Ravivihje: Toto76 Vermo 10.3.2018

Julkaistu: , Päivitetty:

Toto76
Viikon T76-kierros ajetaan Vermossa lauantaina. IS Ravien varmat juoksevat suomenhevosten lähdöissä.

Toto76-1

Suosikki: 1 Victory Pilot on loistoasemista kärkirankkauksemme. Ruuna oli viime lauantaina Joensuussa T76-finaalin kakkonen keulavoittaja Ida's Owenin selästä. Se olisi ollut todennäköisesti mitaleilla jo toissa kerralla Lappeessa, jos ei olisi laukannut hyvävoimaisena kärjen takaa maalisuoran alussa. Sisäradan lähtöpaikka takaa taas maukkaan juoksun. Santtu Raitala ajaa tällä kertaa.

Haastajat: Pitkin talvea hienosti kulkenut 3 Shadow of Brisbane ei kelpaa enää suosikiksi. Se oli viimeksi tätä helpommassa lähdössä keulasta pehmeä eikä syystä tai toisesta parhaimmillaan. Saman tason esitys ei riitä tässä ja nähtäväksi jää, oliko vaisuus tilapäistä vai paras kunto jo ohi. Toissa kerralla ruuna jäi passiivisen ajon jälkeen voimissaan pussiin. 7 Ypäjä Hereiam oli toissa kerralla Lappeessa tätä vastaavan lähdön pelisuosikki ja tekikin ihan hyvän kirin 3. ulkoa. Myös viime lauantain esitys oli kelvollinen 5. ulkoa, vaikka ei rahasijaa ylemmäksi kantanutkaan. Tässä ruunalla on saumat päästä keulaan tallikaveri 5 Valle Streamlinen siivellä.

Yllättäjät: 9 Gambino Degato olisi viime kesän huippukunnossaan tässä yksi kuumimmista suosikeista, mutta tähti himmmeni ainakin hetkellisesti syksyn laukkastarttien vuoksi. Markku Niemisen hevoset tulevat tauolta valmiissa kunnossa radoille, joten Gambino Degato on hyvä yllätyshaku. Kesäbalanssissa se olisi ollut jopa ideavarma-ainesta. Hyviä kirejä tehnyt 6 Zatopek Hoss saa rattailleen Antti Teivaisen. 4 Sacramento S voitti Kouvolassa helpon lähdön keulasta parastaan yrittämättä. Nyt rima on korkeammalla. Viimeksi lähtölaukka pilasi pelin. 2 Tintin väläytteli viime syksynä ihan eri luokan osaamista mitä tämän hetken tulosrivi antaa ymmärtää. Viimeksi T76-finaalissa ruuna ei saanut 5. sisältä mahdollisuutta, mutta näytti pussissa ihan hyvältä. Nyt loistoasemista kirikykyistä ruunaa ei kannata tyystin sivuuttaa peleistä. Tämä viikkoa finaalin jälkeen ajettava lähtö ei ole kovinta mahdollista hopeadivaritasoa.

Juoksunkulku: Tiukka kiihdytys, jossa Valle Streamline saattaa osoittautua jälleen kerran nopeimmaksi. Sillä tuskin vastataan, jos tallikaveri Ypäjä Hereiam kiirehtii ensimmäisenä keulapaikkaa kyselemään. Myös Victory Pilot ja Sacramento S osallistuvat kiihdytykseen, kenties myös 8 Invantaggio.

Pelijakauma: Tasaisempi lähtö kuin alustava pelijakauma antaa ymmärtää. Varsinkin Gambino Degaton (7%) kannatus on lähinnä pilkantekoa hevosen kyvyille.

