Ravivihjeet

Ravivihje: Toto65 Vermo 14.2.2018

Julkaistu:

Toto65
IS Ravien vihjeellä tavoitellaan todellista suurpottia, sillä kierroksen molemmat jättisuosikit varmistetaan. Taruntuuli on oiva ideavarma tammalähdössä.

Toto65-1

Suosikki: Jos ravihevosille jaettaisiin työmyyrän palkintoja, piskuinen 3 Shadow Of Brisbane olisi yksi vahva ehdokas sen saajaksi. Vaatimattoman runkonsa vastapainoksi hevosella on leijonan sydän, jonka ansiosta se taistelee aina viimeiseen hikipisaraan asti voitoista. Ruunan statistiikka on sen mukainen: 64, starttia, 28 voittoa ja 22 muuta totosijaa.

Shadow Of Brisbanen kaltainen hevonen on helppo nostaa usein suosikiksi ja miksei varmaehdokkaaksikin. Toissa kerralla taktiikkajuoksussa selästään hurjasti spurtanneen Fine By Men ohittamaksi loppumetreillä tullut ruuna jyräsi viikko sitten vastaavassa Vermon lähdössä kuolemanpaikalta hallittuun voittoon.

Haastaja: Vaikkei 9 Tir du Caux ole ollut viime aikoina aivan samanlaisessa tikissä kuin syksyn huippujuoksuissaan, se on yksi kovimmista haastajista. Viimeksi ruuna kyllä kiri Strickerin voittojuoksussa taas paremmin kuin välillä ja ehti 3. ulkoa lähelle kakkossijaa.

Yllättäjät: 7 Fakir Victory pudotti viime keskiviikon lähdössä kenkänsä ja keskeytti. Hevosen kunto on kohdallaan toissakertaisen juoksun perusteella. Se kiri siinä 2. ulkoa lujaa kolmanneksi, muttei spurttikilpailussa pystynyt uhkaamaan edessään juosseita Fine By Meta ja Shadow Of Brisbanea.

Hyväkuntoinen 1 Sylvie de Vie on namupaikaltaan yllätysvalmis. Se tuli toissa kerralla 10,0-lopetuksessa hyvin perille 3. sisältä ja lopetti viimeksi 4. ulkoa samaa vauhtia kuin Tir du Caux.​

10 Zatopek Hoss spurttasi viime kierroksella 3. sisältä terävästi kakkoseksi ja saavutti selvästi Shadow Of Brisbanea loppumetreillä. Sunnuntain välistartissa se jäi uransa ensimmäisen startin ajaneella kuskilla pussiin takamatkalta.

Kuukausi sitten T76-yllätykseen spurtannut 6 Victory Pilot on arvoitus viime kilpailujensa perusteella. Sen juoksut eivät ole onnistuneet parhain päin, muttei hevosen lopetuksia ole voinut suuremmin hehkuttaakaan.

Pelijakauma: Suosikin kannatus on paisunut liian suureksi. Kaikki yllättäjämme ovat siten alipelattuja.

Juoksunkulku: Radoilla 1, 4 ja 6 on hyvät avaajat. Shadow Of Brisbane saa niiltä kaikilta vetotyöt, jos sillä ajetaan matkalla eteenpäin.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto65-2

Suosikki: Elokuun kuningatarkilpailussa sairastunut 9 Taruntuuli pääsi sitkeän taudin takia takaisin radoille vasta tammikuun puolivälissä. Tamma kiri 3. ulkoa asiallisesti voittotaistoon ja varmasti vielä parantaa tähän juoksuun kunnon kilpailun ansiosta. Tästä syystä uskallamme nostaa Taruntuulen rankingin kärkeen. Se on selkeästi alipelattuna jopa kelpo ideavarma. Kuolemanpaikkajuoksu tamman täytyisi kuitenkin välttää.

Haastajat: Viime kesän alussa jalkansa loukannut 8 Huimariina joutui olemaan viime vuonna vielä selvästi Taruntuulta pidemmällä kilpailutauolla. Koska tamma tulee kylmiltään starttiin näin pitkältä paussilta, se joutuu viime vuosien joukon parhaista näytöistään huolimatta lähtemään haastajana matkaan.

1 Elias Juonetar kiri viime kuun tammalähdössä Taruntuulen edessä ja piti tämän täpärästi takanaan, vaikka jäi välillä jo alakynteen. Lähdön voitti niukasti huippureissun saanut 2 Sarsis, joka oli viikko sitten helpommassa lähdössä kesy keulasta. Elias Juonettarelta paloi viimeksi kärkisija laukkaan 300 jäljellä, jolloin se oli iskemässä kiriin hyvistä iskuasemista.

Erittäin kyvykkään 7 Tähtiheilin esitystä on mielenkiintoista seurata uusista käsistä. Tamma on ollut kaukana parhaastaan viime kesän starttiensa jälkeen.

3 Loikkaus voitti Kaustisella sopivan lähdön selvästi keulasta, mutta joutuu vielä venymään huipputammojen joukossa. Se ei ole kiinnostavimpia pelihevosia tällä kertaa.

Pelijakauma: Elias Juonettaren ja Sarsiksen peliosuuksista kuuluisi merkittävä osuus Taruntuulelle.

Juoksunkulku: Sarsis, Loikkaus ja Tähtiheili avaavat parhaiten. Loikkaus tai Tähtiheili vetää joukkoa. Taruntuuli avaa pakilta hyvin ja sillä voidaan ajaa myös jo aggressiivisesti kohti keulapaikkaa.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto65-3

Suosikki: Matalampi suomenhevossarja on ympäripyöreä pelikohde. 14 Villihiisi on laukatta kova sana, vaikka jääkin varmasti alussa kauas kärkihevosista. Hyväfysiikkainen hevonen on tehnyt koko talven vahvoja juoksuja. Kolme kisaa sitten se laukkasi kakkossijan viime metreillä ja paikkasi seuraavaksi mainiosti 2. kurvin laukkansa kiertelemällä 4. rataa pitkin totoon. Viime keskiviikkona hevonen oli hiukan tasapaksu lopussa pienen porukan hänniltä reippaassa lopetuksessa, mutta kohtasi myös paljon tätä lähtöä kovempia hevosia.

Haastajat: 5 Ohikiitävä kärsi toissa kerralla niukan tappion kuolemanpaikkajuoksulla, muttei riittänyt viimeksi tasaisella juoksulla pikkurahoja ylemmäksi 6. ulkoa. Ori pääsee Vermossa juoksemaan taas kärkiporukassa, mistä on varmasti paalukarsinan vaarallisimpia hevosia.

11 Sointu-Esteri on näyttänyt, ettei sen tammikuun alun suuryllätys Vermossa ollut puhdas sattuma. Se lopetti toissa kerralla mukavasti 5. sisältä, kun pääsi tulemaan lopussa sujuvasti ja peri kakkossijan Villihiisin laukan ansiosta. Viimeksi ruunan juoksu meni pieleen, kun keulahevonen sammui eteen, mutta sen loppusuoran suht’ kalpea esitys jätti myös vähän kysymysmerkkejä.

Vaikka 6 R.R. Nykäisy ei ole vielä koskaan leikannut maalilinjaa ensimmäisenä, voitontahdottomuudesta se ei ole johtunut. Koko syksyn hyviä juoksuja tehnyt ruuna pitää huomioida revityksissä parin kuukauden paussiltakin.

3 Beretta lopetti toissa kerralla 2. ulkoa tasaisesti kolmanneksi ja kulki viimeksi etusuoran laukkansa jälkeen asiallisesti suurten erojen lähdössä. Sen pitäisi ehkä saada hiukan vauhtia lisää voittoa varten.

Yllättäjät: 13 Camassi pärjää nopeudellaan, mutta sen voitontahdossa on parannettavaa. Se ei tarkoita kuitenkaan sitä, etteikö takamatkalta heti kärkijoukkoon ampuva hevonen voisi kuitata tällaista melko sopivaa lähtöä. Tamma sai viimeksi T76:ssä huippureissun kärkiparin kannoilla, mistä seurasi tasaisesti kakkoseksi.

Epävarma 7 B. Riitu pääsi Kouvolassa väläyttämään osaamistaan. Se menetti viimeisellä takasuoralla asemiaan, minkä jälkeen kiri uloimpia ratoja pitkin vauhdikkaasti Laksin Lyytin tuntumaan kakkossijalle.

Tulosriviään kyvykkäämpi 9 Vennelmon Varma tuhri viimeksi himmeämmän totosijan laukkaan maalisuoralla.

Pelijakauma: Villihiisi on roimasti alipelattu. Beretta ja Ohikiitävä ovat ylipelatuimmat.

Juoksunkulku: Paalukarsinassa ei ole starttiraketteja. Ainakin Ohikiitävä pyrkii johtopaikalle.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto65-4

Suosikki: 3 El Dirtyman on aiheesta kierroksen suurin suosikki. Kovakuntoisen ruunan toissa kerran heikko sijoitus pitää unohtaa, sillä se jäi ykkösradan lähtöpaikaltaan sisälle umpipussiin. El Dirtyman palasi viimeksi Lahdessa voittojen tielle ja eteni 4. ulkoa kaikkien ohi 11,0-vauhtisella 800 metrin kirillään. Koska vahvan hevosen lähtöpaikka on vaihteeksi hyvä, kuski voi vaikuttaa viime kilpailuja enemmän sen juoksunkulkuun.

Haastajat/Yllättäjät: 5 Oakie aloitti niin positiivisesti Suomessa, että se on varmasti yksi suursuosikin kovimmista vastustajista. Ruuna pääsi nousemaan Lahdessa viimeisen takasuoran lopussa 4. sisältä El Dirtymanin perään ja lopetti tämän kanssa samaa vauhtia kolmossijalle.

Myös 6 Ice Wine ja 10 Luxorious Lord olivat mukana Lahden lähdössä. Ice Wine kiersi viimeisellä takasuoralla 2. ulkoa keulahevosen kupeella, mistä sinnitteli neljänneksi. Toissa kerralla tamma piti keulasta voittoon, kun maali tuli sopivasti vastaan.

Luxorious Lord jäi Lahdessa pussiin piikkihevosen taakse. Sen jälkeen se voittikin Turussa, missä sai vetää ensimmäisen kierroksen maltilla keulassa. Tällä kertaa ruunan on vaikeampi menestyä takarivistä.

11 Love de Villeneuve spurttasi pitkän loukkaantumistauon jälkeen iltaraveissa voittoon 2. sisältä ja oli hyvä myös Luxorious Lordin voittamassa T76-lähdössä, jossa pääsi liian myöhään kirimään 4. sisältä.

12 Club Nord Starin juoksut ovat menneet jatkuvasti pieleen. Kurjasta lähtöpaikasta huolimatta hyvää kirihevosta kannattaa edelleen seurata ainakin tulevia kilpailuja varten.

Tasavauhtinen 2 Cincinnati on tehnyt useampia hyviä kirejä. Se lopetti viimeksi 3. sisältä ulkokautta mukavasti kolmanneksi ohi edellään matkanneen 9 Griminal Jackin.

Pelijakauma: Koska El Dirtymanin pelikannatus on karannut käsistä, lähes kaikki muut kilpailijat ovat alipelattuja.

Juoksunkulku: Koska eturivissä ei ole hurjia avaajia, El Dirtymanilla on selkeä sauma päästä hakemaan matkalla kärkipaikka itselleen.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto65-5

Suosikki: Lämminveristen pikamatka ei ole niin tasokas kuin voisi kuvitella. Nostamme rankingin kärkeen lujaa kiihdyttävän 7 Finn Mcoolin, joka voi hyvinkin päästä hakemaan johtopaikan ulkoakin.

Hevonen heikensi menoaan loppuvuonna, mutta palasi taas treenitauon jälkeen pontevampana tositoimiin kaksi viikkoa sitten Teivossa. Ruuna nousi 700 jäljellä 2. sisältä kuolemanpaikalle, mistä eteni varmaan voittoon, vaikka toiset lähenivätkin selvästi jo loppumetreillä. Parhaimpaansa Finn Mccool ei vielä tuossa startissa yltänyt ja luultavasti parantaa jonkin verran kunnon kilpailun ansiosta.

Haastajat: 4 Crossoverin viime voitto on lounasravilähdöstä, jossa se sai makoisan reissun 2. ulkona. Viimeksi 10,5-vauhtinen avauspuolikas vei hevoselta mehuja, mutta ihan hyvin se sinnitteli kolmanneksi. Maili ei ole melko tasaisesti avaavan ruunan mieleen, eikä sen kuulu olla mielestämme suosikki ylisarjassa.

5 Titan Rain on puhjennut talvella hyvään vireeseen. Aiemmin tasavauhtisesti esiintynyt ruuna on saanut jonkin verran nopeutta lisää, joten se on huomioitava mailillakin. Se sai tammikuun starteissaan oivat reissut Callela Kailashin voittojuoksuissa ja nappasi tasaisilla esityksillä totosijat.

12 Detroit Rock Sisu on varmasti joukon kyvykkäimpiä hevosia, vaikka sen tulosrivi muuttui syksyllä melkoiseksi risuaidaksi. Tuskinpa se silti kaikkia vastustajiaan pystyy kiertämään suoraan tauolta piippuhyllypaikaltaan. Ruuna olisi parhaimmillaan kärkijoukosta.

Yllättäjät: 11 Cinderella Hossin juoksua on mielenkiintoista seurata. Hevonen oli viime vuonna paha pettymys hyvän 3-vuotiskautensa jälkeen, mutta tämän vuoden se aloittaa uusista kuvioista. Tamma on nykyään Vermon ratatallilla, missä on saanut aiempaa enemmän hiittitreeniä. Lisäksi vieras kuski voi piristää Cinderella Hossia. Jos se yltää heti omalle tasolleen, kurja lähtöpaikkakaan ei vie kokonaan sen mahdollisuuksia.

3 Ecstasy Of Gold on asiallinen sprintteri, jonka rastaamista voi harkita kuukausien tauonkin jälkeen. Hyvä avaaja saa makoisan reissun sisäradalla.

9 Tooca paransi paljon viime kilpailuunsa, koska oli saanut perinteistä kunnon talvitreeniä. Se kiri Lahdessa täydellisesti onnistuneella sisäratareissulla shokkiyllätykseen rajusti ylivauhtisessa lähdössä. Nousukuntoiseen hevoseen pitää suhtautua jo paljon vakavammin.

Kouvolassa paljon sijoitustaan pirteämmällä loppuspurtilla joukon perältä uusista käsistä aloittanut 6 Aester von Bentz nostetaan seurattavien osastoon. Tuskin se vielä ylisarjaa voittaa, mutta menestystä voi tulla jatkossa.

Pelijakauma: Railakkaasti ylipelatun Crossoverin suosikkiaseman voi kyseenalaistaa. Cinderella Hoss on herkkumerkki, ja myös Tooca, Ecstasy Of Gold ja Aester von Bentz ovat aliarvostettuja.

Juoksunkulku: Radoilta 1-3 ja 7 avataan parhaiten. Finn Mccool etenee voimalla piikkipaikalle.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto65-6

Suosikki: Kolme hevosta erottuu jonkin verran muista ja niiden järjestykseen laittaminen on pitkälti makuasia. 9 Krampus on luotettava kilpailija, jota voitot ovat kuitenkin kiertäneet viime kuukausina. Aina loppuun asti hyvin puurtava ori oli viimeksi keulapaikalta tiukasti ykkössijassa kiinni, mutta sen selästä irti päässyt vastustaja spurttasi viime metreillä edelle. Krampus on parhaimmillaan, kun tempo on koko matkan reipasta.

Haastajat: Jos tauolta tulevan 5 Dominique Halmin tietäisi olevan samanlaisessa kanuunaiskussa kuin kuninkuusravien huikeassa soolovoitossaan, sen voisi huoletta pelata varmaksi. Valmentaja epäilee hevosen vaativan startteja alle ennen kuin se vertyy huippuvireeseen, muttei yllättyisi yhtään voitostakaan.

Kolmen kuumimman pelihevosen koplan täydentää 10 Vaniere. Hyvin kirivä ruuna lopetti voittojuoksunsa jälkeen 3. sisältä pirteästi kakkoseksi ennätysajallaan ja kiersi viimeksi lähtölaukan jälkeen päätöslenkin hänniltä sisukkaasti. Kuopion kisan perusteella se pystyy tekemään matkalla enemmän töitä kuin on kuviteltu.

6 Elegant Prayer on varmasti joukon kyvykkäimpiä hevosia, muttei ole omistajan mielestä virustaudin jälkeen heti huippuvireessä. Revityksiin oritta voi silti hahmotella.

Yllättäjä: 1 Eyeclass ei olisi aivan pihalla, jos sattuisi saamaan ajoissa kiritilan sisältä. Se kiersi Seinäjoella asiallisesti totoon, mutta oli seuraavaksi jostain syystä aivan luokaton. Viimeksi ruuna jäi säkkiin.

Pelijakauma: Hyvin oikein pelattu lähtö.

Juoksunkulku: Vincere on alussa nopein, mutta sille haetaan varmasti selkäreissua. Dominique Halm tai Krampus iskee matkalla piikkipaikalle.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa