Ravivihje: Toto4 Kuopio 15.12.2017

Julkaistu:

TOTO4
Toto4-pankki Global Solidarity kelpaa varmaksi Kuopiossa, vaikka sen kohdalla on pari kysymysmerkkiä.

Toto4-1

Suosikki/varma: 4 Global Solidarity suoritti vahvasti ennen sairastaukoaan. Valmentaja Hakkarainen varoittaa tauon lisäksi hokkibalanssin kysymysmerkeistä, mutta todellisuudessa ruunan pitäisi tässä seurassa olla selkeästi vahvin, vaikkei se olisi ihan parhaimmillaankaan. Toto4-pelin selvästi todennäköisintä voittajaa ei ole kovin suurta mieltä lähteä varmistelemaan äärimmäisen sopivassa tehtävässä.

Yllättäjät: 7 M.T. Kingsize avasi Suomessa ihan positiivisesti. Ruuna menetti 3. ulkona väsyvän takana asemia viimeisellä takasuoralla ja harppoi tilaa saatuaan totoon. Esimerkiksi sisärataa juossut 3 Berta Minore ei pysynyt kirissä kyydissä. Berta Minore on toki parempi kärjen välittömästä läheisyydestä ja pääseekin nyt nopeana avaajana sinne. 9 Johnny Dahlia kiri Kuopiossa ja Oulussa ponnekkaasti, mutta oli viimeksi varsin tasapaksu. 8 Crisp Look kesti Seinäjoen kurassa keulasta toiseksi ja paransi toiseen tauon jälkeiseensä. Nyt juoksusta tulee vaikeampi. 6 Free Soul on parhaimmillaan riittänyt tällaisissa lähdöissä, mutta kengät jalassa meno on ollut vaisumpaa.

Pelijakauma: Ei ihmeitä. Global Solidarity on aiheesta Toto4-pelin pelatuin.

Juoksunkulku: Berta Minore avaa johtoon. Keulapaikka voisi olla tarjolla suosikille, mikäli se ehtii sitä sopivasti kysymään.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-2

Suosikki: Toisessa Toto4-kohteessa useampikin avainhevosista palaa tauolta, joten se tietää luonnollisesti lähdön arviointiin mittavia hankaluuksia. 7 Välkyn Väiski suoritti viime talvena mainiosti ja valmentajan mukaan hevonen palaa loukkaantumistauolta virkeänä. Ruuna saa olla pelaajien tapaan lähdön ykkösmerkki IS Raveissakin.

Haastajat: Kesäkauden kakkoseen päättäneen Toto4-pelin kakkossuosikin 3 Harkon Heläyksen valmentajaa ei tuntunut saavan puhelimella kiinni, joten tauon syy, sekä mahdollinen nykyvire on hämärän peitossa.

6 Välikankaan Vilkko on paljon tauluaan parempi hevonen, mutta meno on ollut pitkään kovin epävarmaa. Tuomas Pakkanen koittaa vuorostaan pitää ruunan askelillaan ja ravatessaan se riittäisi tässä taatusti.

9 Kitta kiri viimeksi pirteästi kakkoseksi ja oli parempi kuin hetkeen.

Yllättäjät: 5 Savon Sutkun otteista on uupunut terävyys, mutta perusluokan pitäisi riittää. 8 Tumen Tomera ja 2 Mathilde saivat startin alle tauoiltansa ja parannusta voi olla luvassa. Ensin mainittu ei kyllä kovin mielellään työnnä turpaansa ykköseksi tikulle. Nopea 10 Rillakka ei kestä kovin pitkää kiriä, mutta ei ole nappijuoksulla ulkona. Tamma on tottunut tätä kovempaan vastukseen.

Pelijakauma: Monen hevosen kohdalla nykyvire on kysymysmerkki. Kovin suuria väittämiä on siltä pohjalta turha alkaa muodostamaan. Lähtö rastataan neutraalisti ja leveästi pelijakaumaa sivuten.

Juoksunkulku: Välkyn Väiski on juoksuradalta keulasuosikki ja se tuskin luopuu paikastaan.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-3

Suosikki: Kolmas Toto4-kohde on hyvätasoinen Nuorten Sarja, jossa moni hevonen omaa saumansa. 13 Caakao voitti viimeksi Toto76-lähdön, vaikka juoksu meni alkupäästä peruutteluineen monimutkaiseksi. Lopulta hevonen pääsi etenemään varsin sujuvasti kiertelemättä ja kiri niukkaan voittoon. Takamatkan suljetulta paikalta tamma vaatii (taas) tuuria, vaikka toki kunto edellyttää menestystä.

Haastajat: 12 Intuto kiersi viimeksi 2. ulkoa pitkään ja sitkaasti kolmatta ollen oikein hyvä kakkonen. Juoksurata takamatkalla ei suosi tasaista avaajaa, mutta ori jaksaa kyllä tehdä kirissä töitä ja kiertelee taatusti taustalta kärkitaistoon.

14 Vincent Croft on mitellyt tällä kaudella avoimissakin nelivuotislähdöissä hyväksyttävään tyyliin ja lienee perusluokaltaan lähdön kovin. Senkin lähtöpaikka on tosin varsin ongelmallinen.

Lähdön kiinnostavin pelihevonen on kuitenkin 10 Giovanni de Veluwe, joka aloitti uusista käsistä Kuopion kuraraveissa vakuuttavalla murskavoitolla keulasta. Valmentajan mukaan ori pystyy parantamaan tuosta vielä paljon.

9 Finish Amiraal oli Jokimaalla paras johtavan rinnalla ja edelleen pelihevosia, vaikka vastus koveneekin.

2 Oxan Cockadoodledo sai Jyväskylässä Nuorten Sarjassa kiritilan vasta loppusuoralla ja lopetti terävästi. Ruuna on paalun ykköshevonen.

Yllättäjät: 8 Le Puy En Velay oli vaisu Kasvattaja-ajossa ja sen jälkeen kerran pois. Vastus on muutenkin kovempaa kuin voittostarteissa. 4 Fakir Nyx jäi viimeksi Giovanni de Veluwen jalkoihin, mutta on tehnyt tasaisen varmaa työtä yleisesti. 1 Indianapolis avaa uusista käsistä kovin maltillisin odotuksin.

Pelijakauma: Rastatuimmat ovat ongelmallisilla lähtöpaikoilla ja lähtö pitäisi olla huomattavasti alustavaa tasaisemmin pelattu. Giovanni de Veluwessa on selkeimmin ideaa ja Vincent Croft on myös tarjouksessa.

Juoksunkulku: Oxan Cockadoodledo on keulasuosikki. Takamatkan kovilta nähdään todennäköisesti aikaisia ratkaisuja.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-4

Suosikki: Useasti laukkoihin pilannut 4 Victor Face esitti parhaita puoliaan viimeksi kirimällä tuulispäänä ykköseksi 4. ulkoa. Ruuna on ravannut nyt kolme kertaa peräkkäin, muttei se silti herkkänä hevosena ole kovin mielekäs pelieurojen kohde suurena suosikkina. Oikeutettu suosikki, mutta näillä peliosuuksilla ehdottomasti varmistusten arvoinen.

Haastajat: 10 Take Me With You oli Joensuussa kaukana parhaastaan ja jäi sen jälkeen tauolle. Valmentajan mukaan hevosella on ollut suuria aineenvaihduntaongelmia, joihin on löydetty pientä apua ruokintamuutoksista. Rehti ja vauhtikestävä ruuna pystyy haastamaan ravaavan suosikinkin, mikäli palaa tasolleen.

6 E.V. Joryn totosijaputki katkesi Oulussa, kun hevonen oli aiempaa tasapaksumpi hyvällä juoksulla. Perustaso riittää kärkeen, mutta viime kerran vaisuus tuo toki kysymysmerkin.

Yllättäjät: Kesällä menestynyt 8 Flower's Victory palaa tauolta. Valmentaja masentelee heikkoa lähtöpaikkaa, mutta arvioi vireen olevan ennallaan. 5 Leon Dahlia oli viimeksi Toto76-lähdössä kelpo viides ja tottunut tasokkaisiin lähtöihin. Kelpo taululla kisaava 12 Like Buljonki tuntuisi hieman kadottaneen parasta virettään, eikä lähtöpaikka auta asiaa. 3 In Beat on palannut asiallisessa vireessä tauolta, vaikka menestys on tullut varsin helpoista lähdöistä. Joensuun voitossa ruuna kiri 14,8/800 metriä. 1 Fantom Sundance kulki kesällä hyvin, mutta viimeisestä huippuesityksestä on aikaa.

Pelijakauma: Victor Facella on ongelmansa, eikä hevonen saisi olla missään lähdössä jättisuosikki, vaikka onkin tässä todennäköisin voittaja.

Juoksunkulku: Eturivissä ei ole starttiraketteja ja Flower's Victory saisi ulkoakin keulan, mikäli sillä ladataan. Tasaisesti avaavalla suosikilla isketään vasta kirissä, kun taas Take Me With Youlla saatetaan kiertyi jo matkalla eteenpäin.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa