Ravivihje: Toto5 Teivo 26.12.2017

Julkaistu:

toto5
Tampereen tapaninpäivän ravit alkavat klo 13.00 ja ensimmäinen Toto5-kohde starttaa klo 14.10. IS Ravit uskoo Rainbow Hilightin jyräävän päätöskohteessa ykköseksi.

Toto5-1

Suosikki: 1 Mistelle tähtää nopeana lähtijänä koko matkan johtoon. Tamma oli Seinäjoella tasainen 2. ulkoa, mutta viimeksi esitys oli 4. ulkoa parempi. Mistelle osaa voittaakin ja on ykkösmerkkimme.

Haastajat: 5 Sort Of Sorrow parantaa startti startilta. Viimeksi ruuna teki hyvän kirin kolmatta ilman vetoapua vaikka maalisuoralla hieman taipuikin.

9 Cicciolina Sisu ei ollut viimeksi parhaimmillaan ja tulikin heti startin jälkeen kipeäksi. Tamma palaa valmentajan mukaan tauolta hyvin ennakko-odotuksin.

6 Gene Touch eteni Lahdessa keulaan ja kesti 12,5-avauksen mukavasti. Ruuna pääsee auton takaa hyvin matkaan.

Yllättäjät: 8 Victory Zet oli viimeksi selkäjuoksulla tasainen. Tamma on ylivoimaiseti paras keulasta, mutta tältä lähtöpaikalta sinne tuskin on asiaa. 4 Will Hans Beat palaaa paussilta ja saattaa asiallisena avaajana saada hyvän juoksupaikan. Ori on tulosriviään kyvykkäämpi menijä. 11 Tiger Shark ei vakuuttanut viimeksi 2. ulkoa. Tätä ennen tamma oli 3. sisältä aivan asiallinen. 11-radalta voitto voi olla liikaa vaadittu.

Pelijakauma: Oikein pelattu.

Juoksunkulku: Mistelle pitää sisältä johtopaikan ja saa Gene Touchin rinnalleen.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto5-2

Suosikki: 3 Callela Elmo sykäisi Teivossa johtopaikalle eikä ollut tämän jälkeen lyötävissä. Ruuna oli hyvä myös edellisessään tsempaten rehdisti johtavan rinnalta. Ruuna on sopivassa lähdössä selvä ykkösmerkki.

Haastajat: 7 Glenn Danzig ei ollut Porissa parhaimmillaan. Ruuna pääsi sujuvasti keulaan ja sai vetää maltilla, mutta maalisuoralla puuttui paras puhti. Nelivuotias pystyy parempaan.

2 Kitty Beat kiri Porissa terävästi 2. ulkoa ja ansaitsi voittonsa. Viisivuotias on nopea avaaja ja juossee joko keulassa tai johtavan takana.

Yllättäjät: 4 Fitzgerald Boko palaa tauolta. Se on ollut harjoituksissa hyvä, mutta iskukyky on arvoitus. 10 Leyla Nova on asiallinen menijä, kunhan se viitsii puristaa loppuun asti. Se pystyy voittamaankin lähtöjä omissa sarjoissaan. 9 Air Base kiri Porissa hyvin 4. ulkoa vaikka ravi heikkenikin loppua kohti. Myös 1 Duke De Veluwe tuli hyvin 5. sisältä.

Pelijakauma: Callela Elmo (69%) on jonkin verran liikaa vedetty. Glenn Danzig (8%) on hyvä merkki.

Juoksunkulku: Kitty Beat, Callela Elmo ja Glenn Danzig erottuvat kiihdytyksessä. Kitty Beat päästää Callela Elmon eteensä ja Glenn Danzig jää toiselle ilman vetoapua. Avauskierros on reipasvauhtinen.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto5-3

Suosikki: Kolmas kohde on tasainen. 3 Arctic Madonna on suosikkimme mutta vain niukka sellainen. Tamma kiri Lahdessa 3. ulkoa, mutta viimeksi hevonen ei ollut yhtä terävä hyvällä juoksulla 3. sisältä. Arctic Madonna on urallaan kilpaillut tätä kovemmissa tehtävissä, joten siltä pitää odottaa kärkisijaa.

Haastajat: 9 Selene Lune teki toissa kerralla asiallisen kirin 4. ulkoa. Viimeksi tamma juoksi johtavan rinnalla ja 2. ulkona, mistä viisivuotias kohosi etusuoralla kolmannelle ja kesti pitkän kirin asiallisesti. Kunto on hyvä vaikka ravi ei aina ole ohjastajaa miellyttänyt.

2 Johnny Flame lopetti toissa kerralla mukavasti 4. sisältä. Viimeksi ruuna tsemppasi johtavan rinnalta hyvin viimeisen takasuoran loppuun asti, mutta sitten hevonen taipui selvästi.

8 Bewitch Boyn huono lähtörataonni jatkuu. Kaustisella 5. sisältä totoon ilmestynyt ruuna oli viimeksi mukana 11,5-avauksessa ja tuli johtavan takaa hyvin perille.

7 Dream Step Wili voitti viimeksi, kun juoksunkulku meni nappiin. Tamma sai hyvän juoksun 4. sisällä ja kiri maalisuoralla varmasti ykköseksi.

