Ravivihjeet

Ravivihje: Toto5 Teivo 13.3.2018

Julkaistu:

TOTO5
Teivossa ei ole yhtä talviset olosuhteet kuin aikaisemmin, mikäli sääennusteiden mukainen runsas vesisade toteutuu.

Toto5-1

Suosikki: 6 Elliot Web voitti Joensuussa varmasti 2. ulkoa. Viimeksi ruuna lähti 6. ulkoa kolmannelle jo toisessa kaarteessa eikä jaksanut puristaa perille. Lisäksi rata ei sopinut kuusivuotiaalle parhaalla mahdollisella tavalla.

Haastajat: 5 Jugador kilpailee hyvässä iskussa ja ansaitsisi pian voitonkin. Toissa kerralla ruuna teki hyvän kirin 5. ulkoa ja oli nousemassa kakkoseksi ennen laukkaa maalisuoralla. Viimeksi viisivuotias matkasi 3./2. sisällä ja jäi maalisuoralla vaille kiritilaa. Vahva menijä menee kelillä kuin kelillä ja paikasta kuin paikasta.

1 Diesel Devoted tuli toissa kerralla hyvin perille 3. sisältä/2. ulkoa. Viimeksi tamma voitti monté-lähdön varmasti 2. ulkoa. Diesel Devoted avaa kovaa ja pystyy menestymään niin keulasta kuin selästä.

7 Elbert Schermer tuli Lahdessa 4. ulkoa rehdisti perille ja sai startin alle tauon jälkeen.

4 Callaway Scoop ei vakuuttanut viimeksi 7. ulkoa ja oli tasainen myös toissa kerralla. Ruuna on voitokas menijä, mutta edellisestä hyvästä startista on ehtinyt vierähtää tovi jos toinenkin.

Yllättäjät: 8 Ramble On oli Lahdessa epäonninen jäätyään sisäradalle väsyvän taakse säkkiin. Tilaa löydettyään ruuna kiri hyvin ja oli selvästi sijoitustaan parempi. 9 Whitney Love sai Joensuussa hyvän sisäratajuoksun ja kiri positiivisesti maaliin. Hevonen tarvitsee tarkan selkäjuoksun menestyäkseen.​ 2 Prayer's Hope ei saanut Teivossa täyttä mahdollisuutta 4. sisältä. 3 Fast Motion oli puolestaan Porissa nahkea 2. sisältä, mutta sai paussin jälkeen startin koneeseen.

Pelijakauma: Jugador (12%) maistuu. Myös Ramble Onin peliosuudessa (5%) on nousun varaa.

Juoksunkulku: Diesel Devoted torjuu ulkopuolelta kiihdyttävät ja juoksee keulassa. Vauhti on alkumatkalla kovaa, jos Elbert Schermerillä ladataan lähtöön mutta ainakin viimeksi pyrkivällä menijällä otettiin alussa kiinni. Callaway Scoop jää toiselle ilman vetoapua.

IS-Pelisuositus - Toto5-1

Pieni: 6, 5, 8
Suuri: 6, 5, 1, 7, 4, 8

Toto5-2

Suosikki: 4 Double Boost laukkasi Seinäjoella heti startissa ja Turussa 200 metrin juoksun jälkeen. Viimeksi ori kulki koko matkan ravia ja tekikin kovan juoksun, kun se joutui kiertämään ensimmäisen kierroksen kolmatta ennen kuin pääsi johtopaikalle. Double Boost kesti raskaan reissun kunnialla ja nyrkkeili kakkoseksi. Ori pääsee auton takaa sen verran hyvin matkaan, että se pystyy torjumaan pahimman kilpakumppanin kiihdytyksessä. Näin uskomme edun olevan Double Boostilla.

Haastajat: 5 Lassic Point juoksi Turussa suurimman osan matkasta kuolemanpaikalla ja rutisti väkisin ohi kovan Jack Vaderin. Viimeksi ruuna jäi johtavan rinnalle eikä kestänyt sitä paikkaa pitkällä matkalla. Ruuna on tasainen avaaja ja tälläkin kertaa sille saattaa olla tiedossa paikka keulahevosen kupeella. 2100 metrin matkalla se ei ole yhtä paha paikka kuin puolta tai kokonaista kierrosta pitemmällä distanssilla.

2 Mistelle oli Lahdessa tasainen 5. ulkoa, mutta viimeksi kaikki oli helppoa johtopaikalta. Tamma avaa hyvin ja katsoo ensimmäiset keulat, mutta uskomme täydellä matkalla selän kelpaavan eteen.

Yllättäjät: 8 Sun Capitano oli Jyväskylässä keulasta ok-kolmas. Viimeksi ruuna kiersi johtavan rinnalle ja laukkasi loppukaarteessa mahdollisen kärkisijan. 9 Millcape's Devil jäi Teivossa Excalibur Itin jyrän alle johtopaikalla ja viimeksi ruuna oli tasainen 2. sisältä. Pientä lisäpuristusta vaaditaan, että voitto on mahdollinen.​ 3 Stardust Fibber oli viimeksi tasainen 5. ulkoa. Tamma avaa hyvin ja pystyy parempaan. 10 Goody Tooma tuli viimeksi 5. ulkoa hyvin perille eikä hävinnyt paljoa Wicasa Siouxille. 1 Wild Coltsin näytti Teivossa hyvältä 2. sisällä, mutta alkoi samassa jäädä kun ohjastaja nosti sen toiselle radalle.

Pelijakauma: Double Boost (25%) on yksi kierroksen hyvistä varmaehdokkaista, kun ori on vasta kakkos-kolmossuosikki.

Juoksunkulku: Mistelle ja Tiger Shark ovat alussa nopeimmat. Double Boost torjuu Lassic Pointin ja hakee johtopaikan Mistelleltä. Lassic Point tai Sun Capitano jää toisen radan veturiksi.

IS-Pelisuositus - Toto5-2

Pieni: 4
Suuri: 4

Toto5-3

Suosikki: 6 One Break Broline sai Vermossa sopivan juoksun 3. ulkona ja kuritti avauskierroksella ylivauhtia vetänyttä kärkipäätä. Ruuna sai startin alle ja voi siten parantaa, ja jo viime kertaisella tasolla jatkaessaan hevonen on paha lyötävä.

Haastajat: 5 Callela Kailash lopetti Turussa mukavasti 5. sisältä. Viimeksi tamma pakitteli 5. sisälle ja nousi kierros jäljellä 7. ulos, mistä tamma kiri kakkoseksi selvästi One Break Brolinelle häviten.

2 Rowhill's Jack tsemppasi Kouvolassa keulasta kakkoseksi Hot Beerin jälkeen. Viimeksi ruuna eteni johtavan rinnalta keulaan 800 metriä ennen maalia ja oli sijoitustaan parempi. Ensimmäinen maili oli kuusivuotiaalle sen verran reipasta kyytiä, että voimia ei säästynyt loppuun.

7 Star To Be Loved on selvästi menossa parempaan suuntaan. Seinäjoella ori avasi reippaasti ja meni 2. sisälle, mistä se ei saanut täyttä mahdollisuutta. Tällä kertaa ohjastaja vahvistuu oleellisesti.

Yllättäjät: 1 Detroit Rock Sisu oli tauolta tasainen 6. ulkoa. Tällä kertaa ruuna saattaa pitää johtopaikan. 10 Hazelhen Hermes kamppaili Kouvolan starteissaan positiivisesti keulahevosen kupeelta ja kilpailee hyvässä iskussa.​ 8 Beatboxerin ja Ari Moilasen yhteistyö ei onnistunut Lahdessa, missä ruuna taipui pahoin 400 metriä ennen maalia. Beatboxer on tauluaan parempi menijä. 3 Stoneisle Mustang eteni viimeksi johtopaikalle ja tsemppasi kakkoseksi Magnifico S:n jälkeen.​ 9 Winehouse ei saanut Seinäjoella täyttä mahdollisuutta 4. sisältä. 4 Gold Narva on tauluaan kyvykkäämpi, mutta paras kunto on hakusessa. Seinäjoella ori tyytyi seurailemaan 3./2. ulkoa.

Pelijakauma: One Break Broline (42%) on ylipelattu. Star To Be Loved (6%) ja Hazelhen Hermes (1%) omaavat peliprosenttejaan paremmat saumat menestyä.

Juoksunkulku: Detroit Rock Sisu torjuu kiihdytyksessä Rowhill's Jackin ja juoksee keulassa. Star To Be Loved pystynee riistämään johtopaikan Detroit Rock Sisulta, mutta jää nähtäväksi satsataanko sillä toista kertaa putkeen heikolta lähtöpaikalta. Stoneisle Mustang tai Gold Narva jää lopulta toisen radan veturiksi.

IS-Pelisuositus - Toto5-3

Pieni: 6, 5, 2, 7
Suuri: 6, 5, 2, 7, 1, 10, 8, 3, 9, 4

Toto5-4

Suosikki: 4 Lindy Poppins voitti sekä Seinäjoella että Vermossa keulasta. Viimeksi ruuna avasi kovaa ja jatkoi 2. ulkona, mistä hevonen oli lopulta tasainen, kun alkumatkalle kului voimia jonkin verran. Lindy Poppins starttaa sopivassa tehtävässä ja on selvähkö ykkösmerkki. Pöpperöinen tai pehmeä rata olisi valmentajan mukaan iso miinus.

3 Intuto kiersi Turussakin rehdisti perille 5. ulkoa vaikka tappion kokikin. Viimeksi ori palasi voittokantaan varmalla suorituksella 3. ulkoa. Ori ei ole auton takaa nopea lähtijä, mutta runttaa väkevästi perille.

2 Newport Brodde oli lauantaina selvä pettymys 2. ulkoa. Ruuna ei ole niin huono kuin viime sijoitukset antavat ymmärtää. Kaksi starttia kropassa tauon jäljiltä on luettavissa positiviiseksi asiaksi.

Yllättäjät: 5 Ready Press kokee ohjastajanparannuksen ja lisäksi ruunalle suunniteltiin muutoksia päävehkeisiin ja kärryihin (ks. tallikommentit). 10 Gollum voitti Joensuussa johtopaikalta. Lähtöpaikka on takarivissä on negatiivinen seikka, kun eturivistä ruuna olisi päässyt kovaa liikkeelle. 6 Royal T.K. matkasi Kouvolassa 5. sisällä ja sai startin alle. 1 Cicicolina Sisu on ollut viime starteissaan tasainen vailla suurempaa loistoa. Tamma pystyy oikeana päivänään parempaan.​ 7 Ellix Rhyme ja 8 Partytime on tammakaksikko, joka starttaa tauolta heikolta lähtöpaikalta. Siksi voitto yllättäisi.

Pelijakauma: Newport Brodde (5%) on alipelattu samoin kuin Ready Press (2%).

Juoksunkulku: Lindy Poppins torjuu kiihdytyksessä Ready Pressin, joka hakeutunee johtavan kantaan. Newport Brodde tai Intuto juoksee kuolemanpaikalla.

IS-Pelisuositus - Toto5-4

Pieni: 4, 3
Suuri: 4, 3, 2, 5

Toto5-5

Suosikki: 9 Celebration Songin kolme viimeistä starttia ovat tuottaneet yhtä monta keulavoittoa. Tällä kertaa tamma joutuu tekemään suorituksensa takaa, mistä se nousee nykykunnossaan taistelemaan lähdön voitosta.

Haastaja: 1 Moonlight Storm matkasi Lahdessa sisäradalla, mistä se kiri hyvin maaliin. Starttiväli on nyt lyhempi, minkä laskemme plussaksi lähtöpaikan lisäksi.

Yllättäjät: 4 Valnes Gary osoitti Lahdessa jälleen parasta osaamistaan. Ruuna jäi väsyvän selässä aivan joukon hännille, mistä hevonen kiri upeasti neljänneksi. 6 She's So Lady yllätti Kuopion Toto76:ssa sisäratajuoksulla. Tammalla oli tuolloin yhtä pitkä starttiväli kuin nyt, mutta tällä kertaa juoksusta tulee haastavampi.​ 5 Diva Hoss on kehityskykyinen varsa. Sen riittävyyttä rutinoituneempia vastaan on vaikea arvioida tarkasti. Todennäköisin loppusijoitus löytynee kärjen tuntumasta.​ 3 Västerboyellowdirt avaa auton takaa hyvin. Viimeksi tamma ei ollut keulasta parhaimmillaan, mutta teki hyviä esityksiä aikaisemmissa kisoissaan. 8 Bwt Bayern laukkasi Vermossa loppukaarteessa. Valmentajan mukaan ruuna treenaa jatkuvasti hyvin muttei suorita samalla tavalla starteissa. 10 Västerbo Purse on vahva menijä, joka tulee aina rehdisti perille. Huippukunto on tosin tällä hetkellä hakusessa.

Pelijakauma: Oikein pelattu.

Juoksunkulku: Moonlight Storm torjuu kiihdytyksessä Västerboyellowdirtin ja Valnes Garyn. Näistä jälkimmäinen saattaa jäädä toiselle ilman selkää.

IS-Pelisuositus - Toto5-5

Pieni: 9, 1
Suuri: 9, 1, 4

IS-pelisuositus

Pieni
Toto5-1: 6, 5, 8
Toto5-2: 4
Toto5-3: 6, 5, 2, 7
Toto5-4: 4, 3
Toto5-5: 9, 1
Hinta: 4,80 €Suuri
Toto5-1: 6, 5, 1, 7, 4, 8
Toto5-2: 4
Toto5-3: 6, 5, 2, 7, 1, 10, 8, 3, 9, 4
Toto5-4: 4, 3, 2, 5
Toto5-5: 9, 1, 4
Hinta: 72,00 €