Ravivihje: Toto75 Solvalla 26.5.2018 - jättipottikierros

Julkaistu: , Päivitetty:

Toto75
Elitloppet-lauantain finaalikierrosta vauhdittaa 1 949 174 euron jackpot.
Kierrokselta löytyy kaksi suurta suosikkia, mutta systeemien luottohevonen haetaan tasaisemmin pelatusta kohteesta.

Toto75-1

Suosikki: Kierroksen suurin suosikki on tulessa heti avauskohteessa. 1 Disco Volante ratkaisi Uumajassa 2. ulkoa vaivattomasti ja oli viime lauantaina Gävlessä johtavan rinnalta omaa luokkaansa maalisuoralla. Ulf Ohlssonin ajama ruuna avaa normaalisti hyvin ja keulasta sen kukistaminen on tässä normaalisti erittäin vaikeaa, vaikka vastus on luonnollisesti kivikova. Johtopaikan menettäminenkään ei olisi mikään katastrofi.

Haastajat ja yllättäjät: Kun pieniä epävarmuustekijöitä on suosikin osalta ilmassa, ja prosentit 70:n nurkilla, annetaan haastajillekin isommassa systeemissä mahdollisuus. 2 Ragazzo Da Sopra on ottanut tänä vuonna aimo harppauksia ja tehnyt rehdin suorituksen joka kerta, vaikkei aina kovissa lähdöissä voittoja ole tullutkaan. Viimeksi se kamppaili johtavan rinnalta hyvin maaliin asti. Se ei osallistu keulakamppailuun, mutta tulee lopun hyvin. 6 Magic Gwin taipui viimeksi keulasta loppumetreillä, mutta lienee nyt taas parempi ja tässä kokeillaan mahdollisesti jenkkikärryjä. Johtoon ei välttämättä ole asiaa, mutta juoksun onnistuessa muuten kärkisija on edelleen ulottuvilla. 4 Explosive Merlot nujersi viimeksi edellä mainitun johtavan rinnalta ja tuntuisi parantavan koko ajan otteitaan. Jää alussa, mutta voima voi puhua lopussa. 3 Whisky Akema lähtee kovaa ja voi hyvällä sisäratajuoksulla olla matsissa. Örebrossa Claes Svensson pakitteli 2. sisältä ulos loppukaarteessa ja suoralla ruuna ehti voittoon. 8 Erik Sting on osoittanut riittävyytensä näissä lähdöissä, mutta pahalta paikalta ilman ylivauhtista juoksua menestyminen on työlästä. 5 Knifetown Winner lataa lujaa liikkeelle, mutta voitto voi olla liikaa vaadittu juoksunkulusta riippumatta. 10 Shadow Of Brisbane on huippukunnossa, mutta vaatii sekin rajun matkavauhdin noustakseen kärkipäähän.

Juoksunkulku: Disco Volante lähtee hyvin, mutta ulkoakin avataan kovaa. Knifetown Winner voi olla pahin uhka, ellei sitten Magic Gwin uudella varustuksella lähde vielä entistä kovempaa?

Pelijakauma: Disco Volante (67%) on hieman ylipelattu.

Ranking: A) 1 B) 2, 6, 4, 3, 8, 5, 10 C) 12, 11, 7 D) -

Toto75-2

Suosikki: Vahvasti tänä vuonna kulkenut 4 Digital Performer runttasi Uumajassa 75-voittoon johtavan rinnalta. Viimeksi ikäluokkalähdössä ruuna teki 3. ulkoa hyvän 09,3-vauhtisen lopetuksen ja osoitti kunnon olevan mallillaan tai jopa entistä parempi. Ulf Ohlsson suunnistaa heti alussa eteenpäin ja keulaan päästessään valjakko olisi tiukasti voitossa kiinni. Johtopaikka ei ole toki menestyksen suhteen välttämätön ja Stefan Melanderin suojatti jää maltillisesti pelattuna finaalikierroksen varmaksi.

Haastajat ja yllättäjät: 7 Output Pressure teki toissa kerralla suoraviivaisen esityksen voittamalla keulasta uudella balanssilla. Viimeksi 4-vuotias nappasi voiton 12,8-vauhtisella päätöskierroksella kaukaa takaa. Tällä kertaa 24.4. tavoin kaikki kengät otetaan pois ja laitetaan jenkkikärryt sekä kokolaput, joten odotettavissa on räväkämpi suoritus. 6 Breidabliks Cognac omaa vielä varsin vähän rutiinia, mutta suoritus viimeksi ensimmäistä kertaa ilman kenkiä oli oikein hyvä. Conrad Lugauerin suojatti pisteli 5. ulkoa viimeiset 700 metriä ilmavasti 09,8-kyytiä. Alku otetaan luultavasti auton takaa varman päälle, joten ori jäänee taka-alalle. Viime esityksen perusteella se pystyy kuitenkin nousemaan kirikierroksella korkealle. 1 Voyage d'Amour oli viimeksi 2. ulkoa ehkä hieman tasainen, mutta voi olla lyhyemmällä starttivälillä nyt selvästi parempi. Mike Lendersin tamma avaa hyvin ja voi kärkiryhmästä olla matsissa. 10 Gina Schermer kiersi Åbyssä takaa toisen radan veturiksi päätöskierroksen alkaessa ja ratkaisi voiton varmasti lopussa. Ei mahdoton nytkään, vaikka vastus koveneekin. 3 Diggerman esitti Örebron startissa vauhdikkaan lopetuksen, eikä ole suojajuoksulla aivan ulkona kuvioista. 9 Early Pactol haki Charlottenlundissa keulapaikan ensimmäisellä takasuoralla ja hallitsi perille. Oriin tyyli on vähän ”ranskalainen” ja ravin läjässä pysyminen on kysymysmerkki, jos vauhti alkaa olla koko matkan 12-lukemassa. 2 Bag's Simoni pääsee reippaasti matkaan ja voi kärjen läheisyydestä otella totosijasta. Voitto yllättäisi.

Juoksunkulku: Voyage d'Amour ja Bag's Simoni avaavat sisältä hyvin, samoin Digital Performer ja ulkoa Output Pressure. Digital Performer voi päästä keulaan.

Pelijakauma: Digital Performer (36%) on ansaitusti suosikki. Haastajista edullisin merkki on Voyage d'Amour (4%).

Ranking: A) 4 B) 7, 6, 1, 10, 3, 9, 2 C) 5, 12, 8 D) 11

Toto75-3

Suosikki: 4 Double Exposure kamppaili Åbyn startissa johtavan rinnalle kierrettyään vahvasti perille ja esitti viimeksi 5. sisältä rajun loppuriuhtaisun. Päätöspuolikkaan jenkkitamma latoi peräti 06,9-vauhtia. Paikka on nyt oleellisesti parempi ja metrejä säästynee, mutta keulaan ei luultavasti ole asiaa, vaikka Daniel Redénin valmennettava hyvin avaakin. Todennäköisesti Örjan Kihlström ottaa tässä vain rauhallisesti paikan johtavan rinnalta, ja yrittää nujertaa lopussa keulahevosen. Siihen on olemassa varsin hyvät mahdollisuudet.

Haastajat ja yllättäjät: 6 Peace Of Mind on jättänyt Suomen kisoissa positiivisen kuvan. Seinäjoella italialaistamma nousi 2. sisältä toiselle takasuoralla ja otti maksimisijoituksen. Finlandia-ajossa sen sijaan jäi samalta juoksupaikalta jossiteltavaakin, sillä kiritilat eivät auenneet. Alessandro Gocciadoro lataa varmasti kohti kärkeä heti auton takaa ja kärjen tuntumasta tamma voisi kirissä heittää haasteen suursuosikillekin. Vähän pelattuna maistuva merkki. 2 Ultra Bright vastasi Åbyssä keulasta Double Exposurelle maaliin asti ja yrittää samaa tässäkin. Luultavasti Fredrik Perssonin suojatti joutuu nyt entistä tiukemmalle, eikä keulakaan välttämättä irtoa yhtä vaivattomasti kuin viimeksi. 10 Unique Juni ei ollut Örebron startissa 2. ulkoa parhaimmillaan, kuten Åbyn perusteella hieman ounastella saattoikin. Nyt tammaa on hoidettu ja suoritus voi taas olla tutun hyvä. Voittoon vaadittaisiin toki näistä asemista hurjaa matkavauhtia. 5 Unrestrictedin paikka parani poisjäännin myötä ja totosija voi olla mahdollinen, jos Johan Untersteiner löytää sujuvasti paikan kärjen läheisyydestä. Viimeksi laukka tuli jo ennen lähtölinjaa yli-innokkuuden takia. Viimeksi 2. sisältä Anna Mixiä seuranneen 8 In Toto Sundin ja kovan luokan omaavan 7 Galactican suurempi menestys tulisi näistä asemista yllätyksenä.

Juoksunkulku: Ultra Bright pyrkii johtoon. Myös 1 Firewire ja Peace Of Mind avaavat lujaa, mutta niille kelvannee selkäjuoksu. Double Exposure ottanee paikan toisen radan vetäjänä.

Pelijakauma: Double Exposure (63%) on ansaitusti suursuosikki, muttei peliprosenteissa enää nousuvaraa ole. Ultra Bright (20%) tuntuu edelleen ylipelatulta, sen sijaan Peace Of Mind (9%) ansaitsisi suuremman kannatuksen.

Ranking: A) 4 B) 6, 2, 10, 5, 8, 7 C) 9, 1 D) -

Toto75-4

Suosikit: Haasteellisessa tammavoltissa takamatkan kaksikko tuntuu etukäteen kiinnostavimmalta. 8 Under The Counter on osoittanut erinomaista kuntoa. Viimeksi se jäi johtavan rinnalle, mutta otti siitäkin helpon voiton. Solvallan startissa tamma seuraili 2. sisältä Double Exposurea vetävällä tyylillä. Rikard N. Skoglundin ajokki pääsee hyvin matkaan ja jos etuvoltti ”harvenee” alussa, juoksupaikka voi löytyä suhteellisen läheltäkin kärkeä. Matsiin. 9 Hope And Dreams päässee myös hyvin matkaan. Se on tehnyt viime starteissa kaukaa takaa vahvat kirit ja lähempää kärkeä mahdollisuudet olisivat tietysti entistä paremmat. Varustemuutoksiakin saava 5-vuotias on vakava voittajaehdokas. Vaikka muitakin mahdollisia on, yritetään selvitä haastava kohde vain näillä kahdella merkillä.

Haastajat ja yllättäjät: 1 Equine Am tuntuu paalun luotettavimmalta tapaukselta. Sen meno näytti viimeksi kengittä aiempaa sulavammalta, ja voitto tulikin johtopaikalta hallitusti. Huippukuskilla se olisi ollut tähän varsin maistuvakin, mutta Markus B. Svedberg tuskin saa ajaa tässä johtopaikalla tasaisesti omaa juoksuaan, jolloin paukkuja voi olla käytetty jo ennen kuin niitä tarvitsisi. 5 Rose Mary kesti Jägersrossa keulassa 06,6-vauhtisen avauspuolikkaan ja voitti vielä niukasti. Viime esitys osoitti, ettei tuo revitys ollut jättänyt mitään henkisiä kolhuja. Voltin viitoselta epäonnistumisriski on aika iso, ravilla toki taistoon. 11 Ditty Bopper omaa hyvän kapasiteetin. Uumajassa 3. ulkoa varman voiton ottanut tamma lähestyi viimeksikin kärkeä 10,7-vauhtisella kirillä, vaikkei parhaimmillaan ollutkaan tähän kisaan tähdättäessä. 7 Quite Nice tuli viimeksi 6. ulkoa päätöskierroksen 11,8-lukemiin ja jatkaa kunnossa. Jos Per Lennartsson löytää hyvät asemat, kärkisijoitus on mahdollinen. Juoksuradan sopiminen on pieni kysymysmerkki. 2 Rim Perfect kiersi viimeksi kolmannen kautta keulaan ja piti pintansa maaliin saakka. Taulussa näkyvät laukat eivät ole tulleet lähtötilanteissa, mutta epäonnistumisriski kakkosradalta on silti olemassa. 10 Kashmary Night pysyi Drottningpokal-finaalissa taustalla alusta loppuun ja vastus on tietysti siihen verrattuna nyt helpompi. 12 Rita C.D. on tehnyt kengittä virkeitä lopetuksia, mutta juoksupaikka jäänee nyt huomattavasti taaemmas. 6 Ava voi saada suotuisan sisäratareissun ja riittää tototaistoon.

Juoksunkulku: Equine Am ja Ava lienevät alussa nopeimpia. Jälkimmäiselle kelpaa selkäjuoksu. Under The Counter ja Hope And Dreams voivat olla nopeasti lähellä kärkeä.

Pelijakauma: Under The Counter (7%) on prosenttien valossa paras merkki. Rose Mary (22%) tuntuu viitosradalta liikaa pelatulta.

Ranking: A) 8, 9 B) 1, 5, 11, 7, 2, 10, 12, 6 C) 15, 3, 13, 14, 4 D) -

Toto75-5

Suosikit: 2 Springover ei ole vahvoista kireistä huolimatta onnistunut keväällä voittamaan, mutta ehkä se tapahtuu nyt kun lähtöpaikkakin on paras mahdollinen. Viime kerralla 3. sisältä ykkössija ei jäänyt hirveän kauas, sillä Peter Untersteinerin suojatti latoi lopussa tilaa saatuaan aivan voittajan rinnalle. Örebrossa ori teki 3. ulkoa riuskan lopetuksen. Mikäli kumpikaan muista suosikeista ei pääse ilman suuria ponnisteluja keulaan, Springoverin mahdollisuudet kasvavat oleellisesti. 7 Coktail Fortuna on ottanut viime voitot keulasta vaivattomaan tyyliin. Viimeksi vauhti kiihtyi päätöspuolikkaalla peräti 07,5-lukemiin, joten muilla ei ollut mahdollisuuksia. Paikka on nyt vähän ulkona, eikä johtoon ainakaan sujuvasti pääsemisestä ole takeita. Toki kovakuntoinen ruuna pystyy voittoon muualtakin ja on mahdollinen. 1 Michelangelo Ås aloitti Örebrossakin tasaisesti ja haki keulapaikan alkuselvittelyjen jälkeen haltuunsa. Voitto tuli hallitusti. Ykkösrata on sikäli ongelmallinen, että alkuun on nyt panostettava hieman aiempaa enemmän, asia jota on kuumumiseen taipuvaisella ruunalla vältelty hyvällä menestyksellä kevään starteissa. Rauhallisena pysyessään ja pussituksen välttäessään Örjan Kihlströmin ajokilla on edelleen voittosauma.

Haastajat ja yllättäjät: Muillakin on mahdollisuuksia aina voittoon asti. 9 Bryssel kiersi viimeksi puolimatkassa toisen radan vetäjäksi ja tuli hyvin maaliin asti, vaikkei ymmärrettävästi Coktail Fortunalle mitään voinutkaan. Juoksunkulusta voi tulla nyt suotuisampi, eikä ori ole ulkona kuvioista. Kunnon startin alle saatuaan se voisi parantaakin vielä. 4 Trinity Lux luovutti Kööpenhaminassa keulapaikan pois takasuoralla ja kiri kierrosta myöhemmin toiselle noustuaan voittajaksi. Wilhelm Paal lataa nytkin alussa kohti keulaa ja jää nähtäväksi, minkä taktiikan saksalainen valitsee. Lähtö muuttuisi avoimemmaksi, jos Trinity Luxilla ajettaisiin piikistä. 10 Baron Gift ei pelikansan odotuksista huolimatta ole saanut täysosumia ja nyt sen "jahtaamiseen" on väsytty kun peliprosentit ovat matalat. Viimeksi 5-vuotias tuli 3. ulkoa 700 metriä 09,4-vauhtia, joten kunnossa ei ole vikaa. Ehkä tämänkertainen lähtö voisi muodostua sellaiseksi, että takaakin olisi mahdollisuuksia lopussa? 12 Globalsatisfactionilla ei ollut tuuria tämänkään finaalin rata-arvonnassa. Jos voittoa ei tule, kuten vahvasti vaikuttaa, pääsee se kuitenkin vielä jatkossakin hopeadivareihin. Ylivauhdilla toki mahdollinen tässä. 8 Master Crowen esityksissä ei ole ollut moittimista, mutta johtavan rinnalta lähtöjä on vaikea voittaa. Juoksusta ei ole odotettavissa kovin helppoa tässäkään. Kapasiteettia kuitenkin on, joten otetaan vähän pelattuna mukaan.

Juoksunkulku: Trinity Lux avaa keskeltä johtoon ja Wim Paal voi kokeilla nyt keulastakin. Ulkoa tulee eteenpäin Coktail Fortuna, Michelangelo Ås pyrkii nousemaan toiselle.

Pelijakauma: Springover (19%) ansaitsisi isomman peliosuuden. Baron Gift (2%) on nyt liian unohdettu.

Ranking: A) 2, 7, 1 B) 9, 4, 10, 12, 8 C) 5, 3, 6 D) 11

Toto75-6

Suosikit: 10 Bandit Brick teki Charlottenlundissa 5. ulkoa kelpo kirin, vaikka sillä ajettiin ilman lappuja ja tähän kisaan kavioita säästellen kengät jalassa. Aiemmissa starteissa se tuntui vain parantavan koko ajan, ja tällä kertaa voittokone pystynee taas huippusuoritukseen. Takaakin voittomatsiin. 11 Volnik Du Kras veti Vermon vauhtijuoksussa toisen radan letkaa ja tuli vahvasti maaliin asti, vaikkei selästä iskeneelle mitään voinutkaan. Italialaismenijä nousee näistä asemistakin voittokamppailuun, sillä tallitietojen mukaan sen pitäisi vain parantaa otteitaan. Tämä kaksikko tuntuu ennakkoon niin vahvalta, että niihin luotetaan molemmissa systeemeissä.

Haastajat ja yllättäjät: 1 Sir Q.C.:n voittokulku katkesi viimeksi kovassa seurassa. Ruuna jäi vetämään toista rataa ja laukkasi loppukaarteessa kun oli jo putoamassa taaemmas. Se käynnistyi kakkosradalta varsin hyvin, mutta keulapaikan pitäminen on tässä silti epätodennäköistä. Mahdollinen toki juoksunkulusta riippumatta, muttei paljon pelattuna erityisen kiinnostava. 3 Atupem sai Vermossa hyvän juoksun 2. ulkona Volnik Du Krasin takana ja spurttasi lopussa sisäkautta helposti ohi. Lähtöpaikka tarjoaa nytkin hyvät edellytykset pärjäämiselle, eikä suomalaisori ole ulkona kuvioista. 2 Urgent Call hallitsi Örebrossa keulasta ja on todennäköisin johtohevonen tälläkin kertaa. Vastus on kuitenkin sen verran kova, että loppusuorasta voi tulla pitkä, jos Oskar J. Andersson ei saa alun jälkeen rauhoittaa vauhtia. 5 Floris Baldwin piti Åbyssä Bandit Brickin takanaan, mutta Steen Juulin suojatti sai silloin hankalamman juoksun. Kristian Malmin lataa alussa eteenpäin, mutta keulapaikka voi kuitenkin jäädä saavuttamatta. 4 Porthos Race tuli viimeksi keulasta lopussa ohitetuksi, mutta voi olla lyhyemmällä starttivälillä vähän parempi. Juoksun onnistuessa ei ihan mahdoton.

Juoksunkulku: Urgent Call ohittanee alussa Sir Q.C.:n ja juoksee keulassa. Floris Baldwin lataa ulkoa. Takarivin kovasta kaksikosta jompi kumpi kiertää johtavan rinnalle, jos vauhti alun jälkeen putoaa.

Pelijakauma: Bandit Brick (24%) ja Volnik Du Kras (19%) tuntuvat varsin edullisilta merkeiltä. Sir Q.C. (15%) on hieman ylipelattu, samoin Floris Baldwin (12%).

Ranking: A) 10, 11 B) 1, 3, 2, 5, 4, 9, 6, 12 C) 7, 8 D) -

Toto75-7

Suosikit: Ranskalaishevosten lennon lähtö viivästyi perjantaina tuntikaupalla ja kone nousi lopulta ilman Carat Williamsia. Suosikin poisjäännin myötä paalun kovan kaksikon mahdollisuudet paranevat. 3 Platon Facella on tähdätty tähän lähtöön ja Lutfi Kolgini uskoo ruunan pystyvän 1.13-alitukseen. Halmstadissa valjakko eteni keulaan 1600 metriä ennen maalia ja otti ylivoimavoiton hienolla tyylillä. Päätöslenkki oli 11,2-vauhtinen. Kengät on tarkoitus ottaa pois, eikä ruuna jää odottelemaan muita. Örebrossa keulasta kolmanneksi jäänyt 2 Tesio kiertyi viimeksi johtavan rinnalle pari kierrosta ennen maalia ja voitti lopulta hallitusti. Kärkiryhmästä Robert Berghin suojatilla on saumat pärjätä tässäkin. Toki sen pitää parantaa edelleen voittaakseen, mutta se on mahdollista. Seinäjoella johtavan rinnalta leikitellyt 12 Call Me Keeper ei ehtinyt viimeksi kaukaa takaa kakkossijaa ylemmäs, mutta hevosen suoritus oli kuitenkin hyvä. Carat Williams olisi voinut tarjota tässä kirissä hyvinkin vetoapua, joten Örjan Kihlströmin kuviot menevät nyt hieman uusiksi. Liian pitkään ilman ulkoratoja kiertämällä kärkihevosten kukistaminen ei ole helppoa. Mahdollinen kuitenkin.

Haastajat ja yllättäjät: 11 Handsome Brad seurasi viimeksi rivakasti vetäneen Rajesh Facen peesissä ja kuittasi lopussa helposti tämän ohi. Taakse jäi muutenkin nimekäs joukko. Huippukuntoisella oriilla haetaan sopivia selkiä ja ne saadessaan se voi olla lopussa korkealla. Tuurit ovat kuitenkin merkittävässä osassa voiton suhteen ja peliprosentit viime kerran jälkeen korkealla. 7 Canadian Rolls laukkasi Örebrossa kärjen tuntumasta loppukaarteessa ja menetti hyvän sijoituksen. Ori pääsee juoksuradalta hyvin liikkeelle ja sisäradalta kärjen läheisyydestä se voisi olla potentiaalinen yllättäjä. Kengät on tällä kertaa tarkoitus ottaa pois. 10 Ready Ribb teki Bergsåkerissa kelpo esityksen, vaikka Sir Q.C. jäikin ohittamatta lopussa. Björn Goop tekee yleensä pitkillä matkoilla oikeita ratkaisuja oikeaan aikaan, joten ruuna mahtuu mukaan lapuille, samoin 9 U.S.Male E.P., joka ei loistanut viimeksi, mutta on hyvä stayerhevonen. Sen sijaan 14 Heartbreaker V.S.:n ja 15 Coquin Beben tehtävä on 40 metristä liian hankalan oloinen. 8 Qahar Q.C.:n ongelmana on hidas käynnistyminen, jonka seurauksena se menetti Örebrossa etumatkansa takahevosiin jo lähtösuoralla.

Juoksunkulku: Canadian Rolls ottanee ensimmäiset keulat. Tesio tai Platon Face lähtee vetämään joukkoa reippaalla tahdilla, todennäköisesti jälkimmäinen tällä kertaa.

Pelijakauma: Prosentit elävät lauantaina vahvasti suosikin jäätyä pois. Platon Face (10%) tuntuu tässä vaiheessa parhaalta merkiltä. Canadian Rolls (1%) taas on erinomainen potintekijä.

Ranking: A) 3, 2, 12 B) 11, 7, 10, 9, 14, 15, 8 C) 5, 6 D) 4, 1

IS-pelisuositus

Pieni vihjesysteemi

T75-1: 1 Disco Volante

T75-2: 4 Digital Performer

T75-3: 4, 6

T75-4: 8, 9

T75-5: 2, 7, 1, 9, 4, 10, 12, 8

T75-6: 10, 11

T75-7: 3, 2, 12, 11, 7

Hinta: 16,00 €

Suuri vihjesysteemi

T75-1: 1, 2, 6, 4, 3

T75-2: 4 Digital Performer

T75-3: 4, 6

T75-4: 8, 9

T75-5: 2, 7, 1, 9, 4, 10, 12, 8

T75-6: 10, 11

T75-7: 3, 2, 12, 11, 7, 10, 9

Hinta: 112,00 €