Yllättäjät: Lähtöpaikka on miinus nopealle 10 Tyson Flealle. Se oli viimeksi kahden hyvän keulasuorituksen jälkeen tasainen 5. ulkoa. 6 Solo Laser kiri Lahdessa 4. sisältä hyvin loppua Arctic Madonnan vanavedessä. Se ei ole ulkona kärkikuvioista, mikäli juoksunkulku onnistuu. Kouvolassa 2. sisältä neljänneksi kirinyt 11 Doolin Dalton ja samassa lähdössä 3. sisältä totoon lopettanut 4 Dung Beetle tulevat rankingissa seuraavina.

Pelijakauma: Arctic Madonna (28%) on liian selvä suosikki. Solo Laser ei jäänyt viimeksi kauas Arctic Madonnasta, joten senkin takia hyväkuntoisen menijän peliosuus (3%) on liian matala.

Juoksunkulku: Johnny Flame kurkottaa kakkosradalta keulapaikalle ohi Quick Dieselin.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto5-4

Suosikki: 3 Fine By Me voitti Teivossa keulasta ja viimeksi tamma kiri 5. sisältä mainiosti perille. Fine By Me kurkottaa kohti keulapaikkaa ja tähtää koko matkan johtoon ellei johtopaikkaa anneta pois viereltä starttaavalle tallikaverille.

Haastajat: 4 Juicemanilla on takanaan upea kausi. Ruuna ei ollut kuitenkaan viime startteihin odotetunlainen, joten se jäi paussille. Juicemania on Olli Koivusen mukaan ajettu määrällisesti paljon, mutta kovien ajojen puuttuessa paras kilpailuvire voi olla kateissa. Siksi pudotamme sen haastajaksi.

2 Hopeless Guy pystyy avaamaan keulapaikalle kuskin niin halutessa. Vermossa ruunalla yritettiin keulaan, mutta ruuna ei aivan päässyt pudottamaan johtopaikalle. Lopullinen juoksupaikka löytyi 4. sisältä, mistä ruuna oli tasainen. Viimeksi Hopeless Guy kiri 5. sisältä/2. ulkoa kaksariin.

6 Flynn Boko palasi Oulussa tauolta ja oli selvästi sijoitustaan parempi. Viisivuotias jäi kirivaiheessa vetämättömiin selkiin ja sijoitus jäi kovatasoisessa lähdössä turhankin heikoksi. Flynn Boko on kyvykäs menijä eikä sitä pidä aliarvioida.

Yllättäjät: 11 Zatopek Hoss oli Lahdessa tasainen 3. ulkoa, mutta viimeksi ruuna oli parempi ja kiri 4. sisältä jälkijoukon parhaaksi. 1 Karl Adam laukkasi Lahdessa loppukurvissa juuri kun oli lähdössä Zatopek Hossin takaa neljännelle. Ruuna ei näyttänyt tyhjältä. 7 M.T. Jest seurasi Forssassa johtavan takaa toton nurkille. Tässä tehtävässä ruuna pystyy sijoittumaan kärjen tuntumaan.

Pelijakauma: Suosikkikolmikko Juiceman (35%), Fine By Me (29%) ja Hopeless Guy (21%) on kerännyt liikaa peliä osakseen. Flynn Boko on hyvä merkki, mikäli prosentit pysyvät alle 10:ssä. Suuryllättäjien metsästäjät huomioivat pelaamattoman Karl Adamin (1%).

Juoksunkulku: Hopeless Guy joko juoksee keulassa tai päästää Fine By Me:n eteensä. Ensimmäiset sadat metrit mennään urku auki.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto5-5

Suosikki: 1 Rainbow Hilight tuli Teivossa hyvin perille 3. ulkoa vaikkei täysin ajettavissa ollutkaan. Viimeksi ruuna ravasi paremmin ja oli selvä ykkönen johtavan rinnalta. Kolmevuotias pystyy edelleen parantamaan otteitaan eikä se ole juoksunkulusta riippuvainen. Rainbow Hilight ei pysty pitämään sisäradalta johtopaikkaa, mutta emme näe sen olevan este menestykselle.

Haastajat: 10 Wall Street Comery avasi Forssassa keulaan, jatkoi etusuoralla johtavan takana ja tuli hyvin perille. Viimeksi nelivuotias teki keulasta hyvän esityksen. Kunto on hyvä, mutta ohjastaja ei ollut tyytyväinen lähtöpaikkaan, kun Wall Street Comery olisi paras keulasta tai kärjen läheltä.

5 Choclana juoksi Vermossa lopulta keulassa, mistä tamma tuli hyvin perille. Startti alla se pystyy parantamaan.

Yllättäjät: 2 Viva la Vida seurasi Porissa Rainbow Hilightia ja oli selvä kakkonen. Tarkalla juoksulla tamma pystyy jälleen kamppailemaan totosijoista. Kyvykäs 7 Fast Time palaa pitkältä tauolta ja on arvoitus. 3 Fairstorm pystyy puolestaan avaamaan kovaa, mutta parin keulataipumisen jälkeen sillä saatetaan välillä kokeilla selästä. 8 Darena oli mainio lokakuussa Teivon hyvätasoisessa lähdössä 4. sisältä eli kykyjä on viime starttien sijoituksia parempaan. Viimeksi Darena avasi keulaan, mutta laukkasi ensimmäisessä kurvissa ja putosi taustalle. 4 Sunrise Rascal puolestaan jäi Kuopiossa hännille juostuaan johtavan rinnalla.

Pelijakauma: Rainbow Hilightin peliosuudessa (32%) on jonkin verran nousun varaa, joten se käy varmaksi. Yllättäjistä Darena (1%) on liian unohdettu.

Juoksunkulku: Fairstorm, Choclana ja Darena avaavat reippaimmin. Choclana juossee lopulta keulassa.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa