Ravivihjeet

Ravivihje: Toto4 Mikkeli 17.05.2018

Julkaistu:

TOTO4
IS Ravit löysi Mikkeliin mielenkiintoisen näkemysvarman Toto4-päätöskohteeseen.

Toto4-1

Suosikki: 3 Wonder Woman singahtaa Mikkelin maililla kärkipaikalle, jonka jälkeen sitä on hyvin vaikea lyödä. Viimeksi Kouvolassa täydellä matkalla tammalla luovutettiin keulapaikka tätä kovemmassa tehtävässä pois ensimmäisellä takasuoralla, eikä hevonen sen jälkeen päässyt lopussa yrittämään. Balanssista voidaan sanoa pieni varoituksen sana, sillä kengättömyydestä on ollut apua, mutta eiköhän tamma jatka hyväksi havaitulla tavalla.

Haastajat: 4 Inglorious Jam on parantanut myös kengittä ja erityisesti lähtönopeus on kehittynyt. Suosikin ohi ei ole kuitenkaan alussa asiaa ja taaksekin on tunkemassa myös nopea 2 Jessi Classico. Kummallakin jäi viimeksi hivenen jossiteltavaa kiritilojen muodossa ja ainakin totosija olisi haarukassa suosikin takaa.

Kiinnostavin kaveri suosikille on kuitenkin 9 Euro Boy. Ruuna palasi viimeksi pikkutauolta Joensuuhun, jossa se laukkasi viimeisellä takasuoralla pitkäksi, mutta polki sen jälkeen hylättynä 11,6/500 metriä kierrellen ja oli vielä neljäntenä maalissa. Ennätys olisi ainakin ravilla kohentunut 13-lukemiin. Takarivi on toki varsinkin Mikkelin mailille iso miinus, mutta hevonen saattaisi startti alla vielä parantaakin.

Yllättäjät: 5 Destination One oli Kuopiossa asiallinen keulasta, mutta nyt monen nopean ulkopuolelta on vaikea saada juoksua. Voitokas 11 Smoky Ray oli viimeksi kipeä ja nyt nähdään taatusti parempaa. Voitto on silti täältä tiukassa. 10 Doolin Dalton on parhaimmillaan kärjen läheltä ja takarivi on iso miinus. 12 Menino Bonito väläyttelee nopeuttaan toisinaan ja on nyt pitkästä aikaa kengittä. Prikka 12 on kuitenkin murheellinen paikka. 6 Stonecapes Pro vaatinee valmentajansa mukaan startteja sairasteltuaan koko kevään.

Pelijakauma: Wonder Woman voisi olla aamun lukemiaan selvästi isompi suosikki, mutta peliosuus luultavasti asettuukin päivän mitaan uomiinsa. Euro Boy on kiinnostavin pelillisesti. Inglorious Jamin peliosuus on yläkantissa ainakin aamulla, mutta laskenee. Jättiyllättäjistä Jessi Classico ansaitsisi pienen roolin.

Juoksunkulku: Wonder Womanilla ei pitäisi olla hankaluuksia avata johtoon, josta sillä nyt taatusti ajetaan. Sen taakse mielivät etusijassa 2 ja 4. Siinä taistossa Jessi Classicolla on etu. Destination One avaa myös kovaa, mutta sille ei ole tarjolla kovin hyviä vaihtoehtoja.

IS-Pelisuositus - Toto4-1

Pieni: 3
Suuri: 3, 9, 2, 11, 12

Toto4-2

Suosikki: Tammasarja on Toto4-pelin haastavin ratkottava ja kaipaa lähes väkisinkin paljon rasteja. 6 Ranch Qluisa on alustavasti pelisuosikki. Se onkin yksi todennäköisimmistä menestyjistä varmassa kisavireessään, muttei saisi kyllä erottua nähdynkaltaisesti muista. Viimeksi suosikki tyytyi seurailemaan 3. sisältä.

Haastajat: 16 Big Lovely on lähdön paras ja kovakuntoisin hevonen, mutta kierrettävää on luvassa rutkasti, eikä se Mikkelissä ole helppo sarka. Tamma on siltikin IS Ravien niukka ykköshevonen. Viimeksi hevonen kisasi Tammaderbyn finaalissa, eikä luonnollisesti riittänyt hänniltä kärkitaistoon. Nyt vastus on monin verroin helpompaa.

9 Minmission palasi Kuopioon pitkältä tauolta ja seurasi johtavan takaa kakkoseksi. Esitys ei ollut loistokas, mutta tauko huomioiden hyväksyttävä. Parannusta on lähes varmasti luvassa.

Vähemmän pelatuista ajoissa suosituksiin nostetaan 2 Grapetsiinasine. Tamma on kisannut esimerkiksi suosikin kanssa usein samoissa lähdöissä, eikä nyt varsinaisesti ole ollut huonompi. Viime starttien laukat toki huolettavat, mutta tämän ja suosikin peliosuuksien välinen ero on aivan liian suuri.

Yllättäjät: 5 Rebel Race lopetti taukostartissaan asiallisesti ja valmentaja odottaa merkittävää parannusta tähän. Huonoista lähtöpaikoista kärsinyt 4 MAS Beat kiri viimeksi asiallisesti, eikä ole vaaraton, jos juoksu vihdoin onnistuisi. 12 Yanni voitti viimeksi Nuorten Sarjan keulasta, mutta nyt tehtävä on monella tapaa monimutkaisempi.

Pelijakauma: Ranch Qluisa on liian suuri suosikki. Big Lovely olisi IS Ravien niukka ykkösmerkki. Grapetsiinasine ansaitsisi enemmän huomiota.

Juoksunkulku: Gogo Wheels on nopea ja lähtee luultavasti vetämään joukkoa, ellei kuski halua erityisesti selkää. Grapetsiinasine pääsee myös hyvin matkaan, jos avaa ravilla. Big Lovelylla voi ja tässä pitääkin tehdä aikainen ratkaisu, mikäli haluaa menestyä.

IS-Pelisuositus - Toto4-2

Pieni: 16, 2
Suuri: 16, 6, 2, 9, 5, 4

Toto4-3

Suosikit: Kolmannessa Toto4-kohteessa erottuu aika selkeästi kaksi hevosta, joista IS Ravit valitsee ykkösmerkiksi pelikansasta poiketen 2 Kukan Tutun. Ruuna ei ollut viimeksi Toto65-lähdössä Mikkelissä keulasta ihan super, mutta valmentajan mukaan kärsi pehmeästä radasta. Maililla hevosta ei ole helppo ohittaa, vaikkei radan pinta olisi optimi sille vieläkään. 5 Piispalan Santeri on palannut huippuiskuun ja mikä tärkeintä malttanut ravata. Mailin matka kallistaa vaakaa kuitenkin Kukan Tutun eduksi. Täydellä matkalla alustava pelijakauma kelpaisikin vihjaajalle. Molemmat kuitenkin rastataan jo pienempään suositukseen. Piispalan Santeri marssi viimeksi hulppealla tyylillä ykköseksi ja onhan se lyhyttäkin matkaa polkenut urallaan kovaa tahtia.

Yllättäjät: 4 Viriori sujahtaa alussa Kukan Tutun kantaan, eikä totosija saa sieltä yllättää. Voitto kyllä. 8 Rokin Maxi vetristyy kokoajan, mutta maili ja 8-rata on tuskainen yhdistelmä. Nopea 12 Apilan Pallosalama riittäisi vauhdeiltaan, mutta 12-radalta toiveet ovat vähissä. 7 Villi-Anna pystyy tauluaan parempaan, mutta tauon jälkeen meno on ollut epävarmaa. Hyvän talven tehnyt 1 Korven Tinnitus taitaa jäädä sisäradalta alussa hieman jalkoihin, eikä maili ole muutenkaan sen ykkösmatka.

Pelijakauma: Suosikkikaksikko erottuu aiheesta. IS Ravit näkee Kukan Tutun niukkana ykköshevosena näistä asemista ja tällä matkalla.

Juoksunkulku: Kukan Tutu nappaa keulat. Viriori hamuaa ja päässee sen kantaan. Piispalan Santerille kelpaisi paikka johtavan rinnalla, mutta hieman tasaisella avaajalla kestää sinne pääseminen.

IS-Pelisuositus - Toto4-3

Pieni: 2, 5
Suuri: 2, 5

Toto4-4

Suosikki: 7 Ulk Delle Selve aloitti Suomessa Toto65-tasolla ja voitti heti. Juoksukin onnistui kuin elokuvissa, kun kiritila löytyi kreivin aikaan 3. sisältä. Hevoselle toki näytti jäävän voimia ja se olisi varmaan voinut pärjätä vaikeammallakin juoksulla. Nyt paikka on kurja ja ori kisaa kengät jalassa. Viisivuotias on toki vielä vähän kääntämätön kortti ja voi olla vaikka kuinka hyvä, mutta näistä lähtökohdista sen suosikkiasema tuntuu liian suurelta.

Haastajat: Suosituksiin tarjotaan näkemysvarmaa ja se on aamulla vasta kolmanneksi eniten pelattu 1 Cool Conclusion. Ruuna on tehnyt vaikeilta paikoilta asialliset kolme starttia tälle vuodelle ja pääsee nyt johtoon, josta se on yleensä kasvanut pykälällä. Hevonen on IS Ravien papereissa jopa niukka suosikki ja siten näillä peliosuuksilla aivan ehdoton varmavalinta.

8 Rowhill's Jack oli viimeksi 2. ulkoa kakkonen pelisuosikin voittaessa. Ruunalle ei ole helppo löytää 8-radalta suosiollista juoksunkulkua, vaikka taso riittää ihan kärkeen.

5 Pokerchip Dell oli Joensuussa tauolta pirteä kiriessään hänniltä 13,4/800 metriä. Kelpo paikalta ensimmäisiä pelillisesti kiinnostavia varmistuksia, mikäli Cool Conclusion ei kelpaa varmaksi.

Yllättäjät: 9 The Best Spurce on pienimuotoinen tärppi troikan alariveille, sillä sen pitäisi pystyä puolustamaan alussa näkemysvarmamme selkä. Johtavan takaa tamma voisi olla yllättävän korkealla, vaikkei nyt mitenkään erityisesti ole loistanut viime aikoina. 11 Giresse Boko ja 12 Doubledip ovat hyviä hevosia sarjaan, mutta menestystä on tullut läheltä kärkeä ja nyt jouksupaikat ovat häntäpäässä.

Pelijakauma: Ulk Delle Selve on liian suuri suosikki. Rowhill's Jackia on myös rastattu yläkanttiin. Cool Conclusion on aivan huippumerkki keulapsyykillä ja selkeä varmavalinta. Yllättäjistä kiehtoisivat Pokerchip Dell ja The Best Spruce.

Juoksunkulku: Cool Conclusionin pitäisi pystyä puolustamaan keulapaikka, mutta ainakin avauspuolikas on reipas, kun ulkoa saakka satsataan.

IS-Pelisuositus - Toto4-4

Pieni: 1
Suuri: 1