle erittäin tuttu ja rutinoitunut tähän joukkoon, voitto on jälleen ulottuvilla. Keväällä mainiosti kulkenut 13 Hope And Dreams teki Solvallan Diamantstoet-finaalissa 5. ulkoa hyvän kirin, mutta vetoavun hyydyttyä loppukaarteessa Ulf Ohlssonin ajokki menetti ehkä voiton suhteen ratkaisevat metrit. Se pääsee nyt matkaan Hossiana Bokon takaa, joten reissusta voisi tulla aiempaa onnistuneempi. Korkealle. 12 Eva I.H. mahtuu myös a-ryhmään. Kauden avauksessa juoksu meni täysin pieleen, mutta viimeksi tamma osoitti passiivisen taktiikan jälkeen kunnon olevan vahvasti nousujohteinen. Se kiri 4. ulkoa lopun 10-vauhtia. Kapasiteetiltaan Magnus A. Djusen ajokki on lähdön eliittiä. Molemmille lapuille vain tämä nelikko.

Haastajat ja yllättäjät: 11 Hankypanky Frances pehmeni viime kerralla keulasta, mutta pystynee startti alla nyt huomattavasti parempaan suoritukseen. Juoksun onnistuessa kärkipäähän on mahdollisuuksia. 4 Kashmary Night oli pitkästä kiristä huolimatta pieni pettymys viimeksi. Ville Karhulahden ajokki avaa hyvin ja keulaan päästessään Drottiningpokalin finaaliinkin selviytynyt tamma ei tietysti olisi aivan mahdoton tässä. Alkukeväästä vahvasti kulkenut 8 Ile Saint Louis on pitänyt huilia. Sen voittosumma kasvoi hetkessä varsin paljon, ja tehtävä ulkoa vaikuttaa nyt varsin haasteelliselta kun sisäpuoleltakin avataan hyvin. 6 Ditty Bopper ja 5 Bara Min ovat myös kelvollisia menijöitä, mutta eivät tällä kertaa mahdu lapulle. 1 Gatelink laukkasi viimeksi 2. ulkoa loppukaarteessa kun oli nousemassa kiriin. Se ei kuitenkaan avaa kovin hyvin, joten paikka voi jäädä kauaskin sisälle.

Juoksunkulku: 2 Raclette ottaa aluksi keulapaikan haltuunsa, mutta selkä kelpaa. Mellby Elegantilla on siinä tapauksessa mahdollisuus päästä johtoon.

Pelijakauma: Mellby Elegant (15%) on suosikeista edullisin. Ile Saint Louis (14%) on ylipelattu, samoin Gatelink (7%).

Ranking: A) 3, 9, 13, 12 B) 11, 4, 8, 6, 5, 1 C) 2, 15, 14, 7, 10 D) -

Toto75-5

Suosikki: 1 Chapuy hallitsi Färjestadissa tapahtumia keulapaikalta. Viimeksi Åke Lindblom luovutti vetotyöt kovassa seurassa ja ruuna juoksi lopulta 3. sisällä. Maaliin 4-vuotias tuli hyvällä tyylillä voittaneen Zack's Zoomerin peesissä, joka puolestaan vei viime lauantaina ajetun tasokkaan 4-vuotislähdön. Chapuy on osoittanut sen verran vahvaa lähtönopeutta, että pystynee pitämään keulapaikan, vaikka sisärata voi ollakin usein hieman stressaava paikka. Keulasta voitto olisi ulottuvilla ja pikkulappuun Chapuy jää varmaksi. Isommalle kupongille rastataan muutama muukin, sillä Victory Toplinen poisjäännin myötä suosikin peliprosentit ovat olleet kovassa nousukiidossa.

Haastajat ja yllättäjät: 9 M.T.Jamming Jerry kilpaili jo vuosi sitten samassa sarjassa ja jäi silloin sisälle vähän kiinnikin. Sittemmin Daniel Wikbergin valmennettava on kärsinyt hankosideongelmista ja tauon jäljiltä takana on vasta yksi startti. Siinä ruuna tuli keulasta hitaan matkavauhdin jälkeen lopun 11,4-vauhtia ja voitti varmasti. Kapasiteetti riittää, joten vähän pelattuna mukaan. 6 Valour Kronos on esiintynyt tähänastisella urallaan lupaavasti. Uumajan 75-lähdössä se tuli sisältä juosten perille. Lähtönopeus on pieni kysymysmerkki, mutta ehkä se panostettaessa pystyy hankkimaan kohtalaiset asemat? Voittokin olisi silloin mahdollinen. 2 Luxury Brodde teki Örebrossa asiallisen kirin 3. ulkoa ja tsemppasi viimeksi johtavan rinnalta perille saakka. Hyvältä paikalta nopea 5-vuotias voi kamppailla kärkisijoista. Etukengätkin on tarkoitus ottaa nyt pois. Mukaan lapulle myös nopea 5 Radagast, joka saa jenkkikärryt peräänsä. Viimeksi se pummasi lähdön ja teki sitten 5. ulkoa kohtalaisen lopetuksen. 8 Toreador, 11 Sign Me Up Too ja 12 Joie Au Coeur H.C. ovat myös osoittaneet hyviä otteita, mutta eivät kehnoilta paikoiltaan mahdu nyt lapulle.

Juoksunkulku: Chapuy pyrkii pitämään sisäradalta keulat ja voi siinä onnistuakin. Luxury Brodde ja Radagast avaavat myös hyvin.

Pelijakauma: Chapuyn (49%) peliosuus alkaa olla jo ylärajoilla. M.T.Jamming Jerry (2%) on haastajaosaston maistuvin rasti.

Ranking: A) 1 B) 9, 6, 2, 5, 8, 11, 12 C) 4, 3, 7 D) -

Toto75-6

Suosikki: Prix d'Amerique-voittaja 10 Readly Expressin paluu on tietysti Östersundin 75-kierroksen merkkitapaus. Timo Nurmos on ollut tyytyväinen suojattinsa harjoitusotteisiin, ja vaikkei vire varmastikaan ole vielä aivan tapissaan, pystyy ori nousemaan takaakin voittotaisteluun. Kun vastassa on säännöllisesti kilpailleita huippuhevosia, tekee suursuosikki kuitenkin mieli varmistaa. Jos Jorma Kontio ei aja takaa aikaisin eteenpäin, voi Readly Express hyvälläkin suorituksella kokea tässä tappion jollekin paremman juoksun saaneelle.

Haastajat ja yllättäjät: 8 Heavy Sound on osoittanut väkevää virettä kevään starteissa ja pakeni viimeksi Twister Biltä voittaen kovalla tuloksella. Lähtöpaikka ei ole senkään puolella, mutta sopivat asemat löytäessään se voi tehdä suosikin tehtävästä tässä hankalan. Kenneth Haugstadin täytynee ajaa puolireippaasti käynnistyvällä ruunalla startista heti eteenpäin, sillä hän tuskin haluaa jäädä matkalla Readly Expressin taakse. 2 Volsteadin parhaat paukut taisivat Solvallassa mennä jo lähdön uusintoihin ja odotteluun, sillä jenkki esiintyi itse startissa 2. ulkoa hieman pehmeästi. Vapaalta radalta se voi kamppailla nyt taas voitostakin. 3 Love Matters laukkasi Sweden Cupin finaalissa avauskurviin ladattuaan vauhdilla keulaan. Karsinnassa ori teki johtavan rinnalta hyvän suorituksen. Viime kerran perusteella Örjan Kihlströmin ajokki voi napata nytkin ensimmäiset keulat ja sen myötä olla korkealla. Jenkki ei ole vielä päässyt näyttämään kaikkea osaamistaan. Isommalle lapulle vielä mukaan myös 9 Diamanten, joka ei pystynyt nousemaan Åbyn vauhtikisassa takaa kärkeen. Näistä asemista ori kyttäilee kärjen ylivauhtia ja voi sellaisella iskeä lopussa kamppailuun. 1 Charrua Forlan vastasi Sweden Cupin karsinnassa keulasta maaliin asti, muttei jaksanut puristaa finaalissa kuolemanpaikalta totosijoille. Hyvällä juoksulla sen ei tarvitse olla tässäkään aivan ulkona, mutta Hans-Owe Sundbergin houkutuksena on varmastikin ladata kiihdytykseen melko lailla, joka taas olisi pois lopusta. Ehkä voitto on liikaa vaadittu näitä hevosia vastaan. 7 Day Or Night In ponkaisi viimeksi 3. ulkoa yllättäen laukalle viimeisen takasuoran alussa. Edellisellä kerralla erhe tuli jo lähdössä. Sopivan juoksupaikan löytyessä se ei ole mahdoton menestyjä, mutta jos Johan Untersteiner ottaa alun varovasti, reissusta voi tulla liian vaativa.

Juoksunkulku: Charrua Forlan, Volstead ja Love Matters avaavat parhaiten. Viime mainittu ottanee ensimmäiset keulat.

Pelijakauma: Readly Express (62%) tuntuu asetelmat huomioiden hieman liikaa luotetulta.

Ranking: A) 10 B) 8, 2, 3, 9, 1, 7 C) 6, 5, 4 D) -

Toto75-7

Suosikki: 8 Volnik du Kras haki Solvallan finaalissa aikaisessa vaiheessa keulapaikan ja piti niukasti pintansa Atupemia vastaan. Kriittisimmät hetket olivat loppusuoran puolivälissä kun ori haparoi lyhyesti. Taustajoukkojen mukaan syynä oli toiselta hevoselta radalle pudonnut varuste. Viime esityksen perusteella Alessandro Gocciadoron 4-vuotias on tässä muille paha pala, mutta toisaalta puoli kierrosta pidempi matka tietänee sitä, ettei matkalla voi ajaa aivan miten tahansa, jotta voitto tulee. Suursuosikkina se saa pari kaveria mukaan kupongille.

Haastajat ja yllättäjät: 10 Uppohoppa palasi pitkältä tauolta toukokuussa ja piti avauskisassa heti mm. Araw Hossin keulasta takanaan. Siihen nähden viimekertainen suoritus samalta paikalta oli ennätysajasta huolimatta pieni pettymys. Pasi Aikio on kuitenkin varsin luottavainen suojattinsa vireeseen ja tällä kertaa varustukseen lisätään vetolaput sekä vedettävät korvapallot. Jos suosikin juoksusta tulee turhan raskas, voi Örjan Kihlströmin ajokki iskeä lopussa kärkeen. 4 Västerbo Grosbois tekee jatkuvasti hyvää jälkeä 75-tasolla. Solvallan finaalissa se nousi 4. sisältä toiselle viimeisellä takasuoralla ja tuli hyvin maaliin asti. Rauno Pölläsen ruuna ottaa nyt ensimmäiset keulat ja saa hyvän juoksun sisäradalla. Se oli toissa kerralla Åbyssä vastaavalla matkalla varsin lähellä voittoa, joten ei se tässäkään poissuljettua ole. Kukkaron mukaan muitakin harkitsemisen arvoisia hevosia on. Jatkuvasti kovissa 75-lähdöissä kisannut 9 Porthos Race taipui finaalikierroksella hieman johtavan rinnalta, mutta esitys oli kuitenkin hyvä. 7 Louie Brodde kamppaili viimeksi oppilaslähdössä vahvasti kuolemanpaikalta. Jos Erik Adielsson onnistuu hankkimaan ulkoa suosiolliset asetelmat, ei kärkisija ole poissuljettu. 6 Volocity de Vie kadotti huhtikuun kisassa keulassa ravinsa ja on pitänyt sen jälkeen huoltotaukoa. Matka sopii, mutta riittävätkö ruunan vauhdit kuitenkaan nopeilla kesäkeleillä? 11 Great King Wine on osoittanut viime starteissa erittäin vahvaa virettä ja esitti viimeksi 10-kirin takajoukoista. Vauhtijuoksussa vaarallinen. 1 Sambuca Knight teki Solvallassa 5. ulkoa 11,9-vauhtisen kierroksen kirin. Robert Berghin valmennettava pystyy avaamaan kohtalaisen hyvin ja voi sisältä otella totosijasta. 3 Cameron Dream vaikuttaa parantavan otteitaan koko ajan ja tuli 75-finaalissakin 5. sisältä hyvin maaliin asti, vaikkei rahoille yltänytkään. Kelpo suorituksia ikäluokkalähdöissä tehnyt 12 The Bucket List F. voisi sekin nousta reipasvauhtisessa kisassa korkealle. Viimeksi helpon lähdön voittanut 5 Fighting Bax on kärsinyt tallin mukaan sen jälkeen taas ongelmista ja jää rankingissa alas.

Juoksunkulku: Västerbo Grosbois lataa keskeltä keulaan. Jos Volnik du Kras ilmestyy nopeasti rinnalle, Rauno Pöllänen luovuttaa vetotyöt sille.

Pelijakauma: Volnik du Kras (57%) on näistä lähtöasetelmista hieman liikaa pelattu.

Ranking: A) 8 B) 10, 4, 9, 7, 6, 11, 1, 3, 12, 5 C) 2 D) -

IS-pelisuositus

Pieni vihjesysteemi

T75-1: 1, 11, 6, 7, 10, 4

T75-2: 2, 1

T75-3: 7 B.W.Sture

T75-4: 3, 9, 13, 12

T75-5: 1 Chapuy

T75-6: 10, 8, 2, 3

T75-7: 8, 10, 4

Hinta: 28,80 €

Suuri vihjesysteemi

T75-1: 1, 11, 6, 7, 10, 4

T75-2: 2, 1

T75-3: 7 B.W.Sture

T75-4: 3, 9, 13, 12

T75-5: 1, 9, 6, 2, 5

T75-6: 10, 8, 2, 3, 9

T75-7: 8, 10, 4

Hinta: 180,00 €