Ravivihjeet

Ravivihje: Toto4 Turku 22.4.2018

Julkaistu:

Toto4
Turun Toto4-ravit alkavat klo 16, ja suurimmat suosikit tulevat Harri Koivusen tallista.

Toto4-1

Suosikki: Tammojen tasoitusajossa 9 Expanses Tornado on selkeä ykkösmerkki. Se palasi omalle tasolleen laukkastartien jälkeen ja nappasi voiton lyöden Dominique Halmin. Hevosella on ollut ravin kanssa ongelmia ja mikään yllätys sen laukka ei saa olla. Joka tapauksessa ruuna on tähän lähtöön erittäin hyvä hevonen ja kaiken onnistuessa se tulee olemaan voittotaistossa.

Haastajat: Harri Koivusen tallin toinen hevonen 7 Twist In Time on aloittanut mukavasti uransa. Viimeksi se voitti varmalla tyylillä, kun kärkipari sortui hurjastelemaan kärkipäässä. Hevonen ravasi hyvällä tyylillä, mutta tarvitsee vielä lisää rutiinia voittaakseen tallikaverinsa. Joka tapauksessa sijoitus kolmen joukossa ei ole utopiaa.

10 Tagliatella oli viimeksi suosikin voittamassa lähdössä. Hevonen on juossut paljon kovemmissa lähdöissä ja menestymismahdollisuudet tässä ovat hyvät. Lähtö suosii takamatkalaisia ja Tagliatella kärkkyy suosikin epäonnistumista.

4 Firemaker palasi vuoden tauolta kilparadoille helmikuussa. Viimeksi se taisteli rehdisti 13-lopetuksessa maaliin saakka, mutta joutui päästämään selässään juosseen hevosen ohitseen. Hevosen kunto riittää tässä osallistumaan ainakin tototaistoon ja se on parantanut starttien myötä.

12 Blue Chocolate olisi riittävä hevonen tähän lähtöön, mutta sairaspaussilta aivan kärkeen nousu yllättäisi vielä tässä vaiheessa.

Yllättäjät: 3 American Dream on kehittyvä hevonen, joka kärsi talvikeleistä. Se ei ole tässä aivan ulkona, mutta laukkaa yritetään välttää. Tämä voi näkyä ajosuorituksessa.

8 Fillyjonka Fellow on kulkenut varjojen maailma jo jonkin aikaa. Sisällä on hyvä hevonen, mutta se ei vielä välttämättä näy tässä startissa.

1 First Daydream oli viimeksi tasainen neljäs sisäradalta. Se oli kuitenkin mukana kovassa avauksessa, joka söi liikaa voimia.

Pelijakauma: Expanses Tornado voisi olla enemmänkin pelattu, kuten myös American Dream ja Tagliatella. First Daydream on liikaa luotettu.

Juoksunkulku: First Daydream avasi viimeksi hyvin ja voi hyvältä paikalta ottaa joukon hallintaan. Se kuitenkin todennäköisesti luovuttaa keulat pois suosikeille, jos nämä tulevat kyselemään niitä.

IS-Pelisuositus - Toto4-1

Pieni: 9
Suuri: 9, 7, 10, 4, 3

Toto4-2

Suosikki: Vahva 5 Selene Lune hyötyy juostavasta matkasta ja kantaa suosikin paineet. Viime juoksun ylivauhti auttoi hevosta, ja se nitisti loppukirissä Donatello Hossin varmasti. Vastustajat eivät oikein tunnu samanveroisilta suosikin kanssa ja se on suuren suosikkiaseman ansainnut. Olli Koivunen ajaa varmasti aikaisin eteenpäin ja pitää matkavauhdin tasaisen reippaana koko matkan.

Haastajat: 8 Neuland hyötyy myös juostavasta matkasta ja osallistuu tototaistoon. Hevonen kiersi viimeksi vahvasti viimeisestä parista totoon, mutta voittaminen on ollut sille vaikeaa. Kenkien riisumisesta on näyttänyt olevan hieman apua ruunalle, mutta ainakin alustavasti kengät ovat jalassa sunnuntaina.

