Ravivihjeet

Ravivihje: Toto4 Forssa 20.4.2018

Julkaistu:

TOTO4
Oiva-Sointu on luotettavin valinta Toto4-kuponkien yksinäiseksi merkiksi Forssassa.

Toto4-1

Suosikki: Perjantaina karsitaan Pilvenmäki Special -finalisteja Forssassa. Jostain syystä tasokkaista karsinnoista vain yksi on otettu Toto4-kohteeksi ja se on heti ensimmäinen. Pitkän tauon jälkeen kaksi hienoa voittoa ottanut 1 Enjoy's Paycheck on nappipaikalla, josta sen pitäisi pystyä puolustamaan johtopaikka. Sen jälkeen paljon olisi jo voitettu, muttei hevosen peliosuus nyt kovin hurjasti saisi ainakaan nousta aamun lukemista (49 %).

Haastajat: 9 The Dude on aloittanut ruunana hienosti. Vermossa hevonen taipui hieman keulasta ja sai siitä moitteita IS Ravitähdissäkin. Ville Tonttilan mukaan viimeksi puhkesi kuitenkin rengas jo heti alkumatkalla ja 15,6 -tulos onkin sitä taustaa vasten jo raju suoritus. Kaikille lapuille suosikin tueksi.

4 Demba Me Too ailahtelee, mutta kokonaistaso on noussut tasaisesti. Teivossa ruuna ehti maililla kaukaa 4. ulkoa ykköseksi kirien alle 12-kyytiä 700 metriä, vaikka kärjessä oli ajettu tosi hiljaa. Vastaavana tässäkin vaarallinen, vaikka vastus kovenee.

Yllättäjät: 6 Rocking Royal Lela on päässyt kilpailemaan kovin katkonaisesti, mutta ehtinyt osoittaa kykyjä. Viimeksi ruuna oli pitkältä tauolta asiallinen ja valmentajan mukaan hevosen pitäisi parantaa siitä ihan roimastikin. 2 Unbeaten Stride on 1. kertaa tällä kaudella järkevällä lähtöpaikalla. Ihan parhaiden haastaminen yllättäisi silti. 8 Archie Don tekee riskejä suorituksia kerta toisensa jälkeen, mutta ei ole lopussa aina ajettavissa ja siihen palaa sijoituksia. Nopea 5 Perfect Leader voisi päästä suosikin kantaan ja roikkua sieltä hyvään sijoitukseen. Viime voitto tuli juuri johtavan takaa, mutta paljon tätä helpommassa seurassa.

Pelijakauma: Suosikin peliosuus on nousemassa liian korkeaksi ainakin suhteessa The Dudeen.

Juoksunkulku: Enjoy's Paycheckin pitäisi pystyä normaalisti puolustamaan keulapaikka. Perfect Leader ja Rocking Royal Lela ovat eturivin muut hyvät avaajat, mutta niillä haluttaisiin varmasti mieluiten suosikin kantaan sisäradalle.

IS-Pelisuositus - Toto4-1

Pieni: 1, 9
Suuri: 1, 9, 4

Toto4-2

Suosikki: 6 Oiva-Sointu kisaa lähestulkoon elämänsä vireessä ja alkukausi on tuonut jo viisi voittoa. Viimeksi ruuna oli selityksittä paras Toto76-tasolla pitkällä kirillä, eikä vastus tuosta ainakaan kovene perjantaina. Toto4-pelin selvästi todennäköisin voittaja kelpaa luonnollisesti varmaksi. Tosin ihan sataravivarma se ei ole ja siinä voisi olla syy niille, jotka haluavat varmistella.

Yllättäjät: 8 Julmin erottuu ykköshaastajaksi. Satakunta Seniorin arvokas kolmonen tuli hieman useiden vastustajien laukkojen avustamana, mutta vire on silti ollut selvän nousujohteinen kun startteja on kertynyt. Ravaavaa suosikkia Julmin tuskin lyö silti huonolta paikalta. Pelillistä kiinnostusta voisi osoittaa 12-radasta huolimatta 12 Koivun Tähden suuntaan. Kovafysiikkainen ruuna ei kaihda työntekoa ja meno vetristyy kun tauolta on tullut startteja kroppaan. 2 Kapor aloitti uusista käsistä tammikuussa voitolla, mutta taso laski pian. Ori palaa pieneltä tauolta ja saa hyvältä paikaltaan juoksun. 3 Elias Juonetar on tauluaan vaarallisempi, kun juoksuissa on ollut pitkään monenlaista epäonnea. 7 Intoviivarin fysiikka riittää, mutta ruuna menettää aina alussa metrejä tai laukkaa ja kesävauhdeissa sitä on vaikea parsia kokoon. Pystyvän 11 H.V. Tuurin tauolta paluussa ei ollut kehumista ja loppu oli tervanjuontia. Ori saattaa tosin parantaa nopeastikin starttien myötä.

Pelijakauma: Oiva-Soinnulle saadaan helposti päälle 50 prosentin todennäköisyys ja se jää varmaksi. Haastajat puolestaan ovat tasaisempia kuin alustava pelijakauma osoittaa.

Juoksunkulku: Kapor avaa johtoon ja taitaa pitää paikastaan kiinni. Oiva-Sointu tähtäilee parijonoon, josta sillä voi halutessaan ajaa pitkänkin kirin.

IS-Pelisuositus - Toto4-2

Pieni: 6
Suuri: 6

Toto4-3

Suosikki: Kolmas Toto4-kohde on hankalampi pelipähkinä ja jo suosikin nimeäminen tuottaa tuskaa. 5 Carlos la Renta on pelaajien suosikki. Ruunan kausi on alkanut hieman mollivoittoisesti, mutta toisaalta se on oikeastaan joka kerta ollut mukana rajuissa alkurevittelyissä ja nyt tie mielipaikalle keulaan voisi olla auki rauhallisemmin.

Haastajat: 6 Modern Seabee voitti Teivossa mailin johtopaikalta. Nopea tamma on vielä parempi selästä ja menee sellaisella juoksulla kyllä täydenkin matkan. Alustavasti oudon vähän luotettu ja IS Raveille jopa lähdön ykköshevonen.

3 Questionmark Me palaa tauolta, mutta tallin hevoset tulevat yleensä ihan hyvin valmisteltuina. Ruuna on ennen kaikkea vahva kirihevonen ja Forssan pitkä suora suosii. Hevonen palaa heti tauolta optimibalanssiin ilman kenkiä.

9 Hijack'em ei ole taukonsa jälkeen vielä loistanut, mutta eivätköhän otteet terävöidy. Vaikea ruunaa on tosin tähän paikkaan kehuakaan, mutta perustaso riittäisi tässä pitkälle.

Yllättäjät: 4 Don Herkules väläyttelee, mutta ailahtelee ja on silloin vähän pelattuna aina kiinnostava haku. 11 Our White Star palaa positiivisten hiittitietojen kera tauolta, eikä sitä kannata vaikealta paikaltakaan unohtaa. 7 Nelson Hillyn raju luokka on tiedossa, mutta edellisestä oikeasti hyvästä esityksestä alkaa olla aikaa. 1 Don Joiner pystyy hyödyntämään paikkansa ja mahtuisi oikein laajoihin revityksiin. 12 BWT Angrymanissa on potentiaalia tähän sarjaan, mutta paikka on äärimmäisen kurja.

Pelijakauma: Modern Seabee olisi IS Ravien niukka ykköshevonen. Yllätysaltis lähtö suositellaan pelaamaan leveästi.

Juoksunkulku: Don Joiner avaa kohtalaisesti, mutta Carlos la Renta ja Modern Seabee ovat nopeimmat. Eiköhän pelisuosikki ravaa keulassa, sillä Modern Seabee on kuitenkin parempi selästä. Ensimmäiset sataset on huikua, mutta vauhti rauhoittuu sen jälkeen tuntuvasti, sillä johtavan rinnalle tuskin on tunkua.

IS-Pelisuositus - Toto4-3

Pieni: 6, 5, 3, 9, 11
Suuri: 6, 5, 3, 9, 11, 4, 1, 7

Toto4-4

Suosikki: Toto4-pelin päätöskohde on mukavan tasokas koitos. 3 William Pine pääsee nappipaikalta johtoon, mikäli kuski niin haluaa, eikä juoksu nyt missään tapauksessa mene täysin pieleen. Hevosen suoritustaso vakiintui hienoksi Tapio Perttusen talliin muuton jälkeen viime kaudella, mutta nyt se palaa tauolta. Tuskin virtavana tunnettu ruuna nyt kovin kaukana huippuvireestä on tauoltakaan.

Haastajat: 10 Sue's Photo oli hieno suoraan tauolta Vermossa ja leikitteli keulasta. Kaustisella hevonen taipui samalta paikalta, eikä ollut niin loistokas, vaikka vastuskin oli toki hurjaa. Vaikea arvioitava nyt. Luokka riittää takaakin kärkeen.

5 Hopeless Guy on noussut hienoon kuntoon ja Lahdessa tuli kovassa lopetuksessa helppo keulavoitto. Perjantaina johtopaikalle ei ole normaalisti asiaa, ellei William Pinella haluta tauolta selkäjuoksua.

2 April Loven tahti on kiihtynyt sen saatua hiitin Turussa. Viimeksi tamma jäi keulasta irroitelleen 11 Fikan varjoon, muttei esityksissä ollut taktiikkajuoksussa juuri eroa. Nyt kun paikat ovat toisinpäin, niin kaksikon voimasuhteetkin kellahtavat April Loven suuntaan. Fika on myös lappukamaa etukengittä, vaikka paikka tosiaan ahdistaa.

Yllättäjät: 1 Millstone's Vivid on ailahdellut hurjan paljon keväällä, eikä paikkakaan suosi tasaista avaajaa. Ikäluokkamenestyjä 4 Begemot Frido parantanee saatuaan startin tosi pitkältä tauolta, mutta voittoa ajatellen parantamista taitaa olla vielä aavistus liiaksi. 9 Olivia Trot on saattanut piristyä paikanvaihdoksesta ja sen balanssiakin kannattaa seurata, sillä hevonen parantaa yleensä kengittä paljon. 12 Issaquah Sund on enemmän pidempien matkojen jyrä, mutta kausiavaus oli positiivissävytteinen.

Pelijakauma: William Pine on avainhevosista parhaalta paikaltaan suosikki. April Love on ainakin alustavasti selvästi aliarvostettua osastoa.

Juoksunkulku: Radoilta 3-5 avataan reippaimmin. Begemot Frido hakeutuu nopeasti sisäradalle ja lopullinen keulataisto käydään William Pinen ja Hopeless Guyn välillä. William Pine pitää keulan, jos sillä halutaan tauolta vain siitä ajaa.

IS-Pelisuositus - Toto4-4

Pieni: 3, 10, 2
Suuri: 3, 10, 5, 2, 11, 9, 12, 1