Ravivihjeet

Ravivihje: Toto65 Vermo 18.4.2018

Julkaistu:

Toto65
Keskiviikon kierroksen vihjerivit pelataan T6-merkinnällä eli vain päävoittoluokkaa kohti.

Toto65-1

Suosikki: Derbysarjan niukaksi suosikiksi nostetaan 7 Deangelo. Juhani Tapanin suojatti oli viimeksi huippuhyvä johtavan rinnalta ja niittasi johtaneen Reverend Dredin tämän ulkopuolelta. Ruuna osaa myös kiriä terävästi, joten takamatka ei vie saumoja, varsinkin kun edessä on vähäväkinen paalu.

Haastajat: Paaluhevosista todennäköisimmäksi voittajaksi arvioimme 3 Illusion Luxin. Psyykkaamme sen lähdön keulahevoseksi, jonka ohittaminen ei nopeissa olosuhteissa ole helppoa lopussa. Toissa kerralla Jokimaalla Mika Forssin ajokki veti keulassa ensimmäisen kilometrin 15,5-vauhdilla, mikä oli lopussa liikaa. Viimeksi Vermossa Illusion Luxi oli keulasta hyvä kakkonen lähdössä, jonka ykköseksi kiri lahjakas Golden Icon. Hevosen pitäisi olla nyt starttivälillä olla vielä parempi. Viime syksyn Kriteriumin kolmonen 10 Piece of Rock on lähdön paras hevonen, mutta koko joukon kiertäminen suoraan pitkältä tauolta ja 40 metrin takamatkalta ei ole helppoa. Varminta on suhtautua siihen pelimielessä passiivisesti. Ajosuorituskaan tuskin on erityisen aktiivinen paussin jäljiltä. 2 Badass Peten kannatus on laskussa aiempaa kovemmassa tehtävässä. Toissa kerralla lopun laukkaan meni kakkostila, mutta paljon tätä helpommassa lähdössä. Viimeksi ruuna matkasi johtaneen Illusion Luxin rinnalla eikä päässyt ohi lopussa. Hieman kiinnostavampi pelimielessä on 5 Ypäjä Louvre, joka aloitti Ari-Pekka Pakkasen valmennuksesta oikein positiivisesti johtavan rinnalta.

Yllättäjät: 8 Rosi's Rodrigo teki talvella kelpo esityksiä laatulähdöissä, mutta viimeksi hevonen ei ollut hyvä 4. ulkoa ja se palaa nyt reilun kuukauden tauolta. Tallikommenttien perusteella ruuna palaa heti tasolleen. Kirikykyinen ja kovissakin lähdöissä hyviä esityksiä väläytellyt 9 An-Maria jatkaa alustavan ilmoituksen mukaan ilman kaikkia kenkiä. 6 BWT Crusader avaa juoksuradalta hyvin ja olisi varsinkin sisäratajuoksulla ihan mahdollinen yllättäjä. Toissa kerralla Lappeessa ruuna avasi reippaasti keulaan ja kesti asiallisesti kakkoseksi. Viime viikolla Vermossa se sai 4. sisältä liian myöhään kiritilaa. 1 Contro Vento ei ollut viimeksi Nuorten sarjassa niin huono johtavan rinnalta, että sen kuuluisi olla nyt ihan pelaamaton.

Juoksunkulku: Illusion Luxi hakee keulat Contro Ventolta tai BWT Crusaderilta.

Pelijakauma: Tasainen kohde, jossa rankkaamme pelihevoset eri järjestykseen kuin T65-pelaajat. Illusion Luxi (11%) erottuu selvästi parhaaksi merkiksi.

IS-Pelisuositus - Toto65-1

Pieni: 7, 3, 10
Suuri: 7, 3, 10, 2, 5, 8, 9, 6, 1

Toto65-2

Suosikki: Psyykit menivät uusiksi T65-varmaksi kaavaillun Lissun Assin jäätyä pois. Nyt suosikiksi nousee 1 Ariitta, joka on esiintynyt talvitauon jälkeen edukseen. Hyvä avaaja saa sisäradalta haluamansa juoksun, todennäköisesti keulassa. Toissa kerralla Lappeessa Ariitta jaksoi keulasta 25-vauhtisen avauksen jälkeen kolmanneksi. Perjantaina Kuopiossa se kiihdytti takarivistä johtavan selkään ja sai lopussa mahdollisuuden, mutta johtaneen N.P. Villarin ohi ei ollut asiaa. Kun vastustajat eivät erityisemmin maistu, jätämme nopean ja ravivarman Ariitan yksin kupongille.

Haastajat: 12 Korven Liideri on lähdön terävintä kärkeä kykyjen puolesta, mutta suhtaudumme siihen pelimielessä maltilla, kun alla on pitkä tauko ja lähtöpaikka on synkkä. Tallikommentit vahvistavat ajatusta. 9 Faitteri juoksi Lappeessa suurimman osan matkasta Ariitan tuntumassa, mutta putosi lopussa selvästi kyydistä, mihin nähden se on nyt yläkanttiin pelattu.

Yllättäjät: 11 Siporin Santtu on varmistunut viime starttiensa perusteella. Kapasteetista sen menestyminen näissä sarjoissa ei jää kiinni. Ruuna on palannut alakanttiin sujuneen viime kilpailunsa jälkeen Esa Holopaisen valmennukseen. Viime vuonna voitokkaasti kulkenut 5 Paakkarin Myrsky oli viimeksi tauolta niin vaisu, että voittovireen löytäminen startti alla yllättäisi.

Juoksunkulku: Ariitta johtaa.

Pelijakauma: Ariitta (42%) on sopivasti pelattuna suosikkina asiallinen apuvarma.

IS-Pelisuositus - Toto65-2

Pieni: 1
Suuri: 1

Toto65-3

Suosikki: 9 Huimariina jatkaa selvänä suosikkina ja monen varmakandidaattina, vaikka koki tappion kolme viikkoa sitten vastaavassa tilanteessa. Silloin vastassa oli keulasta hirmujuoksun tehnyt Juliette Lax, jolle ei ollut häpeä hävitä. Huimariina hyökkäsi 5. ulkoa kolmannelle radalle 1300 metriä ennen maalia ja jyräsi loppumatkan tasaisesti 26-tempossa. Esitys ei ollut sen huonompi kuin usein aiemminkaan ja taakse jäi kaksi taas vastassa olevaa pelihevosta.

Haastaja: 2 Hetviina pääsi viimeksi lähimmäksi Huimariinaa lopussa ja olikin tosi hyvä. Se liittyi 4. ulkoa kolmannen radan kiriletkaan kolmanneksi 1000 metriä ennen maalia. Viimeiset 400 metriä tamma pyssytti neljättä rataa pitkin 24,7-vauhtia, häviten Huimariinalle lopulta vain puolisen mittaa. Nyt startti alla uskomme Hetviinan heittävän suursuosikille tiukan haasteen. Etumatkaa on lähdössä 20 metriä enemmän kuin viimeksi ja kenkien riisuminen voisi tuoda vielä lisää vauhtia.

Yllättäjät: 8 Marmardu ei ole ylisarjassakaan ihan ulkona, sillä kunto on rautaa. Viimeksi Jetsun voittamassa T76-finaalissa tamma teki 3. ulkoa hyvän 900 metrin kirin ja kulki kirikierroksen 25,8-vauhdilla. 1 Julianne Dahlia voitti viimeksi Suomen cupin karsinnan johtavan rinnalta. Se kulki kirikierroksen 26,3-vauhdilla ja oli parempi kuin pitkään aikaan. Silti näin kovassa tehtävässä voitto olisi edelleen yllätys. 3 Kemun Muisto pystyy suojajuoksun jälkeen terävään loppuvetoon, ainakin jos kenkiä riisutaan pois.

Juoksunkulku: Kemun Muisto ja Sarsis avaavat parhaiten. Jälkimmäinen lienee todennäköisempi keulahevonen. Huimariina jyrää taas pitkällä kirillä.

Pelijakauma: Hetviina (14%) on erittäin edullinen varmistusmarkki Huimariinalle (74%).

IS-Pelisuositus - Toto65-3

Pieni: 9, 2
Suuri: 9, 2

Toto65-4

Suosikki: 40 metristä ei ole koskaan helppo kiertää täyttä lähtöä Vermossa. 16 Guido di Quattro on niin hyvä pitkien matkojen hevonen että saa kärkirankkauksen, mutta varma-ainesta siinä ei ole. Alla on kaksi poisjääntiä ja täyttä varmuutta ei ole, miten taukohevosen vauhdit riittävät lentokeleillä. Markku Niemisen hevosten kohdalla tauko sinänsä ei laske olennaisesti voittosaumoja.

Haastajat: 13 Girl On Fire paikkasi toissa kerralla alun laukan vahvalla kirillä. Lauantaina Ranch Pop Upin voittamassa T76-lähdössä tamma jäi toiselle radalle ilman vetoapua. Se ei olisi jaksanut vauhtijuoksussa kärkitaistoon ilman 300 metriä ennen maalia tullutta laukkaa, mutta paha esitystä on lähteä sen enempää moittimaankaan. Kunto tuskin on kadonnut mihinkään. 12 Notable joutuu jenkkihevosena pakkostarttisumman takia heti koviin lähtöihin, mutta ei sen menestymisen pitäisi olla vielä vähään aikaan sarjoista kiinni. Ruuna on perusrasti papereissamme, vaikka alla on taukoa. Tapio Mäki-Tulokkaan hevoset ovat kunnossa. 10 Arctic Agent on lähtön maistuva ideamerkki. Se aloitti uransa 3-vuotiaana voitokkaasti, mutta ei suorittanut koko kautta yhtä hyvin. Viimeksi toisessa startissa talvitauolta hevonen oli oikein positiivisen oloinen. Se sai 5. sisältä kiritilaa loppusuoran alussa ja spurttasi hyvin, mutta ajautui lopussa uudelleen pussiin tasaisen rintaman taakse.

Yllättäjät: 7 Bartholomew ei ole lainkaan nolo pitkien matkojen hevonen. Toissa kerralla se kulki 1. kaarteen laukan jälkeen viimeiset 2700 metriä 17,7-vauhdilla ja nousi 6. ulkoa vahvasti neljänneksi lähdössä, jossa matkavauhti oli takahevosia vastaan. 1 Vintage Gentleman on myös riviään pystyvämpi ja voisi avojaloin järjestää yllätyksen hyvistä juoksuasemista. 11 An-Valpurille kenkien riisumisesta on ollut selvästi apua. 3 Leemark's Evelyn on riviään paremmassa kunnossa ja vaikuttaa juoksun todennäköisimmältä keulahevoselta ainakin alussa.

Juoksunkulku: Leemark's Evelyn lähtee viemään joukkoa. Keula on tarjolla matkalla jollekin hyvistä takamatkalaisista.

Pelijakauma: Guido di Quattro (28%) on hieman liian pelattu pitkältä pakilta. Arctic Agent (12%) on kisan ykköshaku peliprosenttien valossa. Pelaamattomista kiinnostavin on Bartholomew (2%).

IS-Pelisuositus - Toto65-4

Pieni: 16, 13, 12, 10, 7
Suuri: 16, 13, 12, 10, 7, 14, 8, 1, 11, 3

Toto65-5

Suosikki: Hopeadivaritason kilpureiden kohtaaminen on hieno kilpa, jossa ei ole täytehevosia mukana. Niukka suosikkimme on 7 Scampi, jonka aloitus Suomessa ei ole jättänyt toivomisen varaa. Komeiden voittojuoksujen jälkeen viimeksi tuli kolmostila. Hevonen ei ollut kovatasoisessa Starzinnerin voittamassa finaalissa yhtään aiempaa huonompi. Mika Forss ajoi 3. sisältä tasaisen vauhdin taktiikalla ja hevonen otti maksimisijan loppusuoran mittaisella kirillä.

Haastajat: Huippukuntonsa ihailtavan pitkään säilyttänyt 1 Shadow of Brisbane löi Scampin viimeksi ja on lähdön toinen kova. Ruuna kiri 4. ulkoa viimeiset 700 metriä 12-vauhdilla ja oli lähdön paras takanousija. Se on hyvin tasaväkinen Scampin kanssa ja jää rankingin kakkoseksi lähinnä siksi, että sisäradalta on pussitusriski. 4 William Birdland palaa kehiin pitkältä jalkavamman aiheuttamalta tauolta. Tallikommenteissa lisää tietoa hevosen tilanteesta.

Yllättäjät: 6 Whole Lotta Love on hyvä yllätyshaku. Se yrittää keulaan, mistä kestäisi hyvänä päivänään kovaakin matkavauhtia. Hevonen ei ole niin huono kuin viime sijoitukset näyttävät. Toissa kerralla Vermossa autonlähdön uusinta vei paukut. Viimeksi ruuna ei vain tsempannut kirissä 2. ulkoa. Vapaalta radalta ja ilman kenkiä hevonen voi olla paljon parempi. Myös 10 Gambino Degato on kovaluokkainen hevonen, jota kenkien riisuminen voi piristää paljonkin.

Juoksunkulku: Whole Lotta Love hakee kovassa avauksessa keulat Sylvie de Vieltä.

Pelijakauma: Whole Lotta Love (6%) erottuu lähdön parhaaksi merkiksi. William Birdland (22%) on mukana matalalla profiililla ja vaikuttaa ylipelatulta.

IS-Pelisuositus - Toto65-5

Pieni: 7, 1, 6
Suuri: 7, 1, 6, 10

Toto65-6

Suosikki: 4 Exuberance jatkaa T65-rivin pankkina kahden viikon takaisen juoksunsa tavoin. Suoraviivainen keulasoolo näyttää jälleen todennäköiseltä. Viimeksi ruuna kiihtyi sisäradalta hyvin ja piti keulat. Se veti tasaisen reipasta ja karkasi muilta loppusuoralla. Kun Markus Dahlströmin suojatti on ollut muutenkin loistava jo pitkään ja sille käyvät kaikki juoksupaikat, emme näe perusteita varmituksille T65-kupongilla.

Haastajat ja yllättäjät: 7 One Break Broline on myös oikein hyvä hevonen sarjoihinsa, mutta Exuberancen ulkopuolelta voitto on erittäin tiukassa. Viimeksi Teivo GP:n finaalissa ruuna teki 3. ulkoa erinomaisen 1050 metrin kirin kolmatta rataa ilman selkää. 8 Puce Tanic E. on Norjan-juoksujensa perusteella vahva menijä, jolla ei tarvitse vältellä kuolemanpaikkaa johtavan rinnalla. Suomen-debyytissään viimeksi ori seurasi Exuberancen selästä kolmoseksi. Kuntonsa puolesta se voi olla nyt vielä lähempänä suosikkia, mutta lähtöasemat vaikeuttavat tehtävää.

Juoksunkulku: 6 Star to be Loved saattaa yllättää Exuberancen alussa, jos orilla ladataan täydet lähtöön. Siinä tapauksessa suursuosikki hakisi paikkansa keulasta vasta matkalla.

Pelijakauma: Exuberancen (77%) kannatus on hieman liian korkealla, mutta rivin selvästi todennäköisintä voittajaa ei silti tee mieli varmistella.

IS-Pelisuositus - Toto65-6

Pieni: 4
Suuri: 4

IS-pelisuositus

Pieni
Toto65-1: 7, 3, 10
Toto65-2: 1
Toto65-3: 9, 2
Toto65-4: 16, 13, 12, 10, 7
Toto65-5: 7, 1, 6
Toto65-6: 4
Hinta: 9,00 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi

Suuri
Toto65-1: 7, 3, 10, 2, 5, 8, 9, 6, 1
Toto65-2: 1
Toto65-3: 9, 2
Toto65-4: 16, 13, 12, 10, 7, 14, 8, 1, 11, 3
Toto65-5: 7, 1, 6, 10
Toto65-6: 4
Hinta: 72,00 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi