Ravivihjeet

Ravivihje: Toto4 Oulu 16.4.2018

Julkaistu:

TOTO4
Last Finn antaa voiman puhua Toto4-pelin kolmannessa kohteessa.

Toto4-1

Suosikki: 5 Staro Liberty voitti toissa kerralla helposti johtopaikalta. Viimeksi ruuna kiersi ensimmäisellä takasuoralla johtavan rinnalle ,mistä ruuna runttasi vahvasti perille. Staro Liberty jatkaa kovassa iskussa ja kuuluu aikaisin peleihin.

Haastajat: 4 Oh My God tuli toissa kerralla mukavasti perille 2. sisältä ja viimeksi se hallitsi keulapaikalta. Ruuna kiihdyttänee tälläkin kertaa johtoon ja vetää pitkään. Viisivuotias kilpailee ennakkoilmoituksen mukaan kengittä ja voi siten saada lisää vauhtia menoonsa.

1 Luna de Paris laukkasi Kaustisella ensimmäiseen kurviin mentäessä. Tätä ennen tamma nousi 5. ulkoa hienolla kirillä kakkosksi. Nelivuotias on kyvykäs menijä ja tulee aina vahvasti perille. Tamma ei ole auton takaa nopeimpia ja se on suosikeista epäonnistumisherkin.

Yllättäjät: 2 Absolut Arctica pääsee juoksemaan etukengittä, mikä on paras balanssi. Bodenissa ruuna nousi 5. sisältä viimeisellä takasuoralla toiselle ja hyökkäsi kiriin, muttei jaksanut puristaa perille asti. Hyvällä selkäjuoksulla ruuna kirii viimeiset 400 metriä terävästi. 6 Classical Dream jäi Teivossa pussiin. Viimeksi ruuna teki 3. ulkoa pitkän kirin ja oli mainio kolmas.

Pelijakauma: Staro Liberty (44%) on liian selvä suosikki.

Juoksunkulku: Oh My God S täräyttää johtopaikalle ja Staro Liberty jää toiselle ilman vetoapua.

IS-Pelisuositus - Toto4-1

Pieni: 5, 4, 1
Suuri: 5, 4, 1, 2, 6

Toto4-2

Suosikki: 12 Suviprinssi palasi Rovaniemellä terävästi paussilta ja voitti varmoin ottein 2. sisältä. Oriin starttiväli on lyhyempi, mikä ei ole koskaan huono asia etenkään suomenhevosten kohdalla.

2 Pikku-Arvo laukkasi Ylivieskassa ensimmäisessä kaarteessa kun vastustajan piiska osui hevosta turpaan. Ruuna pudotti pian raville ja eteni johtopaikalle, mistä hevonen nappasi voiton. Laukkariski on aina olemassa, kun ruuna saattaa laukata ilman syytä.

14 Siirin Hilla olisi paras kärjen läheltä, joten lähtöpaikka on haastava. Ylivieskassa tamma hallitsi keulasta. Tehtävä ei ole paperilla nimien puolesta mahdoton.

1 Aavan Sisu on voitokas menijä ja starttaa hyvältä paikalta, mutta tauolta ruuna on arvoitus.

Yllättäjät: 8 Myrsky-Ralli nousi Rovaniemellä 2. ulkoa kakkoseksi ohi johtavan rinnalla ravanneen 6 Hullupojan. Ylivieskassa Hullupoika laukkasi hyvästä noususta loppukurvissa eli kunto on hyvällä tolalla. 11 Ralli-Tähkä oli viimeksi saamaton, mutta tätä ennen hevonen kiri terävästi 5. ulkoa. 3 Nopsa Palma seurasi Ylivieskassa tarkalla juoksulla totoon. Ruuna seurailee monesti hyvälle sijalle, mutta voitot ovat vähissä.

Pelijakauma: Hullupoika (4%) kiinnostaa eniten.

Juoksunkulku: Pikku-Arvo joko etenee startista johtopaikalle tai hakee keulat Tupenrapinalta.

IS-Pelisuositus - Toto4-2

Pieni: 12, 2, 14
Suuri: 12, 2, 14, 1, 8, 6, 11, 3

Toto4-3

Suosikki: 11 Last Finn on väkevä tamma, joka palasi hyvässä iskussa tauolta. Last Finn voitti varmasti 2. ulkoa ja voi petrata, kun starttiväli on lyhyempi. Tamma ei ole juoksunkulusta riippuvainen, kun se pystyy vahvana menijänä tekemään takaa pitkän kirin kolmannella radalla. Eturivissä on monta hyvää avaajaa, ja ylivauhti suosisi Last Finnia selvästi.

Haastajat: 4 Take Me With You nousi Kuopiossa viimeisellä takasuoralla 4. sisältä 2. ulos ja tuli hyvin perille. Nyt ruuna pääsee starttaamaan paremmista asemista.

7 Caraway Runner voitti Torniossa varmasti 2. ulkoa. Viimeksi ruuna juoksi lopulta 2. sisällä, mistä hevonen tuli hyvin perille. Lähtöpaikka on tällä kertaa turhan ulkona.

6 Also Startting kiersi Bodenissa väkevästi totoon 7. ulkoa ja jatkaa sekin hyvässä kunnossa.

9 Boulder Lucky ei harjoitusten perusteella ole vielä huipussaan. Se pääsee kilpailemaan optimivarustein, kun ruunalta otetaan kengät pois ja laitetaan jenkkikärryt perään.

Yllättäjät: 10 Diffarn Am lähti Bodenissa etusuoralla kolmannelle ja eteni 2. ulos, mistä ruuna tuli asiallisesti tilaa saatuaan.​ 12 Ambrogio oli Kuopiossa tasainen 5. ulkoa. Lähtöpaikka on erittäin haastava, mutta toisaalta ruuna sai startin koneeseen. Rivakasti matkaan pääsevä 8 Raipe Kronos ja tulosriviään kyvykkäämpi 3 Carro's Gift tulevat seuraavina.

Pelijakauma: Last Finn (18%) on alipelattu suosikkimme.

Juoksunkulku: Radoilta 1,3,4,6,7 ja 8 avataan parhaiten. Carro's Gift hakeutuu sisäradalle ohi Elit Enricon ja päästää Take Me With Youn tai Also Starringin eteensä. Raipe Kronos pystyy sekoittamaan kiihdytystä, mikäli sillä satsataan lähtöön.

IS-Pelisuositus - Toto4-3

Pieni: 11
Suuri: 11

Toto4-4

Suosikki: 6 Dreaming Blues on päätöskohteen selvä suosikki, kun sen vastustajilla on enemmän tai vähemmän kysymysmerkkejä. Tammalla on hyvästä kunnosta tuore näyttö alla, kun se hallitsi Kuopiossa alusta loppuun. Tälläkin kertaa tamma havittelee veturin töihin.

Haastajat: 2 Strait Iron on selvästi tauluaan parempi menijä. Se starttaa hyvältä lähtöpaikalta ja kohtaa sopivan vastuksen, mutta paussilta ruuna vaatinee startteja koneeseen.

Juostava matka ei suosi 1 Titane Nordiqueta, joka on tasavauhtinen menijä. Ruuna lopetti Bodenissa kovassa lähdössä 5. sisältä tasaisesti ja jatkaa nousuvireisenä tauon jälkeen.

Yllättäjät: 3 Crystal Eye on lähdön ideamerkki, jos tamma menee kengittä. Crystal Eye pystyy avaamaan rivakasti ja sillä saatetaan ajaa keulasta, mistä hevonen on tehnyt monesti hyviä esityksiä. 7 Ride Elisa on tulorsiviään kyvykkäämpi menijä. Sen otteet ailahtelevat jonkin verran ja nykyään voitotkin ovat vähissä. 8 Gustav K. yllättelee silloin tällöin. Lähtöpaikka on haastava eikä juostavam atkakaan ole paras mahdollinen tasavauhtiselle juoksijalle.

Pelijakauma: Crystal Eye (3%) on unohdettu.

Juoksunkulku: Crystal Eye ja Dreaming Blues ottavat yhteen alussa. Jälkimmäinen edennee johtopaikalle.

IS-Pelisuositus - Toto4-4

Pieni: 6, 2, 1, 3
Suuri: 6, 2, 1, 3