IS-Pelisuositus - Toto76-1

Pieni: 1, 3, 7, 9, 6
Suuri: 1, 3, 7, 9, 6, 5, 4, 2

Toto76-2

Suosikki: 5 Veeran Poika on keulapsyykillä suosikkimme. Ori oli viimeksi oikein hyvä keulasta, minne päässee taas. Piikkipaikka olisi pienten marginaalien lähdössä puolivoittoa, sillä kovakuntoisimmat vastustajat eivät joko ole työmiehiä tai starttaavat vaikeista lähtöasemista. Viimeksi Kaustisella Veeran Poika vastaili keulasta voitokkaalle Fiilingille ja voitti 24-vauhtisessa lopetuksessa varmemmin mitä päänmitan marginaali antoi ymmärtää. Valmentaja Kari Lehtonen raportoi, ettei vajaan kuukauden starttiväliin ole terveydellistä syytä ja hän uskoo hevosen vireen olevan ennallaan.

Haastaja: 9 Varjomanni on 11-vuotiaana elämänsä vedossa. Ruuna kehitti viimeksi A.T. Ekan voittamassa T76-finaalissa ällistyttävän loppuvedon viidennestä parista sisältä ja ohitti viimeisen 300 metrin matkalla peräti 11 vastustajaa. Samanlainen suoritus riittää tässäkin korkealle, mutta toisaalta Varjomanni on harvoin voittava huumorihevonen, jonka taistelutahto tuskin on vieläkään joka päivä samanlainen.

Yllättäjät: Erittäin pystyvä 8 Pauhis voi nousta kauden aikana näiden sarjojen kestomenestyjäksi, mutta viime startin perusteella huippukuntoon on vielä rutkasti matkaa tauon jäljiltä. 12 Viktor Kärppä sen sijaan olisi jo tikissä, mutta lähtöpaikka vaikeuttaa tehtävää tuntuvasti. Viime lauantain finaalissa hevosen juoksu meni pieleen heti aja-komennolla ja alun tapahtumien jälkeen viides tila oli huippusuoritus. Kovissa lähdöissä jatkuvasti ihan asiallisia esityksiä tehnyt 2 Korven Tinnitus on hyvistä asemista henkihevosia. Viime lauantain finaalissa alun laukka pilasi pelin. 10 Rokin Maxi kohtasi viimeksi liian kovia tauolta palatessaan eikä näyttänyt menestyjältä laukatessaan kolmannesta parista ulkoa loppukaarteessa. Nyt vastus on sopivampi ja startti alla voi viedä eteenpäin.

Juoksunkulku: Veeran Poika etenee keulaan ja lähtee vetämään letkaa.

Pelijakauma: Varjomannin (31%) suosikkiaseman voi huippukunnosta huolimatta kyseenalaistaa. Veeran Poika (30%) on edullinen suosikki ja siten varma-ainesta.

IS-Pelisuositus - Toto76-2

Pieni: 5
Suuri: 5

Toto76-3

Suosikki: 1 Krampus on pelaajien suosikki. Se hallitsi viime voittojuoksuaan keulapaikalta ja oli viimeksi Turussa hyvä kakkonen johtavan rinnalta. Vastus kuitenkin kovenee nyt viime juoksuista.

Haastajat: 3 Uncomparable teki viime lauantaina kymppitonnin sarjassa mainion esityksen johtavan rinnalta. Se spurttaili jo alkumatkalla keulapaikkaa kysellessään ja kuolemanpaikkaa puolustaessaan, kestäen 12-vauhtisen avauksen hienosti. 6 Dominique Halm saattaa olla koko joukon kyky-ykkönen. Ruuna ei avaa kovaa, mutta yksi poisjäänti auttaa asiaa. 2 Expectalot hävisi viimeksi vain kovalle Fast Timelle, jolle luovutti piikkipaikan puolimatkassa. Myös edeslliskerralla Turussa vastassa oli kovia hevosia Jack Vaderin ja Lassic Pointin johdolla.

Yllättäjät: Monella hevosella on kykyjä yllätykseen tasaisessa lähdössä, jos juoksunkulku on puolella. Esimerkiksi 11 Callela Elmo ja 12 Burnhill's Luck voisivat kykyjen ja kunnon puolesta olla paljon ylempänäkin rankingissa. Samoin 4 Deangelo on pystyvä tapaus, mutta otetaan vain seurantaan, kun taukohevoselta puuttuu tuoreita näyttöjä.

Juoksunkulku: Krampus ja Uncomparable ottavat yhteen alussa.

Pelijakauma: (päivitys klo 12:35) New Life Wheels oli etukäteisarvioissa yksi mahdollisista vauhdinpitäjistä, ja tämän poisjäännin myötä Uncomparable (9%) saattaa päästä johtopaikalla säätelemään tempon mieleisekseen. Dominique Halmin (10%) on toinen painotushevosemme, kun ruunan lähtöpaikka parani pykälällä.

IS-Pelisuositus - Toto76-3

Pieni: 3, 6
Suuri: 1, 3, 6

Toto76-4

Suosikki: 2 Costello on taas helpottamassa T76-pelaajien tehtävää. Varmisteluille ei löydy perusteita, vaikka viime viikon finaali jäi väliin. Valmentaja Ville Herttua raportoi, että orilla on edelleen kaikki hyvin ja sitä on valmennettu säännöllisesti. Kaikki juoksupaikat käyvät vahvalle vääntäjälle ja jos kunto tosiaan on ennallaan, se voittaa taas.

Haastajat/yllättäjät: 6 Polara voitti viime lauantaina valiodivarifinaalin keulasta, kun Costello jätti kisan väliin. Vaikka ruuna oli hyvä, se ei vieläkään ollut niin yhtä loistokas kuin viime kaudella parhaimmillaan. Kovat startit vievät varmasti eteenpäin, mutta todennäköisimmin Polara pystyy lyömään Costellon vasta kesäbalanssissa. Tämän talven kolme aiempaa kohtaamista ovat päättyneet Costellon eduksi selvällä marginaalilla. 9 Diktaattori kiri viime lauantaina 2. ulkoa vahvasti Polaran kupeelle ja voi tällä kertaa ihan hyvin ottaa revanssin, mutta Costellon lyöminen olisi taas yllätys.

Juoksunkulku: Polara avaa keulaan ja Costello kiertää rinnalle.

Pelijakauma: Oikein pelattu lähtö.

IS-Pelisuositus - Toto76-4

Pieni: 2
Suuri: 2

Toto76-5

Suosikki: 2 Lord Ivar palasi hyvässä kunnossa tauolta ja hallitsi alusta loppuun lähtöä, joka ei ollut merkittävästi tätä kovempi. Lähimmäksi pääsi lopussa 3 Stoneisle Jade. Lord Ivar oli taas onnekas rata-arvonnassa ja sai unelmapaikan, mistä koko matkan johtoon on jälleen hyvät saumat.

Haastajat: 6 Past or Flash on vauhtikone, joka hyvällä selkäjuoksulla pystyy lyömään kovia hevosia. Sen se näytti esimerkiksi toissa kerralla Jokimaalla, jolloin vastassa oli 66500 euron sarjassa kelpo menijöitä. Past or Flash sai kirissä vetävää selkää loppukaarteen puoliväliin saakka ja lopun se kurotti selvästi parhaiten. Orastanut voittoputki katkesi viimeksi kun juoksu meni pieleen, alussa ei löytynyt paikkaa parijonosta ja Jukka Torvinen peruutti 5. sisälle, mistä 13-vauhtinen 400 metrin kiri toi vain rahasijan. 9 Ice Wine vakuutti toissa kerralla Vermossa keulasta, kun avasi ja lopetti 11,5-vauhdilla. Myös viime lauantain finaalissa hevonen oli ihan hyvä, vaikka jäi piikkipaikalta kolmanneksi Pascha Tillyn voittaessa.

Yllättäjät: 11 Dragondamour Sisu on kunnossa, muttei mikään kiertelijä, joten lähtöpaikka laskee odotuksia. 10 Cincinnati näytti terävältä pussissa viimeksi ja pystyy järjestämään totopaukun, jos juoksusta tulee ylivauhtinen ja kenttä kääntyy lopussa.

Juoksunkulku: Lord Ivar lähtee vetämään letkaa.

Pelijakauma: Ei suurta huomautettavaa. Ice Wine (14%) voisi olla aavistuksen enemmän pelattu.

IS-Pelisuositus - Toto76-5

Pieni: 2, 6, 9
Suuri: 2, 6, 9

Toto76-6

Suosikki: Pelaajat ovat olleet hyvin kartalla. 2 Newport Brodde on pelattu suosikiksi, vaikka edellinen onnistuminen on viime lokakuulta. Tuolloin se löi laatusakin JTT-karsinnassa. Kyseessä on kykyhevonen, josta valmentaja Matias Salo kommentoi helmikuussa, että paukkuja pitäisi olla kovempiinkin sarjoihin. Uskomme Antti Teivaisen ajavan aktiivisesti kohti keulapaikkaa ja sieltä jaksavaa hevosta ei olisi helppo voittaa. Viimeksi tauolta pitkällä matkalla Teivainen vielä peruutteli alussa ja kirikuti jäi hänniltä piippuun.

Haastajat: 6 BWT Bayern on kisan kiinnostavin seurattava. Kyvykäs hevonen ei ole onnistunut pitkään aikaan. Esimerkiksi toissa kerralla reilut 800 metriä ennen maalia tullut yllättävä laukka pilasi pelin. Viimeksi Vermossa Olli Koivunen ajoi varman päälle ravia ja jäi 4. ulkoa parijonoon kun takaa hyökättiin. Ruuna ui pussiin mutta näytti keskijoukoissa 13,5-vauhtisessa lopetuksessa sen verran hyvältä, että paluu menestyskantaan lienee kunnon puolesta vain ajan kysymys. Pohjimmiltaan kyseessä on vauhtikestävä hevonen, joka pystyy tekemään itse juoksunsa. 11 Lil Belinda on joukon kovakuntoisimpia, mutta olisi paras lyhyellä kirillä, joten lähtöpaikka laskee voiton todennäköisyyttä. Viimeksi Solvallassa tamma otti arvovoiton 3. ulkoa ja spurttasi hyvän selkäreissun jälkeen lopun parhaiten ja kulki viimeiset 400 metriä 11,7-vauhdilla. 5 T.M. Chagall teki viimeksi mukavan 700 metrin kirin 5. ulkoa ja löi pari taas vastassa olevaa hevosta, keulasta kangistuneen 10-avauksen jälkeen kangistuneen 10 News Pointin ja sisäradalle pussiin jääneen 9 Neulandin.

Yllättäjät: 3 Nelilyn North Wind jatkaa hieman riviään parempana. Viimeksi Solvallassa se kiri 4. sisältä viimeiset 700 metriä mukavasti 12,6-vauhdilla ja ehti viidenneksi. 8 L'Amour du Gull yllätti viimeksi kovan Grainfield Fannyn tämän selästä johtavan takaa. Nyt ulkoradalta juoksusta tulee vaikeampi.

Juoksunkulku: 1 Wang Dang Doodle johtaa alun, mutta Newport Brodden selkä kelpaa.

Pelijakauma: BWT Bayern (13%) on aliarvostettu, L'Amour du Gull (10%) sekä Lil Belinda (15%) huonoilta lähtöpaikoilta hieman liian pelattuja.

IS-Pelisuositus - Toto76-6

Pieni: 2, 6, 11, 5
Suuri: 2, 6, 11, 5, 3

Toto76-7

Suosikki: Tammojen klassikkokisassa Espoon palkinnossa 1 Bosses Lily on loistoasemista selvä suosikki. Jos tammalla on hyvä päivä, se johtaa alusta loppuun. Viimeksi Tammatähdessä tamma pääsi keulaan 9 Twigs Voicin ulkopuolelta ja piti paikkansa perille. Tosin ei erityisen vakuuttavasti, sillä Twigs Voicille jäi paljon voimia talteen Bosses Lilyn selässä ja 7 Ranch Kelly haastoi hyvin ulkopuolelta.

Bosses Lily on lähdön suosikki, mutta ei mielestämme niin suurella marginaalilla kuin alustava pelikannatus näyttää. Muutkin ovat hyviä ja lisäksi vastassa on yksi uusi kova nousukas.

Haastajat: Mainittu uusi nimi on 3 Callela Eliza, jolta odotamme kovaa panosta heti 5-vuotiskauden avauksessa. Ohjastaja-valmentaja Markku Nieminen kertoo tallikommenteissa, että talvi on mennyt hyvin ja tamman pitäisi olla heti hyvällä mallilla. Callela Eliza on papereissamme yksi kovimmista tällä vuosikymmenellä ikäluokkalähdöt läpi kahlanneista Suomessa syntyneistä tammoista. Emme yllättyisi lainkaan, vaikka se nousisi nopeasti kotimaisten tammalähtöjen kärkinimeksi. Tamma sekä pääsee kovaa että jaksaa pitää vauhtia pitkään yllä, sen se näytti viime kaudella muun muassa Derbyssä. Edellä mainittu Ranch Kelly oli siis viimeksi hyvä kakkonen keulasta voittaneen Bosses Lilyn kupeelta. Bosses Lilyn sisäpuolelta se olisi ollut vielä pykälän korkeammalla rankingissa, siitäkin huolimatta että parhaat juoksunsa Anne Luttisen suojatti tehnee vasta kesäradoilla avojaloin.

Yllättäjät: 9 Twigs Voici jäi viimeksi hyvissä voimissa kiinni Bosses Lilyn selkään, mihin nähden se on nyt oudon pelaamaton. Pekka Korven hevoset ovat selvästi nousussa jäätreenien alettua. 8 Callela Ladyboss on joukon kyvykkäimpiä ja löi suosikit tammikuussa keulasta, mutta nyt ulkoradalta juoksusta tullee vaikea. 2 Fire Spruce yrittänee sisäradalle kärjen taakse, mistä mitalisija ei olisi lainkaan mahdoton ajatus. Seinäjoella tamma yllätti kuittaamalla 3. ulkoa kakkoseksi ohi johtaneen Bosses Lilyn. Viime vuonna tätä vastaavista lähdöistä pitkän tilin tehnyt 11 Dionne Sisu ei kiertele mielellään, joten lähtöpaikka ei anna kuin pienet yllätyssaumat.

Juoksunkulku: Bosses Lily pitää sisäradan turvin keulat. Sen selkään tähtäävät Fire Spruce ja Twigs Voici, joista jälkimmäisellä on paremmat saumat onnistua.

Pelijakauma: Bosses Lily (57%) on liian selvä pelisuosikki. Etenkin Callela Eliza (12%) ja Twigs Voici (6%) ovat alipelattuja.

IS-Pelisuositus - Toto76-7

Pieni: 1, 3, 7, 9, 8
Suuri: 1, 3, 7, 9, 8, 2

IS-pelisuositus

Pieni
Toto76-1: 1, 3, 7, 9, 6
Toto76-2: 5
Toto76-3: 3, 6
Toto76-4: 2
Toto76-5: 2, 6, 9
Toto76-6: 2, 6, 11, 5
Toto76-7: 1, 3, 7, 9, 8
Hinta: 30,00 €Suuri
Toto76-1: 1, 3, 7, 9, 6, 5, 4, 2
Toto76-2: 5
Toto76-3: 1, 3, 6
Toto76-4: 2
Toto76-5: 2, 6, 9
Toto76-6: 2, 6, 11, 5, 3
Toto76-7: 1, 3, 7, 9, 8, 2
Hinta: 108,00 €