Matti Paimanderin silmäterä 11 Power Age oli Turun ylivauhtisessa juoksussa epäonnekas. Se tuli maaliin umpipussissa ja hyvävoimaisen näköisenä. Hevonen voi käydä lähdössä kuumana, mutta jos lähtö onnistuu niin kärkisija ei saa yllättää.

12 Life Of Rose palailee pieneltä sairaspaussilta. Matka käy hevoselle hyvin, mutta takarivistä se on juoksunkulun armoilla. Kenkien riisumisesta olisi apua, koska tamma on etupäästä hieman ahdasliikkeinen.

Yllättäjät: 9 Bewitch Boy on tehnyt kaksi asiallista esitystä helpommissa lähdöissä. Kovuutta saisi olla hieman lisää voittoa ajatellen.

4 Langen Cza Cza on riviään parempi, mutta paras terä on hukassa. Nyt lähtöpaikka takaa hyvälle avaajalle suojajuoksun sisäradalla.

Pelijakauma: Selene Lune on oikein pelattu suosikki, mutta jos se epäonnistuu on lähtö altis yllättäjille. Lähdössä on paljon alipelattuja valjakoita, kuten Bewitch Boy, Power Age ja Life of Rose. Västerbo Switch on ainakin alustavasti kerennyt aivan liikaa peliä.

Juoksunkulku: Langen Cza Cza lähtee lähdön onnistuessa vetämään porukkaa, mutta luovuttaa varmasti keulapaikan takamatkan hevosille. Kysymys kuuluukin, kuka takamatkalaisista ennättää ensin hakemaan keulapaikkaa itselleen.

IS-Pelisuositus - Toto4-2

Pieni: 5
Suuri: 5, 9, 11, 12, 4

Toto4-3

Suosikki: 15 Poikolan Neito juoksi 2. ulkona Vermossa ja oli kiertelemättä viides maalissa. Se seuraili kuitenkin hyvin 26-vauhdissa maaliin saakka. Jos takamatkalta ei tule kirivaiheessa suurempia mutkia matkaan, on hevonen todella lähellä voittoa. Vauhtia sillä on enemmän kuin monella muulla kilpatoverilla ja lähtö on nyt huomattavasti helpompi kuin viimeksi.

Haastajat: 11 Krista on aiheuttanut harmaita hiuksia pelaajille viime startteissa. Se on voittanut kaksi kertaa peräkkäin kovana yllättäjänä, mutta enää sen menestys ei saa yllättää. Hevonen pystyy tekemään omaa juoksuaan, kuten Turussa nähtiin. Tamma teki pitkän kirin kolmatta rataa pitkin ja vastaili loppusuoralla muille varmasti.

9 Vilpuriina kärsii nopeana lähtijänä hieman takarivin lähtöpaikasta. Hevonen on ollut pienen tarhahaaverin takia paussilla, mutta palailee nyt pikkuhiljaa takaisin radoille. Paljon pelattuna ja tauko huomioiden se ei ole mikään maistuva pelihevonen.

7 Olivia teki Porissa 27. päivä hyvän juoksun laukan jälkeen ja nousi vielä taistelemaan totosijoista. Keulaan päästessään se voi johtaa tätä lähtöä pitkään, mutta laukat pitää jäädä pois.

Yllättäjät: 16 Malus Huvitus on vahva menijä, joka ei mittaa matkaa. Vermossa se palasi kuukauden paussilta, kierteli hyvin kärkiporukoihin reilun kilometrin jälkeen ja oli hieman epäonninenkin loppukirissä. Takamatkaa voi olla sille liikaa, mutta paalun vastus ei hirvitä.

13 Erkaneva hakee parasta kuntoaan, mutta viime vuoden neljä voittoa todistavat hevosen omaavan kykyjä kärkeen.

5 Hovin Turbo on kovin epävarma, mutta ravatessaan paalun parhaimmistoa. Ravatessaan se on yleensä ollut kärkipäässä.

Pelijakauma: Vilpuriina on väärä suosikki sairastauolta. Poikolan Neito ja Krista voisivat olla enemmän pelattuja.

Juokusunkulku: Keulahevosta on vaikea ennustaa, mutta tuskinpa takamatkan hevoset jäävät pitkäksi aikaa takapareihin, varsinkin jos matkavauhti menee aivan kävelyksi.

IS-Pelisuositus - Toto4-3

Pieni: 15, 11
Suuri: 15, 11, 7, 16, 5

Toto4-4

Suosikki/Varma: Päätöskohteen suosikin paineet kantava 6 Bombard oli tosi hyvä Vermossa, jolloin se kiersi hankalalta lähtöpaikalta voittoon ja löi oman juoksunsa keulassa tehneen AL E.Gator Zetin. Se juoksi kaukana 4. ulkona ja aloitti kirinsä viimeisen takasuoran alussa. Viimeisen kierroksen hevonen tuli 13-vauhtia ja osoitti olevansa huippukunnossa. Porissa ykkösrata koitui ruunan kohtaloksi 76-lähdössä. Bombard käy kakkossuosikkina hyvin varmaksi Toto4-peliin.

Haastajat: 5 Dreamy Chip on kärsinyt pitkään huonoista lähtöradoista. Hevonen on kuitenkin tehnyt jo pitkään hyviä juoksuja, eikä se ole tässäkään ulkona. Teivon vaisummalle esitykselle ei kannata antaa liikaa painoarvoa, koska ruuna voitti sen jälkeen Turussa ja osoitti kunnon pitävän.

11 Partytime juoksi Dreamy Chipin selässä Turussa, mutta ei pystynyt lopussa edes haastamaan sitä kirissä. Nyt lähtöpaikka on sen verran hankala, että suosikkien ohittaminen voi olla vaikeaa nytkin. Viimeksi hevonen jäi johtavan taakse aivan umpipakettiin.

7 Elbert Schermer on viime vuoden Jokimaa Tekee Tähtiä-kilpailun voittaja. Se palasi maaliskuussa talvitauolta, mutta pyörä ei ole vielä
pyörinyt viime vuoden tapaan. Turussa ruuna oli valmis jo kilometrin jälkeen ja viimeksi hevonen oli ongelmissa loppukurvissa. Mikäli paras kunto
on löytymässä, ei hevosen sijoitus kärjessä ole utopiaa.

Yllättäjät: 4 Famous Legacy on nousussa. Se juoksi viimeksi johtavan rinnalla ja taisteli hyväksyttävästi maaliin saakka. Maili voisi olla parempi matka, mutta kunnossa ollessaan hevonen on voittanut myös täydellä matkalla. Viime syyskuussa hevonen otti kaksi peräkkäistä voittoa ilman kenkiä, joten balanssi kannattaa tarkistaa ennen lähtöä.

1 Sort of Sorrow tekee tasaista työtä loistamatta. Paikka on nyt hyvä, joskin sen hyödyntäminen voi olla vaikeaa. Tiedossa on kuitenkin säästöreissu sisäradalla, mikä on elinehto sisäänpäin painavalle hevoselle.

3 El Pat palailee pitkältä sairastauolta ja rahasija olisi tässä vaiheessa hyvä saavutus.

Pelijakauma: Bombardin pitäisi olla suosikki tähän lähtöön ennen Dreamy Chipiä. Sekä Famous Legacy että Elbert Schermer ovat keränneet liian vähän peliä.

Juoksunkulku: Famous Legacy on todennäköisin keulahevonen ja se on ollut siitä hyvä. Sort of Sorrow ja Elbert Schermer pystyvät myös kovaa alkuun, jos näin halutaan. Dreamy Chip ja Bombard ajavat pikku hiljaa kohti kärkeä.

IS-Pelisuositus - Toto4-4

Pieni: 6
Suuri: 6

IS-pelisuositus

Pieni
Toto4-1: 9
Toto4-2: 5
Toto4-3: 15, 11
Toto4-4: 6
Hinta: 0,40 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi

Suuri
Toto4-1: 9, 7, 10, 4, 3
Toto4-2: 5, 9, 11, 12, 4
Toto4-3: 15, 11, 7, 16, 5
Toto4-4: 6
Hinta: 25,00